Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 13:10   #871
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

W ogóle zapomniałam się pochwalić że dostałam laktator i te nakładki na sutki Zaś szwagierka mnie obdarowała tylko muszę sobie laktator po swojemu umyć i wyparzyć. Ona to zrobiła przed schowaniem ale i tak muszę to po swojemu zrobić. W razie czego później jeden wydatek mniej no chyba że będzie potrzeba a ten się nie będzie sprawdzać

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:10   #872
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Wstawiłam pranie i padłam. Jejku nie wiem co się dziś ze mną dzieje.
Ja z tej paniki że to już tak blisko codziennie robię masę rzeczy. Z jednej strony dostałam powera i motywacji, z drugiej męczę się wszystkim jak babcia, ale nic, robię dalej ;/

Dziś poprasowałam pieluszki, jeszcze pościele i kocyki ale to już zostawię na jutro. Jeszcze muszę dziś kołderkę nieszczęsną w końcu zmniejszyć.
Stary 2014-05-07, 13:10   #873
Kakusia
Zakorzenienie

Mala_Czarno_Biala ale teraz sporo twardych gondoli ma opcję złożenia na płasko a jednak są stabilniejsze i wg mnie bezpieczniejsze
Ja z pośpiechu nie przebrałam sobie koszuli do porodu i rodziłam w koszuli nocnej i po wypraniu była jak nowa także nie wyrzuciłam jej, aczkolwiek gdzieś podświadomie nie chciałabym drugi raz w niej rodzić
Sylwia mam podobne obserwacje co do mężczyzn a kobiet w ciąży
Patrz jak o Ciebie zadbali na sylwestra

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-05-07 o 13:14
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:10   #874
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość

Ja przyznaję że dałam ciała z koszulami, bo kupiłam z krótkim rękawkiem, ale one są dość dopasowane w ramionach i pewnie będę się pocić, a kolory jasne i będę chodzić z mokrymi plamami Teraz kupiłabym na ramiączkach, zwłaszcza że na porodówkach ponoć zawsze jest mega gorąco...
Hm, ja na razie kupilam dwie wlasnie z krotkim rekawkiem. Tak samo mialam przy pierwszym porodzie, bylo cieplo ale powiem Ci ze nie pocilam sie.. Ramiaczka moze dobre do samego spania ale jednak w dzien wole rekawek.

Cytat:
Ja wezmę dwie bo tylko tyle mam, plus jedną do porodu którą jak sądzę, wyrzucę później... Zakładam że na te 3-4 dni wystarczy[/COLOR]
Z tymi porodowymi ze one ida do wyrzucenia to bym nie przesadzała. Ja co prawda mialam cc wiec mnie ubrali w szpitalny zielony kaftanik ale bylam przy porodzie kolezanki, i nic tam sie z ta koszulka nie stalo. Miala i tak podwinieta, a od pasa przerzucona przescieradlem, takze luzik nawet plamki nie bylo.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:11   #875
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie ostatnio trafiły się dwa przepowiadacze i z bólem miesiączkowym nie miały NIC wspólnego, od razu wiedziałam że to to Aż z wrażenia usiadłam i gapiłam się przed siebie, naprawdę uwierzyć nie mogłam, że to jest przepowiadający... Bo jak to jest TYLKO przepowiadający, to jak zaczną się te porządne, pomrzemy marnie...
Damy radę Kto jak nie my!
Stary 2014-05-07, 13:14   #876
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No ja się poddałam, sama też różnie myślałam o takich matkach ale już teraz się tym nie przejmuje, mało co mogę zjeść, a akurat hamburgery mi zawsze przyjmie, to jest straszne ale niestety. Ale po porodzie sama sobie już narzucam zakaz na takie potrawy
Mi dopóki nie miałam cukrzycy ciążowej kilka razy (3-4) zdarzyło się coś wsunąć w MCdonaldzie. Ale jak mi tata naopowiadał na temat pochodzenia ich mięsa stwierdziłam że już nic tam nie zjem. A do tego cukrzyca skutecznie mnie od tego jedzenia odciąga.

Ale zawsze jak widziałam otyłe osoby i dzieci jak jedzą powiększone zestawy miałam straszne zdanie o nich.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-05-07 o 13:16
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:16   #877
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
tak czytam i stwierdzam, że Twoja opinia jest dla mnie właśnie taka skrajna Pampersy od 3 to masz na myśli Active Baby? My na zielonych Pampersach jechaliśmy od "2" do "5" (już na noc) i ani razu kupa tyłem nie wyleciała nie spotkałam się też, żeby którykolwiek pampek był z tyłu krótszy co np. często zdarzało się przy Bella Happy "1"

jako mama dziewczynki również byłam bardzo zadowolona
Tak Active Baby
uwierz, że nie byłoby Ci do śmiechu jakbyś musiała po każdej kupie przebierać dziecko
Zresztą nie jestem odosobnionym przypadkiem i spotkałam się z podobnymi opiniami. Nie mierzyłam długości centymetrem, ale z jakiegoś powodu z żadnymi pieluchami nie miałam takich przebojów jak z tymi. Choć rózne rozmiary to też często różna jakość. Czasem coś tam się przydarzyło, ale zdarza się. Inne to raczej kwestia chłonności, sztywności i albo nam pasowały albo nie itp. A z tymi raz byłam zadowolona a innym razem beznadzieja.
Ale dlatego piszę, że są skrajne opinie, bo wiem że są osoby, które są zadowolone i dlatego trzeba sobie samemu sprawdzić. Cały czas to podkreślam. Nie napisałam, ze tylko u chłopców się sprawdzają, tylko, że słyszałam, że częściej mamy chłopców są zadowolone.Jeśli u Ciebie się sprawdziły to super.

---

zophiee -cieszę się, że wszystko w porządku i dzięki za info
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:33   #878
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzień dobry!
Kończę 34 tydzień i z tego tytułu dopadła mnie wczoraj pierwszy raz zgaga Ale co najważniejsze zakupiłam wczoraj 3 komplety klamerek i odplamiacz i rozpoczynam dzisiaj akcję PRANIE
Hah powodzenia, ja mam dwie pierwsze partie za sobą i teraz czeka mnie prasowanie... Tylko nie mam motywacji, bo nie mam jeszcze szafy, wolałabym odkladac od razu tam gdzie trzeba.
I w ogole jest w kropce. wydaje mi sie, ze mam tych ciuszkow sporo a jak tak szykowalam do prania i przegladałam, to zaczelam sie martwic, ze moze za mało? Wiele osob mowi nam bysmy nie przesadzali z iloscia tych malych, bo nie ma sensu, no ale... zerowe doswiadczenie.
Poza tym ciekawa jestem czy chcoiaz raz ubiore to piekne sukieniunie w rozmiarze 0-3, czy w ogole bedzie okazja. Bo poza tym, ze to piękne to czy wygodne dla dziecka? Raczej nie..

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Sylvunia my zamawialiśmy w sklepie stacjonarnym bo wyszło nam taniej niż z allegro tzn negocjacje Ale producencka strona to ta http://camarelo.pl/

Necro dzięki w rzeczywistości jest bardziej zielony, tzn taki żywszy.

Aldrin my od początku chcieliśmy zielony bo oboje bardzo lubimy ten kolor. I jest uniwersalny dla chłopca i dziewczynki. Ja za to zauważyłam że jednak większość wózków jest granatowa, czarna, szara. Nie wiem, ale jakoś nie przejmuje się tym, ma mi się podobać a nie być modny.
Własnie tak patrze na wasze wozeczki i w wiekszosci macie takie zywe kolorki. A ja własnie cały czas chciałam jakis ciemny,stonowany.. nie wiem, nie moglam sie zdecydowac na zaden jasny, zywy kolorek.

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Aaa to fajnie Wam sie udalo. My tez moglismy kupic to co na sklepie ale akurat kolory byly totalnie nie moje..

Dziewczyny podnioslyscie mi nieco tetno tymi kącikami, wyprawkami do szpitala itd - wlasnie zamawiam koszule do karmienia
Nie było tego koloru w sklepie, ale zapytalam pana jaki jest czas oczekiwania na ten blue marine i powiedział, ze 6 tyg. I nagle mysli, myśli "chwila, chwila, my go chyba zamowilismy na sklep" i poszedł zobaczyc w kompie zamowienie i okazało sie, ze ma dojechac za 2-3 dni. Jak dojechał to od razu go zgarnelismy, zaliczkowałam, by nawet nie wystawiali. Nie przezywałam mocno z kolorem. Głownie chodziło mi o funkcje i jakość. Z kolorem to tylko kwestia gustu. Nam podoba się bardzo i taka mielismy wizje, by byl mega prosty i stylowy a moja tesciowa nie moze przezyc.. jak moglismy kupic ciemny wozek? Ona się bedzie wstydzila wyjsc z nim na spacer, co ludzie powiedzą i w ogole jakies takie historie z kosmosu hahaha

A co do tętna do podniosłaś mi Tortem Leosia.. Kliknełam na bloga a tam takie rzeczy, piękne urodziny.. Ten tor to z kwestii smaku tylko obłozony tą zabarioną, elastyczną masą cukrową, tak?
Babeczki tez z tą masą?
Nawet nie wiedziałam, ze są takie barwniki itd (taki ze mnie cukiernik) heheh
Przypomnialo mi sie moje dziecinstwo. Wspolne robienie makaronu, gofrow ehh... czy mozna dać dziecku coś wiecej niz miłosć i czas na takie rodzinne imprezki? Super!

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
:LOVE:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cudak <3

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile koszul do karmienia bedziecie brać do szpitala? Bo wzięłam się za torbe i nie wiem ile ich spakować
Zophie, super, że z Maluszkiem wszystko okej! Cieszę się bardzo!!
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Ja mam 3 koszule do karmienia + jedną taka do porodu (nie wiem czy trzeba czy dadzą jakąs szpitalną, ale mam taka rozpinana od gory do dołu, wiec jak urodzę to wystarczy rozpiac i mam cały brzuszek i klatke odkrytą by tulić Ewunie

A tu dla tych które jeszcze nie widziały nasz wózek, którego nie może przeżyc moja teściowa hahaha

Kacik maluszka nieco później łozeczko czeka na złozenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gondolka.jpg (36,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacerowkaaaa.jpg (33,8 KB, 19 załadowań)
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:37   #879
pater86
Zadomowienie

Cytat:
No to pewnie też wezmę 3. A do porodu to bierzcie jakiś wiekszy t-shirt?
Ja też nie mam pojęcia co mam wziąć do porodu... Też myślałam o zwykłej, większej koszulce męża, ale u mnie jak i u Was w szpitalach po porodzie naturalnym od razu dzidziusia kładą na piesi mamy, następuje już pierwsze karmienie itd, więc fajnie by było mieć taką rozpinaną tą koszulę albo przynajmniej na szelkach. żeby można było łatwo cyce wyciągnąć... Ja na razie do porodu przewidzianą mam taką piżamkę za 15 zł z pepco na szeleczkach, chyba że wpadnę na lepszy pomysł najbardziej żałuję, że w szpitalu nie dają
zophiee super, że wszystko dobrze kluseczka Ci się chyba szykuje
Stary 2014-05-07, 13:51   #880
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A z tymi raz byłam zadowolona a innym razem beznadzieja.
może jakieś wadliwe partie wychodziły? no w każdym razie to prawda, że każdemu co innego może podpasować
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Poza tym ciekawa jestem czy chcoiaz raz ubiore to piekne sukieniunie w rozmiarze 0-3, czy w ogole bedzie okazja. Bo poza tym, ze to piękne to czy wygodne dla dziecka? Raczej nie..
wiesz, to zależy z jakiego materiału są wykonane te sukienki bo ja bawełniane, albo lniane, cieniutkie, miękkie - używałam nawet na co dzień w upale bo w nich najmniej się pociła, były przewiewne
ale jak masz jakieś koroneczki-dupeczki zapięcia na plecach, sztywny materiał, albo jakieś haleczki - no to takie rzeczy tylko na imprezę jak już w ogóle

Nasza Córunia

Stary 2014-05-07, 13:54   #881
sylvuniaa84
Zadomowienie

Prowansja88 ładniutki... dla czego teściowa nie może go przezyc?

Ja oglądam wózki od rana i powiem Wam że chyba zostanę przy bebetto passcal bo kurcze 3w1 kazdy jeden cene ma sporą nie kupie taniej jak 1500-1600 zł to chyba nie ma co szukać i kombinować tylko brać ten co od razu wpadł mi w oko w sklepie..
z tym że tu on kosztuje 1800 zł...no ale widzę co mi pakuje w sklepie,pokaze jak montować itp... a w ciemno z neta mam obawy,niby widzialam w sklepie wózek ale sama nie wiem..
jakośtakie rzeczy wolę w stacjonarnym kupować,mimo że przeplaca sie
Stary 2014-05-07, 13:55   #882
Bogini Bastet
Zadomowienie

Witam ponownie

ale naprodukowałyście stron wszystko nadrobiłam, chciałam zacytować co nieco, ale wizaż chyba nie wyrobił i mnie wywaliło

Zopiee super z Borysem fantastycznie, że zmienił położenie w którym jesteś tygodniu, bo waga...hmm...imponująca

Dziewczynom gratuluje nowych tc i zakupów

Chocolate uwielbiam zdjęcia 3d Będziesz miała super pamiątkę

wróciłam z SR, po zajęciach skoczyłyśmy z dziewczynami na kawę do najbliższej galerii i znowu jestem o 300 zł biedniejsza
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:55   #883
zophiee
Zakorzenienie

Koszule do porodu biorę 3 sztuki- 1 na ramiączkach, 2 z krótkim rękawkiem, do tego leginsy i koszulki do chodzenia, ale nie wiem czy w szpitalu obowiązuje tryb koszulowy, czy można się ubrać normalnie- dopytam dziś położną
pater86 oj tak, jest troszkę powyżej 50 centyla, jak patrzę na siatke centylową
karolkya ja mam i jedno i drugie, tzn- w ciągu dnia mam często bóle jak na miesiączkę- z czego w porównaniu do moich miesiączek to są lekkie- ja przy miesiączkach nieraz nie mogłam wytrzymać!
A moje przepowiadacze, bo chyba tak je można interpretować czuję jak napięcie z jednoczesnym twardnieniem brzucha, takie schodzące z góry do dołu- trzyma z 15 sek i odchodzi. Od kilku dni co jakiś czas ten skurcz jest bolesny- ale też bez przesady.
Pamiętajcie, że trzeba oddychać przeponą w czasie takiego skurczu

Co do pieluszek Myślę, że każda z nas, w porozumieniu z dzieciaczkami wybierze te właściwe dla Nas, na razie teoretycznie można tylko rozważać, które będą lepsze.
Mala_Czarno_Biala Też mnie ta waga przeraża! No zobaczymy jak się urodzi
Ja byłam raz w McD, i to na drivie- też mi jakoś było głupio tam wparadować z brzuchem, hihihi
Uwielbiam wieśmaka, i lody ale na razie nie ma mowy! Stawiam na łososia z awokado
Monica80 Tak, kamień z serca, zwłaszcza, że główka jest w dół

Lecę na kolejną wizytę. Zobaczymy jak tam wyniki no i jak podwozie
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:56   #884
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej Dostałam dziś wypłatę, więc od razu złożyłam zamówienie w Gemini Ale żeby nie było aż tak pięknie, to mąż, choć w pracy, zdążył mnie już wkurzyć Napisałam mu, że dostałam tą wypłatę i że dzisiaj w takim razie niech sobie nic nie planuje, bo umawialiśmy się, że pojedziemy po komodę, i do OBIego.... Dobrze o tym wiedział, bo trułam mu o tym już od dawna. To on nagle, że jego nogi bolą. Nosz kur... A wczoraj jak po raz kolejny pojechał grać w piłkę, to go nogi nie bolały Ja z nim oszaleję, ten człowiek w tej kwestii doprowadza mnie do szału. Ja się tylko ciągle denerwuję, chce mieć wszystko przygotowane i móc spokojnie czekać na małego, a tż ciągle ma problem z zakupieniem podstawowych rzeczy i opóźnia wszystko Nie wiem czemu to robi, chce mnie specjalnie zdenerwować, czy po prostu to jego lenistwo. Nie rozumiem go, naprawdę...

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam po dłuuugim weekendzie!

Tak w "skrócie" co tam się u nas działo w minionym tygodniu:

Tydzień temu w środę pojechałam z synem do chirurga dziecięcego z tą jego stulejką. Doktor mu to na żywca odkleił, Młody się przestraszył, popłakał, ja jak na to patrzyłam to jeszcze bardziej się zestresowałam... Eh... Do tego w domu miał taki uraz, że nie dał się tam dotknąć i po kilku dniach nieudanych prób już miałam wizję, że znowu mu to zarośnie i się skończy jakimś zabiegiem. No ale od wczoraj już jest git, sam sobie ściąga i znacznie mi ulżyło.

Tak więc mamy spodziewające się synów pamiętajcie o odciąganiu napletka czy jak tam to się zwie bo my to zaniedbaliśmy i potem był problem. Nawet nie tyle, że zaniedbaliśmy, co po prostu nikt nas nigdy w tym temacie nie uświadamiał, nie instruował i samo zarosło, a potem dzieciak cierpi niepotrzebnie
hmm, a od kiedy trzeba to odciągać i do kiedy najpóźniej to trzeba zrobić ??

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tc jeszcze równe dwa tygodnie i szpital a ja zupełnie nie zdaję sobie z tego sprawy, chociaż tyle, że torba spakowana do szpitala

Cytat:
witam sie w 34 tc
musze sie Wam pochwalic ze na ta okolicznosc dostalam Boryska buzke hihi niestety Oli jest odwrocony buzka do mojego kregoslupa wiec jego nie udalo sie zlapac aleee pokazuje Boryska

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej
Ja już po USG
Wszystko w porządku, ilość wód, lożysko, narządy wewnętrzne
To nie koniec dobrych info! Borys jest główką w dół:jup i:

Waży 3050 Masakra! Ponoć teraz w każdym tygodniu przybiera około 250 gr, więc malutki nie będzie
Główka jest nisko, co też może oznaczać szybszy poród
Na 14.30 wizyta u mojej dr prowadzącej- zobaczymy jak tam podwozie się trzyma. Dziś miałam tylko 3 skurcze, więc może szyjka jeszcze trzyma
super mówiłam, że się przekręci

Cytat:
Dziewczyny ile koszul do karmienia bedziecie brać do szpitala? Bo wzięłam się za torbe i nie wiem ile ich spakować
ja biorę dwie, plus trzecia do porodu (moja stara koszula nadająca się do wyrzucenia)
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:06   #885
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam pojęcia co mam wziąć do porodu... Też myślałam o zwykłej, większej koszulce męża, ale u mnie jak i u Was w szpitalach po porodzie naturalnym od razu dzidziusia kładą na piesi mamy, następuje już pierwsze karmienie itd, więc fajnie by było mieć taką rozpinaną tą koszulę albo przynajmniej na szelkach. żeby można było łatwo cyce wyciągnąć... Ja na razie do porodu przewidzianą mam taką piżamkę za 15 zł z pepco na szeleczkach, chyba że wpadnę na lepszy pomysł najbardziej żałuję, że w szpitalu nie dają
mi mama kupiła w lumpku z rozcięciami (na zatrzaski) na piersiach brzydka jak nie wiem co, ale od razu ją wyrzucę po porodzie w szpitalu podobno dają, ale jakieś fartuchowate zakrywające tylko od pasa w górę i położna mówiła, że pod tym względem lepiej mieć swoją, bo przemaszerowanie w czymś takim przez pół korytarza jest dość krępujące

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Padam na pyszczek a muszę jeszcze trochę w chacie ogarnąć, bo o 17:00 znowu do lekarza dziś mam super niskie ciśnienie 90/60 kawa pomogła tylko na chwilę

Berenika bierz chłopa za fraki i olej te jego bolące noginie denerwuj się, bo szkoda Twoich nerwów. obiecał to niech dotrzymuje teraz słowa
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:08   #886
zophiee
Zakorzenienie

Bogini Bastet dokładnie 36+3 według daty ostatniej miesiączki
Ale jak już kiedyś pisałam, miałam krótkie cykle 23-24 dni, więc owu była zaraz po miesiączce, co za tym idzie Borys może być nawet o tydzień starszy...
Termin porodu z pomiarów wychodzi na 25.05. A kiedy się Borys zdecyduje to się okaże

Berenika_26 Super, że zamówienie poszło, za kilka dni powinnaś już mieć wszystko u siebie
Mam nadzieję, że jednak TŻ, zrozumie, że to dla Ciebie ważne, i uda się wybrać do sklepów i kupić wszysko co potrzebne

Ja sobie leżę od godzinki na lewym boczku i mam lekkie skurcze co jakieś 15-12 minut, nie są regularne...
Chyba po prostu stresuje się przed wizytą, i tym jak tam moja szyjka sie trzyma

Dobrego popołudnia
Stary 2014-05-07, 14:13   #887
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Własnie tak patrze na wasze wozeczki i w wiekszosci macie takie zywe kolorki. A ja własnie cały czas chciałam jakis ciemny,stonowany.. nie wiem, nie moglam sie zdecydowac na zaden jasny, zywy kolorek.

Nie było tego koloru w sklepie, ale zapytalam pana jaki jest czas oczekiwania na ten blue marine i powiedział, ze 6 tyg. I nagle mysli, myśli "chwila, chwila, my go chyba zamowilismy na sklep" i poszedł zobaczyc w kompie zamowienie i okazało sie, ze ma dojechac za 2-3 dni. Jak dojechał to od razu go zgarnelismy, zaliczkowałam, by nawet nie wystawiali. Nie przezywałam mocno z kolorem. Głownie chodziło mi o funkcje i jakość. Z kolorem to tylko kwestia gustu. Nam podoba się bardzo i taka mielismy wizje, by byl mega prosty i stylowy a moja tesciowa nie moze przezyc.. jak moglismy kupic ciemny wozek? Ona się bedzie wstydzila wyjsc z nim na spacer, co ludzie powiedzą i w ogole jakies takie historie z kosmosu hahaha

A tu dla tych które jeszcze nie widziały nasz wózek, którego nie może przeżyc moja teściowa hahaha
Ładny wózeczek. Mi tam też podobają się granatowe. A teściową się nie przejmuj, to wasz wózek a na spacerki będzie biegać i wózek jej w tm nie przeszkodzi, tak tylko gada....
A propos kolorków to dla mnei śliczne są też taki biało granatowe, ale rozsądek wygrywa bo coś mi się wydaje że to jasne to wiecznie brudne by były.
Stary 2014-05-07, 14:34   #888
sylvuniaa84
Zadomowienie

Prowansja jak tylko o kolor teściowej chodzi to ma pecha...myslalam ze ogólnie jej sie nie podoba.Wam ma sie podobać i byc funkcjonalny.A jak teściowa chce niech na swoje spacery kupi inny kolor :p

Stary 2014-05-07, 14:36   #889
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
może jakieś wadliwe partie wychodziły? no w każdym razie to prawda, że każdemu co innego może podpasować
Nie mam pojecia. Ale wiem ze z Dadami tak bylo. W pewnym okresie niektore dziewczyny narzekaly ze smierdza. Mi sie nigdy taka paczka nie trafila.

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość

wróciłam z SR, po zajęciach skoczyłyśmy z dziewczynami na kawę do najbliższej galerii i znowu jestem o 300 zł biedniejsza
Droga ta kawa

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
mi mama kupiła w lumpku z rozcięciami (na zatrzaski) na piersiach brzydka jak nie wiem co, ale od razu ją wyrzucę po porodzie w szpitalu podobno dają, ale jakieś fartuchowate zakrywające tylko od pasa w górę i położna mówiła, że pod tym względem lepiej mieć swoją, bo przemaszerowanie w czymś takim przez pół korytarza jest dość krępujące
U mnie dlugosc byla przyzwoita, ale pewnie zalezy to od szpitala

----

Ja na sam porod biore szpitalna. Ze soba biore ze 3sztuki. Poprzednio przez caly pobyt korzystalam ze szpitalnych a teraz zobacze.

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Ładny wózeczek. Mi tam też podobają się granatowe. A teściową się nie przejmuj, to wasz wózek a na spacerki będzie biegać i wózek jej w tm nie przeszkodzi, tak tylko gada....
A propos kolorków to dla mnei śliczne są też taki biało granatowe, ale rozsądek wygrywa bo coś mi się wydaje że to jasne to wiecznie brudne by były.
Podobno niektore firmy impregnuja czyms kolory ze sie tak nie brudza ale to chyba raczej dotyczy takich wozkow z wyzszej polki.
Stary 2014-05-07, 14:55   #890
Monica80
Raczkowanie

Cytat:

............. a moja tesciowa nie moze przezyc.. jak moglismy kupic ciemny wozek? Ona się bedzie wstydzila wyjsc z nim na spacer, co ludzie powiedzą i w ogole jakies takie historie z kosmosu hahaha
Oj jak slyusze o tesciowych co to im nic nie pasuje to mi sie flaki wywracaja.. Mojej tez nigdy nic nie pasowało :P
Bardzo ladny masz kolor, granatowy, praktyczny, ja nie wiem do czego sie tu mozna przyczepic.

Cytat:
A co do tętna do podniosłaś mi Tortem Leosia.. Kliknełam na bloga a tam takie rzeczy, piękne urodziny.. Ten tor to z kwestii smaku tylko obłozony tą zabarioną, elastyczną masą cukrową, tak?
Babeczki tez z tą masą?
Nawet nie wiedziałam, ze są takie barwniki itd (taki ze mnie cukiernik) heheh
Przypomnialo mi sie moje dziecinstwo. Wspolne robienie makaronu, gofrow ehh... czy mozna dać dziecku coś wiecej niz miłosć i czas na takie rodzinne imprezki? Super!

Hihi, no troche sie z małżem nameczylismy nie powiem... A ja to juz w ogole sily nie mialam, ale czego sie nei robi dla swojego pierworodnego

Tak tort w srodku normalny , oblozony masa cukrową (babeczki tez oblozone ta masa). Zawsze robilam marcepanowa - ona jest przynajmniej pyszna, ale niestety nie barwi sie tak dobrze jak cukrowa (albo ja nie umiem) , bo ona z natury jest zoltawa. Dlatego tym razem byla cukrowa, ktorej my dorosli po prostu nie jedlismy, ale dzieciaki wcinaly Na drugi dzien Leo mial zielona kupe

Barwniki kupilam w necie, w sklepach jest maly wybor.

Berenika niektorzy faceci tacy po prostu są, i obstawiam ze po porodzie bedzie jeszcze gorzej. Np wroci z pracy i powie Ci ze potrzebuje chwili dla siebie , bo caly dzien pracowal (a ty SIEDZIALAS w domu). I to nic ,ze caly twoj dzien to tylko opieka nad dzieckiem, lulanie, przewijanie, pranie gotowanie itd itd, i od tego tez swira mozna w koncu dostac. Dla takich facetow to SIEDZENIE w domu. Ja mojego pare razy a bym zatlukla za takie myslenie, ale co zrobic.. Mam wrazenie ze to dotyczy glownie jedynakow (mi sie taki trafil). I tez nie raz tak bylo ze sie umawialismy a to na zakupy a to na wyjscie z dzieckiem, a potem on albo zasypial na kanapie, albo sie spoznial, albo mu sie zwyczajnie nie chcialo... No i co zrobić, ubić?

Leoś
Natasha
Stary 2014-05-07, 15:06   #891
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
witam sie w 34 tc
musze sie Wam pochwalic ze na ta okolicznosc dostalam Boryska buzke hihi niestety Oli jest odwrocony buzka do mojego kregoslupa wiec jego nie udalo sie zlapac aleee pokazuje Boryska

brawa za tydzień i super zdjęcie Boryska

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziś od 6 na nogach. Jakoś spać nie mogłam. Mąż wstawał do pracy to i ja się podniosłam. Śniadanko i później jeszcze sobie chwile poleżałam z nudów.

Teściówka była wczoraj u szwagra i podobno będą rozkręcać łóżeczko Czyli w tym co mam u mamy nie musiałabym dorabiać szuflady.
Jedynie chyba wymienimy materac. Nie jest osikany nic a nic bo szwagierka pilnowała tego no ale po 2 dzieci na pewno trochę odkształcony.
Nawet nie wiem w jakich cenach są takie materace

No i swoją najmłodszą oduczają od wózka. Nauczyła się w nim zasypiać a w lipcu 2 lata już skończy. Ostatnio sama zaczęła do niego wchodzić i stawać na nogi więc zrobiło się to z lekka niebezpieczne. No i ten wózek też nam dają. Będzie jako rezerwowy bo my sobie kupiliśmy bo ten ich po 2 dzieci to wyeksploatowany i jak małą w nim na boki bujali to tak skrzypiał że No i ciężki strasznie jest. No ale w razie w będzie rezerwowy. Czy nawet u moich rodziców tak samo jak to drugie łóżeczko

Milenka od rana kopie i rozpycha się niesamowicie no a wczoraj wieczorem zachciało jej się moim pęcherzem bawić w związku z czym w pół godziny chyba z 5 wizyt w toalecie zaliczonych.
No i coś mi się wydaje że mi się hemeroid zrobił
W ogóle jak tak sobie dziś rano leżałam to sobie pomyślałam że w sumie tak kilka dni przed porodem 2-3 to mogłabym nawet być w szpitalu. Ojjj jak bym od teściów odpoczęła. Dla mnie pobyt tam to byłby raj jakiś chyba bez nich w sąsiednim pokoju
no to najdroższe zakupy macie z głowy, fajnie tak dostać od znajomych czy rodzinki
ja mam dzisiaj dzień lenia i już nawet drzemkę zaliczyłam ale też wstałam o 6 bo dłużej nie potrafie wyleżeć w łóżku

Cytat:
Super wózki macie
Ja na pewno będę używać adapterów żeby zapiąć fotelik do stelaża wózka, wydaje mi się to bardzo wygodne
Dziewczyny już mam dość leżenia, tak się boję, co mi lekarz dziś powie, że chyba oszaleje do 15... A jeszcze muszę jechać sama, mąż wziął auto więc żeby nie pchać się MPK muszę jechać taksówką. Jeśli lekarz mnie położy w szpitalu na te 3 tygodnie, które muszę jeszcze wytrzymać to się załamię chyba... Nie wiem jak można leżeć całą ciąże Mnie już po tygodniu wszystko boli bardziej niż jakbym chodziła, jakieś ciśnienie mam dziwne, a o tym, że się nudzę to nie wspomnę nawet...
A dziś ma przyjechać moje łóżeczko, bo właśnie kurier dzwonił Na pewno je dziś złożymy, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, żeby z reklamacją nie było problemu
nie martw się ja na początku dostawałam kur.... jak miałam leżeć teraz trochę mi ta depresja przeszła, ciagle sobie tłumaczę, że to dla dobra dziecka i że inne mamusie mają gorzej i jakoś daję radę, więc Ty też dasz już nie tak wiele zostało

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej
Ja już po USG
Wszystko w porządku, ilość wód, lożysko, narządy wewnętrzne
To nie koniec dobrych info! Borys jest główką w dó

Waży 3050 Masakra! Ponoć teraz w każdym tygodniu przybiera około 250 gr, więc malutki nie będzie
Główka jest nisko, co też może oznaczać szybszy poród
Na 14.30 wizyta u mojej dr prowadzącej- zobaczymy jak tam podwozie się trzyma. Dziś miałam tylko 3 skurcze, więc może szyjka jeszcze trzyma

Chocolate Cudny twój Borys ja się na swojego też napatrzeć nie mogę, standardowo z rączką przy twarzy
ANTERIA oj mnie też zakupy męczą, zwłaszcza dłuższe stanie
I też ostatnio mały przypuszcza atak na moje wnętrzności- i dostaje się żebrom, pęcherzowi i całej reszcie
Sola ja białe papmki 1 kupuję w rossmanie, albo w super-pharm, jedną paczkę też na jakiejś promocji kupiłam w realu...
Na pewno trafisz
ja na razie kupiłam zapas białych 1, mam zielone 1, i dady jakieś małe opakowanie, z 2 mam i białe i zielone papmersy- potem będę próbowała z innymi
pater86 trzymam kciuki za wizytę
Ja zobaczę jak to będzie z adapterem- mamy zgrabny, zwrotny wózek, a te dzieciaki w nosidełkach troche mnie przerażają- chyba, że na bardzo krótki czas
Prowansja88 Super się udało z wózkiem
beat@ stelaż łóżeczka jak najbardziej może być używany, ale materac musi być nowy! Na bank jest odgnieciony po 2 dzieci
Kakusia Widzę, że masz wszytko zaplanowane i pod kontrolą A lista dla męża musi być- mój co najwyżej ma dowieźć laktator i butelki, bo resztę będę mieć ze sobą...
witaj po USG i fajny kluseczek się zapowiada, będę Cię wspierać w porodzie, fajnie, że nei tylko mi sie zapowiada taki klusek

Cytat:
Zophie, super, że z Maluszkiem wszystko okej! Cieszę się bardzo!!
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
ja planuje 2 zabrać, więcej nie mam i jedną do porodu ale to szpitalną się dostaję, jak mi się zbrudzi piżama to na szybko albo mąż kupi inną albo się wypierze
Stary 2014-05-07, 15:51   #892
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
zophiee super, że wszystko dobrze kluseczka Ci się chyba szykuje
ja własnie w takiej z pepco rodziłam i potem na pobyt w szpitalu ją miałam - dobrze, że nie skusiłam sie na taką z rękawkami bo bym chyba ręcznie odpruła ta koszulka miała jedną wadę - jak piersi były "zmęczone" karmieniem to drażniła - teraz chyba ją lekko przerobię, zeby była wygodniejsza

Dziewczyny pytanie do wszystkich -
kupujecie muszle laktacyjne? do wietrzenia i do zbierania pokarmu??
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 16:00   #893
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
najbardziej żałuję, że w szpitalu nie dają
Mnie się wydaje, że w każdym szpitalu powinny być koszule, bo na porodówkę można trafić dosłownie z ulicy i przecież nie będą czekać aż ktoś dowiezie koszulę do rodzenia. Wydaje mi się, że to raczej problem w tym, że nie chcą ich za bardzo dawać, bo to dla nich dodatkowe koszty, pranie itp. i wolą to przerzucić na pacjenta.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

Ja nawet nie wiem co to jest
Stary 2014-05-07, 16:23   #894
Monica80
Raczkowanie

Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Mnie się wydaje, że w każdym szpitalu powinny być koszule, bo na porodówkę można trafić dosłownie z ulicy i przecież nie będą czekać aż ktoś dowiezie koszulę do rodzenia. Wydaje mi się, że to raczej problem w tym, że nie chcą ich za bardzo dawać, bo to dla nich dodatkowe koszty, pranie itp. i wolą to przerzucić na pacjenta.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Ja nawet nie wiem co to jest

Eee tam jakie koszty... Maja oczywiście ze maja , tak jak do operacji tak i do porodu mogą wam dać . Tylko tak jak dziewczyny piszą , albo to krotkie ze pupy nie zakrywa albo takie rozcięte z tylu , po prostu wygodniej mieć swoją koszulkę lub t- shirt męża

Ja tez nie wiem co to ta muszla ???

Edit- aaa juz wiem . Nie stosowałam , wkładki laktacyjne wydają mi sie lepsze , no ale nie wiem ...

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-05-07 o 16:28
Stary 2014-05-07, 17:24   #895
zophiee
Zakorzenienie

Hej!
Witam się po wizycie
Z moją szyjką lepiej- trzyma się także leżenie przyniosło efekty
W kanale szyjki jest jeszcze część czopa śluzowego, także odszedł jakiś fragment...
Miałam ktg- piszą się skurcze, ale na razie w granicach normy

Morfologia ok, i to na czym mi zależało- czyli ilość płytek krwi, jest odpowiednia do znieczulenia
Niestety, nie może być zbyt kolorowo- mam zapalenie pęcherza. Jest bezobjawowe chyba w moczu jest białko i ślady glukozy i śluzu
lekarka postraszyła mnie zatruciem ciążowym dostałam antybiotyk, w poniedziałek jeszcze raz badanie moczu plus GBS, którego dziś nie pobrała, bo przez ten wynik moczu się jakoś wybiła z rytmu

Na szczęście ciśnienie niskie, i obrzęki w granicy normy.
Mam jeść więcej białka, ograniczyć sól i sód w organizmie- pić wodę niskosodową - zaraz wygugluje jaką, bo mam muszynę, nałęczowiankę i żywca, bo u nas każdy pije inną

sylvuniaa84 ja tam właśnie uwielbiam zakupy przez net, bo zawsze coś zaoszczędzę, oglądam w sklepie stacjonarnym, a jak wyhaczę promocję w necie to zamawiam! Nie miałam jeszcze skuchy
Maya Nie myślałam o tych muszlach , ale jak będą potrzebne to dokupię
Aldrin mam nadzieję, że urodzimy jakoś ten nasze kluski
Stary 2014-05-07, 17:30   #896
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
kupiłam i już prezentowałam na sobie po domu
Bardzo żałowałam po pierwszym porodzie, że ich nie zakupiłam, wolałam to jakoś przeboleć, dlatego obiecałam sobie, że w drugiej ciąży to będzie mój pierwszy zakup
Poprzednio dla moich niestety - bardzo poranionych, popękanych, krwawiących sutków - zwyczajne wkładki laktacyjne były totalną klapą bo się przyklejały do rany i trzeba było za każdym razem odrywać z płaczem przed karmieniem
Polecam na Gemini - taniej niż na allegro
Cytat:
no właśnie - ja nawet chciałabym, żeby szpital zapewnił taką szpitalną koszulę do rodzenia

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Zophiee za udaną wizytę.
A GBS nie powinno się robić w ok. 35 tc ?
U mnie też się na ktg skurcze zapisywały, ale nawet ich nie czułam
A co do znieczulenia - robiłaś badanie układu krzepnięcia krwi?
Będziesz miała jakąś konsultację anestezjologiczną?
Pytam ponieważ sama jestem przed badaniami jeszcze, poza tym wyczytałam, że znieczulenie obniża ciśnienie krwi i troszkę tego się obawiam bo ja mam dość niskie...

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-05-07 o 17:26
Stary 2014-05-07, 17:37   #897
sylvuniaa84
Zadomowienie

Prosze o wpisanie wizyty na 15.05

Jestem juz po wywiadówce,z Historii nie najlepiej córce idzie reszta jest nawet ok
Stary 2014-05-07, 18:05   #898
zophiee
Zakorzenienie

Kakusia GBS powinno się wykonać pomiędzy 35-37tc, moja lekarka wyjerzdzała na majówkę, i wtedy nie został pobrany, w poniedziałek na wizycie skupiła się na tej mojej szyjce, która wyglądał kiepsko, a dziś ten mocz!
Pobierze w poniedziałek- u nas w labolatorium czeka się około 4-5 dni, więc może nie będzie tak kiepsko, i przed "akcją" uda mi się go odebrać
no już nie mam na to wpływu
Położna mnie pociesza, że w razie jak się nie wyrobie z wynikiem, to po prostu dostanę antybiotyk, podobnie jak przy pozytywnym wyniku, ech...

Nie robiłam badania krzepnięcia krwi- tylko zwykła morfologię. Chodzi mi o poziom płytek krwi- w naszym szpitalu nie podadzą znieczulenia przy poziomie płytek poniżej 150tyś
Stary 2014-05-07, 18:26   #899
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam i już prezentowałam na sobie po domu
Bardzo żałowałam po pierwszym porodzie, że ich nie zakupiłam, wolałam to jakoś przeboleć, dlatego obiecałam sobie, że w drugiej ciąży to będzie mój pierwszy zakup
Poprzednio dla moich niestety - bardzo poranionych, popękanych, krwawiących sutków - zwyczajne wkładki laktacyjne były totalną klapą bo się przyklejały do rany i trzeba było za każdym razem odrywać z płaczem przed karmieniem
Polecam na Gemini - taniej niż na allegro
no właśnie i ja sobie myślę o nich w kontekście pierwszych dni - ja może jakoś strasznie poranionych nie miałam ale potwornie bolało nawet jak koszula dotykała a potem z karmieniem mimo wkładek to wszystko przeciekało bo z tej niekarmiącej piersi się lało...
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...zle-laktacyjne
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:38   #900
poziomkka
Zadomowienie

Jestem już po wizycie i również mam dobre wieści - szyjka trzyma, Emilce brzusio rośnie w swoim tempie i wszystko jest prawidłowo, wymiary nadal tydzień do przodu Jedyne co to pogorszyły mi się wyniki krwi, więc kazał mi brać Prenatal już do końca ciąży. Milka waży 2200 Kruszynka moja

Czytałam, że poruszyłyście temat koszul - nam położna mówiła, żeby wziąć 2 koszule, rodzić można w szpitalnej, więc pewnie w takiej będę rodzić, w razie czego mama mi jakąś podrzuci

Jeśli chodzi o sukieneczki - ja też mam kilka na 0-3 mce i zastanawiam się, czy ubiorę i w ogóle już sobie wyobrażam jak teściowa przy 25 stopniach będzie mówiła, że jej zimno Zastanawiam się też jak ubrać dziecko na wyjście ze szpitala? Wiem, że na początku noworodki trzeba ubierać ciepło, bo nie są jeszcze zaklimatyzowane, no ale ciepło to jak?

zophiee super, że wszystko ok Same dobre wieści masz dzisiaj

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Berenika proszę wpisz mi kolejną wizytę 21.05.
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości