Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 12:02   #481
__Sylwia__88
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Sylwia piękny i zgrabny brzuś
Wy tu gadu gadu o moim brzuchu ale nie patrzcie na moje pofałdowane od celulitu uda i tyłek jak wydmy na pustyni
Ale tłumacze to sobie tym że to od siedzenia i leżenia.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:10   #482
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
W szpitalu w którym od 20 lat podają ZZO i jest to dla nich tak rutynowe jak w niektórych szpitalach nacinane krocza - lekarze mówią wprost - podanie znieczulenia w odpowiednim momencie powoduje zmniejszenie bólu -> lepsze ukrwienie szyjki macicy -> szybsze jej rozwieranie. Jak się poda zbyt wcześnie lub za późno potrafi spowolnić a nawet zatrzymać akcję.
Mam też przykłady 3 osób w rodzinie i najbliższym otoczeniu, które miały zzo i potwierdzają to. Ba, niektórych wręcz zaskakuje to jak bardzo potrafi przyśpieszyć!
Mnie tylko niestety niepokoi fakt, że zzo może spowodować spadek ciśnienia... a ja w ogóle mam bardzo niskie ciśnienie! Ale to już obgadam z anestezjologiem.
Trochę poczytałam, nie masz do końca racji. Tzn tak może przyśpieszyc faktycznie, nie wiedzialam o tym, ale nie chodzi tu o to w którym momencie zostanie podane tylko jakie stężenie leku bedzie podane.
Cytuję:

Znieczulenie zewnątrzoponowe podaje się dopiero wtedy, gdy jest właściwe rozwarcie.

Mit. Znieczulenie służy do uśmierzania bólu, więc właściwy czas podania leku jest wtedy, gdy stopień nasilenia bólu jest nieakceptowalny dla rodzącej. Można to zrobić nawet na początku I okresu porodu i przy braku rozwarcia; niedopuszczalna jest sytuacja, gdy kobieta nie radzi już sobie z bólem, a personel czeka na 3–4 cm rozwarcia. Również w II okresie porodu jest możliwe założenie zzo. Oczywiście, anestezjolog musi właściwie dobrać dawkę leku.

Podanie znieczulenia może wydłużyć, a nawet zahamować poród.

I tak, i nie. To również zależy od stężenia środka znieczulającego – im większe stężenie, tym większe prawdopodobieństwo zwolnienia postępu porodu. Gdy znieczulenie jest prawidłowo dobrane, nie wpływa na częstość skurczów macicy ani ich siłę, a dzięki eliminacji bólu i stresu, przyspiesza rozwieranie się szyjki macicy, co skraca I okres porodu. Może zaś wydłużyć II okres porodu (o 10–30 minut).

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:11   #483
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jakiej wielkości kupić poszewki na kołderkę, 135x100 czy 120x90? nie mam bladego pojęcia
Stary 2014-04-30, 12:16   #484
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Wy tu gadu gadu o moim brzuchu ale nie patrzcie na moje pofałdowane od celulitu uda i tyłek jak wydmy na pustyni
Ale tłumacze to sobie tym że to od siedzenia i leżenia.
Przez spodnie nie widać
Celluluit to i mój przyjaciel, jak nigdy nie miałam, tak teraz mam w nadmiarze

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Necro to zależy od tego jakiego rozmiaru masz łóżeczko, jak standardowe 120x60 to135x100 będzie stanowczo za duża
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:20   #485
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość

Necro to zależy od tego jakiego rozmiaru masz łóżeczko, jak standardowe 120x60 to135x100 będzie stanowczo za duża
Faktycznie, gdzie ja mam mózg
Stary 2014-04-30, 12:24   #486
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam inne pytanie: Pierzecie pokrowce z materacyków w gondoli?

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakiej wielkości kupić poszewki na kołderkę, 135x100 czy 120x90? nie mam bladego pojęcia
a jaką wielką masz kołderkę?? moja jest 120x90, na łóżeczko 120x60
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:25   #487
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
No własnie miałam pisać że to zależy od łózeczka i kołderki.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-30, 12:29   #488
Prowansja88
Raczkowanie

Dziękuję Dziewczyny za dobre słowa.. nie chciałam wprowadzić tu grobowej atmosfery, po prostu mam się z Wami zżyłam i dlatego chciałam Was o tym poinformować.

Mala_Czarno_Biala
- może źle to zrozumiałaś, przepłakałam cały dzień, ale poza domem. Dopiero jak wróciłam od niej do Wrocławia. Musiałam odreagować. Przy niej w szpitalu nie dawałam poznać, ze w ogole coś jets nie tak. Dla mnie taka sytuacja jest nowościa, do tej pory los oszczedzał mi takich wrażen.

Dziś jadę do niej znowu, spedze przy niej całą majówke. Musze odciążyć brata. Trzeba gotować dietetyczne chude potrawy, sprzatać i być przy niej. Ona wie, ze jest bardzo ciężko chora, ale nie wie, ze to trzustka z przerzutami. Nie mozemy jej tego powiedzieć, bo ma taka konstrukcje psychiczna, ze tego nie wytrzyma. Nawet lekarz zakazał mówić.
Chciałabym, by te ostatnie chwile były takie jak piszesz. Spacery, gotowanie, wspolne szykowanie wyprawki dla małej itd. Tylko, ze w tej chwili ona głownie lezy, wstaje tylko do WC, ma hemoglobine 4,8, wiec wyobrazcie sobie to oslabienie.
Nie ma leczenia. Jedynymi specyfikami sa srodki p-bolowe.

Pobyt przy niej, mimo usmiechu na twarzy jest bardzo stresujacy. Usmiecham sie, rozmawiam a w srodku peka mi mozg. Będąc tam nie spie (jestem sama, bez TŻ), po prostu burza mysli, przewracam sie z boku na bok, skacze mi cisnienie. Do tego niepokoj czy z nią wszystko OK...
niewazne, trudno to pojc i byc madrym.
Najgorsze, ze rodzina TZa sie zamarwtia i zaluje, bo znaja moja mame, ale z drugiej strony denerwuja sie tym, ze mam teraz tyle obowiazkow i stresow, boją sie, ze cos mi (i dziekcu przez to sie stanie). Ale rozumieja tez, ze ja chce z nią być...

No nic, koniec smutków. Koniec tematu.
--------------------------------------------------------------------------
Piszecie o zoo. Jesli bede rodzic naturalnie a sytuacja na to pozwoli, to na pewno się na nie zdecyduje. Kilka moich kolezanek mówiło.. po co znieczulenie, dam radę a przy kilku cm rozwarcia błagały by je podac i to jak najszybciej.
Ja się porodu boje tak bardzo, ze w ogole nie biore pod uwage szpitala, w którym nie ma możliwosci znieczulenia. I caly czas stresuje sie tym, by akurat był dostepny anestezjolog i by mogl mi je podac.
Taki ze mnie słabiak psychiczny i fizyczny

Miłego wiosennego dnia!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:30   #489
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, gdzie ja mam mózg
Necro hihi jesteś usprawiedliwiona, to "tylko" ciążowy budyń
ja wczoraj chciałam usmażyć nugetsy bez panierki dopiero coś mnie ocknęło tuż przed położeniem mięsa na patelnię
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:30   #490
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Trochę poczytałam, nie masz do końca racji. Tzn tak może przyśpieszyc faktycznie, nie wiedzialam o tym, ale nie chodzi tu o to w którym momencie zostanie podane tylko jakie stężenie leku bedzie podane.
hehe nie mam na celu przechytrzać się z kimś na stronki internetowe ja ufam szpitalowi i personelowi, który naprawdę od 94roku podaje znieczulenie przy porodzie i doświadczenie mają to raz.
A dwa to co już pisałam - doświadczony anestezjolog będzie wiedział kiedy podać znieczulenie, żeby przyśpieszyć akcję a nie zatrzymywać jej
Cytat:
a jaką masz pościel? ja mam 120x90 i takie poszewki też

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:37   #491
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
hehe nie mam na celu przechytrzać się z kimś na stronki internetowe ja ufam szpitalowi i personelowi, który naprawdę od 94roku podaje znieczulenie przy porodzie i doświadczenie mają to raz.
A dwa to co już pisałam - doświadczony anestezjolog będzie wiedział kiedy podać znieczulenie, żeby przyśpieszyć akcję a nie zatrzymywać jej

Ja się nie przechytrzam, ja chcę po prostu wiedzieć jak to jest naprawdę.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:42   #492
karolkya
Wtajemniczenie

Mam wyniki:
mocz ok - nieliczne bakterie tylko

morfologia:

erytrocyty - 3,8
leukocyty - 14,17
hemoglobina - 11,8 (tu największy spadek ostatnio było 12,4)
hematokryt - 34,8
płytki krwi - 263

więc chyba ok, patrząc na to moje choróbsko. Trzeba będzie tylko więcej żelaza jeść naturalnego
Stary 2014-04-30, 12:42   #493
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaką masz pościel? ja mam 120x90 i takie poszewki też
Nie mam jeszcze ani pościeli ani poszewek, chce kupić na razie jeden komplet z ochraniaczem na łóżeczko i na początku nauczyć spać w śpiworku. Jak będzie bunt to będę na szybko kupować kołderkę
Stary 2014-04-30, 12:44   #494
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam jeszcze ani pościeli ani poszewek, chce kupić na razie jeden komplet z ochraniaczem na łóżeczko i na początku nauczyć spać w śpiworku. Jak będzie bunt to będę na szybko kupować kołderkę
Ja do łóżeczka 120/60 brałabym pościel 120/90
Stary 2014-04-30, 12:50   #495
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
to na łóżeczko 120x60 kup sobie kołderkę 120x90 dodam, że Nam ten wymiar służył ponad 3 lata dopiero wtedy kupiliśmy Dominice nową większą, a tą małą schowałam na drugie dziecko (już nie tak głęboko bo już w ciąży byłam )

Nasza Córunia

Stary 2014-04-30, 13:22   #496
choc0late
Wtajemniczenie

hej mamuski
dzis mialam usg i moja szyjka znow niestety sie troszke skrocila.. ma 12mm wiec zostaje juz w szpitalu do porodu
chlopaki przybraly o pol kg w tydz wiec chyba ladnie
no ale czeka mnie szpital niewiadomo jak dlugo dzis zaczynamy 33tc wiec jeszcze z 2tyg by sie przydaly no ale zobaczymy
buziaki dla was

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-30, 13:29   #497
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
hej mamuski
dzis mialam usg i moja szyjka znow niestety sie troszke skrocila.. ma 12mm wiec zostaje juz w szpitalu do porodu
no ale czeka mnie szpital niewiadomo jak dlugo dzis zaczynamy 33tc wiec jeszcze z 2tyg by sie przydaly no ale zobaczymy
buziaki dla was
no faktycznie ze 2tyg by się jeszcze przydały nogi na krzyż i trzymaj chłopaków
A możesz w ogóle chodzić? do wc? kąpiel? spacer? do sklepiku? czy przywiązana do łóżka?
Ładnie przybierają

Nasza Córunia

Stary 2014-04-30, 13:36   #498
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Właśnie się objadłam 2 śniadaniem. Robię sobie teraz jogurt grecki dobrej jakości (taki bez dodatku mleka w proszku bo tego nie znoszę...) z bananem i łyżeczką miodu. Powstaje super bananowy jogurt do tego gryka prażona, słonecznik, siemię lniane i orzechy włoskie. polecam
Ależ sobie śniadanka fundujesz musi być pyszne, tylko gdzie Ty taki jogurt znalazłaś, ja niby czytam etykiety w kółko i chyba w każdym coś jest
I za wyniki, na prawdę są bardzo dobre
Cytat:
Pater to zależy na którym piętrze mieszkasz jak na 4 to lepiej nie zbiegaj ze schodów
A ja mam inne pytanie: Pierzecie pokrowce z materacyków w gondoli?
Ja nie piorę bo musiałabym cały materacyk wyprać bo jest nieściągalna poszewka... Pomyślałam, że zawsze będę kłaść jakąś pieluszkę flanelową lub kocyk i powinno być ok
A piętro mam 2 ale postanowiłam, że dziś wystarczy, że ugotuję młodą kapustkę i zrobię kotlety, a po ziemniaki mąż pójdzie jak wróci z pracy i może nie padnie z głodu jak poczekamy aż ziemniaki się ugotują
Prowansja88 za podejście, musisz się trzymać dla mamy!

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
hej mamuski
buziaki dla was
Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, mogą szybko reagować na wszystko co się dzieje... Szkoda tylko, że czeka Cię leżenie w szpitalu, ale jak mus to mus, oby chłopaki jeszcze chwilkę posiedzieli w brzuszku a jak w ogóle warunki w szpitalu? Jesteś zadowolona?
Stary 2014-04-30, 13:38   #499
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Mam wyniki:
mocz ok - nieliczne bakterie tylko

morfologia:

erytrocyty - 3,8
leukocyty - 14,17
hemoglobina - 11,8 (tu największy spadek ostatnio było 12,4)
hematokryt - 34,8
płytki krwi - 263

więc chyba ok, patrząc na to moje choróbsko. Trzeba będzie tylko więcej żelaza jeść naturalnego
super hemoglobina jak na ten etap ciąży
Ja też dzisiaj miałam badania - morfologia, mocz i przeciwciała, babka nie mogła mi pobrać krwi, bo nie chciała mi wylecieć, więc musiała wyssać mam nadzieję, że to nic złego ;/ wyniki mam koło 18.
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 13:38   #500
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ja nie piorę bo musiałabym cały materacyk wyprać bo jest nieściągalna poszewka... Pomyślałam, że zawsze będę kłaść jakąś pieluszkę flanelową lub kocyk i powinno być ok
A piętro mam 2 ale postanowiłam, że dziś wystarczy, że ugotuję młodą kapustkę i zrobię kotlety, a po ziemniaki mąż pójdzie jak wróci z pracy i może nie padnie z głodu jak poczekamy aż ziemniaki się ugotują
no właśnie też nie zamierzałam prać, ale nie chciałam wyjść na wyrodną matkę
Ależ szykujesz mężowi dobry obiadek

Nasza Córunia

Stary 2014-04-30, 13:40   #501
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ sobie śniadanka fundujesz musi być pyszne, tylko gdzie Ty taki jogurt znalazłaś, ja niby czytam etykiety w kółko i chyba w każdym coś jest
I za wyniki, na prawdę są bardzo dobre
Tylko ten http://bagpol.inkontrahent.pl/zdjecia/915.jpg a kupuję go w leclerku
Stary 2014-04-30, 14:21   #502
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
no faktycznie ze 2tyg by się jeszcze przydały nogi na krzyż i trzymaj chłopaków
A możesz w ogóle chodzić? do wc? kąpiel? spacer? do sklepiku? czy przywiązana do łóżka?
Ładnie przybierają
moge tylko doo wc noi czasami prysznic na siedzaco poki co trzymam i nie puszczam

Cytat:
Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, mogą szybko reagować na wszystko co się dzieje... Szkoda tylko, że czeka Cię leżenie w szpitalu, ale jak mus to mus, oby chłopaki jeszcze chwilkę posiedzieli w brzuszku a jak w ogóle warunki w szpitalu? Jesteś zadowolona?
nie jest zle najwazniejsze ze panie polozne sa przemile i juz mamy u nich specjalne blizniacze wzgledy hihi

Stary 2014-04-30, 15:32   #503
Aldrin
Zakorzenienie

cześć mamuśki witam się w 36 tc czyli rozpoczynamy 9 miesiac.
Byłam też dzisiaj na wizycie i jest dobrze a nawet super, szyjka się trzyma i jest zamknięta, młody jest duży, baaaaardzo duży bo ma już 2950 więc lekarz się trochę o mnie boi i jak nie urodzę do 38tc to 20 maja mam jechać do szpitali i podają mi oxy oby wtedy ta skracająca się szyjka mi służyła i grzecznie udało mi się urodzić jedyny minus wizyty to GBS bo jest dodatni i potrzebny będzie antybiotyk przy porodzie

przyszedł też dzisiaj zamówiony materacyk tylko gratis miał być kocyk i dupa nic nie dostałam ale cóż, kupiłam też wanienkę więc zostało mi łóżeczko które czeka w sklepie na odebranie i wózek dzisiaj oglądałam wszystkie którymi byłam zainteresowana i nadal nie wiem na które się zdecydować

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja byłam dziś zanieść, to dopiero na poniedziałek będzie wynik posiewu ze względu na weekend majowy

Ja juz po wizycie....
szyjka zamknięta, ładnie się trzyma...
miałam pobierany GBS z 2 otworów, nie było najgorzej
zaniosłam do lab, zapłąciłam 30 zł no i odebrałam wczesniej te wyniki z wczoraj na dzisiejsza wizytę i co się okazało, ze jednak zołza nie zrobiła mi tej morfologii, musiałam dziś drugi raz się kłuć
gdyby nie te moje niskie płytki krwi, to bym nie musiała robić w ogóle

tak poza tym, mała wazy 2660g
nogami sięga az do 39 tc, kopie strasznie, ginka nie mogła zrobić przepływów, bo tak się wierciła
wód nadal dużo, ale nie przybywa, zdjęcia nie dostałam żadnego, bo się Zosia w kadr juz nie mieści, buuuu
brawa za wizytę dzisiaj mi lekarz tłumaczył, że dziewczynki zawsze mają dłuższe nózki a chłopcy większe głowy

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam się. Wróciłam.

Prowansja, nigdy nie wiem co powiedzieć w takiej sytuacji, tak strasznie mi przykro, takie rzeczy nie powinny się dziać.

My wróciliśmy z polski zakatarzeni strasznie chyba zaraziłam się od taty a do tego jeszcze klima w aucie i przeziębienie gotowe. Ale jestem zadowolona, mimo że ten pobyt trwał tak krótko. Prawie wykupiłam już całą wyprawkę resztę myślę dokupić na dniach a w niedziele planujemy już w końcu złożyć łóżeczko, bo muszę trochę ogarnąć salon bo inaczej się nie pomieścimy.

no to wyprawka prawie gotowa zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość

Dzięki możesz również liczyć na moje wsparcie, damy radę ja mam bardzo mieszane uczucia co do cc
ja do cc też mam mieszane uczucia ale wiem, że lekarze zrobią wszystko aby było najlepiej dla mnie i dziecka i jak się zdecydują na cesarkę to nie będę się sprzeciwiać

Cytat:
Prowansja88 kochana nie wiem co Ci napisać, płakałam czytając co pisałaś i nie mogłam uwierzyć... Nie wyobrażam sobie co czujesz to takie niesprawiedliwe...

Super, że mała tak pięknie rośnie! I cieszę się , że wszystko dobrze

Uf dobrze, że skończyło się na paru siniakach i że nic Wam się nie stało...
Super, że tata wyszedł z inicjatywą, widać, że się przejmuje
mój pępek jest płaski i na razie nie wystaje, ale to pewnie kwestia czasu

Byłam wczoraj na wizycie i niestety nie jest najlepiej, szyjka miękka, zaczyna się otwierać... Mam leżeć, brać silną nospę 3 razy dziennie, luteiną i magnez, a za tydzień do kontroli... Dostałam jeszcze jakieś globulki bo infekcja się przyszwendała Tym razem USG nie miałam, bo lekarz stwierdził, że wszystko pomierzy i sprawdzi za tydzień, stwierdził, że muszę jeszcze 3, 4 tygodnie wytrzymać... Najgorsze jest to, że po pierwsze ja nic nie czułam, że coś się dzieje a po drugie cały czas bardzo się oszczędzałam, nic nie noszę, nie dźwigam, nie sprzątam ciężko, tylko coś ugotuję, powieszę pranie i czasami pójdę do sklepu po jakąś pierdołkę... Mąż nawet wszystko poprasował żebym ja nie stała tyle, a mimo to jest nie tak... Może za długie spacery ostatnio robiliśmy, no już sama nie wiem do tego spać nie mogłam tak mnie wszystko bolało...

ojejku to leż jak najwięcej u mnie się to sprawdziło, nawet obiadu nie gotuj, leż bierz te tabletki i dacie radę

Cytat:
zależy od kołderki i łóżeczka ale to dziewczyny już wyjaśniły

Cytat:
hej mamuski
buziaki dla was

bliźniaki zawsze sie rodzą wcześniej (podobno) więc oby udał Ci się je utrzymać jak najdłużej i szkoda, że tyle musisz leżeć w szpitalu ale jesteś pod stałą opieką, więc głowa do góry, będzie dobrze
Stary 2014-04-30, 15:42   #504
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
moge tylko doo wc noi czasami prysznic na siedzaco poki co trzymam i nie puszczam

nie jest zle najwazniejsze ze panie polozne sa przemile i juz mamy u nich specjalne blizniacze wzgledy hihi
ee to nie masz tam wcale źle - jak na koloni tylko bardziej leżącej
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
cześć mamuśki witam się w 36 tc czyli rozpoczynamy 9 miesiac.
Byłam też dzisiaj na wizycie i jest dobrze a nawet super, szyjka się trzyma i jest zamknięta, młody jest duży, baaaaardzo duży bo ma już 2950 więc lekarz się trochę o mnie boi i jak nie urodzę do 38tc to 20 maja mam jechać do szpitali i podają mi oxy oby wtedy ta skracająca się szyjka mi służyła i grzecznie udało mi się urodzić jedyny minus wizyty to GBS bo jest dodatni i potrzebny będzie antybiotyk przy porodzie
za 36 tc
Wow naprawdę duży!!!! Fakt też, że usg może przekłamywać, ale pokaźna waga trzeba przyznać
Czyli na pewno majóweczką będziesz?

A ja wróciłam z przedszkola, podowiadywałam się parę planów od wychowawczyni i spacerkiem wróciłyśmy

Pater narobiła mi smaka na kapustkę więc poleciałam na targ i kupiłam nowe ziemniaczki, kapustkę i szczypiorek
Były truskawki 7,50/kg jejjjj gdybym miała więcej drobnych w portfelu to bym się pewnie skusiła chociaż pewnie więcej chemii w nich niż witamin.

Nasza Córunia

Stary 2014-04-30, 15:49   #505
__Sylwia__88
Zadomowienie

Aldrin za wizytę. Rany to w sumie jeszcze 3 tyg i dzidziuś będzie w Wami.

Chocolate dasz radę z tym szpitalem. Dobrze że personel miły bo tak to zawsze milej się na sercu robi. I neta masz

A dziewczyny pomóżcie bo nie wiem czy zamawiać
Kupowałyście takie falbanki maskujące do łóżeczka:

http://allegro.pl/baby-raj-falbanka-...166632974.html

Mamy łóżeczko Radek II z szufladą takie

W sumie szufladę zamyka ta płyta nad nią ale czy nie będzie łyso jak materac będzie na najwyższym poziomie? No i zawsze coś można by było ukryć za taką falbanka.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-30, 16:07   #506
karolkya
Wtajemniczenie

Aldrin za wizyte
Sylwia ja nie kupuje takiej falbany jakos uwzam to za zbieracz kurzu.

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-30, 16:18   #507
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałyście takie falbanki maskujące do łóżeczka
ja mam taką po Dominice fajna była bo właśnie nie było tak łyso pod materacem

Nasza Córunia

Stary 2014-04-30, 16:32   #508
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
ee to nie masz tam wcale źle - jak na koloni tylko bardziej leżącej

za 36 tc
Wow naprawdę duży!!!! Fakt też, że usg może przekłamywać, ale pokaźna waga trzeba przyznać
Czyli na pewno majóweczką będziesz?

A ja wróciłam z przedszkola, podowiadywałam się parę planów od wychowawczyni i spacerkiem wróciłyśmy

Pater narobiła mi smaka na kapustkę więc poleciałam na targ i kupiłam nowe ziemniaczki, kapustkę i szczypiorek
Były truskawki 7,50/kg jejjjj gdybym miała więcej drobnych w portfelu to bym się pewnie skusiła chociaż pewnie więcej chemii w nich niż witamin.
spora kluseczka mi rośnie
no jak moja szyjka która się skracała do dnia dzisiejszego nie zrobi nam psikusa to tak będa majóweczką ale jak szyjka nam zrobi psikusa i nie będzie się chciała już skracać to może nic się nie da zrobić i urodzę w terminie
Stary 2014-04-30, 17:07   #509
Sola1
Zakorzenienie

Ja sobie uzmysłowiłam, że za mniej więcej dwa tygodnie mogą rozpocząć się u nas porody u dziewczyn z terminem na początek czerwca
Ale to będzie gorący okres
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:48   #510
pater86
Zadomowienie

Cytat:

Kupowałyście takie falbanki maskujące do łóżeczka:

http://allegro.pl/baby-raj-falbanka-...166632974.html

Mamy łóżeczko Radek II z szufladą takie

W sumie szufladę zamyka ta płyta nad nią ale czy nie będzie łyso jak materac będzie na najwyższym poziomie? No i zawsze coś można by było ukryć za taką falbanka.
Ja chyba nie będę kupować, no chyba, ze znajdę jakąś fajną promocję... Bo to tak na prawdę fajnie wygląda jak jest wszystko w komplecie, a tak każde z innej parafii to już średnio
Cytat:
Tylko ten http://bagpol.inkontrahent.pl/zdjecia/915.jpg a kupuję go w leclerku
Gdzieś taki widziałam, będę szukać, bo nawet dziś w lodówce miałam dwa różne i oba oczywiście z mlekiem w proszku...
Cytat:
Wow to ładny masz rygor... Dobrze, że Panie są miłe i dobrze Cię traktują, a w ile dziewczyn jesteście na sali?
Cytat:
I jak Ci kapustka wyszła? Bo moja była pyszna, uwielbiam takie młode warzywka właśnie muszę młode ziemniaczki upolować, tzn. wysłać męża żeby polował i zjadłabym je ze szczypiorkiem, koperkiem i zsiadłym mlekiem... Truskawki to bym na bank kupiła, ciekawe czy to już nasze krajowe, czy jeszcze nie... Ostatnio to bym tylko jadła i jadła i jadła

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2014-04-30 o 17:52
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości