|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
O tez mam sesa mydlo, moje wlosy go nienawidza :/
Dzis rano przy makijazu odkrylam, ze nawet moja najbardziej hardcorowa rozowo-fioletowa szminka wyglada przy krotkich wlosach dziewczeco, a nie wyzywajaco ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#332 | |
|
Moderator
|
Cytat:
kolor też masz naturalny?robię dzisiaj ciach ciach |
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
magda, jakie już długie
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Magdaaa!!!! Ojaciez!!!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#335 |
|
Konto usunięte
|
Klaudenc: czesc farba, a gora juz naturalki odrastajace
Udalo mi sie dobrac na tyle, ze odrost mam dokladnie w kolorze farby, nikt mi nie chce wierzyc, ze tyle nie farbuje i w ogole nie widac :pGrzywke polecam na jesien, zime, ale juz latem/wiosna przeklinam ja bardzo jak mi goraco podwojnie :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#336 |
|
Moderator
|
Mama mnie obcięła, pozostała mi tylko długa i wściekła grzywa ;D w weekend może fotke strzelę to się pokażę.
Mam taki fryz teraz: |
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Hej dzieczyny!
Mogę dołączyć? ![]() Mam mocno falowane włosy,kiedy są krótsze to zaczynają się bardziej skręcać. Obstawiam że mam typ falowania 2c. Tyle, że włosy mam zniszczone od prostownicy, bo tak naprawdę nie lubię swoich włosów i moim marzeniem (które nigdy się nie spełni) jest mieć proste włosy. W związku z tym że włosy mam suche, raczej zniszczone od prostowania doszłam do wniosku, że odstawiam prostownicę zanim mi wszystkie wypadną. A żeby to jakoś wyglądało to muszę zacząć o nie dbać. Teraz często mam na głowie po prostu siano, puszą mi się strasznie, jak nic z nimi nie zrobię. Chyba, że zastosuję więcej środków i zostawię do wyschnięcia samoczynnego to wtedy mam te fale. Suszarka mi w ogóle nie służy bo na głowie po niej mam niewiadomo co. W związku z tym pytanie do Was dziewczyny? Od czego zacząć? Jakie środki zakupić? Imperfecta, przyznaję, że inspirowałam się trochę Twoim blogiem i ściągnę od Ciebie jakieś kosmetyki, bo piękne masz loki. Kojarzysz mi się Meridą Waleczną. ![]() Włosów swoich jak mówiłam nie znoszę, ale łysa być też nie chcę więc skoro dalsze prostowanie by do tego doprowadziło to muszę o nie zadbać, żeby jakoś te fale wyglądały.
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi miło! dziękuję ślicznie! no ja raczej używam takich... uniwersalnych kosmetyków więc jak najbardziej na sam początek możesz kupić i próbować, próbować i jeszcze raz próbować
|
|
|
|
|
#339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
ja też. SZkoda tylko, że ostatnio mam na nie tak mało czasu
|
|
#341 |
|
Rozeznanie
|
syklamen, witaj
![]() Zawsze jakoś mi smutno, kiedy dziewczyny, które mają falowane/kręcone włosy mówią, że nienawidzą swoich włosów i marzą o prostych. Mam jednak nadzieję, że za jakiś czas staniesz się dumną posiadaczką fal/loków, która będzie uważała swoje włoski za wielki atut. Na początku jak zwykle, niczym zdarta płyta, polecam zapoznać się z: FAQ -https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 Oraz z Pigułką - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 Te wątki naprawdę powstały dla Was i dla nas - "starych wyjadaczek"- naszą wiedzę w dużej mierze zawdzięczamy tym wątkom i wciąż do nich wracamy - i chociaż trzeba im poświęcić trochę czasu, są bardzo ciekawe . Wiem, że nowe dziewczyny chciałyby dostać konkretne wytyczne: zrób to i to, użyj tego i tego, a Twoje włosy będą piękne. Niestety, nie ma tak łatwo. Każde włosy są inne i każdym będzie pasowało coś innego. Warto patrzeć na włosy innych dziewczyn, bo to motywuje, ale skopiowanie od A do Z ich pielęgnacji może u nas w ogóle się nie spisać. Do wszystkiego trzeba dojść samodzielnie . Wiem, że to może zniechęcać, ale warto, a my jesteśmy tutaj by wspierać i podpowiadać. Na początek włącz do swojej pielęgnacji oleje - zacznij od tych, które masz w domu. I powoli startuj z resztą. Nie polecam wyrzucania wszystkich kosmetyków do kosza . A na nawilżenie: żel lub płukanki z siemienia lnianego. No i czekamy na fotki Twoich włosów. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Klaudenc, no to czekam na fotki A Ty nie zapuszczasz/łaś? magda, ach... ta gęstość... |
|
|
|
#342 | ||
|
Zadomowienie
|
Witaj syklamen!
Też kiedyś prostowała namiętnie. Ale cieszę się że pokochałam swoje włosy i walcze teraz o każdą falkę ;D Haha, uwielbiam te skróty myślowe bo co człowiek kreconowlosa i do tego ruda zobaczy to zaraz, że Merida. XD Nie zlicze ile razy to słyszałam. Doe? A Ty;p Cytat:
Fanie było by mieć taki jednolity skręt zeby ludzie myśleli że kręce ;< Cytat:
Fryzurka super! cykaj fotencje!
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-08 o 17:25 |
||
|
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Córka znajomych kiedyś zakomunikowała podczas zabawy z innymi dziećmi: A ja mam ciocię Arielkę i wiele podobnych sytuacji... XD
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
haha o Arielce też słyszałam. Jak mi kiedyś henna mocniej czerwienią złapała i wysuszyłam włosiory na prosto xD
No tak to już jest. Meridy waleczne jesteśmy. Batalia o każdą falkę i zdrowe włosie;D Wrzucałam to już kiedyś, ale Cię wtedy akurat gdzieś poniosło daleko od nas ;] ![]() Po olejku rycynowym i glucie skóra głowy sie wyciszyła. Nie swędzi.*odpukać* Dziewczynym powrzucałybyście trochę fotek bo ja tak lubię oglądać
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-08 o 17:35 |
|
|
|
#345 |
|
Moderator
|
Haha, to mnie ktoś kiedyś macał po włosach by sprawdzić czy mam perukę XD
Doe - postanowiłam ściąć jeszcze raz bo od weekendu zaczynam wreszcie jeść normalnie, więc liczę na zdrowy odrost. Bo pomimo 3-miesiecznego dużego przyrostu to nasada tak samo słaba jak i końcówki paznokcie również mam już długie, ale mimo wcierania w nie kremów i olei to są przezroczyste i miękkie (na włosach podobnie, widać taki sztuczny blask bo one też są wręcz.. przezroczyste i wiotkie). Włosy mam w dotyku jak takie pędzle ze sztucznego włosia, marzę o takich na boba chociaż ale gdzie jak takie słabe, może takie krótkie cięcie je też troszkę wzmocni.Fotencje jako takie są, chłopaczkowo wyglądam, ale podoba mi sie.. i jaka wygoda, ludzie *,* Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-05-08 o 17:51 |
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy wam po olejowaniu też wypada tyle włosów?
Bo mi jakoś szczególnie dużo.. Wczoraj pierwszy raz olejowałam lnianym i dzisiaj są jakieś takie strasznie spuszone... Klaudenc ślicznie ci w tych krótkich włosach ![]() Jakby któraś chciała, ocenić to co ostatnio wydobył mój najkochańszy glutek to dołączam zdjęcie.. ![]() IMAG0559.jpg
Prowadź mnie za rękę, bo sama nie wiem dokąd mam iść, gdzie podążać mam, by na zawsze z tobą być ... ;* Edytowane przez Cukiiereczek Czas edycji: 2014-05-08 o 18:05 |
|
|
|
#347 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A od olejowania może wyleciec przez aplikację bo sie co nieco plącze albo jak kładzież na skalp. Chyba, że jak ja użyję np. kokos który mnie wysusza na wiór to kudłów potem pełno w odpływie ![]() A dziękuję, miło mi
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Klaudencu kochany wyglądasz przefantastycznie!
Uwielbiam takie kobiety, które znają swoje atuty i cięcie nie jest ostatnią tragedią [ja do nich nie należę niestety] Chyba przy jakiś tam kompleksach chowam się za włosami i czuję pewniej. K wyglądasz bosko, nie każdek kobiecie takie krókie włosie pasuje a Ty jesteś kocica! ;D jak widzimy, drodzy Panstwo długość wcale nie równa się jakośc. Cukiereczku ha! są efekty! [mi tez przy olejowaniu sporo wypada, chyba przez obciążenie] a co do spuszonych włosiorów to może olej nie służy?
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-08 o 18:28 |
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudenc, wyglądasz całkiem fajnie
za mną czasem chodzi cięcie na krótko, ale mi zupełnie by to nie pasowało no i nie wyobrażam sobie "nie mieć" włosów
|
|
|
|
#350 | |
|
Moderator
|
Cytat:
dodatkowo przy obecnym stanie mych włosów nie żal mi ich ciąć.
|
|
|
|
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
Joanku, wykapana Merida! XD
Nigdy nie podchodziłam pod czerwień, ale dzieciom to nie przeszkadza, wystarczy dodać, że jeszcze inna córka znajomych stwierdziła, że jestem Roszpunką - po prostu mała nie widziała na żywo dłuższych włosów niż moje. A wiecie, jest jedna osoba, która nie znosi moich włosów XD Moja babcia! Zawsze mi mówi, że nie powinnam kręcić - na nic się zdają tłumaczenia, że tak mam - choć reszta rodziny też ma kręcone, ale u mnie to najbardziej widać, bo mam najdłuższe, no i babcia nie rozumiem opcji nie czesania. Ale najbardziej przeszkadza Jej kolor! Była rudzielcem i szczerze nienawidziła swojego koloru włosów przez docinki. Ech, a ja bym tak wiele oddała za naturalne rude :P. Klaudenc, świetnie Ci w takich krótkich! Bardzo kobieco! Cukiiereczek, a nakładasz olej również na skalp? No i piękne efekty! Bardzo lubię takie falki!
|
|
|
|
#352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taaak takie Irlandzkie rude włosiory! Ja jako dzieciak byłam taka rudoblond a potem ściemniałam w kasztanorudecoś. A po farbowaniu to już szara mysz europejska. Moja babcia też nie rozumie jak moge nie czesac włosów, i że mam taki bałagan [bo moje loki nie sa tak zdefiniowane jak np kqq ] Jako, że różnie z nimi bywa to zwykle mam artystyczny nieład a babcia myśli że za pomoca szczotki wszystko samo się rozwiąże... ![]() Kolor natomiast kocha ![]() Dostałam dziś pocztą pół perukę która mam założyc do sesji zdjęciowej. Jest ruda, falowana i... ma 20 cm obwodu kucyka. Po jej zdjęciu czuję sie łysa. ![]() O nie, nie, nie. Takie przymiarki nie pomagają na włosomaniacze morale...
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-08 o 19:13 |
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Nie da rady ta dolna warstwa to kupa totalna. Takie siano że nie wytrzymam. Góra w miarę ale też jest niewesoło. Ścinam i koniec
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#356 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejrzałam zdjęcia Twoich włosów przed tym, jak skupiłaś się na ich pielęgnacji i teraz i efekty widać od razu i są zachwycające. ![]() Mogę spytać, gdzie można dostać olej lniany? W zwykłych sklepach spożywczych jest, czy koniecznie musi to być jakiś zielarski? Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz to jest tak, że ja po prostu uważam, że moja okrągła twarz lepiej wygląda w prostych włosach. Lepiej się też w takich czuję. Ale już mam ich tak mało, że niestety nie mogę dłużej ich prostować, bo wyłysieję w końcu.![]() Zdjęcia jakieś postaram się wrzucić, jak będę mogła kogoś poprosić, żeby mi zrobił od tyłu. Ale naprawdę moim zdaniem nie ma się czym chwalić, a wręcz przeciwnie.Cytat:
![]() Dziewczyny, ale włosy Meridy są cudowne, długie, rude loki. ![]() Cytat:
A jak zrobić ten glutek o którym wszyscy piszą? To jest napisane w tych linkach?
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-05-08 o 20:27 |
|||||
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi miło czytać takie rzeczy, aż jeszcze bardziej mi się chce o nie dbać hm.. nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że można go dostać w innych sklepach niż zielarskie ![]() Czasami jak mają gorszy dzień, albo jest bardzo ciepło to mam ochotę się ochotę ściąć na chłopaka |
|
|
|
|
#358 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#359 |
|
Zadomowienie
|
Seviwren, tyś chyba klopsa w życiu nie widziała! ;p
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

kolor też masz naturalny?

paznokcie również mam już długie, ale mimo wcierania w nie kremów i olei to są przezroczyste i miękkie (na włosach podobnie, widać taki sztuczny blask bo one też są wręcz.. przezroczyste i wiotkie). Włosy mam w dotyku jak takie pędzle ze sztucznego włosia, marzę o takich na boba chociaż ale gdzie jak takie słabe, może takie krótkie cięcie je też troszkę wzmocni.
Bo mi jakoś szczególnie dużo.. Wczoraj pierwszy raz olejowałam lnianym i dzisiaj są jakieś takie strasznie spuszone... 

bardzo mi miło czytać takie rzeczy, aż jeszcze bardziej mi się chce o nie dbać