|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Super wózki macie
Ja na pewno będę używać adapterów żeby zapiąć fotelik do stelaża wózka, wydaje mi się to bardzo wygodne ![]() Dziewczyny już mam dość leżenia, tak się boję, co mi lekarz dziś powie, że chyba oszaleje do 15... A jeszcze muszę jechać sama, mąż wziął auto więc żeby nie pchać się MPK muszę jechać taksówką. Jeśli lekarz mnie położy w szpitalu na te 3 tygodnie, które muszę jeszcze wytrzymać to się załamię chyba... Nie wiem jak można leżeć całą ciąże A dziś ma przyjechać moje łóżeczko, bo właśnie kurier dzwonił
|
|
|
|
#842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super
|
|
|
|
|
#843 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam naskładaną już masę pieluch ale od 2 do 4 i są przeróżne, chcę potestować co się lepiej sprawdza (chociaż i tak planuję je tylko na nocki, bo w ciągu dnia wielorazowe). Ale 1 mam jak na razie tylko Dady, Pampki jeszcze dokupię ale prawie na pewno zielone, jakoś nie przemawia do mnie "jakość premium" białych :/
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
Pampersy- ja choć mam w planie używać wielorazowych ale i tak kupię jakieś pampersy na początek czy na wyjście/na noc. Nie wiem czemu myśle że kupię białe Pampersy. Chyba to słowo Premium do mnie przemawia choć to pewnie ściema. Białe wydają się droższe przez co lepsze- ot takie moje głupie myślenie.
Wózek 3w1 - taki właśnie kupiliśmy i nie brałam pod uwagę innej opcji. Bardzo praktyczne to mi się wydaje. I od razu odrzuciłam wózki z miękką gondolą tzn nie wiem czy dobrze Was rozumiem- chodzi o taki gdzie gondola i spacerówka to jedno "urządenie"? Że z głębokiego wyciągasz tą wkładkę nosidło i zamieniasz na spacerówkę. Do mnie to rozwiązanie wogóle nie przemawia. Przespałam się godzinkę ale samopoczucie dalej kiepskie. Kłuje mnie koło serca coś, ręce mi drżą, głowa boli. Dziewczyny kupowałyście w ostatnim czasie jakieś pieluchy wielorazowe? Planuje jeszcze dokupić ale nie wiem jakie. Mam 2 otulacze i dwie kieszonki z BamBams. I jakoś te otulacze do mnie nie przemawiają. A znów kieszonki- to więcej prania.
|
#845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, nagadalam im, ze zaraz mam termin i ze nie moge czekac i by coś wymyślili haha i jak dojechał ten pokazowy (w idealnym dla mnie kolorze), to go zgarnelismy. Calutenki zestaw..Ehh ale nie chialabym drug raz przechodzic dylematow wozkowych, naprawdę
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojejuu jaki niuniuś piękny!!
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny podnioslyscie mi nieco tetno tymi kącikami, wyprawkami do szpitala itd - wlasnie zamawiam koszule do karmienia
|
|
|
|
|
#848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Chyba na burzę się zanosi bo parno, aż się oddychać nie da. Ledwo się do domu doczołgałam
Kupiłam mokre chusteczki w Biedronce i krem z filtrem, wzięłam ten żółty z Babydream. Miałam kupić Ziajkę ale ten od 1 dnia życia jest tylko z filtrem 25. 50 dopiero od 6 miesięcy Został mi już tylko krem na odparzenia i waciki ale już do apteki to mi się nie chciało iść ![]() Był kurier z wyprawką. Bałam się, że pomylą wzory ale wszystko jest takie jak chciałam. Dostałam nawet jedną pieluszkę flanelową więcej, nie wiem czy się pomylili czy to jakiś gratis za duże zakupy ![]() ![]() Do kupienia został mi tylko materac i wanienka. Więc w zasadzie mogłabym już pakować torbę... gdybym ją miała ![]() ![]() Cytat:
W każdym razie u mnie nie było żadnych problemów. Zapomniałam tylko numeru konta i mają dzwonić po nie Cytat:
|
||
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Wiem kochana, że Ty leżysz już bardzo długo i ogromnie Cię podziwiam!!! Wiem że dla maluszka zrobi się wszystko, ale teraz przekonałam się na własnej skórze jakie to ciężkie... Nie mogę narzekać, bo te parę tygodni to na grochu już bym wytrzymała
ale zdecydowanie wolałabym móc być bardziej aktywną
|
|
|
|
#850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem białe pampersy są zdecydowanie lepsze niż zielone. Z zielonymi miałam taki problem - z tym że używałam od 3 rozmiaru wzwyż, że tył był za krótki i kupka wychodziła pleckami ( jak to się dzieje przy każdej kupce to można dostać szału), albo siuśki przelatywały przy nogawkach. Czasem jakby tak dziwnie przmiękały - nie wiem jak to określić, ale niby pielucha była sucha, a plecy na tej wysokości jakby wilgotne. Przy innych pieluchach tak nie miałam.
Ale były momenty kiedy byłam zadowolona. Robiłam kilka podejść jak były jakieś promocje lub nie było za bardzo wyboru. Z białymi nigdy nie miałam takiego problemu. Z tym, że są one drogie i jak dla mnie opłaca się je kupować przy mniejszych rozmiarach, bo wtedy jest tych pieluch więcej. A co rozmiar wyzej to tych pieluch mniej. Niby później już dzieci tak dużo nie siusiają, ale nie będę trzymać dziecka w jednej pieluszce przez pół dnia. Ogólnie słyszałam, że raczej mamy chłopców są bardziej zadowolone z Pampersów. No i jak kiedyś rozmawiałyśmy - pampersy polskie są gorszej jakości niż na zachodzie ![]() Teraz na początek chciałam kupić białe pampersy, ale ich nigdzie nie ma Warszawianki - któraś gdzieś je widziała ![]() Wzięłam małą paczkę tych zielonych, bo tylko one były. Zobaczę, może te mniejsze rozmiary będą lepsze. Co do wycięcia na pępek to ja sobie nie zawracam tym głowy, wystarczy odwinąć pieluszkę i jest dobrze. Jeśli chodzi o pieluchy to obecnie poza Pampersami białymi, które rzadko kupuję ze względu na cenę to bardzo lubię Tesco Ultra Dry, a na drugim miejscu za trochę mniejszą chłonność - Bella Happy i Dady. Ale spotkasz się z tak skrajnymi opiniami na temat Pampersów czy innych pieluch, że musisz sama wypróbować i zobaczyć co Tobie i dziecku pasuje. Cytat:
![]() Z kolei mamy dziewczynek muszą uważać na synechię - zrośnięcie warg sromowych. Żeby nie było za różowo ![]() Cytat:
Cytat:
Z tym, że przy zakupie warto sprawdzić czy jakieś inne foteliki nie pasują. Np. Maxi Cosi można wpinać do wielu modeli wózków. Trzeba pamiętać, żeby taki maluch który nie siedzi nie był w nim dłużej niż godzinę, bo to nie jest zdrowe dla jego kręgosłupa i trzeba dziecko wyjąć i zrobić przerwę. Cytat:
![]() A jeśli chodzi o odparzanie to pomijając uczulenia to uważam, że jednak w wielu przypadkach dziecko jest za długo w pieluszce. Te pieluchy co są bardziej chłonne - wiadomo utrzymują wilgoć od ciała dłużej, a te co mniej krócej. Cytat:
Zanim zdążyłam mu powiedzieć co o tym myślę, babka z okienka go ochrzaniła, że przecież widzi, że tutaj jest pani w ciąży. Ja w tej ciąży rzadziej korzystam z przywilejów, bo ogólnie lepiej się czuję. Ale do laboratorium idzie się na czczo, jestem głodna, a ja dodatkowo mam cukrzycę ciążową, także zawsze korzystam z tego prawa. No bo bez przesady. |
|||||
|
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Ja zakupiłam narazie jedną paczkę białych 1 i narazie sie wstrzymuje z zakupem większej ilości bo nie wiem jaka dzidzia będzie i może następne kupie zielone. Ale napewno nie rozważam zakupu Hippa bo słyszałam same negatywne opinie o używaniu ich na początku.
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Ja właśnie wróciłam z zakupów i stwierdzam że to już nie dla mnie Wrzuciłam puki co ostatnie pranie, ręczniczki, kocyki i szlafrok do szpitala i puki co nie mam więcej prania, pytanie jak długo ![]() Dzisiaj mam ciężki dzień, niestety zwróciłam całe śniadanie i jak poszłam na zakupy to zaszłam do mcdonalda, korzystam bo może to był mój ostatni raz w ogóle non stop bym coś jadła a mały szaleje i wpycha mi ciągle nóżki pod żebra i okopuje żołądek a później ogromna zgaga...---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Co do pampersów to sama mam zamiar spróbować różne opcje. Puki co kupiłam jedno opakowanie tutejszej firmy, ale dokupię na pewno jeszcze z Pampersa jedynki i pewnie dwójki też żeby w razie w mieć. Co do przepuszczania w kolejce, tutaj nie spotkałam się z kasami pierwszeństwa jeszcze nigdzie. W ogóle nikt jeszcze mi jakoś specjalnie miejsca nie ustępował
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Ja już po USG Wszystko w porządku, ilość wód, lożysko, narządy wewnętrzne To nie koniec dobrych info! Borys jest główką w dół Waży 3050 Masakra! Ponoć teraz w każdym tygodniu przybiera około 250 gr, więc malutki nie będzie Główka jest nisko, co też może oznaczać szybszy poród Na 14.30 wizyta u mojej dr prowadzącej- zobaczymy jak tam podwozie się trzyma. Dziś miałam tylko 3 skurcze, więc może szyjka jeszcze trzyma ![]() Chocolate Cudny twój Borys ANTERIA oj mnie też zakupy męczą, zwłaszcza dłuższe stanie I też ostatnio mały przypuszcza atak na moje wnętrzności- i dostaje się żebrom, pęcherzowi i całej reszcie Sola ja białe papmki 1 kupuję w rossmanie, albo w super-pharm, jedną paczkę też na jakiejś promocji kupiłam w realu... Na pewno trafisz ja na razie kupiłam zapas białych 1, mam zielone 1, i dady jakieś małe opakowanie, z 2 mam i białe i zielone papmersy- potem będę próbowała z innymi pater86 trzymam kciuki za wizytę Ja zobaczę jak to będzie z adapterem- mamy zgrabny, zwrotny wózek, a te dzieciaki w nosidełkach troche mnie przerażają- chyba, że na bardzo krótki czas Prowansja88 Super się udało z wózkiem ![]() beat@ stelaż łóżeczka jak najbardziej może być używany, ale materac musi być nowy! Na bank jest odgnieciony po 2 dzieci Kakusia Widzę, że masz wszytko zaplanowane i pod kontrolą A lista dla męża musi być- mój co najwyżej ma dowieźć laktator i butelki, bo resztę będę mieć ze sobą...
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile koszul do karmienia bedziecie brać do szpitala? Bo wzięłam się za torbe i nie wiem ile ich spakować
![]() Zophie, super, że z Maluszkiem wszystko okej! Cieszę się bardzo!! ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2014-05-07 o 12:32 |
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w planach zabranie trzech, ale ja przynajmniej tydz spędzę w szpitalu więc warto mieć w razie w, jakieś przebranie
|
|
#856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ANTERIA czemu tydzien az? Zophiee super wiesci!! Widac kamien spadl Ci z serca to juz sie nie stresuj do porodu, wszystko bedzie dobrze
Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-05-07 o 12:42 |
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Materac kupować właśnie będziemy jak już dadzą nam to łóżeczko bo teraz to nawet nie pamiętam czy ono ma 120 czy 140 cm. Zadzwonię do sklepu gdzie kupowaliśmy wózek i powinni mieć też materace więc z tym raczej nie powinno być większego problemu. Ja mam spakowane 3 do karmienia + jedną na poród |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Bo czeka mnie cesarka i prawdopodobnie jeszcze przed nią jakieś dodatkowe badania, lekarz powiedział żebym się nastawiła na około tydz, ale mam nadzieję że jednak nie zejdzie z tym tak długo
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pampersy od 3 to masz na myśli Active Baby? My na zielonych Pampersach jechaliśmy od "2" do "5" (już na noc) i ani razu kupa tyłem nie wyleciała co np. często zdarzało się przy Bella Happy "1" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w tej ciąży też dużo rzadziej korzystam z przywileju - praktycznie pierwszy raz skorzystałam teraz w 37tc na majówce wcześniej mimo dużego brzucha i puchnących stóp - stałam cierpliwie w kolejce. Ale tu bardziej chodzi o ludzi - czemu nie poczuwają się do wyrozumiałości i odrobiny wyobraźni ![]() Jestem z siebie dumna zrobiłam 2 prania (pościelowe i tetrowe dla Wiktorii) i kończę robić porządek z ubrankami Dominiki Jutro to samo muszę zrobić w swojej garderobie ![]() Co robicie na obiad??
|
|||
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zophie powiedz mi Ty masz te skurcze przepowiadające czy jakieś przedwczesne?? Bo mnie od jakiś 3 dni łapią takie mocniejsze bóle jak na okres - mimo nospy. A na ktg nic nie wychodziło.... Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-05-07 o 12:51 |
||
|
|
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie zauważyłam, że bardziej kulturalni są mężczyźni. Przepuszczają w kolejkach, zatrzymują się na pasach, do tej pory nie mogą żadnemu zarzucić, że zachował się względem mnie niekulturalnie czy olewczo. Za to kobiety, mogę podać kilkanaście przykładów z ostatniego miesiąca, wpychanie się w kolejkę, głupie komentarze, że zachowuje się jak pępek świata bo ciężko mi z brzuchem przejść koło babsztyla stającego na środku przejścia czasem mam dosłownie wrażenie, że to się bierze z zazdrości bo ani nikomu nie wadzę, nie wpycham się z brzuchem na przód kolejki ![]() Nie oczekuje, że każdy będzie mnie przepuszczał, bo skoro już jestem w tym sklepie i stoję w kolejce to znaczy, że czuje się na siłach i nie będę mdleć, no ale oczekuje choć odrobinę kultury ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja laktator planuję wziąć ze sobą a lista dla męża jakbym sama nie zdążyła dokupić to raczej takie rzeczy jak drugi ręczniczek dla dziecka, dla mnie koło dmuchane do siedzenia w domu kosmetyki dla dzidziusia, pampersy do domu, no i wszystkie apteczne sprawy dla dzidziusia typu witaminy, gaziki etc ![]() dla Borysa za pozycję ![]() Też mnie łapią już takie dość bolesne skurcze, ale u mnie pewnie i tak duże prawdopodobieństwo, że skoro jedno przenosiłam to drugie też ![]() Pijesz dalej liście malin? Ile herbat dziennie i z ilu łyżek? Bo nie wiem czy nie za mocnej sobie robię ![]() Cytat:
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-07 o 12:55 |
||
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#867 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz kupiłabym na ramiączkach, zwłaszcza że na porodówkach ponoć zawsze jest mega gorąco... Cytat:
Zwyczajnie mi wstyd jeść tam w ciąży, bo sama okropnie krytykowałam zawsze ciężarne w McD, że karmią swoje dzieci takimi śmieciami... a teraz bardzo żałuję tych słów. Ale będę konsekwentna ;p ILE? Ja wezmę dwie bo tylko tyle mam, plus jedną do porodu którą jak sądzę, wyrzucę później... Zakładam że na te 3-4 dni wystarczy
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Necro to fakt że faceci są dużo bardziej tolerancyjni dla kobiet w ciąży. Mi sie zdarzyło np w przychodni że Pan mi mówił że ja nie powinnam stać w kolejce, na pasach faceci się zatrzymują. A znajomi koledzy to już wogóle. Np na sylwestra kolega specjalnie kupił wyciskarę do cytrusów i świerze pomarańcze żeby mi robić świeży sok dla zdrowia.
I właśnie mnie uświadomiłyście że muszę kupić jeszcze jedną koszule do szpitala do karmienia. Bo kupiłam jedną a faktycznie 2-3 dni w jednej koszuli to nierelane. A do porodu wezmę starszą bo takich mam kilka. Wstawiłam pranie i padłam. Jejku nie wiem co się dziś ze mną dzieje. Jeszcze US mógłby się ze zwrotem pospieszyć.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-07 o 13:12 |
|
|
|
#869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja się poddałam, sama też różnie myślałam o takich matkach ale już teraz się tym nie przejmuje, mało co mogę zjeść, a akurat hamburgery mi zawsze przyjmie, to jest straszne ale niestety. Ale po porodzie sama sobie już narzucam zakaz na takie potrawy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

aleee pokazuje Boryska
Super 

13.07.2013 

czasem mam dosłownie wrażenie, że to się bierze z zazdrości bo ani nikomu nie wadzę, nie wpycham się z brzuchem na przód kolejki