Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 19:46   #361
Seviwren
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Jak dla mnie i tak jest pięknie
Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
W porównaniu do moich to i tak są cudowne.
dziękuję ale dla mnie załamka w porównaniu z tym co bylo jeszcze w marcu ...

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Seviwren, tyś chyba klopsa w życiu nie widziała! ;p
A właśnie że widziałam Dolna partia to jeden wielki kołtun. Jak rozczesywałam to mi grzebień utknął

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:54   #362
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Nie da rady ta dolna warstwa to kupa totalna. Takie siano że nie wytrzymam. Góra w miarę ale też jest niewesoło. Ścinam i koniec
- Nie bardzo wiem po co, bo włoski wyglądają bardzo dobrze. Głęboki oddech i na spokojnie .

Cytat:
Dziękuję za linki. Wiesz to jest tak, że ja po prostu uważam, że moja okrągła twarz lepiej wygląda w prostych włosach. Lepiej się też w takich czuję. Ale już mam ich tak mało, że niestety nie mogę dłużej ich prostować, bo wyłysieję w końcu.
- Prawdopodobnie wraz z poprawą stanu włosów i zadowoleniem z nich przyjdzie też zmiana tego przekonania, że w prostych jest Ci lepiej. Myślę, że wiele z nas tak miało.

Cytat:
Dziewczyny, ale włosy Meridy są cudowne, długie, kręcone loki. Więc napisałam to w dobrej wierze, nie żeby kogoś krytykować, czy złośliwie.
- Jasne. Wiemy. Myślę, że nikt tego nie odebrał jak krytyki i nie poczuł się urażony. Wręcz przeciwnie . Mnie i zapewne Joanku również, takie porównania po prostu bawią i są sympatyczne .

Cytat:
A jak zrobić ten glutek o którym wszyscy piszą? To jest napisane w tych linkach?
- Glutek ma też swój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619

Olej lniany dostaniesz w wielu sklepach spożywczych, głównie większych, choć ja kiedyś i w osiedlowym znalazłam .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:57   #363
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A jak zrobić ten glutek o którym wszyscy piszą? To jest napisane w tych linkach?
No i na blogu też dzisiaj pisałam
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:21   #364
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję za linki. Wiesz to jest tak, że ja po prostu uważam, że moja okrągła twarz lepiej wygląda w prostych włosach. Lepiej się też w takich czuję. Ale już mam ich tak mało, że niestety nie mogę dłużej ich prostować, bo wyłysieję w końcu.
Też tak miałam, dopóki ich nie wypielęgnowałam. Dawniej nie cierpiałam moich loków, bo były puszące i drażniące. Teraz jak są dobrze nawilżone, wszyscy mnie pytają, gdzie robiłam taką śliczną trwałą, a ja uwielbiam takie pytania i minę ludzi, gdy mówię, że to moje naturalne ^^ 22 lata mi zeszły nim zaczęłam być dumna z ich skrętu :P

Cytat:
Nie da rady ta dolna warstwa to kupa totalna. Takie siano że nie wytrzymam. Góra w miarę ale też jest niewesoło. Ścinam i koniec
Góra jest piękna, ale podcięłabym sianowate końce, bo psują cały efekt.

Cytat:
Moja babcia też nie rozumie jak moge nie czesac włosów, i że mam taki bałagan [bo moje loki nie sa tak zdefiniowane jak np kqq ]
Oj znam to! Dzisiaj rano mnie babcia po domu ze szczotką ganiała, "jak ty możesz taka poczochrana chodzić, ptaki ci gniazdo zrobią jak ich nie uczeszesz jak człowiek".

Cytat:
Fotencje jako takie są, chłopaczkowo wyglądam, ale podoba mi sie.. i jaka wygoda, ludzie *,*
Są śliczne! I cudnie ci w grzywce, strzał w dziesiątkę Podziwiam kobietki, którym takie obcięcia jeszcze tej kobiecości dodają
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:25   #365
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Moją pierwszą myślą było to, żebyś mi ścięte pukle przewiązała wstążeczką i wysłała to bym sobie dopinki zrobiła
Ale potem uznałam, że jednak nie, bo bym je spaliła w chwili zazdrości i jeszcze jakieś depresje by się trafiły

Jutro robię peeling, zawsze mi trochę więcej włosów leci przy nim, jeśli wypadnie mniej niż zwykle to zwiększy się moje zaufanie do trychologów.
Kciukać proszę

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2014-05-08 o 21:26
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:38   #366
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ooo, proszę jak ładnie nawilżone A od olejowania może wyleciec przez aplikację bo sie co nieco plącze albo jak kładzież na skalp. Chyba, że jak ja użyję np. kokos który mnie wysusza na wiór to kudłów potem pełno w odpływie
A dziękuję, miło mi
Cytat:

Cukiereczku ha! są efekty! [mi tez przy olejowaniu sporo wypada, chyba przez obciążenie] a co do spuszonych włosiorów to może olej nie służy?
Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość

Cukiiereczek, a nakładasz olej również na skalp? No i piękne efekty! Bardzo lubię takie falki!
Na skalp nie nakładam, dopiero kilka cm od skóry
Joanku
spróbuję go jeszcze nałożyć w sobotę na całą noc i zobaczę jakie efekty będą Być może spuszyły się też w jakimś stopniu od pogody bo cały dzień pada i jest wilgotno..

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:50   #367
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/...95_634x949.jpg - muszę wykombinować jak taki efekt uzyskać
Na grzywę pewnie tona lakieru.

Cytat:
Fotencje jako takie są, chłopaczkowo wyglądam, ale podoba mi sie.. i jaka wygoda, ludzie *,*
Ładnie!
Zazdroszczę kobietom, które mają dobry kształt twarzy do takich fryzur. Ja mam pucki i muszę choć trochę włosów przy twarzy mieć.

Cytat:
Przesadzasz trochę, bo wyglądają naprawdę fajnie. Końcówki może faktycznie ciut przesuszone, to tak jak mówisz, podetnij i po sprawie.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:02   #368
Nieszka__
Zadomowienie

Po jakich kosmetykach pachną wam ładnie włosy?

Kiedyś używałam kremu do loków z Pantene Pro'V. Pachniał on tak ślicznie, że aż chciało mi się go używać. Brakuje mi tego...
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:09   #369
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość

Kiedyś używałam kremu do loków z Pantene Pro'V. Pachniał on tak ślicznie, że aż chciało mi się go używać. Brakuje mi tego...
Nie zwracam nawet na to uwagi, bo jak używam szamponu, odżywki d/s, odżywki b/s, pianki lub żelu i serum, to te zapachy się i tak mieszają ze sobą.
Ale pamiętam, że miałam jakąś odżywkę, która przebijała się przez inne zapachy, tylko teraz nie mogę sobie przypomnieć jaką.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 22:12   #370
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:

Uwierz mi, że on mi się czasem śni po nocach Tęsknie za nim ;(
Stary 2014-05-08, 22:22   #371
201605161428
Konto usunięte

Cytat:

Ja tak uwielbiam Gliss Kur biało-pomarańczowy do włosów zniszczonych. Jezu jak on pachnie!
Lubie też zapach biovaxa keratyna-jedwab, tez mi podchodzi zapachowo.
Stary 2014-05-08, 23:20   #372
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Prześliczne Sama się zastanawiam czy czegoś takiego sobie nie sprawić
Jeśli masz dobrą dietę i tylko włosy masz przesuszone od szamponów itd. to polecam je max na boba - no bo odrost zdrowy będzie. U mnir to inaczej wygląda ponieważ dietka słaba mocno przez co te włosy były wręcz przezroczyzste i wiotkie (te co mi wyrosły od nowa), dlatego nawet jak odrastały to tak samo słabe jak i końcówka. A jak nie zrobiłabym henną czy farbą to takie totalnie wyblakłe są i sztucznie błyszczą, co urosło z baby herów to wypadło i ogólnie - obraz nędzy i rozpaczy ^^
Ewentualnie tak raz możesz dać sobie krótko bo np. chcesz odpocząć od długich. Ja myślę, że to dobrze by raz w życiu włosy urosły całe tak od nowa, moja siostra już parę razy miała takie mega krótkie a teraz przepiękne ma te włosy długaśne
Przede wszystkim - to są Twoje hery! Więc Ty decydujesz co z nimi robisz i nikt Ci nie powie ścinaj tak lub wcale - włosy odrastają A na pewno Ty i Twoje włosy ślicznie będą wyglądać zarówno do pasa jak i krótkie.

Nieszka - ja kocham zapach gliss kur z olejkami, timotei do farbowanych i fructisa do koloryzowanych z lnianym.. a no i schaumy fioletowej. najbardziej zapach mi sie trzyma po fructisie jak użyję szamponu i odżywy razem, perfuma już niepotrzebna ;D
Zaś nie lubię takich pudrowych zapachów jak gliss kur biały albo niebieski. Owocowe albo jakieś ciepłe typu miodek i cynamon jak alberto balsam miodowy - mniam :d właśnie mam zmieszany gliss kur olejkowy z alberto balsam miodowym i kapką sezamu - zapach jest mega *,*

martaakow - a ja mam pućkowate policzki i szeroką szczenę, taką dosć okrągłą buźkę

Dziękować dobrzy ludzie za miłe słowa
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 23:36   #373
bijum
Raczkowanie

Cytat:

Mnie też brakowało zapachu mocno chemicznych odżywek, a szampony z fructisa zawsze krzyczą za mną "zjedz mnie!". Problem rozwiązałam olejkiem lawendowym, którego kropelkę dodaję do masek. W samorobionym sprayu też jest. Czasami jak mi mało zapachu to kropelkę wcieram razem z serum na końcówki.

Ależ pędzicie! Poczytuję co dwa dni ostatnią stronę, ale wszystkiego nie jestem w stanie ogarnąć. U moich włosów ostatnio nuda jak tralala, chociaż pojawiły się dwie nowości - maska z kallosa - prosta jak budowa cepa, skład na jakieś sześć pozycji w tym jeden olej. Użyłam raz, całkiem przyjemna. I balsam z Green Pharmacy do suchych i zniszczonych. Chyba też się polubimy, taką mam nadzieję. Jeśli chodzi o skręt - ostatnio dość chętnie falują, jak je zwiążę na chwilę w jakieś kuku. Nawet się trzymają bez utrwalaczy.

Muszę się zmusić do ostrego olejowania. Resztkę mojego never ending z winogron oddałam siostrze TŻ, sama się zaopatrzę chyba w oliwkę BDFM. Od zawsze mnie kusiła. :p

Edit: Dwa razy próbowałam Wam tu wrzucić zdjęcie, bo akurat się fajnie ułożyły.. ale jakaś siła wyższa nie pozwala (a przynajmniej u mnie się to zdjęcie nie pokazuje). Chyba coś chroni Was przed nocnymi koszmarami po zobaczeniu mej facjaty Dobranoc!

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-05-08 o 23:49
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 23:41   #374
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Wrzucałam to już kiedyś, ale Cię wtedy akurat gdzieś poniosło daleko od nas ;]
Genialne zdjęcie!

Cytat:
Uwielbiam kobiety nie bojące się mocnych cięć! Wyglądasz genialnie, baardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam po olejowaniu też wypada tyle włosów? Bo mi jakoś szczególnie dużo.. Wczoraj pierwszy raz olejowałam lnianym i dzisiaj są jakieś takie strasznie spuszone...
Ja olejuje tylko długość, nie tykam skalpu. Zawsze pod wpływem olei włosiska emigrują mi z głowy.
Może lniany nie jest dla Ciebie? Potestuj jeszcze trochę, daj mu kilka szans w różnych kombinacjach i zobaczysz co i jak

Cytat:
Moja babcia! Zawsze mi mówi, że nie powinnam kręcić - na nic się zdają tłumaczenia, że tak mam - choć reszta rodziny też ma kręcone, ale u mnie to najbardziej widać, bo mam najdłuższe, no i babcia nie rozumiem opcji nie czesania.
Na wsi mam 97 ciotkę, która ma już swoje humorki i zachowania, jak to ze starszym osobami. Dwa lata temu w wakacje zobaczyła mnie po myciu, w sucharkach. Spojrzała zawistnie, wykrzywiła usta i głośno przemówiła "rozczesz te kudły!". Powiedziałam, że wtedy nie ułożą mi się tak jak chcę - zaczęła opowiadać o ludziach z wszami których wielu w życiu widziała

Cytat:
Moja babcia też nie rozumie jak moge nie czesac włosów, i że mam taki bałagan [bo moje loki nie sa tak zdefiniowane jak np kqq ]
Jako, że różnie z nimi bywa to zwykle mam artystyczny nieład a babcia myśli że za pomoca szczotki wszystko samo się rozwiąże...
Kręcony bałagan jest najlepszy!

Cytat:
Dół warto podciąć, ale reszta... Jak dla mnie prześliczna

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Jutro robię peeling, zawsze mi trochę więcej włosów leci przy nim, jeśli wypadnie mniej niż zwykle to zwiększy się moje zaufanie do trychologów.
Kciukać proszę
Kciukam!
Stary 2014-05-08, 23:44   #375
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
magda, jakie już długie
też to dziś zauważyłam jeszcze trochę - chcę żeby były w skręcie do połowy pleców. Nie oczekuje że będą się kręcić bardziej, ale chodzi mi o długość

Cytat:
Magdaaa!!!! Ojaciez!!!
i pomyśleć, że tylko odżywka i szampon
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 23:47   #376
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
też to dziś zauważyłam jeszcze trochę - chcę żeby były w skręcie do połowy pleców. Nie oczekuje że będą się kręcić bardziej, ale chodzi mi o długość
Pamiętam jak jeszcze niedawno były odrobinę za ramiona są coraz piękniejsze i skręt ładny wciąż tak bardzo zazdraszczam
Stary 2014-05-09, 00:19   #377
Klaudenc
Moderator

Kurczę, moja babunia to kocha moje włosy bo sama miała kręcone i sobie je na palce zakręcała i zawsze jak z nią przez telefon rozmawiam to pyta, czy wreszcie zapuściłam ^^ poza tym u mnie każdy powiada, że jak się uczeszę czy nie uczeszę to mam to samo na głowie. A siostra druga co prostowłosa to tlyko z prostownicą by mnie goniła, ale nigdy jej nie pozwoliłam *,* siostrzenicę mam kręconą to tez sie nie daje czesać, haha ;D
Dziś na noc idzie sezam.
I chwalę się bo dostałam dziś klucze do nowego mieszkanka, idę w kimę na swoje cikawe czy takie hardcorowe koszmary będe miec jak będe sama spać

Magdo, takie piękne loczę masz że ojeju *,* i rzeczywiście urosły dużo
Stary 2014-05-09, 08:06   #378
Nieszka__
Zadomowienie

martaakow
Jak sobie przypomnisz to daj znać ;D

iwonsia01
Ohh tak, a szczególnie ten jeszcze w białym, a nie w zielonym opakowaniu! Szkoda, że go zlikwidowali

TheUnlike
Mówisz o Oil Nutritve? Racja, pachnie tak egzotycznie ;D A Biovaxa wspomnianego przez Ciebie mam właśnie pierwszy raz na włosach, zapach w opakowaniu wydawał się ładny.

Klaudenc
Gliss Kurr z olejkami, czyli te eliksiry/serum bs, tak? Niebieski GK miałam, zapach mi nie przeszkadzał, był jak dla mnie neutralny.
Hmm alberto dostępny jest za granicą, co?

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Mnie też brakowało zapachu mocno chemicznych odżywek, a szampony z fructisa zawsze krzyczą za mną "zjedz mnie!". Problem rozwiązałam olejkiem lawendowym, którego kropelkę dodaję do masek. W samorobionym sprayu też jest. Czasami jak mi mało zapachu to kropelkę wcieram razem z serum na końcówki.

Właśnie! Przecież można dodawać np. nawet do żelów trochę oleju eterycznego. Gdzieś tam było, o ile dobrze pamiętam, napisane o tym przy wątku o glucie. Myślicie, że dodawałby ładny zapach żelom drogeryjnym? Tylko trzeba znaleźć fajny aromat
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:21   #379
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Klaudenc
Gliss Kurr z olejkami, czyli te eliksiry/serum bs, tak? Niebieski GK miałam, zapach mi nie przeszkadzał, był jak dla mnie neutralny.
Hmm alberto dostępny jest za granicą, co?
Nie, chodzi mi o tą żółtą serię oil nutrive coś tam, tesknię za szamponem. Dla mnie pachnie jak herbata z marakują czy jakimś egzotycznym owocem ;D Alberto można kupić ponoć w duuuużym Tesco w PL, więc sprawdź jak masz gdzieś te odżywki są bardzo tanie i lekkie, mogą być jako bs. Najbardziej lubię wersję Blueberry, Rasberry i Almond&Honey.

W ogóle ze mnie jest oszołom - szukam gdzie kupić oleje, a w Lidlu 10 minut od domu sa te oleje Deluxe czy coś takiego... i ja myślałam, że to wina jakieś a to oleje...
Stary 2014-05-09, 09:55   #380
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie! Przecież można dodawać np. nawet do żelów trochę oleju eterycznego. Gdzieś tam było, o ile dobrze pamiętam, napisane o tym przy wątku o glucie. Myślicie, że dodawałby ładny zapach żelom drogeryjnym? Tylko trzeba znaleźć fajny aromat
- Ja dodawałam do gluta, wiśniowy... mmm... ale trzeba pamiętać, że to musi być olejek eteryczny, a nie jakiś tam olejek do kominka za 2zł

Cytat:
Nie, chodzi mi o tą żółtą serię oil nutrive coś tam, tesknię za szamponem. Dla mnie pachnie jak herbata z marakują czy jakimś egzotycznym owocem ;D Alberto można kupić ponoć w duuuużym Tesco w PL, więc sprawdź jak masz gdzieś te odżywki są bardzo tanie i lekkie, mogą być jako bs. Najbardziej lubię wersję Blueberry, Rasberry i Almond&Honey.
- Jako b/s? Hmmm... miałabym chyba pewne opory, ale może kiedyś przetestuję :P I nigdzie nie spotkałam się z Almond&Honey, nawet nie wiedziałam, że taki jest XD.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:59   #381
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Na wsi mam 97 ciotkę, która ma już swoje humorki i zachowania, jak to ze starszym osobami. Dwa lata temu w wakacje zobaczyła mnie po myciu, w sucharkach. Spojrzała zawistnie, wykrzywiła usta i głośno przemówiła "rozczesz te kudły!". Powiedziałam, że wtedy nie ułożą mi się tak jak chcę - zaczęła opowiadać o ludziach z wszami których wielu w życiu widziała
daleko szukać! Ja nie używam szczotki od 3kl gimnazjum, ale moi rodzice zwłaszcza tata (w tym roku 45lat) nie był w stanie (ile awantur o to było) i do dziś nie pojmuje, że ja ich nie czesze. A zakręcona jestem od małego i odkąd pamiętam zawsze były tortury szczotką Wyczesuje tylko na odżywce szerokim grzebieniem, żeby wyczesać martwe już włosy bo miałam czas, że w ogóle nie czesałam niczym i potem gdzie się nie ruszyłam to moje włosy latały. Jeśli moje przyszłe kiedyś dziecko będzie pokręcone to nie ręczę za siebie jak go ktoś będzie szczotką tykał

Huraa! Od jakiegoś czasu mam większy puch i chyba mi się udało opanować. Joaśka mrożąca w odpowiedniej ilości i wróciły do siebie. U mnie jest ten kłopot, że włosy mam dość miękkie i paradoksalnie potrzeba im b.dużej dawki żelu, żeby były bardziej sztywne
Stary 2014-05-09, 10:01   #382
Klaudenc
Moderator

Cytat:

- Jako b/s? Hmmm... miałabym chyba pewne opory, ale może kiedyś przetestuję :P I nigdzie nie spotkałam się z Almond&Honey, nawet nie wiedziałam, że taki jest XD.
Ja dawałam jako bs bo normalnie bs nie używam i tak, nie lubię ^^ jest, maseczka odżywka i szampon maseczkę lubię, szampon kupię... jak skończę ten malinowy a mam go dużo i krótkie włosy...
Stary 2014-05-09, 11:31   #383
jakisnick
Raczkowanie

Cytat:

- Ha! Ja stosuję rano i wieczorem Robisz z mielonej czy z całej?
Z mielonej. A jest w ogóle jakaś różnica w działaniu? ;>

Klaudenc, genialne uczesanie!
I jakie piękne włosy w codzienniku!

Dziewczyny, śniło mi się, że mój ulubiony żel, który czeka na czarną godzinę, Bielenda rzepa, się przeterminował. Rano sprawdziłam, całe szczęście to nieprawda

Aziddee, jak sukcesy?
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:44   #384
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dzieczyny!

Mogę dołączyć?

Mam mocno falowane włosy,kiedy są krótsze to zaczynają się bardziej skręcać.
Obstawiam że mam typ falowania 2c. Tyle, że włosy mam zniszczone od prostownicy, bo tak naprawdę nie lubię swoich włosów i moim marzeniem (które nigdy się nie spełni) jest mieć proste włosy. W związku z tym że włosy mam suche, raczej zniszczone od prostowania doszłam do wniosku, że odstawiam prostownicę zanim mi wszystkie wypadną. A żeby to jakoś wyglądało to muszę zacząć o nie dbać. Teraz często mam na głowie po prostu siano, puszą mi się strasznie, jak nic z nimi nie zrobię. Chyba, że zastosuję więcej środków i zostawię do wyschnięcia samoczynnego to wtedy mam te fale. Suszarka mi w ogóle nie służy bo na głowie po niej mam niewiadomo co.

W związku z tym pytanie do Was dziewczyny? Od czego zacząć? Jakie środki zakupić?
Witam
Podoba historia jak u mnie, nienawidziłam swoich włosów, katowałam lata prostownicą
Teraz je kocham i są moją dumą.
Tak jak dziewczyny radziły, poczytaj pigułkę i FAQ z podpiętych wątków, a wiele rzeczy się rozjaśni
A potem będziemy dopracowywać metody i kosmetyki

Cytat:
Haha, to mnie ktoś kiedyś macał po włosach by sprawdzić czy mam perukę XD

Doe - postanowiłam ściąć jeszcze raz bo od weekendu zaczynam wreszcie jeść normalnie, więc liczę na zdrowy odrost. Bo pomimo 3-miesiecznego dużego przyrostu to nasada tak samo słaba jak i końcówki paznokcie również mam już długie, ale mimo wcierania w nie kremów i olei to są przezroczyste i miękkie (na włosach podobnie, widać taki sztuczny blask bo one też są wręcz.. przezroczyste i wiotkie). Włosy mam w dotyku jak takie pędzle ze sztucznego włosia, marzę o takich na boba chociaż ale gdzie jak takie słabe, może takie krótkie cięcie je też troszkę wzmocni.
Bardzooo Ci pasuje taka fryzurka, odważna jesteś, podziwiam, super

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam po olejowaniu też wypada tyle włosów? Bo mi jakoś szczególnie dużo.. Wczoraj pierwszy raz olejowałam lnianym i dzisiaj są jakieś takie strasznie spuszone...

Jakby któraś chciała, ocenić to co ostatnio wydobył mój najkochańszy glutek to dołączam zdjęcie..

Załącznik 5676776
Ja już wolę nie olejować skóry głowy, bo też wtedy czasem wypada więcej ;_
Pięknie po glutku

Cytat:
Tyś siana nie widziała, zapraszam do mnie na wieś latem
Trochę więcej olejowania i może kapkę oleju do masek i odżywek ds i będzie miodzio
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:07   #385
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Pamiętam jak jeszcze niedawno były odrobinę za ramiona są coraz piękniejsze i skręt ładny wciąż tak bardzo zazdraszczam
mineło 6 lat odkąd ściełam tak za ucho więc nie jest to zawrotna prędkość ale i tak się cieszę. Jak wrócę do PL chcę jakąś fajną fryzurkę zrobić ale to muszę poszukać jeszcze

Cytat:
I chwalę się bo dostałam dziś klucze do nowego mieszkanka, idę w kimę na swoje cikawe czy takie hardcorowe koszmary będe miec jak będe sama spać

Magdo, takie piękne loczę masz że ojeju *,* i rzeczywiście urosły dużo
na pewno będzie mila noc w nowym domku a dziękuję
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 13:09   #386
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
mineło 6 lat odkąd ściełam tak za ucho więc nie jest to zawrotna prędkość ale i tak się cieszę. Jak wrócę do PL chcę jakąś fajną fryzurkę zrobić ale to muszę poszukać jeszcze
A na ślub co będziesz z włoskami robić?
Stary 2014-05-09, 13:17   #387
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Kciukam!
Przydało się

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Dziewczyny, śniło mi się, że mój ulubiony żel, który czeka na czarną godzinę, Bielenda rzepa, się przeterminował. Rano sprawdziłam, całe szczęście to nieprawda

Aziddee, jak sukcesy?
Mi się ostatnio nic włosowego nie śni Może to i dobrze

"Tylko" 2 setki wypadły i to licząc razem z tymi co wyczesałam później, więc jest lepiej Porównując z tymi 3-5 setkami przy samym myciu wcześniej. Niepokoi mnie tylko, że żadnego odrostu nie widzę poza tymi przy czole.
Stary 2014-05-09, 14:18   #388
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Przydało się

Mi się ostatnio nic włosowego nie śni Może to i dobrze

"Tylko" 2 setki wypadły i to licząc razem z tymi co wyczesałam później, więc jest lepiej Porównując z tymi 3-5 setkami przy samym myciu wcześniej. Niepokoi mnie tylko, że żadnego odrostu nie widzę poza tymi przy czole.
Ja odrost przy czole i to porzadny zanotowalam miesiac po odstawieniu supli Az sama teraz patrze to nie wierze, ze mam tyle nowych herow Z wypadaniem tez lepiej uff Mam nadzieje, ze tez kryzys pozegnalam powodzenia:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-05-09 o 14:20
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:11   #389
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Biovaxy i Nivea long repair zapach się utrzymuje 3-4 dni na włosach
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:14   #390
201605161428
Konto usunięte

Przemyłam je dzisiaj czarnym gliss kur dla oczyszczenia i dałam im ich uwielbiony biovax keratyna i jedwab. Biovaxa trzymałam 30 min. bez czepka i efekt widzę. Plus kupiłam mój wielbiony balsam nivei do kręcenia loków. On i biovax to nr.1 moich włosów Były pięknie nim wyszłam z domu, wilgoć znowu zrobiła je w puch O_O

Offtop: wrzucam zdjęcie z moją ukochaną szminką, która jak na mój gust nieźle wygląda przy krótkich włosach. Pierwszy raz w życiu słyszę, że mam ładne oczy i usta, zamiast włosów I zastanawiam się czy tak staro wyglądam, bo dziś po raz pierwszy chłopak w moim wieku, ustąpił mi miejsca w tramwaju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg unnamed (1).jpg (20,8 KB, 68 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości