|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Wykorzystam ten bon. Myślałam że za 50zł więcej kupię. Oczywiście bez sensu kupiłam puder Manhattan mając i tak spore zapasy. do tego wpadły 2 płyny do płukania Vansou, 2 płyny do naczyń, spray do mebli, podpaski 20szt , mydełko odplamiające, 2 mydełka dove i 50zł się rozpuściło. Kurcze na to trzeba pracować cały dzień. No ale zapas chemii na jakiś czas już mam.
Bon to chyba jednak najlepsza wygrana, bo można kupić to co sie chce i co jest w danej chwili potrzebne. |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym miesiacu u mnie pewnie nici z oszczędzania bo lakiery kupiłam w rossmanie i w piątek znowu pójdę, muszę pendrive kupić bo mój sie popsuł
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka praca jest niepewna, nie masz żadnego zabezpieczenia. Jakieś szemrane krętactwo skoro nawet nie chcieli podpisać śmieciowej umowy. Nie masz gwarancji, że za pracę dostaniesz umówione wynagrodzenie. Skoro głód nie zagląda w garnki, trzeba się trochę szanować. Ja powiedziałam sobie, po moich przeżyciach, że nigdy nie będę pracować bez umowy i tyle Znajdziemy jeszcze coś konkretnego i za grubą kasę Pisałaś, że szukasz eleganckich ciuchów. Wybierz się na targowisko- dworzec Świebodzki w niedzielę Oczywiście nowe rzeczy. Trzeba szukać na tych "zagranicznych" stoiskach Tak w głębi. Moja siostra ostatnio dorwała super sukienkę za 20zł i balerinki za 15zł. Jakością wcale nie odbiegają od sieciówkowych.---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4634602 8]Wykorzystam ten bon. Myślałam że za 50zł więcej kupię. Oczywiście bez sensu kupiłam puder Manhattan mając i tak spore zapasy. do tego wpadły 2 płyny do płukania Vansou, 2 płyny do naczyń, spray do mebli, podpaski 20szt , mydełko odplamiające, 2 mydełka dove i 50zł się rozpuściło. Kurcze na to trzeba pracować cały dzień. No ale zapas chemii na jakiś czas już mam. Bon to chyba jednak najlepsza wygrana, bo można kupić to co sie chce i co jest w danej chwili potrzebne.[/QUOTE] Niestety 50zł w sklepie to jest bardzo mało i na niewiele rzeczy starcza Mimo ze nie kupuję jakiś luksusów. Przygnębiające jest to, że na kilka "pierdoł" trzeba pracować cały dzień! Płace nijak się mają do cen w sklepach. To jest chore, że na byle jaką szmatkę trzeba pracować 1,5 dnia!
|
|
#2854 |
|
Wredny kotecek
|
http://zus.pox.pl/zus/auto-sluzbowe-...a-dlugosci.htm
znowu coś w temacie oszczędzania |
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
prywaciarz też potrafi z kasy miejskiej wyciągnąć, spotkałam się z taką syt. u mnie. I to wcale nie mniejsze pieniądze.
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Konto usunięte
|
byłam u fryzjera, zapłaciłam 70zł za ścięcie, a za tydzień idę na farbę. no to pooszczędzane w tym miesiącu
|
|
|
|
#2858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Byłam dziś u fryzjera i za podcięcie zapłaciłam 15 zł. Poszłam do nowej fryzjerki. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Synka planuje ubrać w dżinsy i w koszulę z długim rękawem ( trochę za duża, ale podwinę rękawy). Ma dobrą z krótkim rękawem, ale nie będę tak cienko go ubierać. Przeważnie na sali klima, na podłogę go nie puszczę, więc za dużo ruchu nie będzie mieć. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Na kosmetyki miałam limit 50 zł (czasem przekraczałam). Teraz nie zamawiam z katalogu, kupuję to co potrzebuję, niektóre tańsze kosmetyki, np szampon do włosów (codziennie myję włosy), żel pod prysznic. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Zamówiłam dziś roletę do dziecka pokoju z lepszego materiału, która nie przepuszcza światła. Co miesiąc coś kupuję dla dziecka. Ostatnio wykładzinę kupiłam. Dziecko to duży wydatek, co chwile coś potrzebuje. Ostatnio mało przybiera, to zaoszczędzimy trochę na ubrankach. Dobrze, że w tym roku nie planujemy za bardzo wakacji.
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja swojej też kupuję duużo rzeczzy i bardzo mnie to cieszy
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
15 maja skończy 8 miesięcy. Pożyczyliśmy płotek, mam nadzieję, że to solidne. Adaś ma tak dużo siły, że przesuwa ten płotek.
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz czekam na wypłatę
i prawdopodobnie część z niej pójdzie na wszystko to co nam trzeba ale resztę planuję odłożyć, przyrzekam
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2863 |
|
Konto usunięte
|
ja chcę w tym mcu odłożyć 90 % mojego stypendium.
|
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w tym miesiącu chcę odłożyć na następną ratę kredytu
I na panele, i na łóżko, i na meble kuchenne :<
|
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie podziału wydatków w związku, bo nasz system jest trochę felerny, czasem sprzeczamy się o kasę . Korzystacie ze wspólnego konta, podliczacie rachunki i na koniec miesiąca się rozliczcie, czy dzielicie się wydatkami, np. jedno opłaca rachunki, a drugie kupuje jedzenie? Nie mam pomysłu jak rozwiązać taką kwestię, a nie chcę się sprzeczać o bądź co bądź błahe kwestie.
|
|
|
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2867 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
jak mam jakąś zachciankę, która nie jest niezbędna do życia - typu nowe zasłony do salonu - to wtedy płacę sama. no i jak widzę, że leży jakiś rachunek nie opłacony, to też zapłacę a nie biegnę z tym do tż. nie mamy wspólnego konta, ale ja mam dostęp do jego kart, a on do moich. w sumie nawet nigdy jakoś bardzo o tym nie rozmawialiśmy, jakoś samo się tak ułożyło odkąd mieszkamy razem. |
||
|
|
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybrałam już stolarza
Chciałam zamawiać w brw, ale kuchnia jest malutka, chcemy szafki do samego sufitu i lepiej będzie zamówić u stolarza. W sobotę przyjadą rodzice i pomogą nam układać płytki w kuchni, przyjedzie pan, wymierzy i od razu już będzie robił Więc już za tydzień będę mieć swoją kuchnię.
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
My rachunkami dzielimy się po połowie, a co do zakupów to umówiliśmy się, że będziemy starać się je robić na zmianę, bo pracujemy różnie i nie udaje nam się chodzić razem do sklepu. Ale koniec końców wychodzi tak, że on często zapomina te zakupy zrobić no i wtedy mam do niego pretensje, że znowu ja musiałam kasę wydać.
|
|
|
|
#2871 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaż u nas też jest malutka kuchnia, a BRW się wpasowało idealnie.
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
My na jedzenie robimy skladke-wspolny budzet, jedzeniowe zachcianki i slodycze kupujemy za swoje. TZ placi rachunki, ja dbam o koty,kupuje leki, chemie, duperelki do domu. Wieksze wydatki omawiamy razem i wtedy dogadujemy sie, kto ile placi itd. Obydwoje jestesmy zadowoleni z takiego ukladu. Nie mamy i nie chcemy (poki co) miec wspolnego konta, bo nie mamy takiej potrzeby.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2873 | |
|
Konto usunięte
|
witam
zaczęłam podczytywać Wasz wątek, jestem dopiero przy 25 stronie ale bardzo mi się podoba co piszecie i chętnie też się poudzielam Cytat:
u nas wygląda to tak: co miesiąc podliczam ile potrzebujemy pieniędzy w danym miesiącu (wynajem mieszkania, rachunki: kablówka i internet co miesiąc, woda i prąd co dwa; jedzenie 800zł, budżet na nasze 2 koty 200zł) kwotę tą dzielimy na pół i składamy się po równo u nas taki system się sprawdza bo zarabiamy z Tż podobnie, myślę że gdyby któreś z nas zarabiało znacząco więcej to inaczej dzielilbyśmy się wydatkami czyli teraz jest tak, że z naszych wypłat oddajemy określoną kwotę na wspólne życie a to co nam zostaje mamy na swoje wydatki i rozporządzamy tym wedle własnego uznania |
|
|
|
|
#2874 |
|
❤ bee happy ❤
|
My płacimy za mieszkanie + rachunki po połowie.
Za zakupy płacimy na zmianę, raz ja , raz on ![]() Nad wspólnym kontem pomyślimy pewnie dopiero po ślubie, albo wtedy gdy obydwoje będziemy mieli stałą pracę.
|
|
#2875 |
|
Wredny kotecek
|
Ja od tego miesiąca prawdopodobnie zaczynam pracę (właśnie trochę mnie to wkurza bo czekam na skierowanie na badania lekarskie, myślałam że już w tym tyg to załatwię, pytałam baby z kadr kiedy się po nie zgłosić to usłyszałam "mam pani numer to zadzwonię" i tak dzwoni już od poniedziałku
)Póki co tylko Tż zarabia, po wypłacie opłaca co trzeba a reszta trafia do mnie bo ja głównie zajmuję się zakupami :P Nie widzę sensu dzielenia się wydatkami bo pula jest jedna i potrzeby przecież też wspólne. |
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
ja zarzadzam w domu calym.budzetem
wszyscy szczeliswy tz bo nie rozwala kasy ja bo rozwalam kase ![]() Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2877 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2879 |
|
Konto usunięte
|
Ja od paru lat zarządzam domowymi finansami, które są bardzo skromne, ale nie z tz tylko z rodzicami. Przynajmniej mam wprawe na przyszlosc, jak żyć za glodowe pensje. Skandaliczne są stawki, za które moi rodzice ciężko pracują.
Wysłane z mojego ARIES_785 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2880 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tż zarabia znacznie wiecej niz ja, wiec umowilismy sie na stala kwote miesiecznie, ktora jestem w stanie mu dac na mieszkanie i on ogarnia rachunki. Zakupy robimy na zmiane, choc te duze oplaca tż. Ja z kolei wiecej udzielam sie w domu, przy gotowaniu, sprzataniu. Taki układ nam odpowiada, nigdy nie kłócimy się o kasę
![]() Wysłane z mojego Ajfona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Taka praca jest niepewna, nie masz żadnego zabezpieczenia. Jakieś szemrane krętactwo skoro nawet nie chcieli podpisać śmieciowej umowy. Nie masz gwarancji, że za pracę dostaniesz umówione wynagrodzenie. Skoro głód nie zagląda w garnki, trzeba się trochę szanować. Ja powiedziałam sobie, po moich przeżyciach, że nigdy nie będę pracować bez umowy i tyle
Znajdziemy jeszcze coś konkretnego i za grubą kasę
Tak w głębi. Moja siostra ostatnio dorwała super sukienkę za 20zł i balerinki za 15zł. Jakością wcale nie odbiegają od sieciówkowych.
Mimo ze nie kupuję jakiś luksusów. Przygnębiające jest to, że na kilka "pierdoł" trzeba pracować cały dzień! Płace nijak się mają do cen w sklepach. To jest chore, że na byle jaką szmatkę trzeba pracować 1,5 dnia!
06.09.2014 
Wcześniej używałam Loreal mega volume collagene (ok40zł) i wysychał po 3-4 tygodniach

ale resztę planuję odłożyć, przyrzekam 

[/RIGHT]