Wesele we Włocławku. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 08:48   #211
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Wesele we Włocławku.

Cytat:
Napisane przez madzia155 Pokaż wiadomość
Kochana a ile kosztuje takie poradnictwo na Wojska polskiego? nauki mamy, ale poradnictwa rodzinnego niestety nie. Mogłabyś napisać na czym to polega, czy trzeba skierowanie z parafii itp?
Dołączam do pytania

Wczoraj zaczęliśmy nauki i ksiądz daje skierowania do poradni na Wojska Polskiego (nie wiem czy jest tam wymagane skierowania czy po prostu ksiądz tak robi).
Niestety "nasz" ksiądz daje skierowania dopiero przy dostarczeniu większości dokumentów, czyli mniej niż trzy miesiące przed ślubem.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 20:47   #212
anielaa90
Raczkowanie

Hej Mam pytanie do dziewczyn, które robiły nauki na Wojska Polskiego. Jak te spotkania wyglądają? Na każdym trzeba być? Pozdrawiam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
anielaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 18:29   #213
lolinaa87
Przyczajenie

trzeba poświęcić jeden weekend od pt do ndz od 17-19.30 nieraz puszczają wcześniej i później trzeba się zapisać znowu na jeszcze jedne nauki i jest opcja że raz w sobotę od 9 do 15 albo można to rozłożyć na 3 razy, i płaci się 2x po 120 zł
lolinaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 05:52   #214
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolinaa87 Pokaż wiadomość
trzeba poświęcić jeden weekend od pt do ndz od 17-19.30 nieraz puszczają wcześniej i później trzeba się zapisać znowu na jeszcze jedne nauki i jest opcja że raz w sobotę od 9 do 15 albo można to rozłożyć na 3 razy, i płaci się 2x po 120 zł
Ale mówisz o naukach czy o poradni? Za poradnie też się płaci ?

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-03-28 o 07:20
Stary 2014-03-28, 09:58   #215
anielaa90
Raczkowanie

Z tego co mówiła Pani w sekretariacie, to za nauki płaci się 60zł/osoba i za poradnie również 60zł/osoba. Wszystko jest płatne.

Miałam nadzieję, że te nauki trochę krócej będą trwać. .
Stary 2014-03-28, 10:41   #216
madziara889
Zakorzenienie

Miałam nadzieję, ze poradnia będzie darmowa, bo z tego co wiem powinna być. Ciekawe czy jak ma się skierowanie to też trzeba płacić ale pewnie tak

My chodzimy na nauki do parafii, gdzie ślubujemy. Jest ogółem 5 spotkań, każde po godzinie, darmowe.
Stary 2014-03-28, 11:36   #217
anielaa90
Raczkowanie

Też mieliśmy iść na nauki do parafii, ale okazało się, że trwałoby to chyba 5 tygodni, spotkania w każdą niedzielę i stwierdziliśmy z TŻ, że wolimy poświęcić jeden weekend na Wojska Polskiego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 11:48   #218
madziara889
Zakorzenienie

Te, na które chodzimy, też trwają 5 tygodni, co tydzień jedna godzina na dodatek 2 godz po ostatniej mszy. Mimo wszystko wybraliśmy nauki w tej parafii. Prowadzi je fajny ksiądz, nie przynudza. Dodatkowo mamy pretekst, żeby odwiedzić rodziców Tż,
Stary 2014-03-29, 18:09   #219
lolinaa87
Przyczajenie

ja pisałam o poradni na wojska polskiego u mnie w parafii dostałam ulotke niestety nie robią w parafii za darmo
lolinaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 20:03   #220
zonamojegomeza
Zakorzenienie

W Wielkim Poście był kurs u św. Jana. Przez wszystkie niedziele, po mszy o 18. Za darmo.
Poradnia rodzinna przy Wojska Polskiego - dostałam informację, ze 60zl za osobę, i trzy terminy (od 9 do 13). Mam nadzieję, że jeden do wyboru. Czekam na odpowiedź.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 17:39   #221
anulkamisia
Przyczajenie

Witam Mam do odstąpienia sale weselna w podwłocławskiej mieścince na 20.09.2014 roku. do tego załatwiony zespół fotograf i kamezrysta. osoby zainteresowane zapraszam na maila: anna1.michalak@wp.pl tam wiecej szczegółów
anulkamisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 17:22   #222
denken
Przyczajenie

Witam,
wrócę do tematu lokalu na wesele we Włocławku, ponieważ tydzień temu mieliśmy wesele w Riverside. Na temat tego lokalu jest mało opinii, więc wypowiem się co nie co Wizualnie każda może ocenić sama, dla mnie (dla gości też ) sala piękna. Współpraca z właścicielami super, zawsze dostępni, mili i pomocni. Sprawy organizacyjne załatwia się głównie z Panią Wiolettą, która ma duże doświadczenie w tej branży i osobiście dopilnowuje każdego szczegółu, dostępna o każdej porze zarówno telefonicznie jak i mailowo. Jedzenie bardzo smaczne i każdy może się najeść . Oczywiście bardzo ważna kwestia: obsługa. Jestem nie tyle co zadowolona, jak bardzo pozytywnie zaskoczona! Pierwszy raz spotkałam się z tak uprzejmą obsługą ;P kelnerzy i kelnerki chodzą bez przerwy i dbają o swoją część stolików i nawet dbają o tych, co przy nich siedzą, pytając czy wszystko dobrze .
Podsumowując, bardzo polecam ten lokal, pełen profesjonalizm, a przy tym bardzo pomocni i bardzo mili ludzie (nawet szefa kuchni mają miłego ;P, mieliśmy okazję poznać podczas degustacji ).
Mam nadzieję że moja opinia będzie przydatna albo chociaż uspokoi niektóre przyszłe panny młode, mi przed weselem przydałaby się gdzieś taka opinia dla uspokojenia, bo to był nasz pierwszy kontakt z Riverside (i bardzo się cieszę że tam odbyło się nasze wesele ).
denken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 12:37   #223
beataka87
Przyczajenie

Deken: dziękuje za super opinie.,mam tam wesele za rok w sierpniu także bardzo mnie cieszy twoja opinia.mam nadzieje ze tak pozostanie cały czas mam pytanko o florystke? Czy polecacie jakaś? Pozdrawiam was dziewczyny
beataka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 15:33   #224
Karolina_a90
Raczkowanie

Ja polecam zdecydowanie zespół muzyczny Zespół Mercedes Band. Dzięki nim goście na weselu mojej kuzynki świetnie się bawili.
Karolina_a90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 23:42   #225
zemstablondynki
Raczkowanie

Arrow Dot.: Wesele we Włocławku.

Szukam kamerzysty na wesele.
Możecie coś, tzn. kogoś doradzić?
Stary 2014-05-06, 08:04   #226
denken
Przyczajenie

Ja miałam florystkę z kwiaciarni na ostrowskiej (przy kościele), bardzo mi się podobało i cenowo też przystępnie a zespół zdecydowanie polecam z Aleksandrowa - Universum, świetnie się z nimi bawiliśmy, mają ciekawe pomysły i super głosy
denken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-07, 13:37   #227
nanny90
Przyczajenie

Jako florystke polecam pania z artflowers z Michelinda, bardzo ladne dekoracje
nanny90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 11:25   #228
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Tez mamy artflowers. Dekorowała juz i kościół gdzie będzie ślub i salę weselną. Mam nadzieję, że się nie zawiedziemy.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 21:04   #229
wiolett73
Przyczajenie

Witam.
Chciałbym podzielić się swoimi odczuciami odnośnie wesela w Riverside. Sala bardzo ładna, ale to wszyscy co tam byli to wiedzą, odnośnie obsługi - nie mam nic do zarzucenia - szybko, profesjonalnie - bardzo dobra współpraca z zespołem, można powiedzieć, że co do sekundy. Jedzenia na stołach dużo, ładnie podane i smacznie (przepyszna kaczka jeszcze takiej nie jadłam - rozpływała się w ustach). I moja rada dla tych par, które mają w tej sali wesele, ale niestety ilość gości im nie dopisała - koniecznie wybierzcie okrągle stoły. Wesele, na którym byłam było tylko na 60 osób, ale przy okrągłych stołach nikt by nie pomyślał, że jest to taka mała garstka ludzi na tą salę. Fakt, że podczas zabawy wszyscy goście się bawili, więc na części tanecznej też nie było widać tak małej ilości gości .
wiolett73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 12:26   #230
kinga200022
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nanny90 Pokaż wiadomość
Jako florystke polecam pania z artflowers z Michelinda, bardzo ladne dekoracje

jak cenowo ?
kinga200022 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 00:53   #231
wioleta_86
Przyczajenie

Witam
Ja troszkę z innym pytaniem by nie zakładać nowego tematu czy szanowne dziewczyny lub wasze koleżanki ktoś z rodziny brały już lub będą brać Ślub w Kościele św. Jana Chrzciciela we Włocławku???
Konkretnie interesują mnie cena za ślub w tym kościele???
Za pewne zwyczajowo co łaska
Ale że względu że całe wesele robimy sami to chcielibyśmy się jakoś to tego przygotować i czy można ewentualnie z księdzem po negocjować czy jest stała twarda kwota...???
Pozdrawiam i dziękuje za każda odp...
wioleta_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 02:46   #232
201610281624
Konto usunięte

My w sierpniu 2011 r. placilismy 600 zl
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 18:40   #233
kassiek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zemstablondynki Pokaż wiadomość
Szukam kamerzysty na wesele.
Możecie coś, tzn. kogoś doradzić?
My mamy Studio Filmowe Wojciech Trząsalski http://www.studiofilmowe.net.pl/index.html

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Szukam dobrego salonu we włocławku. Dużo osób poleca mi salon IMAGE. Co o nim myślicie?
Michałek 20.11.2016
Rico 13.09.2014

Na prostej drodze nie nauczysz się wychodzić z zakrętów.

Edytowane przez kassiek90
Czas edycji: 2014-05-17 o 18:36
kassiek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 23:39   #234
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kassiek90 Pokaż wiadomość
My mamy Studio Filmowe Wojciech Trząsalski http://www.studiofilmowe.net.pl/index.html

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Szukam dobrego salonu we włocławku. Dużo osób poleca mi salon IMAGE. Co o nim myślicie?
My ich mieliśmy i oby coś się zmieniło na lepsze, bo ja bardzo żałuję.
Image super, zarówno fryzjerstwo jak i makijaże
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 15:26   #235
kassiek90
Raczkowanie

Hej Gdzie robicie swoje wieczory panieńskie ? Ja zastanawiam się nad klubem milion.
Michałek 20.11.2016
Rico 13.09.2014

Na prostej drodze nie nauczysz się wychodzić z zakrętów.
kassiek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 15:59   #236
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kassiek90 Pokaż wiadomość
Hej Gdzie robicie swoje wieczory panieńskie ? Ja zastanawiam się nad klubem milion.
Najprawdopodobniej zaczniemy u koleżanki w mieszkaniu, a później pojeździmy po klubach nie koniecznie we Włocławku
Stary 2014-07-30, 19:11   #237
bartolinka
Raczkowanie

Edytowane przez bartolinka
Czas edycji: 2019-10-11 o 09:44
bartolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-11, 22:00   #238
danarz
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Wesele we Włocławku.

Kochane dziewczyny. Właśnie jestem po weselu w Pałacu Bursztynowym we Włocławku. Opinie na ten temat były różne i bardzo się bałąm tej imprezy (jestem mamą weselną). Ale to co mnie spotkało ze strony organizatorów : Pani Prezes Wioletty Wieczorek, Pani Marii Jaracz, Pani Agnieszki Stelmach oraz szefowej kuchni Pani Halinki przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Lokal rewelacyjny, jedzenie wyśmienite i bez ograniczeń, obsługa fantastyczna, współpraca i kontakt z organizatorami o każdej porze. Nie można sobie wymarzyć piękniejszej oprawy dla najważniejszego dnia w życiu. Serdecznie wszystkim polecam ten obiekt: oklaski:.
danarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-12, 15:11   #239
mandragona
Marudziara

Cytat:
Napisane przez wiolett73 Pokaż wiadomość
Witam.
Chciałbym podzielić się swoimi odczuciami odnośnie wesela w Riverside. Sala bardzo ładna, ale to wszyscy co tam byli to wiedzą, odnośnie obsługi - nie mam nic do zarzucenia - szybko, profesjonalnie - bardzo dobra współpraca z zespołem, można powiedzieć, że co do sekundy. Jedzenia na stołach dużo, ładnie podane i smacznie (przepyszna kaczka jeszcze takiej nie jadłam - rozpływała się w ustach). I moja rada dla tych par, które mają w tej sali wesele, ale niestety ilość gości im nie dopisała - koniecznie wybierzcie okrągle stoły. Wesele, na którym byłam było tylko na 60 osób, ale przy okrągłych stołach nikt by nie pomyślał, że jest to taka mała garstka ludzi na tą salę. Fakt, że podczas zabawy wszyscy goście się bawili, więc na części tanecznej też nie było widać tak małej ilości gości .
Jaka jest cena od "talerzyka" w Riverside?
Interesuje mnie lokal we Włocławku właśnie na maks 60 osób.

Edytowane przez mandragona
Czas edycji: 2014-09-12 o 15:12
mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-12, 20:17   #240
martusiaaa88
Przyczajenie

Witam, jesteśmy świeżo po weselichu w RIVERSIDE (23.08.14), jestem bardzo zadowolona z obsługi, wszyscy kelnerzy byli pod ręką na każde zawołanie, nie wspomnę już o barmance którą wszyscy byli zachwyceni Jedzonko bardzo dobre i dużo, goście byli pod wrażeniem ilości, odnieśli takie wrażenie, że jedzenie przynosili non stop hehe ale w szczególności zasmakowała im kaczka, łosoś i płonąca szynka. My płaciliśmy 210 zł ale w tym było jedzonko, ciasta i owoce. Jedyne do czego mogłabym się troszkę przyczepić to stół wiejski, był jak dla mnie troszkę za skromny. Ale ogólne wrażenie pozytywne, z czystym sumieniem mogę polecić lokal, kontakt z właścicielami super, na każde, nawet najgłupsze pytania odpowiadali z uśmiechem, nie było dla nich żadnego problemu, jeżeli chcieliśmy coś zmienić. Jednak przy 60 osobach chyba polecałabym okrągłe stoły, bo sala jest ogromna a wtedy byłaby optycznie bardziej zapełniona.
martusiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości