|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
|
|
|
|
#2672 |
|
Rozeznanie
|
punamama super filmik
koleżanki z aparatami do dzieła a zdolności do robienia naprawdę dobrych zdjęć nie posiadam![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- poszukuje w necie eleganckiej kiecki,takiej zebym mogła w niej karmić i żeby ukryła brzuszek i wiecie co? te wszystkie kiecki dla karmiących są na jedno kopytko,nic szczególnego....znalazłam fajne ale karmić sie w nich nie da chcąc nie chcąc będę musiała zrobić sobie wycieczkę po galeriach
|
|
|
|
#2673 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jeszcze ładna pogoda na dodatek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No już prędzej na każdy miesiąc do roczku ![]() Co do sukienki to ja też szukałam na komunię i się załamałam, ogólnie bida. Kupiłam w końcu przez neta w solarze taką z ubiegłego roku, więc trochę była przeceniona. Ma tak zrobiony dekolt, że da się karmić w niej ![]() U nas dzisiaj dzień MARUDY - pewnie to z racji pogody. Mały po jedzeniu jest tylko chwilę ładnie aktywny, a potem jest aktywność marudząca, potem samo marudzenie, aż w końcu chęć spania pomieszana z jej niemożnością ze zmęczenia, co kończy się oczywiście rykiem przed spaniem, po czym krótką drzemką max 40 minutową i cykl zaczyna się od początku. Yh - oby jutro choć na chwilę wyjrzało słońce. Pytanie mam - czy Wasze maluchy też kopią jak szalone? Odkąd nasz zorientował się, że te dwie wierzgające kończyny są jego, to kopsa nimi jakby chciał gdzieś pobiec. Ciągle jest w ruchu. Ostatnio wpadłam na pomysł i jak siedzi w bujaczku, to podkładam mu taki duży zabawkowy wałek naprzeciwko nóżek, a on w niego kopie z wielką radością próbując celnąć w kwiatka, który jest na tym wałku - wygląda to komicznie a kopie z taką siłą, że po takiej sesji mnie bolą ręce od trzymania wałka
Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-05-03 o 18:25 |
||||
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper zaczął się dziś przekrecac z pleców na brzuch, bez problemu wyciąga raczke spod klaty/brzucha i od razu podnosi główkę
udało mu się nawet od razu przegibnac, bez etapu boku
|
#2675 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
Hosenka
wielkie dla Kacperka,bystrzacha z niego![]() pojawiło się słonko
|
|
|
|
#2677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Tridentina - mój też ostro kopie
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U nas to samo z kopaniem
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak- nogi cały czas w ruchu ![]() wierzga mini na wszystkie strony, najgorzej jest na przewijaku bo nie idzie pieluchy założyć bo tak trenuje
|
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla KacperkaCytat:
|
||
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez na przewijaku kopie najintensywniej ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#2684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koedukacyjna ![]() ależ dzisiaj wspaniała pogoda! ![]() Byliśmy na długim słonecznym spacerze. Mały trochę spał, trochę się rozglądał i jadł w plenerze ![]() I standardowo pytanko mam - co dajecie swoim dzieciom na łagodzenie bólu/swędzenia "zębowego"? Wydaje mi się, że u nas się właśnie zaczyna
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Współczuję ząbkowania, u Nas się kończy. Kupiłam mu ze 3 dni temu Dentinox N ale nie wiem czy to jakoś jemu pomaga bo nie widzę szczególnej poprawy po posmarowaniu. Większą poprawę widziałam jak dałam czopka z paracetamolem. Ale to były na prawdę trudne dni...
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-05-04 o 20:10 |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja się nie spodziewam zębów jeszcze przez długi czas. U nas chyba genetycznie jest późne ząbkowanie, Wiki i Eryk mieli pierwszego ząbka koło 8 miesiąca. Smarowałam Dentinoxem i z Pl Bobodent miałam. I Camilię miałam też. Trochę działało. No i gryzaczki schłodzone , chrupkami sobie drapał i takie specjalne ciastka na ząbkowanie czasem mu dałam.
|
|
#2687 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a ten Dentinox to jest na receptę?
|
||
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od dawna Antek pakował ręce i paluchy do buzi i mnie to nie dziwiło, ma rączki, to próbuje z nich zrobić użytek ale dzisiaj pojękiwał tak żałośnie (nie płakał) coś w stylu "aj aj aj" i pocierał dziąsła paluszkami, albo czymkolwiek twardym co mu wpadło w ręce. I z tymi paluszkami w buzi cały czas było słychać "aj aj aj" ![]() Wydaje mi się to podejrzane, dlatego zbieram informację czym w razie czego będę mu mogła pomóc, żeby się w to "coś" uzbroić i mieć na zaś ![]() Dziąsła oglądałam, ale jeszcze tam nic nie widać. |
|
|
|
|
#2690 |
|
Gang Iren
|
Bez recepty. Ale ja nie czesto stosowałam, jak już widziałam, że męczą go te ząbki wyrzynające się, że jest ból.
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Majówka, majówka i po ![]() To chyba nawet dobrze, bo zamiast odpocząć jestem potwornie zmęczona tym wypoczynkiem - codziennie, przez 10 dni nie licząc jednego gdzieś byliśmy. A to w górach, a to na Jurze, a to w Parku, a to tam, a to sram, do tego syf w domu zrobił się nieziemski i zepsuło mi się dziecko. Moja słodziutko-pierdząca Córka stała się Kają-Córką-Pierworodną-Złośnicą-Wrzeszczącą. Także dziś ogarniam na nowo rzeczywistość, Kajuszę naprawiam, porządkuję dom i siebie co by do normalności powrócić. A to tylko na dwa tygodnie, bo potem znowu Mąż ma urlop dwutygodniowy i wszystko rozsypie się w drobny mak ![]() Co u Was? [czytałam, ale z doskoku i nie pamiętam
|
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas też, po majówce. Mąż poszedł do pracy i zostaliśmy sami... Cytat:
no to może naprawdę ząbki... mój jak na razie się ślini na potęgę, wpycha łapki do buzi i prostuje w niej palce przez co prawie wymiotuje... a jak tylko próbuję mu zabrać te rączki z buzi to płacz![]() Cytat:
. A mężowi zazdroszczę urlopu. Chciałabym aby mój też miał zaraz urlop
|
||
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
witam się wyspana
ciekawe jak długo potrwa moja radość poranka?![]() byliśmy wczoraj u znajomych,mam od nich chustę natibaby tkaną (odkupiona za rozsądną cenę) i gajerek do chrztu dla małego elegancik będzie jak talalaogólnie dzień wczorajszy bardzo szybko zleciał,rano Artur trochę marudził i bałam się jechać do znajomych(impra urodzinowa więc gwar murowany) ale o dziwo jemu dobrze się spało i otwierał oczy do jedzonka,także wszystkie przyszywane ciocie nie miały okazji nacieszyć się maleństwem
|
|
|
|
#2694 |
|
Gang Iren
|
U nas majówki brak, mąż pracował, pogoda średnia była. Więc dni jak co dzień.
|
#2695 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wcześniej szukałam śladów zębów tak jakby od góry dziąseł,a dzisiaj odchyliłam całą wargę i widzę, że na dolnej szczęce nie od góry dziąseł ale tak jakby z przodu widać prześwitujące białe cuś ![]() Cytat:
Cytat:
Pytanko mam - czy macie ubranka z F&F? Jeśli tak to jak z ich jakością? Jakoś wcześniej nie zainteresowałam się nimi, a teraz dostaliśmy w prezencie bodziaka i jest z bardzo fajnej bawełny. Popatrzyłam na ich sklep on-line i widzę, że ceny baardzo przystępne i myślę się wybrać do tesco obczaić co mają. Czy w Waszych tesco jest duży wybór ciuszków z F&F dla dzieci? W porównaniu na przykład do tego co na stronie? http://www.clothingattesco.com/baby/...uits-nightwear |
|||||
|
|
|
#2696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze je tak wypatruj bo zanim się przebiją przez zdziąsełko to jeszcze trochę czasu minie![]() ad.2 z chusty jestem zadowolona bo nosiłam ich synka gdy miał 6 m-cy(byłam jego nianią) także chusta była często w ruchu...ciekawa jestem jak mi pójdzie pierwsze wiazanie po tak długiej przerwie ![]() ad.3 ciuszki F&F są wporządku ale nie polecam welurkowych pajacyków |
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Raczkowanie
|
Kocham prostolinijnych mężczyzn
![]() Byłam Ci ja dziś u mechanika. Z Małą. Do jechała w foteliku, a na drogę z miałam nosidełko. Panowie nie potrafili wyjść z podziwu, żem taka zaradna bo „Moja staro to z dzieciakiem ino w doma siedziała, a jo żech nie wiedzioł,że takie cuda tera można obsztalować. I se Pani tak z dzidzią łazi, ja?” No boski był Cytat:
Poka strój!Cytat:
![]() To białe cuś to to My też mamy białe cusie, a wczoraj Kaja Wrzeszcząca była również mocno śliniąca, do tego gryzak mega mocno zagryzająca, także u nas znowu coś się tam dzieje.Ja lubię F&F, jakościowo okej, a bardzo ładny design mają ich ciuszki. Taki prosty.
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
F&F według mnie całkiem fajne jak na swoje ceny (chociaż tutaj też skala od 10-100zł) ale ja np. na promocjach parę bodziaków kupiłam za 7zł/szt. dużo też dostaliśmy "spadkowe" od znajomych po jednym dziecku i większość jest nadal jak nowa.
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba i ja swojemu szefunciowi poszperam w mordeczce bo jest taki wymagający i marudny jak jakiś dyrektor z poniedziałku;p Ciuszki z F&F też polecam
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gajer
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

koleżanki z aparatami do dzieła
a zdolności do robienia naprawdę dobrych zdjęć nie posiadam
chcąc nie chcąc będę musiała zrobić sobie wycieczkę po galeriach

No już prędzej na każdy miesiąc do roczku 

16.06.2012 

no to może naprawdę ząbki... mój jak na razie się ślini na potęgę, wpycha łapki do buzi i prostuje w niej palce przez co prawie wymiotuje... a jak tylko próbuję mu zabrać te rączki z buzi to płacz