|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
|
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
bo faktyczni epod takim ciśnieniem nie dziwie sie ze jest ci cięzko podjac decyzję... a mysle ze jest ona jedna z wazniejszych ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem,że on się męczy ze mną i dlatego mu to powiedziałam,żeby może wyciągnął jakieś wnioski,sprawił,że znowu będę z nim szczęśliwa jak kiedyś? nie wiem sama. I masz rację tak jak go oskarżam to zawsze kończy się krzykiem a dzisiaj powiedziałam spokojnie,bez emocji to nie było ani krzyków,żali nic. Po prostu wyszedł i nawet moja mama zapytała co się stało,bo wyszedł strasznie smutny...Z mojej strony zrobiła się jakaś dziwna miłość... Kocham go,nie wyobrażam sobie dnia bez niego ale nie jestem w pełni szczęśliwa. Praktycznie chyba wcale nie jestem... I muszę dojść do tego sama w końcu,bo ja nie chcę go zranić. On na to nie zasługuje mimo wszystko,bo ja wiem,że mnie nikt nie pokocha tak jak on i żaden facet nigdy nie będzie tak za mną i właśnie z tego powodu nie mogę tego skończyć tak pochopnie ale być na 100% pewna. Tylko chcę żeby on dał mi czas...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często zapominamy o tym,że w związku to ja mam być numerem dwa, a nie numerem jeden. I gdy obie strony tak myślą i tak się traktują wtedy każdy jest wygrany. Egoizm niepoplaca. Tym bardziej jak czujesz ze to ten jedyny nie pozwól sobie go stracić. Jeśli naprawdę czujesz,że nikt tak Cię nie pokocha ani Ty nikogo to może czas na jakieś zmiany.? Najlepiej i najtrudniej zmienić świat przez zmianę siebie. Żyjecie jak na huśtawce raz w górę raz w dół. I taka amplituda emocji nie wychodzi na dobre moim zdaniem. Tym bardziej, że jeśli oboje się kochacie i nie chcecie żyć z nikim innym, to czy te problemy nie są trochę z czapy? Zamiast się cieszyć sobą. Ty też masz wady na pewno tak samo jak on i po pewnym czasie Zaczyna się je dopiero widzieć. Ale usiądź i pomyśl sobie : kurcze to ten facet który doprowadził mnie do szczęścia z.którym zrobiłam to i tamto. Przecież wtedy był tym samym kimś kim dziś Proszę nie miej do mnie żalu,ale widzę ze się męczysz i gubisz w swoich uczuciach.. Mam nadzieję, że się wszystko ułóży |
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem otwarta na krytykę,gdybym się z nią nie liczyła to bym tu nie pisała...On twierdzi,że jest szczęśliwy,ale też wiem,że głupio powiedzieć jak taka furiatka się czepia"Nie nie jestem szczęśliwy"... Może jest ale na swój sposób i na pewno unieszczęśliwia go moje zachowanie... Ja tyle razy próbowałam się zmienić,ale ja jakaś niereformowalna jestem. Byłam z nim kiedyś strasznie szczęśliwa,normalnie szaleliśmy za sobą i najchętniej bym go do pracy nie puszczała żeby z nim być ale odkąd jestem w ciąży ja wszystko widzę wyraźniej,zaczęły mi przeszkadzać jego wady,nawet te najmniejsze. Jego brak zrozumienia w wielu sprawach doprowadza mnie do szału!I on dla mnie czasem jest na prawdę obojętny... Ale trochę otworzyłaś mi oczy,nawet się popłakałam,bo ja z nikim nie przeżyłam tak wspaniałych chwil jak z nim,bo jako jedyny zawsze był ze mną nawet jak inni się odwrócili. Teraz zadzwonił ja tylko odebrałam,usłyszałam jego głos i się popłakałam i rozłączyłam. Muszę sama z tym posiedzieć i na spokojnie pomyśleć o wszystkim.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z doświadczenia wiem, że czasem najlepiej ugryźć się w jezyk. Kiedyś pisałam o tym zostało to zbyte milczeniem ale napisze jeszcze raz. Facet jest naprawdę bardzo prosty do opanowania. I nie jest to trudna sztuka. Jeśli oczywiście chce się mieć go całkowicie pod sobą. Tydzień czasu i zatańczy jak mu zagrasz. Dla mnie facet bez charakteru pod pantoflem to żadne wyzwanie na codzień do życia. Ma mieć jaja i swoje zdanie, ma być dyskusja i jakiś ogień między nami. Ale jednocześnie trzeba pamiętać, że oni są bardziej wrażliwi od nas chociaż nie chcą tego pokazać. Nie rancie się wzajemnie życie jest naprawdę zbyt krótkie... |
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto pomyslec czy sa to wady które w znaczny sposób utrudnia wam zycie czy po prostu jest to cos co chciałabyc aby robił inaczej związek to kupa kompromisów ,nie da sie aby wszytko było robione pod nasze -jesli przezwycięzycie to co teraz sie u was dzijej stworzycie dobry partnerski zwiazek-ale to wymaga starań z dwóch stron |
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Związek to sztuka kompromisów. Ja to zawsze porównuje do bryczki z dwoma końmi. Jak idą oba w tym samym kierunku to dojdą wszędzie. Ale jak jeden będzie szedł na prawo to drugi choćby się skichal nie doprowadzi do celu. I w drugą stronę. A już jak każde chce iść na bok to katastrofa. |
|
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Meta jakoś tak jak czytam co się u Ciebie dzieje to mi się tak smutno na serduchu zrobiło... Może dlatego że ostatnio się bardzo kłóciłam z Małzem i byłam bliska decyzji o rozstaniu, a że On po alkoholu jest najmądrzejszy to ostro było... Trzymam za Ciebie, za Was kciuki... I mam nadzieję, że podejmiesz słuszną decyzję jaka by ona nie była... Ale myślę, że czasem warto walczyć... Ale walczyć z dwóch stron, nie tylko jedna...
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Meta a ja jeszcze chciałabym Ci życzyć żebyś uwierzyła w siebie i na nowo się pokochała
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak ładnei dobierać słów chyba nie umiem, a po całodniowym bieganiu itd to mam w ogóle jakieś zastoje mysleniowe
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
Eh napisałam i mi sie skasowało ...
Dziewczynki kochane , przeczytalam wszystko i trzymam kciuki za każdą z osobna za Ciebie Mecia zwłaszcza trzymaj się i nie daj się Mam dziś dziwny dzień chyba się schizuję tym wyjazdem ... Brzuch mi twardnieje i mam częste skurcze HB ale przeczytalam ze mam brać ten magnez i pić duzo wody to przejdzie i dopoki nie ma plamien i krwawienia to sie nie przejmować .... co psycha potrafi zrobić z czlowiekiem to masakra , wmawiam sobie coś i to sie dzieje jak w jakims pieprzonym matrixie ... ![]() ![]() Postaram się do was zagladac w wolnej chwili , trzymajcie kciuki za moją podróż ![]() Dobranoc
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie wszystko na pewno dobrze. Musi być.
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak skurcze sie powtarzaja to lepiej sprawdzic |
|
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie wierze, że go kochasz, ale człowiek zawsze miał wady i będzie je miał. Ty masz wady, ja mam wady, twój chłopak ma wady. Teraz podziel to na wady które są błahe i do przeżycia (poprostu będziesz musiała nauczyć się z nimi żyć i przymykać na nie oko) i na takie które, są dla ciebie nie do przyjęcia i wspólnie je zaczniecie ogarniać i każde zacznie na tymi wadami pracować. I to nie będzie tak, że ty mu powiesz dzisiaj a on jutro juz będzie chodzącym ideałem. To również wymaga czasu, wyrzeczeń i cierpliwości. Po trzecie nie krzyczcie na siebie, bo wiem sama po sobie, że mnie to tylko nakręca i czasami powiem coś czego potem naprawdę żałuje. Tworzycie związek, coś co bez kompromisów nie ma prawa istnieć. Umówicie się, że np. raz w tygodniu ty wychodzisz do koleżanki i to jest czas tylko dla ciebie. Bez smsów, bez dzwonienia. A on np. wychodzi do swoich kumpli i ty go potem nie oskarżasz o to, że wypił piwo, jedno drugie czy coś. Poprostu tak się umówiliście i niech nikt nie ma do siebie pretensji. Po czwarte jeżeli naprawdę się tak mocno kochacie to zawalczcie o ten związek oboje. Nie mów mu że raz go kochasz a raz że sama nie wiesz, że raz chcesz, żeby cię przytulał a raz że go odpychasz. Powiem ci, że są pewne rzeczy których lepiej nie usłyszeć, chyba, że się chce naprawdę coś konkretnie zakończyć, bo potem to zostaje w sercu drugiej osoby i przemienia się w żal, a potem się odzywa co jakiś czas.. I tak sobie myślę.. zróbcie sobie raz w tygodniu taki wieczór gdzie będziecie tylko dla siebie, usiądziecie i powspominacie czasy kiedy nie mogliście się od siebie oderwać. Różne śmieszne sytuacje, romantyczne, takie które was urzekły. Byle nie wspominać nic złego. To naprawdę buduje związek ![]() Fajnym sposobem jest też np. zostawianie karteczek w różnych częściach domu bądź pomieszczeń, np. w samochodzie na fotelu kierowcy czy na lustrze w łazience na których będzie napisane za co kochasz swoją drugą połówkę albo za co jej dziękujesz. Może to być np. zaścielenie łóżka, pamiętanie o buziaku na dowidzenia, czy zrobienie herbaty. Takie błahe sprawy a jakże ważne w partnerstwie. "Pobawcie" się tak trochę i zobaczycie, że to działa. Mecia życzę wam wszystkiego dobrego i tego, żebyście podjeli słuszną dla was decyzje. Pamiętajcie, że nawet nad najprawdziwszą miłością trzeba pracować codziennie i ją umacniać. Trzymam kciuki
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie napisane to naprawdę bardzo ważne i bardzo mądre rady, sama musze kilka znów wprowadzić
|
|
|
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam się pochwalić
Dzisiaj wkroczyłam w 6 miesiąc
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Meta, po pierwsze nie podejmuj pochopnych decyzji, jestes w ciazy, ja jestem ze swoim tz prawie 11 lat razem, najwieksze watpliwosci, konflikty bywaly jak bylam w ciazy, hormony swoje robia. Po drugie uwazam, ze nie bedziesz juz w nim zakochana tak jak kiedys z tego prostego powodu, ze milosc sie zmienia ewoluuje. Na poczatku ma sie przyslowiowe motylki w brzuchu. Z biegiem lat to sie zmienia. Nie na gorsze, jest po prostu inaczej. Dla mnie nawet lepiej, bo mam poczucie stabilizacji, bezpieczenstwa, nie jestem o meza tak zazdrosna jak kiedys, ale wiem, ze nie chce go stracic. Mamy juz jedno dziecko, to zmienia tez zwiazek, uczy pokory, bo nasze potrzeby, zwlaszcza w pierwszym roku zycia dziecka, schodza na drugi plan, bo zwyczajnie nie ma sie sil i czasu.
U Ciebie, u Was widze milosc, jak tak piszesz o Was. On Ciebie zawiodl, rozczarowal pare razy, ale moze warto dac szanse. Troszke dystansu, odpoczynku od siebie tez cos moze dac. A potem warto porozmawiac o wspolnej przyszlosci. A jesli ostatecznie oboje zdecydujecie, ze koniec to trudno, tez nic na sile, nawet dla dziecka, bo dziecko wyczuje, ze miedzy rodzicami nie ma uczucia. Zycze podjecia slusznej decyzji, ktora Was oboje uszczesliwi
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
22 tydzień. Też się zdziwilam że to już bo myślałam że za tydzień
ale moja gin jedzie też wg tego kalendarza więc tego się trzymam Mecia... Też ciągle stoję przed ciężkim wyborem co będzie lepsze. Już nie tyle dla mnie ale dla dziecka. Walczę o nas żeby było dobrze. Też kocham swojego tż ale to nie ten sam ogień co kiedyś ale nie wyobrażam sobie życia bez niego więc walczę. Kiedyś chciałam go zostawić dla innego to on walczył. I dziękuję mu za to bo to najlepsze co zrobił żałuję strasznie tamtych chwil. Prawie byłam z innym a po tygodniu od rozstania wylam do księżyca bo tesknilam ale nie potrafiłem wrócić. Bałam się że nie będzie tak samo. Ale to nas wzmocniło wtedy. Wiem że kocham go nad życie i nie chcę nikogo innego. To ten jedyny mimo że nie idealny. I przetrwam wszystko i będę walczyć o nas. Czasami nie mam już sił i płacze i mam ochotę się wyprowadzić. Ale nie potrafię żyć bez niego. Od tygodnia jestem prawie dumna z niego bo nie szlaja się już tak jak wcześniej. Zabrał się trochę za mieszkanie. W środę idziemy na polowkowe razem i mam nadzieję że wtedy on zrozumie że tam w brzuszku jest już tak duża dzidzia i że zostało mało czasu żeby wszystko ogarnąć. Aż mi lezka poleciała na to wszystko ale mówię wam szczera rozmowa, czas, wspólne starania dają efekty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mecia, życzę samych optymistycznych chwil i myśli. Wszystkie mamy raz z góry, raz pod górę, często trzeba stawiać czoła wszelkim codziennym sytuacjom, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Tak jak dziewczyny ładnie pisały, na spokojnie musisz przemyśleć wszystko, by w przypływie emocji nie rypło się coś, co udało Wam się razem zbudować. Trzymam kciuki za pozytywne rozwikłanie tej sytuacji Jaaakiii tu spooookóóój, na na na ... ![]() U mnie słonko troszkę się przebija przez chmury, ale chyba za ciepło to nie jest. Pranko kończy się kręcić i zaraz idę do sklepu, bo znów dwa dni wolnego, trzeba uzupełnić to i owo, bo jak się zachce jakiegoś małego co nieco to żebym potem nie szukała
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana.
Widzę poważne rozmowy nocą, ja nic nie dodam gdyż już nie ma co dodać, trzeba tylko popracować nad sobą ![]() Monia gratki za 6 miech :-D Zainstalowałam wizaz na fonie i się ócze Tz jedzie zaraz do obi kupić listwy podłogowe i mam nadzieję że udowodni to że umie rozróżniać kolory a ja na sniadanko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzisiaj ide na szoping bo jutro idziemy na wesele
![]() Cytat:
A np znaleźć taka karteczke musi być bardzo miło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#625 |
|
Konto usunięte
|
Został mi 3 stroniczki do nadrobienia
nie jest źle Skoczę na zakupy, wstawię pranie i zabieram się za czytanie Dopiero się obudziłam, pierwszy raz od dobrego miesiąca spałam do 8 ![]() Byliśmy wczoraj w ZOO, wytrzymałam aż 5h! Dzielnie spacerowałam, nic mnie nie bolało, dobrze się czułam, aż szok A potem prosto na ognisko, na którym wytrzymałam do północy (czyli w sumie do końca ), porozwoziłam towarzystwo, które dzisiaj pewnie męczy się w pracy, jak mój mąż Strzeliłam sobie wczoraj Bawarię 0% - to już bardziej przypomina smak piwa ![]() Ale dzisiaj jestem tak ospała.... Zrobię co trzeba i siadam w laptopem do wyra, trochę odpocząć ![]() A i wczoraj rozpoczęłam 20 tydz ciąży |
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta juz Ci dziewczyny napisaly chyba wszystko ale te rady z karteczkami są super.My z Tztem tez je stosujemy,ze czasami on mi na lodowce zostawi albo ja mu wrzuce do plecaka z kanapką
![]() I zgodzę się z Miss ze lepiej niektorych rzeczy nie powiedziec bo to zostaje w sercu... ja jak mam z Tztem kłotnie to az mam ochote krzyczec "nienawidzę Cię" ale gryzę się w język i wychodzę bo wiem ze bym tego potem zalowala... Musisz sobie sama to wszystko poukładać ![]() ZygaEffka kciuki za wyjazd ![]() Monika tez trzymam za was kciuki,oby sie ulozylo ![]() Powiem tylko od siebie ze jak mialam 2 latka to moi rodzice mieli duzy kryzys,tata sie wyprowadzil do rodzicow (a wiem o tym tylko od taty) ale wszystko sie ulozylo i są ze sobą do dziś Ważne zeby i jednej i drugiej stronie zalezalo ![]() Witam z rana,słoneczka brak i na dworzu 4 stopnieTz mi chrapie i chyba zaraz go obudzę Zapomnialam sie pochwalic ze Tz wczoraj mi przyniosl malego pluszowego pieska
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46266312]Został mi 3 stroniczki do nadrobienia
nie jest źle Skoczę na zakupy, wstawię pranie i zabieram się za czytanie Dopiero się obudziłam, pierwszy raz od dobrego miesiąca spałam do 8 ![]() Byliśmy wczoraj w ZOO, wytrzymałam aż 5h! Dzielnie spacerowałam, nic mnie nie bolało, dobrze się czułam, aż szok A potem prosto na ognisko, na którym wytrzymałam do północy (czyli w sumie do końca ), porozwoziłam towarzystwo, które dzisiaj pewnie męczy się w pracy, jak mój mąż Strzeliłam sobie wczoraj Bawarię 0% - to już bardziej przypomina smak piwa ![]() Ale dzisiaj jestem tak ospała.... Zrobię co trzeba i siadam w laptopem do wyra, trochę odpocząć ![]() A i wczoraj rozpoczęłam 20 tydz ciąży No no szalejesz ![]() I idziemy łeb w łeb z tygodniami ![]() Jeszcze taki pomysł mi sie przypomniał dla podsycenia związku i dla lepszych relacji, a mianowicie przygotować sobie słoik, wazon czy inne szklane naczynie, ozdobić ładnie, kokardka, wstazką - po swojemu i raz w tygodniu wrzucać do tego słoika karteczki z napisem tego co nas miłego spotkało w minionym tygodniu I tu nie chodzi tylko o tż kupił mi kwiatka, dałam buzi, spędzilismy cudowny wieczór, ale też inne wydarzenia z życia i np. raz na 3-6 miesiecy oprożnić słoik i razem czytać karteczki i wspominać, opowiadać ![]() A ja mam problem z imieniem dla dziecka moja mama mówi, weźcie dajcie inne imie, bo jak przyjedziecie do polszy i ja bede go bawic na podwórki to jak ja bede na niego wołac : luki, laki, luka
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! O matko, jak tu się dużo dzieje! Szkoda tylko, że nie zawsze są to dobre wydarzenia.
MECIA trzymam za Was mocno, mocno kciuki. Ja co jakiś czas przechodzę kryzysy małżeńskie - mniejsze, większe, ale póki co kończyły się porozumieniem. Mam nadzieję, że i u Was wszystko skończy się dobrze. A tak z innej beczki to wczoraj zameldowałam się w końcu w 6 mc |
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dzisiaj w pochmurny dzień...
Metka dziewczyny już chyba wszystko napisały... Ja się pod tym podpisuje. Dajcie sobie trochę czasu, przemyślcie wszystko i porozmawiajcie na spokojnie. Trzymam za Was mocno kciuki Wczoraj wieczorem, przed kąpaniem, zauważyłam, że leci mi siara z lewego cycka!!!! No to menda mi nic nie powiedziała, bo nie wiedział co to jest
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mieliśmy ciężka noc.... Majeczka obudziła się o 2.30 z koszmarnym płaczem. Nie chciała się uspokoić. Tuliliśmy ją i się uspokoiła,ale nie spała do 4.30 siedząc na łóżku. Ja przysypiałam, przy próbie zgaszenia światła płacz niesamowity.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

A on mi nie daje nawet samej zostać z tymi myślami ani się pozbierać z tym,bo on wiedział,że ja chcę być sama i przemyśleć wszystko,zatęsknić i nie dał mi tych 2 dni nawet żebym przemyślała
Ja jestem otwarta na krytykę,gdybym się z nią nie liczyła to bym tu nie pisała...

będzie wszystko na pewno dobrze. Musi być.