|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję synusia Myślicie, że ja w poniedziałek już poznam płeć?
|
|
#3782 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Hej!
Fiol! Anitko Maleńka jest cudowna Odciągałam mleczko do 23.45. O 24 poszłam spać. O 00.30 Artur się obudził z krzykiem, który kontynuował do 2.30... Nie wiem, o co chodziło. Chyba był śpiący, a nie umiał zasnąć. Na chwilę przestawał i jak mu się zaczynało nudzić - krzyczał znowu. U mnie, na mnie, na rękach, w łóżeczku... Zawołałam TŻa o 2, bo już byłam u kresu sił, to zamiast go uspać, to go jeszcze rozbudził O 2.30 jakimś cudem zasnał, obudził się o 6.10 i od tamtej pory znów ciągle krzyk (tym razem już ewidentnie ze znudzenia, bo zwłoki matki nie zwlokły się natychmiast z łóżka). Teraz siedzi chwilę i się bawi w kojcu, ja dopijam kawę, ale już zaczyna koncert. Od wielu dni sypiam mało, ale dzisiaj jestem już naprawdę wykończona. On nie płacze, on po prostu wrzeszczy. Dlatego wybaczcie, przeczytałam wczoraj wątek, ale nie miałam już jak odpisać. Mam pytanko - wkrótce dostanę pieniądze na zakup lekkiej spacerówki. Na co radzicie zwracać uwagę? |
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46320548]
Odciągałam mleczko do 23.45. O 24 poszłam spać. O 00.30 Artur się obudził z krzykiem, który kontynuował do 2.30... Nie wiem, o co chodziło. Chyba był śpiący, a nie umiał zasnąć. Na chwilę przestawał i jak mu się zaczynało nudzić - krzyczał znowu. U mnie, na mnie, na rękach, w łóżeczku... Zawołałam TŻa o 2, bo już byłam u kresu sił, to zamiast go uspać, to go jeszcze rozbudził O 2.30 jakimś cudem zasnał, obudził się o 6.10 i od tamtej pory znów ciągle krzyk (tym razem już ewidentnie ze znudzenia, bo zwłoki matki nie zwlokły się natychmiast z łóżka). Teraz siedzi chwilę i się bawi w kojcu, ja dopijam kawę, ale już zaczyna koncert. Od wielu dni sypiam mało, ale dzisiaj jestem już naprawdę wykończona. On nie płacze, on po prostu wrzeszczy. Dlatego wybaczcie, przeczytałam wczoraj wątek, ale nie miałam już jak odpisać. [/QUOTE] Ale masakra.. Taki los matek .. Za kilkanaście lat, jak zaczną dzieciaki latać po nocach na imprezy, też nie będziemy spały Byłam w labie, przede mną kilkanaście osób, na szczęście jedna starsza babka zadecydowała że przecież ja bez kolejki Dobra kobieta. BERBIE myślę o tych spodniach... Nie cisną w brzuch? Jaki rozmiar masz? Na pewno latem nie będę mieć czasu nóg golić więc takie przewiewne spodnie by mi się przydały Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46320548] On nie płacze, on po prostu wrzeszczy. [/QUOTE]uwielbiam zwalanie wszystkiego na zęby, ale dzieje się coś w paszczy? uuu, nisza! działajacie. (a jakie masz najbliższe miasto) Wadera, a skąd przypuszczenie, że Ty, jako ten znikomy procent populacji, nie będziesz mieć instynktu?! Kucyk, hue hue szukasz buszu-chowaczy czy spodni spoko, spoko na bank będziesz mieć ogolone nogi
|
|
#3785 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieje się chyba wszystko, co możliwe. Te nieszczęsne górne jedynki wychodzą, a cała reszta dziąseł jest popuchnięta (oczywiście widziane ukradkiem, bo gdzie bym tam mogła sprawdzić... Nawet palec z odrobinką Nutelli nie wchodzi. Najgorsze, że ostatnio średnio daje sobie myć te ząbki:/ Swoją drogą - myjecie je silikonowymi szczoteczkami czy innymi? Kiedy się przechodzi na takie zwykłe szczoteczki malutkie i jakiekolwiek pasty do zębów?). W każdym razie - posmarowałam Bobodentem i na chwilę była cisza (błogaaaa). Ale po chwili mu się przypomniało, że 2 w nocy to dobry czas na ćwiczenie gardła i cierpliwości rodziców
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Fiol baaaardzo się cieszę Kochana i gratuluję!! Waderka ja też takie mam obawy a jeszcze ja sobie nie wyobrażam jak będe miała zostać z małym szkrabem w szpitalu sama... ![]() Berbie spodnie fajne ale nie moje kolory...może dziś oblukam....ale one maja gumę u góry??
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
moje mają gumeczkę ale jest szeroka i delikatna, spodnie się trzymają ale nie naciskają brzuszka.
Cytat:
jak mi je dawała koleżanka to wzięłam, żeby nie było jej przykro, bo myślałam, że będę wyglądać jak klaun ale tak nie jest. są świetne. do tego jednokolorowa góra i jest super. Cytat:
ale radziłabym kupować w realu nie online. bo nie wiem, które z tych na stronie ja mam dokładnie, bo tego wzoru nie ma i mogą mieć inne wykończenie niż gumka. Cytat:
![]() ja dziś dobrze spałam. za oknem słoneczko, ale zimno. plan na dziś małe sprzątanie, prasowanie i leżenie z książką.
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46320848]Nawet palec z odrobinką Nutelli nie wchodzi. Najgorsze, że ostatnio średnio daje sobie myć te ząbki:/ Swoją drogą - myjecie je silikonowymi szczoteczkami czy innymi? Kiedy się przechodzi na takie zwykłe szczoteczki malutkie i jakiekolwiek pasty do zębów?).[/QUOTE]jeżżżżu, ale dlaczego z Nutellą... już chyba dżem bym wolała
![]() mój otwierał jak go łaskotałam inaczej też bez szans.myłam do końca lutego tym silikonem, bo mi się wydawało, że jest za mały na szczoteczkę. i to był wielBŁĄD. T. uwielbia szczotkować zęby. robi to sam i co najmniej 4 razy dziennie ![]() (jak widzi mnie myjącą, jak mu się w Czereśniowej szczoteczka rzuci w oczy, jak w Jest tam kto? misie myją ząbki... szczoteczka jest już do wymiany, bo wygląda jak starego chłopa )no to, niestety jedyna rada - przeczekać i modlić się by szybko wyszły ![]() Cytat:
będzie gites i szybko opanujesz sytuacjęmiałaś się lenić
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3791 |
|
Konto usunięte
|
Pani to ja mam zawsze takie rozjechane szczoteczki, no parę dni używania i już wszystkie włoski na boki...
Możesz polecić jakąś masz i gdzie kupiłaś? A i jeszcze Artek zgrzyta tymi ząbkami... Nie wiem, czy to dobrze, ale nic z tym nie zrobię chyba...A, Berbie, spodnie bardzo mi się podobają |
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol tak się cieszę!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46320548]Hej! Mam pytanko - wkrótce dostanę pieniądze na zakup lekkiej spacerówki. Na co radzicie zwracać uwagę?[/QUOTE] Espiro metro ![]() Jest malutka, lekka, super się składa, ma duży kosz na zakupy, rozkłada sie do spania...itp... Tylko wszystkie spacerówki przy naszym "MERCEDESIE- TAKO" są jakby dziecko w TICO jechało. ![]() |
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46321329]Pani to ja mam zawsze takie rozjechane szczoteczki, no parę dni używania i już wszystkie włoski na boki... [/QUOTE]ja też. choć w bardzo indywidualny sposób
po przekątnej jakby... konkubent się śmieje, że T. ma to po mamusi ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46321329]Możesz polecić jakąś masz i gdzie kupiłaś? [/QUOTE]kupiłam w dzieciowym sklepie na osiedlu. http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p722-Nened...z_fluoru_50_ml http://www.smyk.com/jordan-step-by-s...t-niemowlaka-p [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46321329]A i jeszcze Artek zgrzyta tymi ząbkami... Nie wiem, czy to dobrze, ale nic z tym nie zrobię chyba...[/QUOTE]chyba każde dziecko to robi. w końcu musi sprawdzić co tam się w buzi dzieje i po co ale dzwiękowy irytek. fakt ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3794 |
|
Konto usunięte
|
Kocur padłam z tego Tico
Pani superowa ta szczoteczka Ale tylko wodą myjecie czy czymś?[ed. sory! Widzę, że wkleliłaś pastę, ale wyczachowała się ]U nas zawsze Artek się sam obsługiwał taką silikonową do trzymania, ale ostatnio odrzucił, więc mu wciskam tę na palcu. Ale i tego nie chce. A też go fascynuje, jak myję zęby ![]() A tak w ogóle to Artek strasznie lubi, jak rozpuszczam włosy Pewnie dlatego, że rzadko to robię. Ale za ten uśmiech wtedy dałabym się pokroić. No i śmieje się ze mnie, jak mam turban z ręcznika na głowie i jak zakładam okulary psłoneczne
|
|
|
|
#3795 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46321682]
A tak w ogóle to Artek strasznie lubi, jak rozpuszczam włosy Pewnie dlatego, że rzadko to robię. Ale za ten uśmiech wtedy dałabym się pokroić. No i śmieje się ze mnie, jak mam turban z ręcznika na głowie i jak zakładam okulary psłoneczne [/QUOTE]![]() Cytat:
hehehehe..... Zobaczymy ![]() Cytat:
Do gładkich bluzek super jest ten wzór W ogóle wydaje mi się że po 34 tygodniu wrócę do jakiejś aktywności, ale nie wiem jak to będzie... Chyba na krążku pociągne do 37, 38...? Nie będę latać jak koza, no ale na jakieś prasowanie czy wypad po spodnie mogę sobie pozwolić? Gin mówi że po 34 tygodniu mogę przestać go słuchać. Ale z drugiej strony po wczorajszym wypadzie do zusu myślałam że urodze Nie wiem, nie wiem... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46321682]Ale tylko wodą myjecie czy czymś?[/QUOTE]jak już myje za często a stoi przy umywalce, wykonuje gest szorowania i piszczy, to dostaje z samą wodą
![]() a pasta: Nenedent. szczoteczka chyba w każdym markecie dostępna (dla mnie plus to ten znaczek pośrodku - tyle pasty ma być )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46321682]A też go fascynuje, jak myję zęby ![]() [/QUOTE]no to połowa sukcesu
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46320548]
O 00.30 Artur się obudził z krzykiem, który kontynuował do 2.30... Nie wiem, o co chodziło. Chyba był śpiący, a nie umiał zasnąć. Na chwilę przestawał i jak mu się zaczynało nudzić - krzyczał znowu. U mnie, na mnie, na rękach, w łóżeczku... Zawołałam TŻa o 2, bo już byłam u kresu sił, to zamiast go uspać, to go jeszcze rozbudził O 2.30 jakimś cudem zasnał, obudził się o 6.10 i od tamtej pory znów ciągle krzyk (tym razem już ewidentnie ze znudzenia, bo zwłoki matki nie zwlokły się natychmiast z łóżka). Teraz siedzi chwilę i się bawi w kojcu, ja dopijam kawę, ale już zaczyna koncert. Od wielu dni sypiam mało, ale dzisiaj jestem już naprawdę wykończona. On nie płacze, on po prostu wrzeszczy. Dlatego wybaczcie, przeczytałam wczoraj wątek, ale nie miałam już jak odpisać. [/QUOTE] biedna Ty jesteś [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46321682] A tak w ogóle to Artek strasznie lubi, jak rozpuszczam włosy Pewnie dlatego, że rzadko to robię. Ale za ten uśmiech wtedy dałabym się pokroić. No i śmieje się ze mnie, jak mam turban z ręcznika na głowie i jak zakładam okulary psłoneczne [/QUOTE]Mała mojej siostry jak zobaczyła turban na jej głowie, to zaczynała wrzask i wołała: "Sio" tak samo, gdy widziała nieuczesane włosy ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Perse współczuję nocki :/
Fiol gratuluje synusia ![]() Pani zazdroszczę że T. tak pięknie myje ząbki. Muszę Olkowi też taką szczoteczkę zakupić. Może będzie myl. Najbliżej mamy do zielonej Góry. Ewentualnie trochę dalej do poznania
|
#3799 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakoś ciężko mi się ostatnio wysłowić ![]() Cytat:
A jak sobie pomyślę, że za miesiąc już będzie POŁOWA... ![]() Cytat:
)
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak myślałam, ale naprawdę warto przymierzyć jak będziesz miała okazję. ja jestem niska, wyglądam jak piłka lekarska a w nich naprawdę bardzo dobrze się czuję.
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam ją Cytat:
Cytat:
![]() do tej chwili nie rozumiem o co mu dolega. Popatrz Perse też nie wie. Strzelamy w jakieś oczywiste płoty (czyt. ząbkowanie). Mnie położna powiedziała: przytulić, przystawić, przewinąć = 3xP ![]() No i ! już połowa Torresiak: 1. mycie ząbków 2. pomaganie mamie w segregacji makulatury 3. wożenie tygryska
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Perse My mamy tą samą szczoteczkę
Ślicznie pachnie, nie ma cukru ani fluoru. Czasem mu ją podbieram ![]() Pani T. pomocnik mamusiowy Dziewczyny zapomniałam o jednej kwestii napisać. Wczoraj na usg wyszło, że Mały jest ułożony główkowo- przeraża mnie kwestia przedwczesnego porodu. S. odwrócił się po 30 tc. Kiedy wasze Maluszki się obróciły? |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani Torres the best
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
panika też chcę takiego pomocnika
|
#3806 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję drugiego synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Twoje opisy mnie zawsze rozweselają ![]() o dokładnie ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46321682] A tak w ogóle to Artek strasznie lubi, jak rozpuszczam włosy Pewnie dlatego, że rzadko to robię. Ale za ten uśmiech wtedy dałabym się pokroić. No i śmieje się ze mnie, jak mam turban z ręcznika na głowie i jak zakładam okulary psłoneczne [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
Perse bardzo współczuję takiej nocy pełnej atrakcji Ja po ciężkiej nocy (o 3 miałam całkiem poważny plan usunięcia prawej dolnej kończyny ) spałam jak zabita do 11... a teraz się czuję jakby po mnie czołg przejechał... i najchętniej spałabym dalej...
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
ta nasza też bez
mamy też aquafresh z fluorem, która musi poczekać :/ Fiol, nie matw się. Franek jeszcze fika sobie
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
czy dziś agatka miała mieć wizytę?
hmmm, nie wychodzi mi te lenienie się... coś bym porobiła
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Uważaj z tą aktywnością
Agatko Trzymamy kciuki za Was Jak pomyśle sobie o porodzie przedwczesnym to mi się słabo robi, przeraża mnie to wszystko- chciałabym żyć w nieświadomości. Marzę, że uda mi się donosić chociaż do 35 tc skończonego
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko kciuki za was
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Odetchnęłam z ulgą. Mam dziś mega migrene i musiałam paracetamol wziąść

Za kilkanaście lat, jak zaczną dzieciaki latać po nocach na imprezy, też nie będziemy spały 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

! już połowa