|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Wlasnie BeautifulLie sie dlugo nie odzywa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#632 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A tak powaznie to mam nadzieje ze po prostu tak milo spedza majowke
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa. Ok... wczoraj sie odzywala
jakos mi umknelo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Dobra nudy tutaj to Wam cos napisze. Moja szwagierka (chrzestna Oli) ostatnio mnie rozwala. Kilka razy przy niej razem z tz gadalismy, ze nie za bardzo lubimy róż. A ona ostatnio chyba oszalala. Na chrzciny kupila rozowa sukien, rozowa bluze, rozowe buciki, rozowe rajtuzki to nic, ze buciki to chyba na nastepne lato, sukienka rozmiar 68 czyli na lato, ale welurowa czy polarowa cos takiego no raczej na lato nie bardzo. No, ale teraz gwóźdź programu, ostatnio dala Oli... RÓŻOWE FUTERKO nosz ile mozna? W ogole futerko to rozmiar jakis 80 jak nie lepiej. Powiedzialam juz tztowi, na szczescie on podziela moje zdanie, ze wiem, ze szkoda tych ciuszkow, ale ja nie zamierzam jej tego zakladac owszem mam kilka sztuk rozowych body, ale zakladam do tego np biale gacie czy cos, a ona wszystko perfidnie rozowe daje. Ostatnio do mnie "no niech Ola rosnie, bo mam ochote pokupowac jej sukieneczki". Z jednej strony ja rozumiem, bo jak ona urodzila swoja corke, to mieli nieciekawie i nie stac ja bylo na strojenie, ale ja jej kilka razy mowilam, ze nie lubie rozu i dopoki Ola nie bedzie sama w stanie decydowac o tym co chce nosic, to rozu bede unikala...Czy niepotrzebnie sie denerwuje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#634 |
|
Moderator
|
Mysle Ela ze niepotrzebnie sie denerwujesz, co nie zmienia faktu ze jesli nie lubicie rozu to tego nie zakladaj - jak mi sie cos nie podoba z prezentow to nigdy na sile nie uzywam - niby prezentów nie powinno sie wydawac ale ja wole dac komus kto wiem ze skorzysta
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam w sumie nic do rozu i czasami mozna ubrac, ale bez przesady. Poza tym ja jestem praktyczna i nie lubie kupowac czegos, co nie jestem pewna, ze zaloze, bo sukienka chocby mi sie podobala, to nie zaloze, bo nie nadaje sie nawet jak bedzie 20 stopni. Buciki tez nie wiem czy zaloze, bo dopoki Ola nie bedzie chodzila nie chce jej zakladac zadnych bucikow, wychodze z zalozenia, ze stopa musi byc luzna
![]() Aaa i jeszcze 3 pary rozowych skarpetek Moze faktycznie za bardzo sie denerwuje, ale szkods mi troche tych ciuszkow, ale nie przemoge sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela- z jednej strony nie dziwię się, że się denerwujesz bo mówiłaś że nie lubisz różu,a ona Ci kupuje różowe ciuszki. Więc tak jakby nie słuchała albo specjalnie to robiła. I tylko dlatego nie dziwię się że się denerwujesz. A co do samego kupowania ciuchów np zdecydowanie za ciepłych na lato- wyluzuj. Zawsze komuś kiedyś się mogą przydać
|
|
|
|
#637 |
|
Moderator
|
Szkoda Twoich nerw
Skoro ktos kupuje cos nie myslac czy sie przyda to tak na.prawde szkoda jego pieniedzy, nic poza tym
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Macie racje. Glupia ja
przynajmniej bede miala okazje sama cos kupic malej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Ela - rozumiem Cię doskonale, też "kocham" takie nietrafione prezenty. i podobnie jak Wy, ile mogliśmy, tyle uciekaliśmy od różu. co nie znaczy, że nie nosiła i nie nosi wcale, ale nigdy nie zrobiliśmy z niej landrynki. Ty też się nie dajesz i słusznie. popieram
![]() czbasia - trudno radzić w kwestii wózka, musisz wiedzieć gdzie i ile go zamierzasz użytkować. a foteliki sprawdź na www.fotelik.info. ja osobiście z przedziału 9-18 polecam Roemer King Plus. pomożcie mi to zrozumieć, bo nie ogarniam. w nocy Przemo zatkany, w nosie furczało, pomógł dopiero Nasivin. po porannej drzemce, koło 11 rano użyłam Streimaru i fridą wyciągnęłam sporo białych glutów. cały dzień nos czysty, oddychał swobodnie, to samo wieczorem - ściągnęłam jakieś małe glutki, katar to to nie był. po karmieniu, odłożony do łóżeczka, ja w tym czasie ogarniałam Ewę, zaglądałam do niego, gdy podnosił alarm. słychać było kilka razy jakby mu się coś do gardła podnosiło i łykał to ponownie, a zaraz potem nos zapchany na maxa. czy to możliwe, że zamiast ulewać, idzie mu to do nosa i zapycha??? |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest to samo. Nie ulewa, ale nagle zaczyna furczec i ida biale kozy
ale chyba nie ma powodu do strachu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
no nie ma, tylko ja myślałam, że on katar od Ewy złapał, a może wcale nie... to chyba do zdrowych z nim w poniedziałek pojadę, na kontrolę postępów wyganianiu pryszczycy :P
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Margo może tak byc. Marco często jak jadł to mu mleko nosem wypływalo.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Ela nie denerwuj sie, a ciuszki sprzedaj lub podaruj . Z telefonu...
|
#643 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A co do rozu to ja sie nie dziwie - dla mnie nie ma nic gorszego niz cala rozowiutka dziewczynka i do tego najlepiej rozowe lakierki i rozowa opaska na lysej glowce z wielkim rozowym kwiatem Cytat:
Ale Kacprowi tez w nocy cos w nosie furczy, a w dzien czysto
|
||
|
|
|
#644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już mam reklamówę ciuchów do odłożenia właśnie tez takich "zimowych" na lato, które teściowa kupuje. Jeszcze muszę przejrzeć te które mi się nie podobają i też odłożyć, żeby nie musieć ich prać i prasować. Z jednej strony fajnie że kupuje a z drugiej...ostatnio nic mi się nie podoba co kupuje, a nic sobie z tego nie robi jak się jej mówi, żeby już nie kupowała |
|
|
|
|
#645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym futerkiem mnie zabiłaś Cytat:
|
||
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak wytlumaczyc moj stosunek do rozowego, zebyscie skumaly o co chodzi
![]() O. Juz wiem. Nie lubie "ksieżniczkowo-rozowych" ciuszkow falbanki, cekinki i takie ![]() Sama kupilam ogrodniczki rozowe Oli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
teściowe są niereformowalne
a ja właśnie dumam nad wyborem fotelika w przedziale 15-36kg dla Ewuli. |
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo tego slowa mi brakowalo. Cukierkowo Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za podzielenie się nosowymi doświadczeniami, jestem spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- małż mi wyznaczył zadanie znalezienia takiego, który będzie miał dobre oceny w testach, dawał się zamontować na bazę isofix w jego aucie i w zwykły sposób w moim. dumam, czy to jest w ogóle możliwe. |
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo jak będzie większa nałożysz do zabawy w piachu i rozedrze. Cytat:
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#653 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za kp Cytat:
Cytat:
Ja jem bardzo duzo nabialu, wrecz tylko nim sie objadalam na poczatku Cytat:
Cytat:
ja zdj na kompie musze obejrzec. Brawa za szczepienie, przynajmniej juz jestescie po ![]() A ten filtr ross to jest bez alkoholu? Bo widzialam ze sa dwie formuly Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Teqiba oby u was w koncu nastaly lepsze dni a spacery w chuscie wchodza,w rachube? Moze Kaclerek bedzie wrazlizym mezczyzna No ale byloby dobrze gdyby przestal plakac duzo sil dla CiebieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny :-* wybaczcie czasu nie mam żeby pisać bo malemu ze tak powiem odbija :/ caly dzień się drze a w nocy gaworzy o,O a ja padam na twarz.
Ela teq miło że o mnie pamiętacie. :-* Ela różowy w nadmiarze jest wstrętny a szwagierka to chyba przesadza :/ Ula Gucio Teqiba współczuję beksy i marudy znam ten ból :/ Nadane telegrafem ... xD |
|
|
|
#655 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to zapowiedz wrazliwosci a nie wrzasku wymuszacza ![]() Musze z TZ wyprobowac spacer z chusta, bo troche sie boje ze w polowie spaceru stwierdzi ze juz mu sie chusta znudzila i bylby problem A tak TZ bedzie pchal pusty wozek w razie co ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Monkaa- pytalam pediatry co z tą wagą Emi- póki jest w siatkach i karmię tylko piersią mam się nie przejmować. To pewnie przez częste karmienia nocne, bo w dzień jest spokój z jedzeniem. Długościowo też urosła, także nie jest bardzo okrągła.
No i będzie miała teraz więcej ruchu, bo tak nie lubi leżeć na brzuchu, że dziś z tatusiem nauczyła się przewracać na plecy. I zrobiła to z 10 razy, aż tż nagrał, bo ja dosypiałam dzisiejsze nocne pobudki. Szok. Ela- te ciuszki od siostry mojej sa rózne, ale sporo jest różowych, bo producenci wychodzą z zalozenia, ze wieksze dziewczynki chodza tylko w rozu- ale da sie znaleźć rzeczy uniseks. Mala Lena nie ma jednak skrzywienia cukierkowego, a wrecz woli szalec w dresach. Nie rozowych ![]() No i darowanemu koniowi... Futerko mozesz potem na allegro sprzedac ![]() Moj tz zaszalal i naszej Emi kupil z okazji 2 miesięcy... Pluszowego Ctuhlu z Lovecrafta... Stwierdzil, ze mala musi uczyc sie, co dobre Trzymam kciuki za kp, malych krzykaczy i wstaje wreszcie z lozka. Od jutra odpisuje z kompa
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-05-04 o 09:12 |
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja na szybkiego bo niedawno wstałam a na od 10 mam lekcje. Muszę pochwalić Niusię - jest prawdziwym aniołkiem, dziś w nocy obudziła się tylko 2 razy a w zasadzie, gdyby mi się chciało wstać o 6 to byłby raz ale po pobudce o 6 pospałyśmy sobie jeszcze prawie do 9 . Kto oglądał, ten oglądał, Niuśka spała mi na rękach ale może to lepiej, w końcu to serial raczej od lat 18 . A poza tym znowu byłam na basenie i zrelaksowałam się tam za wszystkie czasy .A dziś oprócz lekcji planuję pofarbować włoski i poczytać. Ale to wszystko od Niusi zależy. Mamy też mieć gości. A jakie Wy macie plany? fajna! Cytat:
.Pisałyście jeszcze o 'dobrych radach' i muszę tu pochwalić dziadków bo myślałam, że będzie dużo gorzej, że będą się wtrącać na każdym kroku, pouczać mnie, robić wyrzuty, jak na chwilę zostawię dziecko - nic z tych rzeczy. Czasem może tata coś próbuje podpowiedzieć ale jak się rozkręca to szybko go uciszam . Ogólnie oboje są zakochani w Niusi, a dziadek to w ogóle zwariował na jej punkcie. Wczoraj nawet dostał ochrzan bo tyle nosił Niusię, że aż jej się potówki porobiły na karku . I nawet brat, który wcześniej, jak wiecie, stawał okoniem, bardzo ją polubił i sam się doprasza, żeby ją ponosić itp. A poza tym może jest zimno ale jakie piękne słońce za oknem!!! ![]() ![]() ![]() Pięknego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-04 o 09:23 |
|
|
|
|
#658 | |||
|
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić, że Oskar dziś zaczął jeść bez nakładki na sutki. Trochę nas sytuacja zmusiła. Bo w nocy zapodziała mi się
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wysłane z smartfona
|
|||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale... bez nakładek Młody nie złapie, choć za każdym razem męczę go (o ja okropna matka, torturuję głodne dziecko), żeby próbował bez nich...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

jakos mi umknelo
to nic, ze buciki to chyba na nastepne lato, sukienka rozmiar 68 czyli na lato, ale welurowa czy polarowa cos takiego
no raczej na lato nie bardzo. No, ale teraz gwóźdź programu, ostatnio dala Oli... RÓŻOWE FUTERKO
nosz ile mozna? W ogole futerko to rozmiar jakis 80 jak nie lepiej. Powiedzialam juz tztowi, na szczescie on podziela moje zdanie, ze wiem, ze szkoda tych ciuszkow, ale ja nie zamierzam jej tego zakladac

przynajmniej bede miala okazje sama cos kupic malej
ale chyba nie ma powodu do strachu 

bezwstydnica mi rosnie 

U nas Ula nie jest jakaś bardzo problemowa, a też mam czasem doły - ostatnio smuteczek mnie dopadł, że trzeba wszytsko pod nią planować - idiotyzm, przeciez wiadomo było i tak naprawdę nie męczy mnie to wcale a zły dzień się zdarzył i akurat to mnie rozżaliło
(ale cii, Tż mnie obrzuca takim spojrzeniem, jak coś na ten temat wspomnę, że już powinnam trupem leżeć - kompleksik
a spacery w chuscie wchodza,w rachube? Moze Kaclerek bedzie wrazlizym mezczyzna 
no ale... bez nakładek Młody nie złapie, choć za każdym razem męczę go (o ja okropna matka, torturuję głodne dziecko), żeby próbował bez nich...
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013