|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
Dziewczyny, zamierzacie/będziecie używać pasa poporodowego? Takiego do owijania brzucha?? Asia27100 tak jak napisała Nikkki, w zależności od lekarza/położnej to jesteś już donoszona albo będziesz za parę dni. Tak czy owak gdybyś chciała w tym tygodniu rodzić to śmiało bez skrępowania możesz ![]() Ja bym chciała rodzić w przyszłym tygodniu ![]() ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-05 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
BAN stały
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Hej mamusie
![]() Nocka u mnie koszmarna. Najpierw ja nie mogłam zasnąć od 24 do 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz próbuję ogarnąć rzeczywistość ![]() Idę Ws poczytać. No i ogromne gratulacje dla Justynki i Kasiabka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak zbiorowo bo mi zjadło cytaty... ![]() Zdrowia dla chorych ![]() Ja po koszmarnej nocce, ale na szczęście rano odespałam. Na początku spać nie mogłam jakoś się ułożyć ani nic, a o 2 w nocy obudził mnie silny ból brzucha w sumie to podbrzusza i było mi nagle gorąco i brakowało tchu... i po minucie znowu... strach w oczach.... na szczęście potem przeszło i już się nie powtórzyło. Myślicie że to przepowiadające?? Oczywiście z tego powodu dziś wyciągnęłam torbę i mam zamiar się spakować... przynajmniej to co mam. Bo po całym zdarzeniu w nocy nie mogłam spać tylko myślałam że nic nie mam gotowego. Torba nie spakowana, nawet nie mam wszystkiego do niej, ciuszki nie poprane.... ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Ile czekałyście na przesyłkę z gemini?? Bo w piątek zamówiłam, zapłaciłam przelewem i czekam. Tylko w statusie mam że nie jest zapłacone :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiu u nas mówią, że skończony 38 to donoszona ale jak się urodzi powiedzmy w 37 i 3 dniu to dziecko już nie jest wcześniakiem, więc to chyba zależy od dziecka i od lekarza i od szpitala jak to potraktują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
BAN stały
|
MamaKtosia, wymiotowaniu? A co się działo? Czymś się podtrułaś?
![]() ![]() Ja się właśnie ratuję kawą..ale marnie pomaga... Karolkya ja chyba dzisiaj spakuję torbę..bo to już nie żarty... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam plan porodu ![]() Zostaje mi tylko go wydrukować (tylko gdzie... ![]() Nastawiam pranie i biorę się za prasowanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | ||
Rozeznanie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() /Mycha/ ![]() ![]() agus7ia Mój brzuch też ostatnio z dnia na dzień wystrzelił ![]() Cytat:
![]() A wychodzenie na tego typu imprezy jeszcze nadrobisz ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Współczuję, przytrułaś się? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Zakorzenienie
|
Zjadłaś coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy tobie położna kazała jakieś przerwy w piciu robić ![]() ![]() teściowa mnie uraczyła nowym powitaniem ![]() ![]()
![]() |
#3041 |
Zadomowienie
|
To ja sie pochwale ze spakowalam torbe do szpitala juz w 100 %
![]() Tydzien ja pakowalam ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Kurcze już jest wątek mamuś styczniowych 2015.... czas leci ....
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Carolyna pocieszę się mnie ostatnio babcia przywitała słowami "ale jesteś gruba" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zadomowienie
|
Dzięki!!
Cytat:
![]() Ilkas szoruj pakować te torbę no!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odegramy się po porodzie..... !!!! ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Dobra ide na spacerek i zagladne do rossmana.
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Rozeznanie
|
kasiab, JJJustynaAA WIELKIE GRATULACJE!!!!
![]() ![]() Byliśmy w urzędzie dziś i zalatwilismy akt uznania dziecka- całą ciążę mówiliśmy z tz ze zalatwimy to jak najwcześniej żebym nie chodziła z brzuchem a tu.... 11 dni do tp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
MamaKtosia ciekawe czy dzieciaki posłuchają i czy Twój postanowi wyjść tego 12 .
![]() Ja mojej mówię że ma wyjść najpóźniej 7 :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
Nikii - a ja mojemu dzieciu przed 15-tym zabroniłam
![]()
#3049 |
Wtajemniczenie
|
No no... Już nas coraz więcej! Gratuluję nowych tygodni, trzymam kciuki za wizyty jeśli są no i oczywiście ogromne gratulacje dla mamuś!
![]() Witam się po dłuższej nieobecności długiego weekendu. U mnie... 40 tydzień... 5 dni do terminu. Aż sama w to nie wierzę ![]() ![]() ![]()
#3050 |
Zakorzenienie
|
Ja przed 15 chcę się wyrobić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |||||
Zadomowienie
|
agus7ia;
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3052 | |
Wtajemniczenie
|
ja powiedziałam że ma do 20 wytrzymać, ale to mała złośnica jest więć się pewnie nie posłucha...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Gratuluje 38tc ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja biorę 15 ![]() Mój Tż się z Ewcią dogaduje, że ma wyjść 15, bo to czwartek, dobry czas na piątkowe pępkowe, w sobotę odeśpi, w niedzielę przyjadą Mamcie (bo w pierwszej dobie mają zakaz ode mnie), a w poniedziałek wychodzimy ze szpitala i zaczynamy nowy okres w życiu ![]() No i co ja na taki ich plan mogę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Wtajemniczenie
|
Ja się dogaduję z małym, że ma do wyboru 8 maja albo 13. 15 też nie wchodzi u nas w grę. Ogólnie jestem ciekawa czy przenoszę czy nie
![]()
#3056 |
BAN stały
|
Carolyna, nie ma to jak miłe powitanie od teściowej.. Ale nie ma co się przejmować
![]() A jak tam Twoje cukry? Dalej mierzysz tak regularnie? Zdarzają Ci się skoki? Bo mi teraz skoki wróciły ![]() Monijaaa , super! W takim razie będziesz dzisiaj moją motywacją co do torby ![]() Nikii, noo właśnie też widziałam wątek styczniówek już. Najlepsze, że sama należałam do wątku styczeń-luty...tylko, że dwa lata temu. Jak ten czas leci ![]() Ktosiowa, no to nieźle...wymioty do teraz... ![]() ![]() A skoro tak piszemy już o tych terminach..to w pierwszej ciąży miałam tp na 10.02. Ale mąż mi powiedział, że urodzę 16.02 - no i urodziłam ![]() Teraz kilka dni temu powiedział, że tym razem ma przeczucie, że urodzę 14.05 - ciekawe czy się sprawdzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Zakorzenienie
|
hej!! ja zasmarkana jakaś, nie wiem skąd mi sie przyplątało
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() pytałas o poród w Poznaniu, nie wiem czy odpisałam wtedy, raczej w poznaniu rodzic nie będe tylko w swojej miescinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Zakorzenienie
|
Teraz chyba rabat do 47% mają pomadki, błyszczyki i lakiery do paznokci?
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, my dzis mamy dzien w drodze mozna powiedziec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i teraz dopiero spokojnie jedziemy, mala padla, ja tez sie sprobuje kimnac, bo dzisiaj w nocy prawie nie spalam (takze lacze się w bolu z wiekszoscia z Was ![]() Poczytalam co pisalyscie, ale wybaczcie na tablecie nie dam rady po odpisywać. Kasiabku, Justynka oczywiscie jeszcze raz ogromne gratulacje dla Was kochane dziewczyny ![]() ![]() Milego dnia mamuśki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Wtajemniczenie
|
O, ja się jeszcze pochwalę. Mąż mi kupił mopa i już się kłóciliśmy kto pierwszy będzie mył podłogę
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.