Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 09:31   #1321
Nautiz
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Kochana! Trzymaj się mocno i dzielnie
Jagoda jest silna

Nautiz, ja bym z goleniem nie szalała, bo nigdy nie wiadomo czy poród nie skończy się cc. Ja na przykład przy planowanym cięciu mam nie golić się 2 tygodnie przed porodem Jest wtedy dużo mniejsze ryzyko wdania się zakażenia czy też zapalenia mieszka włosowego etc.
Z tego właśnie powodu w większości szpitali nie ma już czegoś takiego jak obowiązkowe golenie
Mówisz? ale to co? taka zarośnięta mam iść? toż to obciach! zawsze do gina sie przygotuję na wizytę, bo krępuje mnie już samo badanie nieco. A w szpitalu przeciez co chwilę ktoś będzie mi między nogi zaglądał

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
Nautiz ja jak zdążę to też spróbuję się ogolić (właśnie się zaczęłam zastanawiać, czy trzeba to zrobić "do zera" chyba, nie?), mam też cudowną wizję, że jak rozpoznam, że zaczął się poród to zdążę się wykąpać, przebrać i zapakować do torebki rzeczy, których nie będę mieć wcześniej spakowanych i niczego nie zapomnieć ale pewnie w panice pojadę do szpitala w pierwszej minucie haha
Nam na szkole rodzenia położna radziła, żeby jak coś sie zacznie dziać to dzwonić do nich bezpośrednio na oddział. Podpowiedzą co robić i ile czasu jeszcze można w domu zostać, czy może trzeba już jechać na sygnale do nich
.
Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Nie zgadniecie co dopisałam do listy wyprawkowej klamerki jakoś do tej pory nie byly mi potrzebne, a teraz bez nich ciężko będzie suszyć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobry pomysł, też sobie zapiszę bo te małe rzeczy mogą ze sznurków spadać.

Celebrinfea, Enary trzymam i przesyłam pozytywną energię

Dzień dobry wszystkim przyszłym i obecnym mamom
Ja ciągle pracuje nad urządzeniem pokoju syna - dziś zamierzam uszyć zasłonki, falbankę pod materac i organizer do łóżeczka.
Jak skończę z tekstyliami chyba wezmę się za pranie w proszku dzieciowym, chociaż pogoda nienajlepsza na suszenie. Może jeszcze w sumie kilka dni poczekam na lepszą aurę.

Joanna muszę ci się pochwalić, że mój mini ogródek na balkonie spisuje się świetnie - posadziłam sporo zieleniny, pietruszkę i szczypiorek można już zajadać
do tego pięknie wzeszły mi kwiaty w donicach - cieszę sie jak dziecko z tych roślin. Tż kupił mi w biedronce leżaczek regulowany więc zamierzam jak tylko znowu się ociepli leżakować do woli

32 tydzień zaczynamy dzisiaj!
Byłam wczoraj u gina - wszystko ok, mały wygląda dobrze, waży prawie 1900g, łożysko na tylnej ścianie, szyjka ok, także czekamy.
AAA! no i na 100% będzie syn, widać było tym razem już nie tylko dzyndzla, ale i jądrowe towarzystwo
A imię ciągle nie wybrane!

Dziewczyny, jak byście zdrobniły Bogusława? Mnie do głowy przychodzi tylko Boguś, ale wczoraj szwagier stwierdził, że to Bodzio. Według mnie Bodzio jest od Bogdana ale może się mylę?
Boguś mi się podoba, ale jak mają mówić na niego Bodzio to chyba szukam dalej.
Generalnie szukamy imienia z przyrostkiem -sław-. Taka tradycja rodzinna. Może coś podpowiecie?
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:43   #1322
cinnilla88
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Jak dla mnie to Bodzio od Bogdana. A jesli chodzi o imie z przyrostkiem sław to ja dalabym Stanislaw chlopakowi. Po moim dziadku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-07, 09:48   #1323
mamaya
Zakorzenienie

Nautiz, jak ze "- sław" to Stanisław, Bronisław, Mieczysław, Czesław, Lechosław, Mirosław i jeszcze trochę innych
W kwestii golenia to oczywiście indywidualna sprawa, mówię tylko jak to wygląda z perspektywy ewentualnych cesarek czy nacięć
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:48   #1324
simka234
Wtajemniczenie

A ja pisze z łóżka bo mój syn zrobił mi dziś trampoline na żołądku i tak mnie zaczoł boleć i na dodatek po śnadanu więc walczyłam żeby nie wymiotować..
Aż się położyłam na boku i tak jż od 1.5 h a on dalej skaka na szczęście teraz na żebra się przezucił

Boze a co to będzie jak ta pchła większa będzie?..
Ramirka to spory chłopak
Mamaya twój też
Aż muszę zobaczyć na tym usg 30 tyg jaką miał wielkosć kości udowej bo stopke mial 6 cm tak mi gin powiedział..

Co do szpitali to ile ludzi tyle opinii, nigdy wszystkim nie dogodzisz..
Mi zalezy na tym żeby zrobili wszystko co trzeba i moje dziecko urodziło się zdrowe, żeby podejmowali odpowiednie decyzję, jeśli trzeba nacinać-to niech nacinają, jeśli potrzeba cc-niech robią..
A resztę się przeżyje..

Co do humorów to tez mi się zdarzają ale mojego tż na szczęście omijają
W sumie bardziej mna rzucało na poczatku ciąży, teraz jakoś się wyciszyłam
Wczoraj mówie do mojego tż ze,, im bliżej porodu tym mam wiekszego cykora, jak to będzie,, a on w przypływie szczerosci ,, ze mi sie nie dziwi, bo jak by on miał rodzić to też by mał cykora i to wiekszego odemnie,, hehe to mnie pocieszyl
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:51   #1325
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Joanna muszę ci się pochwalić, że mój mini ogródek na balkonie spisuje się świetnie - posadziłam sporo zieleniny, pietruszkę i szczypiorek można już zajadać
do tego pięknie wzeszły mi kwiaty w donicach - cieszę sie jak dziecko z tych roślin. Tż kupił mi w biedronce leżaczek regulowany więc zamierzam jak tylko znowu się ociepli leżakować do woli

Byłam wczoraj u gina - wszystko ok, mały wygląda dobrze, waży prawie 1900g, łożysko na tylnej ścianie, szyjka ok, także czekamy.
AAA! no i na 100% będzie syn, widać było tym razem już nie tylko dzyndzla, ale i jądrowe towarzystwo

Dziewczyny, jak byście zdrobniły Bogusława? Mnie do głowy przychodzi tylko Boguś, ale wczoraj szwagier stwierdził, że to Bodzio. Według mnie Bodzio jest od Bogdana ale może się mylę?
Generalnie szukamy imienia z przyrostkiem -sław-. Taka tradycja rodzinna. Może coś podpowiecie?
No to brawo dla Ciebie masz dobrą rękę do roślinek . Ja codziennie idę zaglądać co już wzeszło a co urosło takie uzależnienie
Bodzio to od Bogdana a Boguś od Bogusława
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:52   #1326
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Mówisz? ale to co? taka zarośnięta mam iść? toż to obciach! zawsze do gina sie przygotuję na wizytę, bo krępuje mnie już samo badanie nieco. A w szpitalu przeciez co chwilę ktoś będzie mi między nogi zaglądał

Nautiz też do gina depilacja na bóstwo, żeby sobie nie pomyślał Co do imienia to mam kolegę Bogdana i mówimy na niego Bodzio, więc Bogusław to tylko chyba Boguś. A Boguś bardzo mi się podoba

Cytat:
Dziewczyny, usłyszałam ostatnio bardzo mądrą rzecz od ginekolog Mianowicie, wiadomo, że ludzie jak mówią o szpitalach to zazwyczaj i tych złych stronach, o problemach, nieprzyjemnościach, które ich tam spotkały. Jak jest wszystko w porządku to nikt nic nie mówi, bo i po co? Nie ma o czym
Także zawsze trzeba brać to na poprawkę
Z resztą choćby był i najlepszy szpital, wyłącznie pozytywne opinie to zawsze może zdarzyć się tak, że w przypadku jakiejś osoby będzie niefajnie
Ale nie dajmy się zwariować, zazwyczaj pobyt w szpitalu po porodzie trwa 3 - 4 dni maksymalnie Tylko w sytuacjach wyjątkowych ten pobyt jest dłuższy

Mamaya
dokładnie tak. Na wszystko trzeba brać poprawkę. No i łatwiej ponarzekać niż pochwalić, taka też jest nasza mentalność.

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Mamaya dobrze prawisz klask i:

Chciałam jeszcze zacytować Domi_oo ale jeszcze nie pojełam trudnej sztuki cytowania kilku osób w jednej odpowiedzi
Domi_oo bardzo proszę o materiały z drugich zajęć

Co do hormonów to ja cały czas płacze już nie mogę ze sobą wytrzymać . Mój Tż powinien medal dostać że jeszcze to znosi bo ostatnio to rycze naokrągło z byle czego

Marianna
między przyciskiem cytuj, a odpowiedz masz jeszcze taki mały wielocytuj i wtedy możesz cytować ile chcesz

Przyszły mi właśnie materiały, więc rozpoczynam wysyłanie. Te z Mamusiek, ktore nie przesłały mi swojego maila proszę o prywatną wiadomość
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:53   #1327
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, usłyszałam ostatnio bardzo mądrą rzecz od ginekolog Mianowicie, wiadomo, że ludzie jak mówią o szpitalach to zazwyczaj i tych złych stronach, o problemach, nieprzyjemnościach, które ich tam spotkały. Jak jest wszystko w porządku to nikt nic nie mówi, bo i po co? Nie ma o czym
Z resztą choćby był i najlepszy szpital, wyłącznie pozytywne opinie to zawsze może zdarzyć się tak, że w przypadku jakiejś osoby będzie niefajnie
Ale nie dajmy się zwariować, zazwyczaj pobyt w szpitalu po porodzie trwa 3 - 4 dni maksymalnie Tylko w sytuacjach wyjątkowych ten pobyt jest dłuższy
Amen , a jak coś mi nie podpasuje to zawsze mogę nasłać tżta
Miłością tą największą
Stary 2014-05-07, 09:56   #1328
svelta
Rozeznanie

Cytat:
No i święte słowa. Też to pisałam: złe opinie krążą, bo ciężko je wymazać z pamięci. Dobre doświadczenia ze szpitala wylatują z głowy krótko po tym jak się z niego wychodzi.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:03   #1329
i like it
Rozeznanie

Witam się i ja
Gratki za wszystkie pozytywne wizyty i wieści
Za mamusie szpitalne trzymam mocno kciuki aby szczęśliwe rozwiązanie nastąpiło jak najpóźniej

Ja wczoraj skończyłam prać i prasować ostatnie ciuszki, posegregowałam teraz zostało policzyć ile czego mam a czego brakuje przy okazji może mi wytłumaczycie różnicę między pajacem a śpiochami? Przyszły mi wczoraj:
- materace z hevea i bardzo porządnie wyglądają choć mam wrażenie, że są ciut za miękkie... ale ogólnie polecam sklep More4kids za MATERAC LATEKSOWY HEVEA BABY 120x60 POKROWIEC MEDICA + PODUSZKA KLIN zapłaciłam 235.90 więc cena wydaje mi się okey
- koszulki z 4mum i tak: różowa na ramiączkach rewelka , szara z kieszonkami okey, czarna najdroższa nie za bardzo... mam wrażenie, że jest za duża i materiał niefajny miała być sexy na po porodzie a chyba będzie na porodówkę... więc odradzam . pozostałe rzeczy, które zamówiłam typu wkładki, osłonki i bisutonosz elastyczny z gatty są okey
- ciuszki wylicytowane od darek803 i wszytko jest ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4134643195.jpg (41,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4144751640.jpg (64,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4185427041.jpg (61,1 KB, 29 załadowań)
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:09   #1330
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość

Ja wczoraj skończyłam prać i prasować ostatnie ciuszki, posegregowałam teraz zostało policzyć ile czego mam a czego brakuje przy okazji może mi wytłumaczycie różnicę między pajacem a śpiochami? Przyszły mi wczoraj:
Wpisz w google pajacyk niemowlęcy, potem śpiochy i będziesz wiedziała. Ogólnie: pajac jest zapinany z przodu na całej długości, ma zakryte całe nogi i stopy i długi rękaw. Śpiochy są zapinane na ramionkach, mają długą nogawkę i zakryte stópki, ale nie mają rękawków.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

podpowiedź: http://dzieciologia.blogspot.com/201...aa-sciaga.html
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:11   #1331
i like it
Rozeznanie

przykładowy zestaw wylicytowany od darek803
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4173375595.jpg (68,9 KB, 31 załadowań)
Stary 2014-05-07, 10:16   #1332
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Wpisz w google pajacyk niemowlęcy, potem śpiochy i będziesz wiedziała. Ogólnie: pajac jest zapinany z przodu na całej długości, ma zakryte całe nogi i stopy i długi rękaw. Śpiochy są zapinane na ramionkach, mają długą nogawkę i zakryte stópki, ale nie mają rękawków.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

podpowiedź: http://dzieciologia.blogspot.com/201...aa-sciaga.html
dzięki wielkie za odp!ta strona jest super , optuje aby ja wrzucić na pierwszą stronę bo ja z moją sklerozą ciążową z chęcią będe do niej wracać co jakiś czas a mam jeszcze jedno głupie pytanie dopełniające, czy dziecko może spąc w body/pajacyku czy głównie w tych śpiochach - jak sama nazwa wskazuje????
Stary 2014-05-07, 10:22   #1333
malwiska
Zakorzenienie

dziewczyny ze szczecina idziecie na to??
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....7-maja-2014-r/
czy z góry zakładacie że szanse są tak małe że nie warto przyjeżdżać
Stary 2014-05-07, 10:25   #1334
i like it
Rozeznanie

dodam jeszcze,że przeczytałam na szybko artykuł do końca i zgodzę się z większością opinii (poza biedronką i bobasem bo ich nie zakupiłam... jeszcze ;P) po pierwszym praniu i prasowaniu widać co puszcza kolory a co będzie się rozciągać, co do cartersa jestem bardzo zadowolona ale dostałam pudło wyprawkowe wprost zza oceanu i jakościowo są super, nie mówiąc, że niektóre ciuszki baaaardzo trafiły w mój gust
zmykam coś popracować miłego dzionka
Stary 2014-05-07, 10:27   #1335
framboise87
Raczkowanie

Cytat:

u nas w rodzinie jest Bogumił, a i tak mówimy na niego Bogdan, Bodzio, Boguś- zależy kto mówi

Cytat:
dzięki wielkie za odp!ta strona jest super , optuje aby ja wrzucić na pierwszą stronę bo ja z moją sklerozą ciążową z chęcią będe do niej wracać co jakiś czas a mam jeszcze jedno głupie pytanie dopełniające, czy dziecko może spąc w body/pajacyku czy głównie w tych śpiochach - jak sama nazwa wskazuje????
chyba może spać albo w tym albo w tym? Pewnie zależy, jaką masz temperaturę w domu, no i pod śpiochy ubiera się jakieś body też
Stary 2014-05-07, 10:27   #1336
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Kochana na to jest naukowa teoria, na marketingu nas uczyli że złe wieści rozchodzą się 4 razy szybciej niż dobre a jeszcze w naszych polskich marudnych warunkach to z 10 razy szybciej Więc wiadomo że na wszystko trzeba mieć poprawkę, ale fakt faktem jest że każdy jeśli nie ma włąsnego doświadczenia to sugeruje się tym co usłyszał, wyczytał.. to takie naturalne... a że na forach żadko keidy zdarzają się wpisy pozytywne.. no cóż
A te 3-4 dni to takie niby nic, ale to bardzo ważne dla nas dni... zwłąszcza po cesarce... Jak byłam w szpitalu. koleżankę z patologii wzięli na planową cesarkę, później jak ją odwiedziłam na noworodkach mówiła, że trafiła na taką zmianę pielęgniarek, że jej mały wył całą noc, ona ledwo mogła się ruszać i NIKT się nie zainteresował... Te pierwsze dwie-trzy doby są niesamowicie ważne i podejście personelu ma bardzo duże znaczenie, to są AŻ dwie czy trzy doby.. A żeby nie było, że powielam tylko złe informacje, innego dnia kiedy poszłam na noworodki idąc korytarzem słyszałam płacz malucha i w momencie z dyżurki wybiegła pielęgniarka mówiąc coś w stylu "ojojoj a który dzidziuś to tak płacze?"... Także wszystko zależy od ludzi, na jakich się trafi... nie ma reguły.
Aha i tak jak pisałam wcześniej, nie polecam nastawiać się na "ustawowe: 3 dni w szpitalu, bo jeśli zdarzy się ich więcej, a zdarza się często.. to jest to bardzo przykre.. że kisisz dłużej. To mówię z autopsji, może innnym mamom by to nie przeszkadzało.. ale ja każdą kolejną dobę leczenia żółtaczki okupowałam morzem łez.... Bo jeszcze oczywiście doszedł baby-blues
Cytat:
Fajna tradycja Bugusław to Boguś jak dla mnie.. ładne imię... ze "sławów" mi się podoba jeszcze Stanisław, Władysław...
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 10:31   #1337
i like it
Rozeznanie

własnie zobaczyłam, że jutro zaczynam 32 tc tzn będę mieć skończone 31.... coraz bliżej, coraz bliżej .....
Stary 2014-05-07, 10:33   #1338
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
dziewczyny ze szczecina idziecie na to??
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....7-maja-2014-r/
czy z góry zakładacie że szanse są tak małe że nie warto przyjeżdżać
Niestety nie ma mnie w Szczecinie w ten weekend ale myślę, że małe szanse, a stanie w kolejce z brzuchem to lipa ale inne tematy na czasie więc może warto.
Miłością tą największą
Stary 2014-05-07, 11:00   #1339
simka234
Wtajemniczenie

Chyba kopa na rozpęd potrzebuje..
Nie moge wygrzebać się z pościeli..

I tak za pół godz muszę wstać na II sniadanko..

Przyszla mi owieczka zamówiłam małemu owieczke-przytulanke imitującą bicie serca mamy
Wypiore ją w proszku dla dziecka i będzie super
Zamintowałam baterie obczaiłam jak wyjąć moduł i będzie dobrze
Na dniach ma mi leżaczek-hybrydowy przyjść ale sie ciesze
O i właśnie muszę materacyk do łóżeczka zamówić..
Stary 2014-05-07, 11:13   #1340
Yuza
Raczkowanie

Dzień dobry brzuchatki

dla wszystkich udanych wizyt. Dobrze słyszeć, że z dzieciaczkami i szyjkami wszystko ok
Ja dzisiaj ledwo żyję, miałam fatalną noc. Mały strasznie się wiercił, a poza tym brzuch mi się dziwnie spinał, już myślałam, że będę musiała jechać do szpitala, ale jakoś dotrwałam do rana. Jestem totalnie niewyspana może przed szkołą rodzenia uda mi się trochę zdrzemnąć
Stary 2014-05-07, 11:43   #1341
dziolcha86
Zadomowienie

hej brzuchatki

dawno mnie tu nie było...
U mnie będzie dziewczynka - Marcelinka
Zaczęłam 30 tc. Czuję się dobrze, tylko ciężko się schylać... i przekręcać się z boku na bok a brzuszek niewielki... aż się boję co będzie dalej...

Jest akcja "Mamo to ja" - są to wasztaty dla kobiet w ciąży i mamusiek.
Można się zapisać i wziąć udział za darmo. Mam zamiar brać w nich udział.
Podsyłam info:
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
dziolcha86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:49   #1342
simka234
Wtajemniczenie

Sprawdzalam na usg przed 30 tyg to mały miał 5.6 cm kość udowa..
20 mam wizyte to zobaczymy ile podrósł..
Skoczek mój maly..ale po mocy kopniaków wiem że podrósł
Stary 2014-05-07, 11:52   #1343
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj byłam u gin, i mój syn w 32 tc ciazy ma wage 2300z tego kość udowa wychodzi mi ze ma taka jaka powinien miec pod koniec ciazy czyli 7 cm on jest długi bo moj mąz ma 192 cm bede miec wysokiego syna jeju jak tak dalej pojdzie z ta waga to nie wiem jak ja go urodze:noniewie m:

Ogolnie wszystko dobrze hemoglobine mam lepsza niz sprzed ciazy na nastepnej wizycie mam miec zrobione badanie gbs
A i moja szyjka jest twarda i długa a tak sie martwiłam bo ostatnio spojenie mnie bolało i sie oszczedzałam, ale gin powiedziala ze to dlatego ze maly sie obrócił i ze czuje jego wage
Super

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Witajcie z rana, ja już po zakupach internetowych ale zaszalałam...
- wyprawka do szpitala - zamówiona (nie mam jeszcze koszul)
- laktator - zamówiony
- wanienka - przyszła
- pościel - zamówiona
w piątek wizyta u gina i prawdopodobnie w poniedziałek zamawiamy fotelik i bazę
To już sporo do przodu

Cytat:
Super

Cytat:
a mam jeszcze jedno głupie pytanie dopełniające, czy dziecko może spąc w body/pajacyku czy głównie w tych śpiochach - jak sama nazwa wskazuje????
chociaż ja wolałam pajace, bo wg mnie wygodniejsze.
------------------
Cześć

U nas co chwilę popaduje, więc byliśmy tylko u złotnika po mój zerwany łańcuszek i w Biedronce na szybko.

Zaraz synek pójdzie spać, a ja się biorę za wyprowadzkę z szafy ubraniowej.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:21   #1344
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej

Wczoraj zrobiłam sobie wolne od kompa i pojechałam na wieś a dziś miałam ogromne bóle w spojeniu łonowym przez całą noc jutro mam wizytę u lekarza mam nadzieję, że doradzi, bo momentami chodzić nie mogę

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, Ramirka - no kawał chłopa, ja chyba też będę rezygnowała z ciuszków 56 ale dokładne wymiary maluszka będę znała za jakieś 2-3 tygodnie.

Fame i jak noc minęła? Aaaa właśnie... udało się nagrać filmik ?

Celebrinfea dalej trzymam mocno kciuki za Was wierzę, że będzie dobrze.

Nautiz jak dla mnie Bogusław to Boguś, nie Bodzio. Swoją drogą niezłe macie wyzwanie jeśli chodzi o imię z taką końcówką. Ja pewnie nazwałabym Stanisław , bo Staś mi się bardzo podoba, albo Mirosław ale to dlatego, że każdy Mirek, którego znam to świetny facet
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:28   #1345
Fame
Zakorzenienie

Omg, nie czaje! Zacytowalam kilka postow i mi nie wyswietliło

RAMIRKA synio spory

A reszty nie pamiętam co mialam pisac pozNiej się odniosę

Ja zaczynam 33 tc jestem w szoku, ze ten czas tak szybko leci.
Dziewczyny mam pytanie... Na jaki okres czasu starczają pieluchy 1 ? Wiem, ze juz byla kiedys o tym mowa ale w koncu jestem zamotańcem

TaTekla nie udalo się nagrac niestety, juz sie az tak nie wierciła od tamtej pory, tylko pojedyncze takie..
A noc w miare nie miałam się do kogo przytulic

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:29
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:39   #1346
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość

Ja zaczynam 33 tc jestem w szoku, ze ten czas tak szybko leci.
Dziewczyny mam pytanie... Na jaki okres czasu starczają pieluchy 1 ? Wiem, ze juz byla kiedys o tym mowa ale w koncu jestem zamotańcem
No to piąteczka za dwie trójeczki
A "1" trudno mi powiedzieć, bo ja ambitnie zaczęłam od "2" ale na miesiąc powinny starczyć spokojnie... ale lepiej mieć ich za mało (i wkroczyć z "2") niż za dużo... Ja narazie mam jedną pakę (78szt.) Pampers Premium Care i zastanawiam się nad drugą...
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:40   #1347
Fame
Zakorzenienie

A i paczka mi dziś przyszła

Debesciara dzieki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399459089248.jpg (79,9 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:41
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:43   #1348
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dobra trzymajcie dalej Wód się naprodukowało, mam ich więcej niż jak przyjechaliśmy w poniedziałek. Tak więc ugrałyśmy trochę czasu. Czekamy
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:51   #1349
simka234
Wtajemniczenie

Celebrinfea kciuki zaciśnięte..produkuj te wody do skutku, i leż odpoczywaj, niech Jagoda rośnie

Ja nagrałam małego przez chwilkę jak fika może uda mi się załączyć

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:57
Stary 2014-05-07, 12:55   #1350
TaTekla
Raczkowanie

Fame, Debesciara, ja Wam zazdroszczę, bo jestem 4 tyg do tyłu, ale urodzić wcześniej bym nie chciała.

Fame też przez jakiś czas zostawałam sama na nocki, a teraz zawsze mówię, że mam maluszka i że to On się do mnie przytula. Jeśli chodzi o filmik, próbuj. Mi się coś tam udało nagrać, ale to nie jest to co dzidziuś potrafi najbardziej

W ogóle jak coś zjem mojemu tżtowi to zganiam na dzidziusia, jak gdzieś pójdę też zganiam na małego, że przecież On idzie pierwszy więc ciągnie mnie za sobą a mój tż wtedy mięknie i jest mi w stanie wszystko wybaczyć oj będzie synek tatusia

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Dobra trzymajcie dalej Wód się naprodukowało, mam ich więcej niż jak przyjechaliśmy w poniedziałek. Tak więc ugrałyśmy trochę czasu. Czekamy
No to elegancko
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości