|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
cholera Dominikowi zrobiły sie ma pupie jakies białe krostki.Pupa jest lekko zaczerwieniona
Co to moze byc?Na razie grubo posmarowałam kremem na odparzenia.Dotychczas używaliśmy zwykłego Linomagu,rano tż posmarował mu pupe Linomagiem a+e.Czy to możliwe że to uczulenie na ten Linomag Bobo?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-05-05 o 16:40 |
|
|
|
#3752 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
anitko nie widzę zdjęcia
gratuluje córeczki Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy Ty bierzesz po kazdym jedzeniu Mala do odbicia? Tego trzeba pilnowac Berbie zgadzam sie w zupelnosci ze mam ciuszki po Tosi ale jeszcze by doszly koszty na higiene (np pampersy itp) plus ew mm - a to jak wiem z doswiadczenia nie sa male pieniadze wlasnie Tz kapie Tosie - zawsze w wannie z kranu leci woda a Tosia chyba kiedys podpatrzyla i wziela kurek do gory ktorym sie zmienia funkcje na prysznic - i wlasnie bierze prysznic i ma zaciesz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#3754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Ja Cię pamiętam. Strasznie długo trzeba czekać na wyniki ![]() Trzymam kciuki. Cytat:
Anita cudowna kruszynka! Jak ja Ci zazdroszczę że już masz malutką przy sobie U mnie kiepskawo. Nerki mnie bolą Musiałam jeszcze pojechać do zusu, urzędu skarbowego i przez to chodzenie mały tak głową ciśnie w szyjkę jakby chciał jak najszybciej wyjść Była przed chwilą położna. Tematem była kąpiel. Załamka... Nawet z lalką sobie nie radzimy... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk łączę się w bólu...chociaż mnie odpuściło....ale bakterie w moczu wyszły mo ciekawe co ginka powie....z lalką sobie nie radzicie ale z Maxem poradzicie sobie w 100%! U mnie tż będzie kąpał....a swoją drogą dziś słucham jakiejś audycji w radio że dziecko takie małe powinno się kompac 2x w tyg a nie codziennie....
Meire trzymam mocno i walcz o ovitrelle!
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko, cudna, no cudna Maleńka!!!!!!!!
mozliwe. a pieluszki te same? nie ma co się załamywać (mówię to ja Jarząbek, co pierwszy raz wykąpał T. jak ten miał 2 miechy) lalka to lalka, dziecko to dziecko.
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tylko że ma to tylko na pupie
![]() Staram się nie ubierać go za ciepło,no sama nie wiem.. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Tak pieluszki i chusteczki te same. Tż mi napisał że nie użył tego linomagu a+e tylko go otworzył.Więc uczulenie chyba odpada.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-05-05 o 19:39 |
||
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nam się dziś bardzo nie chciało na szkołę jechać, ale bardzo się cieszymy, że się zmobilizowaliśmy. była bardzo fajna para. był temat planu porodu (będziemy pisać za tydzień, żeby był już w papierach), mężowie nas masowali, trochę ćwiczyłyśmy oddechy i ćwiczenia, które można wykonywać w pierwszej fazie porodu. bawiliśmy się detektorami tętna (stwierdziłam, że dobrze, że nie kupiłam bo nie mogłam wyłapać tętna od razu nam się humory po szkole poprawiły.
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kąpieli to położna mówiła to samo, co drugi dzień wystarczy... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Anitko, malutka jest śliczna
Współczuje brzusźkowych problemów, u nas podobnie to wyglądało :/ Tylko największym winowajca była przepuklina... Doraźnie pomagał espumisan. U nas wszystko ok. Pogoda nadal cudny a Tymon coraz bardziej dorosły ;-) Wracamy w srode do domu, troche szybciej niz planowaliśmy, bo zaczynamy turnus rehabilitacyjny. Strasznie sie cieszę, ze sie zalapalismy. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Iza, a my kąpiemy co 2-3 dzien. I nie mamy problemów z zasypianiem, wręcz przeciwnie,T zasypia co do minuty prawie. Rytuałem jest nastrój czyli muzyka, zasłonięte okna i cyc ;-) |
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam też sporo regulowała / reguluje ![]() foty! foty! foty! i jak rybka? służy Wam? z czyms jeszcze próbowałaś?
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... Mam nadzieje że dziecku krzywdy nie zrobimy
Cytat:
juz dawno nie używałam.Maksior mnie tak okłada że na pewno jest ok Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk, u mnie z Zuza bylo tak, ze ani nie chodzilam do szkoly rodzenia, ani nikt mi nie pomagal na poczatku, bo nawet matki przy mnie nie bylo, zeby mi pokazala co i jak z malym dzieckiem zrobic.. Do wszystkiego dochodzilam sama.. I to sie chyba nazywa instynkt macierzynski.. Po prostu czulam, co robic..
Dasz sobie ze wszystkim rade.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3764 |
|
Wtajemniczenie
|
Anitko cudo. malutkie cudo!
u mnie test owu daje znak, cza zanęcić |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Pani jakie buty kupujesz dla T.?
Kucyku super że Maksiu taki aktywny. Na pewno dacie radę ze wszystkim ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Anitko mała jest cudowna
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
To działajcie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, raczej jakie chciałam kupić
wzięłam grube miliony ze skarpety T., poszłam do dzieciowo-butowego z myślą, że zaszaleję a się okazało, że emelki tylko zimowe wchodzą na nogę T. pan ekspert skomentował, że Młody ma "puchatą stopę". moje zakupy pt. "szalejemy" skończyły się na butkach Befado za 35 zł (zapinane na rzep). w tej chwili chodzimy w Befado roz. 20, Conversach roz. 21, Attipasach roz. 21,5 ![]()
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
No to faktycznie zaszalalas. Ja muszę przez neta zamawiać. U nas żadnych sensownych nie ma
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz. a ja wiem, że nie mogę (póki co) zamawiać przez neta...
Mam po dzieciach znajomych adidaski-nówki-sztuki i nie wcisnę mu na nogę, choć rozmiar dobry. jednak mierzyć muszę... a w Deichmannie?
|
|
#3771 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
DZiękuje kochanie ty moje! Cytat:
Cytat:
No to do dzieła kochana!
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-05-05 o 21:48 |
|||||
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny cieżarówki i nie tylko, chciałam wam polecić super spodnie z c&a (tego typu http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-125664-1.html ). dostałam takie od koleżanki i jestem zachwycona, super na brzuszek, lekkie, przewiewne. i super jakości. aż myślę, żeby przy najbliższej okazji zakupić druga parę, bo po ciąży też pewnie przez jakiś czas nie będę się w zane letnie spodnie mieścić a te są idealne na lato.
|
#3773 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!!!!!!!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to co Ty tu robisz?????????? molestuj chłopa!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Do najbliższego mam 60km. Urok mieszkania w małym mieście
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś na szkole byliśmy my i jeszcze jedna para. w sumie nawet trochę znajoma para. z dziewczyną leżałam w szpitalu, polubiłyśmy się. chłopak klient tż.
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Odetchnęłam z ulgą. Mam dziś mega migrene i musiałam paracetamol wziąśćLekarz powiedział, że jego stópka ma 4.5 cm Jutro nadrobię Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2014-05-05 o 23:46 |
|
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W nocy się obudziłam i miałam przed oczami jak np mokre dziecko wyślizguje nam się z rąk Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Co to moze byc?Na razie grubo posmarowałam kremem na odparzenia.

Mała zaczyna spinać się jakieś pól godziny po jedzeniu i jest mega płacz, kopanie nóżkami, prężenie się. Wieczorami wygląda to najgorzej.. wczoraj taki "atak" bólu trwał ponad 2h, nie płakała cały czas, ale co kilka, kilkanaście minut było tak jak wyżej opisałam.. Póki co dajemy kropelki Delicol, ale jakieś spektakularnej poprawy nie widzimy. Macie jakieś pomysły jak można pomóc takiemu maleństwu. 
.
Wzięłam ja na ręce a ta złapała mnie mocno za palec
lalka to lalka, dziecko to dziecko.

ja to wiesz że zawsze czekam tu na Ciebie