Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 15:40   #1321
Krumcia
Raczkowanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Kiedy zaczynacie robić zakupy dla dzidzi?? Bo tak myślę czy juz powinnam kupować nie chce za dużo bo wiadome na początku jak ktoś przychodzi to ma ze sobą coś ;-) chyba pomyśle nad wyprawka jakieś spioszki kocyki no i pościel. O wózku narazie nie myslalam ale chyba kupię uzywke nie daleko mnie jest komis z takimi rzeczami więc
Ja zacznę w czerwcu/lipcu. Będę wtedy w Krakowie, więc wstąpię na zakupy do hurtowni Wózek też wtedy pewnie kupimy, a łóżeczko jakoś później. Może jeszcze jakąś pakę z ubraniami uda mi się wylicytować na allegro...
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 15:44   #1322
agnes 20
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez tymiina Pokaż wiadomość
No i po wizycie...
W sumie byłam prawie pewna że chłopak będzie a tu mi nagle mówi że na 99,9% dziewuszka. I teraz mam problem bo dla chłopaka to miałam powymyślane a dla dziewczyny jedno mam ale będę jeszcze szukała jakiegoś ambitnego mocnego imionka.
Teraz mamy mega dużą przewagę jajników nad jajkami

świetny ten wózeczek też będę szukać używki w takim typie.

agnes 20
śliczny ten kombinezon jaki to rozmiar? też muszę poszukać już czegoś bo jak będę 29 miała rodzić to już zimnawo będzie.
Gratulacje
Kombinezon malutki, na metce jest napisane 1 mies, a z drugiej strony 54 cm, więc mam nadzieję że wejdzie w niego chociaż na wyjście ze szpitala, bo termin mam na 19-20 września więc też już może być zimno.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 15:45   #1323
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Pogoda coś się zbiesiła, jakoś zmno się zrobiło-buuu,no i humor mi jakoś nie dopisuję, to chyba stres przed wizytąNiby wiem, że raczej wsio ok,ale to chyba bardziej chodzi o myśli, które mnie dręczą-w sensie jak dam radę z dwójką,jak to bedzie finansowo,no i wkurza mnie,że wydaję tyle kasy na wizyty prywatne, no ale sama tak wybrałam:/
Poza tym znów pójdę sama na wizytę i to chyba też mnie troche dołuje
Już bym chciala mieć urządzony pokój dla córci, komodę dla synka i prać piękne, nowe rzeczy, prasować je i układać w tej komodzie,ale to jeszcze minimum miesiąc-niecierpliwa jestem i zawsze chcę mieć wszystko zrobione na już

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 15:51   #1324
ZygaEffka
Zadomowienie

kochane stosowała któraś z was może sól emską ? teraz w ciąży . miałam robic z niej inhalacje a dostałam w aptece takie do rozpuszczenia i do wypicia...
no i piszą że nie można za bardzo jej stosować w ciąży to co ta głupia cipa mi tu zapisała ...
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-06 o 15:58
ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 15:55   #1325
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Dodam,że mam chyba ze 4 wiellkie wory pięknych rzeczy, praktycznie nowych lub naprawdę nowych-tylko wyprać i wyprasować

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 15:57   #1326
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
kochane stosowała któraś z was może sól emską ? teraz w ciąży . miałam robic z niej inhalacje a dostałam w aptece takie do rozpuszczenia i do wypicia...
Ewcia ja solą emska plucze gardło a pije tylko jak mam kaszel taki,że mówić nie mogę ( zapalenie krtani lub chrypa) w ciąży jeszcze nie piłam :/
Tylko to zawsze sól i jak nie ma problemu z zatrzymaniem wody w organizmie to podobno można. Ale lekarza nie pytałam
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 15:57   #1327
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
tylko czy znajdzie się taki DUŻY kombinezon na mnie....
to moze burka?

Cytat:
No i po wizycie...
W sumie byłam prawie pewna że chłopak będzie a tu mi nagle mówi że na 99,9% dziewuszka. I teraz mam problem bo dla chłopaka to miałam powymyślane a dla dziewczyny jedno mam ale będę jeszcze szukała jakiegoś ambitnego mocnego imionka.

świetny ten wózeczek też będę szukać używki w takim typie.

agnes 20
śliczny ten kombinezon jaki to rozmiar? też muszę poszukać już czegoś bo jak będę 29 miała rodzić to już zimnawo będzie.

ZygaEffka ja tez mam wykupiony pakiet w luxmed ale bylam tam u dwoch ginekologow i sie zalamalam i chodze prywatnie
a tam robie te badania,krew mocz itd

agnes 20 za wizyte super to ubranko

wrocilam z rowerku,czas sie wykąpac

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-06 o 15:58
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 15:59   #1328
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Córeczka

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
witam się przed południem!!
dopiero wstałam... i nawet bardzo głodna nie jestem...
oczywiście też mam dziś wizytę na 16.45, a mój Filipek od 2 dni słabo się rusza...
żeby tylko wszystko było dobrze
na pewno jest!

Cytat:
Wczoraj mialam badanie polowkowe i jest dziewczynka ;-) a co najważniejsze wszystko jest dobrze. Obawy mojego gina na szczęście sie nie potwierdziły tak sie cieszę ze masakra
brawo!

Cytat:
Machamy ciociom wizażu rączką i stopką
ślicznota

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Gratulacje udanych wizyt Dziś dziewczynki znowu nadrabiają przewagę nad chłopcami

Mi pojawił się jeden z nielicznych u mnie objawów ciąży straszne bóle nóg, głównie kolana i łydki, ale to tak jakby zakwasy, a przecież nic nie robię i ból pleców na wysokości o dziwo łopatek drugi dzień chodzę jak połamana i dziś muszę się na długi spacer wybrać, może to rozchodzę, albo pogorszę jeszcze sprawę

Po nadrobieniu was, zmierzyłam się i ja na wysokości pępka (w najszerszym miejscu) mam aż 84 cm po obiedzie
a ja mam na wysokości pępka już 92cm

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No właśnie leżę, i maly dalej się nie rusza. Od kiedy wiem o tej pepowinie wpadam często w "panikę"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a co z pępowiną nie tak? chyba nie doczytałam...

Cytat:

Przyszła przed chiwlka paczka z ciuszkami kolejnymi i ma przyjść jeszcze jedna ... słuchajcie wsumie wydałam chyba jakies 200 złoty na wszystko a będzie tego z 500 sztuk , więc ja chyba padłam na łeb , ale tż już obiecał że przebierzemy co fajne i reszta od razu na allegro w dzisiejszej paczce przyszlo ponad 100 ciuszków , plus płaszczyki kąpielowe i chyba z 30 sztuk czapeczek i śliniaczków . nie które mają plamki i sa podniszczone ale dobra pralka wyciągnie wszystko ;-)

Popłakałam sie jak je przeglądałam bo oczywiście naszły mnie czarne myśli że Niuńka się nie rusza i już biedna leży tam na dnie macicy i czeka aż ją wyciągną ze mnie ... jestem głupia wiem ale przez te przeziebienia mam depreche w choooooojjjj !!!

A tak ogólnie to gratuluje wszystkim nowych wiadomości po wizytach i trzymam kciuki za reszte ... będzie dobrze
to obkupiłaś malucha! szął ciał

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość

Melduję się po wizycie. Lekarz stwierdził że dzidzia za malutka żeby określić płeć ale dla niego wygląda na razie dziewczynkowato. Ha ha Mąż nastwił się już na Mikołaja a tu może wyjdzie nam mała Iza.
No i martwią trochę lekarza te moje twardnienia brzucha mam dużo odpoczywać i brać przynajmniej jedną no spę dziennie.
Po wizycie nie mogłam się powstrzymać i kupiłam swojej dzidzi cieplutki kombinezon w używaku, będzie jak znalazł na wyjście ze szpitala. Znalazłam też w używaku chyba z 6 motków różowej i fioletowej włóczki za całe 5 zł to jak badanie połówkowe potwierdzi dziewczynkę to zagonimy babcię do drutów i szydełka.
Po wizycie odwiedziłam też fryzjera i podciełam włoski trochę bo też się trochę zapuściłam.
A teraz idę leżeć bo znowu brzuch mi twardnieje.
świetne wieści

Cytat:
Tez czekam na dalsze relacje
Z tego wszystkiego usnąć nie mogę
A w ogóle chciałam napisać , że rozmawiałam z gin na temat złotego strzału w owulke (Kasia nie śmiej się ) i okazało się, że 85% to dziewczynki także u nas na watku to tez się sprawdziło jak nie powyżej 85
a właśnie kiedyś czytałam o kobietce która obaliła tą teorie że niby w owu to dziewczynka miała 4 czy 5 synów

ale dzisiaj wizyt.... jejuuu
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 16:00   #1329
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
No i po wizycie...
Melduję się i ja, bo widzę, że czekacie na niusy, choć jeszcze któraś chyba jeszcze wieczorkiem wizytuje...Ale do rzeczy.

allckarola, Agulaa84, Latte88,tymiina gratuluję córeczek

Mecia i Misstic, mi połówkowe dziś wyznaczył na 27 maja, więc chyba ja będę ostatnia.

Aaa jakoś szybko mnie dziś zbadał. Mam fotkę dzidziulka, dziś pokazał ładnie buźkę bokiem, uszko i dłoń, piąteczka jak się patrzy, z tym, że ja mam obrazek 3D - a ostatnio była śliczna stópka, niczym odznaczony ślad na plaży Najważniejsze, że wszystko OK, bicie serduszka miarowe, ale płci nie zobaczył. Podpytywałam, ale może nawet zbytnio nie szukał... Za 3 tygodnie mam wizytę, to wtedy mnie pewnie przewertuje na wszystkie strony. Kazał umówić się na to, połówkowe już USG, z dodatkowo płatnymi tzw. przepływami (znalazłam taki opis tego:"Badanie dopplerowskie jest badaniem ultrasonograficznym pozwalającym na ocenę przepływów w krążeniu maciczno-łożyskowym. Jego działanie opiera się na wychwyceniu zmian długości fal ultradźwiękowych odbijających się od poruszających się elementów krwi. Dzięki badaniu dopplerowskiemu można ocenić ukrwienie poszczególnych struktur płodu oraz zbadać przepływy w małych naczyniach nie widocznych podczas standardowego USG. Metoda ta pozwala na ocenę się m.in. tętnicy macicznej, tętnicy pępowinowej, krążenia mózgowego, płodowego krążenia żylnego, tętnic nerkowych i naczyń trzewnych płodu oraz łożyska i sznura pępowinowego").

Także lokatora jeszcze do końca nie znamy, ale cieszę, się, że jest w porządku, to dla mnie się liczy najbardziej. Na resztę poczekam cierpliwie. Na kolejną wizytę mam na 3 dni przed nie smarować brzuszka i pić duuuużo płynów. A no i trochę się mi oberwało, że waga mi idzie za szybko w górę Wiem, ostatnio nagrzeszyłam ale trochę przystopuję i będzie dobrze.
Aha, i zdrówka dla schorowanych mamusiek
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 16:12   #1330
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Ewcia ja solą emska plucze gardło a pije tylko jak mam kaszel taki,że mówić nie mogę ( zapalenie krtani lub chrypa) w ciąży jeszcze nie piłam :/
Tylko to zawsze sól i jak nie ma problemu z zatrzymaniem wody w organizmie to podobno można. Ale lekarza nie pytałam
To ja chyba tylko popłukam sobie tym roztworem bo na prawde mam takie silne napady kaszlu i chrype straszna

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
to moze burka?

ZygaEffka ja tez mam wykupiony pakiet w luxmed ale bylam tam u dwoch ginekologow i sie zalamalam i chodze prywatnie
a tam robie te badania,krew mocz itd

agnes 20 za wizyte super to ubranko

wrocilam z rowerku,czas sie wykąpac
fajnie masz z tym rowerkiem , mi gin zabrania skoro wczesniej nie wiele sie sportem interesowałam , bo podobno praca fizyczna to nie to samo a zapieprzałam jak dzika w pracy a teraz mam leżeć i dużo odpoczywać ehh... a co do lux medu to ja byłam raz tam u Ginki i średnio mila była , ogólnie jestem zadowolona z lekarzy tam ale jest ich chyba ze 100 więc zależy na jakiego sie trafi , a prywatnie też mam swoją ukochana panią gin ale jak znów do niej wjade 3 raz w ciągu miesiąca to mnie zakmnie w szpitalu do konca ciąży bo wyjdzie jej łatwiej mieć nade mną kontrolę

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

na pewno jest!

brawo!

ślicznota

świetne wieści

a właśnie kiedyś czytałam o kobietce która obaliła tą teorie że niby w owu to dziewczynka miała 4 czy 5 synów

No ale w owu to nieby chlopcy więc , nie wiem jak ona obaliła tą teorie jak ją potwierdziła w sumie tylko my ja na tym forum obalamy
tak uczą wszedzie nawet w szkole że w owulacje to najwieksza szansa na chłopaka . Tylko my zaprzeczamy teoriom ;D
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-06, 16:18   #1331
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

na pewno jest!

brawo!

ślicznota

świetne wieści

Pepowina jest dwunaczyniowa a powinna byc trzy. 16.05 mam wizyte u specjalisty wtedy sie dowiem więcej.

Stary 2014-05-06, 16:35   #1332
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Córeczka
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość

Denaris
Ty jesteś krasnal ogrodowy? to co powiesz o mnie 154cm?
Spokojnie, małe jest przecież piękne

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Oj wiem co czujesz u mnie tez wszystko dobrze i potwierdzilo sie ze to mala dziewczynka- nasza Kornelka.

Gratulacje!

Cytat:
Wczoraj mialam badanie polowkowe i jest dziewczynka ;-) a co najważniejsze wszystko jest dobrze. Obawy mojego gina na szczęście sie nie potwierdziły tak sie cieszę ze masakra
Gratulacje!

Dziewczyny, hemoroidy dają mi tak popalić, że to poezja śpiewana w III aktach! (w toalecie)

Ostatnio zamówiłam sobie też kombinezonik dla maluszka na 0-3 mc, jak na moje oko jest dosyć spory (jakieś 68 pewnie) więc może ponoszę w nim malucha dłużej. Jest prze słodki

Od rana mnie głowa boli
Stary 2014-05-06, 16:35   #1333
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Ja zacznę w czerwcu/lipcu. Będę wtedy w Krakowie, więc wstąpię na zakupy do hurtowni Wózek też wtedy pewnie kupimy, a łóżeczko jakoś później. Może jeszcze jakąś pakę z ubraniami uda mi się wylicytować na allegro...
Do której hurtowni w Krk idziecie na zakupy?

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 16:43   #1334
Krumcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Do której hurtowni w Krk idziecie na zakupy?
Free Trade na Św. Kingi 6, mają też stronę internetową. A znasz jeszcze jakieś inne w Krakowie?
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:15   #1335
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Jejku ale tu dzisiaj ruch
Normalnie co wejdę to strona więcej. Dzisiaj moje dziecko zamiast kopać to się chyba rozciąga, rozpycha, przewraca normalnie wąż w brzuchu mi się przemieszcza hahaha
Dodaje kawałek mojej sypialni całość ciężko uchwycić no i nawet mój brzuch się załapał sorki że bokiem zdjęcie ale przez tel dodaje i nie umiem odwrócić

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399389242856.jpg (45,8 KB, 41 załadowań)

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:17   #1336
Mo_onika_ika
Rozeznanie

I jeszcze zdjęcie lozeczka od cioci myślę że się zdecyduje pomalujemy ładnie i będzie super

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399389373097.jpg (59,5 KB, 28 załadowań)

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:47   #1337
Misstic
Wtajemniczenie

Zamowilismy szafe, wplacilam zadatek, niby czeka sie do tygodnia. Zobaczymy

Cos mam dzisiaj wkur****e, zaraz cos rozniose

Ircha brawo za dzisiejsza wizyte

Monia moja dzidzia robi dzisiaj dokladnie to samo troche smieszne uczucie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 17:48   #1338
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Kurcze nic nie widzę ns tym fonie
A na kompa czasu nie mam

Ja dostałam alergii
Chyba na perfumy teściowej ale kupiłam jej prezent na dzień matki bo w de jest 11 maja, niech ma

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:02   #1339
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dokładnie ! Ija jestem zdania ze trzeba znac język jak chce die pracowac w jakims kraju.
Co do maszyn i czytania. Moja koleżanka czytac nie potrafi po niemiecku na komputerze wyswietlal sie błąd a ona mie wiedziała i dobrze ze podeszłam skontrolować temperatury bo by sie to skończyło nieszczęściem. Zresztą po co jechac do jakiegos kraju bez kumania, a jeszcze bardziej wkurza mnie to ze obcokrajowcy (z roznych krajów) przyjeżdżają i żyją tylko na socjalach.... wrrrr takich to nym od razu z misiem odesłała. Wrrrrrr

No w sumie wiadomo jakieś pojęcie trzeba mieć o języku,ale u nas akurat przy samej granicy jest ta firma co Tż składał cv i tam wszyscy to Polacy tylko wiadomo,że szefostwo to Niemcy a tak majster też Polak... Ale jadąc do czyjegoś kraju to musisz się dostosować i niestety,nawet znajomością języka trzeba się pochwalić... A obcokrajowcy na socjalu to w ogóle coś pięknego... W Anglii to pełno muzułmanów,których rodziny składają się po 12 osób nawet... Mój ojciec jak pracował mówił,że tam przyjeżdżał facet,popracował chwilę i ściągał całą swoją ferajnę i tak dostawali mieszkanie,pieniążki i wszystko i po co pracować wtedy? Tak samo wkurza mnie podejście mojej znajomej... Marzyła o zrobieniu drugiego dziecka,bo wtedy mieszkanie dostaną większe i poprawi jej się standard życia a w Norwegii nie przepracowała nawet jednego dnia tylko jej facet trochę pracuje... I kasę rozwalają równo a tak po tamtych urzędach bidują,że niby nic nie mają a tu dwa Audi na podwórku,dziecko w Air maxach i jeszcze ciągną jak się da.. Ja rozumiem korzystać póki wolno,ale na miejscu Norwegów by mi się piana z ust toczyła,że tacy przyjadą,jedno pracuje i to wcale niedługo,obkupują się i wołają o pieniądze,bo przecież im się należy!

Cytat:
Zapisałam się w tej klinice do Gina co płacę co miesiąc 29 złoty abonamentu i mam wszytskich lekarzy za free , niech mi zajrzy czego ta niuńka sie mało rusza i czy ten kaszel nie ma jakiegoś wpływu na nia , tak więc idę w czwartek na 19.00 do kobitki jakieś . Pewnie mnie OPR że w ogóle przychodze sobie w połowie ciązy do innego gina niż prowadzący ale placę to wymagam ! .

Przyszła przed chiwlka paczka z ciuszkami kolejnymi i ma przyjść jeszcze jedna ... słuchajcie wsumie wydałam chyba jakies 200 złoty na wszystko a będzie tego z 500 sztuk , więc ja chyba padłam na łeb , ale tż już obiecał że przebierzemy co fajne i reszta od razu na allegro w dzisiejszej paczce przyszlo ponad 100 ciuszków , plus płaszczyki kąpielowe i chyba z 30 sztuk czapeczek i śliniaczków . nie które mają plamki i sa podniszczone ale dobra pralka wyciągnie wszystko ;-)

Popłakałam sie jak je przeglądałam bo oczywiście naszły mnie czarne myśli że Niuńka się nie rusza i już biedna leży tam na dnie macicy i czeka aż ją wyciągną ze mnie ... jestem głupia wiem ale przez te przeziebienia mam depreche w choooooojjjj !!!

A tak ogólnie to gratuluje wszystkim nowych wiadomości po wizytach i trzymam kciuki za reszte ... będzie dobrze
A czym Ty się martwisz? Skoro płacisz co miesiąc i masz prawo iść do tego lekarza to idź. Wiele osób tak robi,że idzie się po prostu skonsultować do innego lekarza i jak najbardziej masz takie prawo na nfz czy prywatnie i co komu do tego Ale fajnie,że masz tyle rzeczy,ciekawe czy zdążysz je wszystkie założyć I nie chrzań bzdur !! Moja niuńka też jakoś mniej się rusza dzisiaj i w ogóle jakoś specjalnie mocno nigdy się nie ruszała ale widać mają te dzieciaki leniwe dni i nie można tak myśleć! Jak przeczytałam co Ty piszesz o tym,że niuńka leży na dnie to aż mi samej łzy się zakręciły,ale nie myśl tak,bo to nieprawda... Pewnie ma się dobrze i rusza się tak,że nawet tego nie czujesz Zresztą teraz mamy prawo nie czuć regularnie ruchów

Cytat:
Kiedy zaczynacie robić zakupy dla dzidzi?? Bo tak myślę czy juz powinnam kupować nie chce za dużo bo wiadome na początku jak ktoś przychodzi to ma ze sobą coś ;-) chyba pomyśle nad wyprawka jakieś spioszki kocyki no i pościel. O wózku narazie nie myslalam ale chyba kupię uzywke nie daleko mnie jest komis z takimi rzeczami więc
Ja jakoś lipiec/sierpień takie większe zakupy a wózek we wrześniu,ehh względy finansowe... Ale teraz już kupiłam kocyk,parę ciuszków z lumpka mam,bodziaki z Pepco i teraz może na wypłatę kupimy pościel do łóżeczka albo takie mniejsze pierdółki,zobaczymy jak to będzie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość

Mecia i Misstic, mi połówkowe dziś wyznaczył na 27 maja, więc chyba ja będę ostatnia.

Aaa jakoś szybko mnie dziś zbadał. Mam fotkę dzidziulka, dziś pokazał ładnie buźkę bokiem, uszko i dłoń, piąteczka jak się patrzy, z tym, że ja mam obrazek 3D - a ostatnio była śliczna stópka, niczym odznaczony ślad na plaży Najważniejsze, że wszystko OK, bicie serduszka miarowe, ale płci nie zobaczył. Podpytywałam, ale może nawet zbytnio nie szukał... Za 3 tygodnie mam wizytę, to wtedy mnie pewnie przewertuje na wszystkie strony. Kazał umówić się na to, połówkowe już USG, z dodatkowo płatnymi tzw. przepływami (znalazłam taki opis tego:"Badanie dopplerowskie jest badaniem ultrasonograficznym pozwalającym na ocenę przepływów w krążeniu maciczno-łożyskowym. Jego działanie opiera się na wychwyceniu zmian długości fal ultradźwiękowych odbijających się od poruszających się elementów krwi. Dzięki badaniu dopplerowskiemu można ocenić ukrwienie poszczególnych struktur płodu oraz zbadać przepływy w małych naczyniach nie widocznych podczas standardowego USG. Metoda ta pozwala na ocenę się m.in. tętnicy macicznej, tętnicy pępowinowej, krążenia mózgowego, płodowego krążenia żylnego, tętnic nerkowych i naczyń trzewnych płodu oraz łożyska i sznura pępowinowego").

Także lokatora jeszcze do końca nie znamy, ale cieszę, się, że jest w porządku, to dla mnie się liczy najbardziej. Na resztę poczekam cierpliwie. Na kolejną wizytę mam na 3 dni przed nie smarować brzuszka i pić duuuużo płynów. A no i trochę się mi oberwało, że waga mi idzie za szybko w górę Wiem, ostatnio nagrzeszyłam ale trochę przystopuję i będzie dobrze.
Aha, i zdrówka dla schorowanych mamusiek
A ja połówkowe mam od razu na wizycie Ale nie jesteś w złej sytuacji,bo chociaż dzisiaj widziałaś maluszka.. a ja muszę czekać jeszcze tydzień,ale dam radę Dobrze,że z Twoim dzidziem wszystko ok Dziwne,że musisz dodatkowo dopłacać za te badanie przepływów... Mi lekarz na nfz robił już 2 razy takie,żeby samemu ocenić dla siebie i na połówkowym mówi,że będzie robić dokładniej.

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
I jeszcze zdjęcie lozeczka od cioci myślę że się zdecyduje pomalujemy ładnie i będzie super

ładne łóżeczko Pomalujesz i będzie cacy

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:08   #1340
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ircha dobrze że z serduszkiem wszystko ok, z dzieckiem też. Długo każe Wam czekać na poznanie płci, ale nie tylko Wam A te przepływy to czytałam coś, ale myślałam że to się później robi To nam opowiesz jak to wygląda, ja chętnie posłucham

Monika ładna sypialnia, ładny brzucholek i łóżeczko też spoko. Ja bym brała jak dają To tylko łóżeczko, jak się kolor nie podoba to zawsze można zmienić

Paula jak Twoja wizyta?

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-05-06 o 18:11
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:09   #1341
etusiaaa
Wtajemniczenie

hejka ja dzis caly dzien w biegu ale jestem prze szczesliwa kupilismy wozek w sumie uzywany, ale jak pojechalismy ogladnac na zywo okazalo sie ze moze ktos go miesiac uzytkowal wyglada jak nowy wozek twister 2w1 jak zrobie zdjecia to wrzuce go tutaj, a co najlepsze kupiony za 320zł teraz biegne go poogladac dokladniej

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:18   #1342
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
hejka ja dzis caly dzien w biegu ale jestem prze szczesliwa kupilismy wozek w sumie uzywany, ale jak pojechalismy ogladnac na zywo okazalo sie ze moze ktos go miesiac uzytkowal wyglada jak nowy wozek twister 2w1 jak zrobie zdjecia to wrzuce go tutaj, a co najlepsze kupiony za 320zł teraz biegne go poogladac dokladniej
O to jednak nie ten co wysyłałaś? Ale cena kusząca A jeszcze jak ładny stan,to czemu nie brać.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-06, 18:23   #1343
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Zamowilismy szafe, wplacilam zadatek, niby czeka sie do tygodnia. Zobaczymy

Cos mam dzisiaj wkur****e, zaraz cos rozniose

Ircha brawo za dzisiejsza wizyte

Monia moja dzidzia robi dzisiaj dokladnie to samo troche smieszne uczucie
Zazdroszcze że dzidzia sie wierci a o wkurr.... nic mi nie mów , przez ten kaszel mam naruszone wszystkie nerwy..

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
No w sumie wiadomo jakieś pojęcie trzeba mieć o języku,ale u nas akurat przy samej granicy jest ta firma co Tż składał cv i tam wszyscy to Polacy tylko wiadomo,że szefostwo to Niemcy a tak majster też Polak... Ale jadąc do czyjegoś kraju to musisz się dostosować i niestety,nawet znajomością języka trzeba się pochwalić... A obcokrajowcy na socjalu to w ogóle coś pięknego... W Anglii to pełno muzułmanów,których rodziny składają się po 12 osób nawet... Mój ojciec jak pracował mówił,że tam przyjeżdżał facet,popracował chwilę i ściągał całą swoją ferajnę i tak dostawali mieszkanie,pieniążki i wszystko i po co pracować wtedy? Tak samo wkurza mnie podejście mojej znajomej... Marzyła o zrobieniu drugiego dziecka,bo wtedy mieszkanie dostaną większe i poprawi jej się standard życia a w Norwegii nie przepracowała nawet jednego dnia tylko jej facet trochę pracuje... I kasę rozwalają równo a tak po tamtych urzędach bidują,że niby nic nie mają a tu dwa Audi na podwórku,dziecko w Air maxach i jeszcze ciągną jak się da.. Ja rozumiem korzystać póki wolno,ale na miejscu Norwegów by mi się piana z ust toczyła,że tacy przyjadą,jedno pracuje i to wcale niedługo,obkupują się i wołają o pieniądze,bo przecież im się należy!

A czym Ty się martwisz? Skoro płacisz co miesiąc i masz prawo iść do tego lekarza to idź. Wiele osób tak robi,że idzie się po prostu skonsultować do innego lekarza i jak najbardziej masz takie prawo na nfz czy prywatnie i co komu do tego Ale fajnie,że masz tyle rzeczy,ciekawe czy zdążysz je wszystkie założyć I nie chrzań bzdur !! Moja niuńka też jakoś mniej się rusza dzisiaj i w ogóle jakoś specjalnie mocno nigdy się nie ruszała ale widać mają te dzieciaki leniwe dni i nie można tak myśleć! Jak przeczytałam co Ty piszesz o tym,że niuńka leży na dnie to aż mi samej łzy się zakręciły,ale nie myśl tak,bo to nieprawda... Pewnie ma się dobrze i rusza się tak,że nawet tego nie czujesz Zresztą teraz mamy prawo nie czuć regularnie ruchów

Ja jakoś lipiec/sierpień takie większe zakupy a wózek we wrześniu,ehh względy finansowe... Ale teraz już kupiłam kocyk,parę ciuszków z lumpka mam,bodziaki z Pepco i teraz może na wypłatę kupimy pościel do łóżeczka albo takie mniejsze pierdółki,zobaczymy jak to będzie

A ja połówkowe mam od razu na wizycie Ale nie jesteś w złej sytuacji,bo chociaż dzisiaj widziałaś maluszka.. a ja muszę czekać jeszcze tydzień,ale dam radę Dobrze,że z Twoim dzidziem wszystko ok Dziwne,że musisz dodatkowo dopłacać za te badanie przepływów... Mi lekarz na nfz robił już 2 razy takie,żeby samemu ocenić dla siebie i na połówkowym mówi,że będzie robić dokładniej.

ładne łóżeczko Pomalujesz i będzie cacy
Nie chcialam żeby ktokolwiek sie wzruszył poprostu mam dziś taki dzień ...;(
Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość

Bardzo ładne łóżeczko trochę odrestaurowania i jak się patrzy , a sypialnia też ładna
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-06, 18:23   #1344
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
O to jednak nie ten co wysyłałaś? Ale cena kusząca A jeszcze jak ładny stan,to czemu nie brać.

to ten co wyslalam gosc opuscil nam 20zl o jechalismy 50km po niego

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:24   #1345
anesh_
Zakorzenienie

Meta proszę- oto mój opis porodu:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1786
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:35   #1346
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Też sobie pozwoliłam poczytać...
Kleszcze, nożyczki... jessuuu...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:35   #1347
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:40   #1348
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Za tą cenę warto

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
to ten co wyslalam gosc opuscil nam 20zl o jechalismy 50km po niego
Hahahahaa się uśmiałam z Twojego męża Będziesz miała co malutkiej opowiadać
Ale mimo tego bólu masz co wspominać
Szkoda tylko,że w naszych szpitalach mąż nie może być cały czas przy Tobie nawet jeszcze na długo przed porodem,gdzie czekasz na większe rozwarcie. Może kiedyś nasze szpitale będą nastawione na to... Zawsze to lepsza pomoc jak mąż jest przy Tobie i zawsze pomoże a nie koleżanka. Ale najważniejsze,że jakoś przeżyłaś i ten ból nie zniechęcił Cię

Dżizus jaki mój Tż jest durny http://www.wiocha.pl/1104854,Spacer-z-tata właśnie mi napisał z pracy,że na spacer z dzidzią będzie chodzić tak....

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-06 o 18:42
Stary 2014-05-06, 18:48   #1349
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo lubie czytac opisy porodow mam na wizazu. Sa takie prawdziwe, nie drastyczne, nie slodkie, takie naturalne

A synek ci wyszedl hehe

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Agnes super kombinezonik dorwalas ja juz mam takie 2, tez kupione w lumpkach, sa przeslodkie

Etusia gratuluje zakupu wozka i to w jakiej ekstra cenie
I kto powiedzial ze wozek musi kosztowac 2tys?
Jak komus zalezy na oszczednym kupowaniu i ma troche samozaparcia to zawsze cos fajnego znajdzie w dobrej cenie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 18:50   #1350
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Hahahahaha twój Tz jest boski "ja mąż a kolega to ojciec" padlam...

Cytat:
Za tą cenę warto

Hahahahaa się uśmiałam z Twojego męża Będziesz miała co malutkiej opowiadać
Ale mimo tego bólu masz co wspominać
Szkoda tylko,że w naszych szpitalach mąż nie może być cały czas przy Tobie nawet jeszcze na długo przed porodem,gdzie czekasz na większe rozwarcie. Może kiedyś nasze szpitale będą nastawione na to... Zawsze to lepsza pomoc jak mąż jest przy Tobie i zawsze pomoże a nie koleżanka. Ale najważniejsze,że jakoś przeżyłaś i ten ból nie zniechęcił Cię

Dżizus jaki mój Tż jest durny http://www.wiocha.pl/1104854,Spacer-z-tata właśnie mi napisał z pracy,że na spacer z dzidzią będzie chodzić tak....
Dlatego sie ciesze ze tutaj w de będzie mógł nyc ze mna caly czas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości