Rossmann cz. XXII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 15:18   #3781
britnay
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez adelka99 Pokaż wiadomość
Ja dziś jeszcze raz odwiedziłam Rosska i dokupiłam Bourjois Shine Edition nr 24 ( mam słabość do pomadek nabłyszczających ) oraz błyszczyk Eveline 3D Silk Effect nr 228. Bardzo podobny kolor do tej szminki z Bourjis. Stwiedzam że jestem monotematyczna jeśli idzie o kolory. Bo podobają mi się same zgaszone, brudne lekko wrzosowe róże Chyba jestem nienormalna bo połowa moich szminek jest w takim właśnie kolorze.

uff to dobrze że go odłożyłam bo już miałam w koszyku, wzięłam za to z miss sporty Turbo Dry Top Coat, dziś będą testy.
daj znać czy barwi na niebiesko.
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:21   #3782
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez quepasso Pokaż wiadomość

Ja kupiłam na promocji błyszczyk z lovely, Kiss Kiss Lips nr.3, pachnie owocowo, kolorek piękny półtransparentny koralowo-różowy, bez drobinek , nie lepi się mocno ale przez to nie trzyma się też zbyt długo. Na pare złociszy warto wypróbować Ps. to jakaś nowość jest wiec nie wiem jak w innych Rossach z dostępnością
Właśnie nie wiem, czy go dziś przypadkiem nie widziałam Tylko wolałabym jakiś jasny kolorek, a tutaj widzę ciemniejsze, dwójeczka za zimna raczej dla mnie, ciekawe, czy ta 1 to taki cielisty czy wpadający z brąz :/ Bo koralowy kupiłam właśnie z Max Factora i jest przepiękny
Serdecznie dziękuję, pewnie zerknę na nie przy najbliższej wizycie w Rossku
Tasienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:22   #3783
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość

ja tez..
Ja tez i Metalic vapour

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:22   #3784
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tasienkaaa Pokaż wiadomość
U mnie tylko puste miejsce i plakietka z ceną...
zamów jak ja i dojedzie ..kiedyś tam
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:24   #3785
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
zamów jak ja i dojedzie ..kiedyś tam
A tak można? Może rzeczywiście tak zrobię...
Stary 2014-05-07, 15:26   #3786
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
skąd taka informacja?

Wczoraj ktoś pytał o bordowe lakiery pachnące revlon - dzisiaj widziałam w swoim rossmannie ten kolor.
I faktycznie pod nimi jest napisane, że to limitowana seria
czytałam , ze eveline robi dla b kosmetyki, nie moze byc pomyłki ale mozna przeczytac na pudełku i sprawdzic zawartość

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
A tak można? Może rzeczywiście tak zrobię...
poszłam do rossa, porozmawiałam z miła sprzedawczynią,,zostawiła kartke, żeby odłozyli i pamiętaja o tym. jej dzis nie było ale kolezanka powiedziała mi o kartce. ja grzecznie czekam i zachodze po dostawiw. i tyle. radzę spróbować i porozmawiać...bo nie wiem jak iaczej mozna go miec , jak w całym kraju o niego pytają..
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:29   #3787
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez adelka99 Pokaż wiadomość
Ja dziś jeszcze raz odwiedziłam Rosska i dokupiłam Bourjois Shine Edition nr 24 ( mam słabość do pomadek nabłyszczających ) oraz błyszczyk Eveline 3D Silk Effect nr 228. Bardzo podobny kolor do tej szminki z Bourjis. Stwiedzam że jestem monotematyczna jeśli idzie o kolory. Bo podobają mi się same zgaszone, brudne lekko wrzosowe róże Chyba jestem nienormalna bo połowa moich szminek jest w takim właśnie kolorze.

uff to dobrze że go odłożyłam bo już miałam w koszyku, wzięłam za to z miss sporty Turbo Dry Top Coat, dziś będą testy.

Mam to samo, nie mam ani jednej szminki czerwonej bo zle sie czuje w tym kolorze ale rózy mam milion odmian

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:37   #3788
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
czytałam , ze eveline robi dla b kosmetyki, nie moze byc pomyłki ale mozna przeczytac na pudełku i sprawdzic zawartość
U mnie w Biedronce już są te produkty (oczywiście nieco się obłowiłam m.in w serum firmy Marion (uwielbiam, uwielbiam!), maseczkę do włosów, peeling z Bielendy (papaja) oraz masełko (arbuz)) i jak z ciekawości zajrzałam na odżywkę to zarówno opakowanie jak i sam opis produktu podchodzi mi pod Eveline.

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:43   #3789
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość
U mnie w Biedronce już są te produkty (oczywiście nieco się obłowiłam m.in w serum firmy Marion (uwielbiam, uwielbiam!), maseczkę do włosów, peeling z Bielendy (papaja) oraz masełko (arbuz)) i jak z ciekawości zajrzałam na odżywkę to zarówno opakowanie jak i sam opis produktu podchodzi mi pod Eveline.
Odżywka do paznokci ma taki sam skład jak ta z Eveline?
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:48   #3790
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja tez i Metalic vapour
metalic vapour ja też miałam to taki srebrno- fioletowy?
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:52   #3791
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Co do lakierów "jak Fiji" z rimmela - z doświadczenia podpowiem Wam, że jeśli chcecie Fiji, to kupcie Fiji. Warto zapłacić regularnącenę, bo lakier trzyma się tydzień (wszystkie poza essie odpryskują mi po 3 dniach). Długo broniłam się przed drogimi lakierami, ale po kupieniu 3 sztuk z essie stwierdziłam, ze resztę lakierów mogłabym wywalić. Zainwestowałam (co prawda w hebe na otwarciu:P) w 3 uniwersalne kolory i jadę na nich non stop.
Fiji rządzi przed zakupem chyba z rok szukałam jakiegoś podobnego tańszego lakieru, żaden mnie nie zadowolił więc w końcu kupiłam oryginalny Fiji. Uwielbiam go. Właśnie mam 3 dzień na paznokciach, odprysku ani śladu, gdzie inny lakier już dawno by na moich paznokciach nie wytrzymał.
Coffee24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:55   #3792
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie nie wiem, czy go dziś przypadkiem nie widziałam Tylko wolałabym jakiś jasny kolorek, a tutaj widzę ciemniejsze, dwójeczka za zimna raczej dla mnie, ciekawe, czy ta 1 to taki cielisty czy wpadający z brąz :/ Bo koralowy kupiłam właśnie z Max Factora i jest przepiękny
Serdecznie dziękuję, pewnie zerknę na nie przy najbliższej wizycie w Rossku
bewitching coral?
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:56   #3793
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Odżywka do paznokci ma taki sam skład jak ta z Eveline?
Nie wiem, nie sprawdzałam, nie miałabym nawet jak porównać, a składu nie znam na pamięć .

Dziewczyny, czyżby zawyżyli cenę peelingu Lirene STOP cellulit?!
Niby na Rossnecie (tutaj!) jest cena 11.99 a w gazetce i na plakietkach u mnie (zarówno przy serum jak i peelingu) promocja z 18.59 na 12.99 - ?! WHAAAAT ?! Chciałam zakupić, bo to jeden z najlepszych peelingów i jestem teraz zielona. Pamiętam jak bodajże w marcu kupowałam w promocji za 8.99

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.

Edytowane przez nkfn
Czas edycji: 2014-05-07 o 15:59
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:57   #3794
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
bewitching coral?
Enchanting coral Do tego podobają mi się jeszcze dwa inne...Choć wolałabym coś tańszego, ale w sumie jest promocja, prawda...
Stary 2014-05-07, 16:02   #3795
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez Coffee24 Pokaż wiadomość
Fiji rządzi przed zakupem chyba z rok szukałam jakiegoś podobnego tańszego lakieru, żaden mnie nie zadowolił więc w końcu kupiłam oryginalny Fiji. Uwielbiam go. Właśnie mam 3 dzień na paznokciach, odprysku ani śladu, gdzie inny lakier już dawno by na moich paznokciach nie wytrzymał.
Też mam 3 dzień i odprysk już mam mimo użycia bazy i Insta dry. O ile co do kolorów Essie zgadzam się, że są naprawdę ładne, tak samo zgadzam się co do używania, konsystencji, braku gęstnienia w buteleczce, tak trwałość wg mnie naprawdę aż takiego szału nie robi i Rimmel u mnie trzyma się tak samo.

Co do koloru na ustach to kupiłam Whispera Oh La Lilac i zakochałam się nie sądziłam, że taki lekko fioletowy kolor będzie mi tak pasował. Na co dzień używam odcieni typu Airy Fairy, Kate 16 czy 103.
Stary 2014-05-07, 16:05   #3796
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Patrzcie jakie znalazłam obrzydliwe swatche pachnącego revlona, dziewczyna by się wstydziła wstawiać tak niechlujnie pomalowane paznokcie i pozalewane skórki

http://www.brightestbulbinthebox.com...nted-nail.html
Booże... Jak chce się chwalić swoimi paznokciami w internecie to niech najpierw opanuje sztukę ich pomalowania... Niestety, dużo osób widuję z tak pomalowanymi paznokciami Co to za sztuka wziąć patyczek i zmyć dookoła lakier ze skórek ?

Edytowane przez Coffee24
Czas edycji: 2014-05-07 o 16:10
Stary 2014-05-07, 16:07   #3797
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość
Nie wiem, nie sprawdzałam, nie miałabym nawet jak porównać, a składu nie znam na pamięć .
No spoko, tak sobie tylko pomyślałam że może porównałaś składy
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:09   #3798
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Też mam 3 dzień i odprysk już mam mimo użycia bazy i Insta dry. O ile co do kolorów Essie zgadzam się, że są naprawdę ładne, tak samo zgadzam się co do używania, konsystencji, braku gęstnienia w buteleczce, tak trwałość wg mnie naprawdę aż takiego szału nie robi i Rimmel u mnie trzyma się tak samo.
Może też zależy to od długości paznokcia, u mnie na długich żadne lakiery nie wytrzymają dłużej niż 3 dni bez uszczerbku. Teraz mam króciutkie i może dlatego tak dobrze się trzyma. Mam jak narazie dwa lakiery Essie, i mam mieszane uczucia. Moim pierwszym lakierem był odcień Mint Candy Apple na którym moocno się zawiodłam, mam go od sierpnia, teraz nie nadaje się już do użycia. Poza tym szybko odpryskiwał i podchodziło mi pod niego powietrze. Do Fiji jak narazie nie mam zarzutów Zużyłam już pół buteleczki jakoś od marca
Stary 2014-05-07, 16:12   #3799
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Może też zależy to od długości paznokcia, u mnie na długich żadne lakiery nie wytrzymają dłużej niż 3 dni bez uszczerbku. Teraz mam króciutkie i może dlatego tak dobrze się trzyma. Mam jak narazie dwa lakiery Essie, i mam mieszane uczucia. Moim pierwszym lakierem był odcień Mint Candy Apple na którym moocno się zawiodłam, mam go od sierpnia, teraz nie nadaje się już do użycia. Poza tym szybko odpryskiwał i podchodziło mi pod niego powietrze. Do Fiji jak narazie nie mam zarzutów Zużyłam już pół buteleczki jakoś od marca
duzo zalezy od samej plytki. U mnie lakier musi byc wyjątkowo lipny, zeby odpryskiwal w ciagu kilku dni przecietny lakier szybciej musze zmyc bo mam "odrosty" niz zdazy odprysnąć
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:15   #3800
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Też noszę krótkie paznokcie. Jeżeli już to zależy bardziej od kształtu, na migdałkach lakier tak się nie ściera, najgorsze pod tym względem są kwadraty.
Stary 2014-05-07, 16:15   #3801
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dziewczyny czy jak ten rimmel wygląda w rzeczywistosci? jak na pierwszym czy drugim zdjęciu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rimmel-rita-ora-lose-your-lingerie.jpg (570,4 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4932.jpg (132,7 KB, 127 załadowań)
Stary 2014-05-07, 16:19   #3802
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
duzo zalezy od samej plytki. U mnie lakier musi byc wyjątkowo lipny, zeby odpryskiwal w ciagu kilku dni przecietny lakier szybciej musze zmyc bo mam "odrosty" niz zdazy odprysnąć
To zazdroszczę, u mnie paznokcie są niestety bardzo słabe, chociaż i tak już jest nieco lepiej niż kiedyś...

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Też noszę krótkie paznokcie. Jeżeli już to zależy bardziej od kształtu, na migdałkach lakier tak się nie ściera, najgorsze pod tym względem są kwadraty.
Wiem wiem, u mnie nie było chyba nic gorszego niż długie kwadraty- wtedy jak lakier mi wytrzymał chociaż dwa dni to był sukces... Długie migdałki ostatnio też już miałam i racja, lakier trzymał się dłużej, ale po pewnym czasie zaczęły mnie już męczyć długie paznokcie i wróciłam do krótszych Ale nie wiem na jak długo
Stary 2014-05-07, 16:25   #3803
myszka_miki1
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

poszłam do rossa, porozmawiałam z miła sprzedawczynią,,zostawiła kartke, żeby odłozyli i pamiętaja o tym. jej dzis nie było ale kolezanka powiedziała mi o kartce. ja grzecznie czekam i zachodze po dostawiw. i tyle. radzę spróbować i porozmawiać...bo nie wiem jak iaczej mozna go miec , jak w całym kraju o niego pytają..

Ja zostałam bardzo mile zaskoczona dzisiejszą obsługą , a mianowicie szukałam pewnej szminki ale nie było mojego odcienia, Pani sama zaproponowała że może zadzwonić do innego Rossmanna i zapytać o dostępność . I co ???? i okazało się że jest . Odłożyli mi a ja w przeciągu 2óch godzin pojechałam tam i czekała na mnie przy kasie .
Bardzo dziękuję tej Pani za obsługę
myszka_miki1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:26   #3804
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Wiem wiem, u mnie nie było chyba nic gorszego niż długie kwadraty- wtedy jak lakier mi wytrzymał chociaż dwa dni to był sukces... Długie migdałki ostatnio też już miałam i racja, lakier trzymał się dłużej, ale po pewnym czasie zaczęły mnie już męczyć długie paznokcie i wróciłam do krótszych Ale nie wiem na jak długo
Ja kiedyś lubiłam dłuższe a teraz wydają mi się nieco kiczowate i kojarzą z tandetnymi żelami Miałam opory żeby krótkie paznokcie malować na kolorowo a teraz się przekonałam Nie zapuszczam już dłuższych niż do końca opuszka (wiecie o co chodzi nie ) bo zwyczajnie dłuższe mi przeszkadzają Nigdy nie obgryzałam i mam dużą płytkę, ale jak widzę coś takiego u dorosłych kobiet to mnie trzęsie
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:34   #3805
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ja kiedyś lubiłam dłuższe a teraz wydają mi się nieco kiczowate i kojarzą z tandetnymi żelami Miałam opory żeby krótkie paznokcie malować na kolorowo a teraz się przekonałam Nie zapuszczam już dłuższych niż do końca opuszka (wiecie o co chodzi nie ) bo zwyczajnie dłuższe mi przeszkadzają Nigdy nie obgryzałam i mam dużą płytkę, ale jak widzę coś takiego u dorosłych kobiet to mnie trzęsie
O fuu, dokładnie. Jak dla mnie dłonie są wizytówką człowieka, i jak widzę u kogoś brudne paznokcie albo nie daj Boże właśnie tak poobryzane to mam drgawki...
A moim zdaniem czy krótkie czy długie paznokcie pomalowane na kolorowy lakier wyglądają dobrze- ważne, żeby paznokcie były zadbane Najbardziej śmieszą mnie dziewczynki, które żeby pomalować paznokcie nie mają żadnych oporów, ale żeby już zainwestować w zmywacz to po co? Przecież lakier sam zejdzie po jakimś tygodniu
Stary 2014-05-07, 16:44   #3806
Petit_Papillon
luckygirl

Warszawianki, nie wiecie moze czy dorwe gdzies lakiery wibo candy shop? najbardziej interesuja mnie okolice Centrum, Bielan i Bialoleki

A tak poza tym, to polecacie wybielacz (chyba tak to sie nazywa) miss sporty?

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:48   #3807
anna_belle
Zadomowienie

Właśnie wróciłam z rossmanna ale niestety z niczym. lakiery wibo candy shop i extreme nails wymiecione do ostatniej sztuki, matowego top coatu z lovely brak i ns dodatek zostałam poinformowana że go wycofują podobno ale dziwne że niektórym się udało kupić bez problemu.
Chciałam kupić polecane przez Was masełko z astora ale była jedna sztuka odcienia hug mi i wydawało mi się że była zmacana.
Podobno jutro rano ma być dostawa ale wiem czy będzie mi się chciało znowu iść..

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:52   #3808
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Warszawianki, nie wiecie moze czy dorwe gdzies lakiery wibo candy shop? najbardziej interesuja mnie okolice Centrum, Bielan i Bialoleki

A tak poza tym, to polecacie wybielacz (chyba tak to sie nazywa) miss sporty?
ja nigdzie nie widzialam candy shop
Stary 2014-05-07, 16:55   #3809
Coffee24
Raczkowanie

Moje szminkowe zakupy raczej już dobiegły końca. Kupiłam 6 mazideł na tej promocji:
- Miss Sporty 039 i 013. Fajnie, że opakowania były zaklejone, przynajmniej jest pewność, że są nowiutkie. Jak narazie robią pozytywne wrażenie
- Rimmel Lasting Finish 170 Alarm
- Rimmel by Kate 16
- Bourjois color boost 03 Orange Punch
- Bourjois Rouge Edition Velvet 07- faktycznie jest długotrwała, tragicznie wysusza usta i brzydko schodzi (po 3-4 godzinach kolor się zjada od środka i zostaje tylko przy konturach co dziwnie wygląda, ale kupiłam też masełko Nivea Vanilla&Macadamia i nałożyłam na tę szminkę, roztarłam kolor po całości i znowu wygląda jak nowy )

Dodatkowo kupiłam odżywkę do włosów Garnier Ultra Doux z Awokado.
Więcej zakupów nie planuję, zobaczymy co z tego wyniknie
Stary 2014-05-07, 16:57   #3810
martuunia
Zadomowienie

Dokupiłam hug me Astora, ale chyba się nie polubimy. Wzięłam go, bo wahałam się między nim a feeling feline, a ten jako jedyny był nieobmacany i niewymazany. Ten brokat mi przeszkadza.. a na swatchach i w sklepie był taaki ładny
Dokupiłam jeszcze Wibo matte effect glitters nr 2 - biały. Nigdy go nie miałam, podoba mi się ten mat przez co lakier nie jest tandetny, wypróbuję go dziś.
Właśnie zdałam sobie sprawę, że lakier do paznokci to kosmetyk, którego najrzadziej używam (bo długo mi się trzyma) a mam ich najwięcej chyba muszę dać sobie jakiś ban. A kusiłyście wczoraj Revlonem Pink Pineapple

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości