|
|
#661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrowka ![]() Cytat:
to chociaz pieniadze nie poszly na marne Ciekawe czy z niej wyrosnie pozniej taka gadzeciara Cytat:
Piotrus dzisiaj spal nadzwyczaj dlugo bo najpierw 7 a pozniej 5 godz i tym sposobem wstalam przed 10 tylko cycki pekalyTeqiba dzieki za info o staniku. Ja juz sobie kupilam ale okazalo sie ze jak sie mierzylam to mialam kryzys laktacyjny i teraz przed karmieniem stanik robi sie za maly A mam dwa no i wkladki sie nie mieszcza... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Trisdom - moj junior też wczoraj pierwszy raz przewracał się z brzucha na plecy. Cwaniaczek mały
ale było to na łóżku więc jak się gibnal na jedną stronę to poleciała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
BeautifulLie- strasznie Ci współczuję ciężkiego okresu. Oby Staś jak najszybciej zaczął oszczędzać swoją mamę Virgo- cieszę się za to, że Twoja Niusia jest taka wyrozumiała i daje Ci pospać. Widocznie wie jak ciężko pracujesz i jakie prowadzisz intensywne życie, a w ten sposób okazuje Ci swoje wsparcie. Mała mądrala ![]() Bardzo się też cieszę, że rodzinka tak oszalała na punkcie Natalki, chociaż wszystkie Ci to przepowiadałyśmy ![]() Ela- też nie jestem fanką ubierania dziewczynek "cukierkowo" (świetne określenie! Nie pamiętam, która z Was go użyła) i sama wybierałam ubranka tak, żeby tego uniknąć. Tak jak powiedziałaś- nie chodziło o to, żeby w ogóle unikać różowego (chyba się nie da... producenci odzieży dziecięcej nie zostawiają nam dużego wyboru...), ale żeby Emilka nie wyglądała jak mała lalka Barbie. Oczywiście nie udało się uniknąć ubraniowych prezentów zupełnie nie w moim stylu, ale albo je zostawiam, żeby ewentualnie przekazać komuś innemu (w końcu są gusta i guściki; komuś się mogą spodobać) albo zakładam Emilce "po domu". Przynajmniej mi nie żal jak jej się uleje albo mamy jakąś wpadkę na przewijaku Trisdom, Ag9- gratulacje dla Waszych szkrabów! Stają się coraz bardziej mobilne. Tylko patrzeć a zaczną raczkować, a Wy się będziecie uganiać za nimi po całym domu ![]() teQiba- powodzenia na spacerach z chustą. Oby tym sposobem udało Ci się oszukać Twojego smerfa marudę ![]() A ja mam problem dość nietypowy... Moje dziecko to ostatnio istny aniołek (dokarmianie działa cuda) za to ja cierpię na coraz gorszą bezsenność. Ostatniej nocy pobiłam rekord, bo spałam od 21.00 do 24.00, później obudziłam się na karmienie i nie udało mi się zasnąć aż do teraz Jestem wykończona. Poza tym strasznie wściekła na siebie, bo naprawdę mam świetne warunki do tego by się wysypiać (Emilka ładnie śpi w nocy,a w dzień często ucina sobie drzemki), ale nie mogę. Leżę w łóżku, przewracam się z boku na bok i zamiast błogo zasypiać, przez głowę przelatują mi setki myśli... Wykończę się w końcu. Podejrzewam, że to też nie pozostaje bez wpływu na moją laktację. No! To się pożaliłam, a teraz zmykam na rodzinnego grilla ![]() Udanej końcówki majówki
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Magnez i wit b - ich niedobor moze wplywac na bezsennosc jak i nadmierna sennosc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Monka to Ci Piotrus dal pospac dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#665 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ok Cytat:
![]() A zenys wiedziala. Tz uparl sie ze mi kupi nowy tel z wiekszym wyswietlaczem i bede go miec chyba juz jutro Cytat:
jak dla mnie to ona jest niepowazna. Mowilas ze nie chcesz to nie. A ja bym ubranka sprzedala i sie nie przejmowala, ale ja wredna jestem ![]() Cytat:
Cytat:
A maxi cosi chyba ma takie foteliki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
ag9 Trisdom brawa za przewrotki Cytat:
Cos mi cytaty znikaja... kurde musze tobogarnac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Ela i wstal dopiero godz temu... z pobudka na jedzenie. Pobija dzisiaj rekordy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
|
|
|
#666 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Ale pospalas ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nudy
![]() Pije juz dzisiaj trzecia kawe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie ciesze, ze mam chlopca i nikt mi nie przymosi niczego rozowego
ja sie nie dxiwie ze was to denerwuje bo ilez mozna ![]() U nas w tej chwili spokojnie Fran wlasnie odszedl od stolu i gada do ojca, ktory siedzi do niego tylem:cojest 01.06 mamy chrzest, nie mam pojecia jak go zorganizowac i nie mamy chrzestnego |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Fran będzie mial traume z dziecinstwa, bo go ojciec nie chcial sluchac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
My wróciliśmy właśnie z grilla. Teraz kąpiel, jedzonko, usypianie i wpadam na spokojnie poczytać co u was. Wymęczyły mnie te spotkania z ludźmi.
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko do mam karmiących mm? Ile wasze pociechy jedzą? mniej więcej zgodnie z tabelą żywienia czy mniej?
Gdzieś czytałam że niemowlak do wagi 10kg powinien jeść 100ml na każdy kg ciała, a w tabelach żywienia mm jest zdecydowanie więcej. Moja córa je ok 500-600ml na dobę i się zastanawiam czy nie za mało. Ma 6 tyg. Dopajacie również dzieci wodą? Bo mi ani samej wody ani wody z glukozą nie chce pić. A herbatkę z koperku wypluwa ![]() W ogóle witam się po tym zimnym weekendzie majowym ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- a jeśli mleko przygotowujecie z wody mineralnej lub źródlanej to wcześniej ją przegotowujecie czy tylko podgrzewacie? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
A przyjęcie właśnie, gdzie robiłyście? bo mi się szczerze powiedziawszy nie widzi w domu (chociaż będziemy mieć z nami 11 osób) ale nie ogarnę wszystkiego sama, a na czyjąś pomoc prócz Tż nie mam co liczyć. A jak w restauracji to tylko kawa i kolacja czy również obiad? |
|
|
|
|
#672 | |
|
Moderator
|
Alez tu dzisiaj cicho
Cytat:
![]() I u nas bedzie obiadek + ciasta na deser
|
|
|
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#674 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jejku, jaka tu cisza... chyba pogoda wszystkich zmroziła
A tak na serio to jak się wam weekend udał? U nas jakoś masakrycznie aktywnie i z niecierpliwością czekam na jutrzejszy dzień kiedy nie będę musiała się z nikim spotykać. Cały dzień dla mnie i Kingi ![]() Mam wrażenie, że u nas też z dnia na dzień coraz mniej snu. Aż nie wiem co mam robić jak dziecko nie śpi ![]() Cytat:
Ja przez długi czas nie tolerowałam różu, ale jakoś na studiach mi się zmieniło. Teraz w rozsądnych ilościach nawet lubię, ale dla Kingi bardzo mało różowych rzeczy mam. Może dlatego na spacerze słyszę "jaki łady chłopiec" ![]() Jestem zaintrygowana różowym futerkiem, pokażesz? Cytat:
Bądź dzielna, z czasem będzie łatwiej.Cytat:
virginia super, że u Ciebie się tak układa. Zazdroszczę szczególnie basenu. Sama nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wrócić na treningi, szczególnie, że już w 6 miesiącu musiałam zrezygnować ![]() Cytat:
![]() My nadal wszystko szykujemy, aby móc na działce z młodą nocować. Mam nadzieję, że już za 2-3 tyg się uda. Cytat:
Limonka1987 teraz czas na naukę spania dla dorosłych A tak na serio to strasznie współczuję.
|
|||||
|
|
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
a w ogóle przewidujecie na chrzcie alkohol? Bo niby się mówi (przynajmniej u nas) że z wesela na chrzciny wódkę trzeba zostawić
|
|
|
|
#676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas weekend w miare. Bylismy sami sobie Ale wczoraj wieczorem tzta wylozylo, dzis caly dzien i jutro jeszcze bierze urlop We wtorek mamy szczepienia, ciakwe czy mala dotrwa. Jak cykne fote, to pokaze Ja juz zaczynam powoli cwiczyc Cytat:
![]() Postawilam pol litra orzechowki, bylo 14 doroslych, ale chyba tylko 4 osoby pily ![]() Ja robilam chrzciny w domu, bylo 14 osob doroslych, tylko ja specjalnie robilam pozno, ho nie chcialam robix obiadu. Bylo ciacho i tort, pozniej zimna plyta jakas salatka szynki, sery, a pozniej rzucilam kielbase na cieplo ja sie nigdy nie spuszczam, jak sie komus nie podoba to moze sobie pojsc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie obiad, 2 gorące dania, zimna płyta, ciasta, tort. Płacimy 100 zł od osoby, a za dzieci połowę. Nie mam ochoty jeszcze latac z talerzami całe popołudnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
|
#680 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się po udanym dniu spędzonym na grillowaniu
![]() Cytat:
Cytat:
2. Majka pije przegotowanego żywca zdrój. Wodę wcześniej gotuje, a potem wrzucam do mikrofali by ją troszkę podgrzać dodaje mleko i gotowe ![]() 3. Ja robię przyjęcie bo będzie około 30 osób. Będzie obiad i ciasto ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sumie nie jest najgorsze;p ale tez bym nie założyła dziecku czegoś takiego ;p |
|
|
|
|
#684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- TeQiba wkladki sie zmieszcza ale nieladnie to wyglada... A maz wie na co sie pisze, dzisiaj sie smial ze w kazdej wolnej chwili na wizazu siedze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- dobra weszłam na kompa i oglądałam zdjęcia ja się nie dziwie rozpływam się, ślicznie na rączkach się trzyma Cytat:
Ela jakie futro dla prawdziwej księżniczki
|
|||
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Ela - futro niczego sobie
Co do chrzcin, to my w czarnej d... w tym temacie. Nie mamy ani daty, ani chrzestnych, ani lokalu... |
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Hej :-*
Smaritta mój maly wypija ok 700-750ml, niedawno przygotowywałam mleko na wodzie źródlanej ale brzuch go zaczął jeszcze bardziej boleć, zaczelam znowu na zwyklej wodzie gotowanej w garnuszku robić i jest ok do picia daje wodę źródlaną jedynie podgrzaną z dodatkiem malutkiej ilości cukru.Tygrysek u nas też snu prawie nie na, no od wczoraj jedynie w nocy a w dzien nie wiem czym go zająć bo wszystko go wkurza :/ Imonka A chrzest hmm.. Nie mam terminu jeszcze juz nie mówiąc o kasie :/ mialam robić z becikowego ale w naszym kochanym kraju żądają wyroku sądu a ja nawet jeszcze terminu rozprawy nie mam o.O ale plany mam pod koniec czerwca cos ze chrztem wykombinować. Nadane telegrafem ... xD |
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
Ela - ja mam 2 synów starszych, wiec moja Jula chodzi codziennie na RÓŻOWO , no nie ma innej opcji
![]() co do chrzcin to nie wiem jak przekonać TŻta, żeby nie zapraszać wszystkich ciotek i wójków i kuzynów z rodzinami, nie chcę "wesela" robić, jak dla mnie to wystarczyliby rodzice (czyli dziadkowie) + chrzestni + siostra TŻta z rodziną, co i tak da 19 osób (z dziećmi licząc). |
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj promo na pampersy w Lidlu i w netto
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przemo ma dziś noc życia. nakarmiony między 19 a 20, zasnął przed 21, wstał na jedzonko o 2.10 i jeszcze śpi. niestety ja już od 6.30 na nogach. wstałam przed nim, żeby się przygotować, bo na 8 jedziemy do pediatry. a o 6.20 przyszła do nas wyspana Ewa. jeszcze jakieś 11 miesięcy i może zacznę się też wysypiać :P |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do netto mam najblizej, dalej nie oplaca mi sie jechac, ale chyba i tak kupie 4 juz.
Brawa dla Przemka za piekna nocke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

nastepna ma to za soba 

), ale też doceniam pomoc jaką od niej dostajemy.

ale było to na łóżku więc jak się gibnal na jedną stronę to poleciała 
to nic, ze buciki to chyba na nastepne lato, sukienka rozmiar 68 czyli na lato, ale welurowa czy polarowa cos takiego
nosz ile mozna? W ogole futerko to rozmiar jakis 80 jak nie lepiej. Powiedzialam juz tztowi, na szczescie on podziela moje zdanie, ze wiem, ze szkoda tych ciuszkow, ale ja nie zamierzam jej tego zakladac 

Bądź dzielna, z czasem będzie łatwiej.