Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 14:03   #2071
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ok mam położna w połowie Maja przyjedzie na pogawedke co i jak no i ja sie pochwale zdobyczami mam parę rzeczy dla dziewczynki ale je oddam dla naszej znajomej urodzila w kwietniu sliczna dziewuszke ale to tylko para rajstopek i czapeki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
też mam śpiworek ;-) a ubranka słodkie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Paulina Darek to my cie tu wysluchamy i przytulimy

Ana mozesz miec swoja polozna ale musisz za nia zaplacic, sredni koszt wynajecia takiej osoby to od 1000zl jeszcze zalezy to od regionu polski. A tak to polozna przy po rodzie to ta ktora akurat ma dyzur wiec roryjska ruletka.
A potem to mozesz wybrac babke ktora bedzie przychodzic do was na wizyty domowe ale najczesciej jest tak ze przychodzi srodowiskowa z twojej przychodni, gdzie chodzisz do lekarza rodzinnego
w poznaniu położna od 400 złoty w wzwyż a lekarz przy porodzie który prowadzi Twoją ciążę 2 tyś . ja nie będę opłacać może poproszę męża żeby z 500 zl wziął do kieszeni i którejś dołożył do zmiany jak będzie uprzejmie koło mnie biegać ;-) ale ogólnie nie jestem za braniem swojej własnej położnej , to ich obowiązek robić to co do nich należy .
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:04   #2072
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
słodko
mialam kiedys dwa owczarki podworkowe i jak rodzice wychodzili gdzies na impreze to czesto je wpuszczalam do domu he a jak np byla burza to wpuszczalam je do wyrka takie cieplutkie,kochane psiaki
troche śmierdzialy ale ja je tak kochalam...ech
Marze o tym zeby miec z Tztem kiedyś psa
Napewno będziecie mieli pieska kiedyś. U mnie w rodzinie to ciągle były zwierzaki no i własnie szczególnie psiaki.
Nasz to jest taki rozpuszczony że masakra. A to wszystko przez to że on okazuje tyle miłości i zachowuje się jak takie dziecko kochane. No cudowny jest. Tylko strasznie sierść gubi i gdzie nie spojrzysz tam furto fruwa, nie mówiąc juz o tym że na pościeli czy ubraniach to mam istną masakre... Żadne ciemne ciuchy nie wchodza w gre bo nawet po praniu jest pełno kłaków. A psa mamy białego więc cóż...
Ale i tak go kocham jak swoje dziecko

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Musze się upomnieć o tokso chyba ze sam coś powie

brawo! zazdroszczę i ona będzie przy porodzie?

tak? a skąd taką wziąć? bo mi się obiło o uszy że się wycofali z tego, poniewaz nie miał kto wziąć odpowiedzialności za rodzaca, czy ta płatna czy ta z dyżuru... w razie tfuu jakiegoś zdarzenia.

Wiem, że w prywatnym szpitalu na nfz istnieje możliwość wzięcia położnej ale nie znam szczegółów.

A ta środowiskowa to jest z przychodni w której ja jestem zapisana czy w której jest dziecko zapisane?

dzięki za objaśnienia
Popatrz w necie na Doule z twojego miasta albo w niedalekiej miejscowości. Możesz też podskoczyć do szpitala gdzie będziesz rodzić i się spytać czy istnieje taka możliwość wynajęcia sobie położnej. Wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz.
Te prawa co chwile się zmieniają i ciężko jest nadążyć nad nimi. Nie ma to jak Polska hehe

A co do tej przychodni to chyba tam gdzie ty jesteś zapisana bo dopiero po urodzeniu swoje dziecko tam zapiszesz. No nie wiem, tak mi się wydaje. Ale i tak będę gdzieś za miesiąc szła się podpytać u mnie w przychodni jak to wygląda to dam wtedy znać, jak ty byś jeszcze czegoś nie wiedziała

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:04   #2073
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
heloooooł!!! wróciłam do Was

przepraszam ale mam tyle na głowie....dziewczyny boje sie o fasolke w tzta rodziie jest kupe problemow, wzystko jest na jego glowie bo jest najstarszy i wg mnie najodpowiedzialniejszy, iwidze ze przezywa...jestem zla bo staramy sie pomoc i finansowo i na kazdy inny sposob a nikt tego nie docenia tylko ciagle jescze pretensje....oststio tak mi szwagierka dala w kosc, w nosie ma ze jestem w 6 misiacu. w kazdym badz razie ja tam szybko juz nie pojade bo za duzo nerwow mnie to kosztuje
a o tzta sie martwie bo ma tyle na glowie, zamaist spokojnie cieszyc sie ciąża..czuje ze cos nas omija
Może po prostu za dużo im pomagacie.. Bo niektórym się w dupach przewraca od dobrobytu... A co Ci szwagierka zrobiła?
Skoro tak to masz rację nie jeździj tam,po co masz sobie nerwy psuć,teraz Ty i dzidzia jesteście na pierwszy miejscu Może pogadaj z nim,żeby trochę spasował i nie angażował się aż tak bardzo w sprawy rodziny? Wiem,że to rodzina na dodatek bliska,ale on teraz ma swoją rodzinę i też musi wami się zająć... Trzymam kciuki żeby się ułożyło

Nie lubię kapusty kiszonej ale teraz zobaczyłam,że mam w lodówce to pół miseczki zjadłam i doprawiłam się jeszcze delicjami Aż dzidziuś pokopał mnie,chyba nie posmakowało mu to połączenie

Cieszę się,bo zaraz jadę do siostry i idę z małym do wesołego miasteczka i chociaż trochę się z nim pobawię i pogadam z siostrą,to może humor mi się poprawi

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:04   #2074
NATALUSIA14
Rozeznanie

Ana ja nie przechodziłam toxo dlatego lekarz na ost.wizycie zlecił mi zrobić jeszcze raz IGg więc zrobię w przyszłym tyg. przed wizytą.
Ja na warsztatach "Mamo to ja i Planeta dziecka" jeszcze nie byłam ale się zapisałam i się w maju wybieram
A w ten weekend jak pisałam wyżej jest akcja w galerii bezpłatnego usg, pewnie będzie dużo innych reklam wózków, kosmetyków i innych ale mnie to nie przeszkadza, chętnie posłucham i pooglądam

Niestabilna ale masz już ładną kolekcję, ja wczoraj kupiłam pierwsze 2 szt.ubranek. Na razie nie kupuję bo doszły mnie słuchy że dwie bratowe męża i sąsiadka szykują dla mnie ubranka

Dziewczyny czy ja jestem jedyną z Was która czuje rzadko i bardzooooo delikatne ruchy tj. drżenie, bulgotanie, nie czuję tak jak Wy tu piszecie

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:05   #2075
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej w przerwie między zwiedzaniem poczytalam co u Was i zaraz wybywamy dalej.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46353036]haha osz Wy Wy na kawę a ja dzieciaków pilnować?
Macie już duże dzieciaczki, myślę że nie byłoby tak źle Ale lepiej zabierzcie mnie na kawę
Miłego dnia! [/QUOTE]

Hehe spoko. W centrum jest knajpach dedykowana dla rodzin z dziećmi. Rodzice mogą napić się kawy, herbaty, a dzieci mają przygotowana przestrzeń do zabawy. Super miejsce.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:06   #2076
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Dziewuchy zrobmy liste ile jest dziewczynek a ile chlopcow na pierwszej stronie

jestem za...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:09   #2077
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Ana ja nie przechodziłam toxo dlatego lekarz na ost.wizycie zlecił mi zrobić jeszcze raz IGg więc zrobię w przyszłym tyg. przed wizytą.
Ja na warsztatach "Mamo to ja i Planeta dziecka" jeszcze nie byłam ale się zapisałam i się w maju wybieram
A w ten weekend jak pisałam wyżej jest akcja w galerii bezpłatnego usg, pewnie będzie dużo innych reklam wózków, kosmetyków i innych ale mnie to nie przeszkadza, chętnie posłucham i pooglądam

Niestabilna ale masz już ładną kolekcję, ja wczoraj kupiłam pierwsze 2 szt.ubranek. Na razie nie kupuję bo doszły mnie słuchy że dwie bratowe męża i sąsiadka szykują dla mnie ubranka

Dziewczyny czy ja jestem jedyną z Was która czuje rzadko i bardzooooo delikatne ruchy tj. drżenie, bulgotanie, nie czuję tak jak Wy tu piszecie
To tylko kwestia czasu z tymi ruchami kochana także kompletny luz

Ja też idę na te warsztaty z mamo to ja. Wczoraj się zapisałam i mam nadzieje, że będzie ta pierwsza pomoc dla maluszka bo bardzo z mężem nas to interesuje.

A ty Mecia zapisz się do szkoły rodzenia to ci dużo więcej da niż jakieś tam warsztaty

Niestabilna i Ana
piękne ciuszki

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 14:10   #2078
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Musze się upomnieć o tokso chyba ze sam coś powie

brawo! zazdroszczę i ona będzie przy porodzie?

tak? a skąd taką wziąć? bo mi się obiło o uszy że się wycofali z tego, poniewaz nie miał kto wziąć odpowiedzialności za rodzaca, czy ta płatna czy ta z dyżuru... w razie tfuu jakiegoś zdarzenia.

Wiem, że w prywatnym szpitalu na nfz istnieje możliwość wzięcia położnej ale nie znam szczegółów.

A ta środowiskowa to jest z przychodni w której ja jestem zapisana czy w której jest dziecko zapisane?

dzięki za objaśnienia
Tego jeszcze nue wiem. Ale szczerze jakos mi to wisi kto będzie wazne ze dostanę wsparcie po.

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Śliczne te ciuszki , a te na Boże Narodzenie boskie wręcz

dostalam od mojej siostru i do tego al'a UGSy z mark and Spencer. Sa przeslodkue oby pasowaly

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Dziewuchy zrobmy liste ile jest dziewczynek a ile chlopcow na pierwszej stronie

lista sie pojawi jak bede miala dostęp do normalnego internetu.

Cytat:

Sporo juz jest ale najwaznuejszych nie ma. Ale powolutku zaczne uzupełniać

Stary 2014-05-08, 14:11   #2079
ZygaEffka
Zadomowienie

A i zapisałam sie do szkoly rodzenia zaczynamy z mężem 9. czerwca
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-08, 14:13   #2080
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrz w necie na Doule z twojego miasta albo w niedalekiej miejscowości. Możesz też podskoczyć do szpitala gdzie będziesz rodzić i się spytać czy istnieje taka możliwość wynajęcia sobie położnej. Wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz.
Te prawa co chwile się zmieniają i ciężko jest nadążyć nad nimi. Nie ma to jak Polska hehe

A co do tej przychodni to chyba tam gdzie ty jesteś zapisana bo dopiero po urodzeniu swoje dziecko tam zapiszesz. No nie wiem, tak mi się wydaje. Ale i tak będę gdzieś za miesiąc szła się podpytać u mnie w przychodni jak to wygląda to dam wtedy znać, jak ty byś jeszcze czegoś nie wiedziała
ale doula to ktoś inny niż położna ja chce położną z szpitalem to też na razie nie wiem jak wyjdzie, chciałabym w tym prywatnym na nfz ale tam musi być wszystkie idealnie, poród o czas itp wiec nie wiem czy spełnię oczekiwania

ok

Cytat:

muszę koniecznie dopytać i też zrobię

zapisałam mnie i tz na warsztaty też chętnie popatrzę

nie martw się, ważne że w ogóle czujesz
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:14   #2081
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

A ty Mecia zapisz się do szkoły rodzenia to ci dużo więcej da niż jakieś tam warsztaty
Za tydzień Pawełka na wizycie zapytam kto tam będzie na tej szkole rodzenia,jacy lekarze itp. bo na kilku z nich nie chcę trafić i jak będą tacy do których nic nie mam i którzy mnie nie kojarzą to pójdę Bo niestety to 20 km w jedną stronę i to najbliższa szkoła rodzenia...

Ale dzieciaka wkurzyłam puściłam muzykę i przyłożyłam głośniczek do brzucha to tak pokopało,że masakra chyba nie podoba mu się spokojna muzyka Bryana Adamsa ani Bon Jovi też nie jest jego typem

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 14:14   #2082
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
też mam śpiworek ;-) a ubranka słodkie

w poznaniu położna od 400 złoty w wzwyż a lekarz przy porodzie który prowadzi Twoją ciążę 2 tyś . ja nie będę opłacać może poproszę męża żeby z 500 zl wziął do kieszeni i którejś dołożył do zmiany jak będzie uprzejmie koło mnie biegać ;-) ale ogólnie nie jestem za braniem swojej własnej położnej , to ich obowiązek robić to co do nich należy .

Z jednej strony masz racje, że to ich obowiązek i koniec. Ale taka połozna którą ty opłacasz, jest z tobą że tak powiem 24 godziny na dobe. Bo te co mają aktualnie dyżur to wiadomo, że latają między wieloma pacjentkami.
Całe szczęście możemy same wybrać co chcemy hehe

W każdym razie ja i tak nie mam na to kasy i nie będę brała prywatnej położnej, ani tym bardziej płaciła lekarzowi czy jakiejś babie na dyżurze kasy. Oni i tak w pensji to dostaną. Ludzie tak uczą z tymi pieniędzmi, że a to wypada coś dać, albo lekarzowi jakąś bombonierke albo kwiaty... Noż kuwa.. Bez przesady. Czy ja jak pracowałam w sklepie to dostawiałam jakieś "gratisy" że byłam miła albo dobrze skasowałam towar.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-08, 14:15   #2083
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Niestabilna i Ana
piękne ciuszki
dzięki

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:17
Stary 2014-05-08, 14:17   #2084
Ana***
Zakorzenienie

a tu jeszcze ze sklepu przy chwili zapomnienia

i na tym koniec, nic więcej nie mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0341.jpg (40,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0342.jpg (52,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0343.jpg (44,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0344.jpg (48,8 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:59
Stary 2014-05-08, 14:18   #2085
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
A i zapisałam sie do szkoly rodzenia zaczynamy z mężem 9. czerwca
Ooo to super
Ja idę 25 czerwca

Cytat:
ale doula to ktoś inny niż położna ja chce położną z szpitalem to też na razie nie wiem jak wyjdzie, chciałabym w tym prywatnym na nfz ale tam musi być wszystkie idealnie, poród o czas itp wiec nie wiem czy spełnię oczekiwania
Wiem Aniu że doula to kto inny niż położna Dlatego napisałam albo- albo hehe

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Za tydzień Pawełka na wizycie zapytam kto tam będzie na tej szkole rodzenia,jacy lekarze itp. bo na kilku z nich nie chcę trafić i jak będą tacy do których nic nie mam i którzy mnie nie kojarzą to pójdę Bo niestety to 20 km w jedną stronę i to najbliższa szkoła rodzenia...

Ale dzieciaka wkurzyłam puściłam muzykę i przyłożyłam głośniczek do brzucha to tak pokopało,że masakra chyba nie podoba mu się spokojna muzyka Bryana Adamsa ani Bon Jovi też nie jest jego typem
Z tego co wiem, to w większości szkół rodzenia zajęcia są prowadzone przez położne a nie lekarzy Także chyba spokojnie będziesz mogła śmigać

A dziecku się pewnie podoba ta muzyka i urządza sobie dzikie bale w brzuszku hehe Fika aż miło

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-08, 14:22   #2086
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczne... rozczulaja mnie ubranka dla niemowlaków

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Ogolilam ten śpiworek i wygląda o niebo lepiej nie potrzebuje nowego

Stary 2014-05-08, 14:25   #2087
Ana***
Zakorzenienie

Co do położnej to rozumiem Wasze podejście, dostają wypłatę i za to powinny służyć pomocą, niestety rzeczywistość jest inna i ja dochodzę do wniosku ze sama i tak jej nie zmienię, a nie chciałabym ucierpieć. Tym bardziej, ze jak się uda to będę rodzić w szpitalu prywatnym na nfz, świetne warunki, opieka i poświęcenie.

Mi bardzo zależy na profesjonalnej położnej, która będzie starała się poprowadzić tak poród aby uniknąć nacięcia i pęknięcia krocza, z tymże do dłużej trwa i wymaga od Niej wysiłku, np. schylania się/nawet kładzenia w przypadku rodzenia w pozycji wertykalnej. Ale musi ona mieć też wiedzę, pieniążki nie wystarczą. Tylko jak tu taką znaleźć

W szpiatalach państwowych w większości idą na łatwiznę, w niektórych nacinają rutynowo...
Rozmawiałam nawet na wizycie z moim ginem, początkowo niechętnie mówił, ale sam stwierdził ze w szpitalu w którym pracuje tną jak leci... a przecież w wielu przypadkach dałoby się temu zapobiec.
Stary 2014-05-08, 14:28   #2088
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

W każdym razie ja i tak nie mam na to kasy i nie będę brała prywatnej położnej, ani tym bardziej płaciła lekarzowi czy jakiejś babie na dyżurze kasy. Oni i tak w pensji to dostaną. Ludzie tak uczą z tymi pieniędzmi, że a to wypada coś dać, albo lekarzowi jakąś bombonierke albo kwiaty... Noż kuwa.. Bez przesady. Czy ja jak pracowałam w sklepie to dostawiałam jakieś "gratisy" że byłam miła albo dobrze skasowałam towar.
No u mnie w rodzinie panuje taki popie*rzony zwyczaj dawania kwiatów pielęgniarkom i położnym i w ogóle lekarzom po operacjach Cholera to ich praca,oni łaski nie robią,że dadzą kobiecie po porodzie ogrom szacunku,wyjaśnią co i jak i że w ogóle nie zamordują pacjenta w czasie zabiegu czy porodu... Takie mają obowiązki... Jak chcieli dostać coś gratis to mogli pracować w restauracji jako kelnerzy to wtedy by mieli napiwki ale to jest ich praca i oni mają obowiązek pomóc każdemu pacjentowi. U nas ten zwyczaj chyba się utarł jak siostra 2 lata temu rodziła,bo powiedziała dosadnie mojej mamie,że ona od siebie żadnych kwiatów położnym nie daje,bo oni tak się nauczyli i to jest prawda...

Cytat:

Piękne !! Gdzie kupiłaś

Cytat:

Z tego co wiem, to w większości szkół rodzenia zajęcia są prowadzone przez położne a nie lekarzy Także chyba spokojnie będziesz mogła śmigać

A dziecku się pewnie podoba ta muzyka i urządza sobie dzikie bale w brzuszku hehe Fika aż miło
No u nas akurat jest dwóch lekarzy do takich konsultacji,bo to jest przy szpitalu ta szkoła rodzenia na nfz,to może i dlatego... Co zajęcia nie są,ale wiem,że czasem przychodzą i są do dyspozycji ciężarnych. Chciałabym żeby tak było,ale chcę też trafić akurat na tych normalnych...

Stary 2014-05-08, 14:35   #2089
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie w rodzinie panuje taki popie*rzony zwyczaj dawania kwiatów pielęgniarkom i położnym i w ogóle lekarzom po operacjach Cholera to ich praca,oni łaski nie robią,że dadzą kobiecie po porodzie ogrom szacunku,wyjaśnią co i jak i że w ogóle nie zamordują pacjenta w czasie zabiegu czy porodu... Takie mają obowiązki... Jak chcieli dostać coś gratis to mogli pracować w restauracji jako kelnerzy to wtedy by mieli napiwki ale to jest ich praca i oni mają obowiązek pomóc każdemu pacjentowi. U nas ten zwyczaj chyba się utarł jak siostra 2 lata temu rodziła,bo powiedziała dosadnie mojej mamie,że ona od siebie żadnych kwiatów położnym nie daje,bo oni tak się nauczyli i to jest prawda...

Piękne !! Gdzie kupiłaś

No u nas akurat jest dwóch lekarzy do takich konsultacji,bo to jest przy szpitalu ta szkoła rodzenia na nfz,to może i dlatego... Co zajęcia nie są,ale wiem,że czasem przychodzą i są do dyspozycji ciężarnych. Chciałabym żeby tak było,ale chcę też trafić akurat na tych normalnych...
to ja ci życzę żeby ci normalni byli jak będą twoje zajęcia

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 14:35   #2090
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
a tak poza tematem to mam dziś okropny dzień... nie mam nawet z kim pogadać... jakoś mi smutno chodzę i popłakuję niby pokłóciłam się wczoraj z mężem, ale sama nie wiem czy to przez to... on się dziwi, że jak wraca do domu to ja chcę z nim pogadać, albo że mówię sama do siebie, albo do dzidziusia...CAŁE DNIE siedzę sama, nie mam do kogo się odezwać... wychodzi na to,że nie mam koleżanek i nikogo komu mogę się wypłakać... czuję się samotna i trochę przestraszona... i chyba potrzebuję też przytulenia... już sama nie wiem... ciężki dzień
Ja mam teściów daleko, rodziców zresztą też. U teściów jestem mile widziana, wiem, ze czasem za dużo gadam (ale ten typ tak ma ), jakoś to znoszą, ale lubią moją szczerość, a ja u nich taką domową atmosferę i to, że można pogadać na spokojnie o wszystkim, poradzić się. Mają jeszcze 2 synowe, ale ja się śmieję, że jestem najlepsza, bo mieszkam daleko Przyjadę na jakiś czas, zawsze się uśmiejemy, co mogę to pomogę i jest git.
Natomiast jeśli o takie codzienne spustoszenie i brak towarzystwa to też tego doświadczam. Mieszkam kilkaset km od rodzinnych stron i pomimo, że jestem tu już około 8 lat to nie mam jakoś szalenie znajomych. Fakt, mój mąż to raczej domator, ale ma wielu kumpli takich tylko do flaszki, a jego to nie kręci. Ja z różnymi dziewczynami tez pracowałam, ale niektóre nie były nawet godne zaproszenia na herbatę, bo najlepiej jakbym zostawiła chłopa w domu i z nimi na imprezę poszła, piwska się opiła, bo one tak lubią to i ja muszę. Jak była premia w pracy to tylko się przebijały która powie mężowi, że ile było, albo czy w ogóle coś mówić. Czasem mam wrażenie, że ja jakaś inna jestem, że tu nie pasuję. Ja mam rozrywkę jak pójdę na zakupy czy w niedzielę do kościoła, ale w sumie jak mam się z jakimiś wariatkami kumplowac to znadję sobie i zajęcie w domku. Teraz jak bedzie dzidzia to już całkiem czas mi zajmie, więc się cieszę, że po kilku latach jak Tżta nie ma w domu, będzie do kogo gębę otworzyć. Inaczej tez miał słuchowisko jak wracał z pracy, bo lubię dużo gadać i komuś wygadać się muszę. Teraz mam jeszcze darmowe do mamy, to jak ktoś znajomy do mnie dzwoni i dłużej zajęte to wiadomo gorąca linia do mamusi No, ale weź do niej nie zadzwoń, jak to od zawsze moja najlepsza kumpela jest, my jak siostry i musimy być ze wszystkim na bieżąco. Jak kilka dni ciszy to już nadrabiania jest. Czasem gadamy o wszystkim i o niczym, o tzw. dupie Maryni, ale czasem i tego potrzeba. Niech mi żyje i 100 lat!!!
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:38   #2091
ZygaEffka
Zadomowienie

Edit..
Szkołę zaczynamy z mężem 3 czerwca dzwoniła już Pani i mi wszytsko powiedziała co i jak , dużo ciekawych dodatkowych zajęć jest jak np. masaż shantal , kurs noszenia chusty , masaż prenatalny ( tu muszę mieć zgodę od lekarki mojej) , kurs pierwszej pomocy itp itd i wszystko za darmo aż sie nie chce wierzyć że coś takiego istnieje nawet są jakieś zajęcia z ćwiczeniami ,

AAaaaa doczytałam jeszcze że na każdych zajęciach można regularnie słuchać bicia serduszka dziecka
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:47
Stary 2014-05-08, 14:38   #2092
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Spokojnie kochana, ja też czekam na mocniejsze kopniaczki, nie jesteś sama Coś tam mi się niby w środku przewraca, ale jeszcze uczę się czy to jest właśnie to...
Niestabilna i Ana ładniutkie zdobycze !!

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:40
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:40   #2093
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
to ja ci życzę żeby ci normalni byli jak będą twoje zajęcia
Oby A jak nie to zrobię jak mi Tż doradził"A po co chodzi się do szkoły rodzenia? Nie lepiej te techniki oddychania czy opiekę nad dzieckiem włączyć sobie na youtubie i tak ćwiczyć? Tu wydaj pieniądze na te zajęcia,dojedź a tak masz za darmo i to samo" Facet to jednak nie zrozumie wielu kwestii...

Jadę do malucha trochę się rozerwać,rozrywka nie ma co właśnie usłyszałam,że dręczę Jego dziecko swoją muzyką i nie dziwi się,że mi przyłożył dzieciaczek Ehh ale do września dziecko jest moje a jak już wyjdzie z brzuszka to będzie wspólne

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:41
Stary 2014-05-08, 14:46   #2094
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
heloooooł!!! wróciłam do Was

przepraszam ale mam tyle na głowie....dziewczyny boje sie o fasolke w tzta rodziie jest kupe problemow, wzystko jest na jego glowie bo jest najstarszy i wg mnie najodpowiedzialniejszy, iwidze ze przezywa...jestem zla bo staramy sie pomoc i finansowo i na kazdy inny sposob a nikt tego nie docenia tylko ciagle jescze pretensje....oststio tak mi szwagierka dala w kosc, w nosie ma ze jestem w 6 misiacu. w kazdym badz razie ja tam szybko juz nie pojade bo za duzo nerwow mnie to kosztuje
a o tzta sie martwie bo ma tyle na glowie, zamaist spokojnie cieszyc sie ciąża..czuje ze cos nas omija
niestety tak bywa z rodziną, pewnie Twojemu TŻ trudno powiedzieć "nie", bo to rodzina. Ale czasem trzeba umieć odmawiać. I postaraj się tak nie denerwować i olać sikiem prostym resztę

Cytat:
też mam śpiworek ;-)
i Amen ja też wyszłamz tego założenia. Trafilam na super położną. Fakt, że latała między rodzącymi i mało jej było przy mnie w trakcie gdy miałam skurcze na rozwarcie, ale mi to nie przeszkadzało, bo po co mi miała kobita stać nad głowa przez 5 godzin? a jak już dostałam parte skurcze to była non stop przy mnie, zawołała lekarkę, pomagała mi, wspierała, jak chciałam na niej wymusić cesarkę

Cytat:
ja też słabo czuję ruchy, znaczy się jak je czuję to nie mam wątpliwości, że to ruchy. Ale to są takie pukania bardziej. Ale mam znów łożysko na przedniej ścianie, więc amortyzuje kopniaki. No i poza tym wiem, czemu czuję ruchy tylko w dolnej części brzucha, na usg było widać, że maluch jest ustawiony nogami w dół, także jak fiknie mi nogą to po pęcherzu

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:49   #2095
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Oby A jak nie to zrobię jak mi Tż doradził"A po co chodzi się do szkoły rodzenia? Nie lepiej te techniki oddychania czy opiekę nad dzieckiem włączyć sobie na youtubie i tak ćwiczyć? Tu wydaj pieniądze na te zajęcia,dojedź a tak masz za darmo i to samo" Facet to jednak nie zrozumie wielu kwestii...

Jadę do malucha trochę się rozerwać,rozrywka nie ma co właśnie usłyszałam,że dręczę Jego dziecko swoją muzyką i nie dziwi się,że mi przyłożył dzieciaczek Ehh ale do września dziecko jest moje a jak już wyjdzie z brzuszka to będzie wspólne

Ciekawe czy jak by mial urodzić przez swojego penisa albo przez odbyt to czy też oglądal by na youtubie przygotanie do takiego porodu Jezusie faceci ;D
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-08, 14:55   #2096
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne !! Gdzie kupiłaś
co dokładnie?

Cytat:
Edit..
Szkołę zaczynamy z mężem 3 czerwca dzwoniła już Pani i mi wszytsko powiedziała co i jak , dużo ciekawych dodatkowych zajęć jest jak np. masaż shantal , kurs noszenia chusty , masaż prenatalny ( tu muszę mieć zgodę od lekarki mojej) , kurs pierwszej pomocy itp itd i wszystko za darmo aż sie nie chce wierzyć że coś takiego istnieje nawet są jakieś zajęcia z ćwiczeniami ,

AAaaaa doczytałam jeszcze że na każdych zajęciach można regularnie słuchać bicia serduszka dziecka
czy to szkółka przyszpitalna?
wow super

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Niestabilna i Ana ładniutkie zdobycze !!

któraś ma sprawdzony przepis na surówkę ze świeżej białej kapusty?? taką do kotleta schabowego?
Stary 2014-05-08, 15:03   #2097
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
co dokładnie?

wow super

któraś ma sprawdzony przepis na surówkę ze świeżej białej kapusty?? taką do kotleta schabowego?
Ja zawsze drobno siekam e paseczki do tego marchewka czasem jabłko. Przypraeiam solą pieprzem i cukrem , ugniatam ręką zeby wode puściła doprawiam jak czegos brakuje i dodaje trochę musztardy i na sam koniec oleju odrobinę. To mój sposób.

Stary 2014-05-08, 15:03   #2098
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
co dokładnie?

wow super

To nie jest przyszpitalne , aż się zdziwiłam że tyle zajęć i to za darmo tak na prawdę w prywatnym miejscu ale refundowane w całości , trzeba być tylko ubezpieczonym ale proszą o pesel i według tego sobie sprawdzają . Już jestem ciekawa jak mój mąż będzie się zachowywał na tych zajęciach
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-08, 15:05   #2099
tymiina
Raczkowanie

Cytat:
Dla zainteresowanych. Ja w sobotę wybieram się na - uwaga- BEZPŁATNE USG 4D w galerii, akcja prowadzona przez "Mamo to Ja" i "Szczęśliwe macierzyństwo" może w waszych miastach też jest ta akcja. Ja się wybieram może za oszczędzę 250 zł nie chcę myśleć ile będę stała w kolejce ale spróbuję http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/

Wielkie dzięki za tego linka. We Wrocławiu okazuje się też będą 24.05
także choćbym miała kilka godzin czekać to pójdę bo nie planowałam takiego USG bo kasy nie mam a jeśli za darmo to spróbuje się dopchać.
Jakby jeszcze ktoś z Wro szedł to dajcie dziewczyny znać

Cytat:

Nie jesteś jedyną ja nie czuje prawie nic tyle właśnie co jakieś bulgotania i fikołki chyba;d
Wczoraj mi się wydawało że dostałam dwa kopniaczki ale pewności nie mam wiec w domu jeszcze nic nie mówię jak będę pewna to wtedy mnie zaczną obmacywać po brzuchu a ja się i tak już jak beczka czuje pomimo że nic narazie nie przytyłam tyle co brzuszek mi wyszedł.

----

Cytat:
Edit..

Cytat:

Co do szkoły rodzenia jak ktoś jest z Wro lub z okolic to
http://mamagaja.pl/wroclaw/terminy-i-zapisy.html
Darmowa szkoła do której się zapisałam i pierwsze zajęcia mam 02.06
Oni przyjmują od 21 tyg. ja jestem na razie w 19 ale do tego czasu to akurat będę w 23.
Bardzo miła pani w sekretariacie jest, wszystko powie i wyjasni. A na dodatek mają pełno dodatkowych darmowych pakietów dla mam uczestniczących w zajęciach: 3 bezpłatne masaże, ćwiczenia, chustoszenie, masaż Shantala dla dziecka. Jedynym warunkiem uczestniczenia w zajęciach jest wybranie u nich położnej która po porodzie odwiedzi nas do 4 razy.

Dla mnie bomba bo ja zielona jestem więc mi się przyda.
A i ja swojego akurat nie zabieram chodziarz on chciał, ja jestem taka zosia-samosia.

A co do muzyki to ja będę prowadziła wojnę pochodową bo TŻ słucha HipHopu (czego ja nie znoszę), także jak go nie będzie to dziecko będę do punka, rocka, czy klasycznej muzyki przyzwyczajać niech sie rozwija po mojemu ;d
Za to mam dramat co będzie jak dziecko będzie u teściowej - ona słucha discopolo......

----
A i dziewuszki co mają problem czy to na co dzień czy tylko teraz w czasie ciąży nie bójcie sięgnąć po pomoc u psychiatry czy psychologa. Ja się zapisałam na 20.05 na pierwszą wizytę bo już ponad rok a ja cóż chyba stany depresyjne mocne mam, ale dopiero teraz znalazłam na to czas. Normlanie na NFZ znajoma mi dała namiary i ceszę sie że w końcu sięgnęłam po pomoc bo sama już nie daje rady ze sobą

---

A i dziewuszki wcześniej dodawały zdjęcia mi się udało uchwycić brzuszek słabo bo komóreczką ale coś tam widać.

29.09.2014 urodziłam największy skarb w moim życiu.

Edytowane przez tymiina
Czas edycji: 2014-05-08 o 15:10
tymiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:08   #2100
ZygaEffka
Zadomowienie

Laski ...idę do tego lekarza na godziene 19.00 dziś poczytajcie opinie

http://www.znanylekarz.pl/waldemar-t...nekolog/poznan

jakiś masakrator mój tż już bojowo nastawiony na pana doktorka mam nadzieje ze mi chociaz sprawdzi czy serduszko biję dobrze miałam wybór jeszcze jednego tak na szybko i mial nie lepsze opinie co sie dzieje w tym Lux Medzie
Dobrze że moja Gin to taka dobra duszyczka tylko szkoda mi kasy żeby co tydzien wywalać 100 złoty a potym kaszlu musze wiedziec czy dzidzia ok ..
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-08 o 15:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości