Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 01:28   #1981
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Hej kobitki

Nawiązałam sie dziś kokardek jak głupia a to jeszcze nie koniec. No ale wódeczka fajnie wygląda

Kate Noir kciuki za siostre i maleństwo.

Enzunio uroki małych parafii.

Exist strasznie dziwni ludzie, no ale niektorych temat kasy krępuje wiec może stąd to ukradkowe wciskanie stówek TŻtowi?

Say hello akurat pudła nie, ale kupowałam od tego sprzedawcy podziękowania i niestety nie są zbyt porządne. Na focie fajnie a w rzeczywistości małe na zwykłym papierze. No ale mam też kokardki na klamki i kilka innych rzeczy jak naklejki na buty i te są już fajne. No ale to nie papierowe.

Zadumana ja tego samego dnia ślubuje i poki co stresu zero Ty też nie panikuj, wszystko będzie pięknie.

Co do ciąż u Nas będą dwie ciężarne ( przynajmniej o tylu póki co wiemy). Jedna termin na listopad, druga początek czerwca.

Oluska witaj suknia prześliczna

Activelive gratki rozdanych zaproszeń, jakoś szybko Wam idzie. A babcia hymm faktycznie ciut dziwna.

Oluska ja na puerwszy taniec wybrałam piosenke już dawno, ale im bliżej tym więcej wątpliwości miałam. Potem naszło mnie na jakąś polską, potem no coś klasycznego, oklepanego. No ale już DJ zapisał wiec nie ma odwrotu :p
A mamy Bryan Adams-Heaven ( tylko nie oryginał a przeróbkę z jakąś laską na youtubie to 3 albo 4 piosenka)

Co do dziwnych zachowań starszych osób i ślubu to u mnie tata ma akcje. Ma mnie prowadzić do ołtarza ale kręci nosem bo on taki stary i mu wstyd tak paradować jak młodzieniaszek. Tatko ma 75 lat i uważa że nie pasuje żeby szedł ze mną bo za stary.

Cude o nieeee, póki co ja prowadziłam w rankingu buu. A gdzie i kiedy kupiłaś, że tak tanio ?

Kiss ja bym zrobiła po swojemu, a koleżanka niech odgrywa sie na facecie bez Twojej pomocy.

Mama jak obrączki złote to wg mnie próba tylko 585.

Zakręcona kropka mu mamy Castel i polecam. Mają różne rodzaje tj i czerwone i białe i różowe, słodkie, wytrawne, półsłodkie. Cena ok około 20 zł fajnie sie prezentują na stole bo butelki takie same tylko kolory win i tych banderol na górze rózny.

Namisek jeżeli masz wyluzowanych znajomych to możesz jeszcze doprosić. My wesele za 6 dni a jutro będziemy prosili kolegę aby przyszedł.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 06:35   #1982
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Kolejne zaproszenia rozdane dziś 3 najfajniejsze, że wszystcy potwierdzili i będą

Moja babcia jest dość specyficznym typem człowieka

Wiadomość dla wszystkich Jeśli któraś uważa, że jest coś ze mną nie tak to alarmować Jak już pisałam z enzunio, moja babcia robi straszną tajemnicę z tego, że wychodzę za mąż jak ktoś ją pyta to zbywa temat i ogólnie dziwnie się w tym temacie zachowuje... i jak już wspominałam jest dosyć dziwną kobietą... jak moja siostra cioteczna była w ciąży to też robiła z tego straszną tajemnicę, bo powiedziała, że dziecko to będzie dopiero jak się urodzi.... (jak kuzynka poinformowała, że jest w ciąży to babcia nawet użyła sformułowania, że to nie dziecko tylko gips...). Poza tym mamy u niej mieszkać po ślubie (ma 2 domy na podwórku) i z tego też tajemnicę robi ma nam kupić szafę do "nowego domu" i jak byliśmy ją oglądać, to pojechała też z nami jej koleżanka (ta sama co o ślubie nie mogła wiedzieć). Babcia jej powiedziała, że to JA chcę kupić tą szafę do swojego domu (w którym obecnie mieszkam). I jak ta pani zapytała gdzie chcę tą szafę postawić (wie gdzie mieszkam i że nie mam na nią miejsca) to już chciałam powiedzieć, że to babcia kupuje dla mnie do nowego domu to babcia przerwała mi zanim zdążyłam powiedzieć słowo, że chcę ją kupić, bo jest tania i kiedyś może gdzieś ją postawię zatkało mnie konkretnie i nie wiedziałam co powiedzieć... nie wiem może ja jestem dziwna i nie ma w zachowaniu babci nic złego.... poza tym ona wie, że ja nie mam nic przeciwko, żeby rozpowiadała o ślubie. Wręcz przeciwnie. Zawsze jak kogoś spotkam to się chwalę i czasem ktoś z rodziny dzwoni do babci i gratuluje, że wychodzą za mąż, a babcia mówi na to jedynie "...a no wychodzi. A co tam u Was?"... Przepraszam za długi wpis, ale musiałam to wylać z siebie

pysia1987 - bukiet piękny jak cena będzie dobra to brać
Babacią się nie przejmuj babcie mają swój świat, dla nas niepojety

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
bardorja, moja suknia: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,26907.html

zakochałam się w niej od pierwszego włożenia
Piękna suknia

Laski, miałam koszmar slubny
Pewnie pamiętacie, ze przy wyborze sali kierowałam się tym, żeby była minimalistyczna i elegancka, z okrągłymi stolikami
A tu w moim śnie: wchodzimy do sali, która wyglądała jak jakaś stara swietlica. Zółto pomaranczowe ściany...drewniane prostokątne stoły z ichydnymi obrusami lnianymi w ciemne wzory i ławy poszłam sie wykłócać o okrągle stoły i jak przyszłam miejsce obok Tżta było już zajete siedzieliśmy po przeciwnych stronach stołu, oczywiscie żadnych winietek ani nic. Tylko pełno tandetnych balonów i jakieś dziwne dekoracje z ratanu szwedzki bufet to byl ustawiony z boku stół z jakimis brzydkimi miskami, a w nich napackane jakieś sałatki, galaretki itp w ogole około połowa gości po obiedzie się zmyla muzyki nie było w ogóle....no koszmar

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-05 o 06:38
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 07:17   #1983
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
od wczoraj nurtuje mnie to pytanie, więc w końcu je zadam :d
czym jest ten taniec 2 na 1, o którym piszecie? pierwsze słyszę!
to taki taniec przytulaniec posiadajacy podstawowy krok, dwa do przodu raz do tyłu

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czekam wlasnie na wycene tego bukietu (plus butonierka i bransoletka dla świadkowej). Jak babka dobrze wyceni to go biore zawine go szczelnie i nic się nie powinno stać
co myslicie? mnie urzekł bardzo
mnie sie ten bukiet baaardzo podoba ja bym brała !

Cytat:
Witajcie Panny Młode

Mogę dołączyć do ślubnych plot? Trochę późno, ale w grupie jakoś raźniej będzie czekać na ten dzień
Witaj

Cytat:
bardorja, moja suknia: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,26907.html

zakochałam się w niej od pierwszego włożenia
bardzo efektowna i elegancka !

Cytat:
Napisane przez mama_2010 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem, ze temat byl poruszany ale gdybyscie mialy ochote jeszcze raz jakie obraczki macie? Znaczy jaka proba zlota.
ja mam 585 TŻ ma 6 mm ja mam 5 mm i 3 brylanciki

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana - moja MUA dodala na facebooka zdjęcia nowych makijaży próbnych. Zupełnie nie podobają mi się, muszę szybko umówić sie na próbny żeby w razie potrzeby znalezc kogoś innego
spokojnie! zdjęcia baardzo często nie oddaja efetu. Poza tym to może być wina Panien Młodych, które miały odmienny gust makijażowy niż TY
umów się na próbny! a ja trzymam kciuki, żeby CI sie bardzo podobało

majówka i po majówce. BYliśmy u kumpla TŻ na grilu w sobote, lało było zimno.. przemokły mi buty i musiałam pożyczać skarpetki
ale się objadłam wszystkim co sie dało oscypki z grila z żurawiną
ooooo tak

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 07:57   #1984
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana - moja MUA dodala na facebooka zdjęcia nowych makijaży próbnych. Zupełnie nie podobają mi się, muszę szybko umówić sie na próbny żeby w razie potrzeby znalezc kogoś innego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze ze wyczailas te foty! A mozesz pokazac je profil? Bo moze akurat nie jest tak zle skoro to probne i moze akurat trafiło na niezbyt urodziwe osoby :p najwiecej sie dowiesz jak sama ja wyprobujesz ja tez musze sie w końcu wybrac na probny

Say dziękuje! Na razie o stempelki pomecze tż on tez ogarnia cos tam z grafiki ale w razie co to bede zasiegac Twojej rady

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:19   #1985
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Podczytałam o tym, że rozdajecie zaproszenia (gratuluję ) i przypomniało mi się jak sami rozdawaliśmy i jaką miałam pewność, że tych, których zapraszam na pewno zobaczę tego dnia... i... przeliczyłam się. Zostały niecałe 2 tygodnie do ślubu. Z mojej rodziny przyjdzie 15 osób- tak, to nie jest żart. Jest mi bardzo przykro... wymówki? Najbardziej rozwaliły mnie takie typu: "mam zaległości na uczelni", "mam zjazd na uczelni", "nie mogę być na waszym ślubie" - bez podania powodu. Rozumiem, że wesele to wydatek itd. ale jeżeli jest czteroosobowa rodzina wypadałoby aby choć jedna z nich przyszła, a w efekcie nie przyjdzie nikt... Co mnie dodatkowo wkurzyło? Większość osób NIE ZADZWONIŁO do NAS a do naszych rodziców, choć na zaproszeniu były NASZE numery... Bardzo mi przykro... gdybym wiedziała, że tak będzie doprosiłabym jeszcze trochę znajomych... i tak ich będzie więcej od mojej rodziny bo ponad 20 osób. Niektóre wymówki znajomych były jeszcze lepsze bo "mam egzamin następnego dnia" i "wyrywam zęba w poniedziałek". Przepraszam, że się żalę... musiałam to wywalić z siebie... miałam się cieszyć a płakac mi się chcę na ten cały slub i wesele,że tak nas ludzie traktują...
Rodzina Tżta też jakaś taka niepoważna, że nie dzwonili do nas tylko do jego rodziców (którzy nam nic nie przekazywali oczywiście).
A ostatnio mama spotyka takie małżeństwo, które było przez nas zaproszone i mówi, że młodzi czekają na sygnał czy będą a ona z tekstem "aaa ja myślałam, że dzwoni się jak się nie będzie" , tak, napisane jak wół "potwierdzenie przybycia"
U nas tylko jedna odmowa nas w☠☠☠☠iła, kuzyn wybrał wesele kolegi, mimo, że wcześniej potwierdzili z żoną przybycie na nasze

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Co do dziwnych zachowań starszych osób i ślubu to u mnie tata ma akcje. Ma mnie prowadzić do ołtarza ale kręci nosem bo on taki stary i mu wstyd tak paradować jak młodzieniaszek. Tatko ma 75 lat i uważa że nie pasuje żeby szedł ze mną bo za stary.
Może wstydliwy i nie lubi takich publicznych wystąpień? Jakby mój nie chciał to chyba bym nie nalegała. Z tym, że mój początkowo nie chciał, a teraz chce i to bardzo

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Laski, miałam koszmar slubny
Bawią mnie czyjeś koszmary ślubne, moje już niekoniecznie
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:20   #1986
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Anesthesia dzięki
co do trudnych "odejść z domu rodzinnego" - moja mama też to przeżywa, mimo, że tak jak Ty, "wyprowadzam się" tylko na piętro rodzice zawsze mocno przeżywają takie rzeczy
hehehe tak to już jest z tymi mamuśkami ja jak się wyprowadziłam to mamuśka dzwoni do mnie dosłownie codziennie :P

Cytat:
dziewczyny wiem, ze temat byl poruszany ale gdybyscie mialy ochote jeszcze raz jakie obraczki macie? Znaczy jaka proba zlota.
585

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze taki temat już był ale jak wiecie nie dawno skarżyłam się że rodzice nie chcą nawet słyszeć o wyborze alkoholi "bo jest czas!" no i nagle ich oświeciło że czasu nie ma i ze wino jest drogie i w ogóle stąd moje pytanie jakie wina polecacie najlepiej takie mniej znane dobre i tanie intreresują mnie wszystkie rodzaje bo wino ma być na stoliku z różnymi alkoholami a nie do kolacji czy też obiadu.
ja mam wino Varna, mi smakuje, TŻtowi też, i mamy zamówione 3 rodzaje, białe, różowe, czerwone.
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:22   #1987
Sunrise28
Rozeznanie

gornek
madzixx88

Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia

Ps. 17 stron do nadrobienia :P

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Dziękuję za wsparcie Babcią się nie przejmuję, jest mi jedynie przykro... Jestem pierwszą córką jej ukochanego syna, która wychodzi za mąż i myślałam, że wykaże więcej entuzjazmu ale jak bym się przejmowała co ona mówi to by mnie tu z Wami nie było - chyba, że mają internet w zakładach zamkniętych gada różne głupstwa odkąd sięgnę pamięcią, więc chyba muszę to całkowicie od siebie odsunąć i o tym nie myśleć
Babcie już takie są Mają swój świat Ale na pewno cieszy się, że wychodzisz za mąż
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:22   #1988
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
okolice Nowego Sącza
Witaj! Prawie jak sąsiadka, bo to kilkadziesiąt km ode mnie
Co do tańca - nam własnie zmieniła sie koncepcja i będzie Kult - Kocham Cię a miłością swoją, jest szybsza niż Łączmy sie w pary - łatwiej nam będzie zatańczyć

active wypisz wymaluj moja teściowa...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:25   #1989
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
oluska227887
585

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
okolice Nowego Sącza
Witaj
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:01   #1990
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Witam po majówce 15 stron do nadrobienia... uh...
przyznam się, że podczytywałam nieco na wyjeździe, ale nie miałam czasu odpisać ktoś pisał tu o gipsówce- ostrzegam jest droga. Kupiłam na giełdzie 3 duże gałęzie- 15zł :/... a kupowałam tylko jako dodatek do goździków...

enzunio
Kapitalne te literki aż zaczynam żałować, że nie mam...

gronek
jeszcze raz wszystkiego dobrego Żono!

exist_
u ciekawe jeszcze się z tym nie spotkałam. Nas pytali co chcemy, czy prezenty czy kasę.

Elrosa
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło postaw się w sytuacji cioci- ja bym chyba nie chciała by zepsuł komuś wesele, ale przecież myślą będą przy Was . U mnie też chrzestnego nie będzie.

kiss12550
zdróweczka

Zadumana
Już coraz bliżej! też zaczynam się stresować! Będzie wszystko dobrze . Przejrzyj sobie na spokojnie wypisz czy masz wszystko o niczym nie zapomnisz!

pysia1987
podoba mi się bukiet

activelifestyle
Głowa do góry. Nie rozumiem zupełnie zachowania babci. Dobra- szafa jeszcze jakoś zrozumiem, ale żeby o slubie cicho sza? Dzwine... no ale... znam to skąś...Pamiętam to jak dziś: siedzielismy z tż u moich dziadków i on się uparł żebym babci powiedziała, że mamy datę w kościele już. Wiedziałam, że to nie jest dobry pomysł, ale tż chciał to jej powiedziałam. Wiesz co babcia mi odpowiedziała? "jak zobaczę na papierze to uwierze". Tż strasznie się zdenerwował, mnie było przed nim wstyd cóż... Osoby starsze są DZIWNE. Mają jakiś swój własny świat... Z Tobą jest wszystko w porządku

Witam nowe PM

adziia13
Zostało nam 12 dni!!!!

Podczytałam o tym, że rozdajecie zaproszenia (gratuluję ) i przypomniało mi się jak sami rozdawaliśmy i jaką miałam pewność, że tych, których zapraszam na pewno zobaczę tego dnia... i... przeliczyłam się. Zostały niecałe 2 tygodnie do ślubu. Z mojej rodziny przyjdzie 15 osób- tak, to nie jest żart. Jest mi bardzo przykro... wymówki? Najbardziej rozwaliły mnie takie typu: "mam zaległości na uczelni", "mam zjazd na uczelni", "nie mogę być na waszym ślubie" - bez podania powodu. Rozumiem, że wesele to wydatek itd. ale jeżeli jest czteroosobowa rodzina wypadałoby aby choć jedna z nich przyszła, a w efekcie nie przyjdzie nikt... Co mnie dodatkowo wkurzyło? Większość osób NIE ZADZWONIŁO do NAS a do naszych rodziców, choć na zaproszeniu były NASZE numery... Bardzo mi przykro... gdybym wiedziała, że tak będzie doprosiłabym jeszcze trochę znajomych... i tak ich będzie więcej od mojej rodziny bo ponad 20 osób. Niektóre wymówki znajomych były jeszcze lepsze bo "mam egzamin następnego dnia" i "wyrywam zęba w poniedziałek". Przepraszam, że się żalę... musiałam to wywalić z siebie... miałam się cieszyć a płakac mi się chcę na ten cały slub i wesele,że tak nas ludzie traktują...
Mam tak samo.. nie martw się ♡ wydaje mi się ze ludzi po prostu boją się wydatków. Ze gdy idzie 4 osobowa rodzina przydałoby się dać od każdego po 200 to masz 800zl żeby zapłacić za posiłki. Ja zapraszaniu mowie ze to nie najważniejsze. Chęć przyjścia wyraziła nawet moja ciocia która ma jelita wyjęte już od prawie roku i wypr sie do woreczka. Jestem w szoku! A kto przyjdzie niech przyjdzie. Przynajmniej zobaczę komu zależy!!! ;*

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 98 dni.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Próba 585.

Mam dylemat. Dowiedziałam się ze moja kosmetyczka używa prawie takich kosmetyków jak ja mam w swojej łazience i zastanawiam się czy jest sens?

Mój Tż widział że nasz duet muzyczny szuka nowej wokalistki! Padne. Wybralismy go tylko ze względu na nią... i co teraz? Ehem.

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 96 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:04   #1991
gornek
Zakorzenienie

Próbowałam Wam wczoraj wrzucic parę fotek, ale chyba sa za duże bo sie nie zaladowaly :/ jak znajde chwile dzisiaj przed wyjazdem to napisze cos i moze te zdjęcia uda sie wrzucic

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:20   #1992
201605100
Konto usunięte

Cześć, ale naklepałyście przez weekend, myślałam, że spokój będzie i nawet nie wchodziłam na wizaż

Jeszcze raz gratulacje dla naszych dwóch nowych żonek
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:20   #1993
Lg_ago
Zadomowienie

Przyszły właśnie moje zamówione drugie buty ślubne i są idelane O takich marzyłam ! Jedyny mankament to, to, że są za duże Cud nad Wisłą !
Muszę je wymienić.

No i dziś 2 miesiące do ślubu

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:23   #1994
Robusta
Wtajemniczenie

U Nas narazie staneło na Metallice- nothing else matters
Koledzy mają Nam zagrać i zaśpiewać a co wyjdzie to zobaczymy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:38   #1995
niulka_1985
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie - po oczepinach Wasi mężowie będą zakładali jakieś inne krawaty czy pozostaną bez?
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:42   #1996
ane3kaa
Zakorzenienie

gornek
madzixx88

wszystkiego najlepszego
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:44   #1997
emdzik
Zakorzenienie

Dziewczyny powiedzcie mi gdzie kupic dobre pończochy? Bo jeszcze nie mam

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:49   #1998
madziara889
Zakorzenienie

Witam nowe
W sobotę mieliśmy rocznicę zaręczyn i co zrobiłam? Zgubiłam pierścionek zaręczynowy Na szczęście się znalazł ale co się nadenerwowałam to moje.

Z tej sukienki chyba zrezygnuję Chciałam, żeby dziewczyna wysłała mi ją za pobraniem ale ona nie zgadza się na to- wyśle jedynie po otrzymaniu pieniędzy. Zwrot oczywiście też nie możliwy. Boję się i będę szukała dalej.

Pytałam też w "mojej" kwiaciarni o bukiety- za komplet (bukiet dla mnie, świadkowej i butonierki dla Tż i świadka) z róż około 220 zł, a z goździków 200 zł. Kosze z kwiatami dla rodziców- 50-100 zł w zależności od wielkości i rodzaju kwiatów. Chyba nie jest źle.

Cytat:
Dzis rozdalismy tylko 2 zaproszenia. reszty nie bylo w domach, wracali z majowki jak TZ dzwonil. Jutro wiec
No ale do rzeczy. Jedni mega pozytywnie, nawet jedna mowi zartem ironizujac "w ciazy jestes" a wiedza, ze nie ale to bylo zartobliwie, przesmiewczo, usmialismy sie i zrozumielismy od razu, bo tak czasami mowia, ze jak slub to ciaza pewnie trzymala to zaproszenie chyba z 10 minut i wpatrywala sie, obracala, czytala sobie potwierdzili, i drudzy tez.
Tylko druga znajoma nie wiem skad, wziela i sie uparla, ze w remizie wesele robimy bez urazy dla dziewczyn robiacyh w rezmizach. Nic mi do tego ale powiedzialam jej ze duzo przygotowuje sama z mama, i jak to bedzie wygladac opowiadam a ona na to "no to w remizie? tak sie kiedys w remizach robilo, ze bylo duzo na glowie" i sie zagadalam pozniej z innymi nie dokonczylam. No i niech zaraz rozniesie nowine mi jest troche glupio, bo to dom weselny. Nie mam nic do remiz przypominam
Chyba tylko ja mam wesele w remizie i mimo wszelkich przekonań jedyne co muszę zrobić, to ustalić menu z kucharzem oraz dekoracje i kolor przewodni z dekoratorką
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:52   #1999
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie - po oczepinach Wasi mężowie będą zakładali jakieś inne krawaty czy pozostaną bez?
Nie zastanawiałam się nad tym, ale chyba zostanie bez

No i witam nowe PMki bo widzę, że grono stale się powiększa
Stary 2014-05-05, 09:53   #2000
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie zawsze tak było, że nowi PM po oczepinach oddawali welon i muszkę/ krawat i właściwy PM zakładał jeszcze raz swój krawat/ muszkę. Jeszcze muszę dopytać Tż jak jest w jego okolicy.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:56   #2001
adziia13
Rozeznanie

namisek1990 12 dni brzmi niesamowicie. Denerwujesz się? Ja mam zero stresu, chyba właściwsze określenie to, że jeste rozemocjonowana Wczoraj zrobiłam rozpiskę, co i kiedy do zrobienia w ciągu najbliższych 12 dni
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:59   #2002
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Nie zastanawiałam się nad tym, ale chyba zostanie bez

No i witam nowe PMki bo widzę, że grono stale się powiększa
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
U mnie zawsze tak było, że nowi PM po oczepinach oddawali welon i muszkę/ krawat i właściwy PM zakładał jeszcze raz swój krawat/ muszkę. Jeszcze muszę dopytać Tż jak jest w jego okolicy.
U nas jest tak, że PM zostaje do końca wesela bez krawatu - ale mi się to strasznie nie podoba i bym chciała namówić Tż, abyśmy kupili dodatkowy krawat np. w kolorze przewodnim, aby mógł go potem założyć.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:00   #2003
swiat_katarzyny
Zadomowienie

córa marnotrawna powraca
nie było mnie z wami 12 dni, bo wylądowałam w domu rodzinnym, a tam remont komputer odłączony i tak żyłam odcieta od świata i od was
nie nadrobie nie ma szans, ale relacji nie odpuszcze
Coś sie wydarzyło?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:06   #2004
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Próbowałam Wam wczoraj wrzucic parę fotek, ale chyba sa za duże bo sie nie zaladowaly :/ jak znajde chwile dzisiaj przed wyjazdem to napisze cos i moze te zdjęcia uda sie wrzucic

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
czekam na fotki i relację GRATULACJE!!
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Przyszły właśnie moje zamówione drugie buty ślubne i są idelane O takich marzyłam ! Jedyny mankament to, to, że są za duże Cud nad Wisłą !
Muszę je wymienić.

No i dziś 2 miesiące do ślubu
hehe, Ty to masz szczęście ale grunt, że ci się podobały i jesteś już blisko
Cytat:
w sumie o tym nie pomyślałam muszę coś wymyślić
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
calzedonia

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
córa marnotrawna powraca
nie było mnie z wami 12 dni, bo wylądowałam w domu rodzinnym, a tam remont komputer odłączony i tak żyłam odcieta od świata i od was
Coś sie wydarzyło?
witaj z powrotem i napisz co nowego u Was
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:06   #2005
201605100
Konto usunięte

Cytat:
U nas jest tak, że PM zostaje do końca wesela bez krawatu - ale mi się to strasznie nie podoba i bym chciała namówić Tż, abyśmy kupili dodatkowy krawat np. w kolorze przewodnim, aby mógł go potem założyć.
Nie widzę w tym nic niestosownego, żeby założył iny krawat, najlepiej tak jak mówisz w innym kolorze bo co to za oczepiny jak PMek znowu krawat ten sam ubierze

Cytat:
córa marnotrawna powraca
Coś sie wydarzyło?
6 ślubów było
Stary 2014-05-05, 10:11   #2006
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

witaj z powrotem i napisz co nowego u Was
zaczelismy rozdawanie zaproszeń, całymi dniami albo siedzimy w gipsie albo przy kawie i ciastku ten tydzien był dla mnie tak wykańczający, ze ja wrocilismy do Poznania to zasnełam po 20
ze spraw slubnych to sopytalismy czy na naszej sali mogą być zimne ognie i usłyszałam ze możemy zrobić sobie absolutnie wszystko oni sie niczemu nie sprzeciwiają
poza tym wciąż nie wiemy co z podziekowaniami dla rodziców
16 maja mam pierwszą przymiarkę
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

6 ślubów było
wiem! lece szukac relacji
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:14   #2007
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
wymówki z dupy. godne pożałowania

Cytat:
bez,w tym cały urok po oczepinach,apoza tym uwielbiam mojego TŻ w formalnym stroju ale taki troche bez tego krawatu jest nie grzeczny... hahahah

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:16   #2008
enzunio
BAN stały

Cytat:
Mój do oczepin będzie miał czarną muchę, a po oczepinach zmienia na czarno-fioletową
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:17   #2009
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
zaczelismy rozdawanie zaproszeń, całymi dniami albo siedzimy w gipsie albo przy kawie i ciastku ten tydzien był dla mnie tak wykańczający, ze ja wrocilismy do Poznania to zasnełam po 20
ze spraw slubnych to sopytalismy czy na naszej sali mogą być zimne ognie i usłyszałam ze możemy zrobić sobie absolutnie wszystko oni sie niczemu nie sprzeciwiają
poza tym wciąż nie wiemy co z podziekowaniami dla rodziców
16 maja mam pierwszą przymiarkę

wiem! lece szukac relacji
my dajemy Oskary za Najlepszych Rodziców

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:31   #2010
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Calzedonia

bardorja świetny pomysł z tymi Oskarami
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości