Rossmann cz. XXII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 18:39   #2341
Asiuchal
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Napisałam do BOKu czemu klienci bez żadnych konsekwencji otwierają produkty a obsługa nie reaguje, dlaczego nie ma w rossmannach odgórnych wytycznych w takich sytuacjach. A oni do mnie tylko:

Szanowna Pani

W celu umożliwienia nam odniesienia się do Pani obiekcji prosimy o wskazanie konkretnego zdarzenia jak opisane przez Panią w poniższym mailu. Prosimy o wskazanie adresu sklepu, w którym miało ono miejsce oraz daty i orientacyjnej godziny zajścia

Co tu sie dziwic, gdy czesto widze jak same ekspedientki otwieraja nowe tusze, eyelinery...
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:39   #2342
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam do BOKu czemu klienci bez żadnych konsekwencji otwierają produkty a obsługa nie reaguje, dlaczego nie ma w rossmannach odgórnych wytycznych w takich sytuacjach. A oni do mnie tylko:

Szanowna Pani

W celu umożliwienia nam odniesienia się do Pani obiekcji prosimy o wskazanie konkretnego zdarzenia jak opisane przez Panią w poniższym mailu. Prosimy o wskazanie adresu sklepu, w którym miało ono miejsce oraz daty i orientacyjnej godziny zajścia
Pewnie podgląd kamer pójdzie skoro pytają nawet o godzinę "zajścia". Może napiszemy petycję do Rosa żeby pozaklejali produkty to nie będzie takich skarg

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:41   #2343
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Co tu sie dziwic, gdy czesto widze jak same ekspedientki otwieraja nowe tusze, eyelinery...
Tak im wlasnie napisalam, zerknij w nastepnego posta co odpisali jak podkreslilam, ze obsluga nie reaguje a nawet sama otwiera produkty
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:48   #2344
myszka_miki1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamcia2306 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do centrali aby zapytac czy te serum do rzes wchodzi na pronocji i uslyszalam ze jest to winna systemowa i ten produkt nie podlega reklamcji ze komus weszlo a drugiej osobie nie pls o info gdzie w w wawie wchodzi na promocji!
Pod Marriottem (na centralnym)
myszka_miki1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:10   #2345
MissChievousTess
Zakorzenienie

W końcu natknęłam się w Krakowie na cywilzowanego Rossmana.
Galeria Bronowice. Były kolor tattoo i miały pozaklejane nalepki. Kupiłam srebrny. Co więcej ekspedientki pilnowały i zwracały uwagę, żeby np. nie odkręcać lakierów czy tuszy.
Jeśli ktoś nie kupił albo nie chce kupić On and On bronze to polecam alternatywę. Cienie w kredce astor perfect stay. Kolor Taupe jest piękny, mniej brązowy niż On and On bronze. Bardzo ładnie się rozciera.
Ja capnęłam jeszcze srebrną kredkę Miss Sporty bo to moje ulubione kredki. Odpowiednio miękkie. Poleccie mi w rossie jaką temperówkę do kredek bo jeszcze nie mam żadnej.
A jak będziecie w Rossmanie to polecam też promocję na żelowe ampułki do prania Persil Duo Caps. Super wynalazek. Ja mam te do koloru. Są świetne. Mają w składzie nawet jakiś płyn do prania Silan.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ja widziałam, że kosmetyki były otwierane przez ekspedientkę w Rossmanie na Wiślnej 3 w Krakowie. Także jeśli ktoś chce tam kupić tusz do rzęs to radzę sprawdzić, czy nie był otwierany.
Stary 2014-04-30, 19:14   #2346
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Zablokują mnie w koncu wysmarowalam kolejnego maila odnosnie otwartych kosmetykow i wylalam tez żale na temat prezentow przeterminowanych o 3 lata
trzeba też było dopisać, że same pracownice otwierają produkty

Edit: przeczytałam dokładnie Brawo

Edytowane przez Synthesthesia
Czas edycji: 2014-04-30 o 19:24
Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:17   #2347
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Szybko pisz do boku podając miejsce i czas Chyba zacznę se zapisywac wizyty w rossmannie bo podczas KAŻDEj to widzę :P
A może zrobimy akcję robienia filmików komórką w Rossmanach z macaczkami w akcji? Może to by pomogło?
No bo kurcze nie wiem jak Wy, ale ja mam już tych zmacanych kosmetyków dość.
Stary 2014-04-30, 19:19   #2348
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
trzeba też było dopisać, że same pracownice otwierają produkty
Pisalam w kazdym mailu przestali ze mną korespondować
Stary 2014-04-30, 19:22   #2349
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też nie odpisali

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:26   #2350
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
albo są tak głupi i naiwni, że nie wiedzieli o tym albo im wstyd i nie wiedzą co odpisać a oficjalne formułki im się skończyły

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:33   #2351
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
albo są tak głupi i naiwni, że nie wiedzieli o tym albo im wstyd i nie wiedzą co odpisać a oficjalne formułki im się skończyły
A ja myślę żezwyczajnie o tej porze nikt tam juz nie siedzi :P
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:42   #2352
Ms_E
Zadomowienie

Narazie tylko raz pisałam do BOKu i byłam w szoku, bo dostałam odpowiedź po 2 minutach!

Wysłane przez Tapatalk
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:48   #2353
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość
Narazie tylko raz pisałam do BOKu i byłam w szoku, bo dostałam odpowiedź po 2 minutach!

Wysłane przez Tapatalk
Ja też myślałam że dostałam, a to Hebe

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:49   #2354
klatka
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane przez Tapatalk
W tym czasie przeczytali i zdążyli się zastanowić nad odpowiedzią..
A pisałaś ze skargą i zażaleniem czy inna sprawa?

Edytowane przez klatka
Czas edycji: 2014-04-30 o 19:50
klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:50   #2355
BigBeautifulLulu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BigBeautifulLulu Pokaż wiadomość
Wygrałyście.

Pobiegłam dziś rano do Rossmanna po odzywkę 4LL. Było chyba z 5 pudełek. Poszłam pod czytnik - normalna cena, poszłam do kasy - normalna cena. Pani ekspedientka była tak uprzejma, że zadzwoniła do centrali gdzie Pan jej powiedział, że nic nie wie o zniżce na odżywkę, więc przemiła ekspedientka napisała e-maila jeszcze "wyżej" z kodami. Byłam w R. z pół godziny i Pani powiedziała żebym nie czekała, ona odłoży mi 2 odżywki (i jedną sobie ) i powiedziała żebym przyszła przed zamknięciem drogerii, to odpowiedź na e-maila powinna już być.

Ogólnie powiedziałam jej, że w innych Rossmannach odżywki można kupić ze zniżką i Pani była zdziwiona, że w niektórych drogeriach wchodzą ze zniżką, a w innych nie, bo powinno być tak samo.

Także około 20 okaże się czy będę miała piękne i długi rzęsy, czy dalej moje ścinki

Ciąg dalszy.
Poszłyśmy z mamą do Rossmann około 18. Znalazłyśmy tą miła ekspedientkę i ona powiedziała nam, że tych odżywek 4LL nie ma na promocji.
Został wysłany e-mail do producenta i ten KATEGORYCZNIE nie zgodził się na to, żeby odżywki zrobić takie tanio, i że owszem przez dwa dni wchodziły na promo, ale to był błąd.

Jak już jednak byłam, to wzięłam jedną za te prawie 80zł - tzn mama wzięła mi na urodziny - idziemy do kasy, płacimy, a Pani nam mówi 41zł.....

No to ja szybko pobiegłam po drugą, po drodze znalazłam tamtą Panią, co pisała maila i od rana była uprzejma, i razem poleciałyśmy do półki z odżywkami.
No i do kasy.
Jaram się ja.
Jara się moja mama.
Jara się ekspedientka, która zaczyna mówić, że kupi dla koleżanki, bo dostawie mieli.

Ochroniarz słucha z boku.
Słucha.
Słucha.
W końcu 3 podjarane kobiety przy kasie.

Pyta się o co chodzi.
Miła ekspedientka tłumaczy i mówi, że może kupić swojej Józi - imię zmienione - no i poleciała z ochroniarzem po jeszcze

Także dziewczyny, jak kupować to dziś, bo jutro błąd może być naprawiony skoro producent zabronił ich sprzedawać w takiej cenie.
BigBeautifulLulu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:54   #2356
201607111632
Konto usunięte

U mnie dzisiaj o 9 rano nie wchodziły na przecenie także po ptokach..
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:11   #2357
Seph
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny minęlo prawie 7h od kiedy zrobilam makijaż brązowym cieniem w kredce Lovely (na bazie). Cień delikatnie pojaśniał, ale nic sie nie zrolowalo .
Mam już 4 kredki lovely. 2 brightery jasno różowe które stosuje pod brwi albo do kącików oczu. Nawet pokusiłam żeby sobie linnie wodną pomalować nią Jak dla mnie wielofunkcyjna!Poniżej foto z mojego make upu. Wybaczcie za owadzie nóżki jeśli chodzi o rzęski ale ten make up był robiony jako testowy do cieni i właśnie jako rozjaśniacz pod brwi lovely brightener.
Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
kupiłam on and on bronze, niemacany nawet chyba jeszcze jakieś były na półce o tuszu i cieniach w kredce z Lovely można pomarzyć jeszcze może zajrzę w piątek do rosska, jak będę szła na zakupy spożywcze, a jak nie będzie, to trudno
Dzisiaj byłam kupić On And Bronze i byłam zaskoczona bo wszystkie cienie były pozaklejane. Ale zaraz przyszła jakaś nastolatka i zaczęła wszystkie tusze otwierać. Nie wiem czy zwróciłyście uwagę ale problem też stanowią dzieci bo niektóre matki nie pilnują swoich pociech i one także potrafią się bawić tymi kosmetykami.. . Sklep to nie plac zabaw.

Cytat:
Napisane przez Werxx3 Pokaż wiadomość
Wysłałam dziś TŻ-ta do Rossa,upolował mi co chciałam,w sumie to nawet mówił,że ekspedientki były pomocne i wyjęły mu z szuflady,także mam pewność,że nie macane
Maybelline, Color Tattoo 24HR, Cień do powiek w żelu, 35, On and On Bronze
EYE SHADOW - CIEŃ W KREDCE LOVELY nr 4 i nr 2
Heheh ja to nie wiem jak to jest że facet nawet Ci kupuje kosmetyki. Pozazdrościć!
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Ja nie kojarzę... Rimmel ma cielistą kredkę w serii Scandaleyes, ale nie ma jej na naszym rynku. Z Maybelline, Lovely, Wibo, Bourjois, L'oreala i Miss Sporty nie ma na pewno. Nie wiem jak z Manhattanem sprawa wygląda.
To też mnie mocno interesuje bo odkąd essence wycowało kredki o wanilliowym kolorku to mam problem z malowaniem linni wodnej. Lovely brtightener mnie jedynie co ratuje ale kredka jest na tyle miękka że potrafi upaćkać dolne rzęsy;/
Cytat:
on się pięknie rozciera, popatrz na zdjęcia w internecie

Też tak uważam. Wcale kolor nie jest ciemny.

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Szybko pisz do boku podając miejsce i czas Chyba zacznę se zapisywac wizyty w rossmannie bo podczas KAŻDEj to widzę :P
Myślę, że gdyby sporo takich mejli poszło to może by wreszcie coś z tym zrobili. Kupiłam 2 tusze na zapas i nie mam pewności czy były wielokrotnie otwierane. Co prawda przed samą kasą otworzyłam je żeby sprawdzić czy tusze nie są zeschnięte ale to przez to że nie ma naklejek;/
Cytat:
Pamiętajcie, że dziś ostatni dzień, żeby skorzystać z promocji z książeczki na kwiecień Obym sama nie zapomniała, bo jakoś zostawiłam na ostatnią chwilę
Czy te książeczki łącza się z promocją 49%? Zapomniałąm jej dzisiaj użyć ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1e899d5accc711e385300002c99cad1e_8.jpg (52,9 KB, 131 załadowań)

Edytowane przez Seph
Czas edycji: 2014-04-30 o 20:15
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:16   #2358
oriane
Rozeznanie

Byłam w 3 rosmannach, żeby w końcu trafić żółty tusz lovely bo narobiłyście mi apetytu Oglądałam też cienie maybelline color tatoo i w 3 rossach wszystkie były otwarte. WSZYSTKIE, a testery były...
Odżywki l4l oczywiście nigdzie nie było. Wokół mnie wszyscy otwierali tusze i nikt nie reagował z obsługi. Jedna baba otwierała każdy tusz eveline po kolei, mimo że przy każdym był wzór szczoteczki do pomacania. Dlatego też nie wzięłam tuszu eveline 4D, może w piątek się uda.
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:21   #2359
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BigBeautifulLulu Pokaż wiadomość

Jak już jednak byłam, to wzięłam jedną za te prawie 80zł - tzn mama wzięła mi na urodziny - idziemy do kasy, płacimy, a Pani nam mówi 41zł.....

No to ja szybko pobiegłam po drugą, po drodze znalazłam tamtą Panią, co pisała maila i od rana była uprzejma, i razem poleciałyśmy do półki z odżywkami.
No i do kasy.
Jaram się ja.
Jara się moja mama.
Jara się ekspedientka, która zaczyna mówić, że kupi dla koleżanki, bo dostawie mieli.

Ochroniarz słucha z boku.
Słucha.
Słucha.
W końcu 3 podjarane kobiety przy kasie.

Pyta się o co chodzi.
Miła ekspedientka tłumaczy i mówi, że może kupić swojej Józi - imię zmienione - no i poleciała z ochroniarzem po jeszcze

Także dziewczyny, jak kupować to dziś, bo jutro błąd może być naprawiony skoro producent zabronił ich sprzedawać w takiej cenie.
Józia też skorzystała Moim zdaniem to jakaś podpucha była z tymi odżywkami, wiedzieli, że tylko 3-4 dni będzie ta promocja, w niektórych Rossach dali w promocji żeby kobitki popróbowały, przekazały koleżankom opinie i pójdzie potem fala sprzedaży.
Nie wierzę, że akurat ten jeden produkt został źle wprowadzony do dziesiątek systemów w Rossmanach w których normalnie promocja wchodziła Jak dla mnie to zwykły chwyt marketingowy.

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:23   #2360
EllisMeddle
Raczkowanie

wysłałam również mail z zażaleniem i zachęcam do tego wszystkich
EllisMeddle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:25   #2361
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

To ja się cieszę, że wczoraj kupiłam 4ll. Zapytałam w sumie ekspedientkę, gdzie znajdę (szukałam w kremach a ona była nad myjkami, pilnikami itp.) a ona od razu z hasłem "ona też jest w promocji -49%!"
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:26   #2362
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Przepraszam, wiecie od kiedy dostępne będą kremy z linii Alterra Hydro?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:28   #2363
EllisMeddle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość

Na stronie rossnet jest napisane że od czerwca
EllisMeddle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:29   #2364
MissChievousTess
Zakorzenienie

Byłam w jeszcze jednym rossmanie, w Kauflandzie. też Kraków. I jedna dziewczyna z niesamowitym trądzikiem otwierała wszystko i robiła pełny makijaż
Aż się cieszę, że nie wpadłam na pomysł, żeby tam kupować jakiś tusz.
Swoją drogą czy jak ktoś ma trądzik to nie ma świadomości, że może kogoś np. zarazić jakąś bakterią i nawet z testerami powinien uważać i dbać o higienę?
Stary 2014-04-30, 20:30   #2365
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez EllisMeddle Pokaż wiadomość
Na stronie rossnet jest napisane że od czerwca
Dziękuję!

DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:45   #2366
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seph Pokaż wiadomość
Mam już 4 kredki lovely. 2 brightery jasno różowe które stosuje pod brwi albo do kącików oczu. Nawet pokusiłam żeby sobie linnie wodną pomalować nią Jak dla mnie wielofunkcyjna!Poniżej foto z mojego make upu. Wybaczcie za owadzie nóżki jeśli chodzi o rzęski ale ten make up był robiony jako testowy do cieni i właśnie jako rozjaśniacz pod brwi lovely brightener.

Czy te książeczki łącza się z promocją 49%? Zapomniałąm jej dzisiaj użyć ;/
Nie łączą się nie wykorzystalas kwietniowej zniżki?

Ja mam kredek 5 tez polubilam co to za cienie?
Stary 2014-04-30, 20:47   #2367
ParoleParole
Zakorzenienie

Dorwałam dzisiaj żółty tusz lovely
Były dwie ostatnie, ale miałam farta bo wzięłam jedną i sprawdziłam czy nie odkręcana była i była niemacana

Ale Max Factora oglądałam tusze to miały opakowania tuszem wymazane
Stary 2014-04-30, 20:52   #2368
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość

Tez sie czaje na te kremy, maja bardzo przyjemne składy. Kupie wezystkie, czy na dzien, na noc i pod oczy. No i oczywiscie olejek do twarzy i kremowa emulsje do mycia. Wprost nie moge sie doczekac tych nowosci z Alterry.

Ps. Nie wiem czy kogos to zainteresuje, ale w drogeriach Laboo podkłady Revlon ColorStay kosztuja teraz tylko 32,90zł. Złapałam dziś ostatnią buteleczke z nr 150 'Buff'. Promocja ponoc do wyczerpania zapasow, przynajmnien w mojej miescinie. Taniej wychodzi anizeli w Rossmannie tydzien temu? U mnie nie ma szafy Revlona.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:56   #2369
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Dorwałam dzisiaj żółty tusz lovely
Były dwie ostatnie, ale miałam farta bo wzięłam jedną i sprawdziłam czy nie odkręcana była i była niemacana

Ale Max Factora oglądałam tusze to miały opakowania tuszem wymazane
To gratuluję udanego zakupu.
No dziewczyna, którą widziałam też grzebała w tuszach Max Factor i chyba ze 3 umazała. Dla mnie to, co robią kobiety, które tak macają te tusze jest po prostu obrzydliwe.
Naprawdę tak trudno użyć testera albo pooglądać jakieś zdjęcia na blogach ze swatchami kolorów, zdjęciami kształtu szczoteczki itp.?
Ja kupowałam jeszcze jeden cień w kredce i jakoś mogłam sięgnąć po tester a nie otwierać nówkę.
Na szczęście też trafiłam na 2 ostatnie niezmacane egzemplarze granatowych kredek, które chciałam.
Z Max Factor można za to bezpiecznie kupić eye linery bo są zafoliowane.
Przynajmniej w tych drogeriach, w których dziś byłam. Excess czy jakoś tak. Każdy z osobna był zafoliowany.
Stary 2014-04-30, 21:00   #2370
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Byłam w jeszcze jednym rossmanie, w Kauflandzie. też Kraków. I jedna dziewczyna z niesamowitym trądzikiem otwierała wszystko i robiła pełny makijaż
Aż się cieszę, że nie wpadłam na pomysł, żeby tam kupować jakiś tusz.
Swoją drogą czy jak ktoś ma trądzik to nie ma świadomości, że może kogoś np. zarazić jakąś bakterią i nawet z testerami powinien uważać i dbać o higienę?
Myślisz ze ktoś kto otwiera kosmetyki i sie nimi maluje to myśli o tym ze może zarazić bakteria ? Mnie niektóre dziewczyny zadziwiają . Powiem szczerze ze nie lubię kupować dlatego kolorowki w rossmanie. Jednak w przyszłym tygodniu chce kupić kilka lakierów i błyszczykow)))

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości