|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() To jesteśmy już rozpakowane Jaka ulga, że wszystkie doczekałyśmy się zdrowych dzieci
|
|
|
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Czyli nie ma żadnego schematu i może boleć bardziej lub mniej. Póki co jest ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
bardziej boli podczas karmienia czy odciagania, takiego ciaglego bolu raczej sie nie spodziewaj
|
#544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli niecałe 50 (osattnio muszę synkowi 120ml mm robić, bo po 90ml jeszcze się dopomaga, to w życiu by się moją 50 nie najadł )choć... też bardzo chciałabym tylko i wyłącznie kp... niestety... się nie da.. szczepienia biorę raczej 5w1 (chyba że jeszcze się namyślę na 6w1)
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie dolegliwości związanych z kurczącą się macicą to ja nie odczuwałam żadnych. Chyba straszna ze mnie farciara
![]() Ja dziś pierwszy raz dokarmiłam Emilkę MM. Zaczęłam od 30 ml zgodnie z sugestią Side i albo porcja była za mała albo to nie głód jest problemem, bo dalej marudkowała po jedzeniu. Spróbuję może jeszcze zwiększyć porcję do 60 ml jeżeli po kolejnym karmieniu dalej będę ją podejrzewać o niedosyt ![]() Teraz "sprzedałam" Małą Żabę babci, a sama się relaksuję
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, witam się po krótkiej przerwie
![]() Ostatnie 2 dni spędziłyśmy na działce, niestety bez nocowania, ale i tak sporo się tam nasiedziałyśmy na świeżym powietrzu Pogoda była cudna ![]() W środę jak wróciłyśmy to o 20 położyłam się już spać razem z dzieckiem bo zasypiałam na siedząco ![]() Podróże samotne jakoś przeżyliśmy, ale muszę albo dziecko sadzać z przodu albo załatwić sobie lusterko bo mam manię kontrolowania co tam u niej Z dobrych wieści to zaprosili mnie z pracy na integrację Podpisuję się więc pod rzuconym już pytaniem kiedy najlepiej ściągać mleko? I jak się do tego zabrać? |
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chwała niech będzie babciom! I jednak nie ma tego złego - są jednak plusy ze wspólnego mieszkania z rodzicami, nie? Cytat:
Udanych baletów! ;P
|
|
#548 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE Lutien ! duuużo zdrówka dla Was witam na odchowalni podczytywałam Was ale dopiero dziś nadrobiłam bo 'zawsze coś' same wiecie ![]() moja córcia od wczoraj jest juz niemowlaczkiem ależ ten czas leci! No i płacze wiec zmykam
|
|
|
#550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Martyna brawa dla niemowlaka!
Z telefonu...
|
#552 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wagę KalinkiCytat:
ile czasu ta macica się obkurcza bo może jeszcze wszystko przede mną to się przygotuję Cytat:
Cytat:
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Lutien - witamy Kamilkę
Co do bólu obkurczającej się macicy to mnie właściwie nie bolało wcale. Tylko zaraz po operacji (cc), po tym jak mi podłączyli oksytocynę. Potem już, więc to chyba reguły nie ma ![]() Pochwalę się swoim słodziaczkiem , którego mam ochotę zjeść
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Ag super Gucio
taki juz powazny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Spojrzenie Gucia powaliło mnie na kolana
|
#556 |
|
Moderator
|
A ja mam juz dosyc
Nigdzie z tym moim dzieckiem nie mozna wyjsc - wiecznie cos nie pasuje i ryczy. Auto go w ogole nie uspakaja a wrecz jest jeszcze gorzej bo przeciez nie moge go wziac na rece. Wczoraj bylismy w gosciach i prawie cala wizyte wyl, dzisiaj na zakupach i tez nic nie kupilismy bo nie bylo jak. Z tego wszystkiego poklocilam sie z TZem. Czemu mi sie takie placzliwe dziecko trafilo |
|
|
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jakis skok i musicie przeczekac za chwilke zacznie go interesowac swiat to bedzie spokojny, a mysle tez, ze Wasze nerwy pewnie sie udzielaja u Kacpra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie odciągania mleka. To ja odciągam po każdym karmieniu (mały budzi się gdzieś co 2,5-3 h więc spokojnie mi się pokarm nazbiera do następnego karmienia).
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Wreszcie po nadrobieniu mam chwilę żeby napisać. Strasznie dużo skrobiecie ![]() Przede wszystkim gratulacje Lutien i ostatnim mamusiom! Super że już wszystkie dzieci urodzone. Ciekawa jeszcze jestem co tam u ladylazarusIE. Odezwij się! Ja z dwojeczka nie wyrabiam czasami, mimo że tz nadal z nami w domu. Michaś miał jakiś trudny okres i ciągle marudził i płakał. Ale szczepilismy go tydzień po urodzeniu małego i to chyba wynik tegoż. Mały jak nie śpi to tez jęczy i steka. I przeważnie na rękach. Na szczęście sporo śpi. Byłam kilka dni sama i jakoś ogarnialam towarzystwo. Da się ale lekko nie jest. W nocy wstaje co 1,5-2h więc raczej często. Karmimy się tylko cycem. Diety nie trzymam, choć mały czasami ma problemy z puszczaniem bakow a czasami nie, więc nie wiem czy to zależy od tego co zjem. Teqiba współczuję marudy. Musisz jakoś przetrwać, będzie lepiej! Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie. Z czasem bedzie lepiej i na pewno się dziecię zrekompensuje w przyszłości
|
|
|
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
lekko to ma prawą, a lewą niestety za bardzo i choć zdarza się, że nie widać różnicy, to jednak częściej układa je tak, że widać, że z lewą jest coś "nie tak"
dziwne to wygłaskiwanie na zaciśnięte rączki, stópki i tą nóżkę - nie mam kiedy go głaskać :P za mało rąk :P jak śpi - się nie da (a potrafi przysnąć ładnie), jak je, też wszystkie ręce zajęte - zostaje kilka minut na przewijaku i jakichś aktywności na łóżku, ale mały głodomór bardziej albo je albo śpi (ewentualnie się awanturuje nie wiadomo o co, ale wtedy z głaskania nici, tak się pręży, że nic z tego) mam nadzieję, że to minie...
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Thidien pewnie przejdzie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#564 | |
|
Moderator
|
Dzieki dziewczyny
Czasem mnie zlapie taki dol... Nie tak to sobie wyobrazalam ![]() Ale zaraz mam nadzieje ze sie pozbieram... Pewnie troche tak - tylko to takie zamkniete kolko sie tworzy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#566 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
limonka współczuje gości. u mnie też normą są parogodzinne wizyty. Ręce opadają. Teraz się już nie cackam i wychodzę na stryszek odciągnąć pokarm. Może wychodzę na gbyra ale dziecko jest dla mnie ważniejsze niż ploty! Cytat:
Szczepienie mam za 2 tygodnie i nie mam pojęcia jakie wybrać... Chyba dzisiaj przesadziłam z cytowaniem
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mi ponad pol godziny marudzilo
nie wiedzialam o co chodzi. Sciagnelam jej gacie i spokoj bezwstydnica mi rosnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Jakiś mam dziś kryzys
Smutno mi i zmęczona psychicznie jestem. Wszystko jest ok wiec nie wiem czemu taki nastrój sie do mnie przypałętał. Eh.... Do jutra dziewczyny... Oby było lepiej. |
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko dzisiaj ma ciezki dzien jednak. Znowu ryczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W nocy czasem mi się udaje ściągnąć. TeQiba - wiem co cxujesz bo tez mialam placzacego synka. Wiem ze jest trudno ale naprawde to nie trwa wiecznie. Juz niedlugo wyrosnie z tych rykow zobaczysz! Taki typ nic nie poradzisz trzeba przeczekac. A potem zostsnie ci taki fajny radosny chlopak jak moj Lutien gratuluje ostatnia mamusiu i witam Kamilke! Mialam nie trzymać diety i jeść wszystko ale widzę latwo nie będzie.dziś wyskoczyla Ewie czerwona plamka na policzku, uczulenie. Z nowości wczoraj zjadlsm tosta z serkiem topionym. Albo za dużo nabialu jem? Bo pije mleko, maslanke jem twarog. A lista rzeczy zakazanych przez moja polozna jest dluuuga... Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-05-02 o 18:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

Czyli nie ma żadnego schematu i może boleć bardziej lub mniej. Póki co jest ok 
I nie zaluje bo Kacper ryczal strasznie - a ja razem z nim 

czyli niecałe 50 (osattnio muszę synkowi 120ml mm robić, bo po 90ml jeszcze się dopomaga, to w życiu by się moją 50 nie najadł
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

ile czasu ta macica się obkurcza bo może jeszcze wszystko przede mną to się przygotuję
moze jakis skok i musicie przeczekac

bezwstydnica mi rosnie