|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Dzien dobry
Ciezka koncowka dlugiego weekendu byla bom musiala w koncu za prace zaliczeniowe sie wziac, maj mam strasznie przerabany pod wzgledem uczelnianym wiec przynosze Wam usprawiedliwienie wczoraj podczytywalam, duuuzo fajnych wiadomosci ale poodnosze sie jak wroce po poludniu do domku, bo z komory to nerwicy dostane,i nastepny obowiazek czeka do pisania :/ Oki spadam sie ogarniac , zycze wszystkim milego dnia AGATKO schizolku odezwij sie jak tam. Ja wiem ze wszystko jest oki ale wiem tez ze masz prawo poswirowac :-* jak dalej sie denerwujesz to jedz ze tak jak mowia laski, po co sie stresowac. Buziak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, dziękuję za wsparcie....nie byłam na IP bo u mnie to nie ma sensu tam jechać bo i tak by mnie zostawili .... A dziś musiałam zrobić badania bo jutro wizyta....
wzięłam nospe i poszłam spać....wstałam bez bólu ale już czuję że zaczyna się od nowa ![]() jednak do jutra jakoś wytrzymam, ale boję się strasznie że coś jest nie tak... Wika bardzo się cieszę Kochana że z Malutką już lepiej... Życzę miłego dnia....
|
#3725 |
|
Konto usunięte
|
Agatka Kochana, trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie dobrze! Moim zdaniem nie ma innej możliwości!!!
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3726 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
1. finanse 2. sytuacja z Tz 3. moj wiek 4. nie wiem czy potrafilabym kochac kolejne dziecko tak bardzo jak Tosie... Cytat:
Agatko ja bym pojechala na IP dla swojego spokoju....
|
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
bo znam swój szpital....będę musiała zostać...a ja tam nie zostałabym nawet 5 min! poza tym boli mnie jajnik...a jutro mam wizytę u swojej gin więc wytrzymam....i co chwilę sobie mówię że napewno jest OK skoro badania wyszły OK...
|
#3729 |
|
Konto usunięte
|
Agatka nikt Cię nie może zmusic, ja też nienawidzę mojego szpitala, a z plamieniem tam pojechałam, zrobił mi jakiś buc usg i wyszłam za chwilę, a następnego dnia miałam wizytę u lekarza.
Wika cuuudna historia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
perse mnie z ip odesla i pow ze mam isc do osrodka wiec nie widze sensu tam jechac....a w osrodku mnie nie przyjmie bo sa limity...i wizyty na zapisy z miesiecznym wyprzedzeniem...nie boli mnie jakoś bardzo, tak troszkę dziś w porównaniu do wczoraj to dziś jest ok....
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a reszta to cudowny znak Cytat:
Mam nadzieję, że jutro się uspokoisz.Ja sama się zaczynam schizować, (.)(.) prawie nie bolą (muszę sobie je dotykać, żeby sprawdzić ), mdłości zupełnie poszły w niepamięć. Byłam dziś na badaniach, których poprzednim razem nie zdążyłam zrobić bo dowiedziałam się o # i jakoś mi dziwnie, tak bardzo bym chciała żeby w środę wizyta zakończyła się szczęśliwie ![]() W ogóle jak dobrze, że TŻ mógł ze mną pójść na te badania, w ośrodku dziki tłum, dwie meeega kolejki - jedna do rejestracji, druga do pobrania i dzicy ludzie. Jakby nie TŻ to w życiu bym nie wystała o kulach w takiej kolejce, a gdzie by ktoś przepuścił... Jak stały kobietki z dużymi brzuszkami ciążowymi to obsłużono je bez kolejki dopiero jak wyszła któraś pielęgniarka i kazała im podejść, tak to nikt by nie przepuścił...
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka a mysle ze maly gagatek robi przemeblowanie w apartamencie
w koncu musi miec gdzie fikac. No ale glasiu brzuszek I nie denerwuj sie :-* Jojla pamietaj ze sie oferuje jako twoj kurier I szofer i,adwokat walczacy o twoje prawa ewryľer jeden telefon I zapierniczam do krk :-* Jo zem zaliczyla jednego goscia Tzn nie jego tylko prace u niego :-P tak to jest, zrobisz cos w 15 min I pojdzie lepiej niz praca po nocach. Rilaks B-) AGATKA teraz zem se przypomniala ze ja ta wizyte dzisoejsza to na,jutro pdzelozylam!!! if ju noł łot aj min ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no pięknie! gratuluję - ale musiałaś to zrobić bardzo dobrze, nieważny czas a efektyja ostatnio tracę nadzieję w studentów miałam nadzieję na miłą współpracę a w zamian dostaję prace zrobione niechlujnie i na "odwal się"
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla pewnie Cię to nie pocieszy, szłam na te badania z takim samym strachem jak TY!
a co do objawów...od samego początku nic mnie nie bolało dopiero teraz odczuwam jajnik...a co do (.) to mnie prawie wogóle nie bolały tylko przy dotyku a po kilku dniach nawet przy dotyku nie bolały także luzik a mdłości to było tak że miałam kilka dni i to najczęściej zaraz po wizycie a po kilku dniach kompletnie nic a później znów nic...i tak na zmianę....także nie martw się... ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- hope a na którą masz? pewnie jakoś późno...
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Joila nie denerwuj się brak bólu(.) o niczym nie świadczy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się, pocieszam się myślą, że poprzednim razem objawy co prawda ustąpiły ale bolało mnie podbrzusze jak na @, teraz tak nie ma i dlatego staram się być spokojna (na tyle na ile to możliwe ) niby wiem
|
|
#3738 | |||
|
Zakorzenienie
|
a jakich?
moze rozwiejemy wątpliwości Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie ma innej opcji ja dziś też w laboratorium byłam (morfologia, mocz). po 17 mają być wyniki. źle dziś spałam i jestem jak z krzyża zdjęta. wczoraj byli znajomi, trochę się zasiedzieli i mi kręgosłup zaczął doskwierać, ze ciężko było mi się położyć do łóżka a później ułożyć. teraz głowa mi pęka a dziś jeszcze szkoła rodzenia ![]() ale zmusiłam się zajście na jedne ciuchy i znalazłam śliczną pościel dziecięcą. będzie z czego szyć
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla ale wiesz że jesli nawet podbrzusze bęzie bolało to też nie znaczy że dzieje się coś złego....
Berbie ja znam swój szpital....poza tym wiem jacy tam lekarze przyjmuja i dziękuję bardzo...jeśli mam iść do szpitala to wolę aby skierowała mnie moja ginka i iśc tam gdzie ona przyjmuje bo wiem że będę pod dobrą opieką....
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję gorszego samopoczucia Fajnie, że wyprawa na ciuchy udana ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
no, udało się wrócić wcześniej, więc w końcu moge poodnosić się do wceśniejszych postów:
Berbie - a ty nie myślałaś, żeby zakupić te papierki do sprawdzania czy to wody czy nie? ![]() waderko specalnie dla Ciebie odnalazłam listę wyprawkową berbie bo widziałam że pytałaśhttps://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1312 i od kucyka trochę : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=820 kubek strasznie się cieszę że wasz wypad jest tgaki udany! Tymon po prostu złote dziecko! esesko współczuję Ci tej rwy ;/ podobno to bardzo okropne, słyszałam już od kilu osób ;/ ponoć kobity w ciąży często łapie ![]() ciociami przytulam ! ![]() dwakolory ja to wiesz że zawsze czekam tu na Ciebie odzywaj się ! wika czasem też tak mam że widzę że coś mogłoby się stać z powodzeniem nieprzyejmnego a jednak nam się upiecze od razu patrzę wtedy w górę, uśmiecham się i mówię "dzięęęki!!!!" co do malutkiej - nawet nie wiesz jak się cieszę, przeżywałam trochę jej losy. A że jezcze cię tak złapała to pewnie była wiadomość : "ciotka, ty nawet nie myśl o rezygnacji!" ![]() agatka - ja mam pomysła - to ty się pozapisuj do ośrodka z miesiecznym wwyprzedzeniem co 2 tyg pomiędzy wizytami u swojej i będziesz oszukiwać system jojla - hormonki |
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
hope a w życiu nie pójdę już do tego gina buca!! Choćby mieli mi kase dawac za te wizyty!!
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() przepraszam, że mnie nie ma, ale zwyczajnie nie ogarniam jeszcze nowej sytuacji. Mam nadzieję, że mimo to mnie pamiętacie U nas ciągle trwa oswajanie się z naszym zupełnie nowym życiem. Z kp już dużo lepiej, tzn. kp ale z osłonkami na brodawki, bo inaczej się nie przyssie, no i zaczęłam w nocy odciągać pokarm laktatorem, żeby podawać jej ze specjalnej anty-kolkowj butelki i żeby jej tak nie złościć, bo moja Mała jak już się obudzi do jedzenia to nie toleruje żadnych opóźnień i wszystko musi być natychmiast, więc dzięki mleczku w butelce to się udaje. Zaczęły się brzuszkowe problemy Nie wiem czy to już początek kolki może być Mała zaczyna spinać się jakieś pól godziny po jedzeniu i jest mega płacz, kopanie nóżkami, prężenie się. Wieczorami wygląda to najgorzej.. wczoraj taki "atak" bólu trwał ponad 2h, nie płakała cały czas, ale co kilka, kilkanaście minut było tak jak wyżej opisałam.. Póki co dajemy kropelki Delicol, ale jakieś spektakularnej poprawy nie widzimy. Macie jakieś pomysły jak można pomóc takiemu maleństwu. Perse ile Artur zjadał z butelki za jednym nocnym posiedzeniem jak był noworodkiem?? Moja zjada 100 na raz i nie wiem czy to dużo czy mało? Kochane mam nadzieję, że kiedyś, w niedalekiej przyszłości odnajdę się w tym wszytskim i wrócę na forum, póki co myślę o Was ciepło, trzymam kciuki za wszystkie staraczki, za wszystkie wizyty i maluszki w brzuszkach - niech rosną zdrowo!!! A teraz oficjalnie witamy wszystkie c-ciotki i dziękujemy za wszystkie gratulacje Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-05-08 o 08:18 |
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3747 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobnie jak moja bratowa z 2-latkiem kupowała w sklepie 2 czteropaki piwa na rodzinne spotkanie a dziecku wzięła lizaka ![]() Cytat:
Cytat:
a z 3 też pewnie przesadzasz ![]() Cytat:
Berbie Tobie też bardzo dziękuję Powiem Wam tak - duuużo tego jest ![]() Cytat:
Ja już się martwiłam, że będę miała między wizytami aż 3 tyg przerwy. Ale ginka chce mnie widzieć po odstawieniu leków, więc wizyty czekają mnie co tydzień 12, 20 (gin nr 2) i 28 maja ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() Jest prześliczna!
|
|
#3748 |
|
Konto usunięte
|
Zdjęcie zobaczę w domu. Artek pił najpierw ok. 60, potem 80 ml, dość szybko doszedł do 100, a potem to jakoś stoplo i do dziś pije120-150
Choć wiem, ze dzieci mogą pic więcej.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Anitaxas, cudowna corcia..
mam nadzieje, ze szybko sobie dacie z tym rade.. ![]() Anitko, mam nadzieje, ze to nic zlego i wytrwasz jakos do jutrzejszej wizyty.. Kciuki.. ![]() A ja dzis jestem po monicie.. na CLO wyhodowalam dwa jajka, endo uroslo ladnie i w czwartek mam znow przyjsc na USG zobaczyc, czy dalej rosna.. zobaczymy, co z tego wyniknie.. modlcie sie za mnie, zeby bylo dobrze.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana mam nadzieję, że kolki szybko miną i uda się opanować sytuację ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

wzięłam ciepły prysznic i trochę przeszło bo już na ip miałam jechać....
Wzięłam ja na ręce a ta złapała mnie mocno za palec

wczoraj podczytywalam, duuuzo fajnych wiadomosci

Mam nadzieję, że jutro się uspokoisz.
no pięknie! gratuluję - ale musiałaś to zrobić bardzo dobrze, nieważny czas a efekty
moze rozwiejemy wątpliwości 

Mała zaczyna spinać się jakieś pól godziny po jedzeniu i jest mega płacz, kopanie nóżkami, prężenie się. Wieczorami wygląda to najgorzej.. wczoraj taki "atak" bólu trwał ponad 2h, nie płakała cały czas, ale co kilka, kilkanaście minut było tak jak wyżej opisałam.. Póki co dajemy kropelki Delicol, ale jakieś spektakularnej poprawy nie widzimy. Macie jakieś pomysły jak można pomóc takiemu maleństwu.