|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
a jeszcze głupie są sytuacje, kiedy tżci rozmawiają ze sobą nachylając się nad swoimi partnerkami uniemożliwiając jej jedzenie czy rozmowę z kimś innym (bo zazwyczaj kobiety i mężczyźni sadzani są naprzemiennie) przy okrągłych stołach siedziałam dwa razy na weselu i zawsze można sobie z całym towarzystwem pogadać, a co najważniejsze wszystkich się widzi i nie trzeba się wychylać poza tym nie ma problemu z podawaniem np. surówki, która jest 10 osób w lewo od Ciebie ![]() Exist, no co ty, urocze to wejście w mojej parafii (jest nowa, w sumie od ostatnich 15 lat wciąż w budowie ) stoją rusztowania cały czas, już wszyscy się do nich przyzwyczaili każdy ślub ma w tle rusztowania
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-05-03 o 11:35 |
|
|
|
|
#1802 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
moim zdaniem to moralny obowiązek każdego właściciela, ze wykastrować/ wysterylizować swoje koty. Nie zrobienie tego jest przyczynianiem się do bezdomnosci zwierząt i ich cierpień juz ńie mowiąc o tym, że kot wysterylizowany/wykastrowany jest zdrowszy.Jeupdyny wyjątek zstanowi legalna hodowla- co jest oczywiste Cytat:
Cytat:
moja mama ma 15letnką kotkę i ma sie też całkiem dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam okragłe stoliki, przy których zmieści się maks chyba 10-12 osób ale przy niektórych bedzie tylko 8osób mimo, ze slub za rok juz mam porazsadzane osoby Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy prostokątnych wiadomo, nie pogada się ze wszystkimi, ale z połową stołu raczej tak, bo można gadać z 4 osobami obok siebie plus z 4-6 osobami na przeciwko. Wiadomo, że to wychylanie jest męczące, ale można się przesiąść lub nieco wysunąć, aby każdy widział rozmówcę. A z jedzeniem problemy odczułam tylko na jednym z 7 wesel z prostokątami, a jakich byłam, bo na innych były nawet po 3 półmiski z tym samym daniem na prostokątny stół - żeby każdy z końców i środek miały półmisek dla siebie. Wizualnie o wiele bardziej wolę okrągłe stoły, ale tam gdzie byłam na weselu z okrągłymi nawet średnio pamiętam z kim siedziałam przy stole, bo pamiętałam tylko osoby tuż obok mnie, plus z naprzeciwka ale tylko z "widzenia". Przy prostokątnych można zdecydowanie więcej pogadać wg mnie, a i przesiadanie i dosiadanie się jest łatwiejsze
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-05-03 o 11:42 |
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie jak jedzenie jest ustawiane gęsto, to nie powinno być problemów ja raz byłam na weselu, gdzie ustawiano jeden ogromny półmisek z mięsem na środku prostokątnego stołu na 20 osób... masakra, zanim mięso do mnie doszło wszystko było już zimne i przebrane u nas sala do tańczenia i jedzenia jest delikatnie rozdzielona. ma to swoje minusy, ale może dzięki temu muzyk będzie trochę bardziej wyciszona i można będzie swobodnie rozmawiać
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie stołów powiem że ja wolę okrągłe, ale ten temat był już kilka razy na tapecie
|
#1806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak to nie wiesz z kim będziecie siedzieć? Nie robicie winietek? Jeśli macie okrągły stolik to już do was nie dołączałabym nikogo więcej bo ciężko będzie fotografowi robić wam zdjęcia
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Kościół w środku jest przepiękny, ale wyjście ma nieszczególne :P
Ze zdjęciem rusztowania moja siostra mnie pocieszała: "E w 5 miesięcy się uwiną" Moja mina ![]() "Aaa bo Ty masz ślub za 3..." Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam mój welon
uploadfromtaptalk1399112093464.jpguploadfromtaptalk1399112123811.jpgWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 99 dni.
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam tyle bliskich znajomych, chciałoby się siąść z nimi wszystkimi ![]() Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, po prostu człowiekowi tyle rzeczy się podoba, że chciałby mieć wszystko, a tak się nie da ![]() Poza tym myślę, że to i tak nie sukienka i inne "duperelki" są tego dnia najważniejsze ![]() |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam dziś dzień lenia, od rana nie robie nic.. jeszcze przez pare h potem idziemy na deszczowego grila do kumpla TŻ mielismy my organizowac no ale na ogrodzie nie ma zadaszenia a on ma ![]() mam oscypki z żurawiną na grila w przyszłym tyg rozdajemy dalej zaproszenia tym razem mojej rodzince
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, kociak na pierwszej focie do schrupania, jak z reklamy! Fajny rudzielec
![]() A co do seniora, to skoro wiecie, że jest wychodzący, to powinniście go wykastrować, a nie cieszyć się, że tyle potomstwa spłodził.. Nie znoszę takiego braku odpowiedzialności. Mimi, masz rację, dziwne to - żeby nawet nie wyjąć zaproszenia z koperty? ![]() Madzix - powodzenia! ![]() rabbitka, wow 17 lat to zacny wiek! W temacie kotów, ja miałam znalezioną bidę, taki maluch płaczący pod schodami w moim bloku. Przeżyła z nami 11 lat, pod koniec miała trochę problemów zdrowotnych, zrobili jej operację, wszystko szło ku lepszemu, aż pewnego dnia wypadła nam przez balkon i mimo szukania po całym osiedlu przez 2 tygodnie, rozwieszonych ogłoszeń, ogłoszeń w necie i TV, nie znaleźliśmy jej Linaewen, serio dostałaś od PRZYJACIÓŁKI zaproszenie z os. tow., podczas gdy sama niedługo bierzesz ślub? ![]() Say, ja się po prostu przesiadam, jak chcę z kimś pogadać, albo TŻ, żeby właśnie nie krzyczeć przez kogoś
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś taka mała?
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Was tez jest tak, ze przed wchodzeniem do Kosciola panna mloda idzie po prawej stronie młodego, a juz przy wychodzeniu po lewej stronie ?
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze poszukiwanie garniaka zakończone fiaskiem. Szukamy czegoś w tonacji niebieskiej/granatowej i były trzy które dobrze leżały i kolor był fajny, ale TŻ coś nie pasowały do końca
jeden miał fajne bajery, ale TŻ przeszkadzało to, że kieszonka na poszetkę jest trochę zasłonięta przez klapę marynarki także poszukiwania idealnego ciągle trwają
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze chodze po prawej stronie bo mi tak wygodnie
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Siostrę xD he he niestety nie zrobiła ani jednego wyraźnego zdjęcia żeby wam pokazać... jest mi gdzieś do tylka może trochę niżej. Wydaje mi się ze chyba pasuje xD
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 99 dni.
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, ze i jedne i drugie stoły mają swoje wady i zalety - a jak rozsądnie sie rozsadzi gości to wszyscy będa zadowoleni
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam nasza Madzixx?!
|
#1819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tego nie dojechaly bukiety i mialam na sobie ttrampki... dżizzzzzzzzz Cytat:
ze spraw ślubnych w przyslzym tygodniu jedziemy kupowac graniczer.. jachce zeby miał muche, on chce krawat- FIGHT! do rozdania pozostało 20 zaproszen z 168 stoły bedziemymiec okragle (lepiej nam ze soba usadzic ludzi) poza tym wygladaaj bardziej elegnacko, prostokątne dobrze wyglądają jak jest duuużo gości. co do wchodzeni i wychodzeni z kosciola, kobieta powinna wchodzic po prawej stronie mezczyzny (zasada: prawa reka) a przy wychodzeniu.. cóż heheh to zalezy kto kogo obroci przy ołtarzu Cytat:
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony niby tak, ja bym tak nie postąpiła. Ale z drugiej TŻtowi to nie przeszkadza ("a weź se kogo chcesz, widziałem tych ludzi 3 razy w życiu, przeżyję"), a wiem, jacy oni bywają czasem nieogarnięci i zabiegani. Mój przyjaciel ostatnio marudził, że zawsze jest zapraszany jako gość główny, nigdy towarzyszący, to jak TŻ będzie fikał to robię przyjacielowi przyjemność.
Jak dostaliśmy zaproszenie na ślub naszego ŚWIADKA to ja byłam jako osoba towarzysząca-przyznali się, że zamawiając zaproszenia nie mogli przypomnieć sobie mojego nazwiska (nie, nie mają fejsa). Na winietce byłam normalnie, trudno...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: POMIESZALAM, Kawaler na lewej a zonaty na prawej :P
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-05-03 o 13:51 |
|
|
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przy okrągłych już musi być usadzanie gości i winietkiCytat:
![]() Lusiija welon śliczny ![]() Cytat:
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pogoda taka kiepska, że mamy dzień lenia. Siedzimy we trójkę w domu i się przytulamy, obściskujemy i jest fajnie
![]() Co do stołów okrągłych jak już kiedyś pisałam do mnie nie przemawiają. Co do kastracji kotów no niestety czekooczekolada ale ja mam zupełnie inne zdanie. Ty wypuszczając kota świadomie przyczyniasz się do powiększania puli bezdomnych kotów. Ty je produkujesz a ja je za swoje pieniądze ratuje, wychowuje. Coś tu nie gra. Co do kwestii po której idzie PM dla mnie to nie ma znaczenia, ważne abyśmy się nie szarpali bo jedno będzie chciało w tą zrobić obrót przy ołtarzu, drugie z drugą hahahha Mateńko jak ten czas leci co? U mnie 7 dni Cytat:
Ale wiem, że jak do większego mieszkania się przeprowadzimy bo kocura przyniosę do domu. Pokażesz psiaki? Same koty tutaj a ja chce fotki psów. Cytat:
Trzeba jechać objazdem więc połowa gości się pogubi to raz, z dwa ten objazd jest okropny, wąskie, podziurawione uliczki
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2014-05-03 o 14:30 |
||
|
|
|
#1825 |
|
BAN stały
|
Czeko, jak tylko dorwę klej na gorąco i poprzyklejam moje dżety to się pochwalę, bo to zostawiłam w domu, a u rodziców siedzę (miałam w Toruniu, ale cóż, samochód się posypał
) Exist_ ja też się bałam, że może rusztowania będą, ale nie zanosi się, chyba w listopadzie skończyli remont, oby... Dobrze, że widzisz pozytywne strony )Bardorja Czeko, u mnie tak nie ma, KOBIETA zawsze po PRAWEJ stronie jest u nas. Ponoć kuzyn z żoną stali inaczej, co rodzina komentowała, ale kto by się przejmował ![]() Ja byłam raz na weselu z okrągłymi stołami, mi się podobało, chociaż prawie przy nim nie siedziałam, bo było tak gorąco, że wszyscy na dworze siedzieli do późna, ale moja sala brzydko wygląda z okrągłymi (ma kolumny niestety a to nie gra mi w salach z okragłymi stołami), dlatego rezygnuję
|
|
|
|
#1826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i że ona nie będzie mnie malować póki nie przyniosę z oddziału noworodkowego małej kołderki i nie wsadzę jej sobie pod głowę... za dużo praktyk na noworodkach, za dużo myślenia o ślubie ![]() aha no i w śnie popie*rzyło mi się z godzinami i zamiast na 17 do na 12 byłam zwarta i gotowa i darłam się na tatę że się nie zbiera do wyjścia ![]() madzix!!!! kochana twój tż padnie jak cię zobaczy, jestem pewna że będziesz wyglądać najpiękniej jak się da sto lat młodej parze! ![]() a ja dzisiaj skończyłam 1 rozdział pracy, idę na krótką drzemkę i piszę dalej
|
|
|
|
|
#1827 | ||
|
Konto usunięte
|
Mój nie
przynajmniej narazie mi nic o tym nie wiadomo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę! Bierzemy ślub tego samego dnia i nawet nie zaczeliśmy
|
||
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jasne, uwielbiam się chwalić psiakami duża sznaucerka ze schroniska i mały kundelek znaleziony przy drodze potrącony przez samochód...na pierwszym zdjęciu sunia w welonie z firany
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-05-03 o 14:51 |
||
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
też nie zwracam i nawet nie wiem czy będę w stanie o tym pamiętać podczas wesela
![]() say ale słodkie
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-05-03 o 14:53 |
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam Mjetka wykastrowanego i starą Pusie tez wysterylizowaną. Jeżeli dopuszczasz kota świadomie, a potem rozdajesz lub sprzedajesz maluchy to nawet spoko. chcoiaz różnic ludzie różne rzeczy ze zwierzętami robią. w każdymn razie u mnie kastarcja jest obiwązkowa
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

a jeszcze głupie są sytuacje, kiedy tżci rozmawiają ze sobą nachylając się nad swoimi partnerkami uniemożliwiając jej jedzenie czy rozmowę z kimś innym (bo zazwyczaj kobiety i mężczyźni sadzani są naprzemiennie)
w mojej parafii (jest nowa, w sumie od ostatnich 15 lat wciąż w budowie 

moim zdaniem to moralny obowiązek każdego właściciela, ze wykastrować/ wysterylizować swoje koty. Nie zrobienie tego jest przyczynianiem się do bezdomnosci zwierząt i ich cierpień 

Przez to będziemy jechać godzinę na ślub, a potem wracać godzinę, bo wesele będzie i tak pod Wrockiem

Jak to nie wiesz z kim będziecie siedzieć? Nie robicie winietek? Jeśli macie okrągły stolik to już do was nie dołączałabym nikogo więcej bo ciężko będzie fotografowi robić wam zdjęcia 

omg strasznie dlugo zyje