|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
Celebrinfea, Enary trzymam i przesyłam pozytywną energię Dzień dobry wszystkim przyszłym i obecnym mamom ![]() Ja ciągle pracuje nad urządzeniem pokoju syna - dziś zamierzam uszyć zasłonki, falbankę pod materac i organizer do łóżeczka. Jak skończę z tekstyliami chyba wezmę się za pranie w proszku dzieciowym, chociaż pogoda nienajlepsza na suszenie. Może jeszcze w sumie kilka dni poczekam na lepszą aurę. Joanna muszę ci się pochwalić, że mój mini ogródek na balkonie spisuje się świetnie - posadziłam sporo zieleniny, pietruszkę i szczypiorek można już zajadać do tego pięknie wzeszły mi kwiaty w donicach - cieszę sie jak dziecko z tych roślin. Tż kupił mi w biedronce leżaczek regulowany więc zamierzam jak tylko znowu się ociepli leżakować do woli ![]() 32 tydzień zaczynamy dzisiaj! Byłam wczoraj u gina - wszystko ok, mały wygląda dobrze, waży prawie 1900g, łożysko na tylnej ścianie, szyjka ok, także czekamy. AAA! no i na 100% będzie syn, widać było tym razem już nie tylko dzyndzla, ale i jądrowe towarzystwo ![]() ![]() ![]() A imię ciągle nie wybrane! Dziewczyny, jak byście zdrobniły Bogusława? Mnie do głowy przychodzi tylko Boguś, ale wczoraj szwagier stwierdził, że to Bodzio. Według mnie Bodzio jest od Bogdana ale może się mylę? ![]() ![]() Boguś mi się podoba, ale jak mają mówić na niego Bodzio to chyba szukam dalej. Generalnie szukamy imienia z przyrostkiem -sław-. Taka tradycja rodzinna. Może coś podpowiecie? |
|||
|
|
|
#1322 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Jak dla mnie to Bodzio od Bogdana. A jesli chodzi o imie z przyrostkiem sław to ja dalabym Stanislaw chlopakowi. Po moim dziadku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Nautiz, jak ze "- sław" to Stanisław, Bronisław, Mieczysław, Czesław, Lechosław, Mirosław i jeszcze trochę innych
![]() W kwestii golenia to oczywiście indywidualna sprawa, mówię tylko jak to wygląda z perspektywy ewentualnych cesarek czy nacięć
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja pisze z łóżka bo mój syn zrobił mi dziś trampoline na żołądku i tak mnie zaczoł boleć i na dodatek po śnadanu więc walczyłam żeby nie wymiotować..
Aż się położyłam na boku i tak jż od 1.5 h a on dalej skaka na szczęście teraz na żebra się przezucił ![]() Boze a co to będzie jak ta pchła większa będzie?.. Ramirka to spory chłopak Mamaya twój też Aż muszę zobaczyć na tym usg 30 tyg jaką miał wielkosć kości udowej bo stopke mial 6 cm tak mi gin powiedział..Co do szpitali to ile ludzi tyle opinii, nigdy wszystkim nie dogodzisz.. Mi zalezy na tym żeby zrobili wszystko co trzeba i moje dziecko urodziło się zdrowe, żeby podejmowali odpowiednie decyzję, jeśli trzeba nacinać-to niech nacinają, jeśli potrzeba cc-niech robią.. A resztę się przeżyje.. Co do humorów to tez mi się zdarzają ale mojego tż na szczęście omijają W sumie bardziej mna rzucało na poczatku ciąży, teraz jakoś się wyciszyłam Wczoraj mówie do mojego tż ze,, im bliżej porodu tym mam wiekszego cykora, jak to będzie,, a on w przypływie szczerosci ,, ze mi sie nie dziwi, bo jak by on miał rodzić to też by mał cykora i to wiekszego odemnie,, hehe to mnie pocieszyl
|
|
|
|
#1325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz dobrą rękę do roślinek . Ja codziennie idę zaglądać co już wzeszło a co urosło takie uzależnienie ![]() Bodzio to od Bogdana
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1326 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mamaya dokładnie tak. Na wszystko trzeba brać poprawkę. No i łatwiej ponarzekać niż pochwalić, taka też jest nasza mentalność. Cytat:
Marianna między przyciskiem cytuj, a odpowiedz masz jeszcze taki mały wielocytuj i wtedy możesz cytować ile chcesz ![]() Przyszły mi właśnie materiały, więc rozpoczynam wysyłanie. Te z Mamusiek, ktore nie przesłały mi swojego maila proszę o prywatną wiadomość |
|||
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a jak coś mi nie podpasuje to zawsze mogę nasłać tżta
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
Gratki za wszystkie pozytywne wizyty i wieści ![]() Za mamusie szpitalne trzymam mocno kciuki aby szczęśliwe rozwiązanie nastąpiło jak najpóźniej Ja wczoraj skończyłam prać i prasować ostatnie ciuszki, posegregowałam teraz zostało policzyć ile czego mam a czego brakuje Przyszły mi wczoraj:- materace z hevea i bardzo porządnie wyglądają choć mam wrażenie, że są ciut za miękkie... ale ogólnie polecam sklep More4kids za MATERAC LATEKSOWY HEVEA BABY 120x60 POKROWIEC MEDICA + PODUSZKA KLIN zapłaciłam 235.90 więc cena wydaje mi się okey - koszulki z 4mum i tak: różowa na ramiączkach rewelka ![]() - ciuszki wylicytowane od darek803 i wszytko jest ok
|
|
|
|
#1330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- podpowiedź: http://dzieciologia.blogspot.com/201...aa-sciaga.html |
|
|
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
przykładowy zestaw wylicytowany od darek803
|
|
|
|
#1332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ze szczecina idziecie na to??
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....7-maja-2014-r/ czy z góry zakładacie że szanse są tak małe że nie warto przyjeżdżać |
|
|
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
dodam jeszcze,że przeczytałam na szybko artykuł do końca i zgodzę się z większością opinii (poza biedronką i bobasem bo ich nie zakupiłam... jeszcze ;P) po pierwszym praniu i prasowaniu widać co puszcza kolory a co będzie się rozciągać, co do cartersa jestem bardzo zadowolona ale dostałam pudło wyprawkowe wprost zza oceanu i jakościowo są super, nie mówiąc, że niektóre ciuszki baaaardzo trafiły w mój gust
zmykam coś popracować |
|
|
|
#1335 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszcze w naszych polskich marudnych warunkach to z 10 razy szybciej Więc wiadomo że na wszystko trzeba mieć poprawkę, ale fakt faktem jest że każdy jeśli nie ma włąsnego doświadczenia to sugeruje się tym co usłyszał, wyczytał.. to takie naturalne... a że na forach żadko keidy zdarzają się wpisy pozytywne.. no cóż ![]() A te 3-4 dni to takie niby nic, ale to bardzo ważne dla nas dni... zwłąszcza po cesarce... Jak byłam w szpitalu. koleżankę z patologii wzięli na planową cesarkę, później jak ją odwiedziłam na noworodkach mówiła, że trafiła na taką zmianę pielęgniarek, że jej mały wył całą noc, ona ledwo mogła się ruszać i NIKT się nie zainteresował... Te pierwsze dwie-trzy doby są niesamowicie ważne i podejście personelu ma bardzo duże znaczenie, to są AŻ dwie czy trzy doby.. A żeby nie było, że powielam tylko złe informacje, innego dnia kiedy poszłam na noworodki idąc korytarzem słyszałam płacz malucha i w momencie z dyżurki wybiegła pielęgniarka mówiąc coś w stylu "ojojoj a który dzidziuś to tak płacze?"... Także wszystko zależy od ludzi, na jakich się trafi... nie ma reguły. Aha i tak jak pisałam wcześniej, nie polecam nastawiać się na "ustawowe: 3 dni w szpitalu, bo jeśli zdarzy się ich więcej, a zdarza się często.. to jest to bardzo przykre.. że kisisz dłużej. To mówię z autopsji, może innnym mamom by to nie przeszkadzało.. ale ja każdą kolejną dobę leczenia żółtaczki okupowałam morzem łez.... Bo jeszcze oczywiście doszedł baby-blues ![]() Cytat:
Bugusław to Boguś jak dla mnie.. ładne imię... ze "sławów" mi się podoba jeszcze Stanisław, Władysław...
|
||
|
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
własnie zobaczyłam, że jutro zaczynam 32 tc tzn będę mieć skończone 31.... coraz bliżej, coraz bliżej .....
|
|
|
|
#1338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale inne tematy na czasie więc może warto.
|
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba kopa na rozpęd potrzebuje..
![]() Nie moge wygrzebać się z pościeli.. I tak za pół godz muszę wstać na II sniadanko.. Przyszla mi owieczka Wypiore ją w proszku dla dziecka i będzie super Zamintowałam baterie obczaiłam jak wyjąć moduł i będzie dobrze Na dniach ma mi leżaczek-hybrydowy przyjść ale sie ciesze ![]() O i właśnie muszę materacyk do łóżeczka zamówić.. |
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry brzuchatki
dla wszystkich udanych wizyt. Dobrze słyszeć, że z dzieciaczkami i szyjkami wszystko okJa dzisiaj ledwo żyję, miałam fatalną noc. Mały strasznie się wiercił, a poza tym brzuch mi się dziwnie spinał, już myślałam, że będę musiała jechać do szpitala, ale jakoś dotrwałam do rana. Jestem totalnie niewyspana może przed szkołą rodzenia uda mi się trochę zdrzemnąć
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
hej brzuchatki
![]() dawno mnie tu nie było... U mnie będzie dziewczynka - Marcelinka ![]() Zaczęłam 30 tc. Czuję się dobrze, tylko ciężko się schylać... i przekręcać się z boku na bok a brzuszek niewielki... aż się boję co będzie dalej...Jest akcja "Mamo to ja" - są to wasztaty dla kobiet w ciąży i mamusiek. Można się zapisać i wziąć udział za darmo. Mam zamiar brać w nich udział. Podsyłam info: https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html |
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprawdzalam na usg przed 30 tyg to mały miał 5.6 cm kość udowa..
20 mam wizyte to zobaczymy ile podrósł.. Skoczek mój maly..ale po mocy kopniaków wiem że podrósł |
|
|
|
#1343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------------ Cześć ![]() U nas co chwilę popaduje, więc byliśmy tylko u złotnika po mój zerwany łańcuszek i w Biedronce na szybko. Zaraz synek pójdzie spać, a ja się biorę za wyprowadzkę z szafy ubraniowej.
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Wczoraj zrobiłam sobie wolne od kompa i pojechałam na wieś a dziś miałam ogromne bóle w spojeniu łonowym przez całą noc jutro mam wizytę u lekarza mam nadzieję, że doradzi, bo momentami chodzić nie mogę ![]() Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, Ramirka - no kawał chłopa, ja chyba też będę rezygnowała z ciuszków 56 ale dokładne wymiary maluszka będę znała za jakieś 2-3 tygodnie.Fame i jak noc minęła? Aaaa właśnie... udało się nagrać filmik ? ![]() Celebrinfea dalej trzymam mocno kciuki za Was wierzę, że będzie dobrze. Nautiz jak dla mnie Bogusław to Boguś, nie Bodzio. Swoją drogą niezłe macie wyzwanie jeśli chodzi o imię z taką końcówką. Ja pewnie nazwałabym Stanisław , bo Staś mi się bardzo podoba, albo Mirosław ale to dlatego, że każdy Mirek, którego znam to świetny facet |
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Omg, nie czaje! Zacytowalam kilka postow i mi nie wyswietliło
![]() RAMIRKA synio spory A reszty nie pamiętam co mialam pisac Ja zaczynam 33 tc jestem w szoku, ze ten czas tak szybko leci.Dziewczyny mam pytanie... Na jaki okres czasu starczają pieluchy 1 ? Wiem, ze juz byla kiedys o tym mowa ale w koncu jestem zamotańcem ![]() TaTekla nie udalo się nagrac niestety, juz sie az tak nie wierciła od tamtej pory, tylko pojedyncze takie.. A noc w miare nie miałam się do kogo przytulic Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-05-07 o 12:29 |
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A "1" trudno mi powiedzieć, bo ja ambitnie zaczęłam od "2" |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
A i paczka mi dziś przyszła
![]() Debesciara dzieki Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-05-07 o 12:41 |
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra trzymajcie dalej
Wód się naprodukowało, mam ich więcej niż jak przyjechaliśmy w poniedziałek. Tak więc ugrałyśmy trochę czasu. Czekamy
|
|
|
|
#1349 |
|
Wtajemniczenie
|
Celebrinfea kciuki zaciśnięte..produkuj te wody do skutku, i leż odpoczywaj, niech Jagoda rośnie
Ja nagrałam małego przez chwilkę jak fika może uda mi się załączyć Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-07 o 12:57 |
|
|
|
#1350 | |
|
Raczkowanie
|
Fame, Debesciara, ja Wam zazdroszczę, bo jestem 4 tyg do tyłu, ale urodzić wcześniej bym nie chciała.
Fame też przez jakiś czas zostawałam sama na nocki, a teraz zawsze mówię, że mam maluszka i że to On się do mnie przytula. Jeśli chodzi o filmik, próbuj. Mi się coś tam udało nagrać, ale to nie jest to co dzidziuś potrafi najbardziej ![]() W ogóle jak coś zjem mojemu tżtowi to zganiam na dzidziusia, jak gdzieś pójdę też zganiam na małego, że przecież On idzie pierwszy więc ciągnie mnie za sobą a mój tż wtedy mięknie i jest mi w stanie wszystko wybaczyć oj będzie synek tatusia ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

Będzie dobrze Kochana! Trzymaj się mocno i dzielnie 
klamerki 

masz dobrą rękę do roślinek 
klask i:

ale inne tematy na czasie
może przed szkołą rodzenia uda mi się trochę zdrzemnąć

też przez jakiś czas zostawałam sama na nocki, a teraz zawsze mówię, że mam maluszka i że to On się do mnie przytula. Jeśli chodzi o filmik, próbuj. Mi się coś tam udało nagrać, ale to nie jest to co dzidziuś potrafi najbardziej