|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2
Jeśli chcesz, żeby ktoś Cię wyreczył, poszukaj np. na Facebooku stronę Fashion Planet, tam sprzedawane są rzeczy z Aliexpress, oczywiście w cenach trochę innych niż oferta na Alie.
|
|
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego? Brak Ci sprytu, nie umiesz dojść do czegoś sama. Zamiast dowiedzieć się wszystkiego, wolisz, żeby ktoś to za Ciebie zrobił bo 'Ty nie umiesz'. W tym wieku już nie powinnaś mówić nie umiem, nie wiem, tylko zaraz się nauczę, zaraz się dowiem. Taka oto różnica Jestem w Twoim wieku i tak to jest dziwne, że się na tym jeszcze nie znasz.
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
może te fioletowe przypadną Ci do gustu
![]() http://www.aliexpress.com/item/Free-...690062456.html ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
może te fioletowe przypadną Ci do gustu ![]() http://www.aliexpress.com/item/Free-...690062456.html |
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Mex33 jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz zakładać karty, to zawsze pozostaje Ci e-bay i płatność paypalem
W podobnych albo nieco wyższych cenach.
|
#2376 |
|
Raczkowanie
|
pomóżcie mi znaleźć tę sukienkę na ruskiej stronie - za ni nie mogę się na niej odnaleźć
http://www.aliexpress.com/item/Cute-...819509934.html |
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nie najeżdża na Ciebie
ale jak ktoś przez Twoje zamówienie będzie miał problemy celne to pojedziesz załatwić sprawy - wątpię...
|
|
#2378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay.com/itm/Chic-Womens-...item5afbb8b29a ![]() i tu http://www.ebay.com/itm/Fashion-Wome...-/300881251749
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2014-05-03 o 17:35 |
|
|
|
|
#2380 |
|
Raczkowanie
|
ale z Ciebie błyskawica - dziękuję
|
|
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mex33 jeśli nie masz karty to nic i tak nie zakupisz na alie, zostaje ebay albo allegro. Druga rzecz- czego się boisz? Bo nie bardzo rozumiem? Zamów najpierw jedną rzecz i zobacz co, kiedy i jak przyjdzie, a później zamówisz następne. Ja tak zrobiłam, też nie od razu wiedziałam co i jak, ale najpierw przeczytałam na forach, a co było niejasne to pytałam.
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałyście może na Ali takie bluzy?
![]() ![]() PS. Zamówiłam ten sam t-shirt co Wy jednak, stwierdziłam, że jest tani i nie będę czekać aż do Was przyjdzie
|
|
|
|
#2383 |
|
Raczkowanie
|
A zamawiałyście może jeansowe spódnice? Zastanawiam się nad taką: http://www.aliexpress.com/item/Top-G...553139543.html
niestety nie moge znalezc jej na rosyjskiej stronie i cały czas się waham ;/ |
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Mex33, kilka prostych porad:
1. Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post i strony z linków, które dołączyłyśmy ![]() 2. Boisz się problemów prawnych związanych z zamawianiem zza granicy, ale nie boisz się obciążać tymi problemami osób trzecich - zwłaszcza, że w razie czego umyjesz ręce od sprawy. Aczkolwiek zakupy na Ali są bezpieczne, no chyba że chcesz zamawiać hurtowe ilości sprzętu, w co wątpię skoro zaznaczyłaś nam, że chodzi Ci o kilka tanich ciuszków. W takim razie bez stresu ![]() 3. Jeżeli chcesz, aby Cię ktoś wyręczył, to kupuj na allegro lub stronach reklamujących się na facebooku. Licz się jednak z tym, że dana rzecz będzie kosztowała nawet 3 razy drożej - za niewiedzę się płaci ![]() 4. Założenie konta na Ali to chwila. Wystarczy podstawowa znajomość angielskiego lub przetłumaczenie strony na polski (prawy górny róg). 5. Płatność kartą to też chwila. Wystarczy przepisać dane z karty. 6. Jeśli nie masz karty, to idź do banku i poproś o wyrobienie. Zapłacisz za to max kilkanaście złotych, choć jeśli to będzie Twoja pierwsza karta, to może i nawet dostaniesz ją za darmo. Tak, to trochę dziwne, że nie orientujesz się jak sobie poradzić ze sprawami związanymi z płatnościami w wieku 19 lat, ale spokojnie, możesz wszystko nadrobić - wystarczy,że będziesz CHCIAŁA to zrobić ![]() 7. Jeżeli zakupy na Aliexpress napawają Cię tak dużym lękiem, to sobie odpuść i się nie stresuj ![]() 8. Jak jednak się zdecydujesz wyrobić kartę bankomatową oraz założyć konto na Ali, to: - patrz punkt 1 - zadaj u nas pytanie, a na pewno ktoś Ci pomoże
Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2014-05-03 o 19:28 |
|
|
|
#2385 |
|
Rozeznanie
|
Co do czekania na przesyłkę, czekam na jedną dla kumpla i jej ni widu nie słychu, zawisnęła na statusie 2014-04-13 15:16, Package sent, BEIJING
Mam do Was takie pytanko, czy któraś może widziała na rosyjskich stronach albo sama kupiła torbę z tego linka. Cały czas się zastanawiam, czy ona ma w środku jakieś zamknięcie, żeby ktoś sobie niepowołany nie wsadził łapy do niej i nie wyciągnął portfela tudzież ebooka http://www.aliexpress.com/item/2013-...097812823.html Na innej aukcji jest niby ta sama i widać, że ma zapięcie, ale ten Chińczyk nie ma sprzedaży paska a ja torby noszę na ramieniu a nie w ręku. http://www.aliexpress.com/item/Hot-S...068613614.html Napisałam do niego zapytanie, ale nie wiem czy zrozumie co to shoulder strip ?
|
|
|
|
#2386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A te trzecie to nie są przez przypadek właśnie te? Ja tak sobie was podczytuję i podczytuję... I założyłam wirtualną kartę w ING i szukam pierwszej rzeczy do zamówienia - czegoś w miarę taniego na próbę, ale na ali jest tak dużo pięknych rzeczy, że sama nie wiem co wybrać. ![]() Mam jeszcze jedno pytanie do was - jaka jest różnica między stanikiem w rozmiarze DDD a w rozmiarze F? Bo mniej więcej powinno być to to samo, a na stronach niektóre są właśnie DDD a inne F i nie wiem który wybrać
|
|
#2387 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4628677 9]
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- gdzie znalazłaś takie miseczki? ja wszystko co wynalazłam to najwięcej rozmiar C miało http://www.aliexpress.com/category/1...shipCountry=pl tutaj miseczki F. Z lewej strony do wyboru są różne miseczki
|
#2389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale z tych ich tabelek to wychodzi mi inny rozmiar niż mam normalnie, to chyba tym się zasugeruje. |
|
|
|
|
#2390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mozesz podac przykładową strone rosyjską z odzieżą/torebkami/obuwiem ?? |
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ktore zamawiaja dzieciece ciuszki-mozecie doradzic jaki rozmiar wybrac tutaj- http://www.aliexpress.com/item/Baby-...706353529.html potrzebuje ubranko na 116cm
a nie mam jak porownac bo chcialam kupic na prezent
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2014-05-03 o 20:50 |
|
|
|
#2392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem z niej bardzo zadowolona, zmieści wszystko
|
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dokładnie pasek od torby ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę wszystko pomieści
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kojarzycie na ali tego typu spodenki jeansowe z koronką http://wpina.pl/storage/32000/4161/c...3a552e0de3.jpg ?
mam jeszcze pytanie do tych z was, ktore robily eskalacje sporu - ile trzeba czekac na rozpatrzenie tego ? mi juz chyba 2 tyg mijaja.
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo super! Tez szukałam jakiś sporych rozmiarów (nosze 70f) ale nic nie mogłam znaleźć. Dzieki ze sie podzieliłaś linkiem
|
|
|
|
|
#2397 |
|
Konto usunięte
|
przeglądam te staniki i cholercia, dziewczyny tu wcześniej wrzucały linki do takich pięknych, ale wszystkie do miseczki C max, a te większe to takie na jedno kopyto robione:/
|
|
|
|
#2398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma tam rozmiaru na nasze 116. Największy jest 4t a to odpowiednik mniej więcej naszego 110. Ty musiałabyś szukać co najmniej rozmiaru 5. |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Jestem w Twoim wieku i tak to jest dziwne, że się na tym jeszcze nie znasz.

a nie mam jak porownac bo chcialam kupic na prezent