|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
Ola, Franek witamy ![]() U nas jutro 39 tydzień, ale po wizycie i ktg nic nie widać na horyzoncie. Mała waży jakieś 2700 więc dużą dziewczynką nie będzie i może łatwo będzie ją urodzić, ale mnie już przerosła bo miałam w dniu urodzenia 2650 ![]() Przypominam o promocji na pampki w lidlu od dziś-wszystkie rozmiary, a rozmiar 2 wychodzi za 42gr. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Asia nie wiem pierwsze słyszę , wczoraj jak jechaliśmy do tego europarku to mijaliśmy twinpigs i byli tam ludzie i w sumie jak jeździmy czasem tamtędy do sklepu to też widziałam na jesień. Nie wiem czy na sezon zimowy nie jest to zamykane.
Mycha to faktycznie drobniutka będzie Twoja pannica Moja w 38tc miała już 3500g. A mnie wszystkie dzieciaki moje pewnie wagowo wyprzedzą w sumie już wyprzedziły. Bo ja znowu miałam zaledwie 2100g. Zaraz wybieramy się na spacer, chociaż szczerze to mi się nie chce bo kręgosłup boli jak cholera ;/ chyba skończy się na siedzeniu na placu. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Monija jeszcze taka sugestia - bo na 1 str niektóre nicki są pogrubione a niektóre nie , może warto to zmienić aby wyglądało jednolicie
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Uwielbiam zaczynać dni i tygodnie od takich powitań ![]() dla dzielnych Mamuś - kasiab, Justyna doczekałyście się dziewczynynie pamiętam, która z Was narzekała na drętwiejące ręce, ale witam się w klubie.. A już kilka tygodni miałam z tym spokój. Mycha za wizytę i dla córcimonijaa ja co prawda też nie na bieżąco przez ten weekend, ale chyba Oliwka też już urodziła..?
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 06.2011 05.2014 Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-05-05 o 09:47 |
|
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() DOPISALAM
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! Edytowane przez monijaaa Czas edycji: 2014-05-05 o 09:56 |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki jedna drzemka po 2 godz tylko jak zaśnie do 13 to jest oki z noca a jak wczoraj spal do 16 to juz bylo ciezko
ale zeszly tydzien wcsle nie spal i dawal rade My bylismy z Olim po pampy a teraz czekamy na tate i Papryka ale cos im dlugo idzie, tata ma bojowe zadanie pampersowe i chyba nie ogarnia
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo tzet rano pojechal to mowi ze ludzie rzucili sie jak na miecho
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
beatusia10 cieszę się, że idzie ku dobremu, zobaczysz z czasem będzie coraz lepiej a za rok to już w ogóle
![]() Nikii89 twinpigs znam bo często tamtędy przejeżdżamy, ale aktycznie jak byłam kiedyś na ich stronie to kiepsko z atrakcjami dla naszych starszaków. Raczej dla nas ![]() asia27100 zdrowiej!! |
|
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny..
Co prawda termin mam na koniec czerwca początek lipca Ale chciałabym się was bardziej zaawansowanych podpytać, Czy któraś mała problem z bólem spojenia łonowego, boli mnie jak się przekręcam czy wstaję, po schodach też ciężko wchodzić.. Zaczeło mi się to przed majówką i nie puszcza mimo leżenia..chociaż jak leże w jednej pozycji to też mni boli A jak mały gdzieś tam kopie czy się wierci to taki ból jak by mi igły wbijali.. Czy gin coś doradził? Gratulacje dla WSZYSTKICH nowych dzieciaczków i szczęśliwych mam
Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-05 o 10:14 |
|
|
|
#3010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jak się niepokoisz to konsultuj ze swoim, każdy przypadek inny
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
Simka może główka jest nisko i dziecko naciska Ci na szyjkę? Bierzesz jakieś leki zapobiegające skracaniu szybszemu szyjki typu luteina czy coś?
Witamy na świecie Olę i Franka
|
|
#3012 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy Franusia i Oleńkę na świecie ![]() Cytat:
to mój problem, nie potrafiłam się przewrócić na łóżku, bez bólu... stnąć na jednej nodze również nie... jeśli mnie kopnie w niektóre miejsca to jakby prąd mnie kopał jakoś przetrwałam i w następnym tygodniu mam cesarkę nie wiem czy mój gin zobaczył, że nie dotyczy się mnie rozejście czy po prostu to zignorował ![]() aa i jeszcze jakieś pykanie kości czuje w spojeniu jak się np w nocy przekręcam
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolak – Pyza przecudna
![]() Madziula – Papryk świetne miejsce sobie wybrał Żeby nie wleciał pomiędzy łóżeczko, a łóżko Słodziak!!!Cytat:
Też po Twoich wpisach zaczęłam się zastanawiać czy Ty już masz jedno dziecko ![]() Ja też nic a nic nie narzekam na ostatni miesiąc.. W czwartek wybieram się jeszcze na ćwiczenia ![]() I też zaczynam czytać „Język niemowląt”, ale mam wrażenie, że i tak nic nie wiem.... więc podziwiam za taką wiedzę... Ilkas – będzie dobrze... Musi być! Nie wkręcaj się! Kasiab i Justyna – gratulacje!!!!!!! No i znowu para ![]() Heeeej, no na razie tyle nadrobiłam, resztę później. Jestem już po pobraniu krwi. Ostatnie badania chyba zrobiłam.. Była też na targu i w aptece po liście malin.. Bleee ![]() Coś mnie zaczyna pobolewać w szanownej.. I przeszywa mnie taki dziwny ból (jak prąd) w prawym półdupku aż po udo.... Ogólnie nic więcej się nie dzieje.... Gratuluje nowych tygodni ![]() Lecę wyszykować Mężulka do pracy
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie poniedzialkowo.
Karolak twoja mala pyza jest przecudna. Gratuluje nowym mamusiom. A my dzis zaczynamy 38 tydzien w zwiazku z czym jestesmy juz donoszone Aczkolwiek rodzic dzis nie mozemy, bo nie ma nas kto do szpitala zawiesc ![]() Moje brzuchol rosnie w ekspresowym tempie. Prawie w nic sie nie mieszcze. Plaszcz w ktory jeszcze 2 tygodnie bez problemu sie zapinalam dzis brakuje mi jakis 7 cm, zeby zapiac guzik jak to mozliwe to nie mam pojecia
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Agusia brawo za tc
![]() brzusiem sie nie przejmuj. po porodach bedziemy sie martwic
|
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
Justywi mi od 20 tyg brzuch twardniał i brałam magnez, nospe i luteine
Ale za chwilkę się to wyciszyło i lutke gin kazał odstawic.. zostalo mi 5 tabletek to sobie wczoraj i przedwczoraj zaaplikowałam Lu7 a ten ból jest u ciebie wskazaniem do cesarki czy cos innego? Widzę że sporo osób to dotyczy.. Chyba zadzwonię do gina, bo u mnie jest jeszcze problem natury kregosłupwej-dyskopatia dolnej części i mam problem z biodrem.. A najgorsze że na początku roku zmarł mój ortopeda co był konkretny i wiedział co i jak.. A teraz byłam niby na konsultacji u jakiegoś ale porażka skasował 150 zł i nic więcej mi nie powiedział oprócz tego co wiedziałam.. A ma któraś do polecenia dobrego ortopedę w Warszawie? Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-05 o 10:46 |
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula to w sumie jak Oskar tylko że on zasypia ok. 12.30 i śpi do 14 max do 14.30 , w sumie czasem by pospał dłużej , ale ja wstrętna matka i go wybudzam o 14.30 bo jakby mi dłużej pospał to by szalał do nocy
![]() I jak TŻ ogarnął temat pampersów? MamaKtosia to też często musicie przejeżdżać niedaleko mnie :P Simka jest to normalka. Ja już wszystkie etapy bólu chyba w tej ciąży przeszłam , od rwy kulszowej , po ból spojenia, żeber, kręgosłupa. Był czas kiedy przewracałam się z boku na bok 5-10min w kilku etapach, chodziłam jak wieloryb z żółwim tempem itp.Myska pary nie ma :P bo kasiab urodziła 3.05 a Justynka 4.05 Nasz pobyt na dworze trwał 30 min. Matka nie dała rady nie dość że kręgosłup nawala to piździ jak w kieleckim. Może po południu będzie lepiej. |
|
|
|
#3018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rozejście spojenia łonowego jest wskazaniem do cesarskiego cięcia natomiast moja decyzja - z wyboru
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
MyskaO mnie też się zdarzały bóle w półdupku
Dzidziol na nerwy naciska. A co do wymądrzania to wiesz, zawsze byłam dobra z polskiego i umiem ładnie pisać
|
|
#3020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie wydaje się że nie ma tragedii, katar jest ale zatoki chyba są drożne. Tylko jestem osłabiona i bolą mnie oczy od infekcji. Oby szybko przeszło. Najgorsze że rozkręca się od poprzedniego poniedziałku ta infekcja. Jak pomyśle że już mogłam być chora i teraz by przechodziło to mnie bierze |
|
|
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki!
Macie problem z odbijaniem? Karmię piersią i moja mała wogóle nie odbija, martwię się. Po jedzonku noszę ją prawie pionowo, kładę na swoim ramieniu, bujam i nic.. Czasem uleje ale bardzo rzadko i malutko, robi kupki normalnie 3 x dziennie. Ale ciągle mam stracha jak ją odkładam że się zakrztusi
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Asia nasz odbija jak nie na ramieniu to na brzuszku jam leży
Myska nie spadnie, moze sprostuje, tam jest jeszcze bok łóżka nizej niz materac a między kolyska a materacem jakies 3-5 cm max jak sie odsunie![]() Tż ogarnal, w koncu to drugie, tylko nie wiem po co przebieral do spaceru no ale spoko, dal rade
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pytanie, które padło tu już sto razy:
kiedy ciąża jest donoszona? kiedy na suwaczku klapnie mi 38tc? czyli tak jakby bede rozpoczynać 39tc? czy już mam donoszoną, bo jestem w 37t5d, wiec właśnie leci mi ten 38...?
|
#3024 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć poniedziałkowo
Cytat:
podobno tak, tak mi tłumaczyli w szpitalu jak rozpoznać skurcze ![]() Cytat:
hahaha ale sobie znalazł miejscówkę Kaorlak cudeńko Cytat:
jakie cudowne wiadomości Witamy nowe dzieciaczki na świecie i gratuluje mamusiom Ale czuję się ociężała i marudna w tej końcówce a sądziłam, że mnie to nie dopadnie a jednak, czuje się jak babcia koło 80, skąd Wy macie tyle energii aby biegać za dzieciakami, gotować, prać, sprzątać? ja po kąpieli padam na twarz zmęczona ![]() jeszcze w weekend się okazało, że oprócz 2 komunie w maju mąż ma iść za chrzestnego a ja nigdzie nie pójde i mi przykro i smutno i do tego kasy brak buuuu
|
|||
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
asia27100 według mojego gina , ciąża donoszona jest od 38 tygodnia czyli 38+0
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Asia co osoba to inne zdanie
jedni twierdzą że 37tc to donoszona a inni że dopiero 38tc ![]() |
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam dzis pranie. w końcu uprałam 3 (TRZY) prześcieradełka małęgo i myślałam ze po wszystkim umrę..... ![]() ktoś, kto daje rady typu "wyspij sie teraz, bo potem nie będzie czasu" chyba kpi! z miłą chęcia bym pospała do południa nawet, ale co z tego jak te p******** rece nie dawają
|
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny. w najgorszym wypadku donosze sie za dwa dni
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, oj tam
Jedna majówka to można podciągnąć, że para była Cytat:
Ja za to z polskiego kiepska od zawsze nadiak – wracaj do zdrowia szybciutko! Trzymam kciuki! Cytat:
No to już wszystko jasne ![]() Zjedliśmy obiadek, wyszykowałam Męża do pracy, a On w tym czasie zamontował lampeczkę przy łóżeczku maluszka Do tego zainstalował siatkę w oknie, żeby nam się muchy, komary i inne robale nie pchały do pokoju..Dziś mam w planach jak zwykle prasowanie i pranie.. No i chce zrobić na zapas kostki warzywne, coby szybko zupki robić jak wrócę ze szpitala
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

Moja w 38tc miała już 3500g. A mnie wszystkie dzieciaki moje pewnie wagowo wyprzedzą w sumie już wyprzedziły. Bo ja znowu miałam zaledwie 2100g. 

a teraz czekamy na tate i Papryka ale cos im dlugo idzie, tata ma bojowe zadanie pampersowe i chyba nie ogarnia 

jak to mozliwe to nie mam pojecia