|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
kiss12550 - nadal Ci potrzebny projekt pieczątki? My sobie robiliśmy. Daj znać na PW bo na forum nie zaglądam ostatnio za często.
Oficjalnie zaczęliśmy już rozdawać zaproszenia. Pomimo, że są baaaardzo kolorowe i mało "ślubne" jak na razie podobają się wszystkim . Niestety były już dwie odmowy... Np. chrzestna TŻ, z terminem porodu wstrzeliła się idealnie w datę naszego ślubu ![]() I oczywiście gratuluję wszystkim nowym żonom ![]() A zamiast pudełka na koperty marzy mi się to coś - http://www.zarahome.com/webapp/wcs/s...ductId=3331201 . Jest ekstra, od góry się otwiera i cena zmalała o połowę.
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-05-04 o 13:22 |
|
|
|
#1922 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Cytat:
Będziecie dobrze. Trzymam kciuki Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyobrażam sobie jak stoisz obok, a wszyscy ściskają mamę
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy na koperty klatke, taka z targu staroci, otwierana od gory
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
My mamy takie pudełko w naszym kolorze przewodnim http://allegro.pl/pudelko-na-koperty...148731107.html Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się, że będzie takie porządne. Jest naprawdę fajnie zrobione i ładnie wykończone.
|
#1928 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale czemu? Może nie wie czy sobie życzysz tego A nieee nieee wychodziłyśmy osobno z kościoła
|
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie się marzy drewniane pudełko ![]() Cytat:
![]() Elrosa w takim przypadku ta odmowa może jest najlepszym rozwiązaniem. Nie będziesz stresowała się na własnym ślubie wujkiem Kate Noir dużo zdrowia dla siostry i maleństwa |
||
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
Kurka, ale cudowne to drewniane pudełko... TŻ mi powinien zablokować dostęp do konta, bo najwięcej schodzi na takie właśnie pierdółki
Już wszystko w sumie mamy, ale na pewno jeszcze się znajdzie coś co MUSZĘ mieć
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 98 dni.
|
|
#1932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no właśnie nie opłaca się odsyłać, samo pudełko kosztuje 30zł, a stracić 20zł za przesyłkę w dwie strony... mamy już prawie cały układ do pierwszego tańca
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam pudelko na koperty na all chyba za 25zł i jestem bardzo zadowolona, jest zrobione z grubego kartonu
poza tym i tak wątpie, ze ktoś zwróci na nie uwagę no ale niech bedzie jak juz jest ![]() Dziewczyny, czekam wlasnie na wycene tego bukietu (plus butonierka i bransoletka dla świadkowej). Jak babka dobrze wyceni to go biore zawine go szczelnie i nic się nie powinno stać ![]() co myslicie? mnie urzekł bardzo |
|
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Panny Młode
Mogę dołączyć do ślubnych plot? Trochę późno, ale w grupie jakoś raźniej będzie czekać na ten dzień
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ![]() Ale tu dzis pustki
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Kolejne zaproszenia rozdane
najfajniejsze, że wszystcy potwierdzili i będą Cytat:
Wiadomość dla wszystkich Jeśli któraś uważa, że jest coś ze mną nie tak to alarmować Jak już pisałam z enzunio, moja babcia robi straszną tajemnicę z tego, że wychodzę za mąż jak ktoś ją pyta to zbywa temat i ogólnie dziwnie się w tym temacie zachowuje... i jak już wspominałam jest dosyć dziwną kobietą... jak moja siostra cioteczna była w ciąży to też robiła z tego straszną tajemnicę, bo powiedziała, że dziecko to będzie dopiero jak się urodzi.... (jak kuzynka poinformowała, że jest w ciąży to babcia nawet użyła sformułowania, że to nie dziecko tylko gips...). Poza tym mamy u niej mieszkać po ślubie (ma 2 domy na podwórku) i z tego też tajemnicę robi ma nam kupić szafę do "nowego domu" i jak byliśmy ją oglądać, to pojechała też z nami jej koleżanka (ta sama co o ślubie nie mogła wiedzieć). Babcia jej powiedziała, że to JA chcę kupić tą szafę do swojego domu (w którym obecnie mieszkam). I jak ta pani zapytała gdzie chcę tą szafę postawić (wie gdzie mieszkam i że nie mam na nią miejsca) to już chciałam powiedzieć, że to babcia kupuje dla mnie do nowego domu to babcia przerwała mi zanim zdążyłam powiedzieć słowo, że chcę ją kupić, bo jest tania i kiedyś może gdzieś ją postawię zatkało mnie konkretnie i nie wiedziałam co powiedzieć... nie wiem może ja jestem dziwna i nie ma w zachowaniu babci nic złego.... poza tym ona wie, że ja nie mam nic przeciwko, żeby rozpowiadała o ślubie. Wręcz przeciwnie. Zawsze jak kogoś spotkam to się chwalę i czasem ktoś z rodziny dzwoni do babci i gratuluje, że wychodzą za mąż, a babcia mówi na to jedynie "...a no wychodzi. A co tam u Was?"... Przepraszam za długi wpis, ale musiałam to wylać z siebie ![]() pysia1987 - bukiet piękny jak cena będzie dobra to brać |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Ah już tam nie pójdę.. Mama mi kogoś poszuka, bo w BB i tak musiałabym iść sama i też nie wiadomo jakby wyszło.
Ysia z niecierpliwością czekam na c.d. o brzuchu! Prócz tego zazdroszczę takiego barwnego życia... ja jak siądę.. Ale muszę Ci powiedzieć, że obiecałam sobie wziąć się w garść i coś z tym zrobić! ![]() Anesthesia też tak myślę. Ale cóż "dorośli" raz mówią, że młodzi nie chcą zakładać rodzin, bo im się nie śpieszy a jak mają mniej niż 25 to źle.. Wciągałam brzuch żeby nie pomyśleli, że w ciąży jestem!! pff xD Moją mamę wciągnęła ciotka z wujkiem wciągnęli w temat czemu tak wcześnie.. potem dlaczego nie opłaca nam się być w Unii Europejskiej. A ja z TŻ oglądałam na przyrodniczym jak wąż zjada przez ponad godzinę myszkę... Cytat:
http://decorisus.pl/c/0/249/Kopert%C...ieniedzmi.html te z drewna wyglądają mi trochę lepiej. A to widziałyście? http://slubnezakupy.blogspot.com/201...-skrzynka.html mi się podoba, ale co świadkowa będzie ze skrzynką stała? ![]() zakrecona_kropka najgorzej z tym płaszczykiem, bo spada mi z ramion, ale pójdziemy coś z tym zrobić. Co już zrobione!? Mamy rozdane 4 zaproszenia! Ale spaliłam przy koleżance! Parę lat się nie widziałyśmy, w sumie słyszałam, że facet się jej oświadczył, ale zapomniałam xD i napisałam z osobą towarzyszącą ;o oj ja głupia, już trudno. Mam jeszcze dorobić 5 zaproszeń, bo wyszło w praniu, że jednak zaproszę koleżanki ze studiów i miałam nie zapraszać paru z rodziny mieszkającej na drugim krańcu Polski, ale przez sms wyszło, ze się wybierają, więc aż glupio, doślę pocztą xD Ogólnie to nie podoba mi się to chodzenie z zaproszeniami... Nie otwierają przy mnie ;( a szkoda, bo robiłam je sama i chciałam znać niektórych zdanie.. Prócz tego boziu te tematy!! Ale nic. Najgorsi są już z mojej strony zaproszeni, ze znajomymi już poleci
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-05-04 o 20:05 Powód: coś nie tak z linkami xD |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1940 |
|
Raczkowanie
|
No to tak: jesteśmy razem 6,5 roku (dokładnie od 26.11.2007
), zaręczyliśmy się w 2011 (26.08), a ślub bierzemy 26.07.2014 mamy po 24 lata, ja prawie-psycholog, TŻ- prawie- nauczyciel (obydwoje bronimy się w lipcu ). Co jeszcze chcecie wiedzieć? :P Bo jak się rozpiszę to wyjdzie wpis długości "Pana Tadeusza"
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisz, pisz chętnie poczytamy! Biorąc pod uwagę fakt, że dziś nie ma co dużo czytać
|
|
#1942 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą, każdy wiek ma swoje prawa- babcie bywają specyficzne, nie ma się czym przejmować ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
). Obydwoje uwielbiamy muzykę- ja śpiewam, B. gra na perkusji (już zastanawiamy się nad jakimś popisowym numerem na wesele ). Generalnie straszne z nas świry, ale takie pozytywne świry ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- jeszcze może coś o ślubie i weselu, bo przecież o tym jest wątek ślub konkordatowy, duże wesele (mój TŻ ma wielką rodzinę), suknia kupiona, buty też, obrączki zamówione, zaproszenia zrobione, teraz zastanawiam się nad bukietem i fryzurą- muszę się wybrać na jakąś próbną makijaż robię sama ![]() Mój mężczyzna garnituru jeszcze nie ma- twierdzi, że zdąży mam nadzieję, bo jeśli nie, to pójdzie do ołtarza w dresie :P
|
||
|
|
|
#1943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
activelifestylenie mampojecia co twojej babci jest czemu tak sie zachowuje, moze zawsze taka byla tylkowczesniej nie mialas powodu zeby to zauwazyc ? u mnie babcia (mama taty) rozpowiedziałą wszytskim dookoła na samym poczatku nie mając jeszcze zaporszenia,ledwo sale zarezerwowalismy hahah, a dziadek gada w stylu: '' wychodzi za mąż, wychodzi tak tak, wiesz syna już mają, poza tym to już czas'' ?? poczulam sie stara, jak to uslyszalam i zmuszana przez to ze dzieckojesttakze satrsi ludzie maja swoje dziwactwa Cytat:
wklubie mających facetów i 'mam jeszcze czas' WITAMY!
|
|
#1944 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra jakaś ! w pale mi sie nie mieści..Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może to lepsze niż paplanie na prawo i lewo tak jak taka jedna nasza dalsza sąsiadka.. moja kolezanka zaszła w ciąże, wiedziała o tym ona, jej rodzice, chlopak i jego rodzice, i sąsiądka skąd ? no a jak wiedziała sąsiadka, to i pół okolicy też
|
|
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
bardorja, moja suknia: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,26907.html
zakochałam się w niej od pierwszego włożenia
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-05-04 o 20:45 |
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po długim weekendzie
Gratuluję majowym żonom i życzę wszystkiego naj naj Potrzeba mi było tego wyjazdu, 4 dni ze znajomymi nad jeziorem. Zero myślenia o sprawach ślubnych i utracie pracy. Tylko grill, alkohol, spanie i tak w kółko było bardzo przyjemnie!A dzisiaj powrót do rzeczywistości. Mogę się pochwalić że 60% gości zaproszonych, deklarują przyjście prawie wszyscy w związku z tym boję się że na sali może być ciut za ciasno no ale jakoś to tam będzie. W tym tygodniu trzeba dalej zapraszać, plus musimy iść dać na zapowiedzi w końcu i wybrać wiązanki. Dzisiaj jak przyjechałam z tego wyjazdu do rodziców to mama nieodstępowała mnie na krok, widziałam ukradkiem że płacze. Zapytałam czy to przez ślub, ona że tak. i że nie mogą już z tatą spać spokojnie tak bardzo to przeżywają. Żeby nie było mam 27 lat Widziałam się dzisiaj z moją świadkową i gadałyśmy o wieczorze panieńskim. Trochę pomysłów jest, coś wymyślimy fajnego
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
sama na początku czegoś takiego szukałam, ale w końcu kupiłam całkiem inną
|
|
#1948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1949 | |
|
Raczkowanie
|
jutro wrzucę zdjęcie, bo mam na drugim komputerze- jedno jedyne, schowane przed TŻ, żeby przypadkiem się nie natknął
nie chcę, żeby wiedział, jak będę wyglądać w dniu ślubu musi z wrażenia zbierać szczękę z podłogi ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() skad jesteście?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

. Niestety były już dwie odmowy... Np. chrzestna TŻ, z terminem porodu wstrzeliła się idealnie w datę naszego ślubu 

pierwsze słyszę!
Dzisiaj poszłam do kościoła moich rodziców, był nawet mój tata ateista, a po mszy kupa ludzi podchodziła do mojej mamy i jej gratulowała!!! 

i jak ktoś ją pyta i mówi, że fajnie, że wychodzę za mąż to ona zmienia temat... Ostatnio mi jej koleżanka to powiedziała i myślałam, że się za nią spalę ze wstydu 
Już wszystko w sumie mamy, ale na pewno jeszcze się znajdzie coś co MUSZĘ mieć 

ma nam kupić szafę do "nowego domu" i jak byliśmy ją oglądać, to pojechała też z nami jej koleżanka (ta sama co o ślubie nie mogła wiedzieć). Babcia jej powiedziała, że to JA chcę kupić tą szafę do swojego domu (w którym obecnie mieszkam). I jak ta pani zapytała gdzie chcę tą szafę postawić (wie gdzie mieszkam i że nie mam na nią miejsca) to już chciałam powiedzieć, że to babcia kupuje dla mnie do nowego domu to babcia przerwała mi zanim zdążyłam powiedzieć słowo, że chcę ją kupić, bo jest tania i kiedyś może gdzieś ją postawię
zatkało mnie konkretnie i nie wiedziałam co powiedzieć... nie wiem może ja jestem dziwna i nie ma w zachowaniu babci nic złego.... poza tym ona wie, że ja nie mam nic przeciwko, żeby rozpowiadała o ślubie. Wręcz przeciwnie. Zawsze jak kogoś spotkam to się chwalę 
jak cena będzie dobra to brać 
skąd ?
no a jak wiedziała sąsiadka, to i pół okolicy też