|
|
#691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
U nas bedzie winko domowej roboty i krata piwa dla hołoty Cytat:
![]() Uf mamy chrztnego mam juz tez ubranie do chrztu dla Franka.
|
|||
|
|
|
#692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Brawo dla Oskara! Cytat:
No jest to męczące, coś o tym wiem. Ale nie poddawaj się, jest szansa ze się nauczy. Cytat:
Virginia super że rodzinka taka zakochana w Niusi. A nie mówilysmy że tak będzie! Zazdroszczę nocek co niektórym. Bartuś budzi się co 2 h a nad ranem robi się marudny. Dziś od 4 śpi na mojej klacie. Do teraz. Co najdziwniejsze Tz ze starszym też jeszcze śpią aż musze zajrzeć do sypialni czy u nich wszystko ok bo to niebywałe. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
|
|
|
#693 | |
|
Zadomowienie
|
żebyś wiedziała, że to zamierzam zrobić
![]() Cytat:
![]() Jak wyglądam za okno słoneczko tak pięknie świeci, jak spoglądam na termometr to zamarzam
|
|
|
|
|
#694 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzeba tylko smerfa obudzić a tak mi szkoda... Mam nadzieje że mi nie wykupią pampów zanim sie zbiorę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jakie kupujesz? Zwykłą koszulę czy specjalne? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jednak nie tak różowo.
![]() Przemo skierowany do dermatologa, pediatra stwierdziła, ze nic więcej na ten trądzik nie pomoże. Dermatolog, który przyjmuje takie maluszki jest dziś od 12, ale ma komplet pacjentów. Mamy przyjechać i zapytać panią doktor, czy nas przyjmie. Na domiar złego Ewa wstała z bólem ucha, płacze od rana, nie chce jeść. Z nią na 11 do lekarza pojedzie małż. Auto małża wymaga naprawy. Ten tydzień ma luźniejszy w pracy, wiec chciał je oddać do serwisu, ale bez niego będziemy mieli spore problemy logistyczne. I jeszcze ta wizyta teściów.... Kumulacja pecha
|
|
|
|
#696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
dla Przemcia!!Cytat:
. Tyle, co trochę seriali pooglądałam, skoczyłam do aquaparku i trochę poczytałam. Co gorsza, ten tydzień też zapowiada się bardzo intensywnie.Ja chcę wakacji!!!! ![]() Dziękuję za życzliwość .Cytat:
, ona wie, że musi być dzielna bo Mama niestety się nie rozerwie a pampersiaki itp. same się nie kupią .Ja też się cieszę, że tak ją pokochali, chociaż co tu się dziwić taki słodziak A co do Twoich problemów ze snem to znamy się nie od dziś, i nie od dziś je masz, myślałaś może żeby wybrać się do jakiegoś lekarza, może Ci coś poradzi? Domyślam się, że teraz, jak jest Emilka i potrzebujesz dużo energii, jest to dużo bardziej frustrujące. Piszecie o chrzcinach, na razie nie będę się na ten temat wypowiadać bo zwyczajnie jestem w lesie ale już sobie obiecałam, że postaram się w tym tygodniu ogarnąć ten temat. Kochane przepraszam, że tak krótko ale na 11 mam kursy a chcę jeszcze załatwić parę rzeczy na mieście (może w końcu do ginekologa się umówię ).Miłego dnia dla Was
|
|
#697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i oby dermatolog Was przyjela i oby sie okazało że to nic poważnego - inaczej być nie może no i dużo zdrówka dla Ewci i żeby samochód też szybciutko naprawili zawsze jak coś nie tak to wszystko po kolei ![]() mój dzieć drzemkuje z Tżtem i też jakieś krostki jej wyskoczyły, nie wiem czy to nie musztarda albo dżem jagodowy musze wybadać poza tym zaraz lecimy na spacer i przelecieć sie po promocjach, popłacić rachunki pogoda taka sobie, dobrze, że słonko świeci ![]() ostatnio nawet udało mi sie do lumpka wyskoczyć - obkupiłam sie jak szalona aż mi głupio było ![]() a chrzciny planujemy z alkoholem i z całą rodziną chociaż mam nadzieje, że wszyscy nie przyjdą bo zwrócic i tak sie nie zwróci na 3 sierpnia bo moj tato dopiero wtedy bedzie miał urlop i przyjedzie do Polski a zależy Nam żeby byli wszyscy i żeby Zosia była już taka 'kumata' no i musze do pzu po kase z ubezpieczenia za urodzenie dziecka ale aż mi słabo jak pomysle o tych kolejkach musze zadzwonić i sie umówić na godzine konkretna nie cierpie takich spraw załatwiać ![]() Miłego i ciepłego Dnia dziewczyny
|
|
|
#698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super POKA ubranko ![]() Cytat:
nie przeszkadzasz im to spia ![]() Cytat:
ja sie musze zebrac, ale nie chce mi sie :P Cytat:
Zawsze tak jest, ze jak sie sypie, to wszystko na raz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
margo80 współczuje
martyna141 powodzenia w realizacji lanów i kciuki za brak kolejek ![]() taak, jeszcze nie wyszłam bo mocno przykimał i mi było szkoda ![]() ale za to zadławił mi sie strasznie.. to juz 3 raz od wieczora |
|
|
|
#701 | ||||||
|
Moderator
|
Cytat:
Robilismy juz "pepkowe" na ktorym stawialismy wodke z wesela. Chrzciny wg mnie to impreza dziecka i nie podoba mi sie picie przy takiej okazji - ale to moje subiektywne zdanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To spryciarz.maly ![]() Cytat:
Trzymaj sie |
||||||
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Moze wiecej sliny zaczal produkowac. Moja odkad wiecej sje slini to czesciej sie wlasnie dlawi
![]() Ja jeszcze tez nie wyszlam, bo mloda od 4 rano prawie w ogole nie spala, wiec musiala teraz ryczec pol godziny zanim zdecydowala sie usnac. Spi mi na klacie i boje sie ruszyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś pobiłam rekord. Spałam niecałe 2 godziny- 1 wieczorem, a 1 nad ranem. Mam kryzys. Chce mi się ryczeć. Przez ostatnie 8 nocy tylko dwie spałam powyżej 3 godzin.
Jak słusznie zauważyła Virginia borykałam się już w swoim życiu z problemami ze snem, ale nigdy na taką skalę. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Już prawie nie mam siły opiekować się Emilką, cieszyć się nią. Próbowałam się oczywiście zdrzemnąć podczas jej porannej drzemki, ale oczywiście tylko kręciłam się z boku na bok. Umówiłam się na jutro do lekarza. Jeśli ktoś mi nie pomoże to nie wyobrażam sobie dalszego funkcjonowania w ten sposób... Przepraszam, że tak pesymistycznie, ale dziś czuję się tym wszystkim przytłoczona do granic. Już wiem dlaczego kiedyś torturowano ludzi nie pozwalając im spać... Margo- rzeczywiście siła złego na jednego. Zdrówka dla Ewy i Przemka oraz szybkiego naprawienia autka U nas chrzciny w lokalu i z alkoholem. Robimy wspólną imprezę z moim bratem i razem z dziećmi będzie 42 osoby- sama najbliższa rodzina. Data: 13 lipca.
|
#705 | |||
|
Zadomowienie
|
za wizyty u lekarza, szybka naprawe samochodu i spokojnych odwiedzin. Cytat:
Takie dla amatorów oczywiście, ale fajnie bylo sie pomeczyc chociaz raz w tygodniu. Cytat:
Ja dzis sie ruszylam wiec musialam dziecie pozabawiac przez kolejna godzinke. Ale teraz grzecznie spi w lozeczku. Cytat:
![]() My ostatnio ruszylismy paczke pieluszek Dada i po jednym dniu noszenia młoda miała tak odparzony tyłek że mi sie plakac chcialo Szybko TZ pojechal i kupil pampersy i jak reka odjal. Chcemy jeszcze raz sprawdzic czy to aby na pewno te pieluszki, ale az sie boje widoku czerwonej pupy. Rozmawiacie o chrzcinach a ja nawet nie wiem jak sie do tego zabrac. Do kosciola wlasciwie nie chodzimy z TZ i nawet zastanawialismy sie czy w ogole robic chrzciny, no ale wpływ otoczenia był silny i trzeba sie zabrac za to. Ciekawe czy beda chcieli dziecko ochrzcic jak u nas nawet ksiedza po koledzie nie bylo. No i jakos stresuje mnie sama mysl ze bede musiala z ksiedzem rozmawiac. |
|||
|
|
|
#706 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Staram sie wykonczyc paczke i robic dni w ktorych tylko dade zakladam, ale zawsze sie kończą czerwona pupa ![]() A mam pol kartona 2 i caly 3
|
||
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
witam się po małej przerwie-przez długi weekend nie zaglądałam do kompa
codzień mieliśmy gości.w piątek wreszcie byliśmy na usg bioderek i okazało się, że Hania nie robi szpagatu a ponoć powinna czyli kąt odwodzenia za małyUpychanie tej pieluchy to masakra http://www.bubibaby.pl/index.php?opt...id=3&Itemid=54 Hani już zamówiłam, może którejs z Was się przyda. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
moja mama już dopytuje kiedy chrzciny a ja jestem w ciemnej d... u nas 17 osób- tylko rodzice i rodzeństwo z dziećmi. W lokalu 1500zł to minimummożna by chrzciny w domu, ale nie mam tyle talerzy, sztućcy, btak obrusu, drugi stół i krzesła trzeba by pożyczyć
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
stara rura nas nie przyjęła.
Ewa ma zapalenie ucha. więcej w wolnej chwili. |
|
|
|
#709 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tez sie zadławił ale zaraz odkaszlnał... ciekawe co mu sie stało![]() Cytat:
![]() Limonka1987 oby lekarz pomógł Cytat:
my mielismy jak przeszłam na dasy alepo wyleczeniu juz jest okCytat:
co za niefart![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#710 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Moje dziecko właśnie szykuje się do skoku i jest taka maruda, że mam ochotę płakać z nią Cytat:
dla rodzinki, że taka pomocna Też czekam na zdjęcie Ostatnio kupiłam na allegro sukienkę dla Uli - drogie te rzeczy, a jak tanie to jakieś błyszcząco-falbaniaste... http://img15.allegroimg.pl/photos/or.../20/4154502032 Dzięki za przypomnienie - wysłałam męża, oby nie za późno. Ma kupić 2 paki 3. O cholera, ale Wam się naskładało. Kupa zdrowia dla starszej i żeby młodszego przyjęła lekarka. I jeszcze to auto... Cytat:
Cytat:
U nas chrzciny w domu, ale obiad zamawiam. Osób ok. 30 - sami bracia męża z rodzinami to 16 osób... Data najpewniej 8 czerwca (muszę w końcu do księdza iść, ale taaaak mi się nie chce Cytat:
O ludzie, kolejne dzieciątko do pieluchowania. Pytanie moje: czy ktoś wrócił od ortopedy z wynikiem idealnym? |
||||
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie chce myslec, ja zaczełam karmic z dusza na ramieniu... Cytat:
|
||
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje Wam tych odparzen
![]() Nie kupilam dzisiaj pampkow w promocji, bo chyba do mojej wioski do netto nie dotarla dostawa nie bylo w ogole dzisiaj pampersow ![]() Cytat:
TZN mi sie wydaje, ze jak mala je, to jeszcze dochodzi do tego slina i jest tego za duzo, wiec sie krztusi. Cytat:
Ladna sukieneczka Ola wyniki miala dobre, ale pieluchowac i tak kazali ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#713 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Lutien- moje gratulacje
Ostatnia rozpakowana, oficjalnie na odchowalnie i wszystkie ze zdrowymi maluchami. Wspaniale!Aga9- Gucio prezentuje się fantastycznie! Teqiba- przykro mi że tak sie męczysz z płaczącym Kacperkiem. Spróbuj może się wyluzować, bo pewnie już podświadomie się spinasz. dzieci to okropnie wyczuwają. Po drugie tak jak radzą dziewczyny naucz go smoka. Wiem, że powiesz że się nie da, bo przecież u nas było to samo, ale z uporem maniaka trenowaliśmy dwa miesiące i w końcu załapał. Nie jest to ideał, bo nieraz trzeba siedzieć pół godziny z nim bawić się we wkładanie a on ciągle wypluwa ale jak czasem złapie to nareszcie da sie uspokoić marude i ugotowac obiad. mmhym- Ulcia słodkości! Chyba tatuś z niej wychodzi? ![]() Limonka1987- cieszę się że dokarmianie pomogło! Spokojnie, nie wiem jak u ciebie ale u mnie laktacja się wręcz rozkręciła po lekkim dokarmieniu. teraz mam wrażenie że dokarmiam czasem dla własnej wygody bo mogłabym przystawić i się cycolić z małym. Bywają takie dni często ostatnio że wogóle nie daję mm, ale to raczej w tygodniu gdy tato dużo w pracy, a jak się więcej ruszamy w weekend np sklepy to porostu biore butlę. Co do zasypiania teraz bez lulania, nie wiem czy mam takie dziecko czy to zaspokojenie go jedzeniem ale Piotruś nigdy nie jest lulany do spania, co najwyżej dla jego przyjemności, ale ogólnie on jest mniej skomplikowany póki co. No i jeszcze twoja bezsenność ja jedyny sposób jaki na nią znam choć niektórzy się śmieją to przemeblować wszystko wg fenh shui Mój mąz latami nie spał i od kiedy wszystko ustawione i urządzone w sypialni w zgodzie z zasadami śpi jak zabity ...Kate- cieszę się że hustawka tak działa na Majeczkę My mamy huśtawkę baby design Loko i ona jest fajna, ale dziecko musi już w niej bardziej siedzieć niż leżeć więc jeszcze piotrusia do niej nie wsadzam... Ela87- co do różu, my mamy jedne spodenki bardzo kolorowe, w sumie to takie getro spodenki z H&M i do tego body białe z napisem mum+dad=me (napis kolorowy jak spodenki). Wchodzę z nim ostatnio do Reserved i pytam pani czy mają coś eleganckiego do chrztu a ta mi pokazuje różową sukienkę ![]() a wogóle Elaaaa czepiasz się futerka Margo80- ja na pewno kiedyś kupię Recaro albo Cybexa ![]() trisdom- gratulacje za sterydy w cycach A tak serio Emi pięknie rośnie więc tylko się cieszyć. Piotruś na 75 centylu a całą ciąże ledwo dobijał do 20go ![]() Trisdom, Aga9- gratulacje za pierwsze przewrotki! Koziemleko - zdanie "Fran własnie odszedł od stołu i gada do ojca" brzmi jakby Franek nagle miał trzy lata I pokaż ubranko bo ja nie chcę Piotrka przebierać w te cudaki białe i szukam czegoś ale idzie mi fatalnie. Pójdzie w końcu ubrany zupełne jak nie do chrztu Smarrita- my robimy w restauracji chrzciny na 21 osób tylko najbliższa rodzina tj: dziadkowie Piotrusia i prababcia, rodzeństwo z obu stron, rodzice chrzestni i jedna para przyjaciół. Po kościele obiad, kawa ciasto i potem zimna płyta zakończona barszczykiem z krokietem. generalnie koszt ok 120zł na osobę wyjdzie, to jak się mam bawić w to w domu w życiu bym nie ogarnęła a i pewnie cenowo bym nie wyszła dużo mniej Co do alkoholu to będzie winko na stole, piwo na życzenie (bo akurat ta restauracja ma swój browar) i symbolicznie pępkowa wódka z wesela (u nas zwyczaj że się kilka zachowuje na chrzciny). Elunka- jednak też zamówiłam zaproszenia na chrzest, ale zdecydowałam się zrobić takie spersonalizowane w typ programie z Fotojokera, więc czekam...powinny być za 5 dni ![]() U nas nudy, mam chwilowo idealne dziecko więc czekam na czarne chmury bo zawsze przychodzą prędzej czy później. zaczęłam jeść wszystko od smażonego przez pomidora i ogórka aż po kawę z ekspresu i małemu nic nie jest. Zamówiłam nosidło, więc jak przyjdzie pokaże i zdam relację czy u nas tez tak pięknie się sprawuje jak u Trisdom. Tak jak pisałam zdecydowałam się na Ergobaby. Wygrałam walkę o smoczka i Piotruś czasem bierze i mam spokój- np teraz gdy dzięki niemu zasnął w bujaczku. szukam cudacznego ubranka na chrzciny które jednak nie będzie cudaczne i mam traume jak widzę te piękności typowo chrzcielne Pochwalę se też Piotrusiem w takim razie (na miny chyba mogą konkurować z Guciem Agi9 ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Monka: przeraża mnie to co opisujesz. Muszę sobie obejrzeć filmy z pierwszej pomocy bo piotruś czasem też tak łapczywie pije że mocno się krztusi...zdarza mu się to tylko gdy karmię na siedząco, gdy leżymy nigdy. |
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się udało kupić, mieli dużo
![]() mmhym sukieneczka ładna, skromna ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- side Piotrus super ![]() ja sobie pomyslałam ze niegłupim pomysłem byłoby wydrukowac sobie podstawy pierwszej pomocy i przywiesic gdzies na scianie. I duzymi cyframi napisac nr pogotowia ja wiem ze mogłabym wpasc w panike i zapomniec co powinnam robic. a skad Piotrus teraz taki grzeczny, chyba posmakowały mu nowe produkty ciesze sie ze diete juz pozegnałas |
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubralam Franka w jego ubranko do chrztu i oswiadczam, xe jest to wykonalne zrobilam mu zdjecia, ale wrzuce jak bede na kompie. Teraz biegne zrobic jakis obiad.Milam cos jeszcze odpisac ale zgubilam cytaty |
|
|
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zosia tez sie krztusi jak ją karmie na siedząco, jak na leżąco nigdy na dodatek jak zawsze miałam na spacerach grzecznie śpiące dziecko tak dziś na dworze spała a jak tylko weszłam do jakiegoś sklepu ryk, że heeej ale udało mi sie kupić pampersy w lidlu, lakiery do paznokci na szybko wrossmanie i wskoczyć do biedry uff.. ![]() poza tym wizyte kontrolna u gina trzeba odbyś 6tygodni po porodzie czy 6tygodni po zdjęciu szwów? Czy to bez większego znaczenia? U mnie różnica 4 dni od porodu do zdjęcia, rodziłam sn
|
|
|
#719 | ||
|
Zadomowienie
|
Ula wreszcie coś podsypia, ale tak się wygina u mnie na rękach, że najstarsi jogini tak nie potrafią
![]() Cytat:
Otóż właśnie coraz bardziej się cieszę, że my nie poszliśmy ![]() Cytat:
Z tym jedzeniem to tak jest Ja dzisiaj szukałam info o tych skokach rozwojowych i pokazuję fajny czytelny obrazek, jak to z nimi jest i kiedy się spodziewać małego szatana zamiast dziecka ![]() [IMG] [/IMG]
|
||
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna, myślę że wizyta u gin nie ma znaczenia kiedy tak długo jak ją zaliczysz i po skończonych ok 6 tygodniach, chodzi po prostu o kontrolę
![]() Mmhym- jeśli chodzi o skoki, to my mamy między 8-9 tygodniem teraz więc powinny być czarne chmury a jest ideał, czyli może my przechodzimy to na odwrót |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

mam juz tez ubranie do chrztu dla Franka.

bo to niebywałe. 

. Tyle, co trochę seriali pooglądałam, skoczyłam do aquaparku i trochę poczytałam. Co gorsza, ten tydzień też zapowiada się bardzo intensywnie.
, ona wie, że musi być dzielna bo Mama niestety się nie rozerwie a pampersiaki itp. same się nie kupią
i
oby dermatolog Was przyjela i oby sie okazało że to nic poważnego - inaczej być nie może 

Ostatnia rozpakowana, oficjalnie na odchowalnie i wszystkie ze zdrowymi maluchami. Wspaniale!