Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 11:10   #3721
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Kwiatuszku jogurt polecam Bakoma naturalny gesty - jest naprawde smaczny, prosty sklad i jest naprawde gesty
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:17   #3722
monicca1989
Zakorzenienie

Mam pytanie wiecie może jak to jest z gwarancją producenta? Wczoraj kupiłam telefon w x-com i dzisiaj zaciął się i nie włączy ponownie
I nie wiem czy mam go oddać do salonu na gwarancję czy odsyła się do producenta skoro gwarancja producenta?
W ogóle sprzedawca chciał mnie namówić na dodatkową gwarancję tel, oczywiście odmówiłam i chyba rzucił urok
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:20   #3723
Moderna
Zakorzenienie

M. spi, a ja smaze nalesniki, mam troszke czasu by was poczytac

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Kwiatuszku jogurt polecam Bakoma naturalny gesty - jest naprawde smaczny, prosty sklad i jest naprawde gesty
A to probiotyczny jest?

Ile ja sie naszukalam, u nas w sklepie z calego asortymentu jogurtow naturalnych tylko jeden ma bakterie, reszta to zwykly jogurt
Stary 2014-05-08, 11:22   #3724
trolla2405
Rozeznanie

no nie mogę wszystkie okres mają, a ja dalej czekam.... tylko bez insynuacji, nie gratulować

nestelle jak bym o swoim czytała kuchnia-salon-kuchnia - salon -kuchnia na szczescie teraz go biore za rekę i zaprowadzam wiec mi troche lżej, a w kuchni szał; kocia kuweta(wiem masakra ale ja naprawde nie mam gdzie trzymac- je sie tylko z talerzy, nic z blatu), chrupki i woda kota, garnki i pokrywki do dzwonienia, inne szuflady, śmietnik itd.

OTJ a mówiłas ze nie do jedzenia?

męczymy się z katarem od ponad tygodnia, teraz taki gęsty ze go przydusza momentami, ale chociaz już przeźroczysty, jak minie 10 dni ide do lekarza po cos mocniejszego

muszę coś kupic dla dziewczynki na roczek, tylko ze ona chyba juz wszystko ma, znajomi mają kaskę a ich rodzice jeszcze wiecej i jestem w kropce, zabawek niet.

aaa propos ostatnio kupiłam balony w Toysrus i nie zdarzyłam napomowac przed urodzinami, i dąłam gosciom, i wiecie co? na 10 chyba 2 nie pękły przy dmuchaniu, a dmuchali ostroznie po kolejnych wybuchach. chała tak az przykro i wstyd....

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-05-08 o 11:26
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:24   #3725
Moderna
Zakorzenienie

Oliwka dalas czadu z tym minimopem dla Anielki boskie!
Stary 2014-05-08, 11:33   #3726
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
A sprzątanie ,gotowanie z R ? tjaaa jasne ....albo ze mna cos nie tak ale nie ograniam . Ja w kuchni, R już leci ! do piekarnika ! ja odnoszę go salonu ,ide z powrotem do kuchni a ...R już tam jest! ja odnoszę on biegnie z powrotem ! i do szafek -do słoików .ja zamykam -on otwiera .ja odnoszę a on za mną ! i do smieci ! ja odnoszę go z powrotem do salonu ,on na kanape wchodzi ! ja biegnę ! On biegnie ! ja dobiegam -On lezy i pęka ze smiechu !
uffff spokój - mogę cos zrobić ! ale zaraz ! cisza???gdzie on jest ? z odkurzaczem siedzi i namiętnie liże ....
Boski
i nadal biega.raczkowanie już prawie nie istnieje.

a ja ? syn mi dał info do podpisu .zapomniałam przeczytać i podpisac .pani go wczoraj upomniała....
poprosiłam ostatnio tzta aby sprawdził opowiadanie J do szkoły- ja nie miałam czasu J tylko mi czytał jak się kąpałam ale trzeba było sprawdzić blędy ... taaaaa wczoraj J pokazał zeszyt - bo pani oceniła ... kazała jeszcze raz poprawić bo same błędy ortograficzne itp. a przyznał się ze tata mu sprawdzał pani pewnie się zlitowała nad tatusiem i oceny nie wstawiła
tak wiec nie ograniam szkoły J , nie ogarniam bajzlu w domu ,nie ogarniam nawet budowy . brawa dla mnie .
Hi hi

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej Juz po szczepieniu. Janek byl spokojny, tylko przy kluciu troszke zaplakal. Wazy 10,3 kg. I lekarka wypatrzyla ze idzie jakas dolna czworka, wiec moze stad te niespokojne nocki (chociaz dzis tylko dwie pobudki).

Moze pozniej uda mi sie nadrobic.
dla dzielnego Janka

Widze, ze moj Krzys najmniejszy z chlopcow. 9 kg i (chyba) 73 cm.
Do tego nadal cale 2 zeby A no sorry, widac 2 kolejne

Zapomnialam napisac - wczoraj po badaniu wskoczylam do Ross po sloiczki, patrze - promocja 49% na kolorowe. I se kupilam 2 lepsze lakiery A najlepsze jest to, ze ja wlasciwie nie maluje paznokci
Ale wczoraj pomalowalam, mam liliowe

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
M. spi, a ja smaze nalesniki, mam troszke czasu by was poczytac

A to probiotyczny jest?

Ile ja sie naszukalam, u nas w sklepie z calego asortymentu jogurtow naturalnych tylko jeden ma bakterie, reszta to zwykly jogurt
Tego slowa na nim nie ma
Ale ma zywe kultury bakterii i te L. cos tam
Ania
Stary 2014-05-08, 11:35   #3727
Moderna
Zakorzenienie

Kasia czyli chodzilo o HiB, nie o wirus grypy, i dzieki za plan, bo widze, ze MMR u Was tylko raz i po 15 miesiacu. Wczoraj jeszcze czytalam urywki tej mojej ksiazki Pro i kontra, i tam wlasnie pisza, ze najlepsze dzialanie szczepionki wychdzi po 15 miesiacu, wczesniej jest mniejsza skutecznosc z wytwarzaniem przeciwcial. U nas szczepi sie dwa razy w przeciagu drugiego roku zycia, co niby ma zwiekszyc skutecznosc szczepienia - ale utwierdza mnie to w przekonaniu, ze po pierwszej szczepionce zrobie testy z krwi na przeciwciala, czy jedna szczepionka wystarczyla, zeby bez potrzeby nie kluc dodatkowo i tak mocno obciazajaca szczepionka na zywych wirusach
Stary 2014-05-08, 11:36   #3728
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Monicca fajne sandałki. z nóżką chyba nic nie zrobisz, bo przecież nie wydłużysz jednej ale nie masz co się martwić, bo raczej nie będzie mu to przeszkadzać.
kiedyś jak czytałam o kupnie pierwszych butów, to właśnie było napisane żeby mierzyć na obie stopy, bo często jedna jest dłuższa od drugiej
a te befado to gdzie można kupić? jest jakiś ich firmowy sklep czy w ccc itp?
Obydwie pary kupiłam w sklepie "Bucik". Ostatnio go wypatrzyłam u nas bo tak to nie miałam gdzie kupować butów Filipowi.

Co do jogurtu to ja od zawsze jadłam Zott i Filipowi też ten daję. Skład ma taki: mleko, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, żywe kultury bakterii

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Jeszcze a propos porządków. Tak mam kilka razy dziennie. seledynowe pudło to na większe formaty, skrzynka na mniejsze, pudełko po butach ulubione broszurki, prospekty. a T. siedzi i metodycznie "czyta" jedną po drugiej i na kupkę i kolejna
Jak bym widziała Filipa, u nas to wygląda identycznie, codziennie jak wstanie leci czytać, dzięki czemu mama może jeszcze poleżeć w łóżku. Niczym wszystkie przeczyta zwykle mija pół godziny, dzisiaj nawet dłużej
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:38   #3729
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
OTJ a mówiłas ze nie do jedzenia?

męczymy się z katarem od ponad tygodnia, teraz taki gęsty ze go przydusza momentami, ale chociaz już przeźroczysty, jak minie 10 dni ide do lekarza po cos mocniejszego

muszę coś kupic dla dziewczynki na roczek, tylko ze ona chyba juz wszystko ma, znajomi mają kaskę a ich rodzice jeszcze wiecej i jestem w kropce, zabawek niet..
Nie zdążyłam, wyciągałam na siłę z paszczy, Tż trzymał, a mały krzyczał 'nie nie nie'
Zdrówka, może obejdzie się bez lekarza
A prezent, może książeczki? Nie wiem, sama mam problem z prezentami

Tasia - ja sobie przypomniałam dziś o tej promocji w rosie i dodatkowo w naturze jest promo 1lakier plus 1 gratis i szwagierka już wysłana, ma mi kupić 5 lakierów, 2 szminki i co się napatoczy fajnego, a żeby było fajniej to mój prezent na dzień dziecka:b rzydal:

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:41   #3730
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
co do skarpet to ja jestem wredna i do t. zakładam małemu jasne
niech wie. a co się będę

1.
2. no właśnie nie wiem Byłam w kilku sklepach (ze strony befado) i w ogóle nie ma tych butów, w jednym osiedlowym były ale tylko od rozmiaru 23. A mi sie bardzo ich buty podobają.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Cathlyn w domu chleb owszem, ale do zlobka nie, chyba ze buleczke jej zrobie, bo oni tam nie chodza z jedzeniem, jedza w takiej jakby kuchni.
.
Aaaaa... To może racuchy w kosteczkę pokrojone (ja robię i L. je na zimno, albo z jabłkiem albo z żurawiną)? Bo ona jest karmiona przez przedszkolanki? (yyy... jak się nazywa pani w żłobku? żłobczanka? )
Cytat:

jeżumaryja!!!!
jak byliśmy w zieleniaku też wypatrzył ustrojstwo. zakup być MUSIAŁ. napić się z tego nie umie, bo przelałam mu tam jego sok, ale duma z trzymania paskudnej zielonej butelki - bezcenna...

Super fota I ile książek, Lilka by z achwytu nie wyszła
Cytat:
tak wiec nie ograniam szkoły J , nie ogarniam bajzlu w domu ,nie ogarniam nawet budowy . brawa dla mnie .

Roszek jak zwykle boski.
Ale już bardziej ludzki Dobrze wiedzieć, że też nie da Ci obiadu zrobić (Wybacz )
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

co do mleka w proszku też szukam jogurtów bez ale tak sobie myśle czy to konieczne, skoro w mm jest w składzie mleko w proszku?
W mm musi być mleko w proszku, bo mm jest w proszku. Ale w jogurcie już nie musi być proszku, więc po co taki kupować?
Ja mam teraz Bakomy jogurt grecki
http://3.bp.blogspot.com/-mVjyI8T51X...00/IMG2546.jpg
Bo u mnie produkcja jogurtu stanęła... Kaloryfery nie działają, więc ratuję się kupnym...

Cytat:
Hej.
Rano mialam wyniki glukozy - 81 na czczo, po 2h 132. Troche duzo...
Ale to wyniki chyba dobre? Z tego co pamiętam miałam trochę wyższy ten po 2h i było ok
Stary 2014-05-08, 11:43   #3731
Luna0
Zakorzenienie

Moderna a na co szczepisz?
Ja znow mam wachania i mocno rozwazam nie szczepienie... tylko pozniej uslysze jak ostatnio w tv ze epidemia odry i bede robic w pory
Z drugiej strony nie wyobrazam sobie dwoch tygodni po szczepieniu... zamecze sie..

Dziewczyny a ile mozna trzymac siuski? Trzeba w ten sam dzien zaniesc?

Amelie u mnie tez uwazaja ze Kamil ruchliwy i ciagle kombinuje ale zawsze kazdy podkresla ze grzeczny!! Mama jak sie gorzej czuje to z nim nie zostanie bo naprawde trzeba latac za nim. Mimo to wszyscy uwazaja ze jest bardzo grzeczny tylko łobuziak.
Wez Ty ich ustaw do pionu.

Tasia moim zdaniem jak najbardziej przejdz na zwykle mm

Wczoraj mialam pol dnia wlaczony komp i zastanawialam sie co mialam zrobic... hula hop poszukac zaraz wlacze znow

Megi troche mi ulzylo ze Ty szczepisz

Pani haha patrz jakie to łajdaki, Kamil tez wyrywa kubusie kazdemu a ja musze znosic histerie gdy komus oddaje... nigdy nie pil, wiec skad ta fascynacja?! Zreszta K. wode tylko lubi za to butelki uwielbia wszystkie

Nestelle jakbym czytala o mnie, biegam i biegam, ale z czasem nabieram coraz wiecej cierpliwosci do biegania, wyjmowania, wkladania.. K.najbardziej lubi mi rozsypywac przyprawy

Chwale sie!! W niedziele chrzesnica odprowadza pilkarzy na boisko. Pekam z dumy!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:54   #3732
Tasia34
Wtajemniczenie

No tak, jednak dobre te wyniki Dodzwonilam sie do gina i pogratulowal

I chyba kupie zwykle mm, dzieki Tylko teraz pytanie, czy zmienic marke, czy zostac przy Bebilonie
Ania
Stary 2014-05-08, 11:56   #3733
Luna0
Zakorzenienie

Hehe szczerze mówiąc sama zdębiałam taki wybór teraz, ale nie polecam czegoś czego nie mam.
Ja mam to: http://allegro.pl/hula-hop-jinpoli-a...216830480.html
i jest super. Na wstępie ostrzegam że trzeba powoli się rozkręcać bo robi siniaki (jak każde z wypustkami) ale powoli zwiększając czas hulania nie jest to uciążliwe. Mi po roku przerwy praktycznie leciutko obiło biodra, a kręciłam od razu po 0,5h
Jedyny minus to przy dziecku nie da się hulać, bo pierwsze co leci do koła i może oberwać. Ale jak śpi to włączam tv lub wizaz na tablecie i hulam

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-05-08, 11:56   #3734
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
u nas tez ciężki dzień, moja przypadłosc powoli mnie wykańcza.. to jest tak jakbym miala dzien w dzien cos w rodzaju grypy żołądkowej a to tylko IBS a kg leca caly czas w dół... idzie sie wykonczyc. Mała usypiała mi od 19 do teraz. MASAKRA.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Posylam wam dla tych nie posiadajacych Fb Milusia jedzacego arbuza az po brodzie ciekla hihi
Załącznik 5675946

Kocham Cie Emilianku <3.
Słodziak

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
kwiatuszku
żeś wykrakała, bo ptak się pojawił na balkonie, kot zaczął miauczeć, dziecko mi sie obudziło i herbata wystygła

Cytat:
Ja mykam spać. Proszę o kciuki jutro rano, bo Janek bedzie kłuty.

Doczytałam już, że ok było
Cytat:
hej

1. wiem, że już się robię nudna ale mamy kolejny (16-ty!) ząb ostatnia czwórka częściowo się przebiła. zostały jeszcze 5-tki ale z tym chyba zaczekamy na resztę wątkowych dzieci
może ten katar przez ząbki

2. co do skarpet to ja jestem wredna i do t. zakładam małemu jasne
niech wie. a co się będę

3. Monicca fajne sandałki. z nóżką chyba nic nie zrobisz, bo przecież nie wydłużysz jednej ale nie masz co się martwić, bo raczej nie będzie mu to przeszkadzać.
kiedyś jak czytałam o kupnie pierwszych butów, to właśnie było napisane żeby mierzyć na obie stopy, bo często jedna jest dłuższa od drugiej

1. Brawo My 8 i czekamy
2.
3. Tez mi się się wydaje, że to po prostu taki jego urok. Ja też mam dwa różne cycki i żyje

Cytat:

Jeszcze a propos porządków. Tak mam kilka razy dziennie. seledynowe pudło to na większe formaty, skrzynka na mniejsze, pudełko po butach ulubione broszurki, prospekty. a T. siedzi i metodycznie "czyta" jedną po drugiej i na kupkę i kolejna
Wow, super ale czytelnik
A ile książeczek Jak mi jeszcze raz mama powie, że Mikołaj ma za dużo książek to jej pokaże to zdjęcie Mogę??

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Byliśmy z rana zrobić morfologie. Pobranie z paluszka. T. Nawet nie pisnął. Dostał pochwałę że jest bardzo dzielny i grzeczny. Jutro szczepienie. Ale chyba jednak tego nie zniesie. No i widać kolejne ząbki. Została ostatnia czwórka i trzy trójki. Mamy juz 13 sztuk.[COLOR="Silver"]
Dzielny jutro też będzie dzielny

Cytat:
Hej.
Rano mialam wyniki glukozy - 81 na czczo, po 2h 132. Troche duzo...
Jeśli mnie pamięć nie myli to do 140 jest norma. Więc nie masz się czym martwić Właśnie sprawdziłam, ja miałam 145.

Cytat:

muszę coś kupic dla dziewczynki na roczek, tylko ze ona chyba juz wszystko ma, znajomi mają kaskę a ich rodzice jeszcze wiecej i jestem w kropce, zabawek niet.

aaa propos ostatnio kupiłam balony w Toysrus i nie zdarzyłam napomowac przed urodzinami, i dąłam gosciom, i wiecie co? na 10 chyba 2 nie pękły przy dmuchaniu, a dmuchali ostroznie po kolejnych wybuchach. chała tak az przykro i wstyd....
Ja bym kupiła książeczkę. Może Czereśniową?

Idę wieszać pranie. A potem może skocze do Leclerca zobaczyć czy są już espadryle za 10 zł Tylko rowerkiem czy autem? :P Hmmm ))
Stary 2014-05-08, 11:57   #3735
Luna0
Zakorzenienie

Tasia super jak chcesz zmienić na tańsze to zmień teraz a jak nie to podawaj Bebilon

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-05-08, 12:03   #3736
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Tasia super jak chcesz zmienić na tańsze to zmień teraz a jak nie to podawaj Bebilon
No wlasnie przydaloby sie zaoszczedzic... Ktore jest nieco tansze i da sie wypic?

A z ta glukoza to tak spanikowalam, bo w Krzysiociazy mialam 108 po 2h, a tu teraz nagle 132 No ale jak dobrze, to super
Ania
Stary 2014-05-08, 12:03   #3737
achna79
Rozeznanie

Kurczę Moderna przez Ciebie zaraz narobie w pory ze strachu Ciekawe dlaczego my tak wcześnie szliśmy sie zaszczepić Jest teraz bardziej narażony. Jak coś mu będzie to rozniosę ten ośrodek w pył I mam za swoje. Mogłam poczytać w necie najpierw, a nie ślepo wierzyć lekarzowi Taka to ze mnie idealna matka

Cytat:
Moderna a na co szczepisz?
Ja znow mam wachania i mocno rozwazam nie szczepienie... tylko pozniej uslysze jak ostatnio w tv ze epidemia odry i bede robic w pory
Z drugiej strony nie wyobrazam sobie dwoch tygodni po szczepieniu... zamecze sie..
Niby gorzej jest nie szczepić. Ale ja już sama nie wiem w co wierzyć Mętlik w głowie. To jak coś będzie nie teges to w ciągu dwóch tygodni wyjdzie? Czy to może być za parę miesięcy np??

Cytat:
Hehe szczerze mówiąc sama zdębiałam taki wybór teraz, ale nie polecam czegoś czego nie mam.
Ja mam to: http://allegro.pl/hula-hop-jinpoli-a...216830480.html
i jest super. Na wstępie ostrzegam że trzeba powoli się rozkręcać bo robi siniaki (jak każde z wypustkami) ale powoli zwiększając czas hulania nie jest to uciążliwe. Mi po roku przerwy praktycznie leciutko obiło biodra, a kręciłam od razu po 0,5h
Jedyny minus to przy dziecku nie da się hulać, bo pierwsze co leci do koła i może oberwać. Ale jak śpi to włączam tv lub wizaz na tablecie i hulam

Ciekawe to hula hop. I takie fajne? będę miała płaski brzuch?
Stary 2014-05-08, 12:07   #3738
Moderna
Zakorzenienie

panika Michas jest nie do przebicia, super! (dostalas juz przesylke? )

Luna teraz zaczynam pierwsze szczepienia i idzie tezec, blonica, krztusiec i polio, za 8 tygodni powtorka, a pozniej odswiezenie za 6-12 miesiecy, ale odswiezac bede dodatkowo plus HiB (prawdopodobnie, jeszzce niezdecydowalam).

a MMR lecimy w 23-24 miesiacu zycia, albo jedna dawka albo dwie (bede robic przeciwciala) - i albo calosciowo MMR, albo pojedynczo, czyli najpierw zaszczepie odre, rozyczke wtedy pomine, a swinke pozniej, cos ok. 10 roku zycia (ale swinki nie ma pojedynczej, wiec wtedy polecialoby odswiezenie calosciowym MMRem, wiec i przy okazji poszlaby rozyczka )

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Kurczę Moderna przez Ciebie zaraz narobie w pory ze strachu Ciekawe dlaczego my tak wcześnie szliśmy sie zaszczepić Jest teraz bardziej narażony. Jak coś mu będzie to rozniosę ten ośrodek w pył I mam za swoje. Mogłam poczytać w necie najpierw, a nie ślepo wierzyć lekarzowi Taka to ze mnie idealna matka
jejj ale dlaczego bardziej narazony, co ja takiego napisalam?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Niby gorzej jest nie szczepić. Ale ja już sama nie wiem w co wierzyć Mętlik w głowie. To jak coś będzie nie teges to w ciągu dwóch tygodni wyjdzie? Czy to może być za parę miesięcy np??
w ciagu dwoch tygodni moze pojawic sie np. ta odra poszczepienna, goraczka czy wysypka. Neurologiczne zmiany to nie wiem ale nie zadreczaj sie, te najgorsze skutki uboczne sa bardzo bardzo rzadkie
Stary 2014-05-08, 12:11   #3739
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Amelie u mnie tez uwazaja ze Kamil ruchliwy i ciagle kombinuje ale zawsze kazdy podkresla ze grzeczny!! Mama jak sie gorzej czuje to z nim nie zostanie bo naprawde trzeba latac za nim. Mimo to wszyscy uwazaja ze jest bardzo grzeczny tylko łobuziak.
Wez Ty ich ustaw do pionu.

Chwale sie!! W niedziele chrzesnica odprowadza pilkarzy na boisko. Pekam z dumy!!!
no chyba w końcu muszę. u mnie z rodziny np. też każdy uważa, że A. jest grzeczna, dziwni Ci ludzie z tżta strony całkiem
Cytat:

I chyba kupie zwykle mm, dzieki Tylko teraz pytanie, czy zmienic marke, czy zostac przy Bebilonie

Tasia ja przeszłam z Bebilonu na Nestle Junior jak mała skonczyla rok

Cytat:

Idę wieszać pranie. A potem może skocze do Leclerca zobaczyć czy są już espadryle za 10 zł Tylko rowerkiem czy autem? :P Hmmm ))
rowerkiem!

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
w ciagu dwoch tygodni moze pojawic sie np. ta odra poszczepienna, goraczka czy wysypka. Neurologiczne zmiany to nie wiem ale nie zadreczaj sie, te najgorsze skutki uboczne sa bardzo bardzo rzadkie
dziewczyny nie straszcie
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:11   #3740
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no nie mogę wszystkie okres mają, a ja dalej czekam.... tylko bez insynuacji, nie gratulować

nestelle jak bym o swoim czytała kuchnia-salon-kuchnia - salon -kuchnia na szczescie teraz go biore za rekę i zaprowadzam wiec mi troche lżej, a w kuchni szał; kocia kuweta(wiem masakra ale ja naprawde nie mam gdzie trzymac- je sie tylko z talerzy, nic z blatu), chrupki i woda kota, garnki i pokrywki do dzwonienia, inne szuflady, śmietnik itd.

ja juz nie mam @ miałam całe 3 dni ,a w sumie to nawet nie całe

prezent na roczek - może faktycznie książki jak radza dziewczyny . a może zapytaj czego potrzebują ?

zdrówka

z tymi balonami ...no skąd mogłas wiedzieć?
Cytat:

Dziewczyny - bo się nie znam kompletnie .... i tak tylko informacyjnie chce wiedzieć - jakie mleko mm jest dobre odnośnie składu???? bo wiem ze np. Bebilon ma malto w składzie. czy wszystkie mleka tak maja ?
Stary 2014-05-08, 12:16   #3741
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Hej Moje Pikne!
Tylko chciałam opieprzyć Agateczkę Kobieto - ja akurat doskonale wiem, jak to jest, jak dziecko nie rozwija się standardowo, jak odstaje od rówieśników.
Dziękuję za te słowa

Cytat:

Agatko

Cytat:
tak czytam i czytam:
nasze dzieci to widzę ze zbiorowo chorują jak katar i goraczka to prawie wszyscy
@ tez mamy prawie jednoczesnie -ja właśnie czekam, tż chyba też bo wyglądam mniej wiecej tak->
Ej serio tak jest ja właśnie mam @ i też przed tak wyglądałam no a mały miał gorączkę.

Cytat:

Jestesmy na zakupach, chodzimy pomiedzy polkami, M. na rekach i co chwile tylko wsadza mi reke w dekolt masujac cyca i daaa, daaaa (tam, tam ), albo pije mleko, przejezdza autobus, wpyluwa cyca i brummm plujac mlekiem na mnie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a wogóle to powiem wam ze Karol zaczą wołać na Julke "Juja" czy jakoś tak ciężko mi powtórzyć Wczoraj wstał pierwszy od niej i już urzędował w salonie nagle Julka woła go z pokoju "Karooolek" a ten stanął jak wryty krzyknął "Juja" i pobiegł do niej
słodko

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

hej i my już po szczepieniu ( błonica, krztusiec, tężec, Polio i grypa )
Milus zniósł dzielnie - bardziej płakał jak sobie guza u lekarki w gabinecie niż jak się pielęgniarka wbijała - ogólnie piękny zdrowo rozwijający się chłopczyk

82cm i 11kg SZCZECIA

- kolejne szczepienie na odrę, świnkę i ospę - 7.07
za szczepienie i wymiary jak on urósł

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hejo! Czytam i czytam Was ale ciężko mi znaleźć chwilkę i się wbić. Jakiś dziś dzień mam bezndziejny Mały łobuzuje non stop, więc już czasami mi cięzko. Na szczescie TŻ pomógł dzisiaj bo bym wyszła z siebie

Sorki za pamiętniczek, ale czekam aż mały uśnie, wstawiam zmywarkę i relaksuję się w tym ciezkim dniu oglądając Pamietniki wampirów

Jutro gin, bo wypadałoby jakieś badania porobić

Buziaki!
u nas też ekscesy jedzeniowe
kciuki za gina

Cytat:
Hi hi

Tasiu mój B też mały chociaż dłuższy jest bo niecałe 9 kg i około 78 cm
a zębów mamy 4 i już zaraz będą kolejne.

monicca jaki rozmiar butków kupiłaś? i ile cm stopy ma Filipek? śliczne sandałki.

Brawo za dzielnego Jasia i Adasia za szczepienie no i dla pozostałych również.

Nestelle gratki dla biegającego Roszka-groszka.

I miałam o coś pytać i zapomniałam.

We wtorek idziemy do szpitala jeśli macie chęć to prosimy o kciuki a i zdrowaśka nie zaszkodzi mam nadzieję że B jest zdrowy tylko potrzebuje reh i czasu.

A do dziewczyn które posiadają pchacza chicco? polecacie? chociaż wam dzieci bez tego chodzą ale myślę czy nie kupić używki bo siądą mi plecy od prowadzania a tak może by mały polatał trochę...
może ktoś chce się pozbyć nawet?
Stary 2014-05-08, 12:20   #3742
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

We wtorek idziemy do szpitala jeśli macie chęć to prosimy o kciuki a i zdrowaśka nie zaszkodzi mam nadzieję że B jest zdrowy tylko potrzebuje reh i czasu.
szybko macie termin, bardzo sie ciesze, od razu wszystko beda robic, czy podzielone?

Kciuki oczywiscie beda mocno zacisniete

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
A potem może skocze do Leclerca zobaczyć czy są już espadryle za 10 zł Tylko rowerkiem czy autem? :P Hmmm ))

rowerem
Stary 2014-05-08, 12:22   #3743
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
szybko macie termin, bardzo sie ciesze, od razu wszystko beda robic, czy podzielone?

Kciuki oczywiscie beda mocno zacisniete
nie wiem dokładnie jak to będzie ale we wtorek przyjęcie i chyba badania z krwi a w środę rezonans i nie wiem co jeszcze i co dalej mam nadzieję że na tym koniec.
Stary 2014-05-08, 12:29   #3744
trolla2405
Rozeznanie

dziś ma dzień "nicmisieniechce"

Cytat:

Ja bym kupiła książeczkę. Może Czereśniową?

rowerem
Cytat:
1.ja juz nie mam @ miałam całe 3 dni ,a w sumie to nawet nie całe

2.prezent na roczek - może faktycznie książki jak radza dziewczyny . a może zapytaj czego potrzebują ?
1.to niesprawiedliwe-3dni
2.oczywiscie że pytałam, moze faktycznie tą Czereśniową kupię

Tasia za wyniki
Luna0 dziwne to hula hop ja mam skakanke, tez nie do wykonania w tym momencie, młodej tez kupiłam ale jakos nam razie nie idzie, z małym sie boję bo podłazi i kot tez sobie chce kolo pobiegać
aaa własnie mój kot ma hopla na punkcie sztangielek jak cwiczyłam to mi zawsze ręce atakował głupek
Stary 2014-05-08, 12:32   #3745
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

mocne będzie dobrze!

Dziewczyny jakich witamin brakuje jak łamią się i rozdwajają paznokcie? Włosy mi nie wypadaja tylko te paznokcie w tragicznym stanie co pomoze? belissa?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:35   #3746
Tajgusia
Raczkowanie

Dziewczyny co do MMR II to ja jednak wolałabym zaszczepić aniżeli narażać dziecko na odrę. Ja miałam odrę w wieku 9 lat. Było u mnie pogotowie 2 razy bo gorączkowałam ponad 40 st miałam majaki i drgawki, mogłam leżeć tylko w ciemnym pokoju bo miałam światłowstręt a po odrze dostałam powikłania w postaci zapalenia ucha. Do dzisiaj pamiętam i nie życzę nikomu. Właśnie u nas w Poznaniu podobno panuje ospa i odra. Nie ma dowodów na to, że to szczepienie wywołuje autyzm.
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:36   #3747
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wazy 10,3 kg. I lekarka wypatrzyla ze idzie jakas dolna czworka

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

A. dziś prawie pożarł naklejkę 'dzielny pacjent'

Cytat:
w koncu pojdziemy wyprobowac nowy wozek
zdaj relację

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam telefon w x-com i dzisiaj zaciął się i nie włączy ponownie
poszłabym z gębą do sklepu. bez jaj!

Cytat:
n
muszę coś kupic dla dziewczynki na roczek
też jestem za Czereśniową

Cytat:
eejjj, ale też z tych młodszych.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jak bym widziała Filipa, u nas to wygląda identycznie, codziennie jak wstanie leci czytać, dzięki czemu mama może jeszcze poleżeć w łóżku. Niczym wszystkie przeczyta zwykle mija pół godziny, dzisiaj nawet dłużej
heh... u nas tak nie działa wali łapką w okładkę, aż nie zacznę czytać więc najczęściej na śpiocha recytuję Na straganie lub Entliczka

Cytat:
Dziewczyny a ile mozna trzymac siuski? Trzeba w ten sam dzien zaniesc?
tak. i to dość szybko. dlatego mam taki problem ze złapaniem (). znów klęska. idziemy dziś choć krew zbadać.

Cytat:
nigdy nie pil, wiec skad ta fascynacja?!
no właśnie?

dla chrześnicy

Cytat:
A ile książeczek Jak mi jeszcze raz mama powie, że Mikołaj ma za dużo książek to jej pokaże to zdjęcie Mogę??
hehe, to jak będzie trzeba, w szczytnym celu wszak, to zrobię fotę wszystkich książeczek (jeszcze kupka w łóżeczku, na krzesełku do karmienia, kilka w łazience i dwie półki )

rowerkiem

Cytat:
dostalas juz przesylke?
, ale dziś jeszcze nie wychodziliśmy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:39   #3748
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Kasia czyli chodzilo o HiB, nie o wirus grypy, i dzieki za plan, bo widze, ze MMR u Was tylko raz i po 15 miesiacu. Wczoraj jeszcze czytalam urywki tej mojej ksiazki Pro i kontra, i tam wlasnie pisza, ze najlepsze dzialanie szczepionki wychdzi po 15 miesiacu, wczesniej jest mniejsza skutecznosc z wytwarzaniem przeciwcial. U nas szczepi sie dwa razy w przeciagu drugiego roku zycia, co niby ma zwiekszyc skutecznosc szczepienia - ale utwierdza mnie to w przekonaniu, ze po pierwszej szczepionce zrobie testy z krwi na przeciwciala, czy jedna szczepionka wystarczyla, zeby bez potrzeby nie kluc dodatkowo i tak mocno obciazajaca szczepionka na zywych wirusach
U nas mmr też tylkp raz. Nas czeka 22 maja razem z meginogokami ( czy jal też to się piszę) aż sie boję bp J zawsze strasznie płacze.

Pani T z ksiazeczkami wymiata!

Alliw za szczepienie (:

Aa i Nestelle dla Roszka! Nabiegasz się teraz za nim (;

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2014-05-08 o 12:47
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:46   #3749
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

We wtorek idziemy do szpitala
nie smutaj.
masz możliwość bycia z Bartkiem?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:48   #3750
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem dokładnie jak to będzie ale we wtorek przyjęcie i chyba badania z krwi a w środę rezonans i nie wiem co jeszcze i co dalej mam nadzieję że na tym koniec.
ahh to musicie tam zostac? Nie moga tych badan zrobic ambulatoryjnie?
Mam nadzieje, ze mozesz zostac z dzeickiem w szpitalu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości