|
|
#1051 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
2. ja wsadzam od początku małego do bujaka bo na naszym jest napisane od 0 miesięcy- mam taki z FP i jak sobie dziś zobaczyłam jakie mają teraz (bo ten ma 5 lat) to nic poza kolorystyką się nie zmieniło więc nie kupuję innego ![]() 3. Piotruś pewnie zawstydziłby Emi bo dziś do godziny 10:30 zrobił 5 kup 4. My dostaliśmy książeczkę z tymi obrazkami biało-czarnymi i powiem wam że miłości do książek to nasz syn nie ma. W temacie właśnie w bibliotekach u nas jest amnestia to musze zanieść książki które przetrzymałam Cytat:
Śliczne zdjęcia Niusi ![]() Cytat:
Biedna Uleńka żaliła się że matka do niej wcześniej nie buczała ![]() Cytat:
Cytat:
cudze dzieci usypiasz nawet ![]() dziewczyny dobrze napisały (szczególnie mądrze Ela, nie wiem co ona się brokułów najadła czy jak Cytat:
Cytat:
![]() Co do drugiego dobrze teqiba odpowiedziała, idź do spożywczaka i gotowe ![]() widzicie jak się od razu podpięła pod Teqibę a na serio, masz rację ![]()
|
|||||||
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pojscie na latwizne? Niech sobie to tak nazywaja. To nie jest pojscie na latwizne, podanie mm kiedyndziecko nie najada sie cycem jest dbaniem o dobro dziecka i nie glodzenie go, to po 1. A po 2 zycie jest krotkie, wiec dlaczego mamy sobie go nie ulatwiac? Jedno dziecko masz, do tego trudne, wiec masz prawo sobie to maciezrynstwo ulatwic ![]() Zostawienie placzacego dziecka na chwile jest dobrym sposobem ![]() Ja czasami tak zostawialam, nawet jak sie zanosila I pamietaj co napisalam, matki z ryczacym wozkiem sa super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcale nie jesteś złą matką...często mam takie akcje, że najchętniej wyszłabym z domu. Moja Agata jest mega maruda dlatego ostatnio Was zaniedbuję ale serio- nie mam czasem czasu zjeść (waga spadła mi już 25kg!) a co dopiero napisać coś:/ Przerabiamy etap "odłóż mnie a będę wrzeszczeć!"... Z dobrych info jesteśmy po szczepieniach (5w1 i rota), które bardzo dobrze zniosła. Zaskoczyła mnie waga bo w połowie 7 tygodnia 5440 czuję niestety na rękach i kręgosłupie. Muszę chyba zainwestować w nosidełko takie jak Side.Oglądam zdjęcia Waszych pociech- są cudne ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Niestety wiem o czym mówisz. Mimo, że mam gdzieś co mówią ludzie jakoś źle mi z tym, że nie daję rady kp. Myślałam, że potrwa to dłużej a tak naprawdę tylko 3 tyg nie dokarmiałam Małej. Teraz za każdym razem karmienie zaczynam od piersi ale kończy się na mm bo Agata wrzeszczy, że jej mało
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oonad godzine spala ![]() Dawno warzyw nie jadlam Ityle mam Ci do powiedzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1056 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale nie dlatego ze wtedy Ci bylo ciezko tylko dlatego ze teraz Marcel jest wspanialym chlopakiem i mam nadzieje ze i ja kiedys sie z tego bede smiala, a w pokoju obok bedzie grzeczny chlopczyk ![]() Cytat:
To Twoja babcia miala ekstra laktacje ![]() Cytat:
Ty to zawsze tak madrze piszesz ![]() Cytat:
U mnie w zasadzie jest to samo tylko do tej pory przetrzymywalam Kacpra az mi sie mleko nagromadzi ale robi sie chyba coraz gorzej ![]() Wlasnie zaczal sie wyrywac przy piersi wiec zrobilam za rada mhymm metode 5-3-1 (bo przy mojej marudzie 753 trwalaby za dlugo) i sciagnelam troche wiecej niz lyzeczke mleka ![]() Zrobilam mm - zjadl 90ml. I teraz pieknie cwiczy na brzuszku na moich kolanach (tylko ta forme akceptuje). Glupie cycki Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-05-09 o 18:00 |
||||
|
|
|
#1057 |
|
Rozeznanie
|
teQiba nie pisz głupot- nie jesteś złą matką
![]() Każda z nas ma chwilę zwątpienia, załamania. Ja mam Antka ze sobą dopiero dwa i pół tygodnia a przez jego problemy z brzuszkiem już nie raz miałam ciężkie chwilę. W środku nocy budziłam zaryczana TŻ, że nie nadaje się na matkę i w ogóle nie powinnam mieć dziecka bo nie umiem mu pomóc. Małż widząc moje załamanie brał małego i usypiał go do rana. Teraz próbuję już małża nie budzić bo pracuje i wiem, że będzie przemęczony ale i tak co i raz proszę go o pomoc w nocy. Nikt nie jest doskonały. Ja dokarmiam Antka od samego początku MM. Piersi Antek nie chciał łapać więc ściągałam swój pokarm i karmiłam butlą. Jak zaczęły się problemy z brzuszkiem zaczęłam robić sobie wyrzuty, ze to przez moją dietę mimo, że jadłam suchy chleb z wodą byleby mu nie zaszkodzić. Stwierdziłam, ze po MM powinno być lepiej ale nie było. Teraz w nocy dokarmiam MM a w dzien daje swoje. Nie zwracaj uwagi na to co mówią inni. To twoje życie, niech będzie idealne dla Ciebie- od wewnątrz- a nie dla innych.
|
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chcialam
Ci odpisac, ze nie jadam, bo czekam na wyplate, ale wlasnie przyszla, wiec jutro ide szalec kupie sobie brokula ![]() Cytat:
bo ja wszystkie rozumy pozjadalam razem z warzywami I co, Kacper w lepszym humorze? Bo Ola dzisiaj przypomniala sobie, ze jest zlym dzieckiem i wlasnie ryczala pol godziny chyba sie solidaryzuje z Kacprem ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko po całym przespanym, przebawionym spokojnie dniu dostało na wieczór histerii
Tequiba i wszystkie dziewczyny marudnych dzieci, jesteście moim guru, ja po pół godzinie myślałam, że zabiję TZ. Słyszę, że znów się zaczyna... |
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Czy do zasiłku macierzyńskiego wliczają się premie? Bo jak byłam na zwolnieniu to były uwzględnione premie, a teraz dostałam macierzyńskie i nie są uwzględnione.
I jeszcze jedno. Czy któraś wie jak rozszyfrować tytuł przelewu z ZUS? Te wszystkie cyfry?
|
#1061 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
W duzo gorszym byl humorze bo mu sie spac zachcialo a ja chcialam go do 20 na kapanie przetrzymac, ale juz sie poddalam, wykapalam wczesniej i usypiam ![]() No i tak sobie wlasnie mysle - jak usypiacie butelkowe dzieci? Przeciez po jedzeniu trzeba odbic - i co dalej? Bo ja umiem tylko cyckiem usypiac i tak sobie mysle ze gdybym dala mm na noc to nie wiedzialabym co zrobic zeby zasnal. |
||
|
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
polać jej Cytat:
kurde, nie wiem jak ogarnąć samodzielną kąpiel Czekałam na dziś, żeby zrobić to z tż, ale właśnie mi napisał, że wróci późno więc muszę się ogarnąć i zrobić to sama tylko jak ogarnąć przygotowywanie wody i rozbieranie małej w tym samym czasie
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Teq odbić przytulić i w moim wypadku położyć do łóżeczka, bo ja nie usypiam na rękach. Ale jakbym go tuliła długo to tez zaśnie i wtedy go kładę łóżeczka.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Najpierw wszystko przygotuj co potrzebne, potem szybko rozbierz i włóż do wody. Z telefonu...
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przygotuj wodę najpierw trochę cieplejsza i akurat jak przebierzesz bedzie dobra temperatura
|
|
|
|
|
#1066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Cytat:
No ale cóż, kto da rade, jak nie ja?
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Moja Majka po połowie przespanego dnia stwierdziła że najwyższy czas zacząć podnosić główkę na brzuszku i nie dość że podnosi bardzo wysoko to jeszcze przy tym unosi ręce i nogi i nawet próbuje się przekręcić
|
|
|
|
#1068 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Kladziesz ryczace dziecko w bezpiecznym miejscu i biegiem szykujesz rzeczy, w miedzyczasie przerywasz co jakis czas zeby troche uspokajac rozdarciucha i jak masz wszystko gotowe to rozbierasz, kapiesz i juz Jezeli nie masz marudy to juz w ogole banalna sprawa ![]() Cytat:
Nie wytrzymam z tym moim dzieckiem - najpierw zasypial w kazdej mozliwej pozycji, a teraz jak sie natyralam przy kapieli bez tz i chce go polozyc to ma oczy jak 5 zl i sie cieszy ![]() Chyba to dziecko za kare mi zeslano
|
||
|
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Tequiba - dopiero teraz mam czas żeby odpisać...
Nie możesz myśleć że jesteś złą matką, bo dla swojego dziecka jesteś najwspanialszą mamą na świecie ![]() Też miałam po części trochę podobny problem, w moim poukładanym życiu nagle takie zmiany, ciężka harówa do której nigdy nie byłam przyzwyczajona... Ale musisz dać sobie trochę luzu. A prawo do chwili słabości ma każdy. Nie wiem czy cię to pocieszy ale w pierwszym miesiącu przeżywałam to co ty. Denerwował mnie płacz, frustrowało mnie to że nie potrafię go uspokoić. Ja się wkurzałam, mały się wkurzał aż pewnego razu gdy wył cały dzień, ja razem z nim - ściągnęłam TZa wcześniej z pracy bo już nie dawałam rady ze sobą i z małym.... No ale jakoś powoli się poukładało. I u ciebie też się prędzej czy później poukłada. A dzisiaj też odbyliśmy super spacer Połowę drogi powrotnej był ryczący wózek, a połowę spacer u TZa na rękach. Chyba Gucio stwierdził że w gondoli to nic nie widać a jak już wyszedł na spacer i zakończył drzemkę to chciałby też coś pooglądać po drodze
|
#1070 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś złą matką. Każda matka, która nie ma dziecka aniołka ma chwilę słabości Ja też dziś w pewnym momencie myślałam że wybuchnę. Od 8 rano do godziny 17 mój szkrab jadł, po czym przysypiał na jakieś 15 minut i budził się i znów był głodny. Myślałam że oszaleje. Za którymś razem myślałam że już naprawde usnął więc poszłam ściągnąć mleko laktatorem. Mija chwila i słyszę łaaa...łaaa...łaaa. Tak już byłam zdenerwowana że myślę sobie a niech płacze, mam to gdzieś. Dopiero po 15 minutach ryku mi przeszło i poszłam go nakarmić ponownie
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. JEszcze Was nie czytałam dzisiaj, wiec póki co do niczego się nie odniose na razie.
Od wczoraj mam teściów w domu, wiec chowam się po katach z telefonem, żeby nie gadali, ze nic nie robię tylko klikam. O siadaniu do kompa nie ma mowy na razie. Na teraz mogę tylko przekazać Wam radosna nowine - buzia Przemka z dnia na dzień wygląda lepiej. Małż go wcale wczoraj nie widział i dziś nie mógł się nadziwić poprawie. Sporo krostek zniknęło, reszta blednie. Wreszcie widać buzie a nie same krosty. Stan zapalny znika, buzia robi się czerwona jak Przemo nią potrze o coś, ale generalnie widać światełko w tunelu Lece Was poczytać, bo siedzę przy zaaypiajacym P i nikt mi tu nie przeszkodzi
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piotrek przed chwilą zanurkował w wannie... |
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ładną buźkęCytat:
|
||
|
|
|
#1076 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w nocy zasypia od razu sam w minutę, ale teraz np. TZ usypia go już prawie pół godziny - czyli młody w łóżeczku, TZ obok łóżeczka. Małemu trzeba trzymać smoczek, bo mu co chwilę wypada i się złości. Pomaga nam suszarka Trochę pogada, porozgląda się i w końcu uśnie. ALE jak był lżejszy to usypialiśmy na rękach Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1077 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny jednak Piotruś całe oczka ma czerwone bo się pobeczał w tej kąpieli. Musi być twardzielem a nie babą...ale jednak mi go szkoda moje serduszko aż zabiło mocniej miłością do niego
![]() Co do bekania Teqiba, my nie odbijaliśmy jak tylko karmiłam cycem i potem jak zaczęliśmy dokarmiać na noc musieliśmy odbić. Postanowiłam wtedy odbijać zawsze i teraz karmię cały dzień cyckiem a wyłącznie na noc dokarmiam 90ml po cycach ale za każdym razem odbijamy. Od kiedy to robimy mały nie ma problemów z brzuszkiem. Znacznie lepiej też śpi. Spróbuj! Ja już parę razy pisałam, nawet jak w nocy mu się przysypia na cycku odbijam i trudno może nie śpi od razu ale w końcu zaśnie za kilka minut. Wieczorami dajemy buziaka i hop do łóżeczka (tylko w nocy w nim śpi) i jakoś zasypia sam. Trwa to pół godziny, czasem 45 minut, jęczy stęka ale nie ryczy...on w zasadzie nigdy nie ryczy tylko jęczy i grymasi. |
|
|
|
#1079 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie usypiamy, ryczą az w koncu usna Wieczorem wkladam do lozeczka i daje smoczek, czasami wypluje i ryczy, daje znowu i tak do godziny usypia, wypluwa i juz spi. W nocy odbijam, daje do lozeczka i usypia sama bez smoczka, w dzien tez jak juz usnie to ze smoczkiem, jak bez smoczkq to tylko na klacie ![]() Wczoraj wieczorem cos jej sie znowu powalilo w tej glowce i do 11 marudzia ![]() Cytat:
narzekalas na nia, to w jeden dzien postanowila wszystko nadrobic ![]() Cytat:
witaj w klubie ale u mnie caly dzien taki oprocz 3 godzinek snu ![]() Ja po 5 minutach wysiadam a nie jest to dla mnie nowosc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zahartowany chlopak przed basenem juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

albo chce bym była na bierząco z wizażem 

gdzie kupowałyscie krochmal na krostki i jak to przyrządzałyście 

i oonad godzine spala 

tylko jak ogarnąć przygotowywanie wody i rozbieranie małej w tym samym czasie