|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() śmieję się, że syna to już mam, teraz córeczka i starczy ![]() A w ogóle imię wybrane: Tosia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Raczkowanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
![]() dzanet2108, Mo_onika_ika, Aneta???, DorissiriD gratulacje ![]() tymiina, skoro masz rosyjskie nazwisko, to imiona będą pasowały ![]() Która pierwsza napisała o grze 2048? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Wtajemniczenie
|
Ale sie usmialam czytajac to co te maluchy gadaja
![]() Uwielbiam takie przyklady z zycia wziete hehe ![]()
#1895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
to ja jeszcze trochę napiszę, przed snem, a co
![]() otóż, przez te parę dni co mnie nie bylo pochowaliśmy kota... a na drugi dzień przyszedł jakby nigdy nic do domu! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no. remont powoli do przodu. zaproszenie na 09.08. na ślub kuzyneczki mojej ![]() dostałam skierowanie na glukozę dziś na 75g i dostałam zdjęcie Dziecia, ale jakieś takie z boku chyba, wygląda trochę przerażająco ![]() nawystawiałam ciuchów na vinted a jestem w niecałej połowie ![]() ![]() z wakacji nici, bo nijak mi nie da chodzonego l4 jak już leżące mi ciągnie. ciekawe tylko co jeśli przyjdą a akurat będę u rodziny po ciuszki ![]() i szkoła rodzenia się zaczyna w przyszły czwartek a na kolejną nie wiadomo czy się ludzi uzbiera, więc pójdę chyba na tą. 200zł za 5 spotkań, ostatnie w szpitalu na porodówce, ale chyba będę rodzić gdzie indziej. ale przynajmniej sobie obejrzę sprzęty. tż będzie musiał wziąć 2 albo 3 dni urlopu i nie wiadomo czy będzie ze mną-czy dostanie urlop. no to dobrej nocy ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- aha i zamówiłam wczoraj kuriera i dziś mi nie przyjechał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tym kotem to przeżyliście naprawdę przygodę. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Wtajemniczenie
|
Zgaga moj wrog
![]() ![]() Matko co za historia z tym kotem hehe ![]() ![]() A ja nie zagladalam, bo wzielo nas z mezem na nocne pogaduchy ![]() Potem jeszcze prysznic i znowu nocne rozmowy ![]() A teraz jest juz 2 w nocy i chce mi sie spiunkac ![]() Takze dobranoc dziewuszki i kolorowych snow ![]() ![]()
#1899 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc Kochana
![]() Dobranoc Bezaczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ cierpię na permanentną bezsenność weszłam na kwejka. (katar mnie wykańcza, jest najgorszą dolegliwością w czasie ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ty masz iśc na wesele w sierpniu, ja mam termin 26 wrzesień i tak wyszło z OM i z USG a 27 września jest ślub mojej jedynej siostry, która rok temu świadkowała na moim ślubie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez nie trawię tv... Jak byłam mała to też oglądałam tylko dobranocki, a tak to sie bawiłam cały czas, to w domu, to na dworze... Zaś mój mąż bez tv nie wyobraża sobie życia. Nauczył się zasypiać z TV, zna wszystkie filmy jakie w nim lecą, bajki, no masakra. I uważam, że to wina teściów, bo sam się tak nie nauczył... Uwaga - ja niedawno dowiedziałam się, że mój mąż pił mleko z butelki do 6 roku życia!!! ![]() Wstałam już o 5 ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam ambitne plany: a'la gołąbki w sosie pomidorowym ![]() A co do ZUSU co pisałyście to Platforma Usług Elektronicznych ![]() Ale polecam założenie swojego profilu. Są w nim dane od 1999r. Chciałam zrobić to już wcześniej, jakieś pół roku temu, ale no niestety trzeba profil zautoryzować w jednostce ZUSu a ja pracowałam w godzinach otwarcia ZUSu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
Julcia,wczoraj,podczas ąpieli zauważyła na wannie żel Eclat d'arpege Lanvin i na nim jest takie specyficzne logoi tej firmy,z taką nobliwą panią i Jula mówi:,,oo, Matka Boża"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
u nas w domu to tez nie było nic przerażającego, do momentu aż dziecko przestało zwracać uwagę na wszystko inne. Można było mówić do niego, skakać śpiewać a mały był w świecie bajek i tylko to go obchodziło. Tv od przebudzenia do momentu gdy szedł spać. Za dużo.. Każde dziecko jest inne wiadomo, i inaczej reaguje ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46352894] Oj Latte, jak ja Ci współczuję tej bezsenności, jak Ty dziewczyno żyjesz w ogóle? Spisz w nocy po 2h, w dzień też się udzielasz więc nie wygląda na to, że serwujesz sobie jakieś drzemki, biedaku ![]() Ja tez nie trawię tv... Jak byłam mała to też oglądałam tylko dobranocki, a tak to sie bawiłam cały czas, to w domu, to na dworze... Zaś mój mąż bez tv nie wyobraża sobie życia. Nauczył się zasypiać z TV, zna wszystkie filmy jakie w nim lecą, bajki, no masakra. I uważam, że to wina teściów, bo sam się tak nie nauczył... Uwaga - ja niedawno dowiedziałam się, że mój mąż pił mleko z butelki do 6 roku życia!!! ![]() Wstałam już o 5 ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam ambitne plany: a'la gołąbki w sosie pomidorowym ![]() [/QUOTE] Kochana dziś zero snu. Jak się kładę nos zatyka,.gardło wysycha i kaszel meczy masakra jakaś ![]() Gołąbki czy a'la gołąbki ![]() Trzymam kciuki za nie, chętnie bym wpadła na jednego, dwa, no góra siedem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A'la gołąbki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Twój list super, będzie fajna pamiątka dla Tosi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46352936]Jessu a Ty byłaś u internisty? Rób ten syrop z cebuli, paskudny ale pomaga. No i to siemie lniane na kaszel, ciekawe czy Ewce pomogło...
A'la gołąbki ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() Nie byłam u lekarza ale pytałam się gin co i jak, jeśli się nie poprawi to pójdę, tylko nie wiem co mi da na katar ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
![]() Takie własnie nazywanie albo przekracanie wyrazów jest super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
Zakorzenienie
|
Część Gaduly
![]() ![]() Pogoda nam się poprawiała, świeci słońce wiec po śniadaniu idziemy na Prater. Gratuluję udanych wizyt i kolejnych poznanych maluszkow. Pisałyście o smoczkach. Osobiście używalam bardzo długo i zgryz mam prosty, ale widocznie miałam dużo szcZescia. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Macie już duże dzieciaczki, myślę że nie byłoby tak źle ![]() ![]() Miłego dnia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Rozeznanie
|
No więc
![]() ![]() ![]() Na pierwszym buziaczek synka ![]() A na drugim dwa pośladki i po środku siusiak ![]() ![]() Wg rozmiarów jest idealnie w tym samym dniu co wg OM. Czyli dzisiaj witam w 23 tygodniu ![]() Przez całe usg maluch fikal aż brzuch mi skakał ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na temat klubu nie dodaję nic od siebie, bo pomalutku myślę zbieram u Was punkciki zaufania, a uważam, że wszystko zostało wyjaśnione jasno i przeźroczyście, po co ma to się ciągnąć jak ból po flakach. Chyba już nawet pisałam do Niestabilnej, wyrażając chęć uczestnictwa - tak przyszłościowo.Wiem jednak, że swoje muszę "odstać" w kolejce ![]() Ja raczej też mówię co myślę. Kiedyś teściowa z córką były na zakupach, wróciły i chwalą mi się zakupami i któraś bluzeczka mi nie pod pasowała, ale teściowa zauważyła od razu moja minę. No co, ile ludzi tyle charakterów i gustów, od razu powiedziała: ta widzę, ze ci się nie podoba, ja mówię no nie, ja bym takiej nie założyła. Ona wie, że ja szczera jestem i za to mnie lubi, a po co mam jej w oczy słodzić, a w głowie bić się z myślami, że powiedziałam: tak, śliczna, a tak naprawdę wcale mi się nie podoba. Aliszcze, naprawdę ludzie nie mają uczuć ani chyba serca, skoro mają sumienie wypisywać takie rzeczy! Znajomości na necie czasem bywają zgubne, poznać kogoś naprawdę szczerego i godnego zaufania to wielka sztuka, ale wiem, że czasem się zdarza. nmatryna, widzę mały relaksik był na dobranoc ![]() Mecia, to ci mamusia podbudowała samoocenę, jak oddałaś smoczka, ale ty też widzę nie dałaś się tak do końca oszukać - cwana bestia ![]() aa2, o proszę jakie masz pomysłowe dziecko ![]() aa2, Latte88, kochane są te szkraby i ich pomysły ![]() Latte88 Tosia słodkie imię ![]() Bidulko, wracaj szybko do zdrowia, ja jak kaszlałam to zawsze zgięta w pół , bo brzuch mnie zarywał wtedy mocno jak wyprostowana stałam. Byłam u rodzinnego to mówił, ze tylko gardło mam zaczerwienione, ale jak się czuje co najmniej jakbym miała anginę. Nic mi nie przepisał, to zrobiłam właśnie tez syrop z cebuli, piłam duuuuzo herbaty z miodem, cytryną, sokiem malinowym, no i miałam syrop i tabletki do ssania ten Prenalem. Jakoś się wygrzebałam z tego. tymiina, brawo za dzielne podtrzymywanie nazwiska ![]() bezaczek7 no nieźle z tym kotem wyszło, dobrze, że żyje tylko zbędnie się denerwowałaś. Kociaki ostatnio opanowują nasze forum. Ja kiedyś swoja kotkę w wózku dla lalek woziłam. Miałam taką małą butelkę ze smoczkiem po groszkach jakichś to dziurkę zrobiłam, mleka nalałam i karmiłam. Ojj to były czasy... Odnośnie kuriera to ja ciągle na niego czekam i czekam. Wczoraj, po tygodniu od zakupu, dostałam łaskawie maila, że przesyłka została wysłana. No i dobra, oby doszło, bo zamówiłam na urodzinki dla siostrzeńca Tżta taki dywanik: http://allegro.pl/dywan-uliczki-disn...176582362.html ten pierwszy szary. Mam nadzieję, że będzie równie ładny jak na zdjęciu, dokupię jeszcze jakieś resoraki i będziemy się bawić ![]() golgie, aż sobie wygoooglowałam ten żel ![]() Monika, śliczne fotki i gratuluję wizyty, cieszę się bardzo, że wszytsko w porządku ![]() dzanet2108, wiem kochana, że chciałabyś być na ślubie siostry, ale widzisz, tak ci los plany usnuł i już tego nie zmienisz. Myślę jednak, że jak w pobliskich ślubu dniach urodzisz dzidziulka to i tak to będzie najpiękniejszy prezent dla siostry. Zawsze możesz dać jej zaszczyt bycia chrzestną, to pewnie tez byłby dla niej jakiś prezent, wyróżnienie. Co do tej strony ZUSu to ja dziś tam zajrzę,bo wczoraj mieliśmy trochę zajęcie - walka z gołębiami. Wczoraj był montaż kolców typu antyptak, na wysoko osadzonych belkach pod zadaszonym balkonem. Mam nadzieję, że wreszcie będę mogła korzystać z balkonu jak człowiek, a nie wiecznie zasrane wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam się więc pracowicie, zaraz zmykam na małe zakupy poszukać weny na obiadek, potem porządki. Gratuluję dotychczasowych, udanych wizyt i trzymam kciukasy za dziś wizytujące mamuśki ![]() Ale się napisałam - teraz Wy se poczytajcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do smoczka ja rowniez bardzi dlugo go mialam ale zgryz mam oki, nie jest najlepszy ale ok. U mnie dziś brzydko i pada, wiec zaraz biegne upiec 2 placuszki ![]()
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam z rana ![]() Spac nie mogłam, bo w nocy jak szlam na siusiu to wyrwalam klapę od wc ![]() ![]() A potem wzdecie miałam aż teraz mi ulzylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1913 |
Zadomowienie
|
Jestem... masakra jakas , 4 noc nie przespana , ja się wykończę kaszel jak u nałogowego palacza papierosów pod tytułem "mocne" i chlania "Parkowej" , nic mi nie pomaga
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46352894]Hehe to sobie wymyślił z tą szafą ![]() Jesssuuu ale przygoda z tym kotem ![]() ![]() Ty masz iśc na wesele w sierpniu, ja mam termin 26 wrzesień i tak wyszło z OM i z USG a 27 września jest ślub mojej jedynej siostry, która rok temu świadkowała na moim ślubie ![]() ![]() Oj Latte, jak ja Ci współczuję tej bezsenności, jak Ty dziewczyno żyjesz w ogóle? Spisz w nocy po 2h, w dzień też się udzielasz więc nie wygląda na to, że serwujesz sobie jakieś drzemki, biedaku ![]() Ja tez nie trawię tv... Jak byłam mała to też oglądałam tylko dobranocki, a tak to sie bawiłam cały czas, to w domu, to na dworze... Zaś mój mąż bez tv nie wyobraża sobie życia. Nauczył się zasypiać z TV, zna wszystkie filmy jakie w nim lecą, bajki, no masakra. I uważam, że to wina teściów, bo sam się tak nie nauczył... Uwaga - ja niedawno dowiedziałam się, że mój mąż pił mleko z butelki do 6 roku życia!!! ![]() Wstałam już o 5 ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam ambitne plany: a'la gołąbki w sosie pomidorowym ![]() A co do ZUSU co pisałyście to Platforma Usług Elektronicznych ![]() Ale polecam założenie swojego profilu. Są w nim dane od 1999r. Chciałam zrobić to już wcześniej, jakieś pół roku temu, ale no niestety trzeba profil zautoryzować w jednostce ZUSu a ja pracowałam w godzinach otwarcia ZUSu[/QUOTE] Hehe mój mąż pił do 8 roku życia sporadycznie zbutelki aż go jego do dziś najlepszy przyjaciel nie przyłapał z tekstem "Aaaaa Ty jeszcze z butelki ciągniesz , ale wstyd" no i tż tak się wstyd zrobiło że wnet odrzucił ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46352936]Jessu a Ty byłaś u internisty? Rób ten syrop z cebuli, paskudny ale pomaga. No i to siemie lniane na kaszel, ciekawe czy Ewce pomogło... A'la gołąbki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Twój list super, będzie fajna pamiątka dla Tosi ![]() No i własnie po siemieniu bylo gorzej ... kaszel masakra i do tego jeszcze bardziej mi zasychalo w gardle, ogarnia mnie totalna niemoc , w nocy do 2 walczyłam z kaszlem aż się w kóncu wkurfiłam i rozrobiłam sobie wody utlenionej z woda i wypłukałam te gardło i było trochę leppiej ale dziś znów wszytsko wraca do normy do tego lewą dziurke mam zapchaną ... Stosowałam już , szałwie , rumianek , sól emską , siemie lniane , syrop prenalen , inhalol , sól morską i nic nie lepiej . Dziś przed ginem umówiłam się znów do internisty , niech mi coś dadzą co mi pomoże bo ja w niedziele idę na komunie i mnie szlag trafi jak będe taka zakasłana bo juz pisałam do kumpeli ze nie wiem czy dam rade przyjechac , a ona ze mam przyjechac i zabrać kuzynki siostrzenice jeszcze ... nosz kurfa ...
![]() |
#1914 | |
Zakorzenienie
|
Antananariwa TŻ miałam wykrywane zęby do aparatu- szóstki. Ale nie bolalo mnie i nie musialam brać tabletek, wydaje mi się,z ten lekarz mi od nrazuntam włożył do środka przeciwbolowe. możliwe to?
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anta zdjęcie wstawie jak na lapka wejdę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1916 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oj tam klapa,naprawi się ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
Konto usunięte
|
Hehe Ircha te Twoje posty są the best
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie nie irytuje tak bardzo" poszłem" jak" chcem "albo "niechcem " doprowadza mnie to do szewskiej pasji ...
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.