|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Witam sie wiosennie. Pogoda cudna az trudno uwierzyc, ze majowka ma byc taka deszczowa i zimna
![]() My mamy materacyk gryka - kokos. Przetestowalam na wszystkich moich dzieciach i nie zauwazylam plesnienia. Moze dlatego, ze nie byl zasikiwany ![]() Uzywacie dla swoich maluchow kropelek probiotycznych floractin? Jestem ciekawa waszych opinii, bo u nas super sie sprawdzają. Kolkują wasze pociechy jeszcze? My prawie zapomnielismy o wzdeciach i kolkach, ale nie wiem czy to zasluga katetera, ktory doraźnie stosujemy, czy jelitka juz dojrzały...
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nas na szczęście kolki ominęły ale zdarzały się bóle brzucha i wzdęcia ale na szczęście nie za często.
|
|
|
#2583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas pięknej pogody ciąg dalszy ![]() Byłam dziś u fryzjera podciąć końcówki i ogólnie naspacerowałam się z małym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy Wasze dzieci jescze ulewają? Bo mój mimo pięknych beków, jak na mężczyznę przystało, dalej się z tym boryka... |
||||
|
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to dlatego że panią z Mopsu bardzo męczyłam pytaniami![]() jak jadę jako pasażer to z przodu bo z tyłu mam nianię Milkę i ona pilnuje co by słońce w oczy bratu nie świeciło
|
|
|
|
|
#2585 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, mój wczoraj był marudny, podaliśmy mu syrop z paracetamolem, ale chyba nie pomógł, bo marudził dalej - a gorączki też nie było. Ja uciekłam na basen, więc TŻ walczył cały wieczór (matka egoistka, wiem ) ale poszedł spać normalnie, więc chyba nie było źle. Dzisiaj już jest normlnie, moje dziecko znów jest aniołkiem ![]() A oto wózek: ![]() Cytat:
Basen, aqua aerobic, i bieganie - tylko niedziela jest dniem bez ćwiczeń, codziennie wieczorem wręczam potomka jego ojcu i zasuwam. Do wakacji zostało dwa miesiące, w wakacje jadę do PL i na bank będę widzieć byłą żonę mojego TŻa - nie zamierzam po ciąży woglądać tak jak ona wygląda do tej pory, więc musze wrócić do figury ![]() Nie zrobiłam jeszcze zdjęć wózkowi, ale jest nowy, więc wygląda jak na zdjęciach katalogowych. Piękny jest Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczęściara z Ciebie. Mikołaj Cię oszczędza w tym temacie.A do radia, mąż mówi, że mi dorobi pilota
|
|
|
|
|
#2589 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się.
Wczoraj mieliśmy z Antkiem bardzo, bardzo słaby dzień. Była chyba kumulacja skokowa, bo inaczej tego wytłumaczyć nie potrafię. Przy każdej drzemce były takie cyrki, że miałam ochotę wyskoczyć przez okno. Próba zawiązania w chustę i wyjście na spacer skończyło się ogromnym darciem nie do uspokojenia - przestał wrzeszczeć dopiero jak go z chusty wyjęłam. Nie chciałam odpuścić spaceru, bo pogoda była piękna, więc próbowałam go wziąć w wózku. Wyjazd z mieszkania oczywiście przy akompaniamencie płaczu pod tytułem - "ratunku jest mi strasznie źle poskarżę się babci". Pierwsze kółko wokół bloku to już wrzask z cyklu " ratunku obdzierają mnie ze skóry poskarżę się całemu światu". Kolejnego kółka nie było - wróciłam galopkiem do domu Usypianie na wieczór - te same histerie. Miałam serdecznie dość wczorajszego dnia i modliłam się, żeby dzisiejszy był lepszy. I o dziwo wygląda na to, że albo skok się skończył, albo (odpukać) dziecko mi się po prostu naprawiło. Bawi się pięknie, zasypia jak dawniej praktycznie sam. Niech już tak zostanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gryka - kokos - na razie odpukać bardzo fajnie się sprawdza. Ale nie był zasikany ani raz ![]() Cytat:
![]() Za to ten pomysł Ida wykorzystamy jak urodzi się synek naszych przyjaciól - już całkiem niedługo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jest niewygodnie, daleko do radia i w ogóle do bańki, ale czego się nie robi dla dziecka ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o kolki, to odpukać już się nie zdarzają. W sobotę mały kończy 3 miesiące, więc to by się zgadzało z tym co piszą, że koło 3 m-ca kolki się kończą. Jak go tak obserwuję, to teraz wzdęcia nie mają szans, bo dziecko nauczyło się samo bardzo wysoko podnosić nogi do góry. Co najczęściej skutkuje wyrzutem pierdków o takiej sile, że można by na nich odpalić rakietę Także jak mu coś w brzuszku zalega, to sobie sam potrafi pomóc.Cytat:
Roane ciekawy wózek
|
|||||||
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszłam dziś z Adasiem na spacer w nosidełku (teraz tak wychodze bo łatwiej mi na zakupy iść). Wyszłam na całe 3 minuty panicz postanowił jeszcze spożyć cycka pomimo, że jadł 40 minut wcześniej. Cycolił się tak 1,5h- myślałam że padnę, no nie dawał odejśc od siebie bo kwęk od razu. Nie wiem co go dziś napadło- w efekcie ze spaceru nici a teraz to nie wyjdę bo po pierwsze śpi a po drugie chyba padać będzie bo się u mnie taka duchota zrobiła i powietrze stoi---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- ulewanie to mało powiedziane... są dni że przebieram małego 6-7 razy bo zawsze jakiś bełcik pójdzie na ciuszki
|
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
a w ogóle zauważyłam, że mojemu synkowi brązowieją oczka,
Waszym pociechom też zmienia się kolor? |
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
Rok temu zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- W klubie dwa zdjęcia wyjaśniające mą absencję
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szkoda, bo na początku miał cudne granatowe
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trochę mnie uspokoiłyście z tym ulewaniem... ciekawe w jakim wieku to przechodzi...
|
||
|
|
|
#2595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
obaj nasi panicze wożą się czerwonymi brykami tylko czerwonego dywanu brak![]() co do pogrubionego to taki obrazek najbardziej mobilizuje do ruchu. za ćwiczenia i za szybki powrót do figury---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- tak sobie myslę że wczoraj był jakiś dzień nie pasujący naszym dzieciaczkom bo co chwilke czytam skargi na maluszki mój wczoraj był ze spaniem na nie a dziś śpi i śpi aż boje się nocy że z mężem będziemy czuwać na zmianę |
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj nie poszłam na spacer, bo pogodę mamy paskudną, ale jutro chyba pójdę nawet w deszczu ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Mój praktycznie od urodzenia ma identyczne jak tatuś, takie szaro-niebieskie z jasną obwódką wokół źrenicy, nawet nie mam nadzieji że mu się zmienią
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
My dzisiaj wyszliśmy z domu po 12 i wróciliśmy o 18. Nawet ulewa i burza nam nie przeszkodziły w spacerze
W końcu udało Nam się wybrać do ogrodu botanicznego. Roślinki lubię, szczególnie te egzotyczne dlatego najbardziej podobało mi się w szklarniach. Karol też był zainteresowany do czasu bo później śpiewające ptaszki i świeże powietrze go ululały. Teraz też grzecznie śpi. Ogólnie super dzień. Naładował mnie pozytywną energią. Jeszcze tylko Top Chef i dobranoc ![]() Jutro zaczynam sprzątanie i pakowanie bo wyjeżdżamy na 2 tygodnie z Karolem do mojej rodziny. Zastanawiam się czy pojechać w weekend. Np. Sobota czy lepiej w poniedziałek. Tradycyjnie wybieramy pociąg. ps. foty i wszystkie zapowiedziane przeze mnie filmy będą dzisiaj w klubie Cytat:
Roane Wózek ładny ale ciężko go znaleźć w internecie, a polskich stron nie ma żadnych. Wrzuć kiedyś fote ze spaceru czy coś ![]() Karol się już ledwo mieści w gondoli Cameleona a teoretycznie ma w niej spędzić jeszcze 2 miesiące ![]() dla Ciebie za ćwiczenia.Ja i może też bym miała ochotę poćwiczyć czy pobiegać ale przez to, że jestem chuda to nie mam motywacji żeby zgubić brzuch. Możliwe, że jak przewiozę sobie rower do mieszkania i kupię jakąś dostawkę do niego dla Karola to zacznę jeździć ale nie wiem czy uda mi się tego dokonać do wakacji
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-04-30 o 20:20 |
|
|
|
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
próbowałam Was nadrobić ale nie miałam czasu. Teraz jesteśmy w drodze na majowke i oczywiście siedzę z tylu przy księżniczce i już mnie plecy bolą od tej niewygodnej kanapy życzę Wam udanego długiego weekendu ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#2600 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Też niestety.
|
|
#2601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kupiłam kiedyś windi żeby był na awaryjne sytuacje ale nigdy nie użyłam ![]() Cytat:
![]() Tymek nigdy nie ulewał, tylko ostatnio na macie chyba za wcześnie położyłam go na brzuszek i poleciało trochę serka po brodzie ;-) jak dotąd przebierałam go w ciągu dnia tylko jak się spociliśmy w chuście, bo tak po jedzeniu to nie ma potrzeby Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oboje z mężem mamy brązowe oczy więc młody raczej to odziedziczy.Dzisiaj czuję się mocno wypompowana. Było dużo noszenia i kołysania, spacer w chuście. Czuję te słodkie kg w rękach i plecach ;-) Pytanie mam - czy stosujecie jakiś krem na małego buziaka w taką pogodę jak teraz? W zimę smarowałam Nivea na każdą pogodę (czy na mróz? nie pamietam nazwy) , a teraz tylko raz dziennie posmaruję lekkim kremem Alantan a przed wyjściem już nic. Nie wiem czy to dobrze, może ochronnie trzebaby coś stosować.. |
||||||
|
|
|
#2602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stukanie kropel o folię przeciwdeszczową usypia dziecia momentalnie. Tylko o siebie trzeba się martwić, żeby potem kataru nie złapać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Kacper miał najdłuższą przerwę między jedzeniem w dzień (nie licząc spacerów) - 5 godzin
W ogóle to jadł dzisiaj tylko 4 razy (przeważnie je 5), ale za to po 190-230ml (zamiast 150ml)
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
możesz podawać już Kacprowi warzywa?
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę skończył 4 miesiące (ale jakby 3, bo urodził się 5 tygodni przed terminem) i planuję wprowadzać coś jak skończy 5 - jak będzie miał pół roku wracam do pracy, więc dobrze by było, żeby już ładnie jadł coś innego niż samo mleko.
|
#2606 |
|
Rozeznanie
|
Mój tak samo urodził się miesiąc wcześniej ale jak rozmawiałam z pediatrą to normalnie mam podawać od 4 miesiąca czyli za 5 dni
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu masz już po skończonych 4 dawać? Na podstawie czegoś konkretnego tak zaleciła?
|
|
#2608 | ||||
|
Raczkowanie
|
nie ryczy, nie ryczy tylko się cieszy, bo teraz te dwie kreski mają dwie rączki i dwie nóżki jak mamusia
![]() no właśnie u Antka było tak samo i marzyłam, że do tych czarnych włosków te granatowe oczka mu zostaną. a Wy jakie z TŻ macie? Cytat:
![]() no i gdzie te foty i filmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wygląda na to, że u nas Antek odziedziczy kolor oczu po mnie, bo tatuś ma niebieskie. Co do kremu, to muszę kupić coś od słońca, na razie nie smaruję niczym, ale też dbam żeby buziak nie był na słońce za długo wystawiony. Cytat:
Jeszcze 2tyg temu było co 3h, a teraz mu się przestawiło i nie ma że boli, bar mleczny ma być czynny co 2h i basta!
|
||||
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2610 | |
|
Rozeznanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Normalnie to od 4 miesiaca ![]() Nie rozumiem w ogóle pytania. Dostałam pozwolenie na podawanie pierwszego ziemniaka itp. Jeżeli zaakceptuje mam podawać następne warzywa i obserwować reakcje
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-04-30 o 23:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

sent from iphone

panicz postanowił jeszcze spożyć cycka pomimo, że jadł 40 minut wcześniej. Cycolił się tak 1,5h- myślałam że padnę, no nie dawał odejśc od siebie bo kwęk od razu. Nie wiem co go dziś napadło- w efekcie ze spaceru nici a teraz to nie wyjdę bo po pierwsze śpi a po drugie chyba padać będzie bo się u mnie taka duchota zrobiła i powietrze stoi
16.06.2012 

za ćwiczenia i
za szybki powrót do figury