|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
To ktora do pary ? Nikki czy Seksta ?
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3452 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
Moja Amelka też wszystkie wymiary miała z innego tygodnia, a jest zdrowa i proporcjonalna. Myślę, że nie masz czym się przejmować ![]() I współczuję tych kosztów Cytat:
![]() tzn wody go wypchały i zatrzymał się na majtkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A my dziś znowu byliśmy na spacerku (w przerwie między karmieniami). Te karmienia strasznie mnie ograniczają, bo nie mogę nigdzie dalej pójść... a chcielibyśmy z TŻ pójść na miasto pochodzić po rynku, ale by tam dojść to ok 40 minut potrzebujemy, drugie tyle by wrócić, a gdzie czas na chodzenie??? I z tego co się orientuję, to nigdzie na mieście nie ma miejsc dla matek karmiących No i TŻ znowu ugotował dziś obiadek - mielone Ja mu tylko trochę dałam wskazówek, ale nawet nie widziałam jak co robi, bo się z Amelcią karmiliśmy ![]() Nie wiem jak się ogarnę z obiadami, sprzątaniem i jakimkolwiek jedzeniem, gdy TŻ wróci do pracy... już mam deficyt czasowy
|
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje /Martuszka
fajnie ze wizyty udane i gratuluje nowych rozpoczetych tyg trzymam kciuki za rozkrecienie porodów a wasze maleństwa terz nie lubia sie przebierac
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Amelcia nie ma nic przeciwko przebieraniu... chyba, że jest bardzo głodna i się nie może cyca doczekać
|
|
|
#3455 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale malenstwo.
|
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
A nir wiem jak to będzie, przed chwilą kolejna część czopa wylazla. Będę czekać na rozwój akcji, zrobię dziś henne brwi, pedicure żeby jakoś wyglądać jak się zacznie. A i jutro wizyta więc ogarnę szanowna
![]() Co do twardnienia brzucha to od jakiegoś czasu mam wrażenie że Wojtek już totalnie nie ma miejsca i ciągle mam twardy ![]() A przed snem napije się shake czekoladowego jakby miały mnie czekać dni na porodowce
|
|
|
|
#3457 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to super! ![]() Cytat:
No no bedzie sie dzialo ;-) Cytat:
Same dobre wiesci Cytat:
|
|
#3458 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikki się nie odzywała od rana, czyżby pojechała rodzić??
![]() Seksta za podejście, bo wydajesz się być bardzo wyluzowana nadchodzącym porodem ![]() Ilkas za wizytę, ja wizytuję jutro a terminy mamy podobne. ciekawe, co mi gin o mojej szyjce powie?? Tylko ty jako podwójna mama pewnie urodzisz szybciej ![]() Martuszka gratulacje Kasian a tak z ciekawości, skąd masz informację o urodzeniu się Zuzi tak szybko? Karolkya ładny wózek Też się już naszego doczekać nie mogę ![]() Lu7 szkoda, że nie miałaś na rozmowie z profesorem włączonego dyktafonu. Na takich ludzi trzeba pisać skargi do nfz i nie wolno odpuszczać, bo po nim przyjdą następni, być może gorsi ![]() Najgorsze, że on tym swoim archaicznym podejściem na pewno "zaraża" innych lekarzy! Ja przedrzemałam dziś pół dnia, od 14 do 17 ![]() Co ja będę w nocy robić?
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-07 o 18:52 |
|
|
|
#3459 | |||
|
Rozeznanie
|
Na dzień was zostawić, a te plotkuja jak szalone
![]() mały dziś w brzuchu takie harce odstawial, że nie wiedziałam gdzie się schować. Gratuluję nowym mamusiom, ab cd, martuszka dużo radości! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia z zapaleniem bidulko niegrzeczna mam nadzieje, ale czujesz się już lepiej. Jeśli lekarz się nie zaniepokoil to pewnie wszystko jest ok seksta Żegnamy czopa No i kto wie... nadiak Zdrówka! ilkas Super, że na wizycie ok Cytat:
|
|||
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka gratuluję
![]() Ilkas fajnie że po wizycie OK i Leoś ładnie przybrał Justiwi jeszcze nie rodzę. Ale nie odzywam się bo jakoś nie mam weny na pisanie , no i mam dość mocne ale nieregularne skurcze od rana. I mnie to już męczy :P Przy synku jak się zaczęło to od razu regularne i wiadomo że trzeba jechać, a tu skurcze raz co 10 min potem cisza potem co 5 min znów cisza następny za godzinę itp. |
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Justiwi Martuszka ma mój numer telefonu i wysłała mi sms
![]() Maku mój mąż ostatnio mówił, że tak, rzeczywiście muszę iść do kosmetyczki żebym nie rodziła Antosi ze stopami jak hobbit Vampirko może Amelka prześpi porę karmienia jak będzie taka kołysana w wózku, ja bym zaryzykowała i się przeszła |
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Vampirka jest coś takiego jak pieluchy tetrowe muślinowe, podobno świetnie się sprawdzają przy karmieniu w terenie jako osłona. Dla mnie też machanie cycem przy innych ludziach nie wchodzi w grę na chwilę obecną, ale na pewno choćby w parku przy Garnizonie znajdzie się jakaś zaciszna ławka, gdzie w razie potrzeby nakarmisz małą. Oczywiście żeby tylko pogoda była normalna.
Nawet w tej naszej pożal się galerii w rynku nie ma pokoju dla matki z dzieckiem ![]() Nikki ten brak weny to chyba przez tą durną pogodę. Co do skurczy, to życzę Ci, byś do północy urodziła Poród w środę na pewno poprawi Ci humor
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-07 o 19:07 |
|
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje!my dokupilismy dziś prezent dla mojej chrzesnicy na komunie, kartka juz wypisana. tz zastanawiał się, czy dopiszemy juz piotrka ale stwierdzilam, że się wstrzymamyi widze, ze byłby bardzo chętny na porod w jego urodziny (czyli.... jutro) aaa zepsułam juz doszczętnie zelazko i pojechalismy kupić nowe. przewijak tez juz stoi. zawadza troszke, tż sie zastanawiał jak on bedzie z piotrkiem ogladac tv... ![]() co jeszcze... a. mam wyniki krwi i moczu. chyba ok, ale te nieszczęsne płytki krwi spadły mi jeszcze niżej
|
|
#3464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2014-05-07 o 19:31 |
|||
|
|
|
#3465 |
|
Konto usunięte
|
Hej
U mnie ostatnio zamieszanie ze sprzątaniem po remoncie, dokupywaniem rzeczy, zamawianiem wyprawki, itd., że już zapomniałam komu gratulowałam, a komu nie ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
|
|
#3466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dalej trzymam ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Pomóżcie proszę nie wiem jaki ochraniacz na maretacyk lepszy http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...197201484.html http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...180943782.html |
|||
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuszka Dołączam się do gratulacji!
![]() Poukładałam wyniki badań i na ostatnim wyczytałam, że wg usg termin wychodzi na 15 maja. Więc między 10 a 15 były już wszystkie daty wg usg. I zgaduj teraz babo kiedy urodzisz
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki biedna, robią sobie jaja te twoje skurcze
![]() Dlatego ja szczęśliwa, że u mnie od wód idzie ![]() Jeżeli chodzi o czopa to ja go ani razu nie znalazłam
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
monija Przepraszam za zamieszanie, ale już dawno miałam poprosić, żebyś zmieniła mi termin porodu. Bo mam wpisany 13 a tak naprawdę powinien być 10 maja. Kiedyś tam na początku się gdzieś machnęłam, ale wypadałoby wyznać prawdę i poprawić
![]() Aha, i możesz moje imię dopisać: Karolina ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polećcie proszę jakąś nianię elektroniczną (może kasian - bo pamiętam że kupowałaś dwie )
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
karoylka niby te ochraniacze od siebie się wiele nie różnią, ten droższy wygodniejszy bo ma gumki ale tak to wydają się być podobne...
|
|
#3472 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dobrze, że ten dzień się już kończy bo nerwowo nie wytrzymuję już z tym moim dzieckiem, co jej dziś odbija to nie mam pojęcia
![]() dobrze że tż został jednak w domu i nie pojechał na ten trening..byliśmy też na małych zakupach w biedronce to trochę się uspokoiła bo przecież w domu to jakby szaleju się najadła.. jutro rano jadę zrobić te nieszczęsne badania na alat i aspan, już się boję co tam wyjdzie znowu eh trzymajcie proszę kciuki,żeby to nie była ta choleostaza bo holerka wszystko mnie swędzi no..ponoć przy choleostazie swędzą najbardziej stopy i ręce to mnie pociesza..Cytat:
te nasze dziewczynki naprawdę charakterki mają, co będzie później to nie wiem ![]() pociesza mnie fakt , że nie jestem jedyna z tym problemem hehe KasiuCytat:
A Leoś ale duży już chłopak brawoCytat:
Cytat:
![]() dziewczyny byłam się pytać o te paski do glukometru to w innej aptece też ta sama cena 41,40 zł..ale jak zapytałam o sam glukometr to powiedziała że do pasków dawają za darmo glukometr nie wiem czemu ja tej zniżki nie mam tak jak wy no nie kumam i już
|
||||
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć drugi szybszy niż jej :p i wody tez Ale czy są jakieś statystyki nie wiem, moze nasz ekspert będzie wiedział ![]() Carolyna ja nie polecam niani FP szumi cały czas:/ my mielismy nie szumiącą, taka niefirmową byłam bardzo zadowolona ale teraz za chiny nie możemy znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Kasian, Niegrzeczna mój też ma dni że nic by nie jadł, ale przestałam sie cackać, jak zgłodnieje to po kilku dniach ładnie.wcina
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Naczytalam sie o tych Waszych czopach
nawet nie wiedziałam że cos takiego jest ![]() No ale juz wiem...
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolyna ja mam najzwyklejszą z babyono o taką:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...php?produkt=28
|
|
#3476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jakby się któraś pokusiła o wyrażenie opinii o nianiach to dodam, że zależy mi na takiej która by służyła zarówno w domu jak i na zewnątrz
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2014-05-07 o 20:25 |
|||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Carolyna my mamy aventu SCD560 i powiem Ci, że jest super
A drugą kupiliśmy angelcare AC420, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować Niegrzeczna to na pewno nie cholestaza, głowa do góry u mnie z kolei moja mama bardziej przeżywa to jej niejedzenie, bo jak ona nie chce to na siłę jej nie dam no po prostu, a moja mama potem przeżywa, że dziecko głodne Obecnie jedziemy na pomidorach, na śniadanie zjadła bułkę z pomidorem, na obiad pomidorową, na kolację znowu bułka z pomidorem – obecnie pomidory to jedyne co je ![]() Madziuula to, że zje po kilku dniach rzeczywiście zabrzmiało brutalnie Dziewczyny chyba spakowałam torbę zostały mi dokumenty, których na razie nie mam co pakować, kasiora na poród rodzinny, którą mąż musi wypłacić , tablet i ładowarki, ale to na samym końcu no i względnie kosmetyki do makijażu, ale to chyba sobie poraduję
|
|
|
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
Poważnie? Nawet moja położna mi raz powiedziała po takim zewnętrznym badaniu, że jest bardzo ciekawa czy zacznie się od skurczy czy od wód... Hmm... może to i lepiej? A po odejściu wód, jak nie mają niepokojącego koloru to kiedy powinnam jechać do szpitala? Bo wiem, że skurcze to się później dużo pojawiają?
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
Cześć chciałam nadrobić i poczytać, ale ta małpa za którą niegdyś wyszłam coś marudzi więc przyjdę potem
|
|
|
|
#3480 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale teściowa poratuję mnie swoim glukometrem bo ma jeszcze 10 pasków na jakiś czas mi starczy też bo ja się kłuje 2 razy dziennie tylko ostatnio na czczo i 2 godz po posiłku tak mi kazał. Cytat:
moja najczęściej na śniadanko je chleb z ogórkiem jak go widzi to krzyczy "gulka"haha , albo parówki ale też bardzo lubi pomidory najgorzej nam idzie ze serem żółtym pluje dalej niż widzi![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

Moja Amelka też wszystkie wymiary miała z innego tygodnia, a jest zdrowa i proporcjonalna. Myślę, że nie masz czym się przejmować 

Ogólnie wagą wychodzi młodszy niż z om ale od ostatniej wizyty przybrał tyle ile trzeba więc mam się ponoć nie martwić 

mam nadzieje, że to czasowe tylko....

klask i:

(może kasian - bo pamiętam że kupowałaś dwie 
ale myślałam, że tylko moje dziecko jest takie, że mogłoby cały dzień nie jeść