|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
własnie skończyłam myć naczynia i mi się przypomniało, co mi jeszzce nie zacytowało:
Insolito, Piter najlepszy na tym zdjęciu z pomponem brawa za zdobycie kanapy : dla Kubusia za zejście, a dla Dorki za wyjście![]() teraz z czystym sumieniem mogę iść spać dobranocki
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Mozesz screenshota wrzucic? Nigdy nawet w sklepie nie widzialam. Moze to jest nazwa japonskich pieluszek, ale sprzedawanych zagranica. Np. Toyota Yaris, tutaj zowie sie Vitz i zaden Japonczyk zapytany o Yaris nie bedzie wiedzial, o czym jest mowa. Jest takich przykladow mnostwo, wiec moze i z pieluszkami tak jest. Poszukalam pieluszek mioki i pod ta nazwa kryja sie trzy marki japonskich: GOON!, Merries i Moony. GOON! mialam tylko dwie sztuki pieluchomajtek o uzywam ich na plywalnie - slabe jakosciowo, szorstkie, bardzo dlugo trwa zanim wklad wyschnie. Merries i Moony uzywalam w wersji tradycyjnej - Merries sa bardzo chwalone przez japonskie mamy, nam bardziej przypasowaly Moony - przewiewne, miekkie. Nie wiem, jak z pieluchomajtkami, bo uzywam tylko Pampersa, ale przy zmianie rozmiaru na L, co Yae pupince sie nie podoba i na lato chce ponownie sprobowac japonskich, bo wyobrazam sobie, ze beda lepiej przystosowane do naszego klimatu. Widzialam, ze mozna kupic opakowania testowe - polecam! Chociaz przy cenach pelnowymiarowych opakowan padlam - u nas pieluszki z gruntu nie sa tanie, ale te do kupienia na stronie mioki kosztuja, bagatela, 3 razy wiecej! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-05-05 o 01:35 |
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ! Aniołek...dieta poprostu, bez białego chleba , cukru, słodyczy, warzywa owoce, bez smażenia. Regularniejsze posilki...w miare mozliwosci 5 no i woda woda woda.... I muszę zacząć ćwiczyć...tylko ze jak ostatnio spróbowałam na orbitreku to 5 min nie wytrzymałam:banghead:, kupiłam jeszcze skakanke i może sorobuje jakis szybki marsz...na razie na 100m...do bramy i spowrotwem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dzięki za odpowiedzi, czyli nie tylko my w polu w tym temacie. tylko kiedy ja tutaj zaszczepić skoro wiecznie COS ??? jak tam dziewczęta Wasze wakacyjne plany z maluchami? my samolotem, az się boje jak ja zabawie przez te 2 h :/
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2h, phi? Posadzisz przy oknie i bedzie szal. Ja szukam pomyslu na podroz trwajaca 24h, przy czym 15h w samolocie. Jakies pomysly? |
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Jakoś nie mam nastroju, dół chyba mnie jakiś złapał. Dziś ma przyjechać facet od okien dziewczyny, miałam jutro szczepić Amelke, ale odpuszczam. Wiem, może przesadzam ale zakaszlała mi z 7-8 razy, wcześniej się to nie zdarzało, może to zbieg okoliczności, ale jak płacze to jej glutki troche lecą, więc wole dmuchać na zimne.
|
|
#3547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
![]() ![]() a mamie powodzenia zycze! elmmi - niestety nie do mnie, ja juz nawet z tej "torby" bym sie ucieszyla Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szczepionka nie zajac, poczeka
|
||||
|
|
|
#3548 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Kawa jest, ciastko jest, internet jest, to i do pracy można się zabrać. Jeszcze tylko szybko forum ogarnę ![]() Młoda dziś wreszcie pospała do jakiejś bardziej ludzkiej godziny - do 6:30. Wiem, nie powala i tak, ale przez ostatnie 4 dni wstawała około 5:30, więc dla mnie duuuużo lepiej. Cytat:
uwielbiam! Choć po chwili zastanowienia stwierdzam, że to wcale nie jest nic nadzwyczajnego, bo ja z reguły jem, co dają I to najlepiej sporo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do "tjany" - padłam Cytat:
![]() Co do gry tz, to po suplementacji żelaza (Szaja ), paru wojnach i handlu wymiennym mamy już rok 1950, więc poszło całkiem nieźle W ogóle bardzo lubię, jak tz gra w tę grę - często siadam obok i zadaję irytujące pytania w stylu "A dlaczego Twoi ludzie są nieszczęśliwi?", "Czemu masz takie kiepskie statki i tylko 1 karabin?", "Dlaczego odmówiłeś carycy Katarzynie?" I tak sobie dyskutujemy Cytat:
I kciuki za to, by jedzenie obiadków się poprawiło. U nas też przez pewien czas było słabo, ale winowajcą chyba były czwórki. Obecnie coraz lepiej idzie. I w ogóle dziękuję Wam za odpowiedzi ws. samodzielnego jedzenia Cytat:
Czekam na zdjęcia! Też mi się marzy urządzanie chaty, ale do tego mieszkania nie mam już serca. Potrzebuję przestrzeni, przestrzeni, przestrzeni! Miłego dnia! |
||||||
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się ( Misiael
U nas jest w porządku, po prostu czasu brakło na wizażing, jak TZ był w domu. Ale dobrze że juz do pracy poszedł, on nie może siedzieć w domu za długo bo mam ochotę go w łyżce wody utopić ![]() Piękne zdjęcia, a raczej dzieciaczki Misiael współczuję przejść z Hanią Silver mocno trzymam kciuki żeby już było ok ![]() Black, Aga wielkie gratulacje i dla sióstrDebrah zdrowia! dla dzieciaczków za nowe umiejętności ![]() My wczoraj Dadola w Pepco obkupiliśmy na lato. Ale jakoś dla dziewczynek ładniejsze te ciuszki
|
|
|
|
#3550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Z góry uprzedzam i przepraszam, nie dam rady wszystkiego nadrobić, cały weekend majowy byłam put of net
![]() Cytat:
![]() U mnie ostatnio polubiła właśnie bańki, tak z dnia na dzień. Brawo za wyniki u orto ![]() Cytat:
![]() Mała śliczna Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rozmiarówka z paco mnie dobija
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
melduje tylko, ze bedzie mnie mniej, bo moj tata do nas przyjechal. Oczywiscie na podczytywanie zamierzam znalezc czas Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
A co u nas...
Przez weekend mmiałam gości, paczka ze studiów, więc grill, piwo, mocniejsze %, pogoda super się udała, poszwendaliśmy się, znajomym się barddzo podobaa okolica, co niekótrzy zapowiedzieli się w lecie ![]() Oli była u babci dwa dni, ja tęskniłam bardzo, ona czwartek spoko, w piątek po południu mama maówiła że juz widac było ze też tęskni, w sobotę po nią pojechałam, ucieszyła się bardzo, w domu do wieczora przesiedziała mi na kolanach. Ogólnie więcej się przytula, i to świadomie chyba, bo mówię przytul mamę i on się tak fajnie tuli, jeść próbuje sama, oczywiście róznie to wychodzi ale praktycznie każdy posiłek wygląda tak że ja ją karmię a ona drugą miseczkę z czymś i łyzeczkę ma i próbuje do buzi trafić. Baniek sie nie boi no i włączyło jej się zbieractwo, po drodze kwiatki,kamyki, szysyzki a już jak się coś błyszczy to wogóle szał. Nie daj boże jak jej z ręki wypadnie a ja nie zauważę, zaprze się i trzeba się wracać. Ogólnie strasznie kochana I jeszcze taka anegdota od mojej bratowej: spieszyła sie do sklepu, wzięła Lenkę ze sobą więc oczywiście smoczki i sztab przytulaków. Jeden zginął po drodze, jak się Mała zorientoweała to histeria i trzebabyło wracać. Całą droge się wróciły i nie znalazły a okazało się że jeden z ich piesków szedł za nimi i znalazł tego przytulaka i do domu się z nim wróciła.
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Melduję się grzecznie z pracy tyle wolnego, tyle urlopu i jak tu żyć ![]() Meneq- http://www.mioki.pl/japonskie-pieluszki dziewczyny, mam wrażenie że z gadaniem moje dziecko się uwstecznia, czy to normalne ![]() ma fazę na nowe słowo, powtarza je dzień i noc i nawet przez sen powiedzmy przez tydzień a potem cisza ![]() w zeszłym tygodniu mowił Boolo, czyli imie dziadka, caly czas i na zawolanie a teraz milczy jak najęty podobnie jest z innymi słowami jak mu się spodoba nowe, to stare jakby zapomina albo po prostu nie chce powtarzaccholibka nie pamiętam,żeby S tak miał |
|
|
|
#3554 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Neti, a zdradzisz jakie to rowery i jaki to koszt i gdzie kupiliście? możesz na pw jeśli nie chcesz na ogólnym, nie żebym była ciekawa, ale też mi się strasznie miejskie podobają i chciałabym kupić i też na raty raczej. Cytat:
2h? to luzik, nic się nie boj. moja by pół godz. siedziała przestraszona,drugie pół albo i lepiej by patrzyła przez okno, bawiłaby się jakimiś gadżetami i ewentualnie przez ostatnie pół by się wyrywała ja bym chciała nad morze, mój brat dziś coś rzucił, że w tym roku pokażemy Oli morze ale nie wiem jak to będzie, na samolot mnie raczej nie stać (a szkoda, bo godzina i jestem na miejscu) a pociągiem czy Polskim Busem się po prostu boję jechać je 5godzin. Cytat:
ale fakt, że niektóre takie biodrówyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3555 | ||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
laptopy nie sa do gier :p A moj tz jest zdania, ze do gier tylko konsola. Cytat:
Cytat:
Moj czasami gra w takie durne gry... Np ostatnio gral w South Park i tam gdy zrobi sie kupe i bedzie "plum" to mozna pomyslec zyczenie ![]() :rolle yes:Co do usypiania, mala sama nie zasypia, musimy ja tulic. U mnie usypia szybciej, tz kojarzy jej sie z zabawa chyba . Szczerze wolalabym, zeby zasypiala sama, mielibysmy z tz troche wiecej czasu dla siebie wieczorem. Chociaz tez kocham zapach bobaskowej glowki po kapieli Witam sie z rana Az mi dziwnie, bo nie pamietam kiedy o tej godzine bylam juz umalowana i wyszykowana A to tylko dlatego, ze bylam dzis w sanepidzie wyrobic sobie ksiazeczke- wieksza szansa na jakas prace. Dziwnie tak zanosic swoja kupke
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Mlody w "nowym" lozeczku nawet pospal 2razy sie sturlal na ziemie ale ze rozlozylam na ziemi poduszki z kanapy to......nawet sie nie przebudzil i spal na ziemi przelozylam go tylko Kota tak.steskniona byla, ze spala mi dzisiaj....na glowie Za cholere nie moglam jej scisgnac :PGocha, my tez nie szczepilismy jeszcze, a co do wakacji, 2h? my jechalismy teraz nad morze pociagiem 12 godz i nawet dalismy rade, tam i z powrotem ![]() Na majowke 5godz autem w Bieszczady Za miesiac do Anglii lecimy:P W sierpniu nad morze autem Takze troche podrozujemy ![]() Ultra, ja tez serca nie mialam, ale jeednak jeszcze 4lata tu bedziemy mieszkac wiec stwierdzilam, ze jakos chce, zeby bylo Swoja droga, rok tu mieszkamy a jeszcze parapetowki nie bylo ![]() Zrobimy pewnie na nasze wspolne urodziny, jak w koncu wszystkie dodatki ogarne w domu (lacznie z roletami!!! ) ale sie ciesze tym urzadzaniem, jak dziecko normalnie ![]() Fewciu obejrzalam wczoraj filmik, wygladasz bosko!!! Blanusia smiga, a jaka duza sie wydaje!!! Marsi, moj mial podobnie, tzn dluuuuugo nasladowal krowke, po czym nauczyl sie jak robi kotek i zapomnial o krowce :P teraz wszystkie zwierzatka robia miau :P bo jezeli chodzi o gadanie, to mlody wlasciwie nic nie mowi.... ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
serialomaniaczki- oglądacie Hannibala
|
|
|
|
#3558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja uważam że moja zasypia sama chociaż stoję nad łóżeczkiem i czasem śpiewam albo coś opowiadam. Cytat:
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tylko 2 h samolotem plus dojazdy na lotnisko, wyjdzie, koło 4 h a ja już swiruje :P
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jest jeszcze j akieś dzieciątko które ma tak jak my dwa zęby ????
|
|
#3561 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Debrah ja przeszłam ospę kilka lat temu i trochę, nie miałam za dużo krost i trochę się przeforsowałam i efektem tego było zapalenie nerki, które chwyciło mnie zaraz po, dlatego uważaj na siebie i oszczedzaj się najwięcej jak możesz. zdrówka Cytat:
Cytat:
Humorek już lepszy? mnie to chyba pogoda tak dzisiaj przytłacza. |
||
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
neti zaczynam dietkę z Tobą ![]() hope no jesteś Deli zrobiłabym tak samo marsi Leoś może teraz skupia się na czym innym? pewnie zaraz znowu się rozkręci z mówieniem Lady ale Wam zazdroszcze tych wyjazdów ![]() u nas dzisiaj pobudka o 5, ale wystarczyło przytulenie i spałyśmy do 8 a byłam nieprzytomna przez to. chyba lepsze dla mnie krótsze spanie jednak
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Neti Misia na bloga trafiłam kilka dni temu przez przypadek,pisany mocno pretensjonalnym stylem jak dla mnie, ale tu np troche dający do myślenia wpis o silnej woli przy odchudzaniu, może wam się spodoba:
http://pepsieliot.wordpress.com/2014...-tylko-stolce/ |
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Misia... podłącz się ..http://fitnessmamy.blogspot.com/p/fitmaj-z-fitmama.html
ja będe ćwiczyć popołudniu...bo podrzuce małego teściowej ![]() ![]() Charlizz kupowaliśmy w Selgrosie na połczyńskiej o takie..http://allegro.pl/travers-26-city-sh...181975167.html za dwa 1227 zł oczywiście na raty wzięłiśmy. Mówiłąm ja chciałam miejski ale z biegami-nie wszytskie miejskie mają...ten ma 3 i jest git...!! Polecam... a teraz licytuje Hamax dla Antonia...
|
#3565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
O widzę ze do fitmamy z linku który podalam dołącza więcej mamus z naszego wątku....ezzo..black..sup er!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja już po pracy. Dziś t. była z Darią. U nas dziś w nocy Daria urządziła 3 h a o 6.40 do pracy musiałam wstać.... a myślałam że już jej przeszło te nocne imprezowanie.Cytat:
trzymam kciuki żeby się przekonał do laptopa my mamy 38 m2 i nie wyobrazam sobie miec jeszcze biurka i kompa. Liczy sie kazde wolne miejsce na takim małym mieszkaniu. Rzeczy ciągle przybywa i przybywa i te zabawki Darii ![]() Marzy mi się większe mieszkanie ![]() Cytat:
![]() A co do nasladowania zwierzątek, według Darii wszystkie zwierzątka robią Hau hau ![]() Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Chyba Hania Bokeh ![]() A właśnie , gdzie jest Bokeh???? Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Little -to trzymam kciuki za robotę
Ezzo- co do drastycznych diet to nie chce się wymądrzać ale przestrzegam, raz że nie palą one tłuszczu bo sorry ale za pomocą diety nie spalisz tłuszczu do tego potrzebny jest wysiłek fizyczny a diety glodówkowe sprawiają,że metabolizm zwalnia i może uda Ci się zrzucić zbędne kg (ale nie tłuszczyku raczej wodę) to przy każdym kolejnym odchudzaniu Twój organizm zapamięta,że kiedyś mu wyrządzalaś krzywdę drakońskimi dietami i z wiekiem niestety coeaz trudniej będzie Ci zrzucić choćby jeden kg- serio! Dziewczyny bierzcie przykład z Ewuuulki, dziewczyna wzięł tyłek w troki i zobaczcie jakie osiagnęła efekty- ciężką pracą Naprawdę odchudzanie powinno być ciężką pracą fizyczną ale nie zadawajcie sobie bólu dietami życie to ma być przyjemność a nie głodówki i wyżeczeniato nie trudno skomponować 5 posiłkow ktore będą bogate w białko,węglowodany i tluszcze Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-05-05 o 17:42 |
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi slonce a jakie bys polecila cwiczenia z hantelkami? Ogolem silowe? Chcialabym do biegania dolozyc jakies cwiczenia silowe modelujace sylwetke, hantelki mam, podasz moze jakas strone?
Nie ogladamy hannibala, mamy mega zaleglosci w innych serialach musimy nadgonic Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

: dla Kubusia za zejście, a dla Dorki za wyjście

szczepionka nie zajac, poczeka 

uwielbiam! Choć po chwili zastanowienia stwierdzam, że to wcale nie jest nic nadzwyczajnego, bo ja z reguły jem, co dają 
ale dobrze, że tak się skończyło i obyło się bez szycia
nasz duzy chlopczyk..... Poki co przekrecil sie z pleckow na brzuszek i nie spadl, ciekawe, jak reszta nocy. Wynieslismy fotel i podnozek (co by sie nie wspial na parapet) i wozek (co by sie nie wspail i czasem tam nie postanowil spac) i generalne przemeblowanie mieszkania (w biurze mam swoj kacik do czytania ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A do tej pory nigdy sama sobie szczoteczki do buzi nawet nie włożyła
22.05.2008
14.08.2011

ale fakt, że niektóre takie biodrówy