Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 20:16   #631
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Wlasnie BeautifulLie sie dlugo nie odzywa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:18   #632
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wlasnie BeautifulLie sie dlugo nie odzywa.

Moze telefon sie jej zepsul
A tak powaznie to mam nadzieje ze po prostu tak milo spedza majowke
Stary 2014-05-03, 20:31   #633
Ela87
Zakorzenienie

Aaaa. Ok... wczoraj sie odzywala jakos mi umknelo

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Dobra nudy tutaj to Wam cos napisze.
Moja szwagierka (chrzestna Oli) ostatnio mnie rozwala. Kilka razy przy niej razem z tz gadalismy, ze nie za bardzo lubimy róż.
A ona ostatnio chyba oszalala. Na chrzciny kupila rozowa sukien, rozowa bluze, rozowe buciki, rozowe rajtuzki to nic, ze buciki to chyba na nastepne lato, sukienka rozmiar 68 czyli na lato, ale welurowa czy polarowa cos takiego no raczej na lato nie bardzo. No, ale teraz gwóźdź programu, ostatnio dala Oli... RÓŻOWE FUTERKO nosz ile mozna? W ogole futerko to rozmiar jakis 80 jak nie lepiej. Powiedzialam juz tztowi, na szczescie on podziela moje zdanie, ze wiem, ze szkoda tych ciuszkow, ale ja nie zamierzam jej tego zakladac owszem mam kilka sztuk rozowych body, ale zakladam do tego np biale gacie czy cos, a ona wszystko perfidnie rozowe daje. Ostatnio do mnie "no niech Ola rosnie, bo mam ochote pokupowac jej sukieneczki". Z jednej strony ja rozumiem, bo jak ona urodzila swoja corke, to mieli nieciekawie i nie stac ja bylo na strojenie, ale ja jej kilka razy mowilam, ze nie lubie rozu i dopoki Ola nie bedzie sama w stanie decydowac o tym co chce nosic, to rozu bede unikala...
Czy niepotrzebnie sie denerwuje?

Stary 2014-05-03, 20:36   #634
teQiba
Moderator

Mysle Ela ze niepotrzebnie sie denerwujesz, co nie zmienia faktu ze jesli nie lubicie rozu to tego nie zakladaj - jak mi sie cos nie podoba z prezentow to nigdy na sile nie uzywam - niby prezentów nie powinno sie wydawac ale ja wole dac komus kto wiem ze skorzysta
Stary 2014-05-03, 20:47   #635
Ela87
Zakorzenienie

Nie mam w sumie nic do rozu i czasami mozna ubrac, ale bez przesady. Poza tym ja jestem praktyczna i nie lubie kupowac czegos, co nie jestem pewna, ze zaloze, bo sukienka chocby mi sie podobala, to nie zaloze, bo nie nadaje sie nawet jak bedzie 20 stopni. Buciki tez nie wiem czy zaloze, bo dopoki Ola nie bedzie chodzila nie chce jej zakladac zadnych bucikow, wychodze z zalozenia, ze stopa musi byc luzna
Aaa i jeszcze 3 pary rozowych skarpetek
Moze faktycznie za bardzo sie denerwuje, ale szkods mi troche tych ciuszkow, ale nie przemoge sie

Stary 2014-05-03, 21:02   #636
Smarrita
Wtajemniczenie

Ela- z jednej strony nie dziwię się, że się denerwujesz bo mówiłaś że nie lubisz różu,a ona Ci kupuje różowe ciuszki. Więc tak jakby nie słuchała albo specjalnie to robiła. I tylko dlatego nie dziwię się że się denerwujesz. A co do samego kupowania ciuchów np zdecydowanie za ciepłych na lato- wyluzuj. Zawsze komuś kiedyś się mogą przydać
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:15   #637
teQiba
Moderator

Szkoda Twoich nerw Skoro ktos kupuje cos nie myslac czy sie przyda to tak na.prawde szkoda jego pieniedzy, nic poza tym
Stary 2014-05-03, 21:20   #638
Ela87
Zakorzenienie

Macie racje. Glupia ja przynajmniej bede miala okazje sama cos kupic malej

Stary 2014-05-03, 21:23   #639
margo80
Zakorzenienie

Ela - rozumiem Cię doskonale, też "kocham" takie nietrafione prezenty. i podobnie jak Wy, ile mogliśmy, tyle uciekaliśmy od różu. co nie znaczy, że nie nosiła i nie nosi wcale, ale nigdy nie zrobiliśmy z niej landrynki. Ty też się nie dajesz i słusznie. popieram

czbasia - trudno radzić w kwestii wózka, musisz wiedzieć gdzie i ile go zamierzasz użytkować.
a foteliki sprawdź na www.fotelik.info. ja osobiście z przedziału 9-18 polecam Roemer King Plus.

pomożcie mi to zrozumieć, bo nie ogarniam. w nocy Przemo zatkany, w nosie furczało, pomógł dopiero Nasivin. po porannej drzemce, koło 11 rano użyłam Streimaru i fridą wyciągnęłam sporo białych glutów. cały dzień nos czysty, oddychał swobodnie, to samo wieczorem - ściągnęłam jakieś małe glutki, katar to to nie był. po karmieniu, odłożony do łóżeczka, ja w tym czasie ogarniałam Ewę, zaglądałam do niego, gdy podnosił alarm. słychać było kilka razy jakby mu się coś do gardła podnosiło i łykał to ponownie, a zaraz potem nos zapchany na maxa. czy to możliwe, że zamiast ulewać, idzie mu to do nosa i zapycha???

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:26   #640
Ela87
Zakorzenienie

U mnie jest to samo. Nie ulewa, ale nagle zaczyna furczec i ida biale kozy ale chyba nie ma powodu do strachu

Stary 2014-05-03, 21:32   #641
margo80
Zakorzenienie

no nie ma, tylko ja myślałam, że on katar od Ewy złapał, a może wcale nie... to chyba do zdrowych z nim w poniedziałek pojadę, na kontrolę postępów wyganianiu pryszczycy :P

Ewcia
Przemek
Stary 2014-05-03, 21:34   #642
mariolasl
Zakorzenienie

Margo może tak byc. Marco często jak jadł to mu mleko nosem wypływalo.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Ela nie denerwuj sie, a ciuszki sprzedaj lub podaruj .

Z telefonu...
Stary 2014-05-03, 21:38   #643
teQiba
Moderator

Cytat:
Macie racje. Glupia ja przynajmniej bede miala okazje sama cos kupic malej

No i slusznie

A co do rozu to ja sie nie dziwie - dla mnie nie ma nic gorszego niz cala rozowiutka dziewczynka i do tego najlepiej rozowe lakierki i rozowa opaska na lysej glowce z wielkim rozowym kwiatem

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Ela - rozumiem Cię doskonale, też "kocham" takie nietrafione prezenty. i podobnie jak Wy, ile mogliśmy, tyle uciekaliśmy od różu. co nie znaczy, że nie nosiła i nie nosi wcale, ale nigdy nie zrobiliśmy z niej landrynki. Ty też się nie dajesz i słusznie. popieram

czbasia - trudno radzić w kwestii wózka, musisz wiedzieć gdzie i ile go zamierzasz użytkować.
a foteliki sprawdź na www.fotelik.info. ja osobiście z przedziału 9-18 polecam Roemer King Plus.

pomożcie mi to zrozumieć, bo nie ogarniam. w nocy Przemo zatkany, w nosie furczało, pomógł dopiero Nasivin. po porannej drzemce, koło 11 rano użyłam Streimaru i fridą wyciągnęłam sporo białych glutów. cały dzień nos czysty, oddychał swobodnie, to samo wieczorem - ściągnęłam jakieś małe glutki, katar to to nie był. po karmieniu, odłożony do łóżeczka, ja w tym czasie ogarniałam Ewę, zaglądałam do niego, gdy podnosił alarm. słychać było kilka razy jakby mu się coś do gardła podnosiło i łykał to ponownie, a zaraz potem nos zapchany na maxa. czy to możliwe, że zamiast ulewać, idzie mu to do nosa i zapycha???
Niestety nie mam pojecia.
Ale Kacprowi tez w nocy cos w nosie furczy, a w dzien czysto
Stary 2014-05-03, 21:43   #644
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja jestem inna, bo ja z żalem ostatnio stwierdziłam, że młoda wyrosła z pajaca 56 a miała jeden taki piękny różowy. A założyła go tylko 2 razy. Dziś sprawdzałam czy może jednak dałoby się ją w go wcisnąć ale bidulka musiałaby mieć nogi podkurczone. Tylko, że to nie taki świński róż, takich nie lubię tylko taki mocny ciemny. Ale bardzo mi się ona z nim podobała. Zresztą chyba Wam zdjęcie kiedyś w nim pokazywałam.

Ja już mam reklamówę ciuchów do odłożenia właśnie tez takich "zimowych" na lato, które teściowa kupuje. Jeszcze muszę przejrzeć te które mi się nie podobają i też odłożyć, żeby nie musieć ich prać i prasować. Z jednej strony fajnie że kupuje a z drugiej...ostatnio nic mi się nie podoba co kupuje, a nic sobie z tego nie robi jak się jej mówi, żeby już nie kupowała
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:48   #645
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Dobra nudy tutaj to Wam cos napisze.
Moja szwagierka (chrzestna Oli) ostatnio mnie rozwala. Kilka razy przy niej razem z tz gadalismy, ze nie za bardzo lubimy róż.
A ona ostatnio chyba oszalala. Na chrzciny kupila rozowa sukien, rozowa bluze, rozowe buciki, rozowe rajtuzki to nic, ze buciki to chyba na nastepne lato, sukienka rozmiar 68 czyli na lato, ale welurowa czy polarowa cos takiego no raczej na lato nie bardzo. No, ale teraz gwóźdź programu, ostatnio dala Oli... RÓŻOWE FUTERKO nosz ile mozna? W ogole futerko to rozmiar jakis 80 jak nie lepiej. Powiedzialam juz tztowi, na szczescie on podziela moje zdanie, ze wiem, ze szkoda tych ciuszkow, ale ja nie zamierzam jej tego zakladac owszem mam kilka sztuk rozowych body, ale zakladam do tego np biale gacie czy cos, a ona wszystko perfidnie rozowe daje. Ostatnio do mnie "no niech Ola rosnie, bo mam ochote pokupowac jej sukieneczki". Z jednej strony ja rozumiem, bo jak ona urodzila swoja corke, to mieli nieciekawie i nie stac ja bylo na strojenie, ale ja jej kilka razy mowilam, ze nie lubie rozu i dopoki Ola nie bedzie sama w stanie decydowac o tym co chce nosic, to rozu bede unikala...

Ja też nie cukierkuje Majki owszem mamy różowych ciuchów troszkę, ale ubieram ją różnie, a już napewno nie całkiem na różowo
Tym futerkiem mnie zabiłaś

Cytat:

Mi położna powiedziała że te białe gile to norma i tak jak pisze Mariola to mleko też w kółko takie Majce wyciągam. Pamiętam też że jak była mniejsza to po jedzeniu tak charczała jakby właśnie miała zapchany nos, ale to też podobno normalne

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:49   #646
Ela87
Zakorzenienie

Nie wiem jak wytlumaczyc moj stosunek do rozowego, zebyscie skumaly o co chodzi
O. Juz wiem. Nie lubie "ksieżniczkowo-rozowych" ciuszkow falbanki, cekinki i takie
Sama kupilam ogrodniczki rozowe Oli ale one jakies takie nie typowo ksiezniczkowe, takie normalne. Ale to bylo w lumpiem a z lumpa bralam co bylo, na kolory nie bardzo moglam patrzec. Teraz w sumie kupuje wszystko nowe na all czy w promocjach w sklepach stacjonarnych i nic jeszcze rozowego nie kupilam

Stary 2014-05-03, 21:49   #647
margo80
Zakorzenienie

teściowe są niereformowalne

a ja właśnie dumam nad wyborem fotelika w przedziale 15-36kg dla Ewuli.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-05-03, 21:51   #648
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja też nie cukierkuje Majki owszem mamy różowych ciuchów troszkę, ale ubieram ją różnie, a już napewno nie całkiem na różowo
Tym futerkiem mnie zabiłaś

ooo tego slowa mi brakowalo. Cukierkowo

Cytat:

Jak cos znajdziesz sensownego to daj znac, bede wiedziala na przyszlosc

Stary 2014-05-03, 21:55   #649
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
O. Juz wiem. Nie lubie "ksieżniczkowo-rozowych" ciuszkow falbanki, cekinki i takie
Sama kupilam ogrodniczki rozowe Oli ale one jakies takie nie typowo ksiezniczkowe, takie normalne. Ale to bylo w lumpiem a z lumpa bralam co bylo, na kolory nie bardzo moglam patrzec. Teraz w sumie kupuje wszystko nowe na all czy w promocjach w sklepach stacjonarnych i nic jeszcze rozowego nie kupilam

podzielam Twoje zdanie w kwestii różu. ja się jeszcze dawniej zarzekałam, że żadnych cekinów itp. ale zdarza mi się kupić coś takiego, tylko wtedy patrzę, żeby nie było różowe, jeśli ma inne "dodatki", za którymi nie przepadam. i do tej pory nie przemogłam się, więc moje dziecko nie ma niczego z Hello Kitty, nie cierpię tego kocura wczoraj widziałam, że nawet smoczki już z nim produkują...

dzięki za podzielenie się nosowymi doświadczeniami, jestem spokojniejsza

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Jak cos znajdziesz sensownego to daj znac, bede wiedziala na przyszlosc

małż mi wyznaczył zadanie znalezienia takiego, który będzie miał dobre oceny w testach, dawał się zamontować na bazę isofix w jego aucie i w zwykły sposób w moim. dumam, czy to jest w ogóle możliwe.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-05-03, 22:13   #650
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Dobra nudy tutaj to Wam cos napisze.

Olej jak ona nie rozumie to jej problem. Nie zakładaj, a potem powiesz nagle że wyrosła
albo jak będzie większa nałożysz do zabawy w piachu i rozedrze.
Cytat:
A takie duże rozpiętości są dobre? Bo kiedyś gdzieś wyczytałam że nie bardzo. A nie chciałabym też co 5 kg kupować nowego bo mąż nie wyrobi z kasą

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 22:33   #651
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Moi znajomi bardzo sobie chwalą Recaro podejrzewam że i Ja sie w przyszłości na nie zdecyduje

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 22:36   #652
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Olej jak ona nie rozumie to jej problem. Nie zakładaj, a potem powiesz nagle że wyrosła
albo jak będzie większa nałożysz do zabawy w piachu i rozedrze.
Zawsze moge powiedziec, ze kilka razy zalozylam, nie widujemy sie czesto przeciez

Stary 2014-05-04, 00:02   #653
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Z tym za ciepłym masz racje. Ja wyczytałam, że dziecku można podać nawet z lodówki z tym, że nie będzie zadowolone. W innym miejscu czytałam, żeby nie podawać za zimnego bo można dziecko przeziębić. Jak u mnie karmienie trwa długo to czasami podgrzewam synkowi jeszcze to mleko.

U Szymka też na główce pojawił się jakby łupież. Nie wiem czy tak zaczyna się ciemieniucha, ale muszę koniecznie kupić jakiś specyfik.

Ja w jednej butelce biorę odmierzoną porcję wody, a w drugiej porcję proszku. później wsypuje proszek i gotowe =)

Ja kupiłam podgrzewacz jak byłam z Szymkiem w szpitalu- zbędny wydatek. Szybciej podgrzewam butelkę wodą z czajnika niż nim.

Zazdroszczę! Ja przez to że miałam karmić małego butlą nie mam prawie pokarmu. A wcześniej przed każdym karmieniem ściągałam więcej niż potrzebował... Nie poddaje się i walczę, może uda się jeszcze przywrócić dobrą laktacje.

Mój Szymek był dokarmiany w szpitalu i do domu kupiłam takie samo mm- nan1 pro. Dokarmiałam go sama, raz na jakiś czas, zawsze po próbie nakarmienia cyckiem. Jak miał 2 tyg byłam u pediatry i konsultowałam karmienie. Mój Szymek jadł o wiele za mało dlatego miałam zamiast cycka podawać butlę- by kontrolować ile je. ściągałam swój pokarm ale jak zaczęło mi brakować na jedną porcję zaczął dostawać częściej. Teraz staram się odwrócić ten trend i nauczyć go cycka ale jest ciężko.

Ja też. Smaruje mu buźkę kremem z baby dream ale on chyba bez filtra jest więc go zasłaniam.

Wit D daje się cały czas. K podaje się tylko gdy kp, gdy tylko mm wtedy bez K bo jest już w mm. Gdy mieszane to K co drugi dzień. Przynajmniej tak mi wszyscy tłumaczyli.

limonka współczuje gości. u mnie też normą są parogodzinne wizyty. Ręce opadają. Teraz się już nie cackam i wychodzę na stryszek odciągnąć pokarm. Może wychodzę na gbyra ale dziecko jest dla mnie ważniejsze niż ploty!

Skąd ja to znam, robię wszystko żeby laktację przywrócić i zacząć małego tylko piersią karmić. Liczę, że się uda.

Szczepienie mam za 2 tygodnie i nie mam pojęcia jakie wybrać...

Chyba dzisiaj przesadziłam z cytowaniem
Ja na ciemieniuche stosuje zwykly olejek ze slodkich migdalow, smaruje glowke wyczesuje i myje. Nie mam problemu z tym zeby glowke natluscic
Kciuki za kp

Cytat:
Dziecko mi ponad pol godziny marudzilo nie wiedzialam o co chodzi. Sciagnelam jej gacie i spokoj bezwstydnica mi rosnie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Chcialabym tak ale Ewa praktycznie bez przerwy wisi na cycku co nie znaczy ze caly czas je. Śpi z sutem w zębach albo z buzia na cycu jak na poduszce. Co jakiś czas possie. Trudno o ściąganie pokarmu w takim ukladzie ale nie narzekam. Jestem szczęśliwa ze udalo się nam z KP bo walczylysmy o to dlugo.
W nocy czasem mi się udaje ściągnąć.

TeQiba - wiem co cxujesz bo tez mialam placzacego synka. Wiem ze jest trudno ale naprawde to nie trwa wiecznie. Juz niedlugo wyrosnie z tych rykow zobaczysz! Taki typ nic nie poradzisz trzeba przeczekac. A potem zostsnie ci taki fajny radosny chlopak jak moj

Lutien gratuluje ostatnia mamusiu i witam Kamilke!

Mialam nie trzymać diety i jeść wszystko ale widzę latwo nie będzie.dziś wyskoczyla Ewie czerwona plamka na policzku, uczulenie. Z nowości wczoraj zjadlsm tosta z serkiem topionym. Albo za dużo nabialu jem? Bo pije mleko, maslanke jem twarog. A lista rzeczy zakazanych przez moja polozna jest dluuuga...
Gratuluje udanego kp
Ja jem bardzo duzo nabialu, wrecz tylko nim sie objadalam na poczatku

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A ja się boję, że jak go posadzę z przodu to będe tylko na niego patrzeć i wjadę w drzewo posadze z tyłu i niech siedzi. Jutro jedziemy zaprosić chrzestną, ok 15 min jazdy, to jakoś wytrzyma
Słoneczko moje na pewno będzie lepiej. Olcia Eli się naprawiła. Smoczka nadal nie chce? Może dawaj mu aż załapie. Wiem, ze niektórzy tak robią i dzieci się uczą.

Mikołaj też tak czasem ma ewentualnie jeszcze mu ściągam pampersa,żeby wywietrzył jajka widać, że mu sie podoba wczoraj podniosłam dupsko, żeby założyć pampersa to sobie osikał pól buzi

jutro będzie nowy, lepszy dzień

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ula po szczepieniu trochę marudna, ale poszło raczej bezproblemowo

Lutien, ogromne gratulacje! Dużo zdrówka dla Was Ale się cieszę, że u nas wszystkie dzieci zdrowe i bez większych problemów, oprócz brzuszkowych

Jaki śliczny

U mnie też dzisiaj kiepsko, poza tym jakoś roboty miałam dużo i fizycznie tez styrana jestem.

Pi pierwsze, to normalne, że czasem myśli gorsze, kiedy człowiek umęczony i fizycznie i psychicznie. Najważniejsze wiedzieć, ze tak czasem jest. Kacper nie będzie taki wiecznie - zacznie bardziej interesować się otoczeniem, będzieci razem się bawić, zajmie się trochę sobą Może spróbuj na siłę trochę pouczyć go tego smoczka, tak jak wspomniała Elunka? Byłoby Ci dużo łatwiej. Oby szybko było lepiej U nas Ula nie jest jakaś bardzo problemowa, a też mam czasem doły - ostatnio smuteczek mnie dopadł, że trzeba wszytsko pod nią planować - idiotyzm, przeciez wiadomo było i tak naprawdę nie męczy mnie to wcale a zły dzień się zdarzył i akurat to mnie rozżaliło

1. Moja Ulka też najlepiej się czuje z gołym tyłkiem

My kupiliśmy filtr z bebydream, ale zamawiam w przyszłym tygodniu paczkę z gemini i chcę kupić jakiś filtr mineralny - pewnie wybiorę jakiś od Sroki. Też robię wszytsko, żeby Młodej słońce nie machnęło - u nas chyba w ogóle byłaby tragedia, bo Ula się robi rudawa po tatusiu (ale cii, Tż mnie obrzuca takim spojrzeniem, jak coś na ten temat wspomnę, że już powinnam trupem leżeć - kompleksik )

ja zdj na kompie musze obejrzec. Brawa za szczepienie, przynajmniej juz jestescie po
A ten filtr ross to jest bez alkoholu? Bo widzialam ze sa dwie formuly

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Jeszcze mam gości, więc poodpisuje jutro.
Tylko krôtkie info- po szczepieniu ok, usg nerek ok a "mała" waży w 9 tygodniu 5880 gram wskoczyła w 95 centyl...

Trzymam kciuki za Mamusie marudek i "always look at the bright side..." Za Tygryskiem

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Ula i Gucio
Emi jest wielka a powiem Ci ze ja tez taka bylam ale dlatego ze mnie mama przekarmiala...

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Teqiba oby u was w koncu nastaly lepsze dni a spacery w chuscie wchodza,w rachube? Moze Kaclerek bedzie wrazlizym mezczyzna
No ale byloby dobrze gdyby przestal plakac duzo sil dla Ciebie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 03:27   #654
BeautifulLie
Zadomowienie

Hej dziewczyny :-* wybaczcie czasu nie mam żeby pisać bo malemu ze tak powiem odbija :/ caly dzień się drze a w nocy gaworzy o,O a ja padam na twarz.

Ela teq miło że o mnie pamiętacie. :-*

Ela różowy w nadmiarze jest wstrętny a szwagierka to chyba przesadza :/

Ula Gucio słodkości <3

Teqiba współczuję beksy i marudy znam ten ból :/

Nadane telegrafem ... xD
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 08:23   #655
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Teqiba oby u was w koncu nastaly lepsze dni a spacery w chuscie wchodza,w rachube? Moze Kaclerek bedzie wrazlizym mezczyzna
No ale byloby dobrze gdyby przestal plakac duzo sil dla Ciebie

Mam nadzieje ze to zapowiedz wrazliwosci a nie wrzasku wymuszacza
Musze z TZ wyprobowac spacer z chusta, bo troche sie boje ze w polowie spaceru stwierdzi ze juz mu sie chusta znudzila i bylby problem A tak TZ bedzie pchal pusty wozek w razie co

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny :-* wybaczcie czasu nie mam żeby pisać bo malemu ze tak powiem odbija :/ caly dzień się drze a w nocy gaworzy o,O a ja padam na twarz.

Ela teq miło że o mnie pamiętacie. :-*

Ela różowy w nadmiarze jest wstrętny a szwagierka to chyba przesadza :/

Ula Gucio słodkości <3

Teqiba współczuję beksy i marudy znam ten ból :/

Nadane telegrafem ... xD
To widze ze nie tylko mnie rozdarciuch sie trafil - tez sie trzymaj
Stary 2014-05-04, 09:04   #656
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Monkaa- pytalam pediatry co z tą wagą Emi- póki jest w siatkach i karmię tylko piersią mam się nie przejmować. To pewnie przez częste karmienia nocne, bo w dzień jest spokój z jedzeniem. Długościowo też urosła, także nie jest bardzo okrągła.

No i będzie miała teraz więcej ruchu, bo tak nie lubi leżeć na brzuchu, że dziś z tatusiem nauczyła się przewracać na plecy. I zrobiła to z 10 razy, aż tż nagrał, bo ja dosypiałam dzisiejsze nocne pobudki.
Szok.

Ela- te ciuszki od siostry mojej sa rózne, ale sporo jest różowych, bo producenci wychodzą z zalozenia, ze wieksze dziewczynki chodza tylko w rozu- ale da sie znaleźć rzeczy uniseks. Mala Lena nie ma jednak skrzywienia cukierkowego, a wrecz woli szalec w dresach. Nie rozowych
No i darowanemu koniowi... Futerko mozesz potem na allegro sprzedac

Moj tz zaszalal i naszej Emi kupil z okazji 2 miesięcy... Pluszowego Ctuhlu z Lovecrafta... Stwierdzil, ze mala musi uczyc sie, co dobre

Trzymam kciuki za kp, malych krzykaczy i wstaje wreszcie z lozka. Od jutra odpisuje z kompa

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2014-05-04 o 09:12
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 09:21   #657
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ja na szybkiego bo niedawno wstałam a na od 10 mam lekcje. Muszę pochwalić Niusię - jest prawdziwym aniołkiem, dziś w nocy obudziła się tylko 2 razy a w zasadzie, gdyby mi się chciało wstać o 6 to byłby raz ale po pobudce o 6 pospałyśmy sobie jeszcze prawie do 9 . Wczoraj też była grzeczna, oglądałyśmy sobie razem 'Sex in the city' . Kto oglądał, ten oglądał, Niuśka spała mi na rękach ale może to lepiej, w końcu to serial raczej od lat 18 . A poza tym znowu byłam na basenie i zrelaksowałam się tam za wszystkie czasy, cieszę się zwłaszcza na powrót do sauny bo pływałam, jak wiecie, i tak prawie do ostatniego tygodnia ale na saunie to już prawie rok nie byłam. Poza tym jest jeszcze kilka rzeczy, które mnie cieszą ale nie będę na razie nic mówić, żeby nie zapeszać .
A dziś oprócz lekcji planuję pofarbować włoski i poczytać. Ale to wszystko od Niusi zależy. Mamy też mieć gości.
A jakie Wy macie plany?

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
A proszę bardzo mam taką Fisher Price papasan :
fajna!

Cytat:
U mnie jest to samo. Nie ulewa, ale nagle zaczyna furczec i ida biale kozy ale chyba nie ma powodu do strachu
Na wizycie, pani pediatra i zresztą położna przez tel. wcześniej też, mówiła mi, że to normalne, nie martw się .

Pisałyście jeszcze o 'dobrych radach' i muszę tu pochwalić dziadków bo myślałam, że będzie dużo gorzej, że będą się wtrącać na każdym kroku, pouczać mnie, robić wyrzuty, jak na chwilę zostawię dziecko - nic z tych rzeczy. Czasem może tata coś próbuje podpowiedzieć ale jak się rozkręca to szybko go uciszam . Ogólnie oboje są zakochani w Niusi, a dziadek to w ogóle zwariował na jej punkcie. Wczoraj nawet dostał ochrzan bo tyle nosił Niusię, że aż jej się potówki porobiły na karku . I nawet brat, który wcześniej, jak wiecie, stawał okoniem, bardzo ją polubił i sam się doprasza, żeby ją ponosić itp.

A poza tym może jest zimno ale jakie piękne słońce za oknem!!!

Pięknego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-05-04 o 09:23
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 09:45   #658
mara86
Raczkowanie

Muszę się pochwalić, że Oskar dziś zaczął jeść bez nakładki na sutki. Trochę nas sytuacja zmusiła. Bo w nocy zapodziała mi się

Cytat:

Moja przyjacióła ma tak samo ze swoją córą. W zasadzie każdy wie, że dziewczyny nie lubią różowego. Blanka bardzo mało ma różowych rzeczy. Nawet pościel ma błękitną. Ale uważam do tej małej psotnicy taki róż by nie pasował.

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

Nadane telegrafem ... xD
Staś to mały nocny marek. Mam nadzieje, że mu się unormują pory dnia.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja na szybkiego bo niedawno wstałam a na od 10 mam lekcje. Muszę pochwalić Niusię - jest prawdziwym aniołkiem, dziś w nocy obudziła się tylko 2 razy a w zasadzie, gdyby mi się chciało wstać o 6 to byłby raz ale po pobudce o 6 pospałyśmy sobie jeszcze prawie do 9 . Wczoraj też była grzeczna, oglądałyśmy sobie razem 'Sex in the city' . Kto oglądał, ten oglądał, Niuśka spała mi na rękach ale może to lepiej, w końcu to serial raczej od lat 18 . A poza tym znowu byłam na basenie i zrelaksowałam się tam za wszystkie czasy, cieszę się zwłaszcza na powrót do sauny bo pływałam, jak wiecie, i tak prawie do ostatniego tygodnia ale na saunie to już prawie rok nie byłam. Poza tym jest jeszcze kilka rzeczy, które mnie cieszą ale nie będę na razie nic mówić, żeby nie zapeszać .
A dziś oprócz lekcji planuję pofarbować włoski i poczytać. Ale to wszystko od Niusi zależy. Mamy też mieć gości.
A jakie Wy macie plany?

fajna!

Na wizycie, pani pediatra i zresztą położna przez tel. wcześniej też, mówiła mi, że to normalne, nie martw się .

Pisałyście jeszcze o 'dobrych radach' i muszę tu pochwalić dziadków bo myślałam, że będzie dużo gorzej, że będą się wtrącać na każdym kroku, pouczać mnie, robić wyrzuty, jak na chwilę zostawię dziecko - nic z tych rzeczy. Czasem może tata coś próbuje podpowiedzieć ale jak się rozkręca to szybko go uciszam . Ogólnie oboje są zakochani w Niusi, a dziadek to w ogóle zwariował na jej punkcie. Wczoraj nawet dostał ochrzan bo tyle nosił Niusię, że aż jej się potówki porobiły na karku . I nawet brat, który wcześniej, jak wiecie, stawał okoniem, bardzo ją polubił i sam się doprasza, żeby ją ponosić itp.

A poza tym może jest zimno ale jakie piękne słońce za oknem!!!

Pięknego dnia!
Widze, że mała wie co dobre, też lubię ten serial. My w dalszym ciągu na działce. Dobrze, że zostaliśmy bo zapowiada się słoneczny dzień.

wysłane z smartfona
Stary 2014-05-04, 11:02   #659
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Monkaa- pytalam pediatry co z tą wagą Emi- póki jest w siatkach i karmię tylko piersią mam się nie przejmować. To pewnie przez częste karmienia nocne, bo w dzień jest spokój z jedzeniem. Długościowo też urosła, także nie jest bardzo okrągła.

No i będzie miała teraz więcej ruchu, bo tak nie lubi leżeć na brzuchu, że dziś z tatusiem nauczyła się przewracać na plecy. I zrobiła to z 10 razy, aż tż nagrał, bo ja dosypiałam dzisiejsze nocne pobudki.
Szok.

Ela- te ciuszki od siostry mojej sa rózne, ale sporo jest różowych, bo producenci wychodzą z zalozenia, ze wieksze dziewczynki chodza tylko w rozu- ale da sie znaleźć rzeczy uniseks. Mala Lena nie ma jednak skrzywienia cukierkowego, a wrecz woli szalec w dresach. Nie rozowych
No i darowanemu koniowi... Futerko mozesz potem na allegro sprzedac

Moj tz zaszalal i naszej Emi kupil z okazji 2 miesięcy... Pluszowego Ctuhlu z Lovecrafta... Stwierdzil, ze mala musi uczyc sie, co dobre

Trzymam kciuki za kp, malych krzykaczy i wstaje wreszcie z lozka. Od jutra odpisuje z kompa
Musiałam luknąć co to te Ctuhlu masakra

Stary 2014-05-04, 11:16   #660
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że Oskar dziś zaczął jeść bez nakładki na sutki. Trochę nas sytuacja zmusiła. Bo w nocy zapodziała mi się
zazdroszczę.. my się dalej musimy z tymi cholerstwami bujać :/ nie lubię tego dziadostwa - spada, odkleja się, Młody zrzuca rękami, gubi się nocą (szkoda, że się nie swieci w ciemnosciach :P) i jest ryk no ale... bez nakładek Młody nie złapie, choć za każdym razem męczę go (o ja okropna matka, torturuję głodne dziecko), żeby próbował bez nich...
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości