|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
masz duże wesele?
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
|
#2223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jakby komuś powiedzieć, jak można nie lubić mleka albo szpinaku. No można, kwestia gustu. U nas nie było ani jednego kawałka discopolo, a ludzie nie schodzili z parkietu. I młodzi i starsi bawili się pięknie. Cytat:
![]() Cytat:
Zaproszenie w kopercie (taki zestaw jak dostawali goście którym wręczaliśmy) wkładałam w zwykłą białą kopertę kupioną na poczcie. karolinuuusia odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: tak.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-05-06 o 10:58 |
||||
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kishlaczkowa a "Żono moja" to ulubiona piosenka mojego taty. Gdy byliśmy słuchać jak gra nasz zespół właśnie to sobie zażyczył!! xD ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- To duże mogłaś szukać zespołu spokojnie. Ja początkowo miałam mieć na 30, więc więcej niż duet wyglądałby dziwnie xD
|
|
#2225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas też będzie disco polo, nie cały czas ale na pewno kilka kawałków. Bardzo chcemy też lata 60-80, polską muzykę. Cytat:
Ksiądz nie może przekazać dokumentów do innego urzędu tylko do USC w mieście w którym bierzecie ślub bo lokalnie do tego USC przynależy kościół. Co do kopert, ja wkładałam do dodatkowej koperty.
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesele w remizie i zespół disco polo ![]() Cytat:
My mamy tak, że ja mam akt urodzenia w USC A, Tż w USC B, a kościół w którym ślubujemy podlega pod USC C i tam jedziemy z wszystkimi dokumentami. Co do zaproszeń to też nie wiem jak je wysłać. Mamy dwa do Anglii i 7 w kraju. edit: widzę, ze Justynkie mnie uprzedziła i wszystko już wytłumaczyła. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-05-06 o 11:02 |
||
|
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Aa jeszcze jedno.. jak jest u was z płaceniem za jedzenie zespołu muzycznego? Słyszałam, że niektórzy nie płacą tyle ile za gości lub biorą mniej, bo niby idą do pracy a nie pojeść. U mnie w restauracji jest zwyczaj sadzania ich poza salą (bo jest mała z 2 stołami), ale ja początkowo miałam usadzić ich z wszystkimi tylko trochę na boku. Co myślicie?
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama jest jakaś kompletnie dziwna!
Rozmawiałyśmy sobie przed chwilą i mówię, że jeszcze dopraszamy na wesele moich kolegów z pracy, bo sporo osób się nam wykruszyło. A na to mama fochem: "ale czemu nie moje koleżanki, przecież już dawno ci mówiłam o nich, one powinny mieć pierwszeństwo!". Yyyy, mamo, bo to moje wesele przecież? W sumie największy dla mnie problem z tymi jej koleżankami to fakt, że to... moje byłe nauczycielki. Przykro mi, ale po prostu nie widzę opcji, żebym piła wódkę z moją dawną chemiczką albo tańczyła z matematykiem i jego żoną-biologicą...
|
#2229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co miałaś na mysli pisząc ze mogłam szukac zespolu na spokojnie?---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
#2230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas za zespół/foto/kameruna płaci się 50% kwoty od osoby. Mamy to zagwarantowane w umowie z lokalem
|
|
|
#2232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ma zaprzestać grzebać rękoma w ziemi w ogródku i wziąć się za naprawę łapek
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiem co to za skrót.
![]() Mam problemy z prolaktyną (która jest między innymi odpowiedzialna za owulację).
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
tak sobie teraz mysle, że chyba nie dam rady na poprawinach wystapic w butach na obcasach...
mam w domu takie sandałki, nigdy nie noszone, bo nie miałam okazji - jak msylcie, moga być do tej sukienki (załącznik)
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie chce któraś z Was odkupić odżywke long 4 lashes ? kupiłam ją wczoraj i zaaplikowałam tylko raz, na noc. chce ją odsprzedać bo zastanawiam się czy nie mam alergii na jakis składnik - po zaaplikowaniu bolały mnie oczy, a dzisiaj jakoś taki śmieszny mam obraz, a z racji że jestem alergikiem zastanawiam sie poprostu czy to nie alergia..
|
|
#2237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytanie drugie: ja bym włożyła do jeszcze jednej koperty te zaproszenia i chyba raczej do białej. Sama wkładałam wprawdzie do drugiej ozdobnej - nieco większej od oryginalnej koperty zaproszenia (udało mi się kupić takie same jak koperty od zaproszeń tylko 17x17, podczas gdy zaproszenia miały 15x15), ale to wynikało głównie z faktu, ze nasze koperty miały dziurę o góry przez którą wystawała kokarda, a poza tym miały naklejoną specjalną etykietę z naszymi imionami i datą ślubu. Także w moim przypadku nie wyglądało to tak jakby koperty się całkowicie powielały. |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
lexie Świetne buty, oby były bardzo wygodne
Masz już typy smaków przed degustacją?Lemon Następna relacja będzie 28 czerwca, wtedy wesele bankietowe organizowane na totalnym spontanie., A potem własna ![]() Lusija Pozytywne te przypinki, tylko względy praktyczne - odpinają się, czasami kłują. Na ostatnim weselu kotyliony faceci przypinali tylko na chwilę, potem albo odpadały albo zdejmowali je. Co do różnic w składzie wełny - TŻ zaszalał i kupił taki z wysokoskrętnej wełny. Układa się genialnie, nie widać zagnieceń, do tego jest bardzo (!!!) przewiewny. Co do talerzyków obsługi - mają zapewnione posiłki (mieliśmy wybór, czy całe porcje, czy mniejsze, ale stwierdziliśmy, że nie robimy wiochy i bedą mieli całe porcje), ale nie mają alkoholu. U nas będą siedzieć z boku, przy parkiecie (jedna sala). activelifestyle Szkoda, że za duże. Ale przynajmniej masz jakiś trop z poszukiwaniami ![]() Co do dekoracji kościoła, to w podobnym stylu lepiej sprawdza się taka: ![]() Z ciekawości wczoraj oglądałam zdjęcia ślubne naszego kościoła i nawet jak nic nie było poza pokrowcami na krzesłach młodych, było ładnie Kwaśna truskawka U mnie pierścionek docelowo wędruje na lewą dłoń, nie będę nosić go z obrączką, więc różnice w odcieniach mi neistraszne ![]() Co do kolorów - biel i róż bardzo rozjaśnią salę. Niezależnie od tego,co wybierzesz - różne odcienie jednego koloru czy jeden odcień, będzie ładnie wyglądać. Dekoracja sali - niestety samodzielne przystrajanie to za duży stres w dniu ślubu i też kwestia czasu - może się okazać, że się nie wyrobisz ze wszystkim. mama Ale piękna suknia, bardzo oryginalna. Brawa za doważny tył ![]() paula Ja tam należę do zwolenników sałatki greckiej - przede wszystkim jest lekka, idealna na cieplejsze dni. Zazwyczaj serwuje się kilka rodzajów sałatek, raczej tych cięższych i z mięsem (a bywa tak, że są osoby nie lubiące mięsa). Piekny makijaż, bardzo ładnie wykonany ijaa Super, że wypoczęłaś A skoro tak mało alkoholu zeszło, to znaczy ze zabawa naprawdę przednia Dobry patent z zamrożeniem wina.I powodzenia ze staraniem ![]() anka Zgadzam się, że za długi - też jesteśmy za skróceniem, bo sporo elementów się powtarzało. Zerknęłam do Twojej MUA - dwa ostatnie makijaże średnio (tzn. ten nowszy na nie - pomniejsza oczy, drugi - całkiem przyzwoity). Tylko tutaj na pewno zawiniło światło i aparat. Za to zdjęcia z albumu z profesjonalnymi makijażami na ślub są świetne. Piękne obrączki ![]() Elrosa Też się zgadzam z Lemon, że lepiej więcej niż mniej. Anesthesia Twój zespół skrzywił mi pogląd na orkiestry weselne, bo co chwilę porównywałam tamtą orkiestrę z Twoim Na pewno dobrze wybrałaś ![]() cashmere Przykro mi Teraz trzymam kciuki, żeby było więcej potwierdzeń ![]() mimi Gratuluję butów i podróży zły jeż Wasze gniazdko jest najważniejsze. A jaką będziesz miała frajdę z organizacji już na swoim ![]() cude Będzie dobrze, dacie radę ![]() Odnośnie zapro - wkładaliśmy je do ozdobnej koperty, a potem do białej - żeby mieć pewność, że dotrą nieuszkodzone. marlenqa Może to też być plamienie owulacyjne - warto sprawdzić, czy wszystko jest ok. Jeśli mierzysz sobie temperaturę, to by Ci też powiedziało, czy to normalny okres, czy na owulację. mmona Witaj z powrotem Pochwalisz się zdjęciami?justynkie Lpeszy pomysł z zamówieniem. Pochwalisz się nim, jak przyjdzie? Co do sytuacji z dopraszaniem chłopaka - masakra. alucior Masakra z TŻ-tem, w tej sytuacji dobrze, ze się wyjaśniło przed, a nie po... swiat_katarzyny Bałkanica musi być Nawet orkiestra z ostatniego wesela ją zagrała (inna sprawa, że nie mogliśmy do refrenu rozpoznać, co to za nuta ![]() Sandałki świetne, sukienka piękna - gdzie ją wypatzryłaś? Lusija Fajnie grają - mimo, że nie zdecydowałabym się na cały repertuar disco-polo, to trochę tych kawałków będzie (uwielbiamy się do nich wydurniać )Szczeperka Współczuję, straszne przeboje z tą kobietą... A w temacie tego wesela, na którym byłam - zapomniałam napisać o dzieciach. Dzieciaki były, niektóre tak ładnie wyubierane, uczesane, że mnie zawstydziły Nie było żadnej animatorki zabaw, rodzice wiedzieli, że mają się nimi zająć - tańczyli z nimi, dzieciaki latały za balonami i generalnie nie przeszkadzały. Utwierdzam się w przekonaniu, że decyzja o zamówieniu animatorki zabaw jest miłym gestem ze strony młodych, ale nie obowiązkiem.Teść narzekał, że jesteśmy dziwni, bo na wesele wybraliśmy restaurację, a nie remizę - bo tamci młodzi mieli catering za 140 zł za 2 dni (samo jedzenie, bez %). Jak się okazało, to tylko za jeden dzień, bo w poprawiny jedliśmy to, co zostało. Po weselu się przekonał do naszego wyboru, ale teraz zmieniło mu się w drugą stronę - koniecznie powtarza, że ma być szpan, że mamy zaprosić więcej gości A i zapomniałam, muszę zamówić inną bieliznę na ślub (stwierdziłam, że przetestuję ). Stanik strasznie mi się wżynał, majtki mimo, ze bezszwowe średnio leżały
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-05-06 o 11:22 |
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a kto opłaca ZAIKS?
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam w domu z 3 i każda to katastrofa tak niewygodnego dziadostwa jeszcze nie miałam![]() a sukienka jest z mango (zeszloroczna kolekcja) tak sie napalilam na nią, ze musiałam kupić ![]() martwie sie tylko tymi sandałkami - pieta dziwnie w nich wygląda przez to, ze nie mają żadnego paseczka...
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyny rodzaj majtek który mi sie nie wżyna tylko ładnie dopasowuje, żadne mięso nie wystaje ani nic
|
|
|
#2245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katarzyna super sandałki, moim zdaniem pasuja do sukni!
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odp.
Czyli ostatecznie krótko rzecz ujmując. Z odpisami aktów musimy koniecznie iść do urzędu, pod który podlega kościół? Nie możemy załatwić tego np. u TŻ? Cztery USC w dwóch województwach i trzech powiatach i się pogubiłam już totalnie. Co najlepsze pytając o to w dwóch urzędach, powiedzieli mi sprzeczne rzeczy. Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-05-06 o 11:45 |
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli tylko są wygodne - bierz ! Jak dla mnie będzie ekstra wyglądać!
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Lusiija, zespół posadzimy na końcu stołu przy ich sprzęcie
Płacimy 80% ceny, tak jak za dzieci.swiat_katarzyny, moim zdaniem pasują
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

masz duże wesele?
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014

Teraz trzymam kciuki, żeby było więcej potwierdzeń
tak niewygodnego dziadostwa jeszcze nie miałam