Scent Bar LII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 16:50   #3751
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Yyyy z tymi ogonami to nie tak do końca, majdał mi nim po gołej ręcemusiałam naciągnąć krótki rękawek bo nie wyrabiałam
Iiiiitam, prawie, jak wiewiórka, tylko krótsze włoski

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:55   #3752
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Iiiiitam, prawie, jak wiewiórka, tylko krótsze włoski
Yyyyy mnie to jakoś różnicę robiło

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:10   #3753
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą -uwielbiam!!!
I Włochów, i hummus.
ja chyba wolę humus

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Nowa odmiana Włocha do tagów

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Kto za mnie posprząta? miałam ambitny plan żeby ogarnąć mieszkanie ale zanim się zebrałam w sobie przeszedł mi zapał
na mnie nie licz, dopiero kończe sprzątać po gościach , trwa to długo, bo też brak mi zapału

Cytat:
Śniło mi się że ktoś mówi że widział szczura, podchodzę a tam mała, biała myszkaczy to znaczy że za dużo piję wieczorami

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
O tak - takie szczurki są cudne, nawet ogon jest do przeżycia, jeśli nie majtają mi nim po twarzy
Chciałabym szczurka, no ale nie przy obecnym stanie zakocenia, bo by biedak padł na zawał
moja sis miała cztery szczury przy kocie i żaden nie padł na zawał , natomiast wszystkie zeszły na nowotwory, wet. powiedział, że to nader częste u szciurków

bry
znad odzyskanego neta
(24 godziny bez sieciuni, toż to skandal )

obstalowałam dziś kwiatki i zioła u ogrodnika, jutro odbieram i sadzę, sadzę, sadzę

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:

w kwestii YC jestem zadowolona z polecanych przez Was zapachów, ale hitem okazał się mój strzał w kwiat śliwki black plum blossom

Po powąchaniu kwiatów śliwki w ogrodzie musiałam go mieć. I nie myliłam się.
kwiata śliwki jeszcze nie odpalałam, w ogóle ostatnio mało palę, bo drzwi na taras mamy wciąż otwarte, widać yc to zabawa na jesień i zimę

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:18   #3754
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
ja chyba wolę humus

bry
znad odzyskanego neta

obstalowałam dziś kwiatki i zioła u ogrodnika, jutro odbieram i sadzę, sadzę, sadzę
1. ja na pewno

2. apokalipsa

3. kwiaty sa piękne zazdroszczę ręki i obeznania - mnie pozostaje podziwiać, nawet maciejka mi padła . Za to nietopsz kocha, ale nie posiada wystarczających środków (ziemia, ziemia ziemia a raczej jej brak. Wszystko na glinie . Odżywki i inne ceregiele co kwiat to inne wymogi, nie może sobie pozwolić na ogródek marzeń, ale lofcia i w sumie ma rękę. Wszystko rośnie jak gópie. Nietopsz kciał jaśmina sadzić (i w sumei popieram, bo tęsknię za takim prawdziwym ) ale mu nietopsz mąż nie pozwala bo twierdzi że od tego mu się dźwiga Chuop nie zna żadnego modelu kwiatka, nie zna się an nazwach ale nie oszukasz dziada, bo jaśmin akurat cwanika zna

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:

kwiata śliwki jeszcze nie odpalałam, w ogóle ostatnio mało palę, bo drzwi na taras mamy wciąż otwarte, widać yc to zabawa na jesień i zimę
No powietrze wieczorne to jakieś upojenie zapachowe, zepsuło mnie tak, ze fujam na każdy perfum, bo nie drasta do pięt

No chyyyyba że mi doradzisz, (chooociaż, my teraz takie problemy mamy że do kwiatków głowy nie mam )
Balkon mam zacieniony, a jednak spaliło mi tam cyprysika na węgiel (4 h słońca w ciągu doby)
Taras to wciąż dach bez osłony i tam to warunki są dla agawy jedynie
Nietopsz w sumie z roku na rok coś tam w donicach na kostce, wokół domu ustawia, nie no radzi sobie, i tak mi nic nazwy nie mówią.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-05-07 o 17:24
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:54   #3755
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Śniło mi się że ktoś mówi że widział szczura, podchodzę a tam mała, biała myszkaczy to znaczy że za dużo piję wieczorami
niewykluczone

mnie szczury przerażają, nie mogę patrzeć na te ogony
Cytat:

na mnie nie licz, dopiero kończe sprzątać po gościach , trwa to długo, bo też brak mi zapału
znam to

Cytat:

znad odzyskanego neta

Zamknęli mi fitness po drugiej stronie ulicy i gdzie ja na pilates będę teraz chodzić

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:58   #3756
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
1. ja na pewno

2. apokalipsa

3. kwiaty sa piękne zazdroszczę ręki i obeznania - mnie pozostaje podziwiać, nawet maciejka mi padła . Za to nietopsz kocha, ale nie posiada wystarczających środków (ziemia, ziemia ziemia a raczej jej brak. Wszystko na glinie . Odżywki i inne ceregiele co kwiat to inne wymogi, nie może sobie pozwolić na ogródek marzeń, ale lofcia i w sumie ma rękę. Wszystko rośnie jak gópie. Nietopsz kciał jaśmina sadzić (i w sumei popieram, bo tęsknię za takim prawdziwym ) ale mu nietopsz mąż nie pozwala bo twierdzi że od tego mu się dźwiga Chuop nie zna żadnego modelu kwiatka, nie zna się an nazwach ale nie oszukasz dziada, bo jaśmin akurat cwanika zna

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

No powietrze wieczorne to jakieś upojenie zapachowe, zepsuło mnie tak, ze fujam na każdy perfum, bo nie drasta do pięt

No chyyyyba że mi doradzisz, (chooociaż, my teraz takie problemy mamy że do kwiatków głowy nie mam )
Balkon mam zacieniony, a jednak spaliło mi tam cyprysika na węgiel (4 h słońca w ciągu doby)
Taras to wciąż dach bez osłony i tam to warunki są dla agawy jedynie
Nietopsz w sumie z roku na rok coś tam w donicach na kostce, wokół domu ustawia, nie no radzi sobie, i tak mi nic nazwy nie mówią.
maciejka też mi nie wzeszła , ziemię w ogrodzie też mam glinianą + piasek + gruz , nic nie rośnie.
Z ok. 50 cebul zasadzonych jesienią wykiełkowało ok. 15 z czego aż 3!! tulipany, z posadzonych 15. Dynię zeżarły mi ślimaki. Na jaśmin na razie nie mam szans, podobnie na magnolię o której marzę i jeszcze rododendrona bym chciała.
Dlatego sadzę tylko do pojemników na tarasie.
Na zacienionym balkonie doskonale poradzą sobie begonie (polecam szczególnie te zwisające cudne są ), fuksje (ułanki), niecierpki, u mnie dały radę też pelargonie, bakopy , komarzyca, starzec, nieśmiertelne aksamitki w sumie większości roślin powinny wystarczyć te 4 godz. słońca
a w miejsce cyprysika posadź lawendę, jeśli nie jej lubisz zapachu, kup tę bezzapachową wygląda obłędnie
i absolutnie nie używam pierdyliona nawozów jeden do kwitnących, drugi do zielonych i wystarczy

aaaaach już zacieram ręce

28.05.2010
Stary 2014-05-07, 18:02   #3757
Redhaired Witch
Nindżopesz

U mnie 3 na 3 lawendy padły A cyprysy rosno jak durne. W ogóle najlepiej rosną cyprysy, bukszpany i taka wierzba-krzaczek.
Wierzby stojące jednego gatunku co rok padają (nie pamiętam które to), teraz kupiłam sobie Hakuro. No i myślę co by tu posadzić żeby szybko zarosło ściany.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:12   #3758
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
maciejka też mi nie wzeszła , ziemię w ogrodzie też mam glinianą + piasek + gruz , nic nie rośnie.
Z ok. 50 cebul zasadzonych jesienią wykiełkowało ok. 15 z czego aż 3!! tulipany, z posadzonych 15. Dynię zeżarły mi ślimaki. Na jaśmin na razie nie mam szans, podobnie na magnolię o której marzę i jeszcze rododendrona bym chciała.
Dlatego sadzę tylko do pojemników na tarasie.

Na zacienionym balkonie doskonale poradzą sobie begonie (polecam szczególnie te zwisające cudne są ), fuksje (ułanki), niecierpki, u mnie dały radę też pelargonie, bakopy , komarzyca, starzec, nieśmiertelne aksamitki w sumie większości roślin powinny wystarczyć te 4 godz. słońca
a w miejsce cyprysika posadź lawendę, jeśli nie jej lubisz zapachu, kup tę bezzapachową wygląda obłędnie
i absolutnie nie używam pierdyliona nawozów jeden do kwitnących, drugi do zielonych i wystarczy

aaaaach już zacieram ręce
1. ooo nie wiedziałam, myślałam, że masz tam bujny czarodziejski ogród (tzn ślimaki pamiętam )

2. begonie - nie lubię, zwis niepożądany. (to jest wciąż balkon bez balustrady, więc COŚ tam chcę upiększyć. Jest stelaż metalowy brrrrr.
pelargonie - brrrr, nietopsz ma pierdyliard na placu
3. fuksje - nietopsz mi mówił że wymagające i delikatne- dla mnie odpada, acz pamiętam rodzinny dom przyjaciółki, kolor i kształt. Nie, to zdecydowanie nie dla mnie kwiat.
4. aksamitki brrr

bakop? komarzyca i starzec brzmią jak cudne trio z baśni (nie mam bladego pojęcia ) wyguglam

5 LAWENDA - bingo ! kręcę się już koło niej milion razy, ale wszyscy mi zabraniają bo już spaliłam w uj kasy w kwiatkach Może "dostanę" od Mam i się odczepią. Na balkon muszę mieć coś dużego bo donica duża i chcę zasłonic trochę brak balustrady Oj bosz

Wielkie dzięki

Ja w Obikach i Lirojach odlatuję, chiałabym wszytsko, ale wszytsko mi umiera ( Edit: zostawię tak ) Chuop ma rację, nie umiem pielęgnować. Wody dawałam.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
U mnie 3 na 3 lawendy padły A cyprysy rosno jak durne. W ogóle najlepiej rosną cyprysy, bukszpany i taka wierzba-krzaczek.
Wierzby stojące jednego gatunku co rok padają (nie pamiętam które to), teraz kupiłam sobie Hakuro. No i myślę co by tu posadzić żeby szybko zarosło ściany.
No właśnie, ja też Ale to czujesz jaki u mnie hardkor musiał być że mi cyprys dedł na czarno, zjarało go, ale chyba temp a nie słońce. Susza czy co? No ale innym nie zjarało Jedno jest pewne, chuopin mi juz nie pozwoli kupić ani pół kwiatka, ten cyprys miał być moją ostatnią szansą, an udowodnienie że tym razem utrzymam przy zyciu

No i muszę wybrać coś dla 3 tyg niemowlaka - odwiedzinkowy prezent. Ciuchy odpadają, bo mają nadmiar. Mam pomysł na pieluchy only, ale to takie praktyyyyczne. No bo nic nie wiem co warto podarować (oczywiście symboliczna kwota do 40zł) i nawet gdzie to kupic.

Czas edycji: 2014-05-07 o 18:21
Stary 2014-05-07, 18:24   #3759
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
bakop? komarzyca i starzec brzmią jak cudne trio z baśni

Ale to czujesz jaki u mnie hardkor musiał być że mi cyprys dedł na czarno, zjarało go, ale chyba temp a nie słońce.
1.
2. dziwne, dziwne zaiste.
Ja za cffietami nie przepadam, obecnie mam lub planuję kupić: bluszcze, winorośle, Hakuro, wierzbę-krzaczek jak nad wodą rosną, wierzbę normalną zwisającą, brzozę, tawuły, cyprysy, pęcherznicę zieloną, jałowce, malutkie bukszpany, mini iglaki i jakieś płożące fiołki lub dzwonki, hgw. Tylko kieeedy to wszystko urośnie do normalnych rozmiarów...

Stary 2014-05-07, 18:30   #3760
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1.
2. dziwne, dziwne zaiste.
Ja za cffietami nie przepadam, obecnie mam lub planuję kupić: bluszcze, winorośle, Hakuro, wierzbę-krzaczek jak nad wodą rosną, wierzbę normalną zwisającą, brzozę, tawuły, cyprysy, pęcherznicę zieloną, jałowce, malutkie bukszpany, mini iglaki i jakieś płożące fiołki lub dzwonki, hgw. Tylko kieeedy to wszystko urośnie do normalnych rozmiarów...
Zanotowałam Też na balkonie wolę zieleń - zwłaszcza że kafle rude. Ale ostatnio polubiłam kwiaty - białe i fioletowe. I bym tak chciała mieć ze dwa. Ogólnie mam jobla na punkcie fioletu kto oglądał Breaking Bad to wie o co cho z żoną Hanka, lekko trzepnietą Chuopin się przygląda temu maniactwu z przerażeniem w oczach i obawą, ale mówi, że póki nie przywłaszczam sobie sklepowego asortymentu to jest luz, moge mieć bzika na punkcie fioletu. Poza tym heloooooł, wizaż jest fioletowy więc wiadomo kiedy się zaczęło

Z tym balkonem, jest problem, jak nie mam balustrady, boję się że mi te drzewka wylecą na podwórko Wiatr i te sprawy. Nie mają oparcia. Może to jednak nie jest dobry pomysł zanim się nie zbalustrujemy?

Czas edycji: 2014-05-07 o 18:33
Stary 2014-05-07, 18:54   #3761
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Zamknęli mi fitness po drugiej stronie ulicy i gdzie ja na pilates będę teraz chodzić
gdzieś dalej

Cytat:
chmiel, albo groszek pafnący (ale to cfiaty )
u mnie w planie Kobea pnąca ma gigantyczny przyrost i fieletowe cfiaty

Cytat:

bakop? komarzyca i starzec brzmią jak cudne trio z baśni (nie mam bladego pojęcia ) wyguglam

5 LAWENDA - bingo ! kręcę się już koło niej milion razy, ale wszyscy mi zabraniają bo już spaliłam w uj kasy w kwiatkach Może "dostanę" od Mam i się odczepią. Na balkon muszę mieć coś dużego bo donica duża i chcę zasłonic trochę brak balustrady Oj bosz

Wielkie dzięki

bacopa
też nie mam balustrad kszynki/doniczki ustawiam na brzegu i zapora jest jak znalazł

a cyprysik mógł być trefny , więc może fcale to nie Ty go zabiłaś

Cytat:
Zanotowałam Też na balkonie wolę zieleń - zwłaszcza że kafle rude. Ale ostatnio polubiłam kwiaty - białe i fioletowe. I bym tak chciała mieć ze dwa. Ogólnie mam jobla na punkcie fioletu kto oglądał Breaking Bad to wie o co cho z żoną Hanka, lekko trzepnietą Chuopin się przygląda temu maniactwu z przerażeniem w oczach i obawą, ale mówi, że póki nie przywłaszczam sobie sklepowego asortymentu to jest luz, moge mieć bzika na punkcie fioletu. Poza tym heloooooł, wizaż jest fioletowy więc wiadomo kiedy się zaczęło
też kocham fieletowe wszystko , a bacopa jest biała i fieletowa właśnie ale to zwisy
może czas dziurwę we ścianie wywiercić i coś jednak powiesić

28.05.2010
Stary 2014-05-07, 18:57   #3762
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
chmiel, albo groszek pafnący (ale to cfiaty )
u mnie w planie Kobea pnąca ma gigantyczny przyrost i fieletowe cfiaty
Miałam chmiel - wyrosły 3 z 10ciu na wysokość 1,5 metra po czym wlazł w to koth i połamał
Miałam groszek - rósł dłuuugi, nędzny i rzadki.
Miałam kobeę - rosła średnio po czym wlazł w nią koth.
Teraz tylko wieszam coś na kratach żeby kothy nie dosięgały ale i tak wszystko tak strasznie wolno się rozrasta.

Stary 2014-05-07, 19:16   #3763
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam chmiel - wyrosły 3 z 10ciu na wysokość 1,5 metra po czym wlazł w to koth i połamał
Miałam groszek - rósł dłuuugi, nędzny i rzadki.
Miałam kobeę - rosła średnio po czym wlazł w nią koth.
Teraz tylko wieszam coś na kratach żeby kothy nie dosięgały ale i tak wszystko tak strasznie wolno się rozrasta.

jak wolno się rozrasta to może zbyt słabo zasilane?
może bluszcze oblukaj, albo nasturcję

28.05.2010
Stary 2014-05-07, 19:20   #3764
Redhaired Witch
Nindżopesz

Albo mam za małe doniczki/zbyt gęsto sadzę? No nic, w tym roku daję szansę winoroślom i bluszczom, najwyżej nakupię więcej.
Nasturcji chyba jeszcze nie miałam, też wezmę je pod uwagę

Stary 2014-05-07, 20:26   #3765
Parabelka
Panaroja

sand zaglądających zza pleców
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
znaczy kotha leży na myszy a Ty na niej
niii , kotha leży na myszy , mysza leży na biurku a ja siedzę nad biurkiem
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

Mniejmy nadzieję że nie , chociaż u mnie na klatce plaga szczurów i wszędzie rozsypane
u mnie robotnicy na klatce szpachluja ubytki , szczurów niet , za to w piwnicy bywają wielkie karaluchy
Cytat:
bluszcz albo dzikie wino

ideu bo mnie goniou

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:29   #3766
kamena
ʞɐɯǝuɐ

ooo sceny balkonowe u mnie na razie straszą donice z zeszłorocznymi badylami ale na parapecie już mam sadzonki pomidorów i zaraz znowu wysiewam rzodkiewkę mrozy już się chyba skończyły...? zioła różne chciałabym ale rok temu mi coś nie rosły... może tym razem dam bazylię i rukolę razem z pomidorami..? groszek pafnący też rósł słabo, ale chyba dam mu jeszcze jedną szansę.... choć lepiej rosła ozdobna fasola, fasolę z czystym sumieniem mogę polecić dla zazielenienia

a jeśli mogę wrócić do tematu butów to stałam się fanką firmy Softinos wreszcie coś co na mnie pasuje, jest ok z wyglądu, nie kosztuje miliona złotych i jest nieobcierające mięciutkie i wygoooodne
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:36   #3767
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
a propo żarcia - muszę coś zrobić z piersi kurczęcej, rozmrożonej i zamrynowanej w oleju i jakiejś przyprawie kurczakowej.
fogle czemu żeś w oleju marynowała? ^^

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:47   #3768
Parabelka
Panaroja

Jestem znofu imacham znad tiramisu . Robiłam pierwszy raz w życiu i wszyło mi bosssskie

Redzia - jeszcze zwykła fasola ozdobna do pięcia się na ścianę jest dobra . Groszek pachnący wymaga południowej wystawy czyli mnóstwa światła , na balkonach marnie wychodzi .
Na Rodos kupiłam sadzonki pomidorów , ponoć koktailowe rosną jak głupie i wszędzie , więc kupiłam 6 , ciekawe czy urosną

Rejcz
- lawenda jest fajna - byle miała światło i nie mokro , to będzie róść , na Rodos mi rośnie bez niczego

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:05   #3769
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Albo mam za małe doniczki/zbyt gęsto sadzę? No nic, w tym roku daję szansę winoroślom i bluszczom, najwyżej nakupię więcej.
Nasturcji chyba jeszcze nie miałam, też wezmę je pod uwagę
jeśli z nasion to faktycznie może tak być (trza przerywać zostawiając silniejsze pędy, czy jakoś tak), ale ja się nie znam, wolę sadzonki gotowe

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
bluszcz albo dzikie wino
o

Cytat:
ooo sceny balkonowe u mnie na razie straszą donice z zeszłorocznymi badylami ale na parapecie już mam sadzonki pomidorów i zaraz znowu wysiewam rzodkiewkę mrozy już się chyba skończyły...? zioła różne chciałabym ale rok temu mi coś nie rosły... może tym razem dam bazylię i rukolę razem z pomidorami..? groszek pafnący też rósł słabo, ale chyba dam mu jeszcze jedną szansę.... choć lepiej rosła ozdobna fasola, fasolę z czystym sumieniem mogę polecić dla zazielenienia
może też rzodkiewkę posadzę , pomidory już zamówiłam
o jesujesu zabraknie mi miejsca

28.05.2010
Stary 2014-05-07, 21:21   #3770
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ooo sceny balkonowe

Ok, skusiłyście mnie fasolami, poszukam nasionek

Stary 2014-05-07, 21:33   #3771
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

helloł
widzę że sezon sadzonkowy w pełni - takoż i u mnie
kupiłam w niedziele doniczkę z truskawkami wiszącymi w lidlu, wisi na balkonie i ma już trzy kfiatki ciekawe ile mi truskawek urośnie
i to na razie tyle z moich upraw
chcialabym jakieś kwiatki i zielska ale mi nie wychodzą, często mamy łikendy wyjazdowe i wtedy zwykle sie ususzą zanim zakwitną, zniechęca mie to

a u nietopsza plantacja pomidorków koktajlowych wszelkiej maści, hoduje je z nasion i aktualnie z tysiącpińcet kubków po jogurtach z sadzonką pomidorka w całym mieszkaniu ma to wszystko wywozić na rodos, znowu będzie jak co rok darmowa przekąska dla tamtejszych panow meneli

Edytowane przez dixi
Czas edycji: 2014-05-07 o 21:40
dixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:47   #3772
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

To brawo myślałam że gdzieś po tajemku wykopalaś
No wiesz co

Cytat:
Właśnie odkryłam piankowe spódnice i sukienki Nie nadążam mentalnie za obecną modą...
Co tam spódnica, buty

Cytat:
Nowa odmiana Włocha do tagów
Nie wiem czy się wciśnie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Macham spod bzu (jak to pachnie ) i spadam po wyniki badań

Ja na balkonie mam iglaki, pietrucha z nasion i koper, lawenda z nasion, ale nie wiem czy coś będzie z niej, rzodkiew, ale też nie wiem co z niej wyszło Z kwiatów to kupię chyba jakieś surfinie czy coś
Chciałabym pomidory, ale nie wiem czy coś wyrośnie, nie wiem jakie zanabyć najlepiej.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
kupiłam w niedziele doniczkę z truskawkami wiszącymi w lidlu, wisi na balkonie i ma już trzy kfiatki ciekawe ile mi truskawek urośnie
i to na razie tyle z moich upraw
O, truskawę też kupiłam, ale już mi lekko dedła
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 22:02   #3773
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Co tam spódnica, buty
Nooo

Maja
, miałaś może przyjemność z nową książką Kossakowskie Takeshi Cień Śmierci (czy jakoś tak)? Tytuł nadęty ale że para-japońskie to mnie zainteresowało ale nie wiem czy warto kupować

Stary 2014-05-07, 22:04   #3774
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Cytat:
Co tam spódnica, buty

O, truskawę też kupiłam, ale już mi lekko dedła
dziś właśnie odkryłam te piankowe wynalazki, kliknęło mi sie na wizażu - oyesu... czego to jeszcze nie wymyślą : ale tak myślę że oddychające to może jest? coś jak softszel

mój krzaczek sie trzymie póki co
Stary 2014-05-07, 22:13   #3775
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ale tak myślę że oddychające to może jest?
Nie zdziwię się jeśli to jest wręcz żywe
Swoją drogą dobry materiał na suknie ślubne. Można wykroić super hiper rozłożystą bezę i reklamować ją jako lekką, oddychającą, nie wymagającą gimbazyliona halek. Do tego może jeszcze daje się przetrzeć szmatą w wypadku chlapnięcia flaczkami, bigosem czy winem.

Stary 2014-05-07, 22:21   #3776
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
jest zdecydowanie martwe i paskudne w dotyku - coś jak świętej pamięci bistor

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 22:28   #3777
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Cytat:
Swoją drogą dobry materiał na suknie ślubne. Można wykroić super hiper rozłożystą bezę i reklamować ją jako lekką, oddychającą, nie wymagającą gimbazyliona halek. Do tego może jeszcze daje się przetrzeć szmatą w wypadku chlapnięcia flaczkami, bigosem czy winem.
1.
2. oraz na bodziaki i kaftany didowe, fartuchy kucharsko - kelnerskie, krawaty.... na wszystko pianka przyszłością krawiectwa lekkiego
Stary 2014-05-07, 23:17   #3778
Murszafka

Wyłączyli mi ciepłą wodę na 2 dni... Fryzjerowi, u którego byłam, też. Wodą z czajnika mi głowę płukał...

A u mnie na tarasie wszystko usycha... Nawet, kiedy w upały chowam do domu. Nie mam balkonu ładnego. Nikt od mojej strony budynku nie ma :-(

Stary 2014-05-08, 05:09   #3779
Murszafka

No, to spektakularna pobudka chyba będzie -już miała być ciepła woda od 4 rano. I wszystko, co jest, to godzina 5 i paskudna perspektywa kąpieli w lodzie...

Stary 2014-05-08, 06:01   #3780
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Na Rodos kupiłam sadzonki pomidorów , ponoć koktailowe rosną jak głupie i wszędzie , więc kupiłam 6 , ciekawe czy urosną
urosnąć urosną, pytanie ile pomidorków z siebie wydadzą moje w doniczkach na balkonie nie miały takich długich gronek jak w opisie, koło 10 pomidorków było zamiast 60-70.
no to w tym roku zamiast 3 krzaczków będę miała więcej i dwie odmiany.

Cytat:

a u nietopsza plantacja pomidorków koktajlowych wszelkiej maści, hoduje je z nasion i aktualnie z tysiącpińcet kubków po jogurtach z sadzonką pomidorka w całym mieszkaniu
właśnie, truskawki! w zeszłym roku chciałam ale jakoś nie wyszło, zastopowałam się na czytaniu o odmianach to może w tym... jak się zbiorę kupić...

ja też pomidory robię z nasion, z tym że dość ograniczone ilości bo nie mam rodos tylko balkon, teraz siedzą w mini szklarence z plastików po rukoli w eko doniczkach z rurek po papierze toaletowym

Cytat:
Chciałabym pomidory, ale nie wiem czy coś wyrośnie, nie wiem jakie zanabyć najlepiej.
jeśli masz słoneczny balkon bez przeciągów to wyrośnie na balkon chyba najlepiej koktajlowe.

Cytat:
No, to spektakularna pobudka chyba będzie -już miała być ciepła woda od 4 rano. I wszystko, co jest, to godzina 5 i paskudna perspektywa kąpieli w lodzie...
brrr, aż mi się zimno zrobiło, mycie w lodzie dobre jest jak są upały ale nie w takie dni jak dziś...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości