|
|
#871 |
|
sajkolidżist
|
Dot.: Maj nadchodzi a z nim bzy moim mężem będziesz TY! PM 2016 cz.9
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;46247686]Nie
[/QUOTE]Nic mnie bardziej nie wkurza niż wpierniczanie się w coś, za co się nie płaci i nie powinno się mieć nic do gadania. Coś czuję, że z moim przyszłym teściem będziemy mieć ten sam problem. Ja się z Wami żegnam, idę do pracy, a po pracy jedziemy do moich rodziców Miłego majówkowania się
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;46247686]Nie
[/QUOTE]skoro nie to nie musicie ale sami na to pozwalacie niestety. Zresztą nawet nie rozumiem takiego rządzenia się weselem dziecka jak się doklada do niego - jakoś nie wyobrażam sobie moich rodziców mówiących mi kogo mam zaprosić . A jak im takie coś przyjdzie do głowy to równie szybko ja im to wybije. ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- wzajemnie. ja póki co muszę się spakować, a taaaak mi się nie chce..
|
|
#873 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
To samo pomyślałam o tym azocie! ![]() Może nie całkiem uniknąć ale na pewno pomaga i opóźnia to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;46247475]Swoich rzeczy na sale wnieść nie można
![]() Byliśmy we wszystkich salach w ok. 15km, gdzie nie było limitu 100osób. Następna bezlimitowa jest dopiero 45km od nas ![]() Do tego jeszcze mama A. zaczęła wymyślać kolejnych gości, mimo tłumaczeń A., że mamy napięty budżet to i tak ona twierdzi, że na czymś innym zaoszczędzimy... np. orkiestre weźmiemy za 2000 (gdzie jest taka? ), albo nie będzie fotografa i goście zrobią zdjęcia...[/QUOTE]A u Nas rodzice nic nie wtrącają się.. mama była jedynie ze mną zapłacić zaliczkę za orkiestrę bo TZ był w Niemcach a nie chciałam iść sama ale to i tak była tylko wyłącznie nasza inicjatywa... i gości tez tylko my decydujemy kogo zaprosić a kogo nie ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
No i podobno pasażer który pije piwo czy inny trunek w czasie jazdy też może dostać mandat
Chodzi o to by nauczyć się tańczyć w deszczu.” Edytowane przez sylwia9d Czas edycji: 2014-04-30 o 16:17 |
|
|
|
|
#875 | |
|
PeEma
|
Cytat:
czas leci jak głupi! :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#876 | |
|
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musieliście się w bardzo młodym wieku poznać ale fajnie tak jak się jest jeszcze beztroskim to człowiek się trochę inaczej cieszy tą miłością![]() Ja zawsze twierdziłam że jak po dwóch latach facet się ze mną nie ożeni to że dalej nie będę się pakować w taki związek ale jak widać życie weryfikuje nasze poglądy tzn. moje i wezmę ślub po 6 latach związku i się nawet cieszę że jest tak a nie inaczej
|
|
|
#878 | |
|
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
A ja z kolei nigdy nie sądziłam że będę zaręczona po pół roku znajomości ale jakoś nie rozpaczam z tego powodu
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znowu bym się nie wpakowała w ślub po roku czy 2 znajomości bo uważam że potrzea czasu aby poznać drugiego człowieka. my w dniu ślubu będziemy ze sobą 9.5 roku i jakieś 2 tygodnie.
|
|
|
#880 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
matka z babką dzwoniły, pisały swoje zaproszenia! dobrze, że ojciec ją o tym poinformował, ale myślałam, że ta koleżankę matkę zatłucze - prawie chciała, żeby wgl na ślubie się nie pokazała ![]() z resztą te dwie baby też się obraziły, podobno potem na ślubie wszystko krytykowały ![]() mam piwko na wieczór
|
|
#881 | |
|
PeEma
|
Cytat:
żadna jakaś tam stracona młodość i te sprawy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#882 | |||
|
Japońska rzepa
|
Witam się,po dwóch kołach, nie wiem jak poszło,strasznie trudne były
Widzę zawziętą dyskusję,normalnie bym odpuściła,ale aż mi się krew zagotowała. ![]() Cytat:
Nie bez powodu niektóre zawody,czynności od wieków wykonywały kobiety. Nie wzięło się to stąd,że mężczyźni je upodlali, tylko z naturalnego podziału rzeczy,związanego z predyspozycjami płciowymi. Bo NIE, NIE jesteśmy identyczni. Kobiety mają piersi,którymi karmią dzieci,faceci są silniejsi i kiedyś zdobywali pożywienie. To było NORMALNE. A teraz nagle? OBRAZA STRASZNA. Że kobieta śmie gotowac. Że facet śmie jako jedyny pracować a kobieta siedzi w domu. I przekonywanie na siłę,że to wpojony stereotyp, który na pewno nie jest wykreowany z wolnej woli kobiety,tylko jest jej wmówiony. Dla mnie nie ma upadlania w związku. Jeśli mężczyzna prosi mnie o herbatę - zrobię mu mimo ze może zrobić sam. Nie będę krzyczeć poirytowana "Sam se zrób,masz rączki!",bo chcę mu zrobić przyjemnośc. Tą samą drogą,jak ja poprosze o masaż stóp to on nie będzie się krzywić,ze śmierdzą,tylko to zrobi. Jeśli CHCĘ zrobić obiad,posprzątać,mimo ze jego kolej to to zrobię,a nie będę się podcierać głupimi tezami o upodleniu. Żyjemy w czasach gdzie kobiece czynności wykonywane przez kobietę są nagle czymś złym,a męskie przez mężczyznę są nie szanowaniem kobiety. Żyjmy po swojemu i pozwólmy innym tak żyć. Chcesz siedzieć i czekać aż ktoś Tobie poda obiad na stół,bo Ty nie będziesz go robić,bo to poniżej Twojej godności? Siedź. Chcesz spać jak Twój facet rano wychodzi do pracy, bo musisz się wyspać? Śpij. Ja też tak robię. Ale nie wmawiajmy wszytkim dookoła,że wstanie raz,dwa czy nawet codziennie to jest "szaleństwo",bo może akurat ktoś ma przyjemność w tym,że może zobaczyć swojego partnera przez 15 min dziennie więcej,po tym jak on idzie na cały dzień do pracy. I szczerze,to chyba bardziej normalne jest wstawanie codziennie o 5:12,żeby przyszykować kanapki facetowi na 6:00 niż czekanie aż ten facet o 22:00 wróci do domu,dawania mu mopa do ręki i warczenia "Sprzątaj,bo Twoja kolej,a mamy równouprawnienie". Cytat:
Ciebie rodzice wychowali w warunkach "Rób co chcesz,jesteś dorosła od 3-ciego roku życia, wszystko ma być tak jak Tobie pasuje",ale niektórzy mają potrzebę sami z siebie pomagania innym nawet kosztem swoich przyjemności. Jaka przyjemnośc z życia jak działasz TYLKO dla siebie?![]() Cytat:
|
|
#883 |
|
PeEma
|
Lolusl, myślę że przegięłaś troszkę w drugą stronę i przeinaczyłaś wiele moich słów. Nie, Rodzice mnie tak nie wychowali jak mówisz. Wychowali mnie tak, że w rodzinie powinien panować SPRAWIEDLIWY podział obowiązków (czyli, nie wsadzanie facetowi o 22 mopa w rękę, bo jego kolej, ani nie wstawanie rano zeby komuś zrobić sniadanie).
Wiele robię dla innych, Tżtowi tez czasem gotuję, często robię kolacje i sprawia mi to przyjemność. W tej całej rozmowe wcale nie chodziło o to ze kobieta moim zdaniem NIE MOZE tego, czy tamtego robić. A jedynie to, że specjalne wstawanie wcześniej, żeby zrobić komuś pełnosprawnemu śniadanie, jest dla mnie idiotyczne. Przy czym podkreśliłam, że gdyby faktycznie spac nie mogla, gdyby faktycznie wstawala o tej godzinie to spoko! Więc proszę nie rób z igły widły Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez kognisia Czas edycji: 2014-04-30 o 17:19 |
|
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Witam po powrocie i w nowym watku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Anka579 Czas edycji: 2014-04-30 o 17:20 |
|
|
|
#885 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-04-30 o 17:23 |
|
|
|
|
#886 | |
|
PeEma
|
Cytat:
zresztą po co to rozgrzebywać? Napisałam swoje zdanie, mam do tego prawo. Zakończyłam temat mówiąc żeby każdy robił tak jak chce i rozmowa się zakończyła, nie było to nic przyjemnego, więc wracanir do tego chyba nie ma sensu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#887 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
![]() ale dla mnie temat w sumie skończony ![]() pyszną białą herbatę piję z grejpfrutem
|
|
#888 | |
|
PeEma
|
Haha Lolusl, przeginasz
nie nie umarłabym, nie napisałam nic takiego. Ja bym po prostu nigdy specjalnie nie wstała, więc gdybanie co by mi się stało, gdybym wstała jest bezproduktywne zupełnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
ja w takim modelu związku bym się nie uśmiechała i tyle, ot moje zdanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#889 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też już kończę, po prostu nie mogę czytac bez reakcji takich głupot ![]() Jadę zaraz do sklepu zrobić jakieś zakupy na jutro.Chyba po raz pierwszy od nie wiem ilu zjem normalną kanapkę ![]() Ano.
|
|
#890 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jak tylko będą fotki od fotografa to wstawię na fb
![]() Muszę jeszcze wyciągnąć filmik od TŻ siostry, bo mam nagrane jak TŻ bierze udział w jakiejś zabawie dla dzieci :P poszedł jako pierwszy z dorosłych podpowiadać swojej chrześnicy w zabawie z bajkami, a potem inni zaczęli się przyłączać i mam nagrany jakiś śmieszny taniec ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też jestem 100% fanką partnerstwa w związku, ale trzeba umieć zrozumieć, że są różne jego odcienie. Moja mama też codziennie wstaje robić mojemu tacie kanapki, a on jej z kolei prasuje ubrania do pracy. Mają taki układ, czy któreś z nich się upadla albo uważa drugie za służącego? Agnieszka pisała, że lubi to i sama zaproponowała, więc ma przestać dla zasady, bo nie będzie dostatecznie wyzwolona? Pisała, że on jej w zamian robi kolacje czy coś tam, już nie pamiętam. Ja rozumiem, że usługiwanie w stylu "robię wszystko, a on nic" nie jest ok, ale też nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Moja babcia robi dziadkowi śniadania, obiady i kolacje, brakuje tylko, żeby mu tyłek podcierała i to uważam za służalcze zachowanie, to jest masakra. Ale jeśli ona ma ochotę wstać rano, porozmawiać z nim, napić się herbaty i zrobić mu kanapki to co w tym złego? dla mnie to po prostu wzajemna życzliwość w związku.I żeby nie było: sama tego nie robię, bo jestem śpiochem okrutnym. Parę razy zdarzyło się, że TŻ mnie poprosił jak nocował u mnie, żebym mu zrobiła kanapki rano, ale tak się namarudziłam, że teraz kupuje sobie serki wiejskie i bułki i sobie przechowuje w lodówce (serki oczywiście :P) Mimo, że i tak muszę wstawać, żeby zamknąć za nim, ale 5.30 rano (na 6 ma do pracy na 1 zmianę) to dla mnie taka pora, że ledwo jestem w stanie wyjść zamknąć za nim drzwi i czmycham z powrotem do łóżka :P ale rozumiem, że ktoś inny może mieć inaczej i nie uważam, żeby to czyniło z niego służącego od razu. Cytat:
ja się cieszę, że u nas nikt nikogo nie tresuje
|
||||
|
|
|
#891 |
|
nibyżona
|
&^%&%$#%$^##$ poszaleli!
egzamin mam 3,4,5,6,9 i 12 czerwca! :sciana: :sciana: :sciana: a jeszcze z dwóch nie mam zapowiedziane.
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
O widzę, że temat się rozkręcił, gdy pisałam posta :P
Wiem, że już skończyłyście kognisia, ale dopiero teraz miałam czas, żeby wszystko przeczytać i odpisać. A też nie umiałam pozostawić tego bez komentarza
|
|
|
|
#893 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;46247686]Nie [/QUOTE]Wy płacicie-Wy rządzicie. Jeżeli chce kogoś zaprosić, proszę bardzo ale niech SAMA za niego zapłaci. A nie Wy zrezygnujcie z fotografa bo ona musi jakąś ciotke wepchać! Olej ją. Cytat:
A wezmę go po 2 latach i 9 miesiącach związku Znowu zaczynacie temat? Niech każda robi jak chce i spokój ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- O w Tviziorze o mojej mieścinie gadają
|
|||
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy
![]() Za godzinę przyjeżdża po mnie TŻ i jedziemy na wieś - jutro w planach grill
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam dziś u lekarza medycyny pracy i w kolejce spędziłam 3,5 godz Myślałam, że mnie tam rozniesie. Później byłam w pracy, a teraz na Tż
|
|
|
|
#896 | |
|
Konto usunięte
|
A my w ten weekend nie robiliśmy ogniska bo pogoda się z☠☠☠ała
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#898 | |
|
PeeeMaa!
|
dziewczyny, ale na spamiłyście masakra jakaś ;p
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- ja dzisiaj już jadłam kiełbaskę z grilla, gdyż moja kuchnia nie funkcjonuje, ale pyszna była. |
|
|
|
|
#899 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#900 |
|
PeeeMaa!
|
z tresowaniem to mi chodziło o to, że to właśnie kobieta powinna wstawać, robić śniadanka etc, a u nas jest na odwrót. I oczywiście "tresowanie" było użyte w formie żartu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

[/QUOTE]

ale sami na to pozwalacie niestety. Zresztą nawet nie rozumiem takiego rządzenia się weselem dziecka jak się doklada do niego - jakoś nie wyobrażam sobie moich rodziców mówiących mi kogo mam zaprosić . A jak im takie coś przyjdzie do głowy to równie szybko ja im to wybije. 

dla mnie to po prostu wzajemna życzliwość w związku.
Niech każda robi jak chce i spokój