|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziewczyny ktore choc troche kumaja angielski, zobaczcie koniecznie
http://m.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#362 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kamien z serca A Wy znacie przyczyne tamtej wysypki? Cytat:
Trzymam mocno kciuki za szczepienie ![]() Na jakie sie zdecydowaliscie? Cytat:
![]() za kapiel.A z kupa nie wiem co mozna by zrobic
|
||||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły zaproszenia! Sa śliczne, ładniejsze niz na allegro
w weekend sobie pojezdze po rodzinie i rozwioze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia !
Mara - z chęcią oddam wszystkie pryszcze Przemka za jedno zaropiale oko ![]() Pytanie do mam, których dzieci mialy/maja katar. Bylyscie u pediatry czy dzialacie na własną rękę? |
|
|
|
#365 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam dzisiaj dobry humor, ale właśnie zadzwonił mój mąż i oznajmił że zgubił gdzieś obrączkę jestem tak wściekła na niego, że aż mi się płakać chce
|
||||
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
Byłam u pediatry bo u takich maluszków katar może zamienić się w zapalenie oskrzeli a nawet płuc i tylko po to byłam żeby to sprawdzić mały dostał wit C 2 razy dziennie po 5 kropel i wapno 2 razy dziennie po 2.5 ml i zakraplanie sola fizjologiczna tyle razy ile trzeba ja używam sterimar baby i wyciągam gluty frida a na kaszel to jak najczęstsze kładzenie na brzuchu i oklepywanie i spacery spacery spacery i kazała go nie przykrywać kocykiem tylko pieluszką
|
#367 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne zaproszenia Cytat:
i jak nocka?Cytat:
![]() Cytat:
![]() mmhym mariolasl trisdom ![]() Cytat:
ja też wchodzę na poczekalnie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Kate kurde.. moze jeszcze sie znajdzie. Przykro mi, znam ten bol
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Kate
![]() Paulina a mam pytanie. Jak czyścisz fridę? Bo ja tylko ją płuczę porządnie w wodzie. masz jakiś inny sposób? |
|
|
|
#370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas bardzo podobnie + masc majerankowa pod nos
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Monka - Ewa spokojnie do samego rana. Przemek miał problem z zaśnięciem po karmieniu o 1.30. Trochę go katar przytykal. Siedziałam przy nim do 3. Potem juz bylo lepiej.
Rano oczyscilam mu nosek, teraz oddycha normalnie. |
|
|
|
#372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Mała śpi (zasnęła sama ! ![]() Cytat:
![]() Sprawdzają się fajnie, przepieram potem ręcznie, albo wrzucam do pralki z dziecięcymi ciuszkami. I jeszcze z gadżetów związanych z KP - bardoz polecam muszle laktacyjne (też aventu). Jak karmię jedną piersią, to z drugiej mocno leci. I wkładam sobie taką muszlę w biustonosz i zbiera. A potem to mleko wykorzystuję do kąpieli, albo dodaję do wody do przemywania. Cytat:
|
||
|
|
|
#373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze prawie za każdym razem wchodzę na poczekalnię... Cytat:
A co do odwiedzin, też bym się wkurzała, nie dośc, że nie dają wcześniej zna to jeszcze długo siedzą- brak wyobraźni!!! |
||
|
|
|
#374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaśka też zatyka w nocy ale na szczęście sama woda mu z nosa leci gluty nie są zielone
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia pomysł moze nie przypadajacy do gustu ale napewno pomaga na zrobienie kupy- lekko włożyć końcówkę temometru do pupy. Mam nadzieje ze mnie dziewczyny nie zlinczuja, sprawdzilan na Mikolaju, pomogło od razu i dziecko spokojniejsze.
|
#377 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekuje za kciuki, za pol godizny bedzie my sie szykowac. Najpierw jedzenie, potem pewnie z dwie kupy, a na koniec zwymiotuje, jak bedzie juz caly ubrany i na mnie tez przy okazji. Zawsze u nas wyjscia do lekarzy tak wygladaja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas nie przepisuja innych lekow na katar u dzieci ![]() a witaminy Marco bierze codziennie, bo ma przepisane do 6 miesiaca z uwagi na to, ze byl wczesniakiem i nie ma zapasow. Cytat:
(nie polecam ), czasami zakladam tylko, jak sie kompnuje ladnie z innymi pierscionkami ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ela popłakałam sie prz tym filmiku. Z telefonu...
|
|
#379 | |||||
|
Zadomowienie
|
za dzisiejsze szczepienia i wizyty u pediatry.mariola ![]() Kate dla ciebie też ogromne kciuki, żeby obrączka się gdzieś znalazła. Cytat:
W przyszłym tygodniu chyba umówię się do pediatry to przy okazji brzuszek zobaczy i z karmieniem może coś poradzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Żartuje, chciałam uniknąć używania termometru, bo to niestety nic dobrego, ale w ostateczności go użyję. Cytat:
Mój mąż obrączkę zdjął 3 dni po ślubie. W sumie to ja mu kazałam, bo bałam się że zrobi sobie krzywdę w pracy. Ubiera czasami w niedzielę albo jakieś święta. Ja swoje przestałam nosić pod koniec ciąży, w razie gdyby palce mi popuchły i teraz jakoś ich nie odgrzebałam.
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
tasia, a może czopki glicerynowe? zawsze to trochę delikatniejsze niż termometr...
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tasiu ja też spróbowałabym czopkiem glicerynowym, podaj pół, powinien pomóc Elunka ładne zaproszenia i już przyszły super ![]() Dziewczyny czy wasze dzieci też mają wypukłe pępki? Jak Jaś płacze to mu jeszcze bardziej wychodzi, nie wiem co z tym zrobić |
|
|
|
#382 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja nienawidzę takich wystających
|
||||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Te wystające pępku skonsultujcie sobie przy okazji wizyty u pediatry. Ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie, bo Ewa ma przepuklinę pepkowa stwierdzona i czeka nas zabieg.
Czy ktoś nas przebije w długości trzymania się pepka? Jutro 21 doba życia, a do odpadnięcia daleko. Chyba do 18tki będziemy się bujać z tym kikutem :P |
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#385 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Piotruś chyba się powoli przekonuje do leżenia na brzuszku. jeszcze marudzi jak się go długo zostawi ale już czasem zaczyna sobie przysypiać a wcześniej nie było o tym mowy
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- margo ja mam taki na poziomie skóry/brzuszka. Położna była wczoraj i nic nie mówiła więc chyba jest dobrze. pediatra też nic nie wspomniała o pępku ani pielęgniarki. Ale zapytam
|
|
|
|
#387 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Kacper jest tak uparty ze az sie boje co z niego wyrosnie
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
a często go zmuszasz do leżenia? Bo ja koniecznie po każdym karmieniu, kiedy się "bawimy"co tu taka cisza? U mnie pada a mały zasnął i mi się nudzi
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic do powiedzenia
dla Piotrusia za spokoj na brzuszku Moja Ola dzisiaj non stop wali w pampersa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
a mój ostatnio przystopował, wcześniej to co karmienie przynajmniej raz uwalił
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

a mialam nadzieje, ze co dzien to bedzie krocej 

w weekend sobie pojezdze po rodzinie i rozwioze 
Piotrek walczy z kupą w dupci i na przemian śmieje się i złości, wywija nogami i rękami i wydaje odgłosy. Biedne dziecko