|
|
#481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
takie jęki ujda dla uchaCo do słońca niczym nie smaruję staram się tak ustawiać wózek by nie swiecilo na nią ale moze kupie parasolke do wozka Cytat:
ale mój mąż mówi że jeszcze jest za mała na spacerówkeWysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
hej nie było mnie kilka dni a tu tyle str.
![]() zawiało mi lewego cycka i miałam troszki roboty przy mnie bo mnie bolało. Olakola pisałaś że ciebie też boli to być może też ci zawiało. Ja miałam taki rozciągający się rumień od str pachy do sutka, bolało cholernie. Z pczątku myślałam że to zastój. Byłam u dr i kazała zrobić okład z altacetu 3xna dzień, zrobiłam dwa i na noc zapodałam liście kapusty na cyca i z czasem przeszło. Za to malutka ma jakiś problem z brzuszkiem od wczoraj i też się męczy biedulka A tak wogule to witamy sie jako niemowlaczki Patrysia skończyła wczoraj miesiąc ide was ponadrabiac
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
My po szczepieniu, kolejne w styczniu
. Ja nie planuje używać spacerówki dopóki Marco nie będzie stabilnie siedział. Szkoda mi jego kręgosłupa. Filtry oczywiście używamy, u nas słońce bardzo łapie, poza tym uważam tak samo jak dermatolodzy- opalone dziecko świadczy zle o matce ![]() Z telefonu...
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uzywam kremu z filtrem z Pharmacerisa, jest ok. Staram się żeby jej słonko w twarz nie świeciło, musze kupić parasolke do wozka koniecznie..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
Pisalam gdzies tam z Wami przez chwilke na poczekalni... Moj Piotrus urodzil sie 25 marca, mial 50 cm, I wazyl 3.25 kg. Podczytuje Was, szczegolnie noca, gdy karmie. Teraz odwazylam sie napisac, bo potrzebuje porady... Odkad mlody skonczyl 3 tygodnie zaczely sie jazdy z brzuchem.... placz, machanie nozkami, rekami, prezenie. Do tego okropnie ulewa, raz woda podbarwiona mlekiem, a pozniej znow serkiem... Pytalam lekarki, stwierdzila ze dobrze przybiera na wadze, rosnie, wiec takie dolegliwosci to taka jego natura. Ale ja juz nie wierze tutejszym lekarzom. Z tego stresu zaczelam tracic mleko, musze go dokarmiac, 1, 2 razy dziennie. Podaje mu kropelki naturalne, masuje brzuch, robie cieple oklady, z marnym skutkiem. Wysiadam juz. Poradzcie co robic, czy to normalne? Dodam ze z pierwsza corka nie mialam takich problemow, to dla mnie nowosc teraz. |
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ile mnir więcej m-cy dzieci mają jak siedza i można sie przenieść do spacerowki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#487 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Poswiece sie i nawet do lasu wtedy pojde ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#488 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podgrzewacz mam i jest zbędny, leży w pudełku. Jakbym go używała to tylko po to by podgrzewać w nim wodę, tak żebym w każdym momencie miała wodę powiedzmy 40 stopni i tylko wtedy dodaję proszek i gotowe. Ale zagotowanie wody w czajniku to 3 minuty i zdecydowanie szybciej i poręczniej dla mnie. Cytat:
![]() Cytat:
Limonka - ja dawałam mm które dostawał w szpitalu, ale po kilku tygodniach zaczęły się problemy z brzuszkiem i przeszłam na inne po konsultacji z pediatrą. Ja na słońce też małego nie wystawiam Beautiful - dziwna ta Twoja lekarka Młody pije teraz Nutramigen, który też jest refundowany i powiedziała nam że od początku nie może mi dać recepty, ale np. po 2 tygodniach tzw próby już tak. Więc to chyba od lekarza zależy czy chce dać recepte czy nie. Nie chcę zapeszać, ale Gucio się naprawił od kilku dni Dzisiaj byliśmy cały dzień na działce, przespał 3 godziny a potem obserwował drzewa i chmurki Problemy z brzuszkiem zniknęły, pije ten śmierdzący Nutramigen no ale nie przeszkadza mu to.
|
|
#489 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się i melduję na odchowalni
![]() Przyznam, że też długo zwlekałam z meldowaniem się na wątku w poczekalni i też chciałam być pewna, że będę w ciąży. A teraz... ciężko uwierzyć że już po wszystkim... Dzisiaj odpadł nam kikut, a od jutra mam w domu niemowlaka. Synek coraz bardziej aktywny (po 4 godziny pod rząd ) zaczyna się interesować otoczeniem. Ogólnie bezproblemowy (odpukać )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wcięło mi resztę cytatów Ktoś pytał o zmianę mleka nan pro 1 - my mieliśmy to mleczko, ale młody strasznie miał problemy z bąkami i kupką tylko po mm. Więc podjęłam decyzję i wybrałam (po analizie składu) inne mleczko - hipp w którym są dodatkowo błonnik i probiotyki i teraz po zmianie zero problemów. Mleko też chyba smakuje, bo głodomor zjada tyle, aż uleje i jeszcze chce My się mm tylko dokarmiamy, bo ostatnio coś mleka brakuje (chyba kryzys 3 tygodnia) ![]() teQiba co do słońca to przestrzegam - u nas po wczorajszym spacerze 1 h na części buźki którą był zwrócony do słońca mialam zaczerwienienie i kroski i widać dziś, że się opalił Ktoś coś poleci? najlepiej ze stabilnymi filtrami, prostym składem i dostępne cenowo ![]() A z marzeń fasfoodowych - marzę o porządnym wołowym burgerze z grilla , napojach gazowanych i czymś tłustym i smazonym np fryty.... Ach trzeba jeszcze obejść się smakiem Udanej majówki |
||
|
|
|
#490 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jem frytki pieczone - wiem ze to zupelnie co innego ale w chwilach slabosci daje rade
|
|||
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
TeQiba ja smażone jem od początku
oczywiście nie tak mocno spalone, ale jednak. Po grillowym obżarstwie narazie jest ok. Z resztą Jaś śpi, pierwszy raz od kilku tygodni odpłynął tak szybko Cytat:
gratuluje synka![]() współczuje kłopotów brzuszkowych. Ulewanie to rzeczywiście nie problem gdy dziecko nie chlusta jak fontanna i przybiera ładnie na wadze. Kolki trzeba przetrwać, okłady, masaże, kropelki trochę pomagają, ale to chyba tylko środki doraźne. Niby nie ma diety matki kp, ale niektóre z nas zauważyły, że gdy zjedzą coś niezalecanego to u dziecka pojawia się kolka Gondola myślę, że jeszcze troche z niej pojeździmy. Nasza ma 78 cm wewn. więc teoretycznie powinna jeszcze kilka miesięcy posłużyć. Na pewno będe unikać podnoszenia oparcia, bo dziecko potem nie chce już płasko leżeć, a nie chciałabym psuć kręgosłupa malucha niesiedzącego samodzielnie.Wolę więc nie pokazać niż potem patrzeć na skrzywione w gondoli dziecko Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-05-01 o 20:39 |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, dzieci spia
Wieczorem, gdy dzialalam przy pepku, okazlo sie, ze wisi doslownie na 1 wlosku. Obstawiam, ze jutro sie go pozbedziemy Za mna udany dzien - odwiedzila mnie przyjaciolka, potem mama. Przemo dostal fajny komplecik z h&m. Buzia jakby ciut lepsza, moze przez to, ze ten najwiekszy pryszczuch juz zanika. Kataru tez mniej. Jest ok. Tylko mnie cos w gardle drapie... |
|
|
|
#493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam na raty
![]() Cytat:
podgrzewacz to chyba dla mleka matki, jak sie z lodowki wyciagnie zeby przygrzac dlatego uzywam czasami, ale jakbym miala tylko mm to chyba nie potrzebny by mi byl podgrzewacz, mam czajnik elektryczny na ktorym mam temp wody podana ale ja gadżeciarz jestem Cytat:
moja tez zwiedza, ale ja sie ciesze ![]() Cytat:
no to ladnie masz juz napchane w zamrazarce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie MM
|
#495 | ||
|
Zadomowienie
|
aniany
![]() ![]() Cytat:
biedna Patrysia :![]() Cytat:
a co do mojej lekarki to szkoda słów :/Virginia nie zawacham się wysłać ![]() |
||
|
|
|
#496 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z pierwszy miesiac.A to dzieci nie maja zawsze lekko stopek do srodka? Bo moja lekko ma ![]() Cytat:
piszecie o talich rzeczach, ze az musze zobaczyc jak ta przepuklina sie objawia. Chociaz w srode mamy szczepienia, to pediatra pooflada mala ![]() Cytat:
ciekawe czy jej tak zostanie, ale rzesy ma po mnie, ja mam tak samo dlugie ![]() Cytat:
podziwiam Cie za toniedokarmianie, ale jak sobie w miare radzisz, to nie dokarmiaj Ja jutro bede miala placki nie zebym namawiala Cie do zlego ![]() Ja unikam slonca. Mam krem z filtrem, jakis co Sroka polecala, jak bede wybierala sie na baardzo dlugie spacery to bede koniecznie smarowala Cytat:
No ja mam sama spacerowke rozkladana na plasko? Ma trzy poziomy i jeden jest lekko po skosie jak w lezaczkach i czasami mloda marudzi, podniose oparcie i jest spokoj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Ja dzisiaj siedzialam 10 minut na sloncu. Jestem czerwona jak burak na twarzy teraz ![]() Cytat:
Wlasnoe sprawdzilam mam krem z filtrem 50 URIAGE to jest jakis mineralny czy cos, nie pisze po polsku, zamawialam z gemini Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
kochane a Linomag sie sprawdzi na słońce?
|
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje, że oficjalnie jesteśmy wszystkie rozpakowane
Kamilka urodziła się o 18:25, 3600g, 56cm dł. Pięknie się przyssala do piersi prawie od razu. A teraz śpi. Co do porodu to tak w skrócie - 5godzin rozwarcie stało. Odeszły mi wody (zielone) i nasiliły skurcze. Po tych godzinach wpadlam w histerię, że już nie wytrzymam. Wsadzili mnie więc pod prysznic (mega ulga) i po pół godzinie zrobiło się 8cm. Spod prysznica już mnie przenieśli na porodowke i po kilku skurczach zaczęłam krzyczeć, że będę parla. Ledwo co udało się zebrac ekipe i sprzęt i już się zaczęły parte. Kamilka wychodziła z rączka przy głowie, ale i tak sprawnie poszło. Ja nie peklam ani nie byłam nacieta Ogólnie to jestem zadowolona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien gratuluję! Witamy Kamilkę
|
#500 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie z cebulka tez starta do tej masy?
|
|||
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Co do słońca to ja kupiłam Babydream i smaruje buziaczka przed każdym wyjściem. Na razie małego nie opaliłam, ale też chronię go jak mogę przed słońcem
![]() Co do mm to jak mały był głodny a w piersiach było już pusto to dawałam mu nan pro bo takie dostawał w szpitalu. Nie konsultowałam tego z pediatrą, ale ja niewielkie ilości używałam. W przypadku większych ilości nie wiem jak z witamina D bo niby jak się karmi mm to dziecku się jej nie daje
|
#502 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Jestesmy oficjalnie wszystkie rozpakowane - ale sie ciesze! Jak to dobrze ze na naszym watku wszystkie dzieciaczki wyszly cale i zdrowe - jednak magiczne kciuki spisaly sie na medal
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: |
|
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja od poczatku jem na co mam ochote A placki normalnie z cebula, czosnkiem, pieprzem i chilli ![]() Az noe moge doczekac sie jutra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien - mega gratulacje!!!
Ja na razie niczym buzki nie moge smarowac, pryszcze tego nie lubia. Przy Ewci uzywalam kremu z faktorem z nivei, rok pozniej z ziajki, ale najlepszy okazal sie taki z Lirene z pompka o zapachu gumy balonowej, ale on nie jest dla maluszkow. |
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
No idzisiaj Ola udowodnila, ze nie lubi jak sie ja nosi. Bylismy na urodzinach siostrzenicy i siostrzenca tzta, no i malo miejsca tam bylo, to Ola u nas na rekach byla i na kolanach, okropnie marudzila caly czas, poszlam z nia do pokoju siostrzenca, sprawdzic pampersa, polozylam ja na lozku, a ta nagle usmiechnieta i rozgadana
cala godzine lezala na tym lozku sookojnie, a my z tz na zmiane z nia tam siedzielismy.No i zachustowalam dzisiaj Ole bo chcialam isc do ogrodka, poszlam, zaczela sie tak wiercic i jesc moja koszulke, ze chusta sie poluzowala i musialam ja rozwiazac bo juz mi sie nie chcialo jej naciagac wsadzilam do wozka i od razu usnela ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
To pochwale się i ja swoim małym kudłaczem
Czytam Was, czytam ale mimo że moje dziecko jest grzeczne to mnie czasu brakuje. Zosia zakumała wreszcie leżaczek i zabawki bujające się, normalnie ponad godzina zadowolenia dziecka, a jeszcze jak ma spodnie zdjęte to juz wogole radość Zosia ma włosy, no takie jakie ma, kudłate wiec są czesane a ze brwi jej dopiero rosną to nie dotykane i sie zrobiła ciemieniuszka. Ale zwalczymy to jakoś
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje serdecznie!!!!
Rosnij zdrowo Kamilko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

I nie zaluje bo Kacper ryczal strasznie - a ja razem z nim 

. Ja nie planuje używać spacerówki dopóki Marco nie będzie stabilnie siedział. Szkoda mi jego kręgosłupa. Filtry oczywiście używamy, u nas słońce bardzo łapie, poza tym uważam tak samo jak dermatolodzy- opalone dziecko świadczy zle o matce 

Młody pije teraz Nutramigen, który też jest refundowany i powiedziała nam że od początku nie może mi dać recepty, ale np. po 2 tygodniach tzw próby już tak. 
, napojach gazowanych 
dlatego uzywam czasami, ale jakbym miala tylko mm to chyba nie potrzebny by mi byl podgrzewacz, mam czajnik elektryczny na ktorym mam temp wody podana
no to ladnie masz juz napchane w zamrazarce
klask i: