Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 08:36   #1381
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wasze córeczki też ściągają sobie z głowy chustki, opaski? taka byłam dzisiaj zdenerwowana na spacerze, bo było ciepło dość, ale wiało momentami tak, że mogło głowę urwać a ta moja pindeczka sobie CIĄGLE zdejmowała opaskę, więc założyłam jej chustkę i to samo było kaptur też byl be więc ja już nie wiem, co mam jej czapkę zakładać?
ja musialam jak zdejmowaly wlasnie czapke i to jeszcze wiazana pod szyja ubierac. a latem wiazany kapelusik. tak samo mam ze sarpetkami - mig i leza pod wozkiem wiec musza byc rajstopki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-05-09 o 08:43
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:47   #1382
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

Na szczęście mało do nadrobienia

u mnie też na linii włosów i też jakoś 12 cm ma, ale nie miałam drenu.

ja szczerze mówiąc ani razu nie miałam doła,że miałam cc, od początku super nastawienie, ani razu nie poczułam się przez to gorsza, bo niby czemu?no ale jak mówię-miałam długi czas na takie rozmyślania i nigdy nie myślałam o sn.

nie we wszystkich szpitalach jest zzo przy sn, u mnie nie ma
pewnie,że każdy przechodzi to inaczej. Mnie bolało na początku, ale nie zwracałam na to uwagi. A poza tym to ja mam wysoki próg bólu i bólu przy sn też bym się nie bała

JA mówię,że jest super hiper fajna. Mówię i koniec. Bo tak uważam.Przecież nie będę ściemniać,że jest straszne skoro tak nie uważam-pomimo,że to operacja. Wiem,że ty miałaś cc i możesz mieć zgoła inne podejście, ale jak dla mnie od lat to był jedyny sposób na to,żeby moje dziecko/dzieci przyszły na świat. Więc moje nastawienie zawsze było mega pozytywne, jako do czegoś, co pozwoli mi zostać matką.
Nie bałam się cc, doszłam szybko do siebie, całą opiekę w trakcie i po wspominam baardzo dobrze.Wręcz ryczeć mi się chce na wspomnienie, oczywiście ze wzruszenia-ale o tym już pisałam trylion razy. Więc powtarzam-DLA MNIE jest super hiper, a nikim raczej nie jestem także nie wiem czemu ktoś miałby moje zdanie negować, tak samo, jak ja nigdy nie napisałam nikomu,że źle uważa pisząc,że cc jest ble,a sn jest super hiper
ot, takie moje subiektywne odczucie.
cos widze bez humoru niekotre z was
nie powiedzialam ze jestes nikimto po 1
po drugie moze zle sie wyrazilam ale chodzilo o moje zdanie, ze cc jest niefajna,
wiadomo jak chodzi o ratowanie dziecka i mamy to ok, ale to nei zmeinia faktu ze to operacja
na rozne sposoby mozna do tego podejsc

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:48   #1383
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja to specjalnie wstaje do siadu i opada, wstaje i opada na poduszke i sie chichra przy tym jak opetana
mój brat tak nauczył swoją córkę i mówił bach na plecki i ona się śmiała jak była na łóżku i kiedyś zrobiła to na ziemi i było bam na główkę
Stary 2014-05-09, 08:50   #1384
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

wyluzujcie bo tu juz naprawde niemilo zaczyna sie robic momentami

Aleksander
Stary 2014-05-09, 08:50   #1385
kaska87
Zakorzenienie

hej

ja spadam zaraz do endo- lękam się, serio trzymajcie

Motylek, ale mi nie chodzi o to, że dzięki cc mogłaś urodzić dziecko- bo tak musiało być ze względu na zdrowie, ale to tak jakby przyszedł pacjent i się jarał, że mu operację na otwartym sercu robili jest do przeżycia jak nie ma wyboru i już o! ja to się może wysłowić nie umiem, albo co- taki jest net ale nikogo nie neguję też nie mam pewności, że przy drugiej ciąży coś się (tfu!tfu!) nie stanie i mnie potną, ale co zrobię?! nic, ważne by bejbi i ja to przeżyli

Logoasiu bardzo mi się nie spodobał ten tekst do Agusi- taki lekceważący tym bardziej, że dziewczyna w moim odczuciu nie jest materialistką, gdybyś była w takiej sytuacji materialnej też byś liczyła każdego złocisza

Motyl masz kopa w zadek! a dlaczego masz mieć wyrzuty, że miałaś cc?! absolutnie! nie o to mi chodziło, nawet w mej kopule to nie przeleciało

Lola ja jako naczelny rabin jestem na czele tych materialistów of kors?
ale ja to się mówi "pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to h...." przykład właśnie idę zabulić za badania i wizytę do endo, bo termin na nfz mam na grudzień 2017 gdybym tyle miała czekać to nie wiem różnie by mogło być

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-05-09 o 09:08
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:50   #1386
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
byłyśmy u lekarza, coś tam zaleciła dietowego, ale jakoś samo się Natce poprawiło, chyba na widok lekary i od razu dziecko zadowolone

mój koksik waży 7700 g, czyli 1200 g przez 7 tygodni, całkiem ładnie
dobrze, że się poprawiło
za wagę, czym tym ją karmisz, że tak przykoksiła

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motylek dla mnie cc nie jest super hiper, bo to operacja wiadomo, że jak nie ma wyjścia to ok ja mam nadzieję, że sn dam radę drugi raz i też tak sprawnie
uważam tak samo
po 3h partych przy pierwszym porodzi modliłam się tylko o to żeby mi nie chcieli robić cc

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

Byłam dziś w moim ulubionym lumpku. Nakupiłam Staśkowi koszulek z krótkim i długim rękawem i spodni bo z wszystkiego powyrastał Za 29 ciuszków dałam 107 zł
Poza tym chcę go powoli uczyć jeść samemu, niech dotknie jedzenia, zbada konsystencję - będzie brudny od góry do dołu Takich bluzek nie szkoda wyrzucić jak plamy nie zejdą
poszalałaś
szkoda, że ja nie znam żadnego fajnego lumpka

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a my dziś po szczepieniu. drugim po lekkiej obsówce, ale w końcu się udało. Marcin waży 8380g
a u mnie niestety wyniki z krzepliwości krwi znowu nieprawidłowe. Ostatnio lekarka na wikipedie wchodzila przy mnie żeby coś mi o tym powiedzieć, a dziś już wprost powiedziala, że poczyta i jutro do mnie zadzwoni żeby nie gadać głupot myślałam że ryknę śmiechem. chyba do hematologa skieruje, no bo co może więcej zrobić
czy któraś bierze leki przeciwzakrzepowe?
za wagę Marcinka
a dla ciebie dużo zdrówka fajna lekarka, jak ona ma wiedzę z wikipedii to strach się bać

Cytat:
Alicja zaczęła dzisiaj już bardzo śmiało czołgać się jestem dumna! wreszcie coś!!! jutro wstawię Wam filmik w K.

a i mam prośbę/pytanko, doradźcie co możnna kupić na urodziny 39 - moja szwagierka nas zaprasza i nie wiem co jej kupić, choć już dawno wiedziałam że idziemy, bo co roku u nich jesteśmy, ale nie wiem! nie mam pomysłu. Ona nie pracuje, siedzi w domu z dziećmi (7 i 11 lat), generalnie ma wszystko co chce choć nie jest osobą obnoszącą się tym, że ich stać...pomóżcie ah i dodam, że ją lubię

może coś z biżuterii? elegancką apaszkę?

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
heja my od 4.30 na nogach .... normalnie armagedon!!!!
moja noc trwała od 23.30 do pobudki 4.15 , ja nie wiem czy mi się to śni czy już się obudziłam

pocieszy Cię, że u mnie nie lepiej? spałam od 23 do 1.30 i od 2 do 5

Kaśka

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-05-09 o 08:53
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:02   #1387
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo dobrych rad, to ostatnio sąsiadka która ma.o 3 miesiące starsza córkę od mojej chciała jej dac KINDER CZEKOLADĘ twierdząc, że to przecież TYLKO CZEKOLADA DLA DZIECI już nie wspomnę, że częsta ta mała widzę w wózku jak zajada jakieś ciastka, albo chrupki np serowe takie jak chitosy czy jak to tam się pisze

no dla dzieci a nie niemowlakow a co do czipsow - nawet mojego 6lATKA potrafia uczulac, zal tego dziecka, bo moze miec jazdy brzuszkowe przez taka diete... ale tez widuje takie sytuacje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:08   #1388
nena_milka
Wtajemniczenie

cześć.
Może napiszemy na pierwszej stronie których tematów nie można poruszać na forum? czyli sn, cc, kp, pieniądze, sadzanie, stawianie.....
co by się nie napisało to zawsze znajdzie się jakaś, która stwierdzi, że to atak
zluzować hormony kobity.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam zielone swiatlo na Zośkę
zazdrością pałam!!! ale kciuki trzymam
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
w mojej klatce na 8 mieszkań
4 ciężarne , ja i sąsiadka urodziłyśmy w październiku 2013
śmieję sie do Tż że ja pierwsza w ciąże zaszłam więc może pozostałe to za jego przyczyną
obrotny chłopak
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Ja dzis bylam rano na badaniach, ogolne tsh i watrobowe i w poniedzialek zobaczymy co to ze mna sie dzieje
potem bylismy u mojej babci chwilke bo ma dzis imieniny a pozniej odstawilismy małą tesciowi i pojechalismy z tztem do ortodonty.
I bedziemy miec oboje aparaty ale u mnie to jakas gorsza sprawa bo mam podobno strasznie mala szczękę i przez to mam maly nos i problemy z oddychaniem nosem i ze aparat moze nie wystarczyc i bedzie trzeba zrobic operacje i po zalozeniu aparatu po jakis 2 miesiach sie okaze czy ma sens go nosic czy to nic mi nie da

zapomnialam sie pochwalic ze mala juz nie tylko na macie obraca sie wogol wlasnej osi ale tez juz pełza do przodu

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

poszlo po rurach
masz jakąć progenię czy coś?
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Dzieci śpią od pół godziny
Co ja mam z wieczorem zrobić?
wiem, że już za późno no i w ogóle miałaś co robić ale tak sobie pomyślałam, że ja w takiej sytuacji to pomalowałabym sobie paznokcie
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
polaczki dostały się do finału
patriotycznie zagłosowałam huehuehuehue ale co do występu to przesadzili z tymi cyckami
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
nie czytaj!!
Ja ostatnio zrobiłam to samo - 2 dni się stresowałam bez powodu. Ale już mi przeszło i TZ mi wybił z głowy te głupoty Wg wujka googla i tak każdy ma raka

coś mnie mało ostatmmio... sezon u tż się zaczyna, a że jest fuksiażem i ma darmowego pracownika czyli mnie to tyram. Ale dzisiaj łaskawca dał mi wolne, nie zaglądam do papierów

wczoraj jak pisałam umowy to zajechałam kompa i byliśmy o 21 kupić nowego także komp jest, auto naprawione... i tym sposobem wakacje się oddalają .
09 października 2013 18:45 Ninka

Edytowane przez nena_milka
Czas edycji: 2014-05-09 o 09:10 Powód: .
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:10   #1389
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
cześć.
Może napiszemy na pierwszej stronie których tematów nie można poruszać na forum? czyli sn, cc, kp, pieniądze, sadzanie, stawianie.....
co by się nie napisało to zawsze znajdzie się jakać=ś, która stwierdzi, że to ataka
zluzować hormony kobity. .
to samo miałam mówić, ale się ugryzłam

co do hormonów- ja mam wytłumaczenie, ja mam! ale idę do lekarza zaraz

Stary 2014-05-09, 09:10   #1390
isabele
Wtajemniczenie

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Postanowiłam więc, że się przywitam i napiszę coś o sobie

26 sierpnia urodziła nam się córeczka, to nasze pierwsze dziecko Podczytuję ten wątek bo jakoś mi bliżej do Was niż Mam Wakacyjnych

Dużo się tutaj dowiedziałam i bardzo lubię do Was zaglądać. Lojalnie uprzedzam jednak, że chyba jestem typem mało-piszącym na forum

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:13   #1391
nena_milka
Wtajemniczenie

A tak w ogóle to nie wiem jak to się stało, że miesiąc temu nie napisałam bo rocznica była powiedzmy okrąglejsza więc piszę teraz:

Nina kończy 7 miesięcy

a teraz proszę nas łechtać
Stary 2014-05-09, 09:14   #1392
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Postanowiłam więc, że się przywitam i napiszę coś o sobie

26 sierpnia urodziła nam się córeczka, to nasze pierwsze dziecko Podczytuję ten wątek bo jakoś mi bliżej do Was niż Mam Wakacyjnych

Dużo się tutaj dowiedziałam i bardzo lubię do Was zaglądać. Lojalnie uprzedzam jednak, że chyba jestem typem mało-piszącym na forum
cześć Isabele witam Ciebie i Kingę

Stary 2014-05-09, 09:16   #1393
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
to samo miałam mówić, ale się ugryzłam

co do hormonów- ja mam wytłumaczenie, ja mam! ale idę do lekarza zaraz
masz? to proszę dzisiaj o zaświadczenie na piśmie o lekarza. Otworzymy specjalny wątek w klubie
trzymam kciuki za endo
Cytat:

Stary 2014-05-09, 09:17   #1394
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć Isabele witam Ciebie i Kingę
Dzięki

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:19   #1395
nena_milka
Wtajemniczenie

dobra, spadam poczytać trochę klub a potem coś porobić bo trochę mi zeszło z nadrabianiem, trzeba pospacerować.

TYMCZA
Stary 2014-05-09, 09:19   #1396
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
cześć.
co by się nie napisało to zawsze znajdzie się jakaś, która stwierdzi, że to atak
zluzować hormony kobity.
To może w ogóle przestańmy pisać?

A propos hormonów, to ja się muszę przebadać, bo zdrowa na pewno nie jestem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:23   #1397
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy

Cytat:
To może w ogóle przestańmy pisać?

A propos hormonów, to ja się muszę przebadać, bo zdrowa na pewno nie jestem
Zaraz każda się pójdzie badać, będziemy miały każda z osobna wytłumaczenie gdy się na coś obrazimy

Idę żreć ketonal

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:27   #1398
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
A tak w ogóle to nie wiem jak to się stało, że miesiąc temu nie napisałam bo rocznica była powiedzmy okrąglejsza więc piszę teraz:

Nina kończy 7 miesięcy

gratulacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Stary 2014-05-09, 09:28   #1399
MsLullaby
Zakorzenienie

Nie będę gorsza od neny i się pochwalę że Bartuś kończy dziś 8 miesięcy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-05-09, 09:31   #1400
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Nina kończy 7 miesięcy

Wszystkiego dobrego dla Ninozaura słodkiego
Cytat:

Stary 2014-05-09, 09:31   #1401
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
gratki

Aleksander
Stary 2014-05-09, 09:33   #1402
MsLullaby
Zakorzenienie

Ach muszę wam powiedzieć jaki ze mnie gUpek. Od jakiegoś czasu moj syn kompletnie nie ogarniał picia z butelki. Ciekło mu po bokach, dławił się, miał wzdęcia i rzucał się przy jedzeniu. Dodam że pił ciągle ze smoczka 3+. Myślę sobie wtf zapomniał jak się z butelki je? I po dobrych 3 może 4 tygodniach mnie olśniło żeby sprawdzić te smoczki i co się okazało? Że się dziurki połączyły i wyszła jedna - ogromna kupiłam mu nowe i problem z głowy. Poproszę o brawa

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-05-09, 09:34   #1403
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz każda się pójdzie badać, będziemy miały każda z osobna wytłumaczenie gdy się na coś obrazimy
Raz, że to niegłupi pomysł
A dwa, uważam, że po ciąży powinno być obowiązkowe badanie hormonów, tak jak się idzie do gina te 6 tyg po porodzie. Bo jednak ciąża to bardzo duże obciążenie hormonalne i wypadałoby sprawdzić, czy wszystko po niej z hormonami w porządku.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:34   #1404
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkiego naj dla Bartusia

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-09, 09:35   #1405
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Raz, że to niegłupi pomysł
A dwa, uważam, że po ciąży powinno być obowiązkowe badanie hormonów, tak jak się idzie do gina te 6 tyg po porodzie. Bo jednak ciąża to bardzo duże obciążenie hormonalne i wypadałoby sprawdzić, czy wszystko po niej z hormonami w porządku.
Tak, święta prawda. A zaskocze Cię tym, że w UK badanie po porodzie to kilka pytań i macanie brzucha? dopiero w Polsce zbadałam się ginekologicznie czyli dobre pół roku od porodu.

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-05-09, 09:36   #1406
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
cos widze bez humoru niekotre z was
nie powiedzialam ze jestes nikimto po 1
po drugie moze zle sie wyrazilam ale chodzilo o moje zdanie, ze cc jest niefajna,
wiadomo jak chodzi o ratowanie dziecka i mamy to ok, ale to nei zmeinia faktu ze to operacja
na rozne sposoby mozna do tego podejsc
eeeejjjj nooo,ale ja tylko pochwaliłam cc i już się tu posypały komentarze,że to nie jest tak. A wyraziłam tylko moje subiektywne zdanie, w pierwszym poście bardzo urywkowo, ale w drugim wyjaśniłam
Nie wiem no, napisałaś,że nikt by nie powiedzial,że jest super hiper, więc tak trochę dziwnie po tym,jak ja to napisałam

oczywiście,że na różne sposoby można podejść. Ja nikomu nie wpieram,że skoro dla mnie było super to dla niego też jest/będzie. Ja po prostu jestem zadowolona z tego jak przebiegła moja cc i zawsze będę o tym mówić w superlatywach. A nawet jeśli po drugiej cc będę się czuła gorzej i nie będzie już dla mnie hiper mega, to nadal będzie super, bo dzięki niej będę mieć kolejne dziecko.

Ale ja ogólnie od początku byłam lajtowo nastawiona i do tego i do karmienia piersią.

Natomiast zauważyłam,że mimo wszystko jest jakiś tam odzew jak ktoś napisze,że cesarka jest super.Tak samo jak ktoś by napisał,że mm jest super.
Zawsze ktoś się odezwie,że to nie jest naturalne.
A czy ktoś się kiedyś podjął krytykowania sn (oprócz tego,że boli i czasem nacinają krocze)mówiąc,że cc lepsze?Lub że mm lepsze niż kp?

Cytat:
hej

ja spadam zaraz do endo- lękam się, serio trzymajcie

Motylek, ale mi nie chodzi o to, że dzięki cc mogłaś urodzić dziecko- bo tak musiało być ze względu na zdrowie, ale to tak jakby przyszedł pacjent i się jarał, że mu operację na otwartym sercu robili jest do przeżycia jak nie ma wyboru i już o! ja to się może wysłowić nie umiem, albo co- taki jest net ale nikogo nie neguję też nie mam pewności, że przy drugiej ciąży coś się (tfu!tfu!) nie stanie i mnie potną, ale co zrobię?! nic, ważne by bejbi i ja to przeżyli

Logoasiu bardzo mi się nie spodobał ten tekst do Agusi- taki lekceważący tym bardziej, że dziewczyna w moim odczuciu nie jest materialistką, gdybyś była w takiej sytuacji materialnej też byś liczyła każdego złocisza

Motyl masz kopa w zadek! a dlaczego masz mieć wyrzuty, że miałaś cc?! absolutnie! nie o to mi chodziło, nawet w mej kopule to nie przeleciało

Lola ja jako naczelny rabin jestem na czele tych materialistów of kors?
ale ja to się mówi "pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to h...." przykład właśnie idę zabulić za badania i wizytę do endo, bo termin na nfz mam na grudzień 2017 gdybym tyle miała czekać to nie wiem różnie by mogło być
kciuki będą!!

ale ja pisałam,że nie mam wyrzutów,że miałam cc Ja od 4 lat wiedziałam,że u mnie będzie cesarka i dlatego miałam totalny luz, nigdy gorsza się nie czułam. Ot taka moja uroda, musiało być i tyle. Wolę to niż jaskrę postępującą...

wiesz no,niektórzy lubią dawać się kroić, są gusta i guściki a niektórzy dają się kroić,żeby poprawić urodę
Ja z pewnością nie lubię, ja tylko się cieszę,że miałam cc planowaną, na którą mogłam się przygotować, przyjść sobie na spokojnie, byłam super traktowana i naprawdę-mam same super wspomnienia. Nie bijcie mnie za to
Ale nie patrzyłam w lampy jak kroją brzuch, bo ja się boję takich widoków

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

dobrze, że się poprawiło
za wagę, czym tym ją karmisz, że tak przykoksiła

uważam tak samo
po 3h partych przy pierwszym porodzi modliłam się tylko o to żeby mi nie chcieli robić cc

poszalałaś
szkoda, że ja nie znam żadnego fajnego lumpka

za wagę Marcinka
a dla ciebie dużo zdrówka fajna lekarka, jak ona ma wiedzę z wikipedii to strach się bać

może coś z biżuterii? elegancką apaszkę?

pocieszy Cię, że u mnie nie lepiej? spałam od 23 do 1.30 i od 2 do 5

Kaśka
po cichu daję jej chipsy i czekoladę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:36   #1407
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Przespałam się z tym "wszystkim" i leje na to. Jak ktoś uważa mnie za pustaka i materialistkę, to proszę bardzo Przecież i tak nie zna mnie poza światem wirtualnym, nie zna mojego życia i sytuacji, więc proszę pisać co się chce, nie rusza mnie to. Może czasem trzeba czytać ze zrozumieniem, albo chociaż wziąć kontekst pod uwagę, a nie naskakiwać na drugą osobę.

My jeszcze leżymy w łóżku

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:37   #1408
anutka171
Rozeznanie

Czesc

na szybko wpadlam sie przywitac, bo zaraz zabieram malego i jade do rodzicow na dzialke pomoc im trawe kosic. to tak w ramach czynnego wypoczynku

Kaska trzymam mocne

Cytat:

moze napisz cos wiecej o was

Cytat:

Nina kończy 7 miesięcy

No to lechtam Sto lat dla Niny

A poza tym nie ma sie co stresowac dziewczyny

Nie wiem, moze ja jestem jakas inna, bo dla mnie nie mialo znaczenia czy bede rodzila sn czy cc. urodzilam sn, ja przezylam porod dobrze, za to maly bardzo ciezko - siniaki, wybroczyny, problemy z oddychaniem, owinieta pepowina wokol szyi na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.
ale gdybym wiedziala, ze tak bedzie w ogole nie zastanawialabym sie nad wyborem sn czy cc. dla mnie wazne jest tylko, zeby dziecko bylo zdrowe i bezpieczne. na pewno nie ucierpialaby na tym moja samoocena.
malo tego praktycznie pol czasu spedzonego na porodowce lekarze rozwazali jak mam rodzic, w koncu padlo na sn, a dowiedzialam sie po, ze bylo to bardzo ryzykowne, bo mogla mi w kazdej chwili peknac macica (rok wczesniej byla szyta).
Druga rzecz to kp. udalo mi sie karmic przez prawie 8 miesiecy i bardzo mnie to cieszy, ale nie bylo to dla mnie najwazniejsze. gdyby mi sie nie udalo to nie mialabym nic przeciwko, by podawac mm. znowu tu dziecko jest najwazniejsze.
strasznie mnie dziwia spory na ten temat. zawsze co osoba to opinia. i dobrze i od tego jest forum. ale po co sie od razu obrazac
Stary 2014-05-09, 09:37   #1409
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
to i dla Bartusia na 8 miesięcy dużego chłopaka, co wyrośnie z niego mały rozrabiaka
Stary 2014-05-09, 09:38   #1410
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Nina kończy 7 miesięcy

Wszystkiego naj dla Ninki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości