|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Bezaczek akcja z kotem przednia, na zawał bym zeszła serio
![]() Latte no nikt ni ekaze dziecią siedziec w domu , al ejak nawet sa dzieci które dwór kochaja to same sie tam po prostu nudza , a wiekszość niestety siedzi pozamykana w domach.... ja tez nie chciałam małemu udostepniac telewizora ale tak do konca sie nei da, chyba z emy bysmy zrezygnowali, a jednak ogladamy jakie swiaodmosci, mąż mecze i dziecko widz, wiec i małemu bajki pozwolilismy obejrzec, natomiast wszytko w granicach normy i rozsądku, zreszta dzięki temu z enie robiliśmy z tego dramatu mały jak sie bawi i ma zajęcie to nawet o tv nie pomyśli-woli latać za piłką zreszta jak tylko jest okazja to my wolimy z młodym gdzies pojechac , pozwiedzać i czesto gdzies wybywamy , staramy si edac mu jak najwiecej z siebie , a nic go bardziej nie cieszy niz mama, tata i np zoo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monika cudne foty z usg ![]() Ekaterina śliczny brzuszek ![]() Ana ni ema sie co bać, bedzie dobrze zobaczysz, odpowiednie nastawienie i po porodzie przyjdziesz na atek i nam napiszesz że poród to super sprawa ![]() co do cytomegali tez sie okazało z emiałam i tez nei wiem kiedy ![]() śliczne ciuszki ![]() ![]() co do sikania w nocy to ja nie wstaje, ale trzeba brac pod uwage ze spac łaże ok 1-2 hehehe i czasem jak sie młody obudzi to tez sie przejde wysiusiac zeby rano na łeb na szyje nie ganc ![]() Nistabilna ciuszki super ![]() Zyga Efka co do płatnej położnej mam takie samo zdani ejak ty, wybrały taki zawód i powinny każda kobiete godnie potraktowac a nie lepiej bo ma dodatkowa kase, niestety mentalnośc ludzi jest inna i dopuki same sie zgadzamy na to w sensie ze sa osoby które wyciągną i dadzą to nic sie nei zmieni-niestety Cytat:
ta koło rynku? jestem za-pisze si ena to jakby co ![]() Mistic mały ni espi w dzien wcale i wieczorem pada, a jeszcze jak sie wyszalejej na dworze to zasypia po przyłożeniu głowy do poduszki ![]() ![]() no masakra skoczyłam nadrabiac i co? zaraz prani emi sie skonczy prac i tzeba bedzie wywiesic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
dzieki Misstic i Aliszcze za info
![]() wlasnie robie sobie liste badan ktore chce zrobic,oczywiscie podstawowe morfologia,wapno,tarczyca ,zelazo,cholesterol i jeszcze sie podpytam kolezanki pediatry co proponuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na stronie beglossy.pl jest zestaw 9 kosmetyków w tym 3 pełnowartościowe za 39 zł. Kod zniżkowy GLOSSYbaby. Dostawa gratis
To są glossyboxy może się przydadzą |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
co do wyprawki to u mnie kompletnie te długie listy sie nei sprawdziły, ale nei powiem z enei przegladałam i chciałam kupić wszytko
![]() co do ciuchów to tutaj ni enapisze co i ile bo miałam mega duzo ciuchów, kazdy mi znosił i teraz wiem ze bym juz nie brała bo i tak dziecko ubierałam w to co mi si enajbardziej podobało i co było dla mnie wygodne ![]() bardzo mi pasowały bodziaki, rampersy, pajace , półśpiochy, spodnie dresowe (na wyjścia oczywiście stroje wyjściowe ale to wedle upodobań bo np nie każda mama lubi np swery, bluzy a juz jak maja kaptur to w ogóle ) oczywiście pościel do łózeczka-miałam dwie ,tak zeby była jedna na zmiane w razie prania itd rożek -w zupełności wystarczyłby 1 a miałam 2 (ale nei kupowałam -dostałam) w samym rozku nosiłam mało, ale bardzo mi sie przydał jako kołderka do wózka i do położeni amałego gdziekolwiek, rozkładałam i małego na to kładłam-wiec w sumie mozna to zastapic kocykiem kocyki 2 jeden cienszy , drugi grubszy pieluszki tetrowe miałam 10 z czego stale uzywałam jakiś 5 i to dlatego ze w sumei stwierdziłam z ejak juz je mam to uzywam he (gdyby mały ulewał czy cos to pewnei by sie zuzyły) 2 flanelowe pieluszki w sumi enie potrzebne (1 zuzyłam na wyscielenie wózka , druga leżała, zasłaniałam ja lamke nocna zeby za duze światło nie było ) z kosmetyków -tutaj bym radziła podejsc bardzo ostroznie i indywidualnie, ja chciałam jak najmniej chemi wiec zakupiłam jedynie mydełko bambino i płyn do kąpieli(polecam babydream-ma bardzo fajny skład) i do smarowania ciała miałam mleczko szczotka, grzebyk-nie lupiłam dostałam, przydała sie szczotka do wyczesania ciemieniuszki płatki kosmetyczne do przemywania buzi(pierwsze dwa tyg miałam osobno przegotowana wode he , a potem myłam juz normalnie) nożyczki do paznokci-przydały sie bardzo bo młody miał pazury jak modelka ![]() fride miałam w zapasie jakby sie pojawił katar-przydała sie dużo później termometr (w sumie kupiony juz po narodzinach małego) wanienka i w sumie nei pamietam co tam dla młodego jeszcze miałam , chyba tyle , jak se przypomne to dopisze ![]() no i pieluchy oczywisci ![]() a dla mnie : wielgachne podpachy do szpiatala, majtki takie siateczkowe-ale bardzo mnie denerwowały i uwazam ze lepiej zaopatrzyc sie w zwykłe najzwyklejsze , które mozna potem wywalic ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() też chodzę koło 1 i wstaję ok.7/8 może dlatego mój pęcherz to wytrzymuje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przy początkach mówienia czytałyśmy Kaczkę dziwaczkę i moja mała skracała cały tytuł do "dziw.ka", a małe dzieci lubią wykrzykiwać nowo poznane słowa publicznie głośno, czułam się hmmm dziwnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już po badaniu, tzn miałam teoretycznie o 10, weszłam przed 11 ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
aaaa z takich fajnych rzeczy to polecam żabkę z ikei , taka ceratka składana , fajnie sie sprawdziła przy tym jak musiałam małego przebrac np w markecie czy cos
![]() i jesli chodzi o przescieradłą do łózeczka to polecam prześcieradło juz z ceratka i wtedy nie trzeba dodatkowo podkładów ![]() oczywiście nei pisąłam o wózkach, fotelikach, łózeczkach bo to taki gabaryt ze kazda od pierwszych chwil o tym mysli mogę jeszcze napisac z enei uzywałam przewijaka ![]() Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2014-05-08 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Mam do was pytanie czy korzostaliście może ze sklepu ikeomania.pl? Albo jakiegoś innego gdzie można zamówić rzeczy z ikei online?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Rozeznanie
|
ja mam do ikei 5 minut obwodnicą
![]() ![]()
#2175 | |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanko także czy któraś z was używała może plynów do inhalacji "Nebbud i Ventolin " zapłaciłam dziś za to ponad 100 złoty i oczywiscie jest napisane na ulotce ze nie wskazane w ciąży ... a internistka mówiła że można , gin też nie miał nic przeciwko inhalacjom ale nie wiedziałam że to na sterydach i mu sie tak dokładnie nie pytalam i teraz mam stracha ale podobno to taki złoty środek ... użyłam dziś tego bo już mnie boli głowa od kaszlenia . Sorry że nawijam o tym kaszlu tylko , ale z tż nie moge gadac bo jak mówie to kaszle
![]() Dziś jak jechaliśmy do lekarza to stanely nam na drodze gołębie i szły w naszą stronę a tż stoi i zaciesza , ja mówie do niego jedź bo ja sie spiesze do gina a on stoi i sie cieszy , no to mówie jedź ty głąbie a on sie chichra ze mnie i mówi "hehe pewnie napiszesz o tym jutro na tym twoim forum ![]() ![]() Dziś mi się pyta czy wstawiłam zdjecia jego ciuszków i czy chwaliłyście ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do męza to ![]() mój jak cos mu staram sie czasem tłumaczyć to pyta czy madrości z wizażu mu przytaczam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to zaczynam 24 tydzień!
![]() Jak ten czas leci! Szybciej teraz niż w pierwszej ciąży. Może dlatego, że z córką czas się bardziej wypełnia... Ale w pierwszej pracowałam do maja, więc też leciał dzień za dniem... Może bardziej byłam skoncentrowana na ciąży niż teraz i mi sie wlokła długo ![]()
#2178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Glosy box przywedrowal do nas z zagranicy. Na początku pudełko zawierało exklusywne próbki produktów z czasem zaczęło schodzić na psy i coraz horsze produkty sie w nich znajdowały. Teraz jest idea beglossy, niektóre youtuberki ukladaly zawartość pudelka. Staraja sie wkładać pełne produkty do pudełek ale czasami pełnowymiarowe kosmetyki do eexlisywnych noe należą. . W sensie nie mam nic do tegi pudełka bo i takie produkty sa fajne tylko sie wkurzylam bo polscy glossy zepsuli to pudełko no ich nie stac na lepsze produkty normalne pudelko kosztuke cos kolo 50 zl. Za granica pudełka wkładają zupełnie inaczej. No ale to tylko moje zdanie. Ale za to maja bardzo fajne specjalne edycje i ke warto zamowic. Tak jak teraz Lecia polazala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Piszecie o wyprawce, osobiście jak kompletowałam wyprawke dla corci to wybierałam wersję minimum, bo wszystko można spokojnie dokupić. Na początku nie kupowalam nawet kosmetyków bo miałam próbki z johnsona i nivea. Wyszlam z założenia że będę je testować a jak bedzie problem ze skóra to kupię emolium. Cytat:
![]() Jak byście miały ochote to zapraszam do centrum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() Ale teraz zamówiłam z ciekawości Pewnie sobie bym nie zamawiala. Zobaczymy co będzie bo nawet nie napisali. Za 20 zł mniej się skusilam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
bo z lekami tak własnei jest czesto tez spotakcie sie z tym ze dla dzici przepisza wam cos a na ulotce np bedzie widniało dla dzieci od np 4 roku zycia a dostaniecie ten lek dla dziecka dwuletniego,,,tak sie dzijej bo badania które umożliwiłyby ten zapis ze np lek dla dzieci o 6 miesiaca zycia itd są strasznie drogie
dlatego jak lekarz wie ze dziecku pomoze a nie zaszkodzi to przepisze z odpowiednim dawkowaniem dla kobiet w ciazy to pewnei podobna opcja |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | ||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46366058]Głowa do góry, cycki do przodu
![]() I nóż do kieszeni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Jak mnie kluje w zebrach raz z jednej a raz z drugiej strony to mam zacząć się bać ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2185 |
Zakorzenienie
|
Kasia,a od ruchów Cię tak kłuje czy jak? Bo mnie kłuje już od kilkunastu tygodni i aż wkurzające to jest.... Trochę się boję,że to wątroba..
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leze na boku u jest ok, mały kopie a matka idzie spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
13 maja mam polowkowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2188 |
Wtajemniczenie
|
Tyle fajnych rzeczy jest w tej ikei a u mnie oczywiscie nie ma
![]() Dlatego dolaczam sie do pytania Leci o te strony gdzie mozna produkty z tego sklepu zamawiac.
#2189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.