Maj nadchodzi a z nim bzy moim mężem będziesz TY! PM 2016 cz.9 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 15:26   #871
morsmordre
sajkolidżist

Dot.: Maj nadchodzi a z nim bzy moim mężem będziesz TY! PM 2016 cz.9

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;46247686]Nie Ale nasłuchać się musimy [/QUOTE]

Nic mnie bardziej nie wkurza niż wpierniczanie się w coś, za co się nie płaci i nie powinno się mieć nic do gadania. Coś czuję, że z moim przyszłym teściem będziemy mieć ten sam problem.

Ja się z Wami żegnam, idę do pracy, a po pracy jedziemy do moich rodziców

Miłego majówkowania się

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:30   #872
iixi
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;46247686]Nie Ale nasłuchać się musimy [/QUOTE]

skoro nie to nie musicie ale sami na to pozwalacie niestety. Zresztą nawet nie rozumiem takiego rządzenia się weselem dziecka jak się doklada do niego - jakoś nie wyobrażam sobie moich rodziców mówiących mi kogo mam zaprosić . A jak im takie coś przyjdzie do głowy to równie szybko ja im to wybije.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Miłego majówkowania się
wzajemnie. ja póki co muszę się spakować, a taaaak mi się nie chce..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:39   #873
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
My w sumie mamy niedaleko i całe lato w zeszłym roku nas kusiły te reklamy, ale w końcu odpuściliśmy. Ale skoro mówisz, że fajnie, to może w tym roku się wybierzemy?

Uważajcie z piciem piwa w samochodzie, bo jeśli robi się to na siedzeniu kierowcy można załapać się na mandat

O matko Czy oni chłodzą to ciekłym azotem, że tyle wychodzi? Przecież to prawie 100% ceny wódki...

O, ja też mam taki problem, zawsze mi się "ptaszek" rozmazuje, to baza z avonu pozwala tego uniknąć?

A czy oni dokładają się do wesela?

TŻ ma wolne w sobotę
Jak macie blisko to jak najbardziej polecam!

To samo pomyślałam o tym azocie!

Może nie całkiem uniknąć ale na pewno pomaga i opóźnia to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 16:15   #874
sylwia9d
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;46247475]Swoich rzeczy na sale wnieść nie można
Byliśmy we wszystkich salach w ok. 15km, gdzie nie było limitu 100osób. Następna bezlimitowa jest dopiero 45km od nas

Do tego jeszcze mama A. zaczęła wymyślać kolejnych gości, mimo tłumaczeń A., że mamy napięty budżet to i tak ona twierdzi, że na czymś innym zaoszczędzimy... np. orkiestre weźmiemy za 2000 (gdzie jest taka? ), albo nie będzie fotografa i goście zrobią zdjęcia...[/QUOTE]

A u Nas rodzice nic nie wtrącają się.. mama była jedynie ze mną zapłacić zaliczkę za orkiestrę bo TZ był w Niemcach a nie chciałam iść sama ale to i tak była tylko wyłącznie nasza inicjatywa... i gości tez tylko my decydujemy kogo zaprosić a kogo nie

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Uważajcie z piciem piwa w samochodzie, bo jeśli robi się to na siedzeniu kierowcy można załapać się na mandat
To było u mnie przed domem(mieszkam na wsi), za ogrodzeniem na własnym podwórku także o mandat się nie baliśmy No i podobno pasażer który pije piwo czy inny trunek w czasie jazdy też może dostać mandat

Edytowane przez sylwia9d
Czas edycji: 2014-04-30 o 16:17
sylwia9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 16:36   #875
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez sylwia9d Pokaż wiadomość
Nam od pierwszego spotkania minęło 3 lata i 7 miesięcy a od zaręczyn prawie 10miesięcy także sporo już czasu upłynęło
A co do sali to jak czytam tutaj co trzeba dopłacać ot jednak cieszę się ze zdecydowałam się na tą salę co mam bo tam wszytko jest w cenie(ciasto, korkowe, wystrój sali, tort no i całe mnóstwo innych rzeczy) my tylko załatwiamy alkohol, orkiestrę, fotografa(kamerzystę) i resztę dodatków które sobie wymyślimy nic więcej i płace nie całe 160zł/os
Nam od pierwszego spotkania już z 7 lat pewnie minęło, a od bycia razem prawie 6 lat czas leci jak głupi! :p

Stary 2014-04-30, 16:42   #876
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Nam od pierwszego spotkania już z 7 lat pewnie minęło, a od bycia razem prawie 6 lat czas leci jak głupi! :p

szkoda że nie w pracy

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 16:50   #877
sylwia9d
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny staż gratuluje Musieliście się w bardzo młodym wieku poznać ale fajnie tak jak się jest jeszcze beztroskim to człowiek się trochę inaczej cieszy tą miłością

Ja zawsze twierdziłam że jak po dwóch latach facet się ze mną nie ożeni to że dalej nie będę się pakować w taki związek ale jak widać życie weryfikuje nasze poglądy tzn. moje i wezmę ślub po 6 latach związku i się nawet cieszę że jest tak a nie inaczej
Stary 2014-04-30, 16:52   #878
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Piękny staż gratuluje Musieliście się w bardzo młodym wieku poznać ale fajnie tak jak się jest jeszcze beztroskim to człowiek się trochę inaczej cieszy tą miłością

Ja zawsze twierdziłam że jak po dwóch latach facet się ze mną nie ożeni to że dalej nie będę się pakować w taki związek ale jak widać życie weryfikuje nasze poglądy tzn. moje i wezmę ślub po 6 latach związku i się nawet cieszę że jest tak a nie inaczej

A ja z kolei nigdy nie sądziłam że będę zaręczona po pół roku znajomości ale jakoś nie rozpaczam z tego powodu

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 16:59   #879
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
w praktyce wychodzi różnie. ja znowu bym się nie wpakowała w ślub po roku czy 2 znajomości bo uważam że potrzea czasu aby poznać drugiego człowieka. my w dniu ślubu będziemy ze sobą 9.5 roku i jakieś 2 tygodnie.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:05   #880
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Nic mnie bardziej nie wkurza niż wpierniczanie się w coś, za co się nie płaci i nie powinno się mieć nic do gadania. Coś czuję, że z moim przyszłym teściem będziemy mieć ten sam problem.
a moja kumpela miała jeszcze gorzej - bo matka (lekko trzepnięta, w sumie słaby z nią kontakt miała znajoma) i babka (chyba jeszcze gorsza), uważały, że trzeba zaprosić WSZYSTKICH, koleżanka się nie zgodziła, bo nie chcieli wielkiego ślubu i co?
matka z babką dzwoniły, pisały swoje zaproszenia!
dobrze, że ojciec ją o tym poinformował, ale myślałam, że ta koleżankę matkę zatłucze - prawie chciała, żeby wgl na ślubie się nie pokazała
z resztą te dwie baby też się obraziły, podobno potem na ślubie wszystko krytykowały

mam piwko na wieczór
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:11   #881
kognisia
PeEma

Cytat:

Zaczęliśmy być razem jak ja miałam 14, a Tz 20 lat :p ale ja niczego nie żałuję żadna jakaś tam stracona młodość i te sprawy

Stary 2014-04-30, 17:12   #882
lolusl
Japońska rzepa

Witam się,po dwóch kołach, nie wiem jak poszło,strasznie trudne były
Widzę zawziętą dyskusję,normalnie bym odpuściła,ale aż mi się krew zagotowała.

Cytat:
No ale co on sam sobie nie może zrobić? Sory, ale dla mnie to az przerażające. Wyszkoli sobie Ciebie do roli służącej obiady jeszcze spoko, ale wstawać specjalnie, bo Tz to pan i wladca i nie może się upadlać robiąc sobie samemu sniadanie?

Co jest takie przerażąjące? Że ktoś CHCE zrobić drugiej osobie przyjemność? To jest takie straszne? Straszne by było wtedy,gdyby tż miał pretensje ,ze ona tego nie robi,a dla mnie robienie wszystkiego pod siebie zajeżdża sporym egoizmem. I chyba nie chodzi o szkolenie,dla mnie to takie trochę wykrzykiwanie pustych hasełek,zasłyszanych w telewizorach i internetach. Takie modne jest teraz usamodzielnianie , pokazywanie,że kobieta nie MUSI robić nic,co kobiece. Zaraz oczywiście będzie kontra,że czemu kobiece,skoro równie dobrze może to być męskie. Ano może dlatego,że sporej ilości kobiet SPRAWIA to przyjemność ? Nie bez powodu niektóre zawody,czynności od wieków wykonywały kobiety. Nie wzięło się to stąd,że mężczyźni je upodlali, tylko z naturalnego podziału rzeczy,związanego z predyspozycjami płciowymi. Bo NIE, NIE jesteśmy identyczni. Kobiety mają piersi,którymi karmią dzieci,faceci są silniejsi i kiedyś zdobywali pożywienie. To było NORMALNE. A teraz nagle? OBRAZA STRASZNA. Że kobieta śmie gotowac. Że facet śmie jako jedyny pracować a kobieta siedzi w domu. I przekonywanie na siłę,że to wpojony stereotyp, który na pewno nie jest wykreowany z wolnej woli kobiety,tylko jest jej wmówiony.
Dla mnie nie ma upadlania w związku. Jeśli mężczyzna prosi mnie o herbatę - zrobię mu mimo ze może zrobić sam. Nie będę krzyczeć poirytowana "Sam se zrób,masz rączki!",bo chcę mu zrobić przyjemnośc. Tą samą drogą,jak ja poprosze o masaż stóp to on nie będzie się krzywić,ze śmierdzą,tylko to zrobi. Jeśli CHCĘ zrobić obiad,posprzątać,mimo ze jego kolej to to zrobię,a nie będę się podcierać głupimi tezami o upodleniu.
Żyjemy w czasach gdzie kobiece czynności wykonywane przez kobietę są nagle czymś złym,a męskie przez mężczyznę są nie szanowaniem kobiety. Żyjmy po swojemu i pozwólmy innym tak żyć. Chcesz siedzieć i czekać aż ktoś Tobie poda obiad na stół,bo Ty nie będziesz go robić,bo to poniżej Twojej godności? Siedź. Chcesz spać jak Twój facet rano wychodzi do pracy, bo musisz się wyspać? Śpij. Ja też tak robię. Ale nie wmawiajmy wszytkim dookoła,że wstanie raz,dwa czy nawet codziennie to jest "szaleństwo",bo może akurat ktoś ma przyjemność w tym,że może zobaczyć swojego partnera przez 15 min dziennie więcej,po tym jak on idzie na cały dzień do pracy. I szczerze,to chyba bardziej normalne jest wstawanie codziennie o 5:12,żeby przyszykować kanapki facetowi na 6:00 niż czekanie aż ten facet o 22:00 wróci do domu,dawania mu mopa do ręki i warczenia "Sprzątaj,bo Twoja kolej,a mamy równouprawnienie".

Cytat:
Dużo kobiet tak robi, bo mają wrzucone do głowy idiotyczne teksty, że taka ich rola - uslugiwanie. I oczywiście, jest im dobrze, bo od dziecka się im wpaja, że tak właśnie wygląda życie. No ale nie, dla mnie to nie jest normalne, to jest dramat.

Proszę Cię,to jest straszne,co piszesz. Kto Ci takich rzeczy naopowiadał? Ciebie rodzice wychowali w warunkach "Rób co chcesz,jesteś dorosła od 3-ciego roku życia, wszystko ma być tak jak Tobie pasuje",ale niektórzy mają potrzebę sami z siebie pomagania innym nawet kosztem swoich przyjemności. Jaka przyjemnośc z życia jak działasz TYLKO dla siebie?

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Dobra, Ty nie robisz i dobrze - nie rób. Ale nie oceniaj innych to jest sprawa indywidualna. Ty sobie myśl co chcesz, skoro wg Ciebie taka kobieta jest służącą to niech sobie będzie.
Trudno ja i morsmodre skończymy jako służące i kury domowe skoro szykowanie śniadania to już taka skrajność

Co innego jakby facet nie robił NIC. Nie pomagał przy domowych obowiązkach, obiedzie, dzieciach. Nie robił nic tylko pracował a po pracy leżał z piwem przed TV... A kobieta by prasowała, gotowa, sprzątała i zajmowała się dziećmi to już jest inna sprawa

Ja temat zakończyłam.
Ja też
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:18   #883
kognisia
PeEma

Lolusl, myślę że przegięłaś troszkę w drugą stronę i przeinaczyłaś wiele moich słów. Nie, Rodzice mnie tak nie wychowali jak mówisz. Wychowali mnie tak, że w rodzinie powinien panować SPRAWIEDLIWY podział obowiązków (czyli, nie wsadzanie facetowi o 22 mopa w rękę, bo jego kolej, ani nie wstawanie rano zeby komuś zrobić sniadanie).
Wiele robię dla innych, Tżtowi tez czasem gotuję, często robię kolacje i sprawia mi to przyjemność. W tej całej rozmowe wcale nie chodziło o to ze kobieta moim zdaniem NIE MOZE tego, czy tamtego robić. A jedynie to, że specjalne wstawanie wcześniej, żeby zrobić komuś pełnosprawnemu śniadanie, jest dla mnie idiotyczne. Przy czym podkreśliłam, że gdyby faktycznie spac nie mogla, gdyby faktycznie wstawala o tej godzinie to spoko! Więc proszę nie rób z igły widły

Edytowane przez kognisia
Czas edycji: 2014-04-30 o 17:19
kognisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:19   #884
Anka579
Rozeznanie

Witam po powrocie i w nowym watku

Edytowane przez Anka579
Czas edycji: 2014-04-30 o 17:20
Anka579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:21   #885
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Lolusl, myślę że przegięłaś troszkę w drugą stronę i przeinaczyłaś wiele moich słów. Nie, Rodzice mnie tak nie wychowali jak mówisz. Wychowali mnie tak, że w rodzinie powinien panować SPRAWIEDLIWY podział obowiązków (czyli, nie wsadzanie facetowi o 22 mopa w rękę, bo jego kolej, ani nie wstawanie rano zeby komuś zrobić sniadanie).
Wiele robię dla innych, Tżtowi tez czasem gotuję, często robię kolacje i sprawia mi to przyjemność. W tej całej rozmowe wcale nie chodziło o to ze kobieta moim zdaniem NIE MOZE tego, czy tamtego robić. A jedynie to, że specjalne wstawanie wcześniej, żeby zrobić komuś pełnosprawnemu śniadanie, jest dla mnie idiotyczne. Przy czym podkreśliłam, że gdyby faktycznie spac nie mogla, gdyby faktycznie wstawala o tej godzinie to spoko! Więc proszę nie rób z igły widły

nie,nie przeinaczyłam,bo dla mnie nazywanie tego idiotycznym jest hmmm...idiotyczne? Jak ktoś CHCE to wstaje. jak ktoś nie chce,to nie wstaje. Proste. Idiotą się nie jest od wstawania żeby zrobic partnerowi herbatę. Robienie z igły wideł jest w momencie krzyku na cały wątek " O boże,ja bym umarła jakbym miała rano wstać i herbatę zrobić, tragedia!".Otóż poinformuję Cię,że nie,nie umarłabyś
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2014-04-30 o 17:23
Stary 2014-04-30, 17:25   #886
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
nie,nie przeinaczyłam,bo dla mnie nazywanie tego idiotycznym jest hmmm...idiotyczne? Jak ktoś CHCE to wstaje. jak ktoś nie chce,to nie wstaje. Proste. Idiotą się nie jest od wstawania żeby zrobic partnerowi herbatę.
Idiotyczne postępowanie nie równa się byciu idiotą moja Droga zresztą po co to rozgrzebywać? Napisałam swoje zdanie, mam do tego prawo. Zakończyłam temat mówiąc żeby każdy robił tak jak chce i rozmowa się zakończyła, nie było to nic przyjemnego, więc wracanir do tego chyba nie ma sensu

Stary 2014-04-30, 17:25   #887
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:

hm, myślę, że czytając Cię kognisiu można było uznać, że nie tylko uznajesz to za idiotyczne, ale też to za prawie uwłaczające i jakby Agnieszka krzywdziła wszystkie kobiety świata walczące ze stereotypem kury domowej

ale dla mnie temat w sumie skończony

pyszną białą herbatę piję z grejpfrutem
16.10.2017r. T ♥

Stary 2014-04-30, 17:30   #888
kognisia
PeEma

Haha Lolusl, przeginasz nie nie umarłabym, nie napisałam nic takiego. Ja bym po prostu nigdy specjalnie nie wstała, więc gdybanie co by mi się stało, gdybym wstała jest bezproduktywne zupełnie

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
hm, myślę, że czytając Cię kognisiu można było uznać, że nie tylko uznajesz to za idiotyczne, ale też to za prawie uwłaczające i jakby Agnieszka krzywdziła wszystkie kobiety świata walczące ze stereotypem kury domowej

Oj jak ktoś chce byc kurą domową to mi to lotto, bądźcie bylebyscie usmiech na buźce miały i tyle ja w takim modelu związku bym się nie uśmiechała i tyle, ot moje zdanie

Stary 2014-04-30, 17:33   #889
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Idiotyczne postępowanie nie równa się byciu idiotą moja Droga zresztą po co to rozgrzebywać? Napisałam swoje zdanie, mam do tego prawo. Zakończyłam temat mówiąc żeby każdy robił tak jak chce i rozmowa się zakończyła, nie było to nic przyjemnego, więc wracanir do tego chyba nie ma sensu

Ależ jakie rozdrapywanie? Ty napisałaś swoje zdanie, ja również. Jak już przywołujemy prawo,to również je mam,takie samo zresztą jak Ty. A że niepotrzebnie SWOIMI stereotypami krzywdzisz sporo osób i po prostu je obrażasz,więc wybacz,musiałam zareagować
Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość

Ano.

Ja też już kończę, po prostu nie mogę czytac bez reakcji takich głupot

Jadę zaraz do sklepu zrobić jakieś zakupy na jutro.Chyba po raz pierwszy od nie wiem ilu zjem normalną kanapkę
Ano.
It never fails.
Stary 2014-04-30, 17:34   #890
Alancia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Alancia,czekamy na foty z wesela tak w ogóle
Jak tylko będą fotki od fotografa to wstawię na fb

Muszę jeszcze wyciągnąć filmik od TŻ siostry, bo mam nagrane jak TŻ bierze udział w jakiejś zabawie dla dzieci :P poszedł jako pierwszy z dorosłych podpowiadać swojej chrześnicy w zabawie z bajkami, a potem inni zaczęli się przyłączać i mam nagrany jakiś śmieszny taniec

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Gdyby mnie puszczono sama samochodem do miasta to wolę nie myśleć gdzie bym wylądowała ;p

Mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez white_bear Pokaż wiadomość
Ją mam prezentacje dzisiaj na zajęciach a potem już przyjemniejsze rzeczy czyli kurs i spotkanie z koleżankami a jutro zaczynamy jedzenie po salach. Ale mi się nie chce aż mi się to dzisiaj śniło...
My ostatnio tyle gadaliśmy o ślubie, że śniło mi się, że TŻ mi się oświadczył :p wymyślił jakieś cuda i dostałam pierścionek, który wyglądał jak materiałowy i zmieniał kolory nikomu się nie podobał

Cytat:
No ale co on sam sobie nie może zrobić? Sory, ale dla mnie to az przerażające. Wyszkoli sobie Ciebie do roli służącej obiady jeszcze spoko, ale wstawać specjalnie, bo Tz to pan i wladca i nie może się upadlać robiąc sobie samemu sniadanie?

No bez przesady ja też jestem 100% fanką partnerstwa w związku, ale trzeba umieć zrozumieć, że są różne jego odcienie. Moja mama też codziennie wstaje robić mojemu tacie kanapki, a on jej z kolei prasuje ubrania do pracy. Mają taki układ, czy któreś z nich się upadla albo uważa drugie za służącego? Agnieszka pisała, że lubi to i sama zaproponowała, więc ma przestać dla zasady, bo nie będzie dostatecznie wyzwolona? Pisała, że on jej w zamian robi kolacje czy coś tam, już nie pamiętam. Ja rozumiem, że usługiwanie w stylu "robię wszystko, a on nic" nie jest ok, ale też nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Moja babcia robi dziadkowi śniadania, obiady i kolacje, brakuje tylko, żeby mu tyłek podcierała i to uważam za służalcze zachowanie, to jest masakra. Ale jeśli ona ma ochotę wstać rano, porozmawiać z nim, napić się herbaty i zrobić mu kanapki to co w tym złego? dla mnie to po prostu wzajemna życzliwość w związku.

I żeby nie było: sama tego nie robię, bo jestem śpiochem okrutnym. Parę razy zdarzyło się, że TŻ mnie poprosił jak nocował u mnie, żebym mu zrobiła kanapki rano, ale tak się namarudziłam, że teraz kupuje sobie serki wiejskie i bułki i sobie przechowuje w lodówce (serki oczywiście :P) Mimo, że i tak muszę wstawać, żeby zamknąć za nim, ale 5.30 rano (na 6 ma do pracy na 1 zmianę) to dla mnie taka pora, że ledwo jestem w stanie wyjść zamknąć za nim drzwi i czmycham z powrotem do łóżka :P ale rozumiem, że ktoś inny może mieć inaczej i nie uważam, żeby to czyniło z niego służącego od razu.

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
a to super ;d
ja mam podobnie on wstaje 30 min wcześniej, robi mi śniadanie do pracy i w domku, gorącą herbatkę budzi mnie, ja sobie zjem , on mnie wyprawia do pracy :P haha też wytresowałam
No i jeszcze to: tresowanie kobiety jest be, a faceta już ok ja się cieszę, że u nas nikt nikogo nie tresuje
Alancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:35   #891
Cherry_Muffin
nibyżona

&^%&%$#%$^##$ poszaleli!
egzamin mam 3,4,5,6,9 i 12 czerwca! :sciana: :sciana: :sciana:
a jeszcze z dwóch nie mam zapowiedziane.
16.10.2017r. T ♥

Stary 2014-04-30, 17:41   #892
Alancia
Zadomowienie

O widzę, że temat się rozkręcił, gdy pisałam posta :P

Wiem, że już skończyłyście kognisia, ale dopiero teraz miałam czas, żeby wszystko przeczytać i odpisać. A też nie umiałam pozostawić tego bez komentarza
Alancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:03   #893
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Gdybym nie malowała paznokci to też bym obgryzała... ale że mam pomalowane wciąż to nie obgryzam
Hmm moje pomalowane paznokcie by wyglądały co najmniej śmiesznie, a bezbarwny na mnie nie działa

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
poszłam na to lotnisko pooglądać i akurat nic się nie działo i gdzieś się wojsko zgubiło. wróciłam do mieszkania i co? znowu zaczęły latać śmigłowce.. skandal.
Haha naprawdę skandal

Wy płacicie-Wy rządzicie. Jeżeli chce kogoś zaprosić, proszę bardzo ale niech SAMA za niego zapłaci. A nie Wy zrezygnujcie z fotografa bo ona musi jakąś ciotke wepchać!
Olej ją.

Cytat:
Ja za to NIGDY nie chciałam ślubu brać A wezmę go po 2 latach i 9 miesiącach związku

Znowu zaczynacie temat? Niech każda robi jak chce i spokój

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

O w Tviziorze o mojej mieścinie gadają
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:05   #894
_groooszek_
Zakorzenienie

Wróciłam z pracy

Za godzinę przyjeżdża po mnie TŻ i jedziemy na wieś - jutro w planach grill

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:20   #895
BielinkaO
Zakorzenienie

Hej

Byłam dziś u lekarza medycyny pracy i w kolejce spędziłam 3,5 godz
Myślałam, że mnie tam rozniesie.
Później byłam w pracy, a teraz na Tż
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:23   #896
201604261006
Konto usunięte

A my w ten weekend nie robiliśmy ogniska bo pogoda się z☠☠☠ała

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Hej

Siedzisz na Tżcie?
Stary 2014-04-30, 18:25   #897
BielinkaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
A my w ten weekend nie robiliśmy ogniska bo pogoda się z☠☠☠ała

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Siedzisz na Tżcie?
Haha jeszcze nie
Ucięło mi 'czekam'.
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:29   #898
kashia001
PeeeMaa!

dziewczyny, ale na spamiłyście masakra jakaś ;p

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Hej

mmm 3,5 godz w kolejce cudownie

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy

Za godzinę przyjeżdża po mnie TŻ i jedziemy na wieś - jutro w planach grill
ja dzisiaj już jadłam kiełbaskę z grilla, gdyż moja kuchnia nie funkcjonuje, ale pyszna była.

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:32   #899
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Haha jeszcze nie
Ucięło mi 'czekam'.
Tak myślałam

Ale fajnie zabrzmiało
Stary 2014-04-30, 18:35   #900
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez Alancia Pokaż wiadomość

No i jeszcze to: tresowanie kobiety jest be, a faceta już ok ja się cieszę, że u nas nikt nikogo nie tresuje
z tresowaniem to mi chodziło o to, że to właśnie kobieta powinna wstawać, robić śniadanka etc, a u nas jest na odwrót. I oczywiście "tresowanie" było użyte w formie żartu.

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości