Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 10:47   #1441
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

Ciekawostka facet z Neonowki uczył mnie w liceum wosu przez rok, odszedł bo kabaret zaczaął się "rozkręcać" i miał coraz mniej czasu. Na lekcjach taki normalny był, raczej powazny niż zabawny.

motylku tu link do bloga którego podczytuję i tam o buto-skarpetach mozesz poczytać
http://www.znaczkijakrobaczki.pl/201...ak-wybrac.html

brawo, ładnie przybrał!

isabele
witaj

gratulacje dla Ninki Za 7 i dla Bartusia za 8 miesięcy

anutka i jak Kuba sie odstawił całkowicie już? fajnie ze tak sprawnie i naturalnie wam poszło

zgadzam się
i ja musze sie wybrac na badania, bo to co się dzieje ze mną ostatnio to jakaś maskara (takiej huśtawki nastrojów, wybuchowości nie miałam jeszcze nigdy).

ooo dzięki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:48   #1442
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
jestesmy po kontroli serduszkowej i już wiecej nie trzeba bo jest ok zamaist wizyty na nfz zaliczylismy prywatną za 175zł bo nie mieliśmy skierowania od lekjarza rodzinnego a jak zapisywałam przy [pierwszej wizycie to nic nie mówiła babka o skierowaniu a ja sama też nie pomyślałam oczywiście z tz się pokłóciłam bo babka mówiła ż emożemy przyjsc nastepnym razem ze skierowaniem i może na czerwiec sie załapiemy.....taaaaa...mo że ...a może sie późneij okazac ze na wrzesnien bo z nfz wszystko możliwe...wiec wyciągnelam kase i załatwiłam tod zisiaj . a jak pytałam tż co robimy tomi mówił ty decyduj ...nosz k...wa to tylko moje dziecko czy co...ja zwieszona on zwieszony bo dużo kasy no ale ciul zapłaciłam z kasy którą miałam od października odłożoną na ubranie na komunie o której tż nei wiedział....a potem wonty do mnie że szastam kasą ze może trzeba było poczekać....ż ejemu nie szkoda kasy na dziecko ale że sebek nie jest jakos poważnie chory ...ze to tylko kontrola itp.....jestem zła i znowu będe mieć dołka...już sie nawet poryczałam sama do siebie jak zwykle
no nic zbieram sie zaraz do dentysty
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:49   #1443
karolson
Zakorzenienie

Ja mam takie wnioski co do porodu. SN boli w trakcie a CC boli po. 2 laski mialam w sali po cc i sie mega meczyly i na ketonalu 3 dni jechaly. Jedna blahala o cc druga sie zapierala ze niechce. Mi tam bez roznicy jak trzeba ze wzgledow na zdrowie to moga mnie ciac i strasznie mnie denerwuje jak napieraja na sn w przypadkach beznadziejnych skomplikowanych zagrazajacych zyciu. Ja SN wspominam niezle ale ciezko miec porownanie bo nigdy nie mialam operacji.

Ma ktos sprawdzony przepis na pizze na cienkim na drozdzach?

Fajna mialam sytuacje przed chwila. Ide mala uczka z Filipem i stoi 3 kolesi dwoch starszych i mlodszy wala wode z kubeczkow i ten mlody eidzac ze mam telefon w reku mowi. Pani nie dzwoni na policje prosze a ja do niego noe no spoko wizaz czytam i poszlam dalej haha tak mnie zdziwil a ja gp pewnie tez
Stary 2014-05-09, 10:49   #1444
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc
ale zrobilam glupote
Maciej obudzil sie ok 24 na jedzenie
zrobilam mu butle bo ok 20wypilam male somersby z kolezanka
zjadl
w tym czasie tz wrocil z biegania i zaczelismy gadac i rozbudzilismy dziecko
1 30 skapitulowalam i dalam cyca z mysla ze moze moje dziecko tez bie umie bez cyca zasnac (po wczorajszych rozmowach chyba mi sie tak pomyslalo)
balam sie ale pamietam ze ja kiedys pisala ze lampka wina 4h, wiec dla takich krzykow i placzow musialo starczyc

a tu dupa , maciej nie spi
i o 2 mnie oswiecilo-dentinox
co ze mnie za durna matka.? w srode wam pisalam ze zab sie wyrznal a wczoraj zapomnialam ze od tego moze bolec i nie spi
wstyd mi:/

a co do cc i sn to podobno jesr jakis okres czasu po ktorym dopiero mozna sn po cc ale nie wiem ile dokladnie
chyba ze juz ktos pisal
a ja mam zdanie jak zawsze. jak ktos wybiera cc tylko i wylacznie z wygody itp. to jestem na nie bo natura nas stworzyla inaczej, a nie wedle wlasnego widzimisie
generalnie mam taki sam stosunek jak do matek ktore od razu twierdza ze nie beda karmic bo im cycki obwisna itp. madre argumenty
ale ja to jestem czarna owca w stadzie wizazowym

na sniadanie nalesniki z nutella

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
ja tez czarna owca,

tych nalesnikow to zazdraszczam ale ja nie moge ;(
jeszcze tylko 20 kg do zrzucenia

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:50   #1445
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny w UK,czy do was tez przylazło jakieś babsko ,żeby porozmawiać o bezpieczeństwie dziecka w domu?Ja dostałam wczoraj list,że dzisiaj przylezie! Super,nawet nie było jak tego odwołać
Stary 2014-05-09, 10:51   #1446
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja robi dokladnie tak samo jest 3 dni starsza od twojej ale u nas rychlego siadania to nie wrozylo bo robi tak juz dluuuugo a nie siedzi jeszcze bez podpory,
U nas to trwa chyba ze 2-3 tygodnie. Dobrze wiedzieć że nie jest rodzynkiem

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:52   #1447
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Ale jaka? Z tego co widzę i co z nią gadam to ona raczej mało książkowa
hmm no to nie wiem, ale ale skoro mało książkowa można by ją zachęcić do czytania jakąś lekką książką ale tu już tytułów nie podam bo też nie na czasie jestem z książkami i 3 część Igrzysk śmierci męczę a raczej stoi na półce i brak czasu to powoduje

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Postanowiłam więc, że się przywitam i napiszę coś o sobie

26 sierpnia urodziła nam się córeczka, to nasze pierwsze dziecko Podczytuję ten wątek bo jakoś mi bliżej do Was niż Mam Wakacyjnych

Dużo się tutaj dowiedziałam i bardzo lubię do Was zaglądać. Lojalnie uprzedzam jednak, że chyba jestem typem mało-piszącym na forum
Kinga? piękne imię nie to że jestem nieskromna, ale serio bardzo mi się podoba
witaj

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Przespałam się z tym "wszystkim" i leje na to. Jak ktoś uważa mnie za pustaka i materialistkę, to proszę bardzo Przecież i tak nie zna mnie poza światem wirtualnym, nie zna mojego życia i sytuacji, więc proszę pisać co się chce, nie rusza mnie to. Może czasem trzeba czytać ze zrozumieniem, albo chociaż wziąć kontekst pod uwagę, a nie naskakiwać na drugą osobę.

My jeszcze leżymy w łóżku
grunt to pozytywne nastawienie i nie dobieranie sobie do głowy ja też nie za bardzo zrozumiałam dlaczego Asia tak napisała

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
strasznie mnie dziwia spory na ten temat. zawsze co osoba to opinia. i dobrze i od tego jest forum. ale po co sie od razu obrazac
bo po prostu ktoś jak woli rozwiązanie A zamiast B, to pisze to w taki sposób aby udowodnić swoją rację i ktoś kto wybrał rozwiązanie B czuje się gorszy a chyba nie o to chodzi, rozumiem wyrazić swoje zdanie ale tak jakoś bez wyrzutów dla innych
ale ilekroć będzie wracał temat sn czy cc, kp czy mm to sytuacje się będą powtarzały
Stary 2014-05-09, 10:52   #1448
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
pytanko odnosnie tuli
czy wasz material tez tak oblazi? jak dajecie rade zapiac te cholerne pasy na plecach, ja sie musze jak debil gimnastykowac no i czy ten dolny pas ma byc sciagniety na maxa czy tak na luzie dopasowany? przyznam ze wczoraj scisnelam sie najmocniej jak sie da i plery mnie bolaly przez to
wczoraj pierwszy spacerek zaliczony i normalnie furora zaszlam pod domem po kawe do columbusa a dwie panny co tanm obslugiwaly myslalam ze sie spuszcza z ochow i achow a przeciez nie maja czym
widac w szcz nosidla malo popularne
Mi nic nie obłazi.
A zapięcie przesunęłam na kark i teraz jest easy
Dolny na ścisk, bo on przejmuje połowę ciężaru ciała dziecka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:53   #1449
MsLullaby
Zakorzenienie

O 11.35 na tvn style zapowiada się fajny program o kp

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:55   #1450
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
jestesmy po kontroli serduszkowej i już wiecej nie trzeba bo jest ok zamaist wizyty na nfz zaliczylismy prywatną za 175zł bo nie mieliśmy skierowania od lekjarza rodzinnego a jak zapisywałam przy [pierwszej wizycie to nic nie mówiła babka o skierowaniu a ja sama też nie pomyślałam oczywiście z tz się pokłóciłam bo babka mówiła ż emożemy przyjsc nastepnym razem ze skierowaniem i może na czerwiec sie załapiemy.....taaaaa...mo że ...a może sie późneij okazac ze na wrzesnien bo z nfz wszystko możliwe...wiec wyciągnelam kase i załatwiłam tod zisiaj . a jak pytałam tż co robimy tomi mówił ty decyduj ...nosz k...wa to tylko moje dziecko czy co...ja zwieszona on zwieszony bo dużo kasy no ale ciul zapłaciłam z kasy którą miałam od października odłożoną na ubranie na komunie o której tż nei wiedział....a potem wonty do mnie że szastam kasą ze może trzeba było poczekać....ż ejemu nie szkoda kasy na dziecko ale że sebek nie jest jakos poważnie chory ...ze to tylko kontrola itp.....jestem zła i znowu będe mieć dołka...już sie nawet poryczałam sama do siebie jak zwykle

dobrze ze zalatwilas tak jak zalatwilas

Aleksander
Stary 2014-05-09, 10:56   #1451
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
witam
Ja z tych, co oszczędziliby na własnym jedzeniu, ale dziecko prywatnie wysłali, soł rozumiem Cię

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-09, 10:56   #1452
Larysa88
Zakorzenienie

zaj...iscie się opisałam i Ola mi wszystko jednym kliknięciem skasowała

kropla - jeśli koleżanka nie czytająca to może właśnie jakaś lekka propozycja by ją do tego przekonała ale nie na czasie jestem z książkami i też w sumie aż taką czytelniczką nie jestem aby coś polecić

nie wiem co tam jeszcze miałam...

gratulacje dla Ninki i Bartusia

a i anutka pisała po co się obrażać
otóż tak jest że jeśli ktoś broni rozwiązania A, to pisze to w taki sposób że ktoś kto wybrał rozwiązanie B na prawdę czuję się gorszy
ale zawsze będzie kontrowersja przy tematach sn czy cc i kp czy mm

a jednak się wysłało
Stary 2014-05-09, 10:57   #1453
83monia
Zakorzenienie

jeju, wy tu o lizakach i delicjach a moja nie moze skumac ze sie chrupki wklada do buzi i je moze za jakis czas bardziej polubi zwykle jedzenie od cycka, bo obecnie nawet jak zje to na cyc sie rzuca... chociaz wczoraj zjadla kaszke i poszla spac bez cyca

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:03   #1454
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Kinga? piękne imię nie to że jestem nieskromna, ale serio bardzo mi się podoba
witaj
Dziękuję Mąż wybierał

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:04   #1455
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
zaj...iscie się opisałam i Ola mi wszystko jednym kliknięciem skasowała

kropla - jeśli koleżanka nie czytająca to może właśnie jakaś lekka propozycja by ją do tego przekonała ale nie na czasie jestem z książkami i też w sumie aż taką czytelniczką nie jestem aby coś polecić

nie wiem co tam jeszcze miałam...

gratulacje dla Ninki i Bartusia

a i anutka pisała po co się obrażać
otóż tak jest że jeśli ktoś broni rozwiązania A, to pisze to w taki sposób że ktoś kto wybrał rozwiązanie B na prawdę czuję się gorszy
ale zawsze będzie kontrowersja przy tematach sn czy cc i kp czy mm

a jednak się wysłało
ogólnie zawsze to co naturalne jest tu ok,a reszta jest krytykowana. i jak się zbierze grupka krytykantów, to osoba krytykowana ma małą szansę na obronę. Ale ja już się przyzwyczaiłam do tego tutaj

Stary 2014-05-09, 11:05   #1456
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
witam
oj Ewciu... nie przejmuj się nie dołuj wiadomo sporo kasy, ale co z tego, ważniejszy chyba spokój w głowie? teraz już jesteście pewni że jest ok i wszystko super, a tak to jak by się jeszcze to odwlekło no to byłaby nadal taka nie wiadoma trochę, coś kosztem czegoś, zapłaciłaś ale jest ok i super, a w razie w GDYBY było coś nie tak to lepiej szybciej zacząć działaś ale na szczęście nie musicie
tż trochę brzydko się zachowuje
Stary 2014-05-09, 11:10   #1457
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ogólnie zawsze to co naturalne jest tu ok,a reszta jest krytykowana. i jak się zbierze grupka krytykantów, to osoba krytykowana ma małą szansę na obronę. Ale ja już się przyzwyczaiłam do tego tutaj
bo wszystko co naturalne jest lepsze i tu nie ma zadnej dyskusji
natomiast zycie czasami za nas wybiera i tyle

Aleksander
Stary 2014-05-09, 11:10   #1458
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie też raczej nie biorę udziału w tych dyskusjach

ale co tam napiszę swoje odczucie, że miałam sn i hm przez tydzień na tyłku nie mogłam usiąść szwy miałam tak mocno ściśnięte że mi skórę poprzecinały dlatego po ściągnięciu szwów dopiero odżyłam. i prawdopodobnie czułam się podobnie do tych osób które miały szwy na brzuchu tak mi się wydaje ale czy tak było to nie wiem.
pewnie nawet co niektóre po cc lepiej dochodziły do siebie PO niż ja po moim sn no i ogólnie w trakcie ehhhhhh BOLAŁO
zapewne i kolejnego porodu będę się bała
a początkowo po porodzie widząc zaawansowane ciężarne mówiłam do tż ooo współczuje im
Stary 2014-05-09, 11:12   #1459
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
oj Ewciu... nie przejmuj się nie dołuj wiadomo sporo kasy, ale co z tego, ważniejszy chyba spokój w głowie? teraz już jesteście pewni że jest ok i wszystko super, a tak to jak by się jeszcze to odwlekło no to byłaby nadal taka nie wiadoma trochę, coś kosztem czegoś, zapłaciłaś ale jest ok i super, a w razie w GDYBY było coś nie tak to lepiej szybciej zacząć działaś ale na szczęście nie musicie
tż trochę brzydko się zachowuje
on nic nie mówi bo jemu na dzieci nie szkoda no ale.....mógł jasno powiedzieć ej może poczekamy a nie ...ty decyduj...powiedział mi że ja sie napaliłam i nie było sensu ze mną dyskutować i że mogliśmy to przemyśleć jest jak jest i powiedział z enia ma co do tego wracac dobrze że z sebkiem jest ok....ale mnie to boli i juz ...nie kasa ..tylko to jego...ty decyduj ....ehhhhhhh mam dość dnia
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:15   #1460
kama1987
Rozeznanie

Hej
Zuzia dzisiaj wstała o 5.40 Mam nadzieję że zaraz zrobi sobie drzemkę a ja chyba z nią Wogule przez te zęby źle śpi i się często budzi w nocy.

Wszystkiego dobrego dla Bartusia i Ninki!

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Hehe, ja tez mroze w sloiczkach tylko ja slyszalam, ze nie powinno sie mrozic na dluzej niz tydzien ale widocznie to nie do konca prawda
nie słyszałam o tym po rozmrożeniu obiadek jest taki sam, nawet tak samo pachnie więc jest chyba ok

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dobre nastawienie to podstawa wiadomo I oczywiście, że po SN można cierpieć i bardziej niz po cc - można np złamać kość ogonową i nie móc siedzieć na doopie przez wiele miesięcy Nie zmienia to faktu, że matka nataura nas stworzyła jak stworzyła i sn na pewno jest lepsze i dla matki i dla dziecka, a cc jakby nie było to poważna operacja i nie wszyscy mają tyle szczescia co Ty i gorzej przechodzą rekonwalescencje. Ale oczywiscie zdrowie mamy i malucha najwazniejsze wiec jesli jest jakiekolwiek ryzyko sn to nawet nie ma sie co zastanawiac. Mysle ze Kaśce chodziło o negowanie kobiet które decydują się na cc tylko z obawy o ból.
Tak czy siak, SN nie musi byc bolesne bo mozna wziac znieczulenie I chwala anestezjologom za to
Ja rodziłam sn, ale miałam możliwość wyboru cc. Miałam przepuklinę, która mogła się pogłębić podczas parcia i mi lekarz powiedział że jak chcę to to jest wskazanie do cc. Teraz nie wiem co bym wybrała
Co do znieczulenia to w moim szpitalu było dostępne, ale jak się zdecydowałam to się okazało że 9 cm rozwarcia już jest i anestezjolog trafił na parcie i już bez sensu było podawanie mi ZZO.
Ja po SN czułam się ogólnie dobrze, z kością ogonową niewiem co mi się stało, bo siąść się nie dało przez chyba 3-4 tyg No i blizna po nacięciu się źle zagoiła i do tej pory czasem boli Mój gin mi mówi że jak chcę to może mi ją skorygować ale się boję

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ja obiadki.jak gotuje to tak.na 2 tygodnie, też kilka rodzajów. A najlepsze jest, że młoda teraz powinna dostawać raz dziennie zupę a później jeszcze i drugie danie także już w ogóle masakra, już.na pewno będę gotować.

No a z tą opaska to jakby bylo ciepło to bym olala, ale był na prawdę silny wiatr momentami więc musi miec coś.na głowie, a wszystko ściąga.

Apropo dobrych rad, to ostatnio sąsiadka która ma.o 3 miesiące starsza córkę od mojej chciała jej dac KINDER CZEKOLADĘ twierdząc, że to przecież TYLKO CZEKOLADA DLA DZIECI już nie wspomnę, że częsta ta mała widzę w wózku jak zajada jakieś ciastka, albo chrupki np serowe takie jak chitosy czy jak to tam się pisze

No przecież czekolada i chipsy najlepsze dla takiego malucha

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Postanowiłam więc, że się przywitam i napiszę coś o sobie

26 sierpnia urodziła nam się córeczka, to nasze pierwsze dziecko Podczytuję ten wątek bo jakoś mi bliżej do Was niż Mam Wakacyjnych

Dużo się tutaj dowiedziałam i bardzo lubię do Was zaglądać. Lojalnie uprzedzam jednak, że chyba jestem typem mało-piszącym na forum
cześć
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:18   #1461
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
witam
spoko, ja cie rozumiem. sama tez tulam sie czesto prywatnie bo panstwowo to porazka z terminami. i ostatnio u alergologa omal by mnie z kwitkiem wyslali bo i tak skierowanie mialam miec!!! a ja tu szukam i szukam i nie ma! juz prawie rycze, a tu zonk - jest, panie mi na drugiej stronie skierowania wpisaly date wizyty w poradni i dlatgo nie wiedzialam ze to skierowanie bo mialam je odwrocone druga strona, z tym wpisem, i myslalam ze to tylko czysta kartka

tez nie lubie tego "ty decyduj" ale czasem sama stosuje jak mi juz kompletnie zwisa bo nikt mnie nei slucha

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:19
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:19   #1462
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

grunt to pozytywne nastawienie i nie dobieranie sobie do głowy ja też nie za bardzo zrozumiałam dlaczego Asia tak napisała

Ja też nie zrozumiałam... Tym bardziej, że było to jej pierwsze odniesienie się do moich postów od momentu jak wróciłam na forum, czyli od miesiąca I ten tekst, że nie będzie ze mną dyskutować - trochę dziecinne. Nie lubię jak ktoś odnosi się do przeszłości, a sama po sobie widzę, że się zmieniłam, no nie wiem już sama.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:20   #1463
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
bo wszystko co naturalne jest lepsze i tu nie ma zadnej dyskusji
natomiast zycie czasami za nas wybiera i tyle

nie wszystko. naturalnie to ja bym miała dziurawe i krzywe zęby,gdybym nie korzystała z usług nienaturalnego dentysty i ortodonty. Itd itp.no ale to odbiega za bardzo od tematów dzieciowych.

Stary 2014-05-09, 11:20   #1464
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny w UK,czy do was tez przylazło jakieś babsko ,żeby porozmawiać o bezpieczeństwie dziecka w domu?Ja dostałam wczoraj list,że dzisiaj przylezie! Super,nawet nie było jak tego odwołać

nikt do mnie nie przylazil taki. Daj znac co to za babka i o co biega.

Cytat:
Motylku dla mnie też cc było czymś wyjątkowym. Nie rozumiem czemu mamy sn wywyższaja? Tak uważam to za wywyzszanie jeśli odrazu krytykuje się kogoś kto urodził przez cc. Ok rodzilyscie tak i wam się podobało to spoko ale uszanujce że komuś mogło się podobać cc ja młodego nawet mm karmiłam od drugiej doby i co to znaczy że jestem gorsza od mam sn i kp? Nie sądzę. Mój mały nawet kataru w życiu nie miał więc w cudowne właściwości kp nie wierzę. Czy mimo tego ze urodził się cc jest jakiś opóźniony? Też nie - wręcz rozwija się ponad normę.

Miałam sie nie odzywać ale tak mi się cisnienie podniosło ze masakra :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:23   #1465
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
Mieliśmy podobnie, więc Cię rozumiem, sama bym też wyłożyła pewnie, bo dla dobra dziecka kasa się i z "kosmosu" weźmie. U nas było tak samo z bioderkami, mieliśmy mieć kontrolę w grudniu, a jak poszłam ze skierowaniem, to babka mi mówi "następny wolny termin na marzec" Bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze... Obdzwoniłam szpitale gdzie nfz refunduje to badanie i woleliśmy dać na paliwo i jechać do Katowic niż czekać. I dobrze zrobiliśmy

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:23   #1466
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nic nie dostałam. Nie otwieraj drzwi

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:23   #1467
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
on nic nie mówi bo jemu na dzieci nie szkoda no ale.....mógł jasno powiedzieć ej może poczekamy a nie ...ty decyduj...powiedział mi że ja sie napaliłam i nie było sensu ze mną dyskutować i że mogliśmy to przemyśleć jest jak jest i powiedział z enia ma co do tego wracac dobrze że z sebkiem jest ok....ale mnie to boli i juz ...nie kasa ..tylko to jego...ty decyduj ....ehhhhhhh mam dość dnia

dobrze,że z serduszkiem lepiej.

a to "ty decyduj" uwielbiam...odkąd zostaje się matką to tylko się decyduje, tyle sprzecznych opinii o wszystkim, a my musimy być lekarzami, psychologami, inżynierami ochrony środowiska itp.,znać się na wszystkim i decydować. Masakra

Stary 2014-05-09, 11:24   #1468
matallewar
Zakorzenienie

Ojej, peace dziewczyny, peace! Ta kłótnia była tu już milion razy!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-09, 11:25   #1469
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nic nie dostałam. Nie otwieraj drzwi
Z ciekawości otworzę.Zobaczę o czym będzie mi pieprzyć i ją wyśmieje

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-09, 11:25   #1470
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zaraz każda się pójdzie badać, będziemy miały każda z osobna wytłumaczenie gdy się na coś obrazimy
no ja dopiero jutro, bo lekarka się spóźniła i pielęgniarka mnie na jutro przerzuciła
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To może w ogóle przestańmy pisać?

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
masz? to proszę dzisiaj o zaświadczenie na piśmie o lekarza. Otworzymy specjalny wątek w klubie
trzymam kciuki za endo
oko, jutro zeskanuję
Cytat:
eAle nie patrzyłam w lampy jak kroją brzuch, bo ja się boję takich widoków
to jak coś tfu! tfu! to nie patrzę
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Przespałam się z tym "wszystkim" i leje na to. Jak ktoś uważa mnie za pustaka i materialistkę, to proszę bardzo Przecież i tak nie zna mnie poza światem wirtualnym, nie zna mojego życia i sytuacji, więc proszę pisać co się chce, nie rusza mnie to. Może czasem trzeba czytać ze zrozumieniem, albo chociaż wziąć kontekst pod uwagę, a nie naskakiwać na drugą osobę.
nie przejmuj się może Logoasia miała zły dzień pewnie bym tak samo gadała w Twojej sytuacji
Cytat:
Eeeej jesteście straszne Ja się nie obrażam, bo nie jestem obrażalska:P ale skoro tyle osób się oburzyło moim postem, to chyba mogę wyjaśnić co miałam na myśli?
ja tez się nie obrażam, a to chyba źle
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
kaska niekoniecznie mialam ciebie na mysli haha
naczelnemu rabinowi raczej chyba daleko od materializmu bo żydzi?
chyba ze cos zle rozumiem
no żydzę, myślałam, że to się wlicza bhehe
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc
ale zrobilam glupote
Maciej obudzil sie ok 24 na jedzenie
zrobilam mu butle bo ok 20wypilam male somersby z kolezanka
zjadl
w tym czasie tz wrocil z biegania i zaczelismy gadac i rozbudzilismy dziecko
1 30 skapitulowalam i dalam cyca z mysla ze moze moje dziecko tez bie umie bez cyca zasnac (po wczorajszych rozmowach chyba mi sie tak pomyslalo)
balam sie ale pamietam ze ja kiedys pisala ze lampka wina 4h, wiec dla takich krzykow i placzow musialo starczyc2
Tasia ale Ty też załatwiałaś cc?? chyba, że to przez Twoje plecki to cofam
Cytat:
dziewczyny, serio nie ma co sie spierac jaki porod jest lepszy bo to kazdej indywidualne zdanie. szczerze powiem ze tak naprawde stwierdzic to moze matka ktora rodzila i sn i cc bo ma porownanie. ja nie jestem tylko zwolenniczka cc na zyczenie, bo dla mnie to troche przesadzone.pytanko odnosnie tuli
czy wasz material tez tak oblazi? jak dajecie rade zapiac te cholerne pasy na plecach, ja sie musze jak debil gimnastykowac no i czy ten dolny pas ma byc sciagniety na maxa czy tak na luzie dopasowany? przyznam ze wczoraj scisnelam sie najmocniej jak sie da i plery mnie bolaly przez to
wczoraj pierwszy spacerek zaliczony i normalnie furora zaszlam pod domem po kawe do columbusa a dwie panny co tanm obslugiwaly myslalam ze sie spuszcza z ochow i achow a przeciez nie maja czym
widac w szcz nosidla malo popularne
nie, nic się nie obiera
a pas na górze mam podciągnięty, no i daję radę
Cytat:
to tak samo możemy znowu prowadzić rozważania czy kp lepsze czy mm, bo przecież kp naturalne, a mm sztuczne, sztuczne jak cc.
nie chce mi się już, nigdy nie brałam udziału w dyskusjach o karmieniu i definitywnie kończę tą.
oczywiście, że kp jest lepsze niż mm i to mówię ja matka karmiąca już tylko mm i poród sn wg mnie jest lepszy, ale niestety życie jest życie jakbym miała cc przy drugim to na pewno wyrzutów bym nie miała, ale ja się lękam operacji i tyle tym bardziej takiej gdzie pół brzucha ciachają

dobra ode mnie eot

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości