|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Side - Piotruś rządzi
![]() wygodnie mu tak w tych jeansach? czy to strój "wyjściowy"? wszelkie skoki dopiero przed nami, ale z doświadczenia wiem, że czasem coś się przesuwa, przychodzi wcześniej lub później, więc nigdy nic nie wiadomo ![]() co do mojej wizyty z Przemkiem u dermatologa: miała nas przyjąć taka starszawa pani doktor, właściwie babcia siwa. minęła nas na korytarzu zanim zaczęła przyjmować pacjentów, więc grzecznie zapytałam, czy nas też mogłaby przyjąć. nawet mi dokończyć zdania nie dała, tylko "nie, nie i nie", minęła nas i poszła się przebrać. a ja jej jeszcze w plecy krzyknęłam na całą poczekalnię pełną ludzi "ale on ma dopiero 3 tygodnie, nie przyjmie go pani?". stwierdziła, że nie może mieć 31 pacjentów, bo nie zdąży na autobus. chyba powinna pomyśleć o emeryturze... w recepcji przychodni pracuje mama dziewczynki z grupy przedszkolnej Ewci. ja już prawie z płaczem w gardle, mówię "czy naprawdę nic nie da się zrobić?". i ona wstała, próbowała się za mną wstawić, ale też jej się nie udało. wpisali nas na jutro do jakiejś innej lekarki. do tej wapniary już bym nawet w innym terminie nie chciała. w drodze powrotnej odebrałam pesel Przemka. ma w nim duuużo zer, łatwo będzie zapamiętać to teraz trzeba się wybrać po kartę NFZ.Side - oboje rodzice są potrzebni? wydają od ręki, prawda? |
|
|
|
#722 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Winko domowej roboty musi być przepyszne!!! Pokaż ubranko ![]() margo80- brak słów na tych naszych lekarzy!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
W końcu młoda zasnęła, od 9 do 15 płacz, męczy się z gazami, nie wiem czy to mleko mm czy co, powoli zmieniam bebilon na hippa, mam nadzieję że zmiana wyjdzie na dobre. W dodatku w piątek wyskoczyły jej krosty na buzi, myślałam że to moja wina, że się najadłam wcześniej krakersów, paluszków i w dodatku grill był (karmie mm+kp) a wczoraj w ogóle ja odstawiłam od cyca i dziś też tylko na mm jest a krost ma coraz więcej, buzia, szyja, trochę na klatce piersiowej. Takie czerwone kropki z białymi końcówkami Jutro się z nią chyba do lekarza wybiorę. Znów o skazie białkowej się naczytałam |
||||
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko robi wszystko, żebym nie pokazała wam jego stroju do chrztu ale ja się nie dam i szybko wklejam
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-05-05 o 15:49 |
|
|
|
|
#724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za diete.A spokojnym dzieckiem sie nie chwal, co to za frajda miec grzeczne dziecko Moja ostatni tydzien byla grzeczna, wiec dzisiaj nadrabia za caly tydzien marudzeniem chyba, ze ten spokoj to byl skok, a dzisiaj wrocila do normalnosci no ewentualnie daje mi przedsmak jutrzejszego dnia, bo idziemy na szczepienia ![]() Cytat:
no u mnie na wiosce nie bylo nawet skrzydelek a chcialamnq rosół ale zakosilam fretkom zamrazalnika skrzydelka Tez musze poczytac o pierwszej pomocy Cytat:
poka, poka koniecznie Cytat:
od porodu niby. Ja bylam chybz w 10 ![]() Cytat:
Moze Ula bedzie instruktorka jogi ![]() Ja i tak nie pieluchuje szeroko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Franek obrazony bo matka w przebieranki sie bawi wyglada super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Ela żebyś wiedziała - musiałam się ratować smoczkiem
Przez to zdjęcia nie są zbyt dokładne - czytelneAle w tym kompleciku jest czapeczka , bluzeczka (ta kamizelka i kokardka pod szyjką są wszyte), spodnie ( jak dla cyrkowca ), buciki i niedrapki (których zakładać nie zamierzam)
|
|
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny poratujcie
wiem że pisałyście- nie zapisałam sobie, ale ile mam dać na pierwszy raz kropli espumisan małej ?? drze się wniebogłosy, kupiłam jej dzisiaj herbatkę koprową i rumiankową, pierdzi jak stary chłop a przed tym strasznie krzyczy .... może espumsan pomoże ![]() z pierwszą nie miałam kolek a teraz to masakra jakaś, aż żal mi dzieciaczka jak się tak męczy my chrzciny robimy jakoś w lipcu raczej ale dokładnie nie wiem czy gdzieś w restauracji czy w domku na obiad i tyle
|
#727 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to mówicie o waszych pozycjach czy dziecka? ![]() ja mam kontrolę po 2 mies od porodu Cytat:
Cytat:
dobrze, że udało się umówić na jutro. Bardzo dobrze że jej krzyknęłaś że ma 3 tyg. Niech ludzie słyszą jaka pi.pa ich przyjmuje. Takie dzieci to w pierwszej kolejności powinny być przyjmowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślałam że można jakieś zwykłe typu koszula i spodenki, zaoszczędziłabym ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- uparta Ty masz już miesięcznego Przemka to zgodnie z ulotką, a ponizej miesiaca dzieci 5-7 kropel |
||||||
|
|
|
#728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#729 | |||||
|
Moderator
|
Chcialabym tylko nie mam komu
![]() Chyba nie zostaje mi nic innego niz co ktoras pieluszke te zakladac... Cytat:
Ja wlasnie wrocilam od ortopedy i niby wszystko ok jak na ten wiek, ale ze jeszcze costam nie jest skostniale to tez mam profilaktycznie pieluchowac ![]() Nie dosyc ze mam marude to kaza mi go wkurzac jeszcze bardziej, bo cos czuje ze mu sie to nie spodoba ... Cytat:
Cytat:
![]() A jak to zrobic? On jak jest spokojny to wcale buzi nie otworzy, a jak zly i placze to w ogole go nie lapie tylko placze jakby nie czul ze ma cos w buzi... 2. Ale ja Ci zazdroszcze takiego zdrowego podejscia - ja wciaz mam opory przed dokarmianiem. A o ile latwiej by bylo gdybym nie musiala sie stresowac przed kazdym wyjsciem ze maly zglodnieje. Nawet polozna dzisiaj u mnie byla i powiedziala zebym dokarmiala jesli widze ze sie nienajada bo szkoda moich i jego nerw - niby mam ta butelke Aventu imitujaca piers, ale ja sie boje ze on i tak sie do butli przyzwyczai i wcale cycka potem nie bedzie chcial... 3. Wow ![]() A takie mialas problemy z dieta - super ze mozesz jesc wszystko I po raz kolejny podziwiam Cie za dazenie do ulatwiania sobie zycia, podczas gdy ja sie boje z czymkolwiek zaryzykowac Pesymisci na prawde sami sobie utrudniaja zycie Kto nauczy mnie optymizmu? ![]() Cytat:
![]() Co za malpa! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Margo co za baba
![]() Pytanie nie do mnie, ale ja sama wyrabialam karte z nfz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#732 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha jaka stylówka boski A miny faktycznie, Gucio nieraz takie miny wali że aparat mi nie nadąża z łapaniem ostrości A zdjęć już mam tyle że muszę chyba jakiś dysk dokupić żeby to wszystko trzymać.Skąd te spodenki?? Chcę takie koniecznie na lato ![]() Cytat:
Cytat:
w końcu o tyle wcześniej został bestialsko wyjęty ze swojej kawalerki w brzuchu ![]() Powiem wam, że częściowo rady Tracy Hogg działają. Odkąd nauczyliśmy się rozpoznawać oznaki zmęczenia po okresie aktywności (ok 45-60 min po jedzeniu) i kłaść do łóżeczka, jest dużo lepiej. Więcej śpi w dzień, tym samym jest mniej zmęczony i mniej marudny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A z tym smoczkiem to spróbuj go umoczyć w czymś słodkim, i wtedy mu podetknij, powinien chcieć zlizać to co na smoczku i może tym sposobem załapie. Może parę kropel wody z glukozą albo słodkiej herbatki jakiejś.
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#734 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że jednak udało się zapisać. Dużo zdrówka dla Was ![]() Cytat:
I to by chyba było na tyle Mam dzisiaj dzień strasznego nic nie robienia
|
|||
|
|
|
#735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze duzo kremu pod te pieluszki dawaj ![]() Nie wiedzial komu każe takie cos A moze wybierz sie prywatnie by sie upewnic? Co do optymizmu, ja zawsze szukam kogos, kto ma gorzej i od razu mi lepiej Ola marudzi w dzien, to mysle, ze inne dzieci ryczą cale noce. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
i tu masz racje ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- TeQiba wlasnie jeszcze mialam tobie pisac, ja szczerze bym sprobowala z tym dokarmianiem. Wiele dziewczyn dokarmia, a ich dzieci nie odrzucaja cyca A moze nie chodzi o dokarmianie, przynajmniej jeden powod marudzenia bedziesz mogla odrzucic. Naprawde masz takie parcie na kp? Moze nie warto Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- A i jeszcze dodam, ze ja jak zaczyna mi sie jakis kryzys i zaczynam mniej sciagac, to odpuszczam, sciagam ile leci i jie myske o tym, mysle sobie "phi, to przejde na mm, co za problem" wtedy jakos sie rozluzniam, nie mysle o tym ile sciagam i na deugi dzien musze wylewać, bo tyle leci ![]() Pamietaj, ze jest cos poza kp, ze na tym swiat sie nie konczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#736 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
dzieki mamuski za odp
dzieciaczki macie sliczne, sama słodycz
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne zdjęcia! Wszystkie!
Z telefonu...
|
#739 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Pewnie tez dlatego Side teraz ma dni ze nie musi dokarmiac bo jest wyluzowana. A ja za kazdym razem gdy karmie modle sie zeby sie najadl i nie wolal wiecej... |
|
|
|
|
#740 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie bój się, że się oduczy piersi jak dasz butlę, nie tak łatwo to idzie. A dokarmianie na prawde pomaga Side ja też nie chciałam cudacznego ubranka, które się nada tylko na chrzciny kupiłam wszystko osobno i moim zdaniem wygląda normalnie. Cytat:
Cytat:
|
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym chyba olała, ewentualnie bardziej pilnowała, żeby miał nóżki na żabkę ![]() powiem Ci że takie myśli do pierwszych dwóch butelek mm, później już łatwiej będzie Ci dawać mleko teraz coś zaczyna mi na wieczór brakować mleka i się zastanawiam czy nie trzeba będzie dokarmiać, jeszcze zobaczę ale nie będę się przed tym bronić ![]() głosie rozsądku zgadzam się z Tobą Cytat:
najwyżej mnie ksiądz z mszy wyrzuci |
||
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądam do lozeczka a Miki dorwał przytulanke z c&a i ja slini
nie wiem.jak on to zrobil, skoro leżala wysoko w rogu lozeczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odkąd Ewa się tylko cycoli żywię wielką niechęć do butli i miałam nadzieję, że już nie będziemy jej potrzebować, ale wczoraj mąz nalegał, bo nie mogła zasnąć wieczorem, mówił że niespokojna bo pewnie głodna i pozwoliłam z ciężkim sercem podac jej moje ściągnięte flaszką, a dzisiaj sama to zaproponowałam gdy była powtórka z rozrywki. Niechętna jestem do tego karmienia butelką, ale co zrobić, przynajmniej wiem że jest najedzona, a kiedy tak przy cycku przysypia dzień cały, to nie mam pojęcia ile faktycznie zjada, zaś wieczorem zauważyłam mam bardziej miękkie piersi, jakby mniej mleka ![]() mam nadzieję, że i ja się wyluzuję, zamówiłam laktator elektryczny żeby pobudził laktację bardziej niż ręczny, bo Mała mimo że wisi przy piersi cały dzień do tej pory jakoś specjalnie jej nie rozkręciła ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Moj synek znowu mial tylko jedną pobudke o 4
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
więc tak:
Uparta- Espumisan dawałam 5 kropli do 4 razy dziennie Pomagało.Teqi: Ela i wszystkie inne dziewczyny mają rację. Masz takie parcie na kp, że musisz najpierw zrobić sama ze sobą sajgon i przemówić sobie do rozsądku, a potem się rozkręci W zasadzie większość z nas dokarmia w raze potrzeby i żadna tu nie pisała, że dziecko odrzuciło cycka. Mam wrażenie obserwując swoje koleżanki, że dzieci tylko tych odrzuciły, którym nie zależało i nie starały się o to. Jedna z nich np. twierdzi że dziecko odrzuciło, bo umyła się innym płynem pod prysznic Myślałam, że tak może być więc katuję się dalej tym śmierdzącym Białym jeleniem, ale myślę że to nie prawda. Jak ci sie spodoba podawanie mm to po prostu też podświadomie dajesz więcej, eliminujesz cyca bo tak wygodniej i rachu ciachu. Ty na pewno chcesz karmić piersią, jak chciałam ja i masz butelki TT udające cycka więc spokojnie. Dokarm i ciesz się tymi chwilami z Kacperkiem, bo za kilka lat będziesz żałowała że walczyłaś jak szalona o kp i straciłaś ten czas na leżenie i cieszenie się spokojnym maluszkiem ![]() Smoka uczyłam tylko na spokojnego. Za każdym razem gdy wył to mijało się z celem. Po prostu przeważnie nie brał, ale bywały moment że nagle zaskoczył i raz kilka sekund, drugi, piąty, osiemdziesiąty i poszło trochę...robiliśmy to w formie zabawy, tak go wkładam, wyciągam, wkładam, wyciągam...masakra Ciągle mu jeszcze wypada, bo on po prostu ma krótkie wędzidełko i biedny nie radzi sobie, ale generalnie jak zassie już na dobre to zasypia od niego, albo ja mam chwilę dla siebie. Wiem, że niektórzy robią tak że dają na smoka troszkę cukru, ale mnie się ta metoda nie podoba ![]() Koziemleko- Franek wgląda jak paź na dworze króla Zygmunta No, no...odstrzelony jak ta lala Nie dziwię się że nie chciał pozować ![]() Margo- pytałaś czy Piotrusiowi wygodnie. Pewnie, że nie Aga9- spodenki są z H&M. Chyba ok 70zł. Posiadamy jeszcze stamtąd jeansy długie rozm. 56 w które jeszcze jakoś wchodzi. Dostaliśmy od mojej siostry, która kupowała je w Niemczech, ale widziałam w naszych H&M takie same przedwczoraj stąd znam cenę. Niby dużo, niedużo...bo wiadomo nosi się to krótko, ale sposób w jaki są zrobione te długie jeansy jest fantastyczny, bo cały środek wyszyty jest super miękką bawełenką żeby małemu było przyjemnie. Tak więc na następny rozmiar chyba mu nie pożałuję i kupię stamtąd. Elunka- może Miki będzie alpinistą tygrysku- nie wiem czy karta NFZ ci potrzebna, bo z tego co pamiętam to był śląski wymysł swego czasu. U nas nigdzie do lekarza cię nie przyjmą jak jej nie masz. To fajna rzecz bo tam jest zapisana cała twoja historia, możesz nawet sprawdzić wszystkie recepty jakie ci przepisywano kiedykolwiek ![]() Moje dziecię spało od 20:30 do 4 rano Potem od 4:30 do 6:30 jestem wyspana jak ta lala, ale kawką nie wzgardziłam. Może to jest sekret, moje dziecko śpi po mleku z kawą z cycka teść robi codziennie drzemkę po kawie po obiedzie, może wnuk ma to samo |
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Słuchajcie jaką miałam noc. Wczoraj wieczorem byłam tak wykończona, że położyłam się do łóżka zaraz po tym jak wykąpaliśmy Emilkę, a TŻ ją uspał, czyli ok. 20.30. Kręciłam się, wierciłam i standardowo nie mogłam zasnąć. W końcu zaczęłam myśleć tylko o tym, o której Maleńka obudzi się na karmienie. W akcie desperacji poprosiłam TŻ, żeby tej nocy on czuwał i nakarmił ją MM, a ja położyłam się w innym pokoju. I wiecie co? Wiedząc, że nie muszę wstawać i czuwać nad Emilką przespałam prawie całą noc. Wstałam ją tylko nakarmić, bo słyszałam jak płacze, więc w efekcie TŻ nawet nie musiał jej karmić MM, a później wróciłam do swojej "separatki" i bez problemu zasnęłam. Czuję się dziś jak nowo narodzona. Niemniej niepokoi mnie to, że najwyraźniej problemem jest to, że chyba podświadomie za bardzo się spinam i będąc przy Emi nie jestem w stanie spać w miarę normalnie. Nie wiem co z tym zrobić, bo przecież tak się nie da funkcjonować. Nie mogę co noc od niej uciekać. Wizytę u internisty odwołałam, bo już wiem, że problem ma podłoże psychologiczne, a nie zdrowotne, ale może powinnam się wybrać do psychologa...? Tequiba- ja też nie byłam fanką dokarmiania, ale teraz jestem bardzo zadowolona, że się na to zdecydowałam. Dopiero teraz widzę jak się męczyłyśmy obie z Emilką. Od kiedy ją dokarmiam moje maleństwo jest zupełnie inne. Spokojnie śpi, prawie nie marudzi, czasem się czuję jakbym nie miała dziecka. Poza tym stwierdziłam, że to nawet lepiej, że Młoda nauczy się korzystać z butelki, bo przecież kiedyś będę chciała gdzieś wyjść i TŻ lub babcia muszą być w stanie ją nakarmić. Ale decyzja oczywiście należy do Ciebie Side- zdjęcie Piotrusia MEGA Tekst o gender też A Ty jesteś bardzo mądrą babeczką. Ela- Ty jesteś kolejną bardzo rozsądną kobietą. Lubię Twoje podejście do życia, o czym mówiłam Ci nie raz. Margo- co za baba wredna. Może to nawet lepiej, że ktoś inny będzie diagnozował Przemka. Jak się czuje Ewa? Lepiej już? Elunka- gratuluję przespanej nocy i mobilnego synka ![]() Koziemleko- fiu fiu fiuuuuuuu... Synuś ślicznie się będzie prezentował podczas chrztu. Smarita- BARDZO współczuję problemów z brzuszkiem. Sama nie wiem co Ci poradzić. Najgorsze, że na każdego malucha działa coś innego. A koperek podobno u niektórych maluchów rzeczywiście nasila problemy. Mi położna kazała go zamienić na miętę. Ag9- do mnie w ogóle przemawia wiele rad Hogg. Będę próbowała wcielać je w życie, chociaż na razie bliżej mi chyba jednak do "przypadkowego rodzicielstwa" ![]() Mówię Wam jak rewelacyjnie się dziś czuję. Już zapomniałam prawie jak to jest się w miarę wyspać i mieć energię do życia!
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w nocy zaczęła boleć mnie pierś. Jest cała spuchnięta coś jak przy nawale. Boli bardzo. Czy to oznacza zapalenie piersi? W nocy masowałam, ściągnełam laktatorem pokarm. Co z tym zrobić? Iść do lekarza, jak tak to do jakiego? Czy czekać?
Side spodenki na pewno kupie bo sa boskie, okulary też mamy Piotruś ma styl przez duże S. wysłane z smartfona ![]() Limonka dobrze, że noc miałaś udaną. |
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka, strasznie fajnie że wiesz co się dzieje i teraz musisz sobie wypracować jakiś system
Uważam, choć się na tym nie znam, że większość naszych problemów siedzi w głowie i podświadomie je przenosimy na dzieciaki. Spokojna matka= spokojne dziecko Dzięki za miłe słowo ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Mara, ja niestety nie miałam takiego problemu więc nie wiem co bym zrobiła ale na pewno jakiś lekarz...tylko jaki ? ![]() (ps miałam juz pisać wcześniej, śliczne zdjęcie w avatarze )
|
|
|
|
#749 | ||
|
Moderator
|
Ela,
Elunka, Monka, Side - przeczytalam Wasze posty chyba z 10 razy i bardzo Wam dziekuje Teraz dopiero do mnie dotarlo ze faktycznie to moje parcie na kp zrobilo sie wrecz niezdrowe. Tak jak Ela napisala - jesli nawet bym musiala karmic wylacznie mm to co? Przeciez dalej bedzie zadbanym i kochanym dzieckiem, a to przeciez jest najwazniejsze. Cytat:
Widze ze juz druga wspolna ceche mamy ![]() Cytat:
![]() Moze nawet to ze zdecydowalas sie pozwolic TZ na nakarmienie mm w nocy pozwolilo Ci sie wyluzowac i zasnac? No i faktycznie nauka butli pozwoli mi kiedys "odciac pepowine" i zostawic komus Kacpra. Przemowilyscie mi do rozsadku - dziekuje raz jeszcze wszystkim |
||
|
|
|
#750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My tez oobudka o 4 ,ale potem juz koniec spania, bo bylo juz jasno
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

mam juz tez ubranie do chrztu dla Franka.
Szybko TZ pojechal i kupil pampersy i jak reka odjal. Chcemy jeszcze raz sprawdzic czy to aby na pewno te pieluszki, ale az sie boje widoku czerwonej pupy.

ale ja się nie dam i szybko wklejam
za diete.

dobrze, że udało się umówić na jutro. 

codzień mieliśmy gości.

dobrze że jednak udało się zapisać. Dużo zdrówka dla Was