Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 10:49   #331
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

hej

zrobiło się okropnie!
dzisiaj znów musimy palić w domu, zeby było ciepło.

wczoraj byliśmy z Tżtem na urodzinach kolegi. niestety z moim synkiem i jedzeniem czegokolwiek innego niz pierś jest coraz gorzej
wczoraj nie zjadł nawet mojego od ciągniętego mleka
czy któtras z Was miała/ ma takie problemy? co mogę zmienić?

od 2 tyg, próbujemy rozszerzać dietę. próbowaliśmy juz marchewki, merchewki+ziemniaka, jabłak, jabłka+ śliwki, oraz jabłka surowego w tej siateczce. a także kaszki jaglanej samodzielnie oraz z jabłkiem.
tylko pierwszego dnia Jasiek zjadł kilka łyzeczek ze smakiem.
każda inna próba koczy sie fiaskiem. Jasiek na widok łyzeczki sie złoosci i zamyka usta, pluje. w efekcie nie zjada nic probowałam go karmić o róznych porach i rłóznych pozycjach (m.in. po piersi, przed piersią, między posiłkami, rano, popołudniu i wieczorem; na kolanach, na rogalu czy w krzeselku).
każdym razem konczy sie tak samo.
to samo z mm. prowałam: w butelce, w niekapku, w doidy cup i łyzeczką.
Jasiek potrafi nie jeśc nawet do 6 h (kiedy nie ma mnie w domu) czekając na pierś i odmawiając wszytkiego innego.
juz nie wiem jak sie do tego zabrać

przepraszam za takiego bloga

czarna straszne historie opowiadasz osłujżbie zdrowia i porodach w uk trzymam kciuki za koleżankę
co do uczulenia mam nadzieje ze mimo to poradza ci coś sensownego w przychodni

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

Prócz tego wreszcie zobaczyłam pierwszego zębola Postukałam paluchem i ewidentnie jest twarde szkliwo Jeszcze dokładnie sprawdze jutro ale chyba to to bo Stasik tak języczkiem miele po dolnym dziąśle w okolicy tych jedynek

najlepszego z okazji 7 miesięcu dla Helenki i Emilki : roza:

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 10:50   #332
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej. Mały właśnie zasnął to mam chwilkę więc ponadrabiam od wczoraj

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

[COLOR="Silver"]Moja Julcia kończy dzisiaj 7 miesiąc!!!
Samych najlepszości dla Julci

I kciukam za Twoją znajomą, oby wszystko poszło dobrze

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przepraszam za milczenie... chorujemy wszyscy po kolei Pierwszy Tż, dzień później ja, w środę już i Zuzia... Boże jak ona płakała jak robiliśmy jej cokolwiek przy nosku ale już jest lepiej. Nocki trochę lepsze, ale w dzień nadal zdarza jej się obudzić z panicznym płaczem. Wg pediatry to normalne, taki lęk...

Dziś u nas tylko 4 stopnie, masakra!

Miłego dnia i do poczytania!
Zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 13:35 ---------
Ola dzisiaj skończyła 8 miesięcy
a co najważniejsze, ot tak zaczęła raczkować

wczoraj był pierwszy dzień kiedy zaczęła pełzać do przodu, i dzisiaj rano opowiadałam o tym chrzestnej Oli i chciałam żeby Ola pokazała, i zamiast pełzania pokazała nam obu jak pięknie na rączkach i kolankach idzie do przodu
Wielkie brawa dla Olci z okazji kolejnego miesiąca i za raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

a ja robie placka z truskawkami bojsy spią ...pogoda marzenie a ja na antybiotyku i zamiast lepiej to jest gorzej angina zniknęła to teraz jestem zakatarzona i jakby mi na krtań uderzało choc to może być od krzyków na adriana bo on jest niereformowalny ostatnio ...wczoraj na spacerze mi cyrki odprawił jak jaki dwulatek..łacznie z leżeniem na drodze i powiedziałam sobie ż emu nie popuszcze tresury bo mi na głowe wchodzi...już dzisiaj za nim ganiałam na podwórku żeby w tyłek mu dać lekkiego klapsa a sebek jadł trawke w tym czasie
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

u nas remont idzie.jakby nie.mogl
poklocilam sie z rana z tz
ehhh szkd agadac
dostalam szlaban na wizaz wiec musze sie w lazience zamykac zeby was czytac

za pare dni pewnie.bedzie pytal co mi zaszkodzilo ze tyle czasu siedze w wc
a ja oparta pod sciana wizazuje

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

moj maly spadl mi z lozka
wszystko przez to, ze w dzien nie chce spac w lozeczku i zawsze spal na lozku, zabezpieczony i odgrodzony i... coz z tego
ale na szczescie nie plakal mocno i tylko chwilke. nigdzie nie widac bylo guza, ani chocby zaczerwienienia na glowce, wiec mam nadzieje, ze to nnie na nia spadl Boze zeby tylko nic mu nie bylo
od teraz nie ma bata, na sile bede go w lozeczku usypiac.

a pozniej siedzialam obok niego, a on wsadzil sobie smoka do buzi w calosci ja patrze a on sie jakos dziwnie krztusi szybko wyjelam ale o malo co nie zeszlam z tego swiata
on mnie chyba chce wykonczyc
mam nadzieje, ze to koniec pecha na dzis.
Oj dobrze że nic się nie stało a co do smoczka to mojemu też się parę razy zdarzyło włożyć całego, jakoś na skos kombinował aż mu się udało, myślałam że na zawał zejdę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 10:55   #333
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Koleżanka urodziła jednak przez cc. Miała juz pełne rozwarcie,pięknie parła,ale mały nie umiał wyjść. Nawet kleszcze nie dały rady. Był za duży (waga 4,5 kg ).
Kamień spadł mi z serca
doczytałam,
sueper ze skonczyło sie szczęsliwie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
No to super że poród się dobrze zakończył!

Wiesz co spala od 21 do 23 pobudka cyca dostała i mleko jeszcze wypila 100 ml więcej nie chciala i o 1.50 już pobudka do 3 budziła się chyba z 3 razy poszłam wiec o 3 po butle to nie chciala i chciałam żeby sama usnela ale nie nie spala do 4 w końcu dałam cyca i usnela ale już o 5.30 się obudziła później o 7 i o 8.30 :/ obudziłam ja bo ona nawet tak z zamkniętymi oczami zaczyna jakby płakać?? No i leżała godzinke bo ja po takiej nocy wstać nie mam siły no i teraz znowu trochę zjadła i usnela już nie wiem o co jej chodzi i co zrobić żeby lepiej spala.

współczuję
i rozumiem, ja już nawet tu nie piszę o spaniu małego bo kazdy post zaczynałby się tak samo
czy to sie w koncu unormuje, juz nawet o tym nie myśle...

aaa Lola gratulacje za spadek wagi, idziesz jak burza
pewnie takie wyniki motywują do dalszego działania

nie wiem czy widziałyście w Tchibo kolekcja dziecięca, ja juz upatrzyłam sobie kilka rzeczy
http://www.tchibo.pl/ubrania-dziecie...400032007.html
sa m.in czapki z daszkiem i wyglądają fajnie
i mam pytanie bo pamiętam że któreś z Was miało juz ubranka z Tchibo jak wypada rozmiarówka: zawyżona, normalna???

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2014-05-03 o 11:00
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 10:57   #334
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

czarna wiem ze juz kiedys ktos sie pytal o to ale powiedz mi prosze czy 27 kg to juz po ciazy?
tzn po porodzie?

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-05-03 o 10:58
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:00   #335
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
czarna wiem ze juz kiedys ktos sie pytal o to ale powiedz mi prosze czy 27 kg to juz po ciazy?
tzn po porodzie?
Tak. Przytyłam 27 i tyle samo zrzuciłam. Ale ostatnie 4 kg były cięzkie do zrzucenia :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:01   #336
dodinha
Wtajemniczenie

Dziękuje za wszystkie życzenia dla Helenki.Czarna przegapiłam,wszystkiego dobrego dla Julci i dla Oli

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-03, 11:02   #337
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Przytyłam 27 i tyle samo zrzuciłam. Ale ostatnie 4 kg były cięzkie do zrzucenia :/
wow

ja potrzebuje schudnac jeszcze wiecej ;/

Aleksander
Stary 2014-05-03, 11:04   #338
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziękuje za wszystkie życzenia dla Helenki.Czarna przegapiłam,wszystkiego dobrego dla Julci i dla Oli

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
wow

ja potrzebuje schudnac jeszcze wiecej ;/
Kochana, dasz radę! Wierzę w Ciebie! Sama widzisz jak ładnie lecą Ci kilogramy

Stary 2014-05-03, 11:05   #339
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
agusia 27 kg [COLOR="Silver"]
Czarna ile?! Czyli od października po porodzie 27kg?! Omg! Czyli startowałaś po porodzie z wagą 80kg? Dobrze liczę?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:07   #340
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

rusałko
oj motywuje
super te ubranka z tchibo neistety jeszcze nie kupowalam nic u nich i nie wiem jakie rozmiary

Aleksander
Stary 2014-05-03, 11:07   #341
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Szacun! Jak Ty to zrobiłaś?! Chyba nikt nie schudł więcej od Ciebie Ja schudłam dopiero 17kg po porodzie. Do wymarzonej wagi brakuje mi jeszcze 10kg.

Mama foka
Stary 2014-05-03, 11:10   #342
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Babcia porwała Julka na 3-majowe obchody, orkiestry dęte i przemówienia, a ja mam czas poczytać

Powiem na szybko, że Julek zepsuł mi się w nocy (drżę już, że z ilością pobudek zrówna się z Maćkiem Tassi ). Dzisiaj: godz. 23, 1,4,po 6 i po 8 już wstaliśmy... Ech.....

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dokładnie, jak już któras napisała, ja przy kp bym robiła 2 fazę z 3 porcjami skrobi i 3 porcjami owoców. Wtedy to po prostu zdrowa dieta, powinno spadać 0,5 kg tygodniowo, można dołożyć ćwiczenia - doktorek poleca spacery interwalem na początek. No i wszystkie składniki będą dostarczone i dziecko na tym nie straci, bo tak naprawdę tylko cukier się eliminuje w tej diecie
a to tygodniowy przelicznik czy dzienny?

Cytat:
Kurcze,zrobiło mi się jakieś paskudztwo na stopie
Wygląda to jak ciemna plama, w dodatku bardzo sucha.. w zasadzie jak skorupa. Wczoraj doszła mi obok jakas krosta,która dzis się powiększyła i zaczęła mocno swędzieć :/

Nie mam pojęcia co jest grane. Dodam tylko,że jakiś czas temu miałam dziwnie podrażnioną skórę na zgięciu łokcia. Cały czas to drapałam :/ W koncu zeszło. Kilka dni temu zrobiła mi się bardzo sucha skora pomiędzy palcami u rąk,a od wczoraj zaczęła mi schodzić z opuszków palców.
Co to jest za diabelstwo? Czy akurat przez Chrztem córki muszę tak cudownie wyglądać?
Czarna, a jak ćwiczysz na siłce to używasz rękawiczek, ręcznik podkładasz sobie pod ciało, jak np. robisz brzuszki na materacu?

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
czyli nieświadomie zaczęłam od poniedziałku, bo odrzuciłam słodycze, i jem dużo warzyw, a mięsa nie smażę, tylko paruję i raczej drób. Ważyłam się dziś rano i od poniedziałku spadło tylko 0,5 kg
Ja-ika, to świetny wynik
Ja ćwiczę już trzy miesiące i zgubiłam tylko 0,5 kg, które wróciło po świętach i jest

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Ostatnio ogarnęłam w ogóle co to są te rampery mamy jedną parę i myślę że dokupie więcej.

"itemy" haha jesteś graczem?

Byłam dziś na krupówkach w hm po tą czapkę z daszkiem co ma Maciej Tasi ale była taka kolejka że nie chciało mi się stać i odłożyłam, trudno kupię w krk.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zawsze się zastanawiam, po co w kurortach na wakacjach latać po sklepach, które ma się w swoich miastach jak my byliśmy parę lat temu w Z. to nasz kumpel pierwsze co zrobił to poleciał do Lee do koszulę

Cytat:
Jest watek na wizazu poświęcony sb i tam na i str jest skrót, co trzeba wiedzieć i są linki do przepisowni
spoko, jak skończę KP to może i ja zacznę się odchudzać i wejdę na SB książka w domu jest od dawna, nawet raz przeczytana

Cytat:
Lulla odpowiedziała wyczerpująco.Położna zobaczy ją dopiero koło 9 10tego tyg ciąży,bynajmniej u mnie tak było.I czy dostanie macierzyński od to zależy ile przepracowała ciagiem miesięcy przed zajściem.Aaa i Helenka kończy dziś 7 miesięcy!!Przy okazji życzenia również dla Emilki!!!

dopiero? hi hi... przecież to praktycznie samiuśki początek

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Czarna mam do Ciebie pytanie i w sumie prośbę - kiedy będziesz w PL? Wiesz może ile u was w UK kosztuje dentinox? Prosiłam szwagra, żeby przywiózł z DE, ale tam ceny są powalające - 10 euro za 10g U nas płaciłam 25zł.
chodzi o żel na ząbkowanie?
przecież w Gemini kosztuje niecałe 15 zł!

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Szacun! Jak Ty to zrobiłaś?! Chyba nikt nie schudł więcej od Ciebie Ja schudłam dopiero 17kg po porodzie. Do wymarzonej wagi brakuje mi jeszcze 10kg.

Ja zgubiłam DOPIERO 10 kg, a jeszcze 7 do wagi sprzed ciąży zostaje Chyba na serio mam coś z tarczycą

Cytat:

Czarna, a w jakiej kondycji jest Twoja skóra?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:17   #343
bojatoja
Zakorzenienie

Dziewczyny graty za wagi

Madziuchna dobrze, że Cię widzę Pwiedz mi, bo Ty chodzisz na rehabilitacje z Julkiem? Masz może jakieś zalecenia, ćwiczenia po 6 m.ż? Jeśli tak to mogłabyś mi napisać i wysłać np. na priv?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:18   #344
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Zapomniałam złożyć życzenia Olusi i gratuluję umiejętności raczkowania

mam nadzieję, że już się nic złego nie przydarzy, też mam czasami wrażenie, że Emilka wsadzi całego smoka do buzi. Ja też miałam dziś serce w gardle. Dawałam wit D z kapsułki twist off i wpadła do buźki Emci na szczęście szybko zareagowałam
O kurczę, brawa za szybką reakcję. Powiem szczerze że właśnie dlatego że miałam stresa że coś takiego mnie spotka używam witaminy D w kropelkach.
Cytat:
Zadzwoniła do mnie i była tak uhahana,że myślłam,że padnę... W pierwszej chwili nie wiedziałam co jest grane Okazało sie,że dali jej epidural i nic już nie czuje

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Aaa,no i okazało się,że jeszcze miała trochę wód
Uff, cieszę się że jednak jest ok

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Stasika wysypało. Byliśmy rano u naszego lekarza rodzinnego, to nic zakaźnego a alergia. Przypuszczam, że na piankę do kąpieli "Dzidziuś". Wcześniej używałam ZIajki i było OK a dwa tygodnie temu kupiłam "Dzidziusia" i najpierw pojawiły się suche placki a teraz ta wysypka. Stasik dostał maść po której krostki powinny zejść. Lekarz powiedział, że do kąpieli malucha najlepiej sprawdza się mydło w płynie Biały Jeleń. Wywaliłam dzidziusia i kupiłam jelenia

Prócz tego wreszcie zobaczyłam pierwszego zębola Postukałam paluchem i ewidentnie jest twarde szkliwo Jeszcze dokładnie sprawdze jutro ale chyba to to bo Stasik tak języczkiem miele po dolnym dziąśle w okolicy tych jedynek
Brawa za ząbka i oby maść pomogła

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ale jestem szczęśliwa! Leoś tak pięknie się kula od dwóch dni Celem oczywiście jest dla niego dekoder Wcześniej to tylko z pleców na brzuch i musiałam latać i go przekręcać a teraz luz

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
jak tak piszecie o tej alergii to koszmar jakiś jest , matko a ja narzekam że jak mnie osa albo pszczoła ugryzie to puchnę, ale tak w granicach normy raczej a nie jakoś drastycznie
a tak to luz nic na mnie nie działa, no czasami od jakiegoś proszku czy kremu wyskoczy mi kilka kropek
A wiesz że ja też nigdy na nic uczulona nie byłam a teraz jakieś kropki mi wyskoczyły chyba od mydła w płynie z biedronki

Cytat:
nie żebym była specjalistką w jeździe konno bo dalekoooo mi do tego, serio nie jeżdżę za często, ale eeee wsiąść nie jest trudno najwyżej ktoś podsadzi doo..kę, ale złapać spójny rytm z koniem to jest to, o ile jak idzie albo powolutku "truchta" to jeszcze jeszcze ale jak przyśpieszy to już gorzej, a dlaczego niby ja mam żołądek w gardle a no bo koń biegł po swojemu a ja skakałam jak jakaś małpa na kiju , myślałam że cycki mi się urwą jak zaczął galopować, boshe to trzeba w biustonoszu sportowym a nie w bawełnianym od karmienia, oj mówię wam jaki mieli ze mnie ubaw, tylko mi jakoś do śmiechu nie było
Wiem że tobie na pewno do śmiechu nie było więc przepraszam ale padłam jak to przeczytałam

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-05-03, 11:22   #345
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, z Mają też szybko zrzuciłam. Nawet szybciej ,bo w 4 miesiące. Chyba taka moja uroda. Umiem szybko zrzucić i szybko przytyć

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Czarna, a jak ćwiczysz na siłce to używasz rękawiczek, ręcznik podkładasz sobie pod ciało, jak np. robisz brzuszki na materacu?

Ostatnio kupiłam sobie specjalne rękawiczki,bo robiły mi się odciski. Ręcznika nie używam
Skóra? A co konkretnie masz na myśli?

Stary 2014-05-03, 11:22   #346
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tassia nadaje z salonu bo tz spi

Cytat:
Mnie to naprawde martwi
a masz w domu jakąś maść z Hydrocortisonem?

Cytat:
nie żebym była specjalistką w jeździe konno bo dalekoooo mi do tego, serio nie jeżdżę za często, ale eeee wsiąść nie jest trudno najwyżej ktoś podsadzi doo..kę, ale złapać spójny rytm z koniem to jest to, o ile jak idzie albo powolutku "truchta" to jeszcze jeszcze ale jak przyśpieszy to już gorzej, a dlaczego niby ja mam żołądek w gardle a no bo koń biegł po swojemu a ja skakałam jak jakaś małpa na kiju , myślałam że cycki mi się urwą jak zaczął galopować, boshe to trzeba w biustonoszu sportowym a nie w bawełnianym od karmienia, oj mówię wam jaki mieli ze mnie ubaw, tylko mi jakoś do śmiechu nie było
haha ale miałaś przejażdżkę...

Cytat:
Cytowanie mi wywalilo

Czarna, to że nie mialas alergii, to żaden argument, mój tata nie miał do 45 roku życia, a teraz ma, łącznie z astma. Zdjęcia nie widziałam, to się noego wypowiem, może potem spojrzę na kompie, bo sporo alergii widziałam

Tassia, zazdraszczam paintballa i różowych paznokci wrzucisz link do swojego bloga do przepisowni w k.?

A p sb ja Wam już dawno pisałam, że to świetna dieta, że zdrowa ja-ika, 0,5 kg w 5 dni to bardzo dobry wynik najważniejsze regularne spadki, im wolniej leci, tym większa szansa, że nie wróci

Aha i nadaje z lozeczka Enci, bo tz dziś przegina. Obudził ja, bo musi robić kolację 22:30 (mamy głośna krajalnice), rzuciłam mu złośliwe "dzięki", bo dopiero, co ja uspilam, a ten rzucił talerzem z kolacja Edzika, bo przecież dałam młodemu jeść dopiero jak En zasnela
Mam jeszcze pranie, naleśniki i mięso do zrobienia. A dziś bieglam na 10 km i miałam odpocząć, a tz miał ogarnąć
dla tż

Cytat:
EMILKO,HELENKO, sto lat!!!
i od nas moc buziaków dla dziewczynek

Cytat:
Współczuję

Ile razy się budzi?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Koleżanka urodziła jednak przez cc. Miała juz pełne rozwarcie,pięknie parła,ale mały nie umiał wyjść. Nawet kleszcze nie dały rady. Był za duży (waga 4,5 kg ).
Kamień spadł mi z serca
to się bidulka wymęczyła, ale dobrze że maluszek jest już z mamusią

Cytat:
No to super że poród się dobrze zakończył!

Wiesz co spala od 21 do 23 pobudka cyca dostała i mleko jeszcze wypila 100 ml więcej nie chciala i o 1.50 już pobudka do 3 budziła się chyba z 3 razy poszłam wiec o 3 po butle to nie chciala i chciałam żeby sama usnela ale nie nie spala do 4 w końcu dałam cyca i usnela ale już o 5.30 się obudziła później o 7 i o 8.30 :/ obudziłam ja bo ona nawet tak z zamkniętymi oczami zaczyna jakby płakać?? No i leżała godzinke bo ja po takiej nocy wstać nie mam siły no i teraz znowu trochę zjadła i usnela już nie wiem o co jej chodzi i co zrobić żeby lepiej spala.
o jejku, a może się nie najada?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

moje dziecko nas dzisiaj zmiażdżyło obudził sie o 4:30 i tak do 5:15 z nim leżałam, a on śpiewał ale zasnął i o 9:00 wstaliśmy
wyspałam sie mimo to
nie grzesz...
mój młody od kilku dni wstaje o 6 tak jak tż... ojciec wstaje z wyra i ten oczy jak 5 zł...
Stary 2014-05-03, 11:25   #347
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio kupiłam sobie specjalne rękawiczki,bo robiły mi się odciski. Ręcznika nie używam
Skóra? A co konkretnie masz na myśli?
no, czy jest jędrna, czy są rozstępy itp.?

ps. ja bez ręcznika na siłkę nie wyruszałam no, ale to ja z moimi fobiami itp.

Stary 2014-05-03, 11:27   #348
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Matal, Papalinko, Lola ja kp, myślicie że jak zacznę dietę sb tak jakby od drugiego tygodnia drugiej fazy (czyli 2 skrobie i jeden owoc) to będzie ok, czy to bez sensu bo i tak co dzień się coś nowego dodaje i do razu zacząć 3 skrobie i 3 owoce?
Rozkminiam dzisiaj to wszystko i póki co nie ogarniam do końca, nie wiem co my bedziemy jedli mąż zaczyna od pierwszej fazy, ja niby od drugiej, ale słabo to widzę

Cytat:
hmm ja bym posłuchała rad matal czyli 3 skrobie i 3 owoce, skoro karmisz, odzywianie jest super wazne skoro chcesz miec mleczko

dace rade, trzeba sie zaprzec ale warto
Ja bym sprobowala, ale bym obserwowała, czy dziecko najedzone i czy mleka tyle samo

Cytat:
Witam się!
Babcia porwała Julka na 3-majowe obchody, orkiestry dęte i przemówienia, a ja mam czas poczytać

Powiem na szybko, że Julek zepsuł mi się w nocy (drżę już, że z ilością pobudek zrówna się z Maćkiem Tassi ). Dzisiaj: godz. 23, 1,4,po 6 i po 8 już wstaliśmy... Ech.....

a to tygodniowy przelicznik czy dzienny?

Ja-ika, to świetny wynik
Ja ćwiczę już trzy miesiące i zgubiłam tylko 0,5 kg, które wróciło po świętach i jest

zawsze się zastanawiam, po co w kurortach na wakacjach latać po sklepach, które ma się w swoich miastach jak my byliśmy parę lat temu w Z. to nasz kumpel pierwsze co zrobił to poleciał do Lee do koszulę

spoko, jak skończę KP to może i ja zacznę się odchudzać i wejdę na SB książka w domu jest od dawna, nawet raz przeczytana

dopiero? hi hi... przecież to praktycznie samiuśki początek

chodzi o żel na ząbkowanie?
przecież w Gemini kosztuje niecałe 15 zł!

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Ja zgubiłam DOPIERO 10 kg, a jeszcze 7 do wagi sprzed ciąży zostaje Chyba na serio mam coś z tarczycą

Dzienny

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:28   #349
87czarna
Zakorzenienie

AsiekMam jedną maść,ale ona chyba tego w składzie nie ma :/

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
no, czy jest jędrna, czy są rozstępy itp.?

ps. ja bez ręcznika na siłkę nie wyruszałam no, ale to ja z moimi fobiami itp.
Rozstępy to ja mam po ciąży,więc wiesz Jędrniejsza jest na pewno

Stary 2014-05-03, 11:33   #350
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

aha nie wiem czy dziewczyny ktore cwiczyly skalpel potwierdza, ale u mnie zaczal super podnosic poślady

ostatnio w ddtvn mowili o powiekszaniu pupy i jedna laska mowila ze zrobila bo miala upośledzony miesien i nie dało rady wycwiczyc tyłka

Aleksander
Stary 2014-05-03, 11:34   #351
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile w sumie po porodzie?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

To ja mam chyba "złote" dziecko - jak zaśnie o 22:00 to wstaje jeść o 7-8 rano, a potem do 10:00 jeszcze śpi. Współczuję mamusiom, które muszą wstawać w nocy... Ja nienawidzę mieć przerywanego snu Chyba bym dziecku płynu do naczyń nalała, albo soli nasypała zamiast mleka.
Eh ja każdej z was ktorej dzieci ładnie śpią zazdroszczę mega!jak już myślę że się unormowalo bo w święta wielkanocne spala ładnie po 6 godzin to później wszystko się sypie i wraca do starego systemu pobudek

Rusalko jak ja się ostatnio śmiałam do mojej siostry że trafił mi się wadliwy egzemplarz jeśli chodzi o spanie
Stary 2014-05-03, 11:34   #352
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
aha nie wiem czy dziewczyny ktore cwiczyly skalpel potwierdza, ale u mnie zaczal super podnosic poślady

ostatnio w ddtvn mowili o powiekszaniu pupy i jedna laska mowila ze zrobila bo miala upośledzony miesien i nie dało rady wycwiczyc tyłka
Kurcze,a ja nie lubiłam ćwiczyć z Chodakowską

Stary 2014-05-03, 11:36   #353
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze,a ja nie lubiłam ćwiczyć z Chodakowską
ja na poczatku tez nie ;P ale super szybko widac efekty,
niestety ja nieregularnie cwiczylam wiec zanikaly jak przestawalm dlugo cwiczyc

a i fajne cwiczenia sa tez w skalpelu wyzwanie tyko jego nie ma na youtubie

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-05-03 o 11:38
Stary 2014-05-03, 11:39   #354
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna;46280142[B
][/B]

Rozstępy to ja mam po ciąży,więc wiesz Jędrniejsza jest na pewno
To spoko, bo u mnie brzuch kwalifikuje się chyba tylko pod nóż dra Szczyta

Stary 2014-05-03, 11:42   #355
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
.Aaa i Helenka kończy dziś 7 miesięcy!!Przy okazji życzenia również dla Emilki!!!

Wszystkiego najlepszego dla Helenki i Emilki

Cytat:
Ale u nas dzisiaj będzie ładnie
Przyjeżdżają znajomi z dziećmi i chyba będziemy grillować
No to miłego grillowania. Też mamy takie plany o ile się nie rozpada

Cytat:

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Kamień spadł mi z serca
Gratulacje , waga piękna , namęczyła się bidulka

Cytat:
Dzień dobry

Wszystkiego naj dla Emilki i Helenki

Ja już z moim dzieckiem nie wyrabiam no masakra jakaś czy ona kiedyś zacznie normalnie sypiac???ja za niedługo bede chodzić i spać na stojąco i gdzie poradnie koszmar jakiś
Na pewno w końcu się unormuje, mój synek od urodzenia budził się przynajmniej po trzy cztery razy w nocy a nad ranem to w ogóle czasem był kosmos i dopiero od około tygodnia budzi się tylko raz około 24 i wtedy daję mu smoka a później około 4 budzi się na jedzenie i śpi do 6-7. Także trzymam kciuki aby i u Was się unormowało

Dziewczyny - Lola, Jaika brawa za spadki kg .

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-05-03, 11:43   #356
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
To spoko, bo u mnie brzuch kwalifikuje się chyba tylko pod nóż dra Szczyta
Ja się wstydzę moich paskudnych rozstępów na brzuchu

Mama foka
Stary 2014-05-03, 11:43   #357
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

a masz w domu jakąś maść z Hydrocortisonem?

W

haha ale miałaś przejażdżkę...

dla tż

i od nas moc buziaków dla dziewczynek

to się bidulka wymęczyła, ale dobrze że maluszek jest już z mamusią

o jejku, a może się nie najada?

nie grzesz...
mój młody od kilku dni wstaje o 6 tak jak tż... ojciec wstaje z wyra i ten oczy jak 5 zł...
Wiesz już nie raz o tym myślałam ale jak ona czasem w ogole nie chce mm a czasami rzuca się na butle jakby wieki nie jadła eh dokarmiam ja mm jak tylko mi się uda no i już nie wiem bym musiała całkiem pierś wyeliminować żeby wprowadzić stale godziny jedzenia bo ona sobie z mojej piersi robi smoczka i mogłaby tak cały dzień przy piersi spać
Stary 2014-05-03, 11:46   #358
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

tez mam brzydkie rozstepy i to na srodku brzucha

u mnie 4 st.......... brrrrr

Aleksander
Stary 2014-05-03, 11:46   #359
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym sprobowala, ale bym obserwowała, czy dziecko najedzone i czy mleka tyle samo
ale spróbować 2 skrobie i 1 owoc czy 3 skrobie i 3 owoce, bo nie załapałam
zresztą ja bym chyba nie zjadła 3 owoców dzinnie

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-05-03 o 11:48
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:52   #360
nena_milka
Wtajemniczenie

mój brachol złamał rękę, nastawiali mu pod nrkozą bo z przemieszczeniem czy cóś ma chłopak pecha trzeci szpital w tym roku

idą chyba zęby na górze bo tak Nina drze papę od rana że niemożliwe... dałam jej syropu, bo dentinox nie dał rady, padła teraz... Właściciel coś naparza po ścianach, nie wiem co on tam przybija, ale nawet to młodej nie przeszkadza
Najgorsze jest to, że jest 12 w południe a ja już się martwię jak przeżyję noc

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

ej , ja jak coś robię z chodakowską to cały czas na zegarek patrzę ile jeszcze ćwiczenia spoko, nic nie mam do kobiety ale nie mogę jej słuchać taki usypiający głos ma jakiś. Jak ją wyciszę i włączę radio to jest trochę lepiej Tak samo jak Ewacia nie lubi tego typa z fitness blender
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości