|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
dziękuję
A właśnie że widziałam
|
#362 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Cytat:
Cytat:
. Mnie i zapewne Joanku również, takie porównania po prostu bawią i są sympatyczne . Cytat:
Olej lniany dostaniesz w wielu sklepach spożywczych, głównie większych, choć ja kiedyś i w osiedlowym znalazłam .
|
||||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#364 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podziwiam kobietki, którym takie obcięcia jeszcze tej kobiecości dodają
|
||||
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale potem uznałam, że jednak nie, bo bym je spaliła w chwili zazdrości i jeszcze jakieś depresje by się trafiły ![]() Jutro robię peeling, zawsze mi trochę więcej włosów leci przy nim, jeśli wypadnie mniej niż zwykle to zwiększy się moje zaufanie do trychologów. Kciukać proszę
Edytowane przez Aziddee Czas edycji: 2014-05-08 o 21:26 |
|
|
|
|
#366 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Joanku spróbuję go jeszcze nałożyć w sobotę na całą noc i zobaczę jakie efekty będą Być może spuszyły się też w jakimś stopniu od pogody bo cały dzień pada i jest wilgotno..
|
|
#367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę kobietom, które mają dobry kształt twarzy do takich fryzur. Ja mam pucki i muszę choć trochę włosów przy twarzy mieć. Cytat:
|
|||
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Po jakich kosmetykach pachną wam ładnie włosy?
Kiedyś używałam kremu do loków z Pantene Pro'V. Pachniał on tak ślicznie, że aż chciało mi się go używać. Brakuje mi tego...
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pamiętam, że miałam jakąś odżywkę, która przebijała się przez inne zapachy, tylko teraz nie mogę sobie przypomnieć jaką. |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tęsknie za nim ;(
|
|
#371 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lubie też zapach biovaxa keratyna-jedwab, tez mi podchodzi zapachowo. |
|
|
|
|
#372 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ewentualnie tak raz możesz dać sobie krótko bo np. chcesz odpocząć od długich. Ja myślę, że to dobrze by raz w życiu włosy urosły całe tak od nowa, moja siostra już parę razy miała takie mega krótkie a teraz przepiękne ma te włosy długaśne Przede wszystkim - to są Twoje hery! Więc Ty decydujesz co z nimi robisz i nikt Ci nie powie ścinaj tak lub wcale - włosy odrastają A na pewno Ty i Twoje włosy ślicznie będą wyglądać zarówno do pasa jak i krótkie.Nieszka - ja kocham zapach gliss kur z olejkami, timotei do farbowanych i fructisa do koloryzowanych z lnianym.. a no i schaumy fioletowej. najbardziej zapach mi sie trzyma po fructisie jak użyję szamponu i odżywy razem, perfuma już niepotrzebna ;D Zaś nie lubię takich pudrowych zapachów jak gliss kur biały albo niebieski. Owocowe albo jakieś ciepłe typu miodek i cynamon jak alberto balsam miodowy - mniam :d właśnie mam zmieszany gliss kur olejkowy z alberto balsam miodowym i kapką sezamu - zapach jest mega *,* martaakow - a ja mam pućkowate policzki i szeroką szczenę, taką dosć okrągłą buźkę ![]() Dziękować dobrzy ludzie za miłe słowa |
|
|
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ależ pędzicie! Poczytuję co dwa dni ostatnią stronę, ale wszystkiego nie jestem w stanie ogarnąć. U moich włosów ostatnio nuda jak tralala, chociaż pojawiły się dwie nowości - maska z kallosa - prosta jak budowa cepa, skład na jakieś sześć pozycji w tym jeden olej. Użyłam raz, całkiem przyjemna. I balsam z Green Pharmacy do suchych i zniszczonych. Chyba też się polubimy, taką mam nadzieję. Jeśli chodzi o skręt - ostatnio dość chętnie falują, jak je zwiążę na chwilę w jakieś kuku. Nawet się trzymają bez utrwalaczy. Muszę się zmusić do ostrego olejowania. Resztkę mojego never ending z winogron oddałam siostrze TŻ, sama się zaopatrzę chyba w oliwkę BDFM. Od zawsze mnie kusiła. :p Edit: Dwa razy próbowałam Wam tu wrzucić zdjęcie, bo akurat się fajnie ułożyły.. ale jakaś siła wyższa nie pozwala (a przynajmniej u mnie się to zdjęcie nie pokazuje). Chyba coś chroni Was przed nocnymi koszmarami po zobaczeniu mej facjaty Dobranoc!
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-05-08 o 23:49 |
|
|
|
|
#374 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może lniany nie jest dla Ciebie? Potestuj jeszcze trochę, daj mu kilka szans w różnych kombinacjach i zobaczysz co i jak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
też to dziś zauważyłam
jeszcze trochę - chcę żeby były w skręcie do połowy pleców. Nie oczekuje że będą się kręcić bardziej, ale chodzi mi o długość ![]() i pomyśleć, że tylko odżywka i szampon
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są coraz piękniejsze i skręt ładny wciąż
|
|
|
|
|
#377 |
|
Moderator
|
Kurczę, moja babunia to kocha moje włosy bo sama miała kręcone i sobie je na palce zakręcała i zawsze jak z nią przez telefon rozmawiam to pyta, czy wreszcie zapuściłam ^^ poza tym u mnie każdy powiada, że jak się uczeszę czy nie uczeszę to mam to samo na głowie. A siostra druga co prostowłosa to tlyko z prostownicą by mnie goniła, ale nigdy jej nie pozwoliłam *,* siostrzenicę mam kręconą to tez sie nie daje czesać, haha ;D
Dziś na noc idzie sezam. I chwalę się bo dostałam dziś klucze do nowego mieszkanka, idę w kimę na swoje Magdo, takie piękne loczę masz że ojeju *,* i rzeczywiście urosły dużo
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
martaakow
Jak sobie przypomnisz to daj znać ;D iwonsia01 Ohh tak, a szczególnie ten jeszcze w białym, a nie w zielonym opakowaniu! Szkoda, że go zlikwidowali TheUnlike Mówisz o Oil Nutritve? Racja, pachnie tak egzotycznie ;D A Biovaxa wspomnianego przez Ciebie mam właśnie pierwszy raz na włosach, zapach w opakowaniu wydawał się ładny. Klaudenc Gliss Kurr z olejkami, czyli te eliksiry/serum bs, tak? Niebieski GK miałam, zapach mi nie przeszkadzał, był jak dla mnie neutralny. Hmm alberto dostępny jest za granicą, co? Cytat:
Właśnie! Przecież można dodawać np. nawet do żelów trochę oleju eterycznego. Gdzieś tam było, o ile dobrze pamiętam, napisane o tym przy wątku o glucie. Myślicie, że dodawałby ładny zapach żelom drogeryjnym? Tylko trzeba znaleźć fajny aromat
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Moderator
|
Cytat:
te odżywki są bardzo tanie i lekkie, mogą być jako bs. Najbardziej lubię wersję Blueberry, Rasberry i Almond&Honey.W ogóle ze mnie jest oszołom - szukam gdzie kupić oleje, a w Lidlu 10 minut od domu sa te oleje Deluxe czy coś takiego... i ja myślałam, że to wina jakieś a to oleje... |
|
|
|
|
#380 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyczesuje tylko na odżywce szerokim grzebieniem, żeby wyczesać martwe już włosy bo miałam czas, że w ogóle nie czesałam niczym i potem gdzie się nie ruszyłam to moje włosy latały. Jeśli moje przyszłe kiedyś dziecko będzie pokręcone to nie ręczę za siebie jak go ktoś będzie szczotką tykał ![]() Huraa! Od jakiegoś czasu mam większy puch i chyba mi się udało opanować. Joaśka mrożąca w odpowiedniej ilości i wróciły do siebie. U mnie jest ten kłopot, że włosy mam dość miękkie i paradoksalnie potrzeba im b.dużej dawki żelu, żeby były bardziej sztywne
|
|
|
#382 | |
|
Moderator
|
Cytat:
maseczkę lubię, szampon kupię... jak skończę ten malinowy a mam go dużo i krótkie włosy...
|
|
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Z mielonej. A jest w ogóle jakaś różnica w działaniu? ;>
Klaudenc, genialne uczesanie! I jakie piękne włosy w codzienniku! Dziewczyny, śniło mi się, że mój ulubiony żel, który czeka na czarną godzinę, Bielenda rzepa, się przeterminował. Rano sprawdziłam, całe szczęście to nieprawda ![]() Aziddee, jak sukcesy? |
|
|
|
#384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podoba historia jak u mnie, nienawidziłam swoich włosów, katowałam lata prostownicą ![]() Teraz je kocham i są moją dumą. Tak jak dziewczyny radziły, poczytaj pigułkę i FAQ z podpiętych wątków, a wiele rzeczy się rozjaśni ![]() A potem będziemy dopracowywać metody i kosmetyki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie po glutku ![]() Cytat:
Trochę więcej olejowania i może kapkę oleju do masek i odżywek ds i będzie miodzio |
||||
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie jest to zawrotna prędkość ale i tak się cieszę. Jak wrócę do PL chcę jakąś fajną fryzurkę zrobić ale to muszę poszukać jeszcze ![]() Cytat:
a dziękuję |
||
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Przydało się
![]() Cytat:
Może to i dobrze ![]() "Tylko" 2 setki wypadły i to licząc razem z tymi co wyczesałam później, więc jest lepiej Porównując z tymi 3-5 setkami przy samym myciu wcześniej. Niepokoi mnie tylko, że żadnego odrostu nie widzę poza tymi przy czole.
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Az sama teraz patrze to nie wierze, ze mam tyle nowych herow Z wypadaniem tez lepiej uff Mam nadzieje, ze tez kryzys pozegnalam powodzenia:-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-05-09 o 14:20 |
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Biovaxy i Nivea long repair zapach się utrzymuje 3-4 dni na włosach
|
#390 |
|
Konto usunięte
|
Przemyłam je dzisiaj czarnym gliss kur dla oczyszczenia i dałam im ich uwielbiony biovax keratyna i jedwab. Biovaxa trzymałam 30 min. bez czepka i efekt widzę. Plus kupiłam mój wielbiony balsam nivei do kręcenia loków. On i biovax to nr.1 moich włosów
Były pięknie nim wyszłam z domu, wilgoć znowu zrobiła je w puch O_OOfftop: wrzucam zdjęcie z moją ukochaną szminką, która jak na mój gust nieźle wygląda przy krótkich włosach. Pierwszy raz w życiu słyszę, że mam ładne oczy i usta, zamiast włosów I zastanawiam się czy tak staro wyglądam, bo dziś po raz pierwszy chłopak w moim wieku, ustąpił mi miejsca w tramwaju
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

. Mnie i zapewne Joanku również, takie porównania po prostu bawią i są sympatyczne
.

Bo mi jakoś szczególnie dużo.. Wczoraj pierwszy raz olejowałam lnianym i dzisiaj są jakieś takie strasznie spuszone... 

Wyczesuje tylko na odżywce szerokim grzebieniem, żeby wyczesać martwe już włosy bo miałam czas, że w ogóle nie czesałam niczym i potem gdzie się nie ruszyłam to moje włosy latały. Jeśli moje przyszłe kiedyś dziecko będzie pokręcone to nie ręczę za siebie jak go ktoś będzie szczotką tykał
paznokcie również mam już długie, ale mimo wcierania w nie kremów i olei to są przezroczyste i miękkie (na włosach podobnie, widać taki sztuczny blask bo one też są wręcz.. przezroczyste i wiotkie). Włosy mam w dotyku jak takie pędzle ze sztucznego włosia, marzę o takich na boba chociaż ale gdzie jak takie słabe, może takie krótkie cięcie je też troszkę wzmocni.