Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 11:33   #1801
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
W kwestii okrągłych stołów mam takie samo zdanie jak Lemon, niestety integracja przy nich jest o wiele słabsza, niż przy prostokątnych...
poważnie? ja z kolei nienawidzę siedzieć przy prostokątnych, bo mogę rozmawiać tylko z osobą po prawej i po lewej, ewentualnie na przeciwko a jeszcze głupie są sytuacje, kiedy tżci rozmawiają ze sobą nachylając się nad swoimi partnerkami uniemożliwiając jej jedzenie czy rozmowę z kimś innym (bo zazwyczaj kobiety i mężczyźni sadzani są naprzemiennie)
przy okrągłych stołach siedziałam dwa razy na weselu i zawsze można sobie z całym towarzystwem pogadać, a co najważniejsze wszystkich się widzi i nie trzeba się wychylać poza tym nie ma problemu z podawaniem np. surówki, która jest 10 osób w lewo od Ciebie

Exist, no co ty, urocze to wejście a rusztowań nie zdążą zdjąć do Waszego ślubu? w mojej parafii (jest nowa, w sumie od ostatnich 15 lat wciąż w budowie ) stoją rusztowania cały czas, już wszyscy się do nich przyzwyczaili każdy ślub ma w tle rusztowania

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-05-03 o 11:35
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:35   #1802
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Oj niepotrzebnie pytałam, teraz się tylko zdenerwowałam.
Nie myślałam i kastracji kocura?
Po co mnożyć bezdomne zwierzęta? Tyle biednych,małych kociąt czeka na domy a tu radośnie produkują się nowe.
Pomyśl nad kastracją, pomyśl o tych małych kotach które być może zginą z głodu, zostaną zabite przez " uczynnych" ludzi, przejedzie je samochód, lub zdechną w męczarniach z zarobaczenia.
Niestety się zgadzam z tą opinią moim zdaniem to moralny obowiązek każdego właściciela, ze wykastrować/ wysterylizować swoje koty. Nie zrobienie tego jest przyczynianiem się do bezdomnosci zwierząt i ich cierpień juz ńie mowiąc o tym, że kot wysterylizowany/wykastrowany jest zdrowszy.
Jeupdyny wyjątek zstanowi legalna hodowla- co jest oczywiste

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Mjetek rules!

czadowy tez mam foto jak byl malutki, wstawiam

: przykro mi

widzę prawie same KOCIARY

foty: mjetek malusi, mjetek pt'gasze swiatlo, ide spac', agresor z TŻem
Boski Miecio

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkie koty przeslodkie! Dolanczam do grona Kociar
Moj staruszek mieszka z moimi rodzicami, w sierpniu skonczy 17 lat

Madzixx to juz dzis! trzymam mocno kciuki, zeby wszystko sie udalo, pogoda dopisala! Najpiekniejszego dnia, Ci zycze i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia bedzie cudnie!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cudny moja mama ma 15letnką kotkę i ma sie też całkiem dobrze

Cytat:
Napisane przez mama_2010 Pokaż wiadomość

Jade dzis do sklepu i musze znalezc papier do zaproszen, bo kilka musze dorobic, nie wiem czy mi sie uda samej dobrze wydrukowac, bo chcemy do jutra rozdac reszte, o i wyslac mam jeszcze jakies. I jeszcze Regenerum bede szukac, siostra mi poleca bo chcialabym brwi zagescic, moze zadziala?
)
Dziś to chyba wszystkie sklepy zamkniętę

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ale masz słodkiego zwierza

Jak to możliwe że Wy w ogóle się nie stresujecie

Na Tobie ładniejn wygląda niż na modelce

17 lat
Ładne macie kociaczki Ja jestem bardziej psiarą ale kota też posiadam Przybłąkał się do nas i jest już z nami 3 lata

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Mimi - u mnie też niektórzy nawet nie otwierają zaproszeń , stawiają je w kopercie na półce : i coś pobąkują niewyraźnie. Ludzie są dziwni
miałam sytuację, gdzie przekazałam zaproszenie przez Ciocię dla mojego kuzyna (bardzo dużo dyżuruje i nie można go nigdy zastać więc kazał dać jego mamie), zadzwoniłam do niego i mu powiedziałam że przekazałam zaproszenie dla niego mamie, że go serdecznie zapraszamy itd - a on: "przecież wiem bo dostałem !" - i cisza w słuchawce Teraz termin potwierdzeń minął i cisza, od osób trzecich dowiadujemy się, że go nie będzie
Lemon drop - zmartwiłaś mnie tymi okrągłymi stołami my mamy okrągłe, a ja nigdy nie byłam na weselu z takimi, nawet nie wiem jak ja i TŻ siedzimy i z kim oprócz świadków

U mnie dziś 21 dni do ślubu, jestem w paraliżującej panice.

Nic mi się już nie podoba: fotograf, okrągłe stoły , samochód i przede wszystkim sukienka
Poj tam, nie martw się zobaczysz, wszystko będzie idealnie

Ja też mam okragłe stoliki, przy których zmieści się maks chyba 10-12 osób ale przy niektórych bedzie tylko 8osób mimo, ze slub za rok juz mam porazsadzane osoby

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś w kościele gdzie mamy ślub i szczerze mówiąc jak zobaczyłam ogromne, paskudne rusztowanie przy wejściu to się załamałam...
Nie dość, że wejście samo w sobie jest brzydkie, wąskie i z boku kościoła, to jeszcze rusztowanie
Śmiejemy się z TŻ że sobie tam czerwony dywan zażyczymy, i będziemy szli takim tunelem
Nie jest taki zły ten kościół

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:41   #1803
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
poważnie? ja z kolei nienawidzę siedzieć przy prostokątnych, bo mogę rozmawiać tylko z osobą po prawej i po lewej, ewentualnie na przeciwko a jeszcze głupie są sytuacje, kiedy tżci rozmawiają ze sobą nachylając się nad swoimi partnerkami uniemożliwiając jej jedzenie czy rozmowę z kimś innym (bo zazwyczaj kobiety i mężczyźni sadzani są naprzemiennie)
przy okrągłych stołach siedziałam dwa razy na weselu i zawsze można sobie z całym towarzystwem pogadać, a co najważniejsze wszystkich się widzi i nie trzeba się wychylać poza tym nie ma problemu z podawaniem np. surówki, która jest 10 osób w lewo od Ciebie
Say, to najprawdopodobniej chyba kwestia średnicy stołów i rozstawienia jedzenia... Bo ja mam doświadczenia takie, że przy okrągłych była średnica tak duża, że nie było najmniejszej szansy, nawet przy przyciszonej muzyce w tle, usłyszeć osoby z naprzeciwka. A podać coś "po średnicy" stołu szans też nie było, nawet jakby obydwie osoby wstały i wyciągnęły ręce, trzeba było "po kółeczku" podawać. Mogłam rozmawiać tylko z dwiema, MAX 4 osobami obok mnie (podnosząc głos), a przy stole osób było chyba 10.
Przy prostokątnych wiadomo, nie pogada się ze wszystkimi, ale z połową stołu raczej tak, bo można gadać z 4 osobami obok siebie plus z 4-6 osobami na przeciwko. Wiadomo, że to wychylanie jest męczące, ale można się przesiąść lub nieco wysunąć, aby każdy widział rozmówcę. A z jedzeniem problemy odczułam tylko na jednym z 7 wesel z prostokątami, a jakich byłam, bo na innych były nawet po 3 półmiski z tym samym daniem na prostokątny stół - żeby każdy z końców i środek miały półmisek dla siebie.
Wizualnie o wiele bardziej wolę okrągłe stoły, ale tam gdzie byłam na weselu z okrągłymi nawet średnio pamiętam z kim siedziałam przy stole, bo pamiętałam tylko osoby tuż obok mnie, plus z naprzeciwka ale tylko z "widzenia". Przy prostokątnych można zdecydowanie więcej pogadać wg mnie, a i przesiadanie i dosiadanie się jest łatwiejsze

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-05-03 o 11:42
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:46   #1804
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Say, to najprawdopodobniej chyba kwestia średnicy stołów i rozstawienia jedzenia... Bo ja mam doświadczenia takie, że przy okrągłych była średnica tak duża, że nie było najmniejszej szansy, nawet przy przyciszonej muzyce w tle, usłyszeć osoby z naprzeciwka. A podać coś "po średnicy" stołu szans też nie było, nawet jakby obydwie osoby wstały i wyciągnęły ręce, trzeba było "po kółeczku" podawać. Mogłam rozmawiać tylko z dwiema, MAX 4 osobami obok mnie (podnosząc głos), a przy stole osób było chyba 10.
Przy prostokątnych wiadomo, nie pogada się ze wszystkimi, ale z połową stołu raczej tak, bo można gadać z 4 osobami obok siebie plus z 4-6 osobami na przeciwko. Wiadomo, że to wychylanie jest męczące, ale można się przesiąść lub nieco wysunąć, aby każdy widział rozmówcę. A z jedzeniem problemy odczułam tylko na jednym z 7 wesel z prostokątami, a jakich byłam, bo na innych były nawet po 3 półmiski z tym samym daniem na prostokątny stół - żeby każdy z końców i środek miały półmisek dla siebie.
Wizualnie o wiele bardziej wolę okrągłe stoły, ale tam gdzie byłam na weselu z okrągłymi nawet średnio pamiętam z kim siedziałam przy stole, bo pamiętałam tylko osoby tuż obok mnie, plus z naprzeciwka ale tylko z "widzenia". Przy prostokątnych można zdecydowanie więcej pogadać wg mnie, a i przesiadanie i dosiadanie się jest łatwiejsze
jak widać to wszystko zależy od organizacji faktycznie jak jedzenie jest ustawiane gęsto, to nie powinno być problemów ja raz byłam na weselu, gdzie ustawiano jeden ogromny półmisek z mięsem na środku prostokątnego stołu na 20 osób... masakra, zanim mięso do mnie doszło wszystko było już zimne i przebrane
u nas sala do tańczenia i jedzenia jest delikatnie rozdzielona. ma to swoje minusy, ale może dzięki temu muzyk będzie trochę bardziej wyciszona i można będzie swobodnie rozmawiać
Stary 2014-05-03, 11:47   #1805
cashmere
Zakorzenienie

W temacie stołów powiem że ja wolę okrągłe, ale ten temat był już kilka razy na tapecie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:48   #1806
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wczoraj dostaliśmy zaproszenie od mojej przyjaciółki
Muszę urwać się z jednego zjazdu w szkole, ale nie wyobrażam sobie nie być To ta, która musiała nagle w lutym szukać sali na wesele bo ta wcześniej zamówiona splajtowała Przez to będziemy jechać godzinę na ślub, a potem wracać godzinę, bo wesele będzie i tak pod Wrockiem
A ponieważ dostałam zaproszenie z osobą towarzyszącą to TŻ musi być grzeczny, bo inaczej zrobię casting
OMG to się nie popisała..

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Lemon drop - zmartwiłaś mnie tymi okrągłymi stołami my mamy okrągłe, a ja nigdy nie byłam na weselu z takimi, nawet nie wiem jak ja i TŻ siedzimy i z kim oprócz świadków

U mnie dziś 21 dni do ślubu, jestem w paraliżującej panice.

Nic mi się już nie podoba: fotograf, okrągłe stoły , samochód i przede wszystkim sukienka
Będzie dobrze Jak to nie wiesz z kim będziecie siedzieć? Nie robicie winietek? Jeśli macie okrągły stolik to już do was nie dołączałabym nikogo więcej bo ciężko będzie fotografowi robić wam zdjęcia
Stary 2014-05-03, 12:06   #1807
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Nie jest taki zły ten kościół
Kościół w środku jest przepiękny, ale wyjście ma nieszczególne :P

Ze zdjęciem rusztowania moja siostra mnie pocieszała: "E w 5 miesięcy się uwiną"
Moja mina
"Aaa bo Ty masz ślub za 3..."

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-03, 12:15   #1808
Lusiija
Zadomowienie

Znalazłam mój welon uploadfromtaptalk1399112093464.jpguploadfromtaptalk1399112123811.jpg

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 99 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 12:21   #1809
Liana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Będzie dobrze Jak to nie wiesz z kim będziecie siedzieć? Nie robicie winietek? Jeśli macie okrągły stolik to już do was nie dołączałabym nikogo więcej bo ciężko będzie fotografowi robić wam zdjęcia
Mamy winietki, ale nie wiem jeszcze kogo oprócz świadków z nami posadzimy i czy w ogóle kogoś mam tyle bliskich znajomych, chciałoby się siąść z nimi wszystkimi

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, po prostu człowiekowi tyle rzeczy się podoba, że chciałby mieć wszystko, a tak się nie da
Poza tym myślę, że to i tak nie sukienka i inne "duperelki" są tego dnia najważniejsze
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 12:22   #1810
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Znalazłam mój welon Załącznik 5670293Załącznik 5670294

a kogo TY moja droga wkręciłas na modelke ??

ja mam dziś dzień lenia, od rana nie robie nic.. jeszcze przez pare h potem idziemy na deszczowego grila do kumpla TŻ mielismy my organizowac no ale na ogrodzie nie ma zadaszenia a on ma
mam oscypki z żurawiną na grila

w przyszłym tyg rozdajemy dalej zaproszenia tym razem mojej rodzince

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 12:30   #1811
Dotka90
Zakorzenienie

Czeko, kociak na pierwszej focie do schrupania, jak z reklamy! Fajny rudzielec
A co do seniora, to skoro wiecie, że jest wychodzący, to powinniście go wykastrować, a nie cieszyć się, że tyle potomstwa spłodził.. Nie znoszę takiego braku odpowiedzialności.

Mimi, masz rację, dziwne to - żeby nawet nie wyjąć zaproszenia z koperty?

Madzix - powodzenia!

rabbitka, wow 17 lat to zacny wiek!

W temacie kotów, ja miałam znalezioną bidę, taki maluch płaczący pod schodami w moim bloku. Przeżyła z nami 11 lat, pod koniec miała trochę problemów zdrowotnych, zrobili jej operację, wszystko szło ku lepszemu, aż pewnego dnia wypadła nam przez balkon i mimo szukania po całym osiedlu przez 2 tygodnie, rozwieszonych ogłoszeń, ogłoszeń w necie i TV, nie znaleźliśmy jej

Linaewen, serio dostałaś od PRZYJACIÓŁKI zaproszenie z os. tow., podczas gdy sama niedługo bierzesz ślub?

Say, ja się po prostu przesiadam, jak chcę z kimś pogadać, albo TŻ, żeby właśnie nie krzyczeć przez kogoś
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 12:31   #1812
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

To jesteś Ty? jesteś taka mała?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-05-03, 12:37   #1813
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
W kwestii okrągłych stołów mam takie samo zdanie jak Lemon, niestety integracja przy nich jest o wiele słabsza, niż przy prostokątnych...

Zaproszenia przy nas też nie zawsze otwierają, dla mnie to dziwne Wczoraj daliśmy zaproszenia cioci TŻta, bo odwiedzała babcie i przyjęła, podziękowała i w ogóle, ale otworzyła dopiero bez nas i przy wychodzeniu od babci powiedziała, że bardzo ładne...

Exist, no niestety z tymi rusztowaniami to chyba nie można przewidzieć, ja w sumie na połowie ślubów, na jakich byłam, to były rusztowania... jakby kościoły co roku remontowali
też miałam do czynienia z okrągłymi stołami raz, i gadałam tylko ze swoja os tow i siostrą. strasznie źle mi sie jakoś przy takim stole siedziało, no i przedewszystkim zajmuja duzo wiecej miejsca niz prostokatne, dlatego u nas beda prostokatne.

u Was tez jest tak, ze przed wchodzeniem do Kosciola panna mloda idzie po prawej stronie młodego, a juz przy wychodzeniu po lewej stronie ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-03, 12:41   #1814
lexie42
Zakorzenienie

Wczorajsze poszukiwanie garniaka zakończone fiaskiem. Szukamy czegoś w tonacji niebieskiej/granatowej i były trzy które dobrze leżały i kolor był fajny, ale TŻ coś nie pasowały do końca jeden miał fajne bajery, ale TŻ przeszkadzało to, że kieszonka na poszetkę jest trochę zasłonięta przez klapę marynarki także poszukiwania idealnego ciągle trwają
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 12:56   #1815
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
też miałam do czynienia z okrągłymi stołami raz, i gadałam tylko ze swoja os tow i siostrą. strasznie źle mi sie jakoś przy takim stole siedziało, no i przedewszystkim zajmuja duzo wiecej miejsca niz prostokatne, dlatego u nas beda prostokatne.

u Was tez jest tak, ze przed wchodzeniem do Kosciola panna mloda idzie po prawej stronie młodego, a juz przy wychodzeniu po lewej stronie ?
A co to za różnica ja zawsze chodze po prawej stronie bo mi tak wygodnie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-05-03, 13:08   #1816
Lusiija
Zadomowienie

Siostrę xD he he niestety nie zrobiła ani jednego wyraźnego zdjęcia żeby wam pokazać... jest mi gdzieś do tylka może trochę niżej. Wydaje mi się ze chyba pasuje xD

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:11   #1817
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
poważnie? ja z kolei nienawidzę siedzieć przy prostokątnych, bo mogę rozmawiać tylko z osobą po prawej i po lewej, ewentualnie na przeciwko
popieram, nie dalej jak tydzień temu u przyjaciółki na weselu, TŻ był ciągle poszkodowany bo żeby pogadać musiał się wychylać przeze mnie..
Myślę, ze i jedne i drugie stoły mają swoje wady i zalety - a jak rozsądnie sie rozsadzi gości to wszyscy będa zadowoleni

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:26   #1818
cashmere
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam nasza Madzixx?!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:39   #1819
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo
Miałam koszmar ślubny, ze mój Dj był do dupskaaaa
Wczoraj z tz zrobiliśmy kilka winietek, No dobra, ja wydrukowalam i wycielam, a on kleil, jest po prostu lepszy w te klocki
Nie wiem czy nie zabraknie mi ozdobnego papieru a juz nie mogę takiego znaleźć :/

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
jaki ja miałam sen!!!!!!!!! ze do łtarza się szło labiryntem i pan mlody znalazl panne mloda to bylook,a jak nie to nie ma slubu
do tego nie dojechaly bukiety i mialam na sobie ttrampki... dżizzzzzzzzz

Cytat:

17 lat ? omg strasznie dlugo zyje

bardorja wymiataja te zdjecia
heheh moj Mjetek bedzie mial w lipcu 4 lata, ale mam jeszcze Pusię, moja pierwsza kicica ktora dopstalam na 6 urodziny! :O kobita ma 20lat! dla Mjetka jest babcią

ze spraw ślubnych
w przyslzym tygodniu jedziemy kupowac graniczer..
jachce zeby miał muche, on chce krawat- FIGHT!
do rozdania pozostało 20 zaproszen z 168
stoły bedziemymiec okragle (lepiej nam ze soba usadzic ludzi) poza tym wygladaaj bardziej elegnacko, prostokątne dobrze wyglądają jak jest duuużo gości.
co do wchodzeni i wychodzeni z kosciola, kobieta powinna wchodzic po prawej stronie mezczyzny (zasada: prawa reka) a przy wychodzeniu.. cóż heheh to zalezy kto kogo obroci przy ołtarzu

Cytat:

zabiłaś mnie tym foto jak dziewczynka z THE RING.. :O boje sie

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:41   #1820
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Z jednej strony niby tak, ja bym tak nie postąpiła. Ale z drugiej TŻtowi to nie przeszkadza ("a weź se kogo chcesz, widziałem tych ludzi 3 razy w życiu, przeżyję"), a wiem, jacy oni bywają czasem nieogarnięci i zabiegani. Mój przyjaciel ostatnio marudził, że zawsze jest zapraszany jako gość główny, nigdy towarzyszący, to jak TŻ będzie fikał to robię przyjacielowi przyjemność.

Jak dostaliśmy zaproszenie na ślub naszego ŚWIADKA to ja byłam jako osoba towarzysząca-przyznali się, że zamawiając zaproszenia nie mogli przypomnieć sobie mojego nazwiska (nie, nie mają fejsa). Na winietce byłam normalnie, trudno...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:45   #1821
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za różnica ja zawsze chodze po prawej stronie bo mi tak wygodnie
taka sama jak z przypinaniem kotylionów - kawaler na prawej stronie a żonaty na lewej. i z wchodzeniem do kosciola, mlody jeszcze kawaler, panna mloda idzie po prawej. a wychodzac już zonaty, wiec panna mloda po lewej

EDIT: POMIESZALAM, Kawaler na lewej a zonaty na prawej :P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-05-03 o 13:51
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 14:10   #1822
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam raz na weselu z okrągłymi stołami i mi się mega podobało takie rozłożenie - ludzie przy stoliku, wielkość stołu wszystko super, dlatego kusi mnie zrobienie tego u nas ale przy okrągłych już musi być usadzanie gości i winietki

Cytat:
Kościół w środku jest przepiękny, ale wyjście ma nieszczególne :P

Ze zdjęciem rusztowania moja siostra mnie pocieszała: "E w 5 miesięcy się uwiną"
Moja mina
"Aaa bo Ty masz ślub za 3..."
dowód na to jak szybko leci czas

Lusiija welon śliczny

Cytat:

bladego pojęcia nie mam ... ale nie wiem czy mi się chce nad tym myśleć

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 14:11   #1823
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
taka sama jak z przypinaniem kotylionów - kawaler na prawej stronie a żonaty na lewej. i z wchodzeniem do kosciola, mlody jeszcze kawaler, panna mloda idzie po prawej. a wychodzac już zonaty, wiec panna mloda po lewej

EDIT: POMIESZALAM, Kawaler na lewej a zonaty na prawej :P
Dla mnie to gupota, nie zwracam uwagi na takie szczegóły

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-05-03, 14:29   #1824
Atomoowka
Wtajemniczenie

Pogoda taka kiepska, że mamy dzień lenia. Siedzimy we trójkę w domu i się przytulamy, obściskujemy i jest fajnie

Co do stołów okrągłych jak już kiedyś pisałam do mnie nie przemawiają.

Co do kastracji kotów no niestety czekooczekolada ale ja mam zupełnie inne zdanie. Ty wypuszczając kota świadomie przyczyniasz się do powiększania puli bezdomnych kotów. Ty je produkujesz a ja je za swoje pieniądze ratuje, wychowuje. Coś tu nie gra.

Co do kwestii po której idzie PM dla mnie to nie ma znaczenia, ważne abyśmy się nie szarpali bo jedno będzie chciało w tą zrobić obrót przy ołtarzu, drugie z drugą hahahha

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

A dziś 21 DDŚ
Mateńko jak ten czas leci co?
U mnie 7 dni

Cytat:
ale ten czas leci! to już za trzy tygodnie

my na razie nie możemy mieć kota, bo mamy dwa psy i to już dla nas bardzo dużo szczęścia do okiełznania ale kiedyś na pewno weźmiemy jakiegoś kociaka ze schroniska
Ja bym chciała kota ale mój TŻ nie lubi niestety.
Ale wiem, że jak do większego mieszkania się przeprowadzimy bo kocura przyniosę do domu.
Pokażesz psiaki?
Same koty tutaj a ja chce fotki psów.

Cytat:
Byliśmy dziś w kościele gdzie mamy ślub i szczerze mówiąc jak zobaczyłam ogromne, paskudne rusztowanie przy wejściu to się załamałam...
Nie dość, że wejście samo w sobie jest brzydkie, wąskie i z boku kościoła, to jeszcze rusztowanie
Śmiejemy się z TŻ że sobie tam czerwony dywan zażyczymy, i będziemy szli takim tunelem
Aj kochana nie przejmuj się, u mnie przed kościołem remont i cała ulica zamknięta.
Trzeba jechać objazdem więc połowa gości się pogubi to raz, z dwa ten objazd jest okropny, wąskie, podziurawione uliczki

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2014-05-03 o 14:30
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 14:36   #1825
enzunio
BAN stały

Czeko, jak tylko dorwę klej na gorąco i poprzyklejam moje dżety to się pochwalę, bo to zostawiłam w domu, a u rodziców siedzę (miałam w Toruniu, ale cóż, samochód się posypał )

Exist_ ja też się bałam, że może rusztowania będą, ale nie zanosi się, chyba w listopadzie skończyli remont, oby...

Dobrze, że widzisz pozytywne strony chociaż mogliby na soboty chować te rusztowania (tu wychodzi ze mnie bridezilla)

Bardorja niezły sen

Czeko, u mnie tak nie ma, KOBIETA zawsze po PRAWEJ stronie jest u nas. Ponoć kuzyn z żoną stali inaczej, co rodzina komentowała, ale kto by się przejmował

Ja byłam raz na weselu z okrągłymi stołami, mi się podobało, chociaż prawie przy nim nie siedziałam, bo było tak gorąco, że wszyscy na dworze siedzieli do późna, ale moja sala brzydko wygląda z okrągłymi (ma kolumny niestety a to nie gra mi w salach z okragłymi stołami), dlatego rezygnuję
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 14:41   #1826
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo
Miałam koszmar ślubny, ze mój Dj był do dupskaaaa
Wczoraj z tz zrobiliśmy kilka winietek, No dobra, ja wydrukowalam i wycielam, a on kleil, jest po prostu lepszy w te klocki
Nie wiem czy nie zabraknie mi ozdobnego papieru a juz nie mogę takiego znaleźć :/

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
mi się dzisiaj śniło że moja makijażystka miała jakieś fochy że używam tego a nie innego płynu do demakijażu i że ona nie będzie mnie malować póki nie przyniosę z oddziału noworodkowego małej kołderki i nie wsadzę jej sobie pod głowę... za dużo praktyk na noworodkach, za dużo myślenia o ślubie
aha no i w śnie popie*rzyło mi się z godzinami i zamiast na 17 do na 12 byłam zwarta i gotowa i darłam się na tatę że się nie zbiera do wyjścia

madzix!!!! kochana twój tż padnie jak cię zobaczy, jestem pewna że będziesz wyglądać najpiękniej jak się da sto lat młodej parze!

a ja dzisiaj skończyłam 1 rozdział pracy, idę na krótką drzemkę i piszę dalej

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 14:45   #1827
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
każdy ślub ma w tle rusztowania
Mój nie przynajmniej narazie mi nic o tym nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Przeżyła z nami 11 lat, pod koniec miała trochę problemów zdrowotnych, zrobili jej operację, wszystko szło ku lepszemu, aż pewnego dnia wypadła nam przez balkon i mimo szukania po całym osiedlu przez 2 tygodnie, rozwieszonych ogłoszeń, ogłoszeń w necie i TV, nie znaleźliśmy jej
Ojej

Cytat:
Chyba nie. Wchodzę po jego prawej i wychodzę też? Nie wiem

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
do rozdania pozostało 20 zaproszen z 168
Zazdroszczę! Bierzemy ślub tego samego dnia i nawet nie zaczeliśmy Ba! Parę jest niewypisanych bo Tż "ma czas"
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 14:48   #1828
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ja byłam raz na weselu z okrągłymi stołami i mi się mega podobało takie rozłożenie - ludzie przy stoliku, wielkość stołu wszystko super, dlatego kusi mnie zrobienie tego u nas ale przy okrągłych już musi być usadzanie gości i winietki
u nas będzie chyba tylko plan stołów. Goście będą po 8-10 osób poprzydzielani do stolików, przy tak małej liczbie osób już chyba powinni się sami usadzić

Cytat:

Ja bym chciała kota ale mój TŻ nie lubi niestety.
Ale wiem, że jak do większego mieszkania się przeprowadzimy bo kocura przyniosę do domu.
Pokażesz psiaki?
Same koty tutaj a ja chce fotki psów.
mój tż tez nie lubi kotów, ale już go przekonałam
jasne, uwielbiam się chwalić psiakami duża sznaucerka ze schroniska i mały kundelek znaleziony przy drodze potrącony przez samochód...

na pierwszym zdjęciu sunia w welonie z firany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0020.jpg (22,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0081.jpg (113,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0581.jpg (80,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0408.jpg (74,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0627.jpg (116,7 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-05-03 o 14:51
Stary 2014-05-03, 14:50   #1829
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to gupota, nie zwracam uwagi na takie szczegóły
też nie zwracam i nawet nie wiem czy będę w stanie o tym pamiętać podczas wesela

say ale słodkie

🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-05-03 o 14:53
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 15:01   #1830
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Pogoda taka kiepska, że mamy dzień lenia. Siedzimy we trójkę w domu i się przytulamy, obściskujemy i jest fajnie

Co do stołów okrągłych jak już kiedyś pisałam do mnie nie przemawiają.

Co do kastracji kotów no niestety czekooczekolada ale ja mam zupełnie inne zdanie. Ty wypuszczając kota świadomie przyczyniasz się do powiększania puli bezdomnych kotów. Ty je produkujesz a ja je za swoje pieniądze ratuje, wychowuje. Coś tu nie gra.
dokłądnie, jestem tego nsamego zdania.
ja mam Mjetka wykastrowanego i starą Pusie tez wysterylizowaną.
Jeżeli dopuszczasz kota świadomie, a potem rozdajesz lub sprzedajesz maluchy to nawet spoko. chcoiaz różnic ludzie różne rzeczy ze zwierzętami robią.
w każdymn razie u mnie kastarcja jest obiwązkowa

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości