Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 23:47   #3541
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

własnie skończyłam myć naczynia i mi się przypomniało, co mi jeszzce nie zacytowało:

Insolito
, Piter najlepszy na tym zdjęciu z pomponem

brawa za zdobycie kanapy: dla Kubusia za zejście, a dla Dorki za wyjście

teraz z czystym sumieniem mogę iść spać

dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 01:02   #3542
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Meneq- na wizazu widzę reklamę japońskich pieluszek Mioki, znasz je?

ale mam ciążową zachciankę- na drożdzówkę, właśnie piekę tę z przepisu nancy i do tego kompot rabarbarowy

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Meduzzka no wreszcie

dawaj zdjęcie malej, już się stęskniłyśmy za Twoim szkrabikiem

u nas tez jedna drzemka 2-do 3 h ale staram się wybudzać,

Mozesz screenshota wrzucic?
Nigdy nawet w sklepie nie widzialam. Moze to jest nazwa japonskich pieluszek, ale sprzedawanych zagranica. Np. Toyota Yaris, tutaj zowie sie Vitz i zaden Japonczyk zapytany o Yaris nie bedzie wiedzial, o czym jest mowa. Jest takich przykladow mnostwo, wiec moze i z pieluszkami tak jest.

Poszukalam pieluszek mioki i pod ta nazwa kryja sie trzy marki japonskich: GOON!, Merries i Moony.
GOON! mialam tylko dwie sztuki pieluchomajtek o uzywam ich na plywalnie - slabe jakosciowo, szorstkie, bardzo dlugo trwa zanim wklad wyschnie.
Merries i Moony uzywalam w wersji tradycyjnej - Merries sa bardzo chwalone przez japonskie mamy, nam bardziej przypasowaly Moony - przewiewne, miekkie.
Nie wiem, jak z pieluchomajtkami, bo uzywam tylko Pampersa, ale przy zmianie rozmiaru na L, co Yae pupince sie nie podoba i na lato chce ponownie sprobowac japonskich, bo wyobrazam sobie, ze beda lepiej przystosowane do naszego klimatu.
Widzialam, ze mozna kupic opakowania testowe - polecam! Chociaz przy cenach pelnowymiarowych opakowan padlam - u nas pieluszki z gruntu nie sa tanie, ale te do kupienia na stronie mioki kosztuja, bagatela, 3 razy wiecej!

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-05-05 o 01:35
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 06:10   #3543
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się ! Aniołek...dieta poprostu, bez białego chleba , cukru, słodyczy, warzywa owoce, bez smażenia. Regularniejsze posilki...w miare mozliwosci 5 no i woda woda woda.... I muszę zacząć ćwiczyć...tylko ze jak ostatnio spróbowałam na orbitreku to 5 min nie wytrzymałam:banghead:, kupiłam jeszcze skakanke i może sorobuje jakis szybki marsz...na razie na 100m...do bramy i spowrotwem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 07:29   #3544
gochaa_p
Zakorzenienie

hej
dzięki za odpowiedzi, czyli nie tylko my w polu w tym temacie. tylko kiedy ja tutaj zaszczepić skoro wiecznie COS ???

jak tam dziewczęta Wasze wakacyjne plany z maluchami? my samolotem, az się boje jak ja zabawie przez te 2 h :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:01   #3545
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej
dzięki za odpowiedzi, czyli nie tylko my w polu w tym temacie. tylko kiedy ja tutaj zaszczepić skoro wiecznie COS ???

jak tam dziewczęta Wasze wakacyjne plany z maluchami? my samolotem, az się boje jak ja zabawie przez te 2 h :/

2h, phi? Posadzisz przy oknie i bedzie szal. Ja szukam pomyslu na podroz trwajaca 24h, przy czym 15h w samolocie. Jakies pomysly?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:15   #3546
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej,

Jakoś nie mam nastroju, dół chyba mnie jakiś złapał. Dziś ma przyjechać facet od okien

dziewczyny, miałam jutro szczepić Amelke, ale odpuszczam. Wiem, może przesadzam ale zakaszlała mi z 7-8 razy, wcześniej się to nie zdarzało, może to zbieg okoliczności, ale jak płacze to jej glutki troche lecą, więc wole dmuchać na zimne.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:50   #3547
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Widziałyscie na fejsie jaka lasencja z naszej CHARLIZZ??? Szczena mi opadła gacie tez
>

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

No i chwalę się CHODZIMY JUZ NA CAŁEGO
.

a mamie powodzenia zycze!

elmmi -
niestety nie do mnie, ja juz nawet z tej "torby" bym sie ucieszyla

Cytat:
Witam się ! Aniołek...dieta poprostu, bez białego chleba , cukru, słodyczy, warzywa owoce, bez smażenia. Regularniejsze posilki...w miare mozliwosci 5 no i woda woda woda.... I muszę zacząć ćwiczyć...tylko ze jak ostatnio spróbowałam na orbitreku to 5 min nie wytrzymałam:banghead:, kupiłam jeszcze skakanke i może sorobuje jakis szybki marsz...na razie na 100m...do bramy i spowrotwem

Cytat:

no co ty, 2 godz??? my mamy w planach Gdansk, samochodem ok 4 godzin, zamienisz sie?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

dziewczyny, miałam jutro szczepić Amelke, ale odpuszczam. Wiem, może przesadzam ale zakaszlała mi z 7-8 razy, wcześniej się to nie zdarzało, może to zbieg okoliczności, ale jak płacze to jej glutki troche lecą, więc wole dmuchać na zimne.
te 2,3 dni Cie nie zbawia a lepiej poczekac i zobaczyc jak rozwinie sie sytuacja... a 7-8 razy to sporo tym bardziej ze glutki jeszcze na horyzoncie szczepionka nie zajac, poczeka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 08:58   #3548
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Kawa jest, ciastko jest, internet jest, to i do pracy można się zabrać. Jeszcze tylko szybko forum ogarnę
Młoda dziś wreszcie pospała do jakiejś bardziej ludzkiej godziny - do 6:30. Wiem, nie powala i tak, ale przez ostatnie 4 dni wstawała około 5:30, więc dla mnie duuuużo lepiej.

Cytat:
Stoi przede mną kawał sernika, pól ptasiego mleczka i serek tutti o smaku ciasteczkowym z rodzynkami i skórką pomaranczową .
uwielbiam! Choć po chwili zastanowienia stwierdzam, że to wcale nie jest nic nadzwyczajnego, bo ja z reguły jem, co dają I to najlepiej sporo

Cytat:
No a od jutra już pelna para dieta...na razie tak ciężko mi szlo...bo 2 imprezki byly i "starałam" się pilnować.ale od jutra ruszam z ćwiczeniami..na początek coś leciutkiego...proszę trzymajcie kciuki..bo ja to tak mało wytrwala jestem.
Brawa za chodzenie i kciuki za dietę!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale mnie wkurza rozmiarówka w pepco
czytając o jej wyczynach, to jakoś mnie to nie dziwi ale dobrze, że tak się skończyło i obyło się bez szycia

dobrze, ze wylał, a nie wypił
u nas Filip jak tylko widzi mojego tatę z puszką, to od razu na nim wisi i zawleczkę musi oderwać, a ostatnio patrzy jak nalewa do kufla i ciągle powtarza "tjana, tjana, tjana"
Co do rozmiarówki z Pepco, to zgadzam się w 100% - ciuchy zawsze muszę tam kupować "na oko", aktualnie Młoda nosi parę ubrań z Pepco, na których jest na metce 3 lata. Butów tam jeszcze nie kupowałam, ale dzięki Tobie zwrócę uwagę na rozmiar

A co do "tjany" - padłam

Cytat:

przypomniało mi sie z Lejdis:
Jest na obozie w tej swojej Tracji sracji. Pije wode z kałuzy, na.pier.dala mieczykiem i gardzi łącznoscia telefoniczną

u nas tez dos amodzielnego jedzenia droga daleka jak do Rio babra w tym czego nie zje
Lejdis uwielbiam!!! Obejrzałam ten film chyba 3467309703967 razy
Co do gry tz, to po suplementacji żelaza (Szaja ), paru wojnach i handlu wymiennym mamy już rok 1950, więc poszło całkiem nieźle W ogóle bardzo lubię, jak tz gra w tę grę - często siadam obok i zadaję irytujące pytania w stylu "A dlaczego Twoi ludzie są nieszczęśliwi?", "Czemu masz takie kiepskie statki i tylko 1 karabin?", "Dlaczego odmówiłeś carycy Katarzynie?" I tak sobie dyskutujemy

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o obsługę łyżeczki to Borys tylko miesza w mojej kawie. To jużrytual, jak zapomnę to są takie piski i wrzaski, że umarłego by obudził. Miesza w sumie we wszytskim innym co mu się podoba, ale sam z siebie nie dopomina się jedzenia samodzielnie podczas karmienia, a mi też do tego się nie śpieszy.

W ogóle mamy regres w jedzeniu obiadków po tej całej diecie eliminacyjnej " a teściowa nie pomaga, wrecz przeciwnie.
Czuję jakbym na nowo wproeadzała mu stale posiłki,
Coś jest na rzeczy z tą kawą ;> Jak ja piję, to Młoda chociaż musi do filiżanki zajrzeć, po prostu musi.
I kciuki za to, by jedzenie obiadków się poprawiło. U nas też przez pewien czas było słabo, ale winowajcą chyba były czwórki. Obecnie coraz lepiej idzie.

I w ogóle dziękuję Wam za odpowiedzi ws. samodzielnego jedzenia

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Zdjelismy mu dzisiaj bok lozeczka nasz duzy chlopczyk..... Poki co przekrecil sie z pleckow na brzuszek i nie spadl, ciekawe, jak reszta nocy. Wynieslismy fotel i podnozek (co by sie nie wspial na parapet) i wozek (co by sie nie wspail i czasem tam nie postanowil spac) i generalne przemeblowanie mieszkania (w biurze mam swoj kacik do czytania cudownie wyglada!!!!!) po wyplacie jedziemy do ikei po dodatki i wtedy wam pokaze co sie zmienilo, a juz widze, jak bedzie pieknie.
Potem zostanie tylko maly remont w pokoju mlodego.

Czekam na zdjęcia!
Też mi się marzy urządzanie chaty, ale do tego mieszkania nie mam już serca. Potrzebuję przestrzeni, przestrzeni, przestrzeni!

Miłego dnia!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:02   #3549
hope01
Zakorzenienie

Melduję się ( Misiael )

U nas jest w porządku, po prostu czasu brakło na wizażing, jak TZ był w domu. Ale dobrze że juz do pracy poszedł, on nie może siedzieć w domu za długo bo mam ochotę go w łyżce wody utopić

Piękne zdjęcia, a raczej dzieciaczki

Misiael współczuję przejść z Hanią
Silver mocno trzymam kciuki żeby już było ok
Black, Aga wielkie gratulacje i dla sióstr
Debrah zdrowia!

dla dzieciaczków za nowe umiejętności

My wczoraj Dadola w Pepco obkupiliśmy na lato. Ale jakoś dla dziewczynek ładniejsze te ciuszki

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:16   #3550
Ifwka
Zakorzenienie

Z góry uprzedzam i przepraszam, nie dam rady wszystkiego nadrobić, cały weekend majowy byłam put of net
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Daaawno już młoda baniek nie widziała Ale wtedy jeszcze lubiła bardzo

To są z sieci sklepów Aro, my mamy akurat sklep "ABC"

Dziś miałyśmy ostatnią wizytę u orto. Pola zaprezentowała wszystko, co powinna, bioderka zdrowe, kręgosłup prosty, stópka już w normie, nie mamy więcej wizyt

Pola w ciągu ostatnich kilku dni nagle zachciała jeść sama - coraz lepiej jej idzie
I jakoś lepiej "mówi", w sensie, że dużo więcej sylab i nowych dźwięków
I dzisiaj, jak patrzyła na siebie w lusterku, to myła sobie zęby A do tej pory nigdy sama sobie szczoteczki do buzi nawet nie włożyła
Zacznę wierzyć w skoki
Dzięki za odpowiedź w sprawie tych pieluszek
U mnie ostatnio polubiła właśnie bańki, tak z dnia na dzień.
Brawo za wyniki u orto
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej!
Młoda właśnie odpadła na noc.
W ogóle muszę Wam powiedzieć, że jestem dumna z mojej mamy - dziś u nas było bardzo gorąco, idealna pogoda na krótki rękawek i letnie ciuchy. Mama bez oporów wypuściła dziecko bez czapki i ubrane na letniaka i potem mówi mi, że spotkała się z komentarzami, że dziecku zimno pewnie, że za cienko ubrane itp. Normalnie zdziwiona była A wiecie, co odpowiadała na te uwagi? "A pani nie jest ciepło? Też ma pani krótki rękawek" oraz "Moja córka nigdy nie przegrzewała dziecka, ja też nie będę". Kochana mama Wyszkolona, nie powiem, ale dała radę

W ogóle pokażę Wam moją Siostrę Przełożoną - w tej chustce na głowie wygląda jak siostra miłosierdzia

A teraz lecę nadrabiać
Brawo dla mamy
Mała śliczna
Cytat:
Mieliśy jechac bez Małek ale jednak sobie tego nie wyobrażam, więc teraz szukamy czegoś samoltem i dla dziecka, Bułgaria albo Gracja wydaje mi się.
Cytat:
Nie przesadzasz ja też tak długo czekałam i czekałam aż byłam pewna że nie ma kataru, nie kaszle itp. Jutro będzie 2 tyg i na razie odpukać nic sie nbie działo.
Cytat:
Dzień dobry!
Kawa jest, ciastko jest, internet jest, to i do pracy można się zabrać. Jeszcze tylko szybko forum ogarnę
Młoda dziś wreszcie pospała do jakiejś bardziej ludzkiej godziny - do 6:30. Wiem, nie powala i tak, ale przez ostatnie 4 dni wstawała około 5:30, więc dla mnie duuuużo lepiej.

Co do rozmiarówki z Pepco, to zgadzam się w 100% - ciuchy zawsze muszę tam kupować "na oko", aktualnie Młoda nosi parę ubrań z Pepco, na których jest na metce 3 lata. Butów tam jeszcze nie kupowałam, ale dzięki Tobie zwrócę uwagę na rozmiar

Co do gry tz, to po suplementacji żelaza (Szaja ), paru wojnach i handlu wymiennym mamy już rok 1950, więc poszło całkiem nieźle W ogóle bardzo lubię, jak tz gra w tę grę - często siadam obok i zadaję irytujące pytania w stylu "A dlaczego Twoi ludzie są nieszczęśliwi?", "Czemu masz takie kiepskie statki i tylko 1 karabin?", "Dlaczego odmówiłeś carycy Katarzynie?" I tak sobie dyskutujemy
Lejdis też uwielbiam, ile razy bym nie oglądała
Rozmiarówka z paco mnie dobija , też mam na 3 lata ubranka, a już leginsy to wogóle dla mega szczuplych i chyba bezpieluchowych dzieci.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:29   #3551
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej melduje tylko, ze bedzie mnie mniej, bo moj tata do nas przyjechal. Oczywiscie na podczytywanie zamierzam znalezc czas

Milego dnia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 09:34   #3552
Ifwka
Zakorzenienie

A co u nas...
Przez weekend mmiałam gości, paczka ze studiów, więc grill, piwo, mocniejsze %, pogoda super się udała, poszwendaliśmy się, znajomym się barddzo podobaa okolica, co niekótrzy zapowiedzieli się w lecie
Oli była u babci dwa dni, ja tęskniłam bardzo, ona czwartek spoko, w piątek po południu mama maówiła że juz widac było ze też tęskni, w sobotę po nią pojechałam, ucieszyła się bardzo, w domu do wieczora przesiedziała mi na kolanach. Ogólnie więcej się przytula, i to świadomie chyba, bo mówię przytul mamę i on się tak fajnie tuli, jeść próbuje sama, oczywiście róznie to wychodzi ale praktycznie każdy posiłek wygląda tak że ja ją karmię a ona drugą miseczkę z czymś i łyzeczkę ma i próbuje do buzi trafić. Baniek sie nie boi no i włączyło jej się zbieractwo, po drodze kwiatki,kamyki, szysyzki a już jak się coś błyszczy to wogóle szał. Nie daj boże jak jej z ręki wypadnie a ja nie zauważę, zaprze się i trzeba się wracać. Ogólnie strasznie kochana

I jeszcze taka anegdota od mojej bratowej: spieszyła sie do sklepu, wzięła Lenkę ze sobą więc oczywiście smoczki i sztab przytulaków. Jeden zginął po drodze, jak się Mała zorientoweała to histeria i trzebabyło wracać. Całą droge się wróciły i nie znalazły a okazało się że jeden z ich piesków szedł za nimi i znalazł tego przytulaka i do domu się z nim wróciła.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-05, 09:50   #3553
marsi11
Zakorzenienie

Hello!

Melduję się grzecznie z pracy tyle wolnego, tyle urlopu i jak tu żyć

Meneq- http://www.mioki.pl/japonskie-pieluszki

dziewczyny, mam wrażenie że z gadaniem moje dziecko się uwstecznia, czy to normalne
ma fazę na nowe słowo, powtarza je dzień i noc i nawet przez sen powiedzmy przez tydzień a potem cisza
w zeszłym tygodniu mowił Boolo, czyli imie dziadka, caly czas i na zawolanie a teraz milczy jak najęty
podobnie jest z innymi słowami jak mu się spodoba nowe, to stare jakby zapomina albo po prostu nie chce powtarzac
cholibka nie pamiętam,żeby S tak miał
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:03   #3554
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Wieczorne dzien dobry bardzo
Stoi przede mną kawał sernika, pól ptasiego mleczka i serek tutti o smaku ciasteczkowym z rodzynkami i skórką pomaranczową . Nalezy mi sie, jak psu buda. Za to, ze po dzisiejszym dniu nadal mam pełnię władzy umysłowej. Dzieciowi przerżnęły sie dolne czwórki i z racji tego spuszczam na jego dzisiejsze zachowanie zaslone milczenia . Amen.

Widziałyscie na fejsie jaka lasencja z naszej CHARLIZZ??? Szczena mi opadła gacie tez

nadrabianie czas zaczac mało

Cytat:
No i ja chciałam....ale u nas za wczesnie, Antonio "za" wywrotny jest.

FEWCIU ale pieknie Blanusia zjeżdża, my many malą plastikową zjeżdżalnie chyba Smoby?....i niestety maly nie moze ogarnac zjezdzania...

GRATULACJE dla nowych malutkich człowieczkow!

DEBRAH zdrowrczka dla Amelci!

MISIA odnośnie fotelikow, słyszałam ze TYLKO i wyłącznie te montowane z tylu (podobno za przedni może byc mandat ale nie wiem czy to prawda)....no i HAMAX Z FUNKCJA ROZKŁADANIA podobno super.

Więcej nie pamiętam, majówka w domku ale całkowicie bez kompa dlatego mnie nie bylo...ale kto bu tam to zauwazyl

Kupiliśmy dziś rowery, na raty rzecz jasna...ale takie jak chciałam-miejskie a'la retro.... Teraz muszę właśnie upolowac fotelik i kask dla Antonia.

No a od jutra już pelna para dieta...na razie tak ciężko mi szlo...bo 2 imprezki byly i "starałam" się pilnować.ale od jutra ruszam z ćwiczeniami..na początek coś leciutkiego...proszę trzymajcie kciuki..bo ja to tak mało wytrwala jestem.

Neti, a zdradzisz jakie to rowery i jaki to koszt i gdzie kupiliście? możesz na pw jeśli nie chcesz na ogólnym, nie żebym była ciekawa, ale też mi się strasznie miejskie podobają i chciałabym kupić i też na raty raczej.

Cytat:
hej

2h? to luzik, nic się nie boj. moja by pół godz. siedziała przestraszona,drugie pół albo i lepiej by patrzyła przez okno, bawiłaby się jakimiś gadżetami i ewentualnie przez ostatnie pół by się wyrywała

ja bym chciała nad morze, mój brat dziś coś rzucił, że w tym roku pokażemy Oli morze ale nie wiem jak to będzie, na samolot mnie raczej nie stać (a szkoda, bo godzina i jestem na miejscu) a pociągiem czy Polskim Busem się po prostu boję jechać je 5godzin.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Z góry uprzedzam i przepraszam, nie dam rady wszystkiego nadrobić, cały weekend majowy byłam put of net

Dzięki za odpowiedź w sprawie tych pieluszek
U mnie ostatnio polubiła właśnie bańki, tak z dnia na dzień.
Brawo za wyniki u orto

Brawo dla mamy
Mała śliczna

Mieliśy jechac bez Małek ale jednak sobie tego nie wyobrażam, więc teraz szukamy czegoś samoltem i dla dziecka, Bułgaria albo Gracja wydaje mi się.

Nie przesadzasz ja też tak długo czekałam i czekałam aż byłam pewna że nie ma kataru, nie kaszle itp. Jutro będzie 2 tyg i na razie odpukać nic sie nbie działo.

Lejdis też uwielbiam, ile razy bym nie oglądała
Rozmiarówka z paco mnie dobija , też mam na 3 lata ubranka, a już leginsy to wogóle dla mega szczuplych i chyba bezpieluchowych dzieci.
chyba żartujesz, na moje dziecko wszystkie leginsy za szerokie ale fakt, że niektóre takie biodrówy

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:10   #3555
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
hej dziewczyny

u nas choroby minęły ( odpukać) choć pojawil się znow katar, ale na razie ( tfu tfu tfu ) tylko katar.
no i właśnie, tu moje pytanie: czy sa wśród nas jeszcze maluchy niezaszczepione na tą odre, rozyczke i swinke ???
my tez nie szczepilismy, i chyba jeszcze troszke poczekamy, bo mloda ostatnio kaszlala i miala katar

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My jeszcze nie . Jakoś takwyszło.....

Nie wiem jakie to gierki internetowe Twój gra, ale mój gra też. Powiedział, że żeby grać na lapku to musiałby kupić takiego za 6-8 tys. Więc stacjonarny wychodzi taniej. Ale też mnie wkurza, bo dużo miejsca zajmuje.
bo to prawda laptopy nie sa do gier :p A moj tz jest zdania, ze do gier tylko konsola.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
2h, phi? Posadzisz przy oknie i bedzie szal. Ja szukam pomyslu na podroz trwajaca 24h, przy czym 15h w samolocie. Jakies pomysly?
o matko! Powodzenia, u nas 20 minut autobusem czasami jest koszmarem, a co dopiero doba!

Cytat:
Dzień dobry!

uwielbiam! Choć po chwili zastanowienia stwierdzam, że to wcale nie jest nic nadzwyczajnego, bo ja z reguły jem, co dają I to najlepiej sporo

Brawa za chodzenie i kciuki za dietę!

A co do "tjany" - padłam

Coś jest na rzeczy z tą kawą ;> Jak ja piję, to Młoda chociaż musi do filiżanki zajrzeć, po prostu musi.
I kciuki za to, by jedzenie obiadków się poprawiło. U nas też przez pewien czas było słabo, ale winowajcą chyba były czwórki. Obecnie coraz lepiej idzie.

I w ogóle dziękuję Wam za odpowiedzi ws. samodzielnego jedzenia

Czekam na zdjęcia!
Też mi się marzy urządzanie chaty, ale do tego mieszkania nie mam już serca. Potrzebuję przestrzeni, przestrzeni, przestrzeni!

Miłego dnia!
haha widze, ze jestes taka wredota jak ja wzgledem tza Moj czasami gra w takie durne gry... Np ostatnio gral w South Park i tam gdy zrobi sie kupe i bedzie "plum" to mozna pomyslec zyczenie :rolle yes:

Co do usypiania, mala sama nie zasypia, musimy ja tulic. U mnie usypia szybciej, tz kojarzy jej sie z zabawa chyba . Szczerze wolalabym, zeby zasypiala sama, mielibysmy z tz troche wiecej czasu dla siebie wieczorem. Chociaz tez kocham zapach bobaskowej glowki po kapieli

Witam sie z rana Az mi dziwnie, bo nie pamietam kiedy o tej godzine bylam juz umalowana i wyszykowana A to tylko dlatego, ze bylam dzis w sanepidzie wyrobic sobie ksiazeczke- wieksza szansa na jakas prace. Dziwnie tak zanosic swoja kupke

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:10   #3556
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hello

Mlody w "nowym" lozeczku nawet pospal 2razy sie sturlal na ziemie ale ze rozlozylam na ziemi poduszki z kanapy to......nawet sie nie przebudzil i spal na ziemi przelozylam go tylko

Kota tak.steskniona byla, ze spala mi dzisiaj....na glowie Za cholere nie moglam jej scisgnac :P

Gocha, my tez nie szczepilismy jeszcze, a co do wakacji, 2h? my jechalismy teraz nad morze pociagiem 12 godz i nawet dalismy rade, tam i z powrotem

Na majowke 5godz autem w Bieszczady

Za miesiac do Anglii lecimy:P

W sierpniu nad morze autem

Takze troche podrozujemy

Ultra, ja tez serca nie mialam, ale jeednak jeszcze 4lata tu bedziemy mieszkac wiec stwierdzilam, ze jakos chce, zeby bylo

Swoja droga, rok tu mieszkamy a jeszcze parapetowki nie bylo

Zrobimy pewnie na nasze wspolne urodziny, jak w koncu wszystkie dodatki ogarne w domu (lacznie z roletami!!! ) ale sie ciesze tym urzadzaniem, jak dziecko normalnie

Fewciu obejrzalam wczoraj filmik, wygladasz bosko!!! Blanusia smiga, a jaka duza sie wydaje!!!

Marsi, moj mial podobnie, tzn dluuuuugo nasladowal krowke, po czym nauczyl sie jak robi kotek i zapomnial o krowce :P teraz wszystkie zwierzatka robia miau :P bo jezeli chodzi o gadanie, to mlody wlasciwie nic nie mowi....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 10:27   #3557
marsi11
Zakorzenienie

serialomaniaczki- oglądacie Hannibala
Stary 2014-05-05, 10:55   #3558
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, mam wrażenie że z gadaniem moje dziecko się uwstecznia, czy to normalne
ma fazę na nowe słowo, powtarza je dzień i noc i nawet przez sen powiedzmy przez tydzień a potem cisza
w zeszłym tygodniu mowił Boolo, czyli imie dziadka, caly czas i na zawolanie a teraz milczy jak najęty
podobnie jest z innymi słowami jak mu się spodoba nowe, to stare jakby zapomina albo po prostu nie chce powtarzac
cholibka nie pamiętam,żeby S tak miał
JA to wogóle uważam że jak była mniejsza moja to zdecydowanie więcej mówiła i to takie zrozumiałe wyrazy teraz jak już coś powie to tylko w swoim języku, a najczęsćiej to pokazuje palcem i yyyyyy
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

chyba żartujesz, na moje dziecko wszystkie leginsy za szerokie ale fakt, że niektóre takie biodrówy
Najgorsze dla mnie właśnie ze takie biodrówy...
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Co do usypiania, mala sama nie zasypia, musimy ja tulic. U mnie usypia szybciej, tz kojarzy jej sie z zabawa chyba . Szczerze wolalabym, zeby zasypiala sama, mielibysmy z tz troche wiecej czasu dla siebie wieczorem. Chociaz tez kocham zapach bobaskowej glowki po kapieli
Przez zasypianie samemu rozumiecie że wkładacie dziecko do łóżeczka i wychodzicie i ono tak samo siedzi/leży???
Ja uważam że moja zasypia sama chociaż stoję nad łóżeczkiem i czasem śpiewam albo coś opowiadam.
Cytat:
Mlody w "nowym" lozeczku nawet pospal 2razy sie sturlal na ziemie ale ze rozlozylam na ziemi poduszki z kanapy to......nawet sie nie przebudzil i spal na ziemi przelozylam go tylko
O matko, ale san też mam mocny
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-05, 11:34   #3559
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
oszalałabym z dwójke w takiej podrozy :P
u nas tylko 2 h samolotem plus dojazdy na lotnisko, wyjdzie, koło 4 h a ja już swiruje :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 11:55   #3560
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Deli-Amelka naprawdę tak zasypia gdzie popadnie?
A właśnie, jak teraz wyglądają drzemki Waszych dzieci? My jesteśmy na etapie 1x3 h i bardzo mi to odpowiada bo miałam problemy z usypianiem jej. Wystarczyło przetrzymać 1-2h i zrezygnować z popołudniowej drzemki. 2 tyg się przestawiała ale warto było.
U mnie była już jedna drzemka ale teraz spowrotem dwie: około 10 półtorej godziny i po obiedzie 1-1.5h. O 21 zawsze śpi

Czy jest jeszcze j akieś dzieciątko które ma tak jak my dwa zęby ????
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-05, 12:20   #3561
ezzo
Zadomowienie

Dzień dobry,

Debrah ja przeszłam ospę kilka lat temu i trochę, nie miałam za dużo krost i trochę się przeforsowałam i efektem tego było zapalenie nerki, które chwyciło mnie zaraz po, dlatego uważaj na siebie i oszczedzaj się najwięcej jak możesz. zdrówka

Cytat:

Neti poczytaj sobie o diecie dr. Dąbrowskiej, to bardzo drastyczne, ale idzie wytrzymać, a i efekty są szybko widoczne. Ja wytrzymałam 10 dni, teraz miałam 3 dni mniejszych i troche większych grzeszków, ale dzisiaj znowu od rana jestem na dobrym szlaku, to jest pół glodówka zdrowotna, podobno pomaga zwalczyć rózne problemy w organiźmie, a przy okazji Ci co mają do zrzucenia nadpropgramowe kg gubią je dość szybko.

Cytat:
Hej,

Jakoś nie mam nastroju, dół chyba mnie jakiś złapał. Dziś ma przyjechać facet od okien

Moim zdaniem nie przesadzasz i bardzo dobrze zrobiłaś.
Humorek już lepszy? mnie to chyba pogoda tak dzisiaj przytłacza.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 12:42   #3562
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

neti zaczynam dietkę z Tobą

hope no jesteś

Deli zrobiłabym tak samo

marsi Leoś może teraz skupia się na czym innym? pewnie zaraz znowu się rozkręci z mówieniem

Lady ale Wam zazdroszcze tych wyjazdów

u nas dzisiaj pobudka o 5, ale wystarczyło przytulenie i spałyśmy do 8 a byłam nieprzytomna przez to. chyba lepsze dla mnie krótsze spanie jednak

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 13:06   #3563
ezzo
Zadomowienie

Neti Misia na bloga trafiłam kilka dni temu przez przypadek,pisany mocno pretensjonalnym stylem jak dla mnie, ale tu np troche dający do myślenia wpis o silnej woli przy odchudzaniu, może wam się spodoba:
http://pepsieliot.wordpress.com/2014...-tylko-stolce/
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 13:09   #3564
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Misia... podłącz się ..http://fitnessmamy.blogspot.com/p/fitmaj-z-fitmama.html
ja będe ćwiczyć popołudniu...bo podrzuce małego teściowej

Charlizz kupowaliśmy w Selgrosie na połczyńskiej o takie..http://allegro.pl/travers-26-city-sh...181975167.html za dwa 1227 zł oczywiście na raty wzięłiśmy.
Mówiłąm ja chciałam miejski ale z biegami-nie wszytskie miejskie mają...ten ma 3 i jest git...!! Polecam...

a teraz licytuje Hamax dla Antonia...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-05, 13:34   #3565
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc!
Wczoraj Yae spadla z krzesla i przywalila twarza w podloge. Warge ma spuchnieta jakby na ringu co najmniej kilka rund walczyla. Tz spanikowany, czy szyc nie bedzie trzeba, ale szybko krwawienie ustalo.
Dzis spotkalam sie z przyjaciolka ze studiow a od dzis mamy dlugi weekend i jestesmy u t. Dlatego tez mniej nas bedzie.
O matko, dobrze że nic więcej się nie stało. Doczytałam że ok
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do przewijania :
Mała: on płacze niezależnie od tego czy leży czy stoi?
Ja malą przewijam z siuśkow na siedząco, na moich kolanach. Jedną ręką trzymam i podnoszę, druga podkładam pampersa. Gadam do niej w tym czasie lub coś daję. Trwa to szybko, bo dziecko nie ucieka.

Z kupki w łazience, na stojąco, przy zamkniętych drzwiach. Inaczej ucieka. Na leżąco się nie da.
To niestety nie wykonalne przy mojej Oli, naszczęście ona w miarę daje się przbrać, z gołą pupą lata troszkę po łóżku a potem da sobie pileuchę założyć.
Cytat:
kupiliśmy Leosiwi stolik i krzesełka w ikeii z serii mammut, dziewczyny, szał, siedzi cały dzień
Super
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
a skoro już się odzywam to pokaże Wam (a raczej Marsi i Pstryczkowi, bo reszta na FB pewnie widziała) fotki z sesji , w końcu po prawi 3 miesiącach się doczekałam
Nie wszystkie były na fb, to z Tobą przepiękne
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Misia, dobrze. dzis wychodza chyba, na 90%. Siostra jest jeszcze bardzo slaba, bo miala ciezki porod - skurcze ponad 24h, a parcie 1,5h :/ - maly byl ulozony twarza do gory i ciezko szlo, juz chcieli cc robic, ale siostra zaczela bardzo walczyc i sie udalo. Wspolczuje jej, bo miala nadzieje na lzejszy porod, a bylo duzo gorzej, niz przy Zosi... :/ biedna... ale Stas jest cudowny.
Gratulacje dla siostry
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-05, 14:18   #3566
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

O widzę ze do fitmamy z linku który podalam dołącza więcej mamus z naszego wątku....ezzo..black..sup er!

Stary 2014-05-05, 15:06   #3567
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ja już po pracy. Dziś t. była z Darią.

U nas dziś w nocy Daria urządziła 3 h a o 6.40 do pracy musiałam wstać.... a myślałam że już jej przeszło te nocne imprezowanie.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ale UWAGA - TZ jest na etapie pt."moze i masz racje z tym laptopem...." co za ciołek maly :P

trzymam kciuki żeby się przekonał do laptopa

my mamy 38 m2 i nie wyobrazam sobie miec jeszcze biurka i kompa.
Liczy sie kazde wolne miejsce na takim małym mieszkaniu.
Rzeczy ciągle przybywa i przybywa i te zabawki Darii
Marzy mi się większe mieszkanie

Cytat:

Na majowke 5godz autem w Bieszczady

Za miesiac do Anglii lecimy:P

W sierpniu nad morze autem

Takze troche podrozujemy

Marsi, moj mial podobnie, tzn dluuuuugo nasladowal krowke, po czym nauczyl sie jak robi kotek i zapomnial o krowce :P teraz wszystkie zwierzatka robia miau :P bo jezeli chodzi o gadanie, to mlody wlasciwie nic nie mowi....

Zazdroszczę podróży

A co do nasladowania zwierzątek, według Darii wszystkie zwierzątka robią Hau hau

Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Czy jest jeszcze j akieś dzieciątko które ma tak jak my dwa zęby ????
Chyba Hania Bokeh

A właśnie , gdzie jest Bokeh????

Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-05, 16:54   #3568
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
fajny
ja motam się między tymi-
http://allegro.pl/markowy-rower-miej...199105027.html
http://allegro.pl/rower-miejski-mexl...187398833.html
a mój Mąż właśnie nie chce miejskiego tylko crossowy no a ten trochę kosztuje
Cop do crossowych to polecam Firmę Grand. Mają super rowery. Sama będę kupować crossowy.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 17:41   #3569
marsi11
Zakorzenienie

Little -to trzymam kciuki za robotę

Ezzo- co do drastycznych diet to nie chce się wymądrzać ale przestrzegam, raz że nie palą one tłuszczu bo sorry ale za pomocą diety nie spalisz tłuszczu do tego potrzebny jest wysiłek fizyczny a diety glodówkowe sprawiają,że metabolizm zwalnia i może uda Ci się zrzucić zbędne kg (ale nie tłuszczyku raczej wodę) to przy każdym kolejnym odchudzaniu Twój organizm zapamięta,że kiedyś mu wyrządzalaś krzywdę drakońskimi dietami i z wiekiem niestety coeaz trudniej będzie Ci zrzucić choćby jeden kg- serio!

Dziewczyny bierzcie przykład z Ewuuulki, dziewczyna wzięł tyłek w troki i zobaczcie jakie osiagnęła efekty- ciężką pracą
Naprawdę odchudzanie powinno być ciężką pracą fizyczną ale nie zadawajcie sobie bólu dietami życie to ma być przyjemność a nie głodówki i wyżeczenia
to nie trudno skomponować 5 posiłkow ktore będą bogate w białko,węglowodany i tluszcze

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-05-05 o 17:42
Stary 2014-05-05, 18:18   #3570
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi slonce a jakie bys polecila cwiczenia z hantelkami? Ogolem silowe? Chcialabym do biegania dolozyc jakies cwiczenia silowe modelujace sylwetke, hantelki mam, podasz moze jakas strone?

Nie ogladamy hannibala, mamy mega zaleglosci w innych serialach musimy nadgonic

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości