|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Wy tu gadu gadu o moim brzuchu ale nie patrzcie na moje pofałdowane od celulitu uda i tyłek
![]() jak wydmy na pustyni Ale tłumacze to sobie tym że to od siedzenia i leżenia.
|
#482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytuję: Znieczulenie zewnątrzoponowe podaje się dopiero wtedy, gdy jest właściwe rozwarcie. Mit. Znieczulenie służy do uśmierzania bólu, więc właściwy czas podania leku jest wtedy, gdy stopień nasilenia bólu jest nieakceptowalny dla rodzącej. Można to zrobić nawet na początku I okresu porodu i przy braku rozwarcia; niedopuszczalna jest sytuacja, gdy kobieta nie radzi już sobie z bólem, a personel czeka na 3–4 cm rozwarcia. Również w II okresie porodu jest możliwe założenie zzo. Oczywiście, anestezjolog musi właściwie dobrać dawkę leku. Podanie znieczulenia może wydłużyć, a nawet zahamować poród. I tak, i nie. To również zależy od stężenia środka znieczulającego – im większe stężenie, tym większe prawdopodobieństwo zwolnienia postępu porodu. Gdy znieczulenie jest prawidłowo dobrane, nie wpływa na częstość skurczów macicy ani ich siłę, a dzięki eliminacji bólu i stresu, przyspiesza rozwieranie się szyjki macicy, co skraca I okres porodu. Może zaś wydłużyć II okres porodu (o 10–30 minut). |
|
|
|
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Celluluit to i mój przyjaciel, jak nigdy nie miałam, tak teraz mam w nadmiarze ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Necro to zależy od tego jakiego rozmiaru masz łóżeczko, jak standardowe 120x60 to135x100 będzie stanowczo za duża |
|
|
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
No własnie miałam pisać że to zależy od łózeczka i kołderki.
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny za dobre słowa.. nie chciałam wprowadzić tu grobowej atmosfery, po prostu mam się z Wami zżyłam i dlatego chciałam Was o tym poinformować.
Mala_Czarno_Biala- może źle to zrozumiałaś, przepłakałam cały dzień, ale poza domem. Dopiero jak wróciłam od niej do Wrocławia. Musiałam odreagować. Przy niej w szpitalu nie dawałam poznać, ze w ogole coś jets nie tak. Dla mnie taka sytuacja jest nowościa, do tej pory los oszczedzał mi takich wrażen. Dziś jadę do niej znowu, spedze przy niej całą majówke. Musze odciążyć brata. Trzeba gotować dietetyczne chude potrawy, sprzatać i być przy niej. Ona wie, ze jest bardzo ciężko chora, ale nie wie, ze to trzustka z przerzutami. Nie mozemy jej tego powiedzieć, bo ma taka konstrukcje psychiczna, ze tego nie wytrzyma. Nawet lekarz zakazał mówić. Chciałabym, by te ostatnie chwile były takie jak piszesz. Spacery, gotowanie, wspolne szykowanie wyprawki dla małej itd. Tylko, ze w tej chwili ona głownie lezy, wstaje tylko do WC, ma hemoglobine 4,8, wiec wyobrazcie sobie to oslabienie. Nie ma leczenia. Jedynymi specyfikami sa srodki p-bolowe. Pobyt przy niej, mimo usmiechu na twarzy jest bardzo stresujacy. Usmiecham sie, rozmawiam a w srodku peka mi mozg. Będąc tam nie spie (jestem sama, bez TŻ), po prostu burza mysli, przewracam sie z boku na bok, skacze mi cisnienie. Do tego niepokoj czy z nią wszystko OK... niewazne, trudno to pojc i byc madrym. Najgorsze, ze rodzina TZa sie zamarwtia i zaluje, bo znaja moja mame, ale z drugiej strony denerwuja sie tym, ze mam teraz tyle obowiazkow i stresow, boją sie, ze cos mi (i dziekcu przez to sie stanie). Ale rozumieja tez, ze ja chce z nią być... No nic, koniec smutków. Koniec tematu. -------------------------------------------------------------------------- Piszecie o zoo. Jesli bede rodzic naturalnie a sytuacja na to pozwoli, to na pewno się na nie zdecyduje. Kilka moich kolezanek mówiło.. po co znieczulenie, dam radę a przy kilku cm rozwarcia błagały by je podac i to jak najszybciej. Ja się porodu boje tak bardzo, ze w ogole nie biore pod uwage szpitala, w którym nie ma możliwosci znieczulenia. I caly czas stresuje sie tym, by akurat był dostepny anestezjolog i by mogl mi je podac. Taki ze mnie słabiak psychiczny i fizyczny Miłego wiosennego dnia!
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ufam szpitalowi i personelowi, który naprawdę od 94roku podaje znieczulenie przy porodzie i doświadczenie mają A dwa to co już pisałam - doświadczony anestezjolog będzie wiedział kiedy podać znieczulenie, żeby przyśpieszyć akcję a nie zatrzymywać jej Cytat:
ja mam 120x90 i takie poszewki też
|
||
|
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się nie przechytrzam, ja chcę po prostu wiedzieć jak to jest naprawdę. |
|
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wyniki:
mocz ok - nieliczne bakterie tylko morfologia: erytrocyty - 3,8 leukocyty - 14,17 hemoglobina - 11,8 (tu największy spadek ostatnio było 12,4) hematokryt - 34,8 płytki krwi - 263 więc chyba ok, patrząc na to moje choróbsko. Trzeba będzie tylko więcej żelaza jeść naturalnego
|
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam jeszcze ani pościeli ani poszewek, chce kupić na razie jeden komplet z ochraniaczem na łóżeczko i na początku nauczyć spać w śpiworku. Jak będzie bunt to będę na szybko kupować kołderkę
|
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do łóżeczka 120/60 brałabym pościel 120/90
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero wtedy kupiliśmy Dominice nową większą, a tą małą schowałam na drugie dziecko (już nie tak głęboko bo już w ciąży byłam )
|
|
|
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuski
dzis mialam usg i moja szyjka znow niestety sie troszke skrocila.. ma 12mm wiec zostaje juz w szpitalu do porodu chlopaki przybraly o pol kg w tydz wiec chyba ladnie no ale czeka mnie szpital niewiadomo jak dlugo dzis zaczynamy 33tc wiec jeszcze z 2tyg by sie przydaly no ale zobaczymy buziaki dla was Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nogi na krzyż i trzymaj chłopaków ![]() A możesz w ogóle chodzić? do wc? kąpiel? spacer? do sklepiku? czy przywiązana do łóżka? Ładnie przybierają |
|
|
|
|
#498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musi być pyszne, tylko gdzie Ty taki jogurt znalazłaś, ja niby czytam etykiety w kółko i chyba w każdym coś jest I za wyniki, na prawdę są bardzo dobreCytat:
![]() A piętro mam 2 ale postanowiłam, że dziś wystarczy, że ugotuję młodą kapustkę i zrobię kotlety, a po ziemniaki mąż pójdzie jak wróci z pracy i może nie padnie z głodu jak poczekamy aż ziemniaki się ugotują ![]() Prowansja88 za podejście, musisz się trzymać dla mamy!---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
a jak w ogóle warunki w szpitalu? Jesteś zadowolona?
|
|||
|
|
|
#499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super hemoglobina jak na ten etap ciąży Ja też dzisiaj miałam badania - morfologia, mocz i przeciwciała, babka nie mogła mi pobrać krwi, bo nie chciała mi wylecieć, więc musiała wyssać mam nadzieję, że to nic złego ;/ wyniki mam koło 18.
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ szykujesz mężowi dobry obiadek
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najwazniejsze ze panie polozne sa przemile i juz mamy u nich specjalne blizniacze wzgledy hihi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#503 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki witam się w 36 tc czyli rozpoczynamy 9 miesiac.
Byłam też dzisiaj na wizycie i jest dobrze a nawet super, szyjka się trzyma i jest zamknięta, młody jest duży, baaaaardzo duży bo ma już 2950 więc lekarz się trochę o mnie boi i jak nie urodzę do 38tc to 20 maja mam jechać do szpitali i podają mi oxy oby wtedy ta skracająca się szyjka mi służyła i grzecznie udało mi się urodzić jedyny minus wizyty to GBS bo jest dodatni i potrzebny będzie antybiotyk przy porodzie ![]() przyszedł też dzisiaj zamówiony materacyk dzisiaj oglądałam wszystkie którymi byłam zainteresowana i nadal nie wiem na które się zdecydować ![]() Cytat:
dzisiaj mi lekarz tłumaczył, że dziewczynki zawsze mają dłuższe nózki a chłopcy większe głowy ![]() Cytat:
no to wyprawka prawie gotowa zdrówka życzę Cytat:
![]() Cytat:
ojejku to leż jak najwięcej u mnie się to sprawdziło, nawet obiadu nie gotuj, leż bierz te tabletki i dacie radę Cytat:
![]() Cytat:
bliźniaki zawsze sie rodzą wcześniej (podobno) więc oby udał Ci się je utrzymać jak najdłużej i szkoda, że tyle musisz leżeć w szpitalu ale jesteś pod stałą opieką, więc głowa do góry, będzie dobrze
|
||||||
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko bardziej leżącej ![]() Cytat:
za 36 tcWow naprawdę duży!!!! Fakt też, że usg może przekłamywać, ale pokaźna waga trzeba przyznać ![]() Czyli na pewno majóweczką będziesz? ![]() A ja wróciłam z przedszkola, podowiadywałam się parę planów od wychowawczyni i spacerkiem wróciłyśmy ![]() Pater narobiła mi smaka na kapustkę więc poleciałam na targ i kupiłam nowe ziemniaczki, kapustkę i szczypiorek ![]() Były truskawki 7,50/kg jejjjj gdybym miała więcej drobnych w portfelu to bym się pewnie skusiła chociaż pewnie więcej chemii w nich niż witamin.
|
||
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin
za wizytę. Rany to w sumie jeszcze 3 tyg i dzidziuś będzie w Wami. Chocolate dasz radę z tym szpitalem. Dobrze że personel miły bo tak to zawsze milej się na sercu robi. I neta masz ![]() A dziewczyny pomóżcie bo nie wiem czy zamawiać Kupowałyście takie falbanki maskujące do łóżeczka: http://allegro.pl/baby-raj-falbanka-...166632974.html Mamy łóżeczko Radek II z szufladą takie W sumie szufladę zamyka ta płyta nad nią ale czy nie będzie łyso jak materac będzie na najwyższym poziomie? No i zawsze coś można by było ukryć za taką falbanka.
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldrin
za wizyte ![]() Sylwia ja nie kupuje takiej falbany jakos uwzam to za zbieracz kurzu. Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jak moja szyjka która się skracała do dnia dzisiejszego nie zrobi nam psikusa to tak będa majóweczką ale jak szyjka nam zrobi psikusa i nie będzie się chciała już skracać to może nic się nie da zrobić i urodzę w terminie
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie uzmysłowiłam, że za mniej więcej dwa tygodnie mogą rozpocząć się u nas porody u dziewczyn z terminem na początek czerwca
Ale to będzie gorący okres
|
|
|
|
#510 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie muszę młode ziemniaczki upolować, tzn. wysłać męża żeby polował i zjadłabym je ze szczypiorkiem, koperkiem i zsiadłym mlekiem... Truskawki to bym na bank kupiła, ciekawe czy to już nasze krajowe, czy jeszcze nie... Ostatnio to bym tylko jadła i jadła i jadła Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-04-30 o 17:52 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

13.07.2013 

nie mam bladego pojęcia

ja ufam szpitalowi i personelowi, który naprawdę od 94roku podaje znieczulenie przy porodzie i doświadczenie mają 
polecam
no i odebrałam wczesniej te wyniki z wczoraj na dzisiejsza wizytę i co się okazało, ze jednak zołza nie zrobiła mi tej morfologii, musiałam dziś drugi raz się kłuć