Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 10:33   #841
pater86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Super wózki macie
Ja na pewno będę używać adapterów żeby zapiąć fotelik do stelaża wózka, wydaje mi się to bardzo wygodne
Dziewczyny już mam dość leżenia, tak się boję, co mi lekarz dziś powie, że chyba oszaleje do 15... A jeszcze muszę jechać sama, mąż wziął auto więc żeby nie pchać się MPK muszę jechać taksówką. Jeśli lekarz mnie położy w szpitalu na te 3 tygodnie, które muszę jeszcze wytrzymać to się załamię chyba... Nie wiem jak można leżeć całą ciąże Mnie już po tygodniu wszystko boli bardziej niż jakbym chodziła, jakieś ciśnienie mam dziwne, a o tym, że się nudzę to nie wspomnę nawet...
A dziś ma przyjechać moje łóżeczko, bo właśnie kurier dzwonił Na pewno je dziś złożymy, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, żeby z reklamacją nie było problemu
Stary 2014-05-07, 10:33   #842
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
witam sie w 34 tc
musze sie Wam pochwalic ze na ta okolicznosc dostalam Boryska buzke hihi niestety Oli jest odwrocony buzka do mojego kregoslupa wiec jego nie udalo sie zlapac aleee pokazuje Boryska

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super
Stary 2014-05-07, 10:38   #843
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a te bolce przytrzymujące od spodu przewijak masz na zewnątrz ramy łóżeczka czy wewnątrz? bo ja mam wewnątrz, a widziałam też inaczej i się zastanawiam, czy to jest oryginalne??
Ja mam wewnątrz, ale to chyba nie robi różnicy, co?

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
I te pampersy w Lidlu wydaje mi się że od 2 są bo nigdzie nikt nie pisał o 1.

Jedynek nigdy nie sprzedają w promocji, nie wiem czemu ale jeszcze ani razu się z tym nie spotkałam, jak jest jakaś akcja to ceny lecą od dwójki

Wypłato gdzie jestes? Chciałabym jeszcze parę rzeczy zamówić ale nie wiem na ile mogę sobie pozwolić.
A dziś kiepsko się czuje, od wczoraj jakoś dziwnie mi w głowie i serce tak innaczej pracuje. W nocy w strasznie gorąco mi było, mąż wstał miał lekko uchylić okno to dał całkiem na uchylne i gdzieś przeciąg się zrobił. Myślałam że go ubije jak rano wstałam z katarem i bólem gardła.
Boże, ja dopiero po wypłacie a tu już pustki....

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie pampersów - które kupić - Pampersa białe, zielone, czy Hippa z tym otworem na pępek?? Myślałam też o Dadzie, więc jakbyście mogły wypowiedzieć się na które pieluchy jednorazowe postawiłyście i dlaczego akurat na te to byłabym wdzięczna
Ja mam naskładaną już masę pieluch ale od 2 do 4 i są przeróżne, chcę potestować co się lepiej sprawdza (chociaż i tak planuję je tylko na nocki, bo w ciągu dnia wielorazowe). Ale 1 mam jak na razie tylko Dady, Pampki jeszcze dokupię ale prawie na pewno zielone, jakoś nie przemawia do mnie "jakość premium" białych :/
Stary 2014-05-07, 11:03   #844
__Sylwia__88
Zadomowienie

Pampersy- ja choć mam w planie używać wielorazowych ale i tak kupię jakieś pampersy na początek czy na wyjście/na noc. Nie wiem czemu myśle że kupię białe Pampersy. Chyba to słowo Premium do mnie przemawia choć to pewnie ściema. Białe wydają się droższe przez co lepsze- ot takie moje głupie myślenie.

Wózek 3w1 - taki właśnie kupiliśmy i nie brałam pod uwagę innej opcji. Bardzo praktyczne to mi się wydaje.
I od razu odrzuciłam wózki z miękką gondolą tzn nie wiem czy dobrze Was rozumiem- chodzi o taki gdzie gondola i spacerówka to jedno "urządenie"? Że z głębokiego wyciągasz tą wkładkę nosidło i zamieniasz na spacerówkę. Do mnie to rozwiązanie wogóle nie przemawia.

Przespałam się godzinkę ale samopoczucie dalej kiepskie. Kłuje mnie koło serca coś, ręce mi drżą, głowa boli.

Dziewczyny kupowałyście w ostatnim czasie jakieś pieluchy wielorazowe?
Planuje jeszcze dokupić ale nie wiem jakie. Mam 2 otulacze i dwie kieszonki z BamBams. I jakoś te otulacze do mnie nie przemawiają. A znów kieszonki- to więcej prania.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:05   #845
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Niee, bedzie dopiero na początku czerwca . U nas sie czeka 8-10 tygodni na te wózki ....
Ja też bym czekala 6-8tyg, ale zrobiłam mały przekret ze sprzedawcami i sprzedali mi zestaw, ktory przyszedł do nich na wystawę, jako pokazowy , nagadalam im, ze zaraz mam termin i ze nie moge czekac i by coś wymyślili haha i jak dojechał ten pokazowy (w idealnym dla mnie kolorze), to go zgarnelismy. Calutenki zestaw..
Ehh ale nie chialabym drug raz przechodzic dylematow wozkowych, naprawdę
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:18   #846
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
:LOVE:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ojejuu jaki niuniuś piękny!!

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Super wózki macie
Ja na pewno będę używać adapterów żeby zapiąć fotelik do stelaża wózka, wydaje mi się to bardzo wygodne
Dziewczyny już mam dość leżenia, tak się boję, co mi lekarz dziś powie, że chyba oszaleje do 15... A jeszcze muszę jechać sama, mąż wziął auto więc żeby nie pchać się MPK muszę jechać taksówką. Jeśli lekarz mnie położy w szpitalu na te 3 tygodnie, które muszę jeszcze wytrzymać to się załamię chyba... Nie wiem jak można leżeć całą ciąże Mnie już po tygodniu wszystko boli bardziej niż jakbym chodziła, jakieś ciśnienie mam dziwne, a o tym, że się nudzę to nie wspomnę nawet...
A dziś ma przyjechać moje łóżeczko, bo właśnie kurier dzwonił Na pewno je dziś złożymy, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, żeby z reklamacją nie było problemu
Proszę nie narzekać, ja leżę od 27 lutego

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:20   #847
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Ja też bym czekala 6-8tyg, ale zrobiłam mały przekret ze sprzedawcami i sprzedali mi zestaw, ktory przyszedł do nich na wystawę, jako pokazowy , nagadalam im, ze zaraz mam termin i ze nie moge czekac i by coś wymyślili haha i jak dojechał ten pokazowy (w idealnym dla mnie kolorze), to go zgarnelismy. Calutenki zestaw..
Ehh ale nie chialabym drug raz przechodzic dylematow wozkowych, naprawdę
Aaa to fajnie Wam sie udalo. My tez moglismy kupic to co na sklepie ale akurat kolory byly totalnie nie moje..

Dziewczyny podnioslyscie mi nieco tetno tymi kącikami, wyprawkami do szpitala itd - wlasnie zamawiam koszule do karmienia

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 11:39   #848
NecroKitty
Wtajemniczenie

Chyba na burzę się zanosi bo parno, aż się oddychać nie da. Ledwo się do domu doczołgałam
Kupiłam mokre chusteczki w Biedronce i krem z filtrem, wzięłam ten żółty z Babydream. Miałam kupić Ziajkę ale ten od 1 dnia życia jest tylko z filtrem 25. 50 dopiero od 6 miesięcy Został mi już tylko krem na odparzenia i waciki ale już do apteki to mi się nie chciało iść
Był kurier z wyprawką. Bałam się, że pomylą wzory ale wszystko jest takie jak chciałam. Dostałam nawet jedną pieluszkę flanelową więcej, nie wiem czy się pomylili czy to jakiś gratis za duże zakupy

Do kupienia został mi tylko materac i wanienka. Więc w zasadzie mogłabym już pakować torbę... gdybym ją miała

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
To zależy jaką płacisz składkę. Ja płaciłam jakieś 40 złw PZU i nie było za pobyt w szpitalu, ale jako pracownicy zmieniliśmy 2 lata temu ubezpieczyciela, podnieśliśmy składkę do 60 i teraz mamy płacone za pobyt, plus jeszcze z tytułu urodzenia dziecka jest o 400 zł więcej
Właśnie w tym PZU dziwnie to wszystko wygląda. Na przykład Tż miał do wyboru 3 opcje 50, 69 i 89zł i w każdej był pełen pakiet tylko później w razie wypłaty to odszkodowanie było niższe lub wyższe. Wydaje mi się, że to zależy od firmy. Mniejsze firmy mogą dostać gorsze warunki ubezpieczenia pracowników a MON mógł z góry dostać lepsze.
W każdym razie u mnie nie było żadnych problemów. Zapomniałam tylko numeru konta i mają dzwonić po nie

Cytat:
Mam pytanie odnośnie pampersów - które kupić - Pampersa białe, zielone, czy Hippa z tym otworem na pępek?? Myślałam też o Dadzie, więc jakbyście mogły wypowiedzieć się na które pieluchy jednorazowe postawiłyście i dlaczego akurat na te to byłabym wdzięczna
Ja kupiłam białe Pampersa 1 bo akurat były w promocji. Jak przejdziemy na 2 to przerzucę się na Dady
Stary 2014-05-07, 11:50   #849
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Proszę nie narzekać, ja leżę od 27 lutego
Wiem kochana, że Ty leżysz już bardzo długo i ogromnie Cię podziwiam!!! Wiem że dla maluszka zrobi się wszystko, ale teraz przekonałam się na własnej skórze jakie to ciężkie... Nie mogę narzekać, bo te parę tygodni to na grochu już bym wytrzymała ale zdecydowanie wolałabym móc być bardziej aktywną
Stary 2014-05-07, 12:05   #850
Sola1
Zakorzenienie

Moim zdaniem białe pampersy są zdecydowanie lepsze niż zielone. Z zielonymi miałam taki problem - z tym że używałam od 3 rozmiaru wzwyż, że tył był za krótki i kupka wychodziła pleckami ( jak to się dzieje przy każdej kupce to można dostać szału), albo siuśki przelatywały przy nogawkach. Czasem jakby tak dziwnie przmiękały - nie wiem jak to określić, ale niby pielucha była sucha, a plecy na tej wysokości jakby wilgotne. Przy innych pieluchach tak nie miałam.
Ale były momenty kiedy byłam zadowolona. Robiłam kilka podejść jak były jakieś promocje lub nie było za bardzo wyboru. Z białymi nigdy nie miałam takiego problemu. Z tym, że są one drogie i jak dla mnie opłaca się je kupować przy mniejszych rozmiarach, bo wtedy jest tych pieluch więcej. A co rozmiar wyzej to tych pieluch mniej. Niby później już dzieci tak dużo nie siusiają, ale nie będę trzymać dziecka w jednej pieluszce przez pół dnia.

Ogólnie słyszałam, że raczej mamy chłopców są bardziej zadowolone z Pampersów. No i jak kiedyś rozmawiałyśmy - pampersy polskie są gorszej jakości niż na zachodzie

Teraz na początek chciałam kupić białe pampersy, ale ich nigdzie nie ma Warszawianki - któraś gdzieś je widziała
Wzięłam małą paczkę tych zielonych, bo tylko one były. Zobaczę, może te mniejsze rozmiary będą lepsze.

Co do wycięcia na pępek to ja sobie nie zawracam tym głowy, wystarczy odwinąć pieluszkę i jest dobrze.

Jeśli chodzi o pieluchy to obecnie poza Pampersami białymi, które rzadko kupuję ze względu na cenę to bardzo lubię Tesco Ultra Dry, a na drugim miejscu za trochę mniejszą chłonność - Bella Happy i Dady.

Ale spotkasz się z tak skrajnymi opiniami na temat Pampersów czy innych pieluch, że musisz sama wypróbować i zobaczyć co Tobie i dziecku pasuje.

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam po dłuuugim weekendzie!

Tak w "skrócie" co tam się u nas działo w minionym tygodniu:

Tydzień temu w środę pojechałam z synem do chirurga dziecięcego z tą jego stulejką. Doktor mu to na żywca odkleił, Młody się przestraszył, popłakał, ja jak na to patrzyłam to jeszcze bardziej się zestresowałam... Eh... Do tego w domu miał taki uraz, że nie dał się tam dotknąć i po kilku dniach nieudanych prób już miałam wizję, że znowu mu to zarośnie i się skończy jakimś zabiegiem. No ale od wczoraj już jest git, sam sobie ściąga i znacznie mi ulżyło.

Tak więc mamy spodziewające się synów pamiętajcie o odciąganiu napletka czy jak tam to się zwie bo my to zaniedbaliśmy i potem był problem. Nawet nie tyle, że zaniedbaliśmy, co po prostu nikt nas nigdy w tym temacie nie uświadamiał, nie instruował i samo zarosło, a potem dzieciak cierpi niepotrzebnie
To dobrze, że już to za Wami i wszystko w porządku

Z kolei mamy dziewczynek muszą uważać na synechię - zrośnięcie warg sromowych. Żeby nie było za różowo

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co sadzicie o wózkach z miekka gondolą?
bo ja patrze tylko na te z wpinana twardą,sztywną bo tamte wydaja mi sie byc nie praktyczne...
co o nich sadzicie?
Wizualnie mi się podobają, ale nie użytkowałam także trudno mi się wypowiadać.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

Co w ogóle sadzicie o tych 3w1 ?
używacie mamusie podwójne fotelika wpinanego w stelarz?
Wpięcie fotelika w stelaż to fajna sprawa na zakupy także polecam.
Z tym, że przy zakupie warto sprawdzić czy jakieś inne foteliki nie pasują. Np. Maxi Cosi można wpinać do wielu modeli wózków.
Trzeba pamiętać, żeby taki maluch który nie siedzi nie był w nim dłużej niż godzinę, bo to nie jest zdrowe dla jego kręgosłupa i trzeba dziecko wyjąć i zrobić przerwę.

Cytat:
za 34 tc, ale współczuję zgagi...
Mnie właśnie zastanawia dlaczego akurat białe pampersy są takie popularne, czy ze względu na markę czy na jakieś mega właściwości o których nie mam pojęcia. Wizja wyrzucania 10 szt pampersów dziennie trochę mnie przeraża, na początku dziecko sra podobno non stop, więc nie wiem, czy jest sens wydawania kasy na coś co i tak idzie do śmieci Z drugiej strony, jeśli inne mają odparzać, albo się przemieszczać to wolę dołożyć te parę złotych.
Właśnie z tego powodu rzadko kupuję białe pampersy, bo moim zdaniem cena jak za coś co idzie zaraz do kosza jest za wysoka jak na polskie realia i trochę to bojkotuję
A jeśli chodzi o odparzanie to pomijając uczulenia to uważam, że jednak w wielu przypadkach dziecko jest za długo w pieluszce. Te pieluchy co są bardziej chłonne - wiadomo utrzymują wilgoć od ciała dłużej, a te co mniej krócej.

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

ja tak samo wpychają się przede mnie, albo spojrzą za siebie na brzuch i dalej wypakowywują zakupy na taśmę
Skorzystałam z przywileju przed majówką, kiedy w Tesco były tłumy. Kasa pierwszeństwa zamknięta (standard), więc podeszłam do jednego z kasjerek od tyłu i zapytałam, czy w Tesco obowiązuje jakieś pierwszeństwo czy już nie kasjerka powiedziała "oczywiście!", po czym jak zobaczyła, że dalej nikt mnie nie przepuszcza to dodała "ci państwo powinni panią przepuścić". Więc już spieniona powiedziałam "ale ludzie brzucha nie widzą". Jak to powiedziałam - babka wręcz w popłochu wypakowywała przede mną zakupy, aż w końcu mówię do niej "no może by pani wstrzymała się z tym wypakowywaniem na taśmę???" a ta baba na to "ehh tyle pani ma rzeczy" po prostu żenada!!!!!!

Wczoraj zaś w Piotrze i Pawle miałam 3 rzeczy a babka przede mną cały wózek i póki nie poprosiłam jej żeby mnie przepuściła to by dalej patrzyła na mnie lekceważąco...

Za to z moich obserwacji - młodzi mężczyźni są bardzo pozytywnie nastawieni do ciężarnych i sami wręcz przepuszczają to bardzo miłe.
Ja ostatnio miałam sytuację w laboratorium. Z marszu podchodzę od razu do okienka, który obsługuje również osoby bez kolejki, a tu wpycha się dosłownie przede mnie facet z kolejki. U mnie brzuch jest naprawdę widoczny i nie ma mowy, żeby ktoś nie zauważył.
Zanim zdążyłam mu powiedzieć co o tym myślę, babka z okienka go ochrzaniła, że przecież widzi, że tutaj jest pani w ciąży.
Ja w tej ciąży rzadziej korzystam z przywilejów, bo ogólnie lepiej się czuję. Ale do laboratorium idzie się na czczo, jestem głodna, a ja dodatkowo mam cukrzycę ciążową, także zawsze korzystam z tego prawa. No bo bez przesady.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:06   #851
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Ja zakupiłam narazie jedną paczkę białych 1 i narazie sie wstrzymuje z zakupem większej ilości bo nie wiem jaka dzidzia będzie i może następne kupie zielone. Ale napewno nie rozważam zakupu Hippa bo słyszałam same negatywne opinie o używaniu ich na początku.

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:22   #852
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczyny.

Ja właśnie wróciłam z zakupów i stwierdzam że to już nie dla mnie

Wrzuciłam puki co ostatnie pranie, ręczniczki, kocyki i szlafrok do szpitala i puki co nie mam więcej prania, pytanie jak długo

Dzisiaj mam ciężki dzień, niestety zwróciłam całe śniadanie i jak poszłam na zakupy to zaszłam do mcdonalda, korzystam bo może to był mój ostatni raz w ogóle non stop bym coś jadła a mały szaleje i wpycha mi ciągle nóżki pod żebra i okopuje żołądek a później ogromna zgaga...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Co do pampersów to sama mam zamiar spróbować różne opcje. Puki co kupiłam jedno opakowanie tutejszej firmy, ale dokupię na pewno jeszcze z Pampersa jedynki i pewnie dwójki też żeby w razie w mieć.

Co do przepuszczania w kolejce, tutaj nie spotkałam się z kasami pierwszeństwa jeszcze nigdzie. W ogóle nikt jeszcze mi jakoś specjalnie miejsca nie ustępował A ja mam spory brzuch. Dzisiaj właśnie miałam taką akcję że stoję jako druga w kolejce a z boku podchodzą dwie babcie i jak nie jedna przede mnie do kasy się rzuciła wkurzyłam się no ale myślę ok na szczęście ta druga się zastanowiła i mnie puściła, a ja ledwo stałam Gdybym nieco lepiej znała język pewnie bym się wykłócała no ale jakoś dałam radę
Stary 2014-05-07, 12:26   #853
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
Ja już po USG
Wszystko w porządku, ilość wód, lożysko, narządy wewnętrzne
To nie koniec dobrych info! Borys jest główką w dół:jup i:

Waży 3050 Masakra! Ponoć teraz w każdym tygodniu przybiera około 250 gr, więc malutki nie będzie
Główka jest nisko, co też może oznaczać szybszy poród
Na 14.30 wizyta u mojej dr prowadzącej- zobaczymy jak tam podwozie się trzyma. Dziś miałam tylko 3 skurcze, więc może szyjka jeszcze trzyma

Chocolate Cudny twój Borys ja się na swojego też napatrzeć nie mogę, standardowo z rączką przy twarzy
ANTERIA oj mnie też zakupy męczą, zwłaszcza dłuższe stanie
I też ostatnio mały przypuszcza atak na moje wnętrzności- i dostaje się żebrom, pęcherzowi i całej reszcie
Sola ja białe papmki 1 kupuję w rossmanie, albo w super-pharm, jedną paczkę też na jakiejś promocji kupiłam w realu...
Na pewno trafisz
ja na razie kupiłam zapas białych 1, mam zielone 1, i dady jakieś małe opakowanie, z 2 mam i białe i zielone papmersy- potem będę próbowała z innymi
pater86 trzymam kciuki za wizytę
Ja zobaczę jak to będzie z adapterem- mamy zgrabny, zwrotny wózek, a te dzieciaki w nosidełkach troche mnie przerażają- chyba, że na bardzo krótki czas
Prowansja88 Super się udało z wózkiem
beat@ stelaż łóżeczka jak najbardziej może być używany, ale materac musi być nowy! Na bank jest odgnieciony po 2 dzieci
Kakusia Widzę, że masz wszytko zaplanowane i pod kontrolą A lista dla męża musi być- mój co najwyżej ma dowieźć laktator i butelki, bo resztę będę mieć ze sobą...
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:31   #854
bluesky89
Zakorzenienie

Dziewczyny ile koszul do karmienia bedziecie brać do szpitala? Bo wzięłam się za torbe i nie wiem ile ich spakować
Zophie, super, że z Maluszkiem wszystko okej! Cieszę się bardzo!!
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:32
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:35   #855
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile koszul do karmienia bedziecie brać do szpitala? Bo wzięłam się za torbe i nie wiem ile ich spakować

Ja mam w planach zabranie trzech, ale ja przynajmniej tydz spędzę w szpitalu więc warto mieć w razie w, jakieś przebranie
Stary 2014-05-07, 12:35   #856
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Ja biore 3, zakladam ze bede 3 góra 4 dni, no i czasami się zdarza ze w nocy mimo tych gigantycznych podkladow cos wycieknie i jest plama. To mysle ze 3 mi wystarcza. A na dzien jakies getry i koszulki, koniec czerwca to powinno byc juz cieplutko.

ANTERIA
czemu tydzien az?

Zophiee super wiesci!! Widac kamien spadl Ci z serca to juz sie nie stresuj do porodu, wszystko bedzie dobrze

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:42
Stary 2014-05-07, 12:41   #857
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej
Ja już po USG

Waży 3050 Masakra! Ponoć teraz w każdym tygodniu przybiera około 250 gr, więc malutki nie będzie
Na 14.30 wizyta u mojej dr prowadzącej- zobaczymy jak tam podwozie się trzyma. Dziś miałam tylko 3 skurcze, więc może szyjka jeszcze trzyma

beat@ stelaż łóżeczka jak najbardziej może być używany, ale materac musi być nowy! Na bank jest odgnieciony po 2 dzieci
Pięknie że wszystko jest w porządku. No i że Borys jest główką w dół

Materac kupować właśnie będziemy jak już dadzą nam to łóżeczko bo teraz to nawet nie pamiętam czy ono ma 120 czy 140 cm. Zadzwonię do sklepu gdzie kupowaliśmy wózek i powinni mieć też materace więc z tym raczej nie powinno być większego problemu.

Cytat:
Ja mam spakowane 3 do karmienia + jedną na poród

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:43   #858
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
ANTERIA czemu tydzien az?

Bo czeka mnie cesarka i prawdopodobnie jeszcze przed nią jakieś dodatkowe badania, lekarz powiedział żebym się nastawiła na około tydz, ale mam nadzieję że jednak nie zejdzie z tym tak długo
Stary 2014-05-07, 12:44   #859
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem białe pampersy są zdecydowanie lepsze niż zielone. Z zielonymi miałam taki problem - z tym że używałam od 3 rozmiaru wzwyż, że tył był za krótki i kupka wychodziła pleckami ( jak to się dzieje przy każdej kupce to można dostać szału), albo siuśki przelatywały przy nogawkach. Czasem jakby tak dziwnie przmiękały - nie wiem jak to określić, ale niby pielucha była sucha, a plecy na tej wysokości jakby wilgotne.
tak czytam i stwierdzam, że Twoja opinia jest dla mnie właśnie taka skrajna Pampersy od 3 to masz na myśli Active Baby? My na zielonych Pampersach jechaliśmy od "2" do "5" (już na noc) i ani razu kupa tyłem nie wyleciała nie spotkałam się też, żeby którykolwiek pampek był z tyłu krótszy co np. często zdarzało się przy Bella Happy "1"
Cytat:
Ogólnie słyszałam, że raczej mamy chłopców są bardziej zadowolone z Pampersów.
jako mama dziewczynki również byłam bardzo zadowolona
Cytat:
Trzeba pamiętać, żeby taki maluch który nie siedzi nie był w nim dłużej niż godzinę, bo to nie jest zdrowe dla jego kręgosłupa i trzeba dziecko wyjąć i zrobić przerwę.
odważę się napisać, że do 2 godzin - tak przynajmniej zalecają przy dłuższej jeździe samochodem z niemowlakiem - co 2h przerwa

Ja w tej ciąży też dużo rzadziej korzystam z przywileju - praktycznie pierwszy raz skorzystałam teraz w 37tc na majówce wcześniej mimo dużego brzucha i puchnących stóp - stałam cierpliwie w kolejce. Ale tu bardziej chodzi o ludzi - czemu nie poczuwają się do wyrozumiałości i odrobiny wyobraźni

Jestem z siebie dumna zrobiłam 2 prania (pościelowe i tetrowe dla Wiktorii) i kończę robić porządek z ubrankami Dominiki czas najwyższy powyciągać letnie rzeczy, a pochować zimowe Jutro to samo muszę zrobić w swojej garderobie

Co robicie na obiad??

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:44   #860
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
hej hej
Ja już po USG

To super że wszystko dobrze nic tylko się cieszyć i spokojnie odliczać do porodu... A twój maluszek to wcale nie maluszek się zapowiada
Stary 2014-05-07, 12:45   #861
bluesky89
Zakorzenienie

No to pewnie też wezmę 3. A do porodu to bierzcie jakiś wiekszy t-shirt?

Stary 2014-05-07, 12:48   #862
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
hej hej
Ja już po USG

Super

Cytat:
My w rozpisce mamy 2 i tak biorę jak będzie trzeba więcej to mąż mi jakąś dowiezie. Do porodu dają szpitalne, widziałam są całkiem ok, dość długie - zakrywają tyłek i mają duży sznurowany dekolt wieć po urodzeniu łatwo położyć dziecię na klacie mamy

Zophie powiedz mi Ty masz te skurcze przepowiadające czy jakieś przedwczesne?? Bo mnie od jakiś 3 dni łapią takie mocniejsze bóle jak na okres - mimo nospy. A na ktg nic nie wychodziło....

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:51
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:49   #863
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Bo czeka mnie cesarka i prawdopodobnie jeszcze przed nią jakieś dodatkowe badania, lekarz powiedział żebym się nastawiła na około tydz, ale mam nadzieję że jednak nie zejdzie z tym tak długo
Ja po cc wyszłam w trzeciej dobie takze moze uda Ci sie szybciej

Leoś
Natasha
Stary 2014-05-07, 12:51   #864
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do przepuszczania w kolejce, tutaj nie spotkałam się z kasami pierwszeństwa jeszcze nigdzie. W ogóle nikt jeszcze mi jakoś specjalnie miejsca nie ustępował A ja mam spory brzuch. Dzisiaj właśnie miałam taką akcję że stoję jako druga w kolejce a z boku podchodzą dwie babcie i jak nie jedna przede mnie do kasy się rzuciła wkurzyłam się no ale myślę ok na szczęście ta druga się zastanowiła i mnie puściła, a ja ledwo stałam Gdybym nieco lepiej znała język pewnie bym się wykłócała no ale jakoś dałam radę
To jest temat, który chyba lepiej przemilczeć
Ogólnie zauważyłam, że bardziej kulturalni są mężczyźni. Przepuszczają w kolejkach, zatrzymują się na pasach, do tej pory nie mogą żadnemu zarzucić, że zachował się względem mnie niekulturalnie czy olewczo.
Za to kobiety, mogę podać kilkanaście przykładów z ostatniego miesiąca, wpychanie się w kolejkę, głupie komentarze, że zachowuje się jak pępek świata bo ciężko mi z brzuchem przejść koło babsztyla stającego na środku przejścia pod tym względem baby potrafią być naprawdę bezczelne i wymyślne w komentarzach czasem mam dosłownie wrażenie, że to się bierze z zazdrości bo ani nikomu nie wadzę, nie wpycham się z brzuchem na przód kolejki
Nie oczekuje, że każdy będzie mnie przepuszczał, bo skoro już jestem w tym sklepie i stoję w kolejce to znaczy, że czuje się na siłach i nie będę mdleć, no ale oczekuje choć odrobinę kultury

Cytat:
Dwie do karmienia i jedną starą do porodu. Tak jest na liście szpitalnej u mnie
Stary 2014-05-07, 12:53   #865
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusia Widzę, że masz wszytko zaplanowane i pod kontrolą A lista dla męża musi być- mój co najwyżej ma dowieźć laktator i butelki, bo resztę będę mieć ze sobą...
Zophiee ale nosidło na stelażu to dobry pomysł na np. zakupy żeby nie musieć przekładać maleństwa do gondoli a już inna bajka, że niektórzy rodzice to przesadzają i potrafią na spacery tak wozić dzieci
Ja laktator planuję wziąć ze sobą a lista dla męża jakbym sama nie zdążyła dokupić to raczej takie rzeczy jak drugi ręczniczek dla dziecka, dla mnie koło dmuchane do siedzenia w domu kosmetyki dla dzidziusia, pampersy do domu, no i wszystkie apteczne sprawy dla dzidziusia typu witaminy, gaziki etc
dla Borysa za pozycję
Też mnie łapią już takie dość bolesne skurcze, ale u mnie pewnie i tak duże prawdopodobieństwo, że skoro jedno przenosiłam to drugie też
Pijesz dalej liście malin? Ile herbat dziennie i z ilu łyżek? Bo nie wiem czy nie za mocnej sobie robię
Cytat:
biorę 3 + koszulka do porodu. U Nas nawet w ciągu dnia trzeba być w szpitalu w koszulach, żeby ranę wietrzyć

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-05-07 o 12:55
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:59   #866
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
To jest temat, który chyba lepiej przemilczeć
Ogólnie zauważyłam, że bardziej kulturalni są mężczyźni. Przepuszczają w kolejkach, zatrzymują się na pasach, do tej pory nie mogą żadnemu zarzucić, że zachował się względem mnie niekulturalnie czy olewczo.
Za to kobiety, mogę podać kilkanaście przykładów z ostatniego miesiąca, wpychanie się w kolejkę, głupie komentarze, że zachowuje się jak pępek świata bo ciężko mi z brzuchem przejść koło babsztyla stającego na środku przejścia pod tym względem baby potrafią być naprawdę bezczelne i wymyślne w komentarzach czasem mam dosłownie wrażenie, że to się bierze z zazdrości bo ani nikomu nie wadzę, nie wpycham się z brzuchem na przód kolejki
Nie oczekuje, że każdy będzie mnie przepuszczał, bo skoro już jestem w tym sklepie i stoję w kolejce to znaczy, że czuje się na siłach i nie będę mdleć, no ale oczekuje choć odrobinę kultury
Austriacy ogólnie są bardzo uprzejmym narodem, i nie mogę narzekać bo znajomi zawsze z uśmiechem do mnie podchodzą i pytają o dziecko, ale jakoś w sklepie nie zauważyłam jakiegoś specjalnego traktowania. Ogólnie też nie uważam żeby mi się coś należało z racji ciąży, ale wiadomo trzeba troszkę myśleć i zdawać sobie sprawę że w ciąży bywa różnie i raz czuję się świetnie a zaraz o mało nie zemdleje, no ale jak widać faktycznie kobiety chyba nie chcą o tym pamiętać
Stary 2014-05-07, 13:02   #867
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

Wózek 3w1 - taki właśnie kupiliśmy i nie brałam pod uwagę innej opcji. Bardzo praktyczne to mi się wydaje.
I od razu odrzuciłam wózki z miękką gondolą tzn nie wiem czy dobrze Was rozumiem- chodzi o taki gdzie gondola i spacerówka to jedno "urządenie"? Że z głębokiego wyciągasz tą wkładkę nosidło i zamieniasz na spacerówkę. Do mnie to rozwiązanie wogóle nie przemawia.
Nie nie, to jest wtedy wózek "wielofunkcyjny", 2w1. A miękka gondola składa się na płasko w przeciwieństwie do sztywnej.
Tu masz opis: http://projekt-rodzice.blogspot.com/...rac-wozek.html

Dziewczyny kupowałyście w ostatnim czasie jakieś pieluchy wielorazowe?
Planuje jeszcze dokupić ale nie wiem jakie. Mam 2 otulacze i dwie kieszonki z BamBams. I jakoś te otulacze do mnie nie przemawiają. A znów kieszonki- to więcej prania.
Ja ostatnio kupiłam Tots Bots, Bambino Mio i Imse Vimse - tyle że wyłącznie otulacze bo ta opcja wydaje mi się najfajniejsza. Dużo ekonomiczniej powinno wyjść niż z kieszonkami, bo kieszonka jest w zasadzie "jednorazowa" i do prania, a otulacz jak uda się nie zasiusiać, można użyć z trzema, czasami czterema wkładami więc dla mnie bomba

Cytat:
Dziewczyny podnioslyscie mi nieco tetno tymi kącikami, wyprawkami do szpitala itd - wlasnie zamawiam koszule do karmienia
Ja przyznaję że dałam ciała z koszulami, bo kupiłam z krótkim rękawkiem, ale one są dość dopasowane w ramionach i pewnie będę się pocić, a kolory jasne i będę chodzić z mokrymi plamami Teraz kupiłabym na ramiączkach, zwłaszcza że na porodówkach ponoć zawsze jest mega gorąco...

Cytat:
Dzisiaj mam ciężki dzień, niestety zwróciłam całe śniadanie i jak poszłam na zakupy to zaszłam do mcdonalda, korzystam bo może to był mój ostatni raz w ogóle non stop bym coś jadła a mały szaleje i wpycha mi ciągle nóżki pod żebra i okopuje żołądek a później ogromna zgaga...
Kurczę, ja tak marzę czasami o fryteczkach... ale nie wchodzę tylko jak bezdomna zaglądam przez szybę i się ślinię Zwyczajnie mi wstyd jeść tam w ciąży, bo sama okropnie krytykowałam zawsze ciężarne w McD, że karmią swoje dzieci takimi śmieciami... a teraz bardzo żałuję tych słów. Ale będę konsekwentna ;p

Cytat:
Waży 3050 Masakra!
ILE?

Cytat:
Ja wezmę dwie bo tylko tyle mam, plus jedną do porodu którą jak sądzę, wyrzucę później... Zakładam że na te 3-4 dni wystarczy
Stary 2014-05-07, 13:06   #868
__Sylwia__88
Zadomowienie

Necro to fakt że faceci są dużo bardziej tolerancyjni dla kobiet w ciąży. Mi sie zdarzyło np w przychodni że Pan mi mówił że ja nie powinnam stać w kolejce, na pasach faceci się zatrzymują. A znajomi koledzy to już wogóle. Np na sylwestra kolega specjalnie kupił wyciskarę do cytrusów i świerze pomarańcze żeby mi robić świeży sok dla zdrowia.

I właśnie mnie uświadomiłyście że muszę kupić jeszcze jedną koszule do szpitala do karmienia. Bo kupiłam jedną a faktycznie 2-3 dni w jednej koszuli to nierelane. A do porodu wezmę starszą bo takich mam kilka.

Wstawiłam pranie i padłam. Jejku nie wiem co się dziś ze mną dzieje.

pieniążki przyszły
Jeszcze US mógłby się ze zwrotem pospieszyć.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-05-07 o 13:12
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:08   #869
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Zophie powiedz mi Ty masz te skurcze przepowiadające czy jakieś przedwczesne?? Bo mnie od jakiś 3 dni łapią takie mocniejsze bóle jak na okres - mimo nospy. A na ktg nic nie wychodziło....
Mnie ostatnio trafiły się dwa przepowiadacze i z bólem miesiączkowym nie miały NIC wspólnego, od razu wiedziałam że to to Aż z wrażenia usiadłam i gapiłam się przed siebie, naprawdę uwierzyć nie mogłam, że to jest przepowiadający... Bo jak to jest TYLKO przepowiadający, to jak zaczną się te porządne, pomrzemy marnie...
Stary 2014-05-07, 13:10   #870
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Kurczę, ja tak marzę czasami o fryteczkach... ale nie wchodzę tylko jak bezdomna zaglądam przez szybę i się ślinię Zwyczajnie mi wstyd jeść tam w ciąży, bo sama okropnie krytykowałam zawsze ciężarne w McD, że karmią swoje dzieci takimi śmieciami... a teraz bardzo żałuję tych słów. Ale będę konsekwentna ;p

No ja się poddałam, sama też różnie myślałam o takich matkach ale już teraz się tym nie przejmuje, mało co mogę zjeść, a akurat hamburgery mi zawsze przyjmie, to jest straszne ale niestety. Ale po porodzie sama sobie już narzucam zakaz na takie potrawy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości