|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
framboise
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ps. super zakupy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Celebrinfea - super wieści |
|
|
|
|
#1354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cudnie, że wszystko jest po Waszej myśli Gratuluję udanych wizyt i dzieciowych zakupów to jest to, co mamuśki lubią najbardziej ![]() Ja się wczoraj ambitnie wzięłam za pranie - tetrowe wygotowane, białe pranie i ręczniki już się suszą. Zostaną mi kolorowe, kocyki, pluszaki moje i tż (znaleźliśmy na strychu i nie mogliśmy się oprzeć, żeby Młody ich nie miał ).Powtarzam pytanie o daszek zamiast parasolki czy któraś z Was już to ma w domku? Korzystała wcześniej? ![]() Z ciekawości zajrzałam w wyniki z usg, które robili mi w 30 tygodniu, jak byłam w szpitalu - Młody jest długi i chudy kość udowa 6,2 cm i wychodzi na początek 33 tygodnia, a waga 1578g nie wiem po kim osiąga takie rozmiary, bo my z tżtem to do wielkich ludzi się nie zaliczamy |
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
wszyscy mówią, że nie będzie czasu na rozczulanie się nad sobą, ale jednak to przecież tak nie działa i jest niezależne... Fame jaki super ręcznik z żabką!! zamawiałaś te rzeczy z allegro? można wiedzieć od jakiego sprzedawcy?
Oh, in this love I found strength I never knew I had Edytowane przez framboise87 Czas edycji: 2014-05-07 o 13:23 |
||
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
framboise od rodzyneczki, jest na pierwszej stronie
![]() Ale jestem senna.. |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/sterntaler-owieczk...218080417.html
Link do owieczki Zobacze jak się sprawdzi.. |
|
|
|
#1359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zobaczysz , produkcja ruszyła
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#1360 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby tak dalej ![]() Widzę dzieciowe zakupy osiągnęły chyba szczyt Yuza wrzucam Ci linki obiecane ![]() http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...nspiracji.html <- tutaj znajdziesz jeszcze w innych postach https://www.facebook.com/mamastudio....libera?fref=ts <- tu są i dzieciowe i brzuszkowe http://nicolettespringer.com/2012/04...ne-months.html http://www.martinbartnicki.com/web/2...phy/maternity/ https://www.pinterest.com/lisastout/...o-inspiration/ |
||
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
Fame mam pomysł:
http://widzialas.to/poducha-meskie-ramie-20613.html |
|
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe a się uśmiałam..
Oglądałam reklame Tigera z sarenką i głupawka mnie złapała |
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Celebrinfea super wieści ![]() Fame piękne zakupy ![]()
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze od wczoraj mam klucie co jakis czas na wysokosci wzgorka lonowego tak pod brzuchem. Hmm i nie wiem czy to spojenie sie zaczyna rozchodzic, Mlody sie rozpycha czy cos mi sie tam zaczyna dziac a wizyta dopiero w sobote. Mialyscie moze takie klucia.
|
|
|
|
#1366 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ja też dziś jestem nieprzytomna, spałam do 10 i nie mogłam się dobudzić, a cukier wołał, aby go zmierzyć... Cytat:
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinka dokładniem
Jak to dużo człowiekowi do szczęścia nie potrzeba.. |
|
|
|
#1368 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj wieczorem po całym dniu łapało mnie co chwilę we wtorek mam lekarza i się poskarżę na to ![]() Cytat:
mam leżeć, to przynajmniej pośmieję się z reklam a na ipli co chwilę to puszczają, więc mam już obczajone
|
||
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I poszłam na dodatkową wizytę do gina i zrobił usg, zbadał mnie i się okazało że mój maluch się główką przekręcił i mi na nerwy uciska i stąd ten ból i brzuszek troszke skurczowy przez to, ale szyjka jest ok i mały nania nie naciska.. Kilka dni poleżałam i jak zmieni pozycję troszke to mnie ból puszcza a jak znow przyciśnie to boli ![]() A spojenie to mi pokazal gdzi dokladnie i powiedział że jeśli spojenie boli i się rozchodzi to że jest to bolesne przy dotyku wiec pomacaj sobie.. A i że jesli spojenie to jest problem żeby stanac na jednej nodze.. |
|
|
|
|
#1370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku używaliśmy samego mechanizmu z serduchem, a maskotka leżała na półce. Celebrinfea dobrze rozumiem, że zaczęły Ci odchodzić wody płodowe? Trzymam mocno kciuki. Framboise87 nie martw się na zapas baby bluesem, nie każda mama go ma! Ja też się obawiałam ze względu na depresję we wcześniejszej młodości i niepotrzebnie, nawet przez chwilę doła nie miałam po porodzie. Dziewczyny uważajcie na sklep littlebaby.pl właściciel nie jest uczciwy, ile ja miałam przejść i nerwów żeby odzyskać swoje pieniądze. W dodatku ten sklep zastraszał MNIE sądem za napisanie negatywnej opinii na opineo mimo że nic obraźliwego tam nie napisałam, tyle że od miesiąca po moim zamówieniu i pieniądzach ani widu ani słychu. Można poczytać o littlebaby.pl sporo w necie, bo wygląda na to że sporo osób miało ten sam problem co ja: http://www.wykop.pl/ramka/1512513/uw...littlebaby-pl/ http://antyweb.pl/littlebaby-czesc-3...br-osobistych/ Że też mnie naszło na zakupy tam, w dodatku prawie zawsze sprawdzam opinie o e-sklepach zanim coś kupię, a tym razem tego nie zrobiłam :/ |
|
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide obiadek wszamać
![]() Pycha i dla słodkich mam Makaron pene i sos ( szpinak, pieczarki, ser feta, losoś wędzony, przyprawy, czosnek) mniam i cukier niski Caramel i jak sie to sprawdzało rzeczywiście uspokajało dziecko? Mam zamiar przeprać i spakować do walizki.. Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-07 o 14:07 |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam ze tak patrze się na te wszystkie dzieciowe rzeczy i na stertę ubranek do prasowania i ogarnęło mnie wielkie przerazenie
moje zycie juz niedługo się zmieni całkowicie i powinnam się cieszyć z tego, ale nie do końca tak jest boję się
|
|
|
|
#1373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A potem mam wyrzuty sumienia, że tak myślę... to chyba normalne, że mamy wątpliwości, milion myśli na sekundę "jak to będzie", "czy damy radę" Zawsze w takich momentach przypominam sobie, że to będzie taka mała cząstka mnie, którą po sobie zostawię i jakoś jest łatwiej Mniej myślę o tych chwilach, kiedy moje dziecko powie "Mamo, daj kase", a częściej o tych z "kocham Cię"
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 dzieciaków w domu i każdy chce jeść Głowa do góry
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żeby nie nie oszukano nieładnie.
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
Simka przez pierwsze tygodnie naszego synka ta zabawka potrafiła jako jedyna uspokoić, nie licząc oczywiście wzięcia na ręce. Smoczka na początku nie chciał, na pozytywkę też dopiero później zaczął reagować, mimo że już w ciąży przykładałam ją do brzuszka codziennie żeby znał jej dźwięk.
|
|
|
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
witajcie ! próbowałam nadrobić ale nie bardzo mi się udało - jednak kilka dni zaległości robi swoje
dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki - aż mi brzuch stwardniał jak czytałam -ale na pewno będzie dobrze Karolinek - ja polecam 9 fashion outlet -bardzo fajne ciuszki ja kontrolę mieć na 98 % będę ale nadal czekam ... Irsin - ja na początku miałam zawsze usg a teraz na każdej wizycie słucham bicia serduszka Domi - tort musiał być pyyyyszny joanna - svelta - pisałaś o bólu pod żebrami z prawej strony - przeszedł Ci już ? malwiska - ja będę mieć 2 torby napewno i w domu wszystko uszykuję co mogłoby się jeszcze przydać a tż sam by nie znalazł a teraz trochę o sobie - tak się w niedzielę wystraszyłam -bo wieczorem przed kąpielą patrzę na wkładkę a tu kilka kropeczek czerwonych ... ... na szczęście wszystko ok w poniedziałek miałam usg i u synusia wszysko ok, we wtorek wizyta i badanie i z szyjką też ok mam skierowanie na morfologię, mocz i potas a i lekarz teraz robił mi jakiś wymaz -zapomniałam co nie mam czasu Was dokładnie nadrobić bo dziś już chcemy spać w nowym domku i trochę z tym roboty i kupiłam szlafrok ! a i mam prośbę czy któraś z dziewczyn może polecić jakąś fajną nianię elektroniczną ??? tylko taką z dużym zasięgiem żeby w dużym domu przez bardzo grrruuube ściany działała |
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie TŻ już nie chce Łucji. I znowu niewiem jakie kurcze kiedys niemiałam problemu zawsze chciałam Wiktorie ale mi sie oklepało to imie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

jestem w szoku, ze ten czas tak szybko leci.
czy któraś z Was już to ma w domku? Korzystała wcześniej?
klask i:

oby tak dalej 

wczoraj wieczorem po całym dniu łapało mnie co chwilę 

żeby nie nie oszukano nieładnie.