|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() a Ultra bo mi nie zacytowało. Hania też nie je łyżeczką. tzn musi mieć w rączce i babrać jak ja Ją karmię, coś tam próbuję to buzi pakować. ale żeby sama jadła to jeszcze trochę
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko ja sobie teraz nie wyobrazam biurka i calego osprzetu, no fucking way, jeszcze jak mowisz, ze nie gra w zadna konkretna gre i nie pracujecie na kompie....
Czesc, czesc dziewczyny ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem !helo£!..nadrabiam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
właśnie popijam miód pitny ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Neti, polać?
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie taki skladziko-pie.rdolnik ale ze mamy lapka to tamten stoi praktycznie nieuzywany
|
|
|
|
|
#3516 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrabiam długi weekend; tradycyjnie mam nerwa na TŻ poza tym w środę po południu Filip nam złapał katar, przez weekend się rozkręcił, a dzisiaj mu przechodzi już, także było miło a dzisiaj na zakończenie była masakra, cały dzień jęczał i płakał, o wszystko dosłownie: że mu daję chrupka, a nie paluszka; że wyrzucił smoczek, a ja mu podałam; że misiu spadł na podłogę z kanapy.... mam dość długich weekendów![]() Cytat:
![]() nie będę oryginalna i napiszę, że świetnie wyglądasz Cytat:
![]() dobrze, że szybko zareagowałaś i nic się nie stało i tak sprawdziłam, ale nie było niestety Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jej miny i usmiech zawsze genialne
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u nas choroby minęły ( odpukać) choć pojawil się znow katar, ale na razie ( tfu tfu tfu ) tylko katar. no i właśnie, tu moje pytanie: czy sa wśród nas jeszcze maluchy niezaszczepione na tą odre, rozyczke i swinke ???
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorne dzien dobry bardzo
![]() Stoi przede mną kawał sernika, pól ptasiego mleczka i serek tutti o smaku ciasteczkowym z rodzynkami i skórką pomaranczową . Nalezy mi sie, jak psu buda. Za to, ze po dzisiejszym dniu nadal mam pełnię władzy umysłowej. Dzieciowi przerżnęły sie dolne czwórki i z racji tego spuszczam na jego dzisiejsze zachowanie zaslone milczenia ![]() . Amen. Widziałyscie na fejsie jaka lasencja z naszej CHARLIZZ??? Szczena mi opadła nadrabianie czas zaczac
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i chwalę się CHODZIMY JUZ NA CAŁEGO ![]() FEWCIU ale pieknie Blanusia zjeżdża, my many malą plastikową zjeżdżalnie chyba Smoby?....i niestety maly nie moze ogarnac zjezdzania... GRATULACJE dla nowych malutkich człowieczkow! DEBRAH zdrowrczka dla Amelci! MISIA odnośnie fotelikow, słyszałam ze TYLKO i wyłącznie te montowane z tylu (podobno za przedni może byc mandat ale nie wiem czy to prawda)....no i HAMAX Z FUNKCJA ROZKŁADANIA podobno super. Więcej nie pamiętam, majówka w domku ale całkowicie bez kompa dlatego mnie nie bylo...ale kto bu tam to zauwazyl ![]() Kupiliśmy dziś rowery, na raty rzecz jasna...ale takie jak chciałam-miejskie a'la retro.... Teraz muszę właśnie upolowac fotelik i kask dla Antonia. No a od jutra już pelna para dieta...na razie tak ciężko mi szlo...bo 2 imprezki byly i "starałam" się pilnować.ale od jutra ruszam z ćwiczeniami..na początek coś leciutkiego...proszę trzymajcie kciuki..bo ja to tak mało wytrwala jestem. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-04 o 21:26 |
|
|
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jeszcze nie . Jakoś takwyszło..... Cytat:
Nie wiem jakie to gierki internetowe Twój gra, ale mój gra też. Powiedział, że żeby grać na lapku to musiałby kupić takiego za 6-8 tys. Więc stacjonarny wychodzi taniej. Ale też mnie wkurza, bo dużo miejsca zajmuje. |
||
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46300065]ja lapki kocham od pierwszego którego miałam, pracuję na nim (fakt, głównie pisanie) i też nie wyobrażam sobie stacjonarki dla siebie
właśnie popijam miód pitny ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Neti, polać? [/QUOTE]Of kors ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3522 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o ja cie piernicze, ale Wam Michas zrobił klimat Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3523 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dzięki za sprawdzenie tych butów Cytat:
![]() Cytat:
bo ja mam dwa do wyboru i zdecydować się nie mogę
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja motam się między tymi- http://allegro.pl/markowy-rower-miej...199105027.html http://allegro.pl/rower-miejski-mexl...187398833.html a mój Mąż właśnie nie chce miejskiego tylko crossowy no a ten trochę kosztuje
|
|
#3526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Debrah, gdzieś Ty tą ospę podłapała?
Illusion, Igi genialny Gojka, dobrze, że macie już diagnozę i oby było tylko lepiej ale mnie wkurza rozmiarówka w pepco ) i znowu do pepco - 21, 22, 23 za małe 24 nie było, 25 za dużeCytat:
ale dobrze, że tak się skończyło i obyło się bez szyciaCytat:
![]() jestem, jestem chyba nie do Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas Filip jak tylko widzi mojego tatę z puszką, to od razu na nim wisi i zawleczkę musi oderwać, a ostatnio patrzy jak nalewa do kufla i ciągle powtarza "tjana, tjana, tjana" jaka długaśna szyja Jej tu wyszła ![]() ja się zameldowałam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46299799] proponuję suplementację
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
fajne te miejskie rowery, bardzo mi się podobają, ale u nas na wy.dup.czyskach lepiej się górskie sprawdzają
![]() neti, co do TŻ i roweru, to jakoś faceta na takim nie widzę, nie wiem, może się nie znam, ale patrzę przez pryzmat tego, co mój TŻ by powiedział jakbym mu zaproponowała taki
|
#3529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
doczekał sie?
![]() co za pozycja Cytat:
byłam, widziałam ![]() Cytat:
Jest na obozie w tej swojej Tracji sracji. Pije wode z kałuzy, na.pier.dala mieczykiem i gardzi łącznoscia telefoniczną u nas tez dos amodzielnego jedzenia droga daleka jak do Rio babra w tym czego nie zje ![]() podziekuje ![]() Cytat:
ja mam stacjonarnego uzywke, bo po taniosci no i neta mam z neostrady podciagniętego z liveboxa od brata, ale gdybym miała kase to bym lapka brała ![]() Helloł MEDUZA MARSI, Skarbie, dziekuje, ale jak pisałam wyzej, juz na all zamówiłam
|
||||
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle mamy regres w jedzeniu obiadków po tej całej diecie eliminacyjnej " a teściowa nie pomaga, wrecz przeciwnie. Czuję jakbym na nowo wproeadzała mu stale posiłki,
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-05-04 o 22:09 |
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3532 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sylwia doczekał
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za Ciebie Neti mocno zaciskam kciuki Czesc ELLLMI |
|
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Najpierw odnosnie mojego wcześniejszego postu bo widzę, że się zadzialo.
Fewciu: Ja akurat jestem zwolennikiem spania blisko dziecka - ale ja mam dziecko, które tego potrzebuje by czuć się bezpiecznie, więc w to nie ingeruję. Gdyby ona chciała spać sama, a ze mną było jej źle - to by spała. Bo idea dla mnie ważna i sensowna jest wtedy - gdy służy temu konkretnemu dziecku. Bo przecież dzieci są różne, różnych rzeczy potrzebują, różnych warunków do spania, różnych bodźców. W żadnym miejscu mojego postu nie bylo krytyki adresowanej do Ciebie Nie napisałam też nigdzie, że spanie samotne ( bo mnie chodziło cały czas o samotność a nie o samodzielność) jeśli dziecko nie zgłasza sprzeciwu, nie wyraża niepokoju i tak dalej i tak dalej - jest czymś szkodliwym. Bo nie jest. Szkodliwe to jest ignorowanie sygnałów, które wysyła dziecko i celowe narażanie go na stres. A to cos zupelnie innego Uszy do góry i nie bierz mojego posta do siebie Pamietaj, że ja jestem rodzicem dziecka z takimi a nie innymi emocjonalnymi potrzebami - i to też determinuje moje spojrzenie Cytat:
Cytat:
Nawijka: a niech Tż weźmie jeszcze pod uwagę: dziecko na 100000% będzie mu stacjonarkę wyłączać w trakcie pracy i znienacka, bo będzie stał na podlodze i dziecko sięgnie przycisku. Sprawdzone
|
||
|
|
|
#3536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale zamiar mam, tylko jakoś mi umyka ten temat ostatnio
|
||||
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze w temacie stolików miałam pisać - też jestem na kupnie mamutów z ikei (koleżanka miała być dzisiaj i kupić przy okazji, ale się nie odezwała) i tak czytając Was dzisiaj doszłam do wniosku, że chrzesniakowi TŻ na roczek też kupimy, bo wszystko inne ma, a to mu się i tak przyda
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
ELLMI, MEDUZZA
NETI, fajne rowerki! DEBRAH jak zwykle pisze tak, ze klekajcie narody! BOKEH nam spitolila gdzies... NANCY, eee to jak sie dalo go zjesc to na pewno nikt nic nie zauwazyl ![]() Dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi odnosnie kompa. Mysle podobnie jak Wy, wytoczylam wszystkie dziala i nie zamierzam sie zgadzac z TZ ![]() AGA, gierki internetowe w stylu menagera pilkarskiego na fb, czyli zadna rewelacja potrzebujaca wypas sprzetu ![]() SILVER, wlasnie my na kawalerce z aneksem 27m mamy obecnie to nieszczesne biurko z kompem i zajmuje to zdecydowanie zbyt wiele miejsca. DEBRAH, dokladnie tak! Kubus uwielbia pstrykac wlacznikiem od kompa i to tez byl moj argument przeciwko stacjonarce ![]() Ale UWAGA - TZ jest na etapie pt."moze i masz racje z tym laptopem...." co za ciołek maly :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja M też się rozkrecila i śmiga od niedawna na dwóch nogach. Czasem się zapomni i śmiga na 4, ale to już coraz rzadziej. A co do diety, to 3mam kciuki. Jakaś specjalna, czy po prostu MZ plus ćwiczenia? Co do jedzenia samodzielnego, to u nas są próby, ale idzie coraz lepiej ![]() Co do usypiania, to M od początku zasypiala sama. Teraz to tylko jak ma skok, to trzeba z nią posiedzieć. A codziennie, to jest pa pa i kimono
Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2014-05-04 o 23:30 |
||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Heja, dziecie zasnelo spokojnie, w hustawce
o godz 22 Zdjelismy mu dzisiaj bok lozeczka nasz duzy chlopczyk..... Poki co przekrecil sie z pleckow na brzuszek i nie spadl, ciekawe, jak reszta nocy. Wynieslismy fotel i podnozek (co by sie nie wspial na parapet) i wozek (co by sie nie wspail i czasem tam nie postanowil spac) i generalne przemeblowanie mieszkania (w biurze mam swoj kacik do czytania Potem zostanie tylko maly remont w pokoju mlodego. Nawijko moj gra/gral w rozne gry na necie i w gre nie wchodzila zadna stacjinarka, tylko laptop. Ale kupil samsunga za 4,5tys zaraz po slubie. Tazke te 2lata temu to naorawde konkret sprzet byl. A biurko i krzeslo mamy w dawnej jadalni zamienilam to na swego rodzaju biuro i jest pierdyliard razylepiejBuziaki kochane spac ide ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

generalnie taki skladziko-pie.rdolnik
mam dość długich weekendów

klask i:
babra w tym czego nie zje