Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 09:37   #361
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dziewczyny ktore choc troche kumaja angielski, zobaczcie koniecznie

http://m.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:44   #362
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
U nas 5 dzien rytuału zadzialal nie wiem czy akurat tytual ale boje sie sprawdzic. Chociaz dzisiaj godzine lezala ze smoczkiem zanim usnela a mialam nadzieje, ze co dzien to bedzie krocej

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
teqiba: nie ma sensu próbować mleka skoro np jesz masło codziennie na chlebie. gdyby to była skaza nasilałoby się nawet po zjedzeniu kanapki z serkiem czy masłem więc pewnie to nie to.
Faktycznie - dziekuje
Kamien z serca

A Wy znacie przyczyne tamtej wysypki?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy na szczepienie to zapytam lekarki jeszcze raz co o tym mysli
Kochana jestes
Trzymam mocno kciuki za szczepienie
Na jakie sie zdecydowaliscie?

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witam się w ten piękny słoneczny dzień,
Pisałyście o tżach. Mój do tej pory przebywał prawie cały czas za granicą. Od paru tygodni jest w Polsce, a mimo to w domu go nie ma prawie w ogóle. Wczoraj np wyjechał "na chwilę" z domu o 11, ja czekałam pół dnia na samochód żeby jechać na zakupy a on wieczorem mnie poinformował że złapał zlecenie i wraca dopiero dzisiaj w nocy. Także Szymkiem zajmuje się praktycznie sama.
Troche pozno Cie poinformował
za kapiel.
A z kupa nie wiem co mozna by zrobic
Stary 2014-04-30, 10:11   #363
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Przyszły zaproszenia! Sa śliczne, ładniejsze niz na allegro w weekend sobie pojezdze po rodzinie i rozwioze

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:12   #364
margo80
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia !

Mara - z chęcią oddam wszystkie pryszcze Przemka za jedno zaropiale oko

Pytanie do mam, których dzieci mialy/maja katar. Bylyscie u pediatry czy dzialacie na własną rękę?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:18   #365
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
U nas 5 dzien rytuału zadzialal nie wiem czy akurat tytual ale boje sie sprawdzic. Chociaz dzisiaj godzine lezala ze smoczkiem zanim usnela a mialam nadzieje, ze co dzien to bedzie krocej

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Matko Piotrek walczy z kupą w dupci i na przemian śmieje się i złości, wywija nogami i rękami i wydaje odgłosy. Biedne dziecko

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy na szczepienie to zapytam lekarki jeszcze raz co o tym mysli

Apropos, trzymajcie kciuki za to szczepienie, bo juz sie boje

Dzien dobry tak w ogole Ulka dzisiaj zjadla o 20.30, zasnela o 22 i pierwsza pobudke miala dopiero o 3.45 zlote dziecko

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
O kciuki rownież proszę, mamy dziś kontrole u specjalistki od wcześniaków. Jak zwykle trochę sie denerwuje, ze coś znajda.

Z telefonu...

Miałam dzisiaj dobry humor, ale właśnie zadzwonił mój mąż i oznajmił że zgubił gdzieś obrączkę jestem tak wściekła na niego, że aż mi się płakać chce

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:21   #366
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia !

Mara - z chęcią oddam wszystkie pryszcze Przemka za jedno zaropiale oko

Pytanie do mam, których dzieci mialy/maja katar. Bylyscie u pediatry czy dzialacie na własną rękę?
Byłam u pediatry bo u takich maluszków katar może zamienić się w zapalenie oskrzeli a nawet płuc i tylko po to byłam żeby to sprawdzić mały dostał wit C 2 razy dziennie po 5 kropel i wapno 2 razy dziennie po 2.5 ml i zakraplanie sola fizjologiczna tyle razy ile trzeba ja używam sterimar baby i wyciągam gluty frida a na kaszel to jak najczęstsze kładzenie na brzuchu i oklepywanie i spacery spacery spacery i kazała go nie przykrywać kocykiem tylko pieluszką
Stary 2014-04-30, 10:24   #367
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dlatego ja wyłączam zawsze głos w telefonie jak idę spać

Wzięłam te http://allegro.pl/zaproszenia-chrzes...115716898.html
Twoich już nie było, a za 1 zł nie mogłam nic normalnego znaleźć
ja mam zawsze wibracje włączoną
śliczne zaproszenia

Cytat:
ledwo zeszłam na dół z zamiarem zrobienia kolacji, gdy Ewa dostała napadu kaszlu, zakończonego rzygnięciem flegmą... może dzięki temu dalsza część nocki minie już spokojnie...

patrzę na Wasze dzieciaczki, podziwiam i zazdroszczę... buzia Przemka jest w takim stanie, że prawie nie robimy zdjęć, a już na pewno nie nadają się do publikacji...
i jak nocka?

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze to tez nie alergia

Dziekuje za pomoc - dalas mi nadzieje

Cytat:

ja tez usypiam z godzine albo i dłużej

mmhym mariolasl trisdom

Cytat:
Moj robi to samo, tu sie skrzywia a tu spojrzy na mnie i "uuuuu" i śmiech
Sprobowalam sposobu z prawe kolano do lewego lokcia, oczywiście bardzo delikatnie, i poszla pula w pieluche

ja też wchodzę na poczekalnie

Cytat:
Napisane przez (t)asia no szkoda że męża nie masz w domu :( za to gratuluję udanej kąpieli i uważam że dobrze zrobiłaś zamykając bramę :ehem: niech się inni w nos pocałują a Ty spokojnie ćwicz kp (bo wg mnie nie ma na co czekać) i ściągaj mleczko :cmok:

[QUOTE=niezapomnijkaa09;46 242357
U nas bohaterem tej nocy był TŻ. Antek do 2 marudził, krzyczał, prężył się. Za waszą radą dociskałam nóżki do łokci ale efektu nie było. Poszłam po małża i wręczyłam mu drącego się syna a sama zaległam na kanapie w drugim pokoju. Zasnęłam jak kamień. Budzę się, patrzę na zegarek a tam po piątej Gnam do sypialni a tam Antek śpi aż sapie, obok małż chrapie i tak sobie razem noc spędzili

My dziś mamy pierwszą wizytę u pediatry. Też proszę o kciuki by Antek na wadze przybierał. Po tym spadku wagi w szpitalu mam traumę na tym tle

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:25   #368
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Kate kurde.. moze jeszcze sie znajdzie. Przykro mi, znam ten bol

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-04-30, 10:28   #369
monkaa321
Zakorzenienie

Kate ciekawe co robił, że ją zgubił

Paulina a mam pytanie. Jak czyścisz fridę? Bo ja tylko ją płuczę porządnie w wodzie. masz jakiś inny sposób?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-04-30, 10:35   #370
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Byłam u pediatry bo u takich maluszków katar może zamienić się w zapalenie oskrzeli a nawet płuc i tylko po to byłam żeby to sprawdzić mały dostał wit C 2 razy dziennie po 5 kropel i wapno 2 razy dziennie po 2.5 ml i zakraplanie sola fizjologiczna tyle razy ile trzeba ja używam sterimar baby i wyciągam gluty frida a na kaszel to jak najczęstsze kładzenie na brzuchu i oklepywanie i spacery spacery spacery i kazała go nie przykrywać kocykiem tylko pieluszką

u nas bardzo podobnie + masc majerankowa pod nos

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:37   #371
margo80
Zakorzenienie

Monka - Ewa spokojnie do samego rana. Przemek miał problem z zaśnięciem po karmieniu o 1.30. Trochę go katar przytykal. Siedziałam przy nim do 3. Potem juz bylo lepiej.
Rano oczyscilam mu nosek, teraz oddycha normalnie.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-04-30, 10:37   #372
pola_m
Wtajemniczenie

dzień dobry
Mała śpi (zasnęła sama ! ), Antoch się pięknie bawi, mam chwilkę

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
używacie wkładek laktacyjnych wielorazowych
na gemini są Avent 6szt. za 24zł i zastanawiam się jak się sprawdzają Testowała któraś z Was?
ja używam, inaczej bym miała permanetnie mokra bluzkę (że nie wspomne o biustonoszu) - choć czasem wsadazm w biustonosz pieluchę tetrową
Sprawdzają się fajnie, przepieram potem ręcznie, albo wrzucam do pralki z dziecięcymi ciuszkami.

I jeszcze z gadżetów związanych z KP - bardoz polecam muszle laktacyjne (też aventu). Jak karmię jedną piersią, to z drugiej mocno leci. I wkładam sobie taką muszlę w biustonosz i zbiera. A potem to mleko wykorzystuję do kąpieli, albo dodaję do wody do przemywania.

Cytat:
Dzien dobry! Życzę miłego dnia i trzymam kciuki za szczepienia. My mamy jutro, chyba ostatnie z tych dużych szczepień.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

O kciuki rownież proszę, mamy dziś kontrole u specjalistki od wcześniaków. Jak zwykle trochę sie denerwuje, ze coś znajda.

Z telefonu...
trzymam kciuki!
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:40   #373
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Dobry! Weszlam sobie na poczekalnie i szukam naszego wątku
Ja jeszcze prawie za każdym razem wchodzę na poczekalnię...

Cytat:
Witam się w ten piękny słoneczny dzień,
Pisałyście o tżach. Mój do tej pory przebywał prawie cały czas za granicą. Od paru tygodni jest w Polsce, a mimo to w domu go nie ma prawie w ogóle. Wczoraj np wyjechał "na chwilę" z domu o 11, ja czekałam pół dnia na samochód żeby jechać na zakupy a on wieczorem mnie poinformował że złapał zlecenie i wraca dopiero dzisiaj w nocy. Także Szymkiem zajmuje się praktycznie sama.

Wczoraj odniosłam pierwszy sukces! Pierwsza kąpiel bez nawet jednego krzyku. Powiedziałabym że Szymek był nawet zainteresowany

Dzisiaj drugie karmienie nocne o 5 też zafundowałam mu prosto z piersi ale efekt był taki, że karmiłam go do 6.30, on przysypiał i wybudzał się z rykiem. W końcu zrobiłam mu butlę i zjadł 90ml...Co z tego jak do tej pory nie śpi.
Boję się że już się nie uda z kp.Załamuje mnie trochę ten fakt, tym bardziej że za każdym razem jak jest mąż a ja staram się przystawić małego do cycka mąż się wkurza i się sprzeczamy. On uważa że powinnam słuchać pediatry i dopóki mały nie będzie miał 4 kg nie męczyć go piersią. A ja jestem wręcz pewna, że jak w końcu osiągnie to 4kg to na pierś nawet nie spojrzy...

Co do gości- ciągle wszystkich proszę o telefon przed wizytą żeby godzinę ustalić. Nigdy nikt nie zadzwonił! Wjeżdżają sobie na podwórko i są. Dostaję nerwicy jak siedzą po 3 godziny! I sugestie że muszę małego nakarmić, albo zrobić sobie obiad nic nie dają. Dzisiaj zamknęłam bramę na klucz i udaję że mnie nie ma. Będę siedziała cały dzień i ściągała pokarm bez stresu że znowu ktoś mi zapuka w okno jak będę dzierżyła laktator przy cycyku. Moja rodzina jest po prostu niereformowalna.

Dziewczyny mój Szymon wyjątkowo od 2 dni nie zrobił kupki. Bardzo się pręży i denerwuje i domyślam się że nie może jej zrobić. Puszcza tylko bączki i czasami jakiś fragmencik kupki znajduje na pieluszcze. Jak mu pomóc??
WOW czyli sama musisz się zajmowac dzieckiem- podziwiam.
A co do odwiedzin, też bym się wkurzała, nie dośc, że nie dają wcześniej zna to jeszcze długo siedzą- brak wyobraźni!!!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:41   #374
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Kate ciekawe co robił, że ją zgubił

Paulina a mam pytanie. Jak czyścisz fridę? Bo ja tylko ją płuczę porządnie w wodzie. masz jakiś inny sposób?
Czyszczę patyczkiem do uszu i przelewam wrzątkiem raz dziennie

Cytat:
Monka - Ewa spokojnie do samego rana. Przemek miał problem z zaśnięciem po karmieniu o 1.30. Trochę go katar przytykal. Siedziałam przy nim do 3. Potem juz bylo lepiej.
Rano oczyscilam mu nosek, teraz oddycha normalnie.
Jaśka też zatyka w nocy ale na szczęście sama woda mu z nosa leci gluty nie są zielone
Stary 2014-04-30, 10:43   #375
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ktore choc troche kumaja angielski, zobaczcie koniecznie

http://m.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY

ach, wzruszyłam się
Stary 2014-04-30, 10:46   #376
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Tasia pomysł moze nie przypadajacy do gustu ale napewno pomaga na zrobienie kupy- lekko włożyć końcówkę temometru do pupy. Mam nadzieje ze mnie dziewczyny nie zlinczuja, sprawdzilan na Mikolaju, pomogło od razu i dziecko spokojniejsze.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-04-30, 10:47   #377
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj dobry humor, ale właśnie zadzwonił mój mąż i oznajmił że zgubił gdzieś obrączkę jestem tak wściekła na niego, że aż mi się płakać chce
Nie dziwie sie ze jestes zdenerwowana, ale na pewno nie chcial
Stary 2014-04-30, 11:18   #378
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekuje za kciuki, za pol godizny bedzie my sie szykowac. Najpierw jedzenie, potem pewnie z dwie kupy, a na koniec zwymiotuje, jak bedzie juz caly ubrany i na mnie tez przy okazji. Zawsze u nas wyjscia do lekarzy tak wygladaja

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
My dziś mamy pierwszą wizytę u pediatry. Też proszę o kciuki by Antek na wadze przybierał. Po tym spadku wagi w szpitalu mam traumę na tym tle
trzymam mocno kciuki
Cytat:
Ja bylam, bo Marco byl wtedy malutki, mial tylko 2.5kg, poza tym zaczal pokaslywac. Zanim dotarlismy na wizyte stosowalam juz wode morska Marimar ( ma duzo lagodniejszy psik niz Sterimar) i odciagalam frida.
U nas nie przepisuja innych lekow na katar u dzieci
a witaminy Marco bierze codziennie, bo ma przepisane do 6 miesiaca z uwagi na to, ze byl wczesniakiem i nie ma zapasow.
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
moj maz tez zgubil 2 lata temu, ale jak go znam, to mysl sie i zdjal i zostawil gdzies w pracy, nigdy sie nie znalazla, a byla specjalnie wyszukana dla nas, takze wygrawerowana data naszego slubu i moje imie. bylam taka zla na niego, ze zdjelam swoja i do tej pory nie nosze (nie polecam ), czasami zakladam tylko, jak sie kompnuje ladnie z innymi pierscionkami

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Ela popłakałam sie prz tym filmiku.

Z telefonu...
Stary 2014-04-30, 11:21   #379
(t)asia
Zadomowienie

za dzisiejsze szczepienia i wizyty u pediatry.

mariola
Kate dla ciebie też ogromne kciuki, żeby obrączka się gdzieś znalazła.

Cytat:
Ja Szymkowi muszę czyścić nos parę razy dziennie bo ma co róż jakieś gile. Sterimar mi się już skończył i mąż kupił disnemar.
W przyszłym tygodniu chyba umówię się do pediatry to przy okazji brzuszek zobaczy i z karmieniem może coś poradzi.

Cytat:
Ja patyczkiem do uszu, albo ręcznikiem papierowym i sparzam wrzątkiem.

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
WOW czyli sama musisz się zajmowac dzieckiem- podziwiam.
A co do odwiedzin, też bym się wkurzała, nie dośc, że nie dają wcześniej zna to jeszcze długo siedzą- brak wyobraźni!!!
Kochana, nikt za mnie tego nie zrobi. Na początku mąż pomagał mi w kąpielach i w nocy robił czasami mleko, ale teraz w ogóle go nie ma więc muszę wszystko sama ogarniać. Ale nie narzekam, Szymon jest na prawdę spokojnym dzieckiem. Ma gorsze dni jak każdy, ale generalnie nie mogę narzekać.

Cytat:
Tasia pomysł moze nie przypadajacy do gustu ale napewno pomaga na zrobienie kupy- lekko włożyć końcówkę temometru do pupy. Mam nadzieje ze mnie dziewczyny nie zlinczuja, sprawdzilan na Mikolaju, pomogło od razu i dziecko spokojniejsze.

Elunka ale ja mam taki termometr- http://www.sklepmedyczny.net/towar/2...d-tm-f03b.html o której końcówce mówisz?
Żartuje, chciałam uniknąć używania termometru, bo to niestety nic dobrego, ale w ostateczności go użyję.

Cytat:
Ja bylam, bo Marco byl wtedy malutki, mial tylko 2.5kg, poza tym zaczal pokaslywac. Zanim dotarlismy na wizyte stosowalam juz wode morska Marimar ( ma duzo lagodniejszy psik niz Sterimar) i odciagalam frida.
a witaminy Marco bierze codziennie, bo ma przepisane do 6 miesiaca z uwagi na to, ze byl wczesniakiem i nie ma zapasow.

moj maz tez zgubil 2 lata temu, ale jak go znam, to mysl sie i zdjal i zostawil gdzies w pracy, nigdy sie nie znalazla, a byla specjalnie wyszukana dla nas, takze wygrawerowana data naszego slubu i moje imie. bylam taka zla na niego, ze zdjelam swoja i do tej pory nie nosze (nie polecam ), czasami zakladam tylko, jak sie kompnuje ladnie z innymi pierscionkami
W aptece nam właśnie ją polecali. Ja używałam sterimar, ale nigdy nie psikałam prosto do noska, tylko skraplałam po ściance nosa. Też mi się właśnie wydawało, że to strasznie mocno psika.

Mój mąż obrączkę zdjął 3 dni po ślubie. W sumie to ja mu kazałam, bo bałam się że zrobi sobie krzywdę w pracy. Ubiera czasami w niedzielę albo jakieś święta. Ja swoje przestałam nosić pod koniec ciąży, w razie gdyby palce mi popuchły i teraz jakoś ich nie odgrzebałam.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:24   #380
pola_m
Wtajemniczenie

tasia, a może czopki glicerynowe? zawsze to trochę delikatniejsze niż termometr...
Stary 2014-04-30, 11:34   #381
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Tasiu
ja też spróbowałabym czopkiem glicerynowym, podaj pół, powinien pomóc

Elunka
ładne zaproszenia i już przyszły super

Dziewczyny czy wasze dzieci też mają wypukłe pępki? Jak Jaś płacze to mu jeszcze bardziej wychodzi, nie wiem co z tym zrobić
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:53   #382
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dzień dobry
Mała śpi (zasnęła sama ! ), Antoch się pięknie bawi, mam chwilkę

Cytat:
Czyszczę patyczkiem do uszu i przelewam wrzątkiem raz dziennie

Jaśka też zatyka w nocy ale na szczęście sama woda mu z nosa leci gluty nie są zielone

Cytat:
Dziewczyny, dziekuje za kciuki, za pol godizny bedzie my sie szykowac. Najpierw jedzenie, potem pewnie z dwie kupy, a na koniec zwymiotuje, jak bedzie juz caly ubrany i na mnie tez przy okazji. Zawsze u nas wyjscia do lekarzy tak wygladaja

trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Ela popłakałam sie prz tym filmiku.

Z telefonu...
kupie sobie ten marimar

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Hej

Tasiu
ja też spróbowałabym czopkiem glicerynowym, podaj pół, powinien pomóc

Elunka
ładne zaproszenia i już przyszły super

Dziewczyny czy wasze dzieci też mają wypukłe pępki? Jak Jaś płacze to mu jeszcze bardziej wychodzi, nie wiem co z tym zrobić
mój ma taki wypukły ale nie wiem czy mu "wychodzi" jeszcze bardziej przy płaczu. A ja chciałam żeby mój Piotruś miał ładnie schowany pępek bo ja nienawidzę takich wystających

Stary 2014-04-30, 12:09   #383
margo80
Zakorzenienie

Te wystające pępku skonsultujcie sobie przy okazji wizyty u pediatry. Ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie, bo Ewa ma przepuklinę pepkowa stwierdzona i czeka nas zabieg.

Czy ktoś nas przebije w długości trzymania się pepka? Jutro 21 doba życia, a do odpadnięcia daleko. Chyba do 18tki będziemy się bujać z tym kikutem :P

Ewcia
Przemek
Stary 2014-04-30, 12:09   #384
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Elunka ale ja mam taki termometr- http://www.sklepmedyczny.net/towar/2...d-tm-f03b.html o której końcówce mówisz?
Żartuje, chciałam uniknąć używania termometru, bo to niestety nic dobrego, ale w ostateczności go użyję.
.
przy takim to chyba bez różnicy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-04-30, 12:12   #385
teQiba
Moderator

Cytat:
Te wystające pępku skonsultujcie sobie przy okazji wizyty u pediatry. Ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie, bo Ewa ma przepuklinę pepkowa stwierdzona i czeka nas zabieg.

Czy ktoś nas przebije w długości trzymania się pepka? Jutro 21 doba życia, a do odpadnięcia daleko. Chyba do 18tki będziemy się bujać z tym kikutem :P
Nam w 22 dobie odpadl
Stary 2014-04-30, 12:48   #386
monkaa321
Zakorzenienie

Mój Piotruś chyba się powoli przekonuje do leżenia na brzuszku. jeszcze marudzi jak się go długo zostawi ale już czasem zaczyna sobie przysypiać a wcześniej nie było o tym mowy czasem ładnie poćwiczy a czasem od razu zaczyna awanture ale jest o wiele lepiej

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

margo ja mam taki na poziomie skóry/brzuszka. Położna była wczoraj i nic nie mówiła więc chyba jest dobrze. pediatra też nic nie wspomniała o pępku ani pielęgniarki. Ale zapytam dzięki

Stary 2014-04-30, 12:50   #387
teQiba
Moderator

Cytat:
Mój Piotruś chyba się powoli przekonuje do leżenia na brzuszku. jeszcze marudzi jak się go długo zostawi ale już czasem zaczyna sobie przysypiać a wcześniej nie było o tym mowy czasem ładnie poćwiczy a czasem od razu zaczyna awanture ale jest o wiele lepiej

Kacper jest tak uparty ze az sie boje co z niego wyrosnie
Stary 2014-04-30, 13:08   #388
monkaa321
Zakorzenienie

a często go zmuszasz do leżenia? Bo ja koniecznie po każdym karmieniu, kiedy się "bawimy"

co tu taka cisza? U mnie pada a mały zasnął i mi się nudzi

Stary 2014-04-30, 13:10   #389
Ela87
Zakorzenienie

Ja nie mam nic do powiedzenia
dla Piotrusia za spokoj na brzuszku
Moja Ola dzisiaj non stop wali w pampersa

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 13:16   #390
monkaa321
Zakorzenienie

dziękujemy

a mój ostatnio przystopował, wcześniej to co karmienie przynajmniej raz uwalił

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości