|
|
#2641 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
|
|
#2642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam z basenu, i padam na pyszczek. Jutro pierwszy dzień prawdy - minie tydzień odkąd zaczęłam poważnie ćwiczyć i się odchudzać, pozatym piątek jest dniem ważenia. Już się boję
Wczoraj sobie odpuściłam i nie poszłam biegać, ale dzisiaj popołudniu nadrobiłam to dwugodzinnym spacerem z wózeczkiem - wróciłam spocona jak mysz, więc wiem że uczciwie zasuwałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na tym aqua na którym byłaś nie możesz po prostu przemieścić się na głębszą część basenu?
|
|
#2643 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
To trzymam kciuki, żeby ważenie wyszło pomyślnie!
|
|
#2644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Mam nadzieję, że zobaczysz wynik, który w pełni Cię usatysfakcjonuje. A dzień przerwy między treningami też jest dobry. Organizm musi się jednak zregenerować.My ćwiczymy na basenie, gdzie woda sięga mi do ramion. Więcej już nie ugram z głębokością. Za to mam już 'przegląd' wszystkich instruktorek. Niektóre dają naprawdę proste rzeczy, ale są i takie, że kiedy ćwiczymy np. z piankowymi krążkami albo brzuszki na tych piankowych makaronach, to można się troszkę spocić i namęczyć.
|
|
#2645 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() Tylko po kąpieli masujemy się emolium i to wszystko.
|
|
#2646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do aqua - nawet prostymi ćwiczeniami można się dobrze zmachać, wystarczy odpowiednio szybko je wykonywać. A aqua jest dobre na celulit, nawet jak sie mocno nie zmachasz to i tak warto chodzić - wodą naprawdę ładnie poprawia kondycję skóry. Amen.
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jak tam poranek ?? bo u mnie dzień zaczął się o 3
|
|
#2648 |
|
Gang Iren
|
Hej.
U mnie dzień rozpoczęty o 6. Zapomniałam pisać, że od wczoraj biorę antybiotyk na zapalenie piersi
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
Znacie przepisy na zdrowe, dietetyczne, proste i w miarę tanie dania obiadowe?
Zrobiłam sie dosc monotematyczna i szukam inspiracji ;-)
|
|
#2650 | |
|
Rozeznanie
|
senira współczuję...toz to środek nocy,Artur o tej porze obudził sie do jedzonka a dzień dobry było tak jak zawsze przed 7
mam dwie nianie dzisiaj,tzn.moją córę i moja najmłodsza siostra przyjechała na weekend także delektowałam sie powolnym prysznicem a teraz mam czas na wizaż i kawkę...dawno nie miałam takiego poranka,mimo pochmurnego nieba jestem jakaś taka happyco do kp poza domem to nie ma u nas z tym problemu,mamy podobnie jak gosia Artur szybko się najada a przerwy między karmieniami to 3 godz. ostatnio było 5 godz.i myslałam że eksploduje.jeżeli mały nie spi to głodnieje po 2 godz.co do wygody to oboje potrafimy sie dostosować do warunków ![]() roane 15 kg...alez sobie poprzeczkę ustawiłaś,do wakacji Ci się uda.3mam kciuki jak osiągniesz cel to będziemy świętować ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
jak do tego doszło,miałaś jakieś długotrwałe zastoje?
|
|
|
|
|
#2651 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzięki Najpierw bolała mnie jedna pierś i była zaczerwienona, później przeszło i zaczęło się to samo z drugą. po jakims czasie zaczęły dwie na raz i doszła gorączka, bóle mięśni no i już poszłam do lekarza, Dał antybiotyk na bazie penicyliny.
|
|
#2652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie słońce ale już zimniej niż wczoraj ![]() Cytat:
![]() Co do karmienia na spacerach- zawsze ale to zawsze staram się wyrobić z powrotem do domu na karmienie. Nie jest to duży problem bo w wózku mały potrafi przespać ze 3 godziny ciurkiem. Za to jak jedziemy gdzieś dalej to karmię go w aucie. Jest mi strasznie niewygodnie bo zawsze karmię na rogalu albo na leżąco dlatego też unikam karmienia poza domem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2654 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie-wlosow.html i ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...la-regen7.html tego co wkleiłaś nie znam. szukam teraz jaki suplement mogę brać przy kp. Bo ze skrzypem to chyba nie bardzo. Znacie coś poza oeparolem, który juz dziewczyny polecały? Cytat:
bo taki ból bardzo często jest od oczu. Idź do okulisty koniecznie najpierw. U mnie astygmatyzm dawał takie bóle. Po dobraniu okularów bóle ustąpiły. Cytat:
![]() omg, współczuję Cytat:
Cytat:
![]() Pizza już w piekarniku, zjemy i wybywamy na drugi dzień majówkowania ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
I to raczej mój je za długo, najczęściej dzieci jedzą właśnie 15-20 min. wychodzę jednak z założenia ze skoro tyle je, to tyle potrzebuje, dzieci same sobie to regulują |
||||||
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 | ||||
|
Rozeznanie
|
Współczuję, u Nas po 8
Cytat:
. Jak w takiej sytuacji dajesz sobie radę z kp ?Cytat:
za wyniki ważenia no i nadal jestem pod wrażeniem Twojej pracy nad sobąCytat:
Trochę mnie to załamało bo nienawidzę nosić okularów. Mam nadzieje, że to nie jest przyczyną bólu. Cytat:
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- mogę poskarzyć się na swojego dziecia? dziś ma znów dzień nie spania,kima po kilka minut a że pogoda straszna to siedzimy w domu i jeszcze trochę będę na rzęsach chodzić co by go zabawiać... padam
|
|
|
|
|
#2658 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się po naszej jednodniowej majówce. Odwiedziliśmy Jelenią Górę. Mały spał całą drogę tam i z powrotem. Ale chyba się delikatnie przebodźcował. Bo na miejscu łącznie 17 osób. Masakra
![]() A dziś dzień sprzątania, mąż w końcu przykręcił (po roku1) suszarkę sufitową. Adaś szczepienie zniósł dzielnie. A to wszystko dzięki tacie. Tym razem był z nami, bo ostatnio Adaś bardzo płakał i nie chciałam być znowu sama. A teraz? Trochę pokwilił. Pani pielęgniarka pochwaliła męża, że jest oazą spokoju i dziecko to czuje. Więc sprawę szczepień mam z głowy :P Żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałam. Pediatra zasugerował nam żeby zabrać dziecia na basen. Któraś z Was chodzi? Jakie wrażenia? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na słońce zakupiłam coś z Ziaji, bo Adaś ma bardzo, bardzo jasną skórę.Cytat:
Cytat:
![]() Kicuki za szybką poprawę! |
|||||
|
|
|
#2659 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U nas też pogoda była kiepska, ale na szczęście się już wypogadza. U mnie to starszy jak nie wyjdziemy robi się niegrzeczny. Jak się wybiega, wyszaleje na dworze to jest super dziecko wtedy.
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko zachowuje się dziś tak samo. Pewnie przez tą pogodę... Idaikot mąż widocznie musiał przemyśleć sprawę tej suszarki
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co się stało... Już nam tak ładnie przesypiał noce. A od kilku dni wybudza się, jęczy pół nocy. Na skok rozwojowy chyba za późno, bo dziś stuka mu 13 tydzień...
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=idaikot;46273453]
Pediatra zasugerował nam żeby zabrać dziecia na basen. Któraś z Was chodzi? Jakie wrażenia?/QUOTE] Ja jeszcze nie bylam ale mam zamiar sie wybrac ![]() U nas majowka poki co domowo. Pogoda do dooopy bo zimno i wieje a dzisiaj mamy jechac do znajomych na grilla. Poki co jak patrze za okno to raczej pojedziemy na ciepla herbatke tylko... :/ no ale moze poprawi sie jeszcze Co do oczu to Ami ma szare i mam nadzieje ze takie zostana Dzien dobry dzisiaj dzien zaczety o 5 - szkoda tylko ze miedzy 1-3 nie moglam spac Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko wczoraj prawie nie spało, więc dziś w nocy pobudka była o 2:30 i o 8:00. Wyspałam się, za to mam bolące piersi... My na basen nie idziemy. Prędzej mały pójdzie z Tatą niż ze mną... Jaś ma nadal niebieskie oczy, tak jak my. |
|
|
|
#2665 |
|
Gang Iren
|
Hej.
U mnie pogoda robi się ładna, co bardzo cieszy ![]() Antybiotyk działa, czuję się o niebo lepiej
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2667 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszcze ładnej pogody,u mnie beznadzieja i szykuje sie kolejny dzień w domu pada,wieje i ogólnie ciężka pogoda dla mojej głowy---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
skoczek prawdopodobnie powinien być w 12 tyg. a później chyba w 15tyg. ech te nasze maluszki...dopóki nie nauczą sie mówić możemy tylko sie domyślać co je męczy![]() co do basenu to miałam taką myśl ale czekam na ładniejszą pogodę,trochę sie boje że może mi się wyślizgnąć z rąk
|
||
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Ehhh u mnie pogoda nadal beznadziejna. Nie dosyc ze zimno 7C to jeszcze wiat i deszcz ... Grilla nie bedzie ale na kawke pojedziemy przynajmniej. Zawsze to milo spotkac sie z ludzmi
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
koniecznie zobaczcie, może Was zainspiruje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

(poza karmieniem nocnym, kiedy je tak szybko jakby mu mieli zaraz bar mleczny zamknąć) także czasem i 50min do godziny potrafi jeść. Dlatego ciężko by mi było go karmić na ławce. Może to się z czasem zmieni.
Wczoraj sobie odpuściłam i nie poszłam biegać, ale dzisiaj popołudniu nadrobiłam to dwugodzinnym spacerem z wózeczkiem - wróciłam spocona jak mysz, więc wiem że uczciwie zasuwałam 

jak do tego doszło,miałaś jakieś długotrwałe zastoje?

pada,wieje i ogólnie ciężka pogoda dla mojej głowy