|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Mycha uszy do gory. Wiem ze latwo sie mowi, ale trzeba myslec pozytywnie. Pojdziesz tam jezcze raz i Cie uspokoja zobaczysz
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Ja byłam na porodówce razem z położną, która prowadziła naszą SR. Niestety nie pomogę w "załatwianiu", bo sama nie załatwiam sobie nic w ten sposób... |
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Ja za dzisiaj podziękuję Nie świętuję ruskiego dnia zwycięstwa Poza tym lodówki jedziemy oglądać i mam wizytę na 18.40
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
ab_cd super dalas rade, taki duzy chlopak to nie dziwne, ze peklas przy jednym parciu go wypychajac, nie zazdroszcze jednak tego szycia, ostatnio tez mialam milion szwow, auuu. Przykro z powodu poloznej...
Lu ja przed pierwszym porodem bylam ogladac porodowke, w szpitalu gdzie rodzilam maja jeden dzien w tyg kiedy mozna ogladac Myszka ja piore wszystko i wiruje normalnie, nie czytam metek ![]() Mycha za ktg, oby wieczorne bylo lepsze |
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie wiem skąd się biorą te bakterie? Przez całą ciążę nie miałam żadnej bakterii ani infekcji tam, żadnego pieczenia, swędzenia, no nic A w pierwszej miewałam a żadnego gbs dodatniego nie było. Blee
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Już się piorą.. Nastawiłam na pranie ręczne i słabe wirowanie wraz z podwójnym płukaniem, bo coś moja pralka jakieś syfy zostawia...
Zobaczymy co wyciągnę z pralki ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- A tak sobie myślę czy to normalnie się jakoś leczy? Po porodzie coś się z tym dodatnim paciorkowcem robi? |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też mnie to zastanawia. Bo chyba po jednorazowej dawce antybiotyku przy porodzie nie przejdzie?
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz mnie coś trafi.....
Babeczka wysłała mi wózek 6 maja, 7 maja na stronie poczty polskiej był już w warszawie a fizycznie nie mam go do tej pory ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Ab_cd fajnie że wstawiłaś swój opis porodu
Duży chłopak z Jasia więc się nie dziwię że popękałaś jeśli nie zdążyli Cię naciąć. Ale mam nadzieję że po zszyciu już jest OK i nie czujesz dyskomfortu?Współczuję bardzo położnej bo młoda kobieta i z tego co piszesz bardzo miła i zaangażowana w swoją pracę. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Jak mnie łapie kolka z lewej strony ....aaaa....boli ;/ chyba że mała mi tam naciska ;/ |
|
|
|
#3794 |
|
BAN stały
|
O ja cie..ale tu wieści...Seksta trzymam kciuki !!
Powodzenia! I po cichu baaardzo zazdroszczę ![]() Odebrałam wynik gbs (zdążyłam przed porodem, czekałam tylko 3 dni ![]() Mycha kciuki za drugie ktg! |
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, napisz potem co Ci odpowiedziała
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
|
#3796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3797 |
|
Rozeznanie
|
Witam popołudniowo
mam w końcu chwilkę ale z nadrobieniem 164 postów be dzie ciężko;p pochwałę aie że już mi się laktacja unormowala, poza naderwana brodawka, wszystko już ok, nawet wyprasiwalam dziś całe pranie zaliczyłam obiad i spacer z córkami, wiwc pomału do przodu i plan dnia się jakoś klaruje. Trzymam kciuki za kolejne porody, bo jak sibie 5 mają uświadomiłam że Lidka która już trzymałam ma rękach miałaby jeszcze aiedziec w brzuchu to stwierdzilam, że to byłoby niemożliwe, hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a malinówki teściowa ma nasiona z tamtego roku, które to się wysiały same z wczesniej zakupionych 2 lata temu ![]() Cytat:
mozesz teraz siać już, tak jak ogórki na Stanisława, to do przymrozków nie zdążą wzejść, ale ogólnie wysiew dopiero w II połowie maja Cytat:
chyba Raszei ![]() Seksta !!!!!!!
|
|||
|
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
ab_cd - dzieki za opis! Super!
Ja chcialam sie polozyc na godzinke a jak leglam to zaczely sie bole w plecach, twardnienie brzucha i mdlosci ![]() Jak juz przeszlo to juz juz zamykalam oczka a tu puk - puk! do drzwi ![]() No i sobie pospalam ![]() Czy jestem jedyna na watku bez pojazdu dla nowego baby?
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
No Tzet jedzie do domu. ide wstawic wode na makron w koncu bo juz mi dziec z glodu w brzuszku szaleje.
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to zapomniałam się przywitać
byłam dziś z rana na ekspresowej wizycie u endo ![]() weszłam do przychodni, nie zdążyłam usiąść i już byłam wywołana, ale ludziska wilkiem się na mnie patrzyli tsh ładne, 0,85 ![]() po porodzie mam zmniejszyć dawkę o połowę i po 6 tygodniach skontrolowac tsh, ale gdybym czuła nagły zjazd formy albo nadpobudliwośc, to natychmiast skontrolowac poziom hormonów ![]() no i jak to okresliła pani dr, spadam z piedestału osoby uprzywilejowanej
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę parę godzin mnie nie było a tu takie wieści
![]() Seksta trzymam kciuki za szybki rozwój akcji !! ![]() Ilkas za gbs , na pewno dobrze pobrałaś nic się nie martwAgaaga wynikiem dodatnim się nie przejmuj , dużo dziewczyn ma ja mam dosłownie chwilę odpoczynku, tż wrócił z pracy i wziął Igę na spacer bo dziś znowu mamy dzień marudy
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy Wojtek juz na swiecie
A Seksta rodzi na Raszei, tak pisala Ab_cd fajnie ze wstawilas opis, przykro mi, ze popekalas no i smutno z powodu poloznej Ramona to bardzo ladny wynik, brawo ![]() Mycha daj znac jak po tym powtorzonym ktg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3804 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycha trzymam kciuki za powtórkę ktg
Kasian jak tam katar u Hani , przeszedł ? ![]() ab_cd dziekujemy za opis porodu, no i smutne historia z położną ![]() ja dziś po wizycie u kosmetyczki, fajna babka , mówiła że 2 dziecko urodziła w 15 minut i gdyby nie była w szpitalu już to by chyba w rajstopy je urodziła ![]() ![]() teraz tylko w poniedziałek na pedicure
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna dzieki ze pytasz, no niestety katar jest, ale nie taki meczacy, bo oddycha normalnie, spala dobrze, moze faktycznie kolejny zab idzie
no i nie wiem co robic bo jutro mielismy jechac odwiedzic niespelna miesieczna coreczke naszych dobrych znajomych i nie wiem czy jechac czy nie, bo sama bym sie wkurzyla pewnie jakby mi do dziecka przyprowadzili inne z katarem, z drugiej strony jak nie teraz to juz nie pojedziemy, bo potem nie pasuje a potem to juz Tosia wychodzi no i mam dylemat, zabawki dla malenkiej kupione, no nie wiem. Najwyzej bedziemy na zmiane wchodzic a druga osoba bedzie spacerowac pod domem z Hania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- A u Ciebie humor ciut lepszy po kosmetyczce? Ja mam wizje ze jednak nie doczekam do mojej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym chyba odpuściła, takie małe dzieci szybko łapią od innych, lepiej dmuchać na zimne, może za parę dni przejdzie i wtedy się uda ją odwiedzić, no albo jak faktycznie nie zamierzacie być długo to jest jakiś plan na zmianę wchodzić, musicie przemyśleć to ![]() oho moje łobuzy wróciły, koniec laby ![]() humor lepszy, lepszy ja to znowu mam wizję że i do połowy czerwca będę chodzić w tej ciąży bo jak Majka jest taka mała to na usg termin porodu wyskoczył 19 czerwiec taa jasne napewno zamierzam tyle czekać:P
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2014-05-09 o 18:06 |
|
|
|
|
#3807 |
|
Rozeznanie
|
ciesze się ze opis został przez Was mile odebrany, myslałam ze nikt nie przeczyta bo taki długi
![]() a teraz mam pytanie nie do mam: czy odciagacie sobie pokarm laktatorem? ja w 5 dobie po urodzeniu mialam tak obrzmiale piersi i takie bolace ze az dotknac ich nie moglam dlatego wczoraj tesciu kupil laktator. Dzis troszkę oproznilam jedna piers ktora jest bardzo twarda jakby jakies guzki miala, druga piers z kolei jest miekka i tak nie boli oprocz sutków. Eh tak chce karmić piersią ale jak narazie jest to dość bolace i uciazliwe.... jak tam z tym u Was? mały Jasiu prawie cały czas spi budzi sie co 3h na jedzenie i zmiane pieluchy jak narazie jest bardzo grzeczny jedyne co mnie martwi to "katarek". W szpitalu powiedzieli mi ze to nie katar tylko od karmienia tak zalega w nosku. Ale ciezko malcowi przez to oddychac :/ |
|
|
|
#3808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ZA TSH Super
|
|
#3809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a drugi (minky) prałam ręcznie, a raczej tylko płukanko mu zrobiłam od nowości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupiliśmy ją 3 lata temu na promocji za niecałe 2000zł i odpukać dobrze się sprawuje
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie podwójne, jak było u Was z "oczyszczaniem" się przed porodem?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Nie świętuję ruskiego dnia zwycięstwa
za ktg, oby wieczorne bylo lepsze

A w pierwszej miewałam a żadnego gbs dodatniego nie było. Blee
Zobaczymy co wyciągnę z pralki 

no i nie wiem co robic bo jutro mielismy jechac odwiedzic niespelna miesieczna coreczke naszych dobrych znajomych i nie wiem czy jechac czy nie, bo sama bym sie wkurzyla pewnie jakby mi do dziecka przyprowadzili inne z katarem, z drugiej strony jak nie teraz to juz nie pojedziemy, bo potem nie pasuje a potem to juz Tosia wychodzi